מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרש בין סיסטולי לדיאסטולי והמרווח ביניהםנורית אפק29/08/2021
ל.ד. בסביבות 150/75-(ממוצע)
נוטלת לרקאנפריל 10מ'ג אחת ליום יום-יומיים
המירווח תמיד נשאר כ-70-75* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשי מהרופא המטפל הפניה להולטר לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן02/09/2021לא ברור לי איזו תרופה את נוטלת - אנאלאפריל או לרקפרס. על כל פנים בקשי מהרופא המטפל הפניה להולטר לחץ דם ליממה לבדוק האם הוא אכן מאוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציבות של לחץ דםאדדי25/08/2021
בן 39 בשנה האחרונה אבחנה של תחילת לחץ דם גבוה בממוצע שבין 132/85 ל149/75, לעיתים בישיבה נרשם 119/85 ולאחר מספר דקות בבדיקה נוספת 126/75 ולאחר מספר דקות נוסף 135/85.אם מבצע תרגילי נשימה לחץ הדם מעט יורד. ביצעתי בדיקות דם כלליות (כולל תפקודי כבד) שלא מצאו הקשר, בדיקה במעבדת שינה מצאה הרבה התעוררויות בלילה אך רופא המשפחה אומר שאין הקשר, הולטר לחץ דם מצא כי עליי להתחיל טיפול תרופתי וקיבלתי מרשם לקרדילוג 1.25. בנוסף אובחנתי בדלקת וושת לאחרונה וקיבלתי טיפול נוגד חומציות.סובל מעייפות מוגברת. אינני יודע אם ישנו הקשר לנתונים שציינתי אך אודה לחוות דעתכם. אני מבין כי מומלץ לי להתחיל בטיפול אך אני מרגיש שזהו טיפול בסימפטום ולא בבעיה. אודה להכוונתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הערכים שצוינו על ידך הם בגדר הנורמה
פרופ` אליעזר קליינמן02/09/2021כל הערכים שצוינו על ידך הם בגדר הנורמה ואינם מצריכים טיפול תרופתי ללחץ דם. גם התנודות הן נורמליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אורית גבוההדורית25/08/2021
אני בת 53 חולת לופוס,נוטלת פמיד ווקטור ליתר ל.דם.הפמיד גרם לגאוט. הפסקתי לקחת פמיד ובמקום העלתי בערב ווקטור מ80 ל160.
האם זה מהווה תחליף?
הנפרולוג מודע לכך שמעל שנה יש לי חומצה אורית גבוהה בדם,אך סירב להחליף את הפמיד.ואמר שנשקול לקחת קולכיצין.
לא ברור לי למה עליי לסבול מחלה נוספת שנוצרת משימוש במשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן25/08/2021תנסה לשאול על פוסיד במקום פאמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיפול ביתר לחץ דםעמיר21/08/2021
שלום,
אני בן 52 סובל מיתר לחץ דם שנים רבות ומטופל בכדורים. עושה כושר מידי יום ( ריצה כ-30 דקות מידי יום). לחץ הדם במנוחה שלי בערך 145-100 ומיד אחרי מאמץ בערך 180-115.
לחץ הדם הדיאסטולי שלי גבוה במנוחה ומאמץ.
האם ניתן להמשיך כך בפעילות הגופנית?
האם יש טיפול להורדת לחץ הדם עוד יותר לערכים סבירים יותר?
בבוקר אני לוקח פרמיד 2.5 מ"ג
בערב אקספורג'10/160
סובל מעודף משקל bmi29* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן24/08/2021לחץ הדם שלך כנראה לא מאוזן. בקש מהרופא שלך הפניה להולטר לחץ דם ובהתאם לתוצאות יהיה צורך לאזנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לחץ דם לא מתאים לבדיקותרונית15/08/2021
היי, לחץ הדם שלי הוא תמיד 160/110 , גם בבית וגם במרפאה. להפתעתי בדיקת הולטר לחץ דם של קופח נתנה תוצאה של 140/90(בממוצע).
מה יכולה להיות הסיבה להפרש ?
האם ייתכן שיש בעיה בהולטר?
מה מומלץ לעשות?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן16/08/2021כנראה שלחץ הדם שלך הוא בכל זאת גבוה ואני ממליץ להתחיל טיפול מתאים בעצת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת metanephrineמאיה15/08/2021
שלום דוקטור
נוטלת אספירין במינון של 100
פלאביקס 75
לאחר סגירת pfo
התחלתי לפני מספר ימים טיפול בקרדילוק 1.25 פעם ביום עקב שבוע של אירועים עלייה בדופק עד 150 במנוחה ולחץ דם
בדרך כלל לחץ הדם נמוך מאוד סביב 100/60
צריכה לבצע איסוף שתן 24 שעות
האם עליי להפסיק את נטילת הקרדילוק לפני הבדיקה ואם כן מתי
יש לציין שהתופעות חוזרות מידי בוקר או בלילה עסקה לאחר השכיבה שאני מתחילה לנוע
למרות נטילת הקרדילוק בבוקר
דיברתי עם המצנתר וביקש להוסיף עוד קרדילוק 1.25 בערב לשבוע הקרוב
לאחר מכן ביקש להחליף את הקרדילוק לikapress 120 מג פעם ביום בבוקר
מה ההבדל בין התרופות ?
