מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום(:ררר28/08/2010
מותר יום ליפני הסאת נקודת חן להישתזף ?
תודה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
ד``ר ניר נתנזון28/08/2010זה כמו לשאול האם מותר לעשן???
שיזוף = נזק לעור = סכנה לסרטן, לא ממש משנה מתי משתזפים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שלא נעלםדורון26/08/2010
שלום רב, מזה מספר שנים יש לי פצע (נראה כמו פצעון רגיל) בעורף, הפצע צובר מוגלה מדי כמה שבועות אולם אינו משתנה או משנה מהותית את גודלו. העניין שלי נראה מוזר הוא שהפצע האמור לא נעלם ונמצא שם כאמור מזה מספר שנים. האם יתכן ומדובר בתופעה רגילה או שיש צורך בטיפול מיוחד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שלא נעלם
ד``ר ניר נתנזון28/08/2010בהחלט יתכן שמדובר על ציסטת חלב (נגע הדומה במהותו ל"פצעי בגרות") אולם ללא בדיקה לא ניתן כמובן לאבחן בוודאות.
פנה לרופא עור לבדיקה ותדע במה מדובר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- blue nevusהילה25/08/2010
שלום רב,
לבתי בת ה- 3 הופיעו (מלפני כחצי שנה) שני כתמים כחולים מעל עמוד השידרה בקוטר של 1 ס"מ - לא רגישים אך יש רושם שמתחת לכתם יש בליטה קטנה.
רופאת משפחה הפנתה אותי לכירורג פלסטי.
התורים ארוכים ורציתי לדעת האם אפשר להמתין או שיש ללכת באופן מיידי. ומה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה כחולה
ד``ר ניר נתנזון28/08/2010אם אכן מדובר על שומה כחולה אין כלל צורך להסיר את הנגע.
פני לרופא עור שיאבחן במה מדובר לפני החלטה על ניתוח בגיל כה צעיר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן קשקשת העורענת22/08/2010
גבר כבן 60. לקחו ביופסיה מפצע בצוואר והתוצאהך "סרטן קשקשת העור". הסיטי היה תקין לחלוטין. הרופא מעוניין לנתח, לכרות את הפצע. אם הסיטי תקין- מדוע לכרות? והאם הסרטן הזה מאד מסוכן ? האם יש סיכוי להחלמה ואיזה טיפול עושים??? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן תאי הקשקש
ד``ר ניר נתנזון23/08/2010יש לנתח את הגידול על מנת להוציאו לחלוטין לפני שהוא ישלח גרורות.
מטרת ה-CT היתה לוודא שעוד אין גרורות שניתן לראות אותן.
גידול זה בצוואר יכול בהחלט לשלוח גרורורות , אולם סיכויי ההחלמה הינם גבוהים מאוד אם לא שלחעדיין גרורות.
הטיפול המקובל הוא כריתה ולעיתים גם הקרנות של האיזור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- malignant melanomaשרה22/08/2010
שלום
בכף הרגל היתה לי מעין יבלת שחלקה היה חום כהה
רופא עור עשה כריתה שנישלחה לבדיקה התוצאה היתה malignant melanoma associated with anintraadermal congenital nevus
מיכוון שבגלל חתך אלכסוני אי אפשר היה לדעת מה העעומק או הדרגה
ולכן נישלחתי מיד לרופא כירורג פלסטי ששוב עשה ביופסיה לעומק התוצאה היא:קבוצה קטנה של מלנוציטים באזור הדרמיס עם תאי intradermal nevus
כרגע הנני מטופלת אצל פרופסור יהודה אולמןוהוא שלח אותי למרפאה אונקולוגיתעל מנתלערוךct בבלוטת הזקיף ולפי זה לקבוע אם יש לכרות את בלוטת הזקיף .לדעת רופא המשפחה הוא ממליץ לעשות זאת
אגב נאמר שהי ה גידול בנבוס בלבד הכריתה היתה של 1.5 סמק.יש לציין הנני חולת סכרת מטופלת האינסולין וכן גם לאימי לפני כ20 שנה היהתה מלנומה בכף הרגלועל כך אין לי פרטים רבים הכריתה הראשונה נעשתה ב18/6 והשניה ב18/7 .מה דעתך ?
