מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם נמוך ולחץ דם גבוהיוסי16/06/2021
שלום
שיש לחץ דם שהוא גבוה ידוע שזה לא טוב אבל מה בכל מה שקשור ללחץ דם נמוך זה בעיה כמו שיש לחץ דם גבוה מבחינת ההשלכות של זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
פרופ` אליעזר קליינמן16/06/2021לחץ דם נמוך לא מהווה בעיה מיוחדת אם אינו מלווה במחלה קשה כמו אי ספיקת לב. זה יכול לגרום לחולשה ואז ניתן להוסיף קפה שחור או מלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כלליות בדם במחלות שונותאיתי16/06/2021
בהרבה מחלות שיש כמעט תמיד זה יבוא אם לחץ דם גבוה או שזה לא קשור בכללי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וסבל
פרופ` אליעזר קליינמן16/06/2021כל מצב של סטרס או סבל של הגוף יכול להיות מלווה בעליית לחץ דם כתגובה נורמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן טיפול תרופתי ללחץ דםברק16/06/2021
מה הם הסיבות שצריך להתחיל טיפול תרופתי להורדת לחץ דם מתי זה נקבע לרוב ? אחרי הרבה מדידות לחץ דם שהערכים גבוהים ? כי לחץ דם יכול ליהות לכאן ולכאן במדידות ביום אחד נגיד אז מתי צריך בגדול ? מה האינדיקאציה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן16/06/2021כאשר במדידות חוזרות לחץ הדם עולה על 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ויאגרה מורידה לחץ דםשלמה15/06/2021
ידיד שלי אדם כבן 75 היה לחץ דם של 82-144
הוא לקח מידי יום רבע כדור ויאגרה ומאז לחץ הדם שלו הופחת עומד על 75 - 135
אם כך האם כדאי לי לקחת רבע כדור ויאגרה במקום לקחת כדור נגד לחץ דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן16/06/2021גם לחץ דם 144/82 יכול להחשב בגדר התקין בגיל 75
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הויאגרה מורידה לחץ דם
שלמה אדיב16/06/2021השאלה היתה אם הויאגרה מורידה לחץ דם אם כן האם אני גבר כבן 62 יכול לקחת רבע כדור ויאגרה ( כמו שעושה ידידי בן ה 75 במקום לקחת כדור נגד לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהן סיבות ללחץ דם גבוהרפי14/06/2021
איזה סיבות יש שבגללם לחץ הדם עולה לגבוה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן14/06/2021מחלת כליות, גידולים מפרישי אדרנלין ונגזרותיו וכד'. כל אלה אחראיים לכ 5% בלבד ממקרי לחץ הדם הגבוה. כל יתר המקרים הם על רקע אורח חיים לא בריא על הבטיו השונים; מתחים, השמנה, העדר פעילות גופנית, אכילת מלח מופרזת וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שתמיד עושים בהרבה מצביםיניב14/06/2021
שלום
למה תמיד שהלכתי לבדיקות אם זה לב או אפילו כל בדיקה אחרת תמיד בודקים לחץ דם למה זה אחד הבדיקות הבסיסיות להערכת
המצב יש הסבר לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן14/06/2021בדיקה בסיסית של רופא אצל כל נבדק כוללת גם לחץ דם משום שהוא עלול להיות גבוה ואף גבוה מאוד ללא כל תסמינים ואסור להחמיץ את גילויו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בעקבות פעילות גופניתאוהד14/06/2021
שבן אדם בכושר גופני טוב אז אם הזמן נניח בריצה הדופק לב יהיה נמוך זה ידוע עקב זה שהלב מאומן האם גם לחץ הדם בזמן ריצה פעילות גופנית יורד אם הזמן שהבן אדם בכושר גופני טוב בזמן מאמץ ? או שלחץ דם תמיד יהיה גבוה בזמן פעילות גופנית אפילו אם הבן אדם בכושר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם בפעילות
פרופ` אליעזר קליינמן14/06/2021לחץ הדם הסיסטולי צריך תמיד לעלות במאמץ בעוד הדיאסטולי נשאר על כנו או אף יורד מעט בכושר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים שונים של לחץ דםקובי14/06/2021
ערכים של 147/88 ושל 144/72 במדידות חד פעמיות ובימים שונים על מה זה מעיד ערכים כאלו בסדר לא בסדר ? זה נמדד בפעמיים שונות ומדידה אחת כל פעם מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן14/06/2021כדאי תמיד למדוד 3 פעמים בהפרש של כ 5 דקות בין המדידות. בעקרון, לחץ דם עד 140/90 במנוחה נחשב כתקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ולחץ תוך עיני גבוהמנילה12/06/2021
האם יש קשר בין השניים.