האם את הikapress יש צורך להפסיק לפני בדיקת איסוף השתן ?
תודה רבה על העזרה 🙏 שבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/08/2021אין צורך להפסיק לפני איסוף השתן. שתי התרופות מורידות דופק ומונעות הפרעות קצב פרוזדוריות אך במנגנון שונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה באופן פתאומימאיה12/08/2021
שלום דוקטור
בת 47 כחודשיים לאחר סגירת צנתור לסגירתpfo בעקבות שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם קטנים
ביום שני הקרוב אני צריכה לעשות בדיקת הולטר לחץ דם עקב 5 אירועים ברצף שקרו השבוע של עלייה פתאומית בלחץ הדם לערכים של 190/90 ויותר ודופק של 150 במנוחה מוחלטת
זה קרה בסמוך לקימה משכיבה ממש דקותיים אחרי שהתחלתי לנוע
בנוסף באחת הפעמים כפות רגליים היו חמות מאוד
שאלה במידה והתופעות אינן קרדיאליות מה עליי לבדוק בנוסף ?
והאם עליי להפסיק את נטילת הקרדילוק 1.25 לפני בדיקת הולטר ללחץ דם ?
האם זה יכול לשבש את התמונה ?
חשוב לציין באחת הפעמים שזה קרה לא לקחתי קרדיולוק המדדים חזרו להיות תקינים תוך כחצי שעה באופן ספונטאני
האם מותר לקחת קרדיולוק רק בזמן שזה קורה ? מה עדיף
אשמח לשמוע את דעתך
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן13/08/2021מהתאור נראה שמדובר בהתקפי הפרעת קצב מהירה כגון פרפור פרוזדורים או מהירות על חדרית שיכולה להיות נספח ל PFO גם לאחר סגירתו. התקפים כאלה גורמים מטבע הדברים לסטרס ולעליות לחץ דם. קרדילוק יכול למנוע אותם ולכן ראוי לקחת אותו גם בעת ביצוע ההולטר. אין טעם לקחת אותו רק בעת התקף שחולף ספונטנית לפני שהקרדילוק מתחיל להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה באופן פתאומי
מאיה14/08/2021תודה רבה על המענה
האירועים שתיארתי בהודעה הקודמת ממשיכים כבר שבוע ברציפות זה קורה כ3 דקות לאחר שאני קמה ובלילה או מוקדם בבוקר משכיבה ומתחילה לנוע
לדוגמא היתה פעם שמדדתי לחץ דם בחצות וחצי היה 100/60 דופק 56
קמתי בשעה 0200 לשתות מים / שירותים ותוך דקות התחלתי להרגיש דפיקות לב חזקות במיוחד
לחץ דם 190/100 ופעימות לב מ150
המקרה מתועד בהולטר המצורף
לקחתי קרדילוק 1.25 ותוך שעתיים המדדים לחץ הדם חזרו להיות תקינים הדופק תוך כדי חצי שעה
אני אובדת עצות לוקחת כבר מספר ימים את הקרדיולוק בבוקר אך התופעות חוזרות כל לילה במשך שבוע
זה ממש מלחיץ
מה עושים דוקטור ?? אשמח לשמוע ממך
תודה רבה על המענה 🙏
ביצעתי בדיקת הולטר לב 48 שעות
מצרפת תמצית תוצאות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה חדה בלחץ דם תקיןליאור10/08/2021
היי
בבידקת לחץ דם שעשיתי לפני שבועיים היה לי 108/56 ועכשיו שעשיצי שוב יש לי 80/40 יש סיבה לדאגה?