תודה מראש על התיחסותך
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון22/08/2010עד כה הבירור שנעשה הגיוני לדעתי.
לדעתי יש מקום לבצע דגימת בלוטת הזקיף גם ללא ביצוע CT מאח ואין לדעת מה היה עומקו המקורי של הגידול.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה23/08/2010תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן מלידה
שרה23/08/2010ועוד שאלה
נכדתי כיום בת 8 נולדה עם נקודת חן בכף הרגל
בזמנו רופאת הילדים אמרה שזה שום דבר .הנקודה לא שינתה צורה ולא גודל
האם יש צורך המעקב או בביקור אצל רופא ? רופא עור או כירורג?
אודה לך שוב על תשובתך
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה מולדת
ד``ר ניר נתנזון23/08/2010יש בהחלט צורך בבדיקת רופא עור המיומן בדרמוסקופיה לפחות פעם בשנה, לכל החיים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא עור
שרה23/08/2010המלצתך היא רופא עור המתמחה בדרמוסקופיה האם הינך מכיר רופאים באזור חיפה
אודה לך על כך אם תוכל לתת מספר שמות והיכן מקבלים
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא עור
ד``ר ניר נתנזון24/08/2010מבחינה אתית איני יכול להמליץ על רופאי עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בפניםאבי22/08/2010
שלום אני בחור בן 18 ויש לי נקודת חן גדולה ובולטת (לא בתוך העור)מעל השפה העליונה בצידה רציתי לדעת אם היא יכולה להיות מסוכנת ואיך אפשר להוריד אותה בצורה שלא תישאר צלקת? והאם עדיף להוריד אותה ?ומה ההשלכות שיכולות להיות כתוצאה שמורידים נקודת חן גדולה ? אשמח לקבל תשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון22/08/2010לא ניתן לאבחן את טיב השומה ללא בדיקה.
לגבי הסרת השומה אני מציע כי תתיעץ עם כירורג פלסטי.
האם כדאי להוריד את השומה תלוי רק בך (בהנחה שרופא העור קבע כי השומה שפירה)- מבחינה רפואית אין בכך נזק (פרט להווצרות צלקת).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נקודות חןריימון20/08/2010
שלום,
האם בשביל לבצע בדיקה של נקודות חן צריך לפנות לרופא עור? האם הוא גם מסיר אותם במידה והוא רואה שמשהו לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נק' חן
ד``ר לי-און גלעד22/08/2010רופא העור הוא הגורם המוסמך והמיומן העיקרי בבדיקה ואבחון של נק' חן ונגעי עור בכלל. חלק מרופאי העור גם מבצעים ההסרות בעצמם ואילו רובם מפנים לכיר' פלסטית לצורך הסרה. כדאי וחשוב למצוא סימנים שיעזרו לזהות הנק' שרופא העור המליץ להסיר - כדי שהפלסטיקאי לא יוריד אחרת בטעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך לשאלה
ריימון24/08/2010היום ביקרתי אצל רופא עור לצורך בדיקת נקודות חן חשודות.
