מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה רבה על המענה לשאלה שלידניאלה17/10/2021
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה ושתהיה לך בריאות שלמה
פרופ` אליעזר קליינמן17/10/2021בריאות שלמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירפתי הולטר מחדש ולא בוצע בלילהדניאלה15/10/2021
צירפתי הולטר מחדש,תודה
לא בוצע בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנן מספר חריגות של לחץ הדם הסיסטולי הגבוה
פרופ` אליעזר קליינמן17/10/2021ישנן מספר חריגות של לחץ הדם הסיסטולי הגבוה. הייתי ממליץ על בדיקה המודינמית במאמץ להשלמת הבירור והצורך בטיפול תרופתי נוסף. הבדיקה מבוצעת במכונינו בתשלום. לחילופין ניתן לבקש הפניה לאקו לב במאמץ בו גם ייבדק מצב הלב וגם לחצי דם לאורך הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על המענה , אשמח לעוד התייחסותדניאלה13/10/2021
פרופסור המון תודה על המענה ,
מוסיפה את התוצאות של ההולטר .
בלילה הורידה את ההולטר .
יש לציין שלפני הבדיקה אמא שלי נפלה על המדרכה , לא משהו ורציני אבל נבהלה ...
האם התוצאות תקינות לאשה בגילה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה איני רואה את ההולטר
פרופ` אליעזר קליינמן13/10/2021אינני רואה את ההולטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם שעולה מאוד לאחר מאמץ קלדניאלה12/10/2021
שלום רב ,
אמא של בת 83 , מתלוננת רוב הזמן על עייפות לאחר מאמץ קל .
בדיקות הולטר לב ואקו לב תקינות (בהתאם לגילה).
בדיקת הולטר ל.ד עליה גדולה בעת מאמץ.
נוטלת תרופות ללחץ דם ווקטור /או ווקטור פלוס וקרדילוק . בבוקר ווקטור 80 מ"ג וקרדילוק 1.25 , בהמשך היום עוד ווקטור 80 , לא תמיד תלוי במצב ל.ד ולפני השינה עוד וקטור 80 .
היא שמה לב שהלחץ דם עולה מאוד לאחר מאמץ קל , לדוגמה
יכול להיות שהסיסטולי מגיע ל170 , 180 ולאחר מנוחה יורד ל140 , 150 .
האם ייתכן שהתנודות בלחץ הדם והעליה לאחר מאמץ קל יכולים לגרום לעייפות .
האם תקין שלמרות התרופות , לאחר מאמץ קל ,לחץ הדם מגיע עד 170 , 180
היא לא יכולה לבצע בדיקה במאמץ עקב בעיה ברגל - החלפת מפרק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם יכול וצריך לעלות במאמץ וזה תקין
פרופ` אליעזר קליינמן12/10/2021לחץ דם יכול וצריך לעלות במאמץ וזה תקין. נראה שכדאי לברר בכיוון בעיה לבבית ע"י מיפוי לב עם דיפירידמול שאינו צורך מאמץ. כדאי לבקש הפניה כזו מהרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין דופק נמוך ולחץ דם גבוהנועם06/10/2021
האם יש קשר בין דופק נמוך במנוחה סביבות 50 ואפילו קצת פחות לבין לחץ דם קצת גבוה 140/95
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדופק נמוך צפוי להיות פער גדול יותר בין הלחץ הגבוה
פרופ` אליעזר קליינמן06/10/2021אין בהכרח קשר. לעומת זאת בדופק נמוך צפוי ליות פער גדול יותר בין בין הלחץ הגבוה, הסיסטולי, לנמוך הדיאסטולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tritace במינון 2.5. להורדת לחץ דם סביבות 140/90 פלוס מינוסנועם04/10/2021
שאלתי האם אפשר לקחת סיאליס במינון 20 מג יחד עם tritace במינון 2.5 אני בן 58
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריכה להיות בעיה לקחת
פרופ` אליעזר קליינמן05/10/2021לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה באופן פתאומימאי02/10/2021
בוקר טוב ושבת שלום
בת 47 שלושה חודשים לאחר צנתור לב לסגירת pfo
בחודשיים האחרונים יש לי עלייה בלחץ הדם בעיקר בלילה ובבוקר לאחר קימה משכיבה לישיבה והדופק
נעשה בירור אנדוקריני ואיסוף שתן 24 שיצא תקין
הבדיקה היחידה שיצאה מעט מוגברת היתה היחס בין רנין לאלדוסטרון
אך כל ערך בפני עצמו יצא תקין
נטלתי קרדיולוק במינון 1.25 פעמיים ביום
לפני שבוע עברתי לקרדילוק פעם ביום בלילה
המצנתר שלי לא חושב שזה קשור לסגירה
וביקש להפסיק את הפלאביקס לאחר שעברו שלושה חודשים
קראתי שבחו"ל נותנים פלאביקס לחצי שנה
האם זה לא מסוכן להפסיק את הפלאביקס לאחר שלושה חודשים בעיקר לאור אירועים של עלייה בלחץ הדם והדופק ?