לא מרגישה יותר מדי חוץ מסחרחורות קלות במעבר בין מצבים תנוחות אשמח לעזרתך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך דורש מלח וקפה שחור
פרופ` אליעזר קליינמן11/08/2021כדאי להוסיף מלח וקפה שחור לתזונה אם אין מחלות רקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה באופן פתאומימאי10/08/2021
שלום בשנית דוקטור
אני אמורה לחזור על בדיקת הולטר לב 48 שעות
בשלושת הימים האחרונים היה לי יום לאחר יום עליית דופק ל160 במנוחה מוחלטת ללא שום מאמץ זה קורה כשלוש דקות לאחר קימת הלילה שאני הולכת מספר מטרים בבית ללא שום מאמץ !!! ( לאחר הטלת שתן אם זה חשוב לציין )
אני מתחילה להרגיש את הדופק עולה ודפיקות לב חזקות במיוחד
בעת מדידת לחץ הדם המדדים מגיעים ל190/ 100 והדופק ל150
ביום הראשון שזה קרה נטלתי קרדיולוק 1.25 ותוך כחצי שעה המדדים חזרו להיות תקינים
ביום השני שזה קרה לא לקחתי והמדדים חזרו להיות תקינים ללא טיפול תרופתי
היום בבוקר שזה קרה נטלתי שוב קרדיולוק המדדים חזרו להיות תקינים אך הדופק נשאר כ45 דקות כ100 במנוחה
שאלה ראשונה מכיוון שהיום אני אקח הולטר לב ל 48 שעות האם נטילת הקרדיולוק לא תפריע לבדיקה הרי הכדור מוריד דופק לפחות חיממה ולחץ דם אותה שאלה לגבי הולטר לחץ דם שאעשה בשבוע הבא ל24 שעות
האם עליי להפסיק את נטילת הקרדיולוק ?
אני מפחדת לא לקחת שזה קורה כי איני יודעת כרגע מה הסיבה לתופעה שחוזרת ברצף כבר שלושה ימים כל בוקר בדיוק באותה צורה שתיארתי
יש לציין שהפעם הראשונה שזה התחיל היתה 4 ימים קודם עם לחץ דם גבוה באופן פתאומי ודופק סדיר וזה היה בשעות הערב כפי שכבר כתבתי לך בפורום בשבוע שעבר
עוד אציין שלחץ הדם שלי מאז סגירת הpfo נמוך מאוד 100/55 לפני היה בדרך כלל 130/80
לדוגמא אתמול בחצות מדדתי המדדים היו 95/55 מה שקרה הבוקר היה בשעה 0645
אשמח לשמוע ממך מה דעתך
אני בלחץ אטומי
תודה רבה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן10/08/2021נראה לי שעדיף לא לקחת כלום ואם תופיע שוב התופעה שאת מתארת תקחי את הקרדילוק. חשוב לתעד בהולטר גם את התופעה וגם את תגובת הכדור כדי לדעת איך לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה באופן פתאומי
מאי10/08/2021דוקטור יקר
תודה רבה על המענה המהיר
היום מהשעה 1200 אני עם הולטר לב ל48 שעות לקחתי קרדיולוק בשעה 0700 בבוקר מכיוון שהדופק קפץ ל160 ולחץ הדם הגיע ל180/90 ויותר ופחדתי שיקרה משהו כי הסיבה שסגרו לי את הpfo היה שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים לאוטמים שנתגלו בבדיקת mri ראש בגיל 36 ומאז עבר עשור והיתה דינמיקה של אותם שינויים איסכמיים בחומר הלבן
האם זה לא מסוכן להישאר במצב שאני נמצאת בו כבר 3 ימים ברציפות ? האם הקרדיולוק לא יפגע באיכות הבדיקה כי הרי הכדור מוריד את לחץ הדם והדופק וזה לא המצב האובייקטיבי
התור שלי להולטר לחץ דם רק ביום שני הבא
האם לקחת את הקרדיולוק ?
במידה ויהיה שוב אירוע ?
יש לציין שבתקופה זו אני נוטלת אספירין במינון של 100 לכל החיים כמו שביקשו ופלאביקס 75 לשלושה חודשים מאז הצינתור ( 7 שבועות )
אודה לך על המענה
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם כרוני אך מאוזן והסיכון הכרוך בואלי08/08/2021
האם קשישים שיש להם יל"ד שנים רבות, אך הם מאוזנים תרופתית, עושים פעילות גופנית קבועה, אוכלים תזונה מאוזנת, רזים, ואין להם תופעות לוואי, צפויים להיות בסיכון גדול יותר מקשישים שלחץ הדם שלהם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן10/08/2021לאו דווקא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה (סובל מ-) יתר לחץ דם?
אלי10/08/2021האם מבוגר המטופל בתרופה ל-יל"ד נחשב (או מוגדר) "חולה" (או "סובל ממחלה"), כפי שמטופלים מתבקשים, במקרים מסוימים, למלא טפסים רפואיים על מצבם הרפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם התקפי - דיאסטולי גבוה!שרי08/08/2021
פרופ' נכבד,
73, בד"כ בריאה, למעט דלקת בקיבה והליקובקטר חשוך מרפא...
התקפי לחץ דם פתאומי! מלווה כאב ראש חד בקדקד ובעורף. להט הסמקה בפנים.