הוא בדק את כולם בעין בלתי מזוינת וטען כי הכל תקין. שאלתי היא האם כך נעשית הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שומות
ד``ר ניר נתנזון28/08/2010לצערי כך בודקים רופב הרופאים. בעזרת דרמוסקופ ניתן להגיע לדיוק רב יותר (90% מול 60% בעין הבלתי מזויינת).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה חדשהרוית17/08/2010
שלום, אני בשבוע 32 להריון, גיליתי שומה חדשה קטנה מאוד בצבע חום שחור מעט מורמת מעל העור, היא נראתה תחילה עגולה וסימטרית, משעמום גירדתי אותה וראיתי שעל הציפורן שלי יש חתיכה קטנה ממנה , כאילו היא מתקלפת מעט וירד לי קצת דם. לציין היא לא גרדה לי או דיממה קודם לכן., זה קרה רק כי התעסקתי איתה. האם העובדה שמדובר בשומה חדשה והעובדה שהיא מעט מתקלפת בגירוד אמורה להלחיץ אותי שמדובר במלנומה. קבעתי תור לרופאת העור אך יש זמן עד התור ואני לחוצה מכך, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חדשה
ד``ר לי-און גלעד17/08/2010לא נראה שיש סיבה לדאגה. המתיני בסבלנות לבדיקת הרופאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולאורית17/08/2010
אבי עבר הסרת גידול vמהעור במרכז הגב והתשובה שקיבל מפתלוגי::
fragments of skin with dermatofibrosarcoma protuberans. the tumor cells stained for CD34 and didnot stain for S-100, actin, desmin, bcl-2 or caldesmon. irvolved surgical margins
אנו מבינים שזהו גידול סרטני, אך איזה סוג זה? מה הסיכוי להחלים? או ח"ו להתפשטות?
מה הטיפול המתאים? האם קשור לכאן ניתוח מוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמטופיברוסרקומה
ד``ר לי-און גלעד17/08/2010זהו גידול מיוחד שלרוב אינו שולח גרורות אך מתפשט בתוך העור ללא כל סימנים חיצוניים ולכן לרוב בכריתות כירורגיות רגילות לא מצליחים להסיר את כולו, הגידול חוזר שוב ושוב, מתפשט וגדל עד שהופם לבלתי נתיח ואז גם עלול להיות קטלני.
חשוב מאוד להסיר הגידול בשלמותו כבר בניסיון הבא והסיכוי הטוב ביותר לכך הוא ניתוח כריתה בשיטת MOHS. ממליץ שתפנו לד"ר יוסי אלקלעי שהוא בעל הניסיון הרב ביותר בהסרת גידולים מסוג זה בניתוח בשיטת MOHS בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמטוביברו
לימור27/03/2011ראשית תודה לתשובתך.
האם בדיקת רופא עור מספיקה?אני נמצאת במעקב אצל אונקולגית ולבקשתה אני מבצעת אחת לכמה חודשים בדיקת סיץטי.
אני מאד חוששת מתדירות הבדיקה בעקבות קרינה מרובה.
האם לדעתך ביקור אצל רופא עור יכול להספיק ?
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמטופיברו
לימור25/03/2011שלום רב,
עברתי לפני שנה ניתוח נרחב מאד על מנת להסיר גידול של דרמטופיברוסרקומה בגב.
הניתוח עבר בהצלחה והשוליים היו נקיים.
קראתי את שכתבת ורציתי לשאול מהי הדרך הטובה ביותר לעקוב ולוודא שהגידול לא חזר?
אני מאד בחרדה שהגידול לא יחזור.
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמטופיברו - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/03/2011למעשה הדרך היחידה היא מעקב סדיר כל מספר חודשים ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה שוב לשלוח את התמונותקרן16/08/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
קרן16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון נוסף
קרן16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב
קרן16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות/נגעיקרן16/08/2010
הי, מתנצלת מראש על הפירוט. ביום שישי האחרון לאחר חשיפה לשמש עם קרם הגנה. שמתי לב כי על הירך ברגל אחת הופיעו לי נקודות חומות בהירות יחסית (כמו נמשים גדולים) קטנות מעט מקוטר עיפרון, שטוחות (נראות כמו מעין כתם על העור ) לא מגרדות לא כואבות ללא אודם או סימן מיוחד. ברגל השניה בירךהפנימית יצאה עוד נקודה חומה כמו האחרות לדעתי טיפה יותר גדולה מהאחרות אולי טיפה מרגישים אותה כשמעבירים אצבע. (היא לא נראית בולטת). נראות צבע אחיד. ( לא לבנת עור (שחומה בגוף רגליים בהירות כי בד"כ מכוסות) ללא שומות או נקודות חן מרובות שום דבר לא בולט ולא חריג ). חייבתלציין כי אני לא גרה בארץ גרה בקפריסין. רופא העור הטוב ביותר שקיים פה נמצא בחופש ויוכל לקבל אותי ביום שני הבא בעוד 8 ימים. האם זה לא יותר מידי זמן ? מה זה יכול להיות האם אלו שומות? האם יכולות להופיע כל כך הרבה שומות פתאום? אולי פטריות או לא יודעת?האם יש צורך לטוס לארץ או אפשר לחכות שבוע? מצרפת תמונות אם כי לדעתי לא הכי ברורות.