כיום חודשיים אחרי יש עלייה בלחץ הדם מספר פעמים בלילה אך לא למדדים שהיו
לחץ דם עולה לסביבות 170/90 ויורד תוך מספר דקות
השאלה שלי כאשר אני מודדת בפעם הראשונה לדוגמא לחץ הדם מראה 170/90
מדידה שנייה ברצף 150/80 ומדידה שלישית 130/80
האם זה תקין הפערים בין מדידה למדידה ?
הדופק יכול להיות 100 במדידה ראשונה ו80 במדידה שנייה
יש לציין שהעלייה בלחץ הדם והדופק היתה נלווית לחום בפנים אך זה השתפר
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש ספק בקשי מהרופא המטפל הפניה להולטר לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן03/10/2021כנראה שלחצי הדם שלך בגדר התקין. מדידה ראשונה אינה קובעת ומומלץ אכן לבצע 3 מדידות חוזרות בכל פעם. אם יש עדיין ספק בקשי מהרופא המטפל הפניה להולטר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם במי שהגיע לגבורות ומטופל מזה שניםאליעזר30/09/2021
האם לחץ דם בגובה 140-130 על 85-80 במבוגר מעל גיל 80, פעיל ורזה, המקבל טיפול תרופתי (רמיפריל) זה שנים רבות, נחשב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתי לשאלתך היא כן
פרופ` אליעזר קליינמן30/09/2021אכן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלקס תופעות לוואי אורתופדיותיעל28/09/2021
האם דופלקס 5/80 עלול לגרום לכאבי רגליים באזור הברכיים, שמתבטאים בעיקר בשינוי תנוחה מעמידה לישיבה/שכיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אפשרי עקב בצקת שיכולה להיווצר
פרופ` אליעזר קליינמן30/09/2021אפשרי עקב בצקת מקומית שיכולה להיווצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק, השמנה ויתר לחץ דםאלונה27/09/2021
שלום דר, אני בת 38, בעלת עודף משקל, bmi 29
בשנה האחרונה לחץ דם גבוה כ 140/100 כמעט כל שעות היום (עשיתי הולטר)
לאחר ברור רחב, לא נמצאה סיבה.
הומלץ לי קודם כל לרדת במשקל
התחלתי מדיטצייה, פעיחות גופנית כל יום, הקפדתי עם בנתרן והאוכל ולא ירדתי במשקל, אלא ההפך
וכך גם הלחץ דם.
רוצה בכל זאת לנסות להוריד טבעי ולא עי טיפול תרופתי קבוע.
ראיתי שעפ משרד הבריאות אני זכאית לזריקות הרזייה, האם צריכה נפרולןג או שרופא המשפחה נותן מרשם?
האם כשאהיה בטווח bmi תקין סיכוי שביר שלחת הדם ירד ויתאזן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור הנפקת זריקה יש להביא המלצת דיאטנית
פרופ` אליעזר קליינמן30/09/2021בדר"כ מתבקשת גם המלצת דיאטנית לאחר מאמץ הרזיה מתאים וא גם רופא המשפחה יכול להצטרף להמלצה להנפקת הזריקה בהנחת הקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הרף של לחץ הדם שאם מגיעים אליו יש לפנות לקבלת טיפול רפואי מיידירפיק26/09/2021
שלום רב לפרופ׳ קליימן!
בן 65 מטופל בקרדילוק 2.5 מג בכל בוקר עקב לחץ דם גבוה שהתגלה לפני מספר חודשים -בוצעו מספר מדידות בימים שונים ובזמנים שונים שהעלו ערכים גבוהים -עד כדי 200/110 -עקב כך הוחל בטיפול התרופתי.