אירוע אחרון: מדידה ראשונה 157/94, מדידה שניה 173/152 בצד הופיע סימון 💖.
לדברי אחות במוקד: "אין דבר כזה! זאת שגיאה במכשיר!"
הגדרת היצרן: סימון לב מראה דופק לא סדיר, יש לחזור על הבדיקה...
ברפואה כמו ברפואה, "אין דבר כזה שאין דבר כזה"
אכן, אין דיאסטולי כזה גבוה...?!
תפקודי כבד/כליות תקין.
ממה התפרצות י.ל.ד?
תודה, שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלול אפשרויות של תסמונת קרצינואיד
פרופ` אליעזר קליינמן08/08/2021האחות צודקת. יש לבקש מהרופא המטפל לשלול אפשרויות של תסמונת קרצינואיד או פיאוכרומוציטומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה באופן פתאומימאי05/08/2021
צהריים טובים פרופ' אליעזר
בת 47
ברקע מחלות כלי דם קטנים במוח בעקבות כך בוצע צנתור לסגירת pfo לפני 6 שבועות עם התקן של מטרייה
ללא מחלות רקע נוספות
לא מעשנת
ללא משקל עודף
ברקע לחץ דם סביב 130/75 עד הצנתור
בחודש וחצי האחרונים אני עוקבת מידי יום על לחץ הדם המדדים היו סביב 100/60 ואף 90/55
ביומיים האחרונים לחץ הדם היה סביב 150/80 ואתמול בשעה 2130 בערב קפץ כלפי מעלה ל170/80 ואף הגיע ל195/100
יש לציין שהרגשתי מעט כאבי ראש וכמה שעות קודם הרגשתי מעין חום מוזר בפנים
תוך שעתיים ירד בחזרה ל150/80 והבוקר 130/80
יש לציין שאני סובלת מפלטיפציות מאז סגירת הpfo
בהתחלה הומלץ לקחת קרדיולוק במינון 1.25 אך לאחר תוצאות בדיקת הולטר 48 שעות אמרו שאפשר שגם לא כי כמות הפעימות המוקדמות היו סביב 100 ליום מסוג apbs
Vpbs
אתמול רציתי לקחת קרדיולוק 1.25 באופן חד פעמי אך לבסוף לחץ הדם ירד ללא הכדור
שאלתי מה יכולה להיות הסיבה לעליית לחץ דם באופן כזה גבוה ?
מה עליי לעשות ? או ליתר דיוק יש משהו שעליי לעשות ?
אודה לך על המענה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן05/08/2021מציע לבקש הפניה להולטר לחץ דם ל 24 שעות ואם לא עשית אז גם להולטר אקג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעיר שאלה לדוקטורשקד03/08/2021
דוקטור יקר שאלה בפי, אני בן 27 בריא בדכ, האם זה שרואים את הדופק מבעד לצוואר, וגם ברגל , בקרסול, ז״א רואים את הוריד פועם, האם זה תקין?
לא התאמנתי במכון כבר שנה, אבל לפני שנה הייתי רץ, מרים משקולןת והכל.
הדופק במנוחה בערב -64 , ובבוקר הוא 73/78 , האם זה בסדר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן04/08/2021הכל תקין. מה שפועם הם עורקים ולא ורידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ממדידת לחץ דםיואב02/08/2021
היי אני בן 45 ועדיין כל פעם ששמים לי מכשיר למדדידת לחץ דם אני לא מצליח להירגע וחרד אציין שקניתי מכשיר ביתי כפי שהומלץ להורדת החרדה ועדיין כשזה מתחיל ״להתנפח״ על הזרוע אני בחרדה ולא יודע אם אכן לחץ הדם גבוהה מהחרדה שזה בדרך כלל 150/90 או כי באמת יש לחץ דם גבוןהה..
שאלתי אם ניתן למדוד לחץ דם תחת השפעה של כדור הרגעה ולקבל תוצאה מהימנה
תודה יואב ההיסטרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וסטרס
פרופ` אליעזר קליינמן03/08/2021בקש הפניה לבדיקת מאמץ - ארגומטריה. שם מתבטל אפקט המתח עקב המאמץ שאתה מבצע והמדידות לכל אורך הבדיקה מהימנות יותר למעט זו שלפני הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם- טיפול אלטרנטיביאלי02/08/2021
רציתי לשאול האם ניתן להוריד לחץ דם גבוהה 150/80
רק ע"י אורח חיים בריא ורפואה אלטרנטיבית ללא כדורים?
ואם כן אלו מוצרים מומלץ לצרוך כתוספי מזון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן03/08/2021ניתן בהחלט ע"י אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, דיאטה מתאימה, יותר דלת מלח, והרפיית מתחים. ניתן להוסיף תוספי שום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)