אשמח לתגובתכם
רועדת מפחד
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה ראשונה
קרן16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצלת לא הצליח
קרן16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומות
ד``ר ניר נתנזון16/08/2010התמונה אכן מטושטשת, אולם התיאור שלך מתאים לכתמי שמש.
רצויה כמובן בדיקת רופא עור, לא נראה לי כי עיכוב של שבוע באבחנה מהווה סכנה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשךלנגעים לאחר ביופסיה - עזרה!!
קרן30/08/2010הי ד"ר בהמשך להודעתי הקודמת הלכתי לרופא עור אצלינו בקפריסין.. טען מהרגע הראשון כי לא נראה משהו מדאיג אבל בשל שצמחו (אולי כן ואלי לא) יחד בערך 7-8 נגעים לקח שניים מהם לביופסיה. להלן התוצאה:
Histopathology report
Gross description:
1. the sample consists of a skin biopsy d. 0.5 cm that presents a slightly elevated lesion which is covered by intact epidermis.
2. the sample consists of a skin biopsy d. 0.7 cm that presents a slightly elevated lesion which is covered by intact epidermis.
All tissue sampled.
Histology:
Both biopsies show similar histological picture. The lesion is lined by normal epidermis showing mild hyper pigmentation. The superficial dermis is oedematous includes abundant dilated capillaries that are surrounded by an inflammatory infiltrate of moderate intensity. The inflammatory cell population consists predominantly of monocells and eosinophils.
Diagnosis:
Inflammatory reaction shows features of cutaneous mastocytosis.
The evaluated tissue is negative for malignant change.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן30/08/2010ד"ר אשמח אם תוכל לפענח עבורי את התוצאה ולומר לי במה מדובר .. יש פתרון? למה זה מופיע?
הרופא פה טוען כי זהו לא דבר מסוכן אבל לא נתן לי הסבר מדוייק של מה זה ( או שלא הבנתי) הוא גם טוען כי בפתולוגיה הם יצבעו את זה באיזה צבע ואז ימשיכו לבדוק את זה לשם השוואה ויהיו תשובות רק בעוד שבועיים שלושה...
בבקשה אשמח לעזרתך
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטוציטוזיס
ד``ר ניר נתנזון30/08/2010מדובר כעת רק על השערה ולא על אבחנה.
אם האבחנה נכונה - המחלה אכן אינה מסוכנת ותחלוף עצמונית. מדובר על גידול שפיר שמקורו בתאי מאסט (תאי פיטום) , מסיבה לא ברורה. אין לו כל משמעות כעת- יש רק מס' תרופות שרצוי שלא תיחשפי אליהם (נחכה עם הרשימה לאישור האבחנה בפתולוגיה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מעומק הלב, משהו נוסף
קרן30/08/2010הי ד"ר תודה מעומק הלב על התגובה המהירה... הנשמה התהפכה לי כשלא הצלחתי למצוא תשובות אפילו חלקיות אצל הרופא המקומי. חבל שבישראל לא כולם יודעים להעריך רפואה טובה ורופאים כמו שיש לנו.