כיום לחץ הדם מאוזן בדרך כלל למעט מקרים של קפיצות המגיעות עד כדי 180/100-יכול להיות על בסיס יומי ) ואז נזקק לתוספת של קרדילוק 1.25 מג (לפעמים * 2) ואם לא יורד אזי נדרש לקחת גם לדיובאן 80 מג.
שאלתי-ראיתי בפורום שהפרופ׳ כותב שחרדה עלולה להעלות לחצי דם עד כדי 200/100-וזה מצב נורמלי ,מאידך באתר של מאיו קליניק כותבים שאם לחץ הדם עולה על 180/110 יש לפנות מיידית לקבלת טיפול רפואי (חדר מיון /מוקד רפואי)
אז מה מציע הפרופ׳ לעשות במצבים של עלייה כזאת בלחץ הדם ?טיפול תרופתי בבית או לפנות למיון?
בכלל מהו הרף של לחץ הדם שאם מגיעים אליו יש לפנות לקבלת טיפול רפואי מיידי?
תודה מראש
רפיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להבחין בין עליות לחץ דם כשהוא תקין
פרופ` אליעזר קליינמן26/09/2021יש להבחין בין עליות לחץ דם כשהוא תקין בדר"כ ללא טיפול תרופתי עד 200/100 במצבי סטרס ברורים שאז הטיפול הנכון יהיה להוריד קודם את הסטרס ועימו ירד גם לחץ הדם; לבין מצב של לחץ דם שאינו מאוזן עם קפיצות כנ"ל. מצב כזה דורש בדר"כ איזון מחודש של לחץ הדם וכן תרופה נוספת להורדת לחץ הדם בעת הקפיצות. אם לחץ הדם הגבוה מתמשך ואינו מגיב לטיפול יש בהחלט מקום לפנות למיון להמשך טיפול ובירור הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור אחד עושה עבודה טובה יותר משלושה סוגי כדוריםגיל26/09/2021
פרופ שלום.
סובל מיתר לחד...עדיין ללא סיבה ברורה..כ150/100
נוטל כ סוגי תרופות שונות.טריטייס 5 מג..אפלומידין 10 וקדקס 2 מג....ועדיין מידי פעם הלחד לא יציב נע בן 78-95 בנמוך ו130-155 בגבוה...
במקרה נטלתי 50 מג נורמלול כשלא היו לי הכדורים הקבועים...לחד ירד ל105/60 דופק 60...
השאלה אם כך מדוע לקחת 3 סוגי כדורים אם כדור אחד עושה עבודה יותר טובה
..או אולי לנסות קרדילוק...תודה.(ברקע מחלת גרייבס .לאחר יוד ונוטל אלטרוקסין..מחוסן ב3 חיסונים)בן 54.עם מעט כולסטרול....נוטל קרסטור 10 מג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ הדם שלך אינו מאוזן כראוי עם הטיפול המגוון
פרופ` אליעזר קליינמן26/09/2021לחץ הדם שלך אינו מאוזן כראוי עם הטיפול המגוון שאתה מציג כאן. אפשר שהוא טיפול עודף. הצע לרופא המטפל להפסיק בהדרגה כל טיפול תוך מעקב לחץ הדם ולבסוף לבצע הולטר לחץ דם כדי להעריך את הצורך בטיפול ואם כן להתחיל במינימום כמו נורמלול 25 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההבהרה בתשובה לשאלתי
גיל26/09/2021ההולטר בוצע.תוך כדי שאני מטופל עם 3 כדורים שונים...והיה סביר לטענת הרופאה...בכל אופן 120/80 לא הופיע שם🤕.אולי בשינה ...מודה לתשובה אפנה שוב לרופאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון לחץ דם ללא טיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן30/09/2021התכוונתי להגיע למצב ללא טיפול תרופתי או עם נורמיטן 25 בלבד ואז לבצע הולטר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי מחובר להותיר לחץ דם במשך 24 שעות ולא ברורים לי הערכים שנמדדויוסף24/09/2021
קרדיולוג שהייתי אצלו המליץ לבדוק לחץ דם באמצעות הולטר ל-24 שעות .חוברתי להולטיר וקיבלתי תוצאות שהן לא ברורות לי ולכן אני מבקש את עזרת הפורום.
לדוגמא: המספרים שמופיעים ב-sys Dis הם גבוהים האם אלה הערכים. 171 101.