כבר שנים שסובל מיתר לחץ דם ולפני שנה גם מל.ת.עיני גבוה. האם קשור???
ועוד שאלה האם יש קשר בין לחץ דם גבוה שמאוזן על ידי תרופות לבין סיבוכים בניתוח קטראקט. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן13/06/2021לא צריך להיות קשר. לחץ דם גבוה עלול להתבטא בשינויים בכלי דם תוך עיניים ברשתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת לחץ דם ברציפותאסגל10/06/2021
יש לי מכשיר טכנולוגיה שמולבש על האצבע ומודד לי דופק\סטורציה ומציג גם את התנועה (כדי להבדיל עד כמה הייתי בתנועה בציר הזמן שבו נערכות המדידות) . ניתן להוריד דוחות ליישום בטלפון וכך לראות את ההיסטוריה.
למכשיר קוראים O2RING
אני מחפש מכשיר דומה שמודד לחץ דם ברציפות - ולא על ידי מכשיר בטכנולוגית "ניפוח" כמו שמשתמשים בholter* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן10/06/2021לא ידוע לי על מכשיר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההשלכות של לחץ דם שהוא גבוהיוני09/06/2021
שלום
מה ההשלכות למישהו שיש לו לחץ דם גבוה איזה דברים יכול לחץ דם גבוה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן10/06/2021לחץ דם גבוה נחשב לאחד מגורמי הסיכון העיקריים למחלות לב וכלי דם וכן לשבץ מוחי. דומני שזה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי לחץ דם שנחשבים לבסדרדורון09/06/2021
שלום
מה הם הערכים הטובים של לחץ דם מכמה עד כמה זה עוד נחשב לבסדר מבחינת מדדים מה מקובל היום מהמינימום עד המקסימום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן10/06/2021הערכים הרגילים בחיי היום יום נעים בין 90/60 ל 140/90 במצבים לא מאומצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי ולחץ דם גבוהשלומי09/06/2021
שלום
אני בתהליך הורדה מקלונקס 0.5 שנלקח שנתיים עקב חרדות
ידוע שלתרופות בכללי יש תופעות לוואי האם יכול ליהות לחץ דם גבוה עקב ירידת קלונקס שנלקח תקופה כתופעת לוואי של ירידת הכדורים מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן10/06/2021לחץ דם יכול לעלות עקב חרדות בין היתר. ייתכן שהפסקת הטיפול הממושכת בקלונקס מעוררת אצלך חרדה ועמה עליית לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה יחסית בבדיקהאורן09/06/2021
שלום
אני עושה פעילות גופנית ריצה שידוע שזה טוב לגוף בכלל וללחץ דם בפרט יצא לי במסגרת בדיקה אחרת למדוד לחץ דם זה היה מדידה אחת והערך שהיה בה זה 147/88 זה לא גבוה למי שעושה ריצות באופן קבוע ? אציין שהמדידה הייתה פעם אחת ולא כמה פעמים באותו רגע כמו גם לפעמים אני שומר אוכל בריא ולפעמים לא האם זה העניין של הערך הגבוה ? כמו גם נוטל קלונקס 0.5 שלוש ארבע פעמים בשבוע יכול ליהות שאלה הסיבות שהופיע לי ערכים כה גבוהים ? בכלל מה הסיבות האחרות שיכולות ליהות ? אני מאמין שאם הייתי עושה עוד מדידות של לחץ הדם אולי הערכים היו משתנים אני בטוח גם שברוב המקרים הלחץ דם שלי תקין ומעולה מה יכול ליהות הסבר לדעתך לזה שהיה לי ערך כזה של לחץ דם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן10/06/2021במצב של ספק כדאי לבקש מהרופא שלך הפניה לניטור (הולטר) לחץ דם ל 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם- בדיקת הולטרran alon06/06/2021
עקב לחץ דם במרפאה של 160/80 נשלחתי לבדיקת הולטר- להלן הממצאים: ממוצע יום 135/78 , ממוצע לילה 120/75
רופאת המשפחה רשמה לי טרייטס 2.5 מ"ג. במדידה ביתית הממוצע לאחר מדידה של חודש 118/70 (כ-30 מדידות בוקר וערב). מדי מספר מדידות לחץ הדם מגיע לאזור 127 בעיקר בבוקר אך בד"כ הסיסטולי בין 110 ל-120. האם הטיפול התרופתי נכון וכמה זמן צריך להמשיך בו.
בברכה
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן06/06/2021במדידות ההולטר אין אינדיקציה לטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)