המשך הבירור אמור לתת לי תמונה מדוייקת יותר? האם ביופסיה היא לא משהו ודאי ? התרופה היחידה אשר אני נחשפת אליה היא אקמול.. כמו כן על בסיס כמעט קבוע אני עושה טיפול באנהלציות של בודיקורט ונטולין ואטרוונט לביתי בת השנתיים.... האם זה בסדר? לא הצלחתי למצוא מידע על מאסטוציטיס הזה, זה שזה קשור למערכת החיסון האם זה אומר שמשהו אחר בגוף לא בסדר או שאין קשר?
מתנצלת מראש על כל השאלות
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ניר נתנזון30/08/2010יש הרבה מידע ברשת על mastocytosis. ככלל זו מחלה שקשורה רק לעור.
אין כל בעיה בתרופות שלך.
הביופסיה תהיה מושלמת רק לאחר גמר העיבוד (שלוקח זמן- גם בארץ).
בריאותשלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזרת עם תוצאות סופיות של הביופסיה
קרן24/09/2010הי ד"ר נתנזון, חוזרת עם התוצאות הסופיות של הביופסיה
specimen: skin biopsy enblocked within a paraffin-block
gross description: received a skin biopsy enblocked within a paraffin-block and accompanied by a histopathology report from Dr Kapodistria with the diagnosis inflammatory reaction with features of cutaneous mastocytosis.
histopathlogy report: skin biopsy without significant microscopically changes of the apidermis.
within the dermis is a mild to moderate chronic inflammatory cell infiltration with perivascular and diffuse arrangement, evidence of few eosinophils, dilatation and hyperaemia of the capillaries.
there is a significant number of mastocytes (40-50/HPF) with evidence of cytoplasm granules (positive with giemsa stain), predominantly in perivascular position.
the evaluted tissue is negative for maligmant change
conclusion: histological features confined with urticaria pigmentosa
מה זה אומר?
מה המשמעות?
אשמח אם תוכל לעזור לי להבין את התוצאה... הרופא פה לא יודע לתת לי תשובות!!!
ממש מפחדת....
בברכת חג שמח
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטוציטוזיס
ד``ר ניר נתנזון27/09/2010מדוברעל מחלת עור שכיחה ולא מסוכנת. אי לרוב כל צורך בטיפול ומחלה לרוב חולפת מעצמה.
לא ברור לי איזה רופא עור(???) לא יודע להסביר על מחלה זו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאלה קטנה..
קרן27/09/2010תשובה על שאלתך איזה רופא? רופא קפריסאי טיפוסי .....
הוא כבר טען כי כדאי שבפעם הבאה שאני אהיה בישראל כדאי שאני אעשה בדיקת מח עצם.. כדי לוודא כי אכן מדובר בעור ולא משהוא אחר... (אז פה כבר התחיל אצלי לחץ אמיתי) לא הצלחתי להוציא ממנו חצי הסבר מה זה אומר... וכשקיבלתי את התשובה המודפסת ראיתי כי מדובר באורטיקריה פיגמנטוזה- שזו הדרגה הקלה של המחלה והיא מתבטאת בעיקר בעור... (מתוך קריאה בלבד). האם יש צורך לדעתך לעשות את הבדיקה שהוא ממליץ? (אני חייבת לציין כי חוץ מאותה הפעם כי הוא ראה אותי והוציא את הדגימות לביופסיה אין לו מושג מי אני או על מצבי הבריאותי... והוא מעולם לא טרח לשאול)
ושאלה קצת דבילית... האם זה מדבק?
חג שמח
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות שיש להימנע מהן...
קרן27/09/2010שוב משהו קטן ....מהן התרופות שיש להימנע מלקיחתן?
סליחה ותודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות שיש להימנע מהם...
קרן05/10/2010הי ד"ר נתנזון , אשמח אם תוכל לחוות את דעתך לי על שתי התגובות הקודמות שכתבתי לך, בנוגע לסוג התרופות ולבדיקת מוח עצם....
תודה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת צביעה באיזוטופיםשמעון15/08/2010
לאשתי הזריקו חומר באיזוטופים לקראת ניתוח בלוטת הזקיף.בבדיקה אין השתקפות של החומר שהוזרק מה הסיבה לכך. ומה המשך הטיפול הדרוש דחוף בתודה שמעון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזוטופים
ד``ר ניר נתנזון16/08/2010נושא זה אינו בתחום התמחותי.