על ידם יש עמודות Map ו-Pp שם הערכים יותר הגיוניים אז מה פרוש האותיות הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המדידות המופיעות בעמוד ששלחת הן גבוהות מהנורמה
פרופ` אליעזר קליינמן26/09/2021המדידות המופיעות בעמוד ששלחת הן גבוהות מהנורמה. MAP הוא הלחץ הממוצע המשוקלל בין הלחץ הסיסטולי בעת התכווצות הלב לבין הדיאסטולי הנמוך בעת הרפייתו. PP הוא לחץ הפעימה ומבטא את ההפרש בין הסיסטולי לדיאסטולי ומהווה מעין מדד לאמינות כל מדידה ומדידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי ACE כאשר נמצא היצרות עורק בכליהיורם03/09/2021
שלום
אני מעל גיל 65 ובעל לחץ דם מאוזן בואזודיפ קומבו 10 מ"ג (בחורף 2 כדורים).
בדופלר עורקי הכליות התגלה היצרות של העורק בכליה אחת.
הבנתי שתרופה מסוג חוסמי ACE לא מתאים לבעיה זו.
איזה כדור ללחץ דם יכול להתאים לי? (כשהתגלה לחץ דם גבוה הוא הגיע עד 100/150)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן05/09/2021לחץ דם מירבי של 150/100 אמנם דורש טיפול אך גבוה במידה קלה. עקב היצרות עורק הכליה אני מציע לך לבקש הפניה למעקב מכון ליתר לחץ דם או נפרולוג שגם יקבעו לך את הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף בהמשך לתשובה
יורם05/09/2021אני לוקח ואזודיפ מספר שנים.
השאלה אם כדור זה יכול להרע את המצב של היצרות העורק בכליה, שהתגלה רק עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן05/09/2021לא ירע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה באופן פתאומימאי29/08/2021
ערב טוב דוקטור
בת 47 כחודשיים לאחר סגירת צנתור לסגירתpfo בעקבות שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם קטנים
הולטר לחץ דם תקין
הולטר לב 48 שעות דופק מקסימלי 150 במנוחה ממקור סינוס
כל הבדיקות נעשו עקב אירועים שנמשכים כשלושה שבועות ברצף לאחר קימה ממצב של שכיבה לישיבה בלילה שאני קמה לשירותים או בבוקר מה שקורה שיש עלייה פתאומית בלחץ הדם לערכים של 190/90 ויותר ודופק של 150 במנוחה מוחלטת
לפעמים הפנים חמות ובאחת הפעמים כפות רגליים היו חמות מאוד
בנוסף מבצעת בירור אנדוקריני ואיסוף שתן 24 שעות למטאנפרינים עד כה הכל תקין ממה שהגיעו התוצאות ממתינה לעוד מספר בדיקות דם שיגיעו
ניסיתי לקחת קרדילוק במינון 1.25 אך לחץ הדם שלי שבדרך כלל נמוך מאז הסגירה של הpfo סביב 90/60 יורד עוד יותר אז הפסקתי ליטול את הקרדילוק
האם זו תופעה מוכרת מה שאני מתארת לאחר הצינתור ?
האם לחצי דם יכולים להיות נמוכים מהרגיל לאחר צינתור לסגירת pfo לפני הפעולה לחצי הדם שלי היו סביב 120/80
אני ממש מתוסכלת מהמצב לא לישון בלילות כבר כשלושה שבועות
ולאף אחד אין הסבר למה זה קורה
חשוב לציין באחת הפעמים שזה קרה לא לקחתי קרדיולוק המדדים חזרו להיות תקינים תוך כחצי שעה באופן ספונטאני
האם מותר לקחת קרדיולוק רק בזמן שזה קורה ? מה עדיף
אשמח לשמוע את דעתך
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובץ מצורף לבדיקת הולטר לב 48 שעות
מאי29/08/2021האם על פי האירועים ובדיקה זו עליי ליטול קרדילוק במינון 1.25 למרות שלחצי הדם שלי מאוד נמוכים כל היום סביב 100/50 ועולים רק בלילה לאחר שכיבה ובבוקר ?
יש לציין שאני נוטלת את הקרדילוק בערב ולא בבוקר כי זה לא השפיע על אירועי הלילה
אם טיפול תרופתי ובלי הדופק ולחץ הדם יורד תוך חצי שעה ואף פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה ארוכה מדי להתייחסות כאן
פרופ` אליעזר קליינמן02/09/2021ארוך מדי להתייחסות כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)