עליך לשאול את הרופא שביצע את הבדיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנות על השפתייםאביבית13/08/2010
שלום,
לפני כחודשיים הופיעו נקודות לבנות ממש קטנות על השפתיים , בשפה העליונה יש נקודות לבנות קטנות, האם יש אפשרות למחלת סרטן הפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות על השפתיים
ד``ר ניר נתנזון16/08/2010האפשרות אכן קיימת (אם כי נדירה) של סרטן תאי הקשקש של השפה.
פני לבדיקת רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות לבנות ממש קטנות
רון11/06/2015גם לי הופיעו לפני שנה מקבץ נקודות קטנות על השפה העליונה נקודות ממש זעירות והם כאילו כלואות מתחת לעור. חוץ מסרטן האם זה יכול להיות HPV ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות לבנות ממש קטנות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/06/2015אין קשר לסרטן, קרוב לוודאי מה שנקרא Fordyce שהן בלוטות זיעה במיקום חריג מעט. אין צורך בטיפול. ככה אתה.. בכל מקרה - רופא עור יוכל לאשר החשד בבדיקה בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה10/08/2010
ברצוני לדעת האם העובדה שיש לי הרבה נקודות חן מעידה על כך שמתישהו בהמשך חיי אחלה בסרטן העור?
ושאלה נוספת, מה ההבדל בין סרטן עור למלנומה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר לי-און גלעד10/08/2010ריבוי שומות אינו מצביע על וודאות שתחלי בסרטן עור אלא על סיכון מוגבר מאשר לכלל האוכלוסיה שאין לה ריבוי שומות. חסרון נוסף הוא "רעש רקע" של שומות מרובות שעלול לגרום לכך שסרטן עור יתגלה באיחור.
סרטן עור הוא שם כללי למגוון גידולים סרטניים העלולים לנבוע מתאים בעור. מלנומה הוא רק אחד מהם, הקשה והמסוכן ביותר. שאר סרטני העור הם ברובם המכריע ובמרבית המקרים שפירים יחסית ולא מסוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. התיעצות דחופהטל09/08/2010
במקרה עליתי על שומה בכף רגלי וקבלתי המלצות להוריד אותה אני טסה בעוד כשבועיים ללימודים ולכן אינני רוצה לעבור עכשיו הורדה של שומה מה ששמעתי שגם ההחלמה בכף הרגל יכולה להיות בעייתית במיוחד כי אני שותה ראוקוטן..אוספתי שתי תמונות של השומה מקרוב קרוב.. אחת מלפני חצי שנה בהודעה מצורפת .ואחת מאתמול חשוב לי מאוד לדעת מה דעתכם.. תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה מלפני חצי שנה
טל09/08/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אחת..
טל09/08/2010מקווה שהתמונות עוזרות.
ותדה רבה רבה על היחס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחתיין על התמונות
ד``ר לי-און גלעד10/08/2010שלום טל,
לפחות שתיים מהתמונות מאוד אינפורמטיביות והשומה בהן נראית מתאימה לשומה שפירה מסוג Acral junctional nevus שפירה.
אני מעריך שקרוב לוודאי שמדובר בשומה שניתן להסתפק במקרה שלה במעקב ואין צורך בכריתה.
יחד עם זאת תשובה זו היא בערבון מוגבל מאוד - כל עוד לא נבדקה השומה בעין ובדרמטוסקופיה ע"י רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה :)
בק10/08/2010אנסה להשיג בדיקת דרמוסקפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אתה מבצע בדיקת דרמוסקופיה?
בק10/08/2010כי זה קצת מסובך להשיג את זה דרך כללית. נסיתי יש רק בשיבא ותורים מאוחרים.. ומאחר ואתה מטפל דרך מושלם אולי אנסה להגיעה אליך ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)