מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירודים או עקיצות קטנותש07/12/2010
אני גר במרכז תל אביב בדירת קרקע.
לפני כשבוע ישן לי מחוץ לדירה (כמעט על הדלת) הומלס מאוד מלוכלך, לא התייחסתי לזה. ביומיים-שלושה האחרונים אני מרגיש עקיצות קטנות או גירודים בגוף. אני לא רואה שום סימן על העור אבל יש לי תחושה שיש משהו בזה, לא הייתי מתגרד לפני זה. הקטע עם ההומלס עבר לי בראש היום שאולי הוא הביא משהו שנכנס לי מתחת לדלת.
מה זה יכול להיות?
זה לא מורגש כל הזמן, רק מדי פעם, אבל ברור לי שזה לא היה קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד07/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כחולקובי06/12/2010
לאחרונה גיליתי על הגב בצידו העליון נקודה(5-6 מילימטר) שמזכירה כאילו שקבלתי מכה באותו האזור(כך חשבתי בהתחלה),אך הנקודה לא עוברת וגם לא מרגישים שום כאב כאשר לוחצים עלייה,לחצתי עלייה בשתי אצבעות בתקווה שייצאה ממנה משהו אך ללא הצלחה ולאחר הלחיצה הצבע שלה התחזק (כחול) ומזכיר שתף דם ולא הרגשתי שום כאב.
אשמח עם תוכל להכווין אותי מה עליי לעשות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימן כחול - תגובה
ד``ר לי-און גלעד07/12/2010לא נראה שנוכל לעזור לך בלי לראות את הנקודה בעין. פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בנקודת חןאור06/12/2010
שלום רב! היום קמתי בבוקר ובמישוש אקראי של הגב גיליתי דם קרוש על נקודת חן. הסתכלתי על הפיג'מה שלי וראיתי שיש עליה כתם דם - הנקודה כנראה דיממה במהלך הלילה. אין שום תחושה של כאב וכרגע אין דם אלא רק גוש או נפיחות על גבי הנקודה שלא היה שם קודם. עליי לציין שיש לי ריבוי של נקודות חן על גבי ואני נמצאת במעקב כל חצי שנה. עד היום לא הייתה סיבה לדאוג כדברי הרופא. האם עליי להתקשר אליו באופן דחוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בנקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד07/12/2010נק' חן הן אזור מיוחד של עור אבל עדיין רק עור. הן יכולות לדמם בעקבות פציעה אקראית ואין הדבר מצביע בהכרח על ממאירות או משהו לא תקין. בכל מקרה - הדרך לברר זאת היא ע"י פניה לרופא עור לבדיקה. אין סיבה לפניקה אבל צריך לבדוק את הנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- squamous cell carcinomam27/11/2010
עברתי ביופסיה ליד העין והתוצאה הייתה squamous cell carcinoma והמנתח הבהיר לי שלדעתו יש לי עוד נגעים כאלו, כולל נגע נוסף שהוריד לי מהקרקפת. כאשר באתי לרופא העור הוא זלזל בדברי המנתח, ובכלל גישתו היתה לא מקצועית כלל לטעמי. רציתי לדעת איפה אוכל למצוא רופא עור שמתמחה בסוג כזה של סרטן עור באזור ת"א, ומה אני יכולה לעשות על מנת למצוא כל נגע כזה לפני שהוא שולח גרורות. האם מיפוי שומות של כל הגוף מתאים לי?
אני מאד מנומשת ויש לי די הרבה שומות, ועבודתי היא בשמש כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר squamous cell carcinoma - תגובה
ד``ר ניר נתנזון27/11/2010מיפוי שומות יעיל במיוחד לנגעים פיגמנטרים (בעלי צבע). אולם במסגרת מיפוי השוות מתבצעת בדיקה מדוקדקת של כל הגוף ע"י דרמוסקופ- ובדיקה זו אכן יכולה להגדיל את הסיכוי של מציאת SCC בשלב המוקדם.
זאת ועוד- מאחר ואת מנומשת, מרובת שומות והיה לך כבר SCC סיכוייך (מבחינה סטטיסטית) ללקות במלנומה גבוהים משמעותית בהשוואה לשאר האוכלוסיה (ריבוי שומות כשלעצמו מעלה את הסיכון פי 10).
מסיבות אלו אכן יש הצדקה מלאה לערוך לך מיפוי שומות ממוחשב.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על עבודת הקודש שאתם עושים
m28/11/2010תודה רבה, רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בכף היד.קרן22/11/2010
שלום,
רציתי לברר, האם מישהו יודע להגיד לי מה מסמלת נקודת חן על כף היד?
שבעבר לא הייתה, האם זה מסמל משהו?
קרנית.. תודה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בכף היד. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/11/2010כל נק' חן חדשה מצדיקה בדיקת רופא. בעיקרון נק' חן מסמלות חן ויופי ;-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהמורן21/11/2010
שלום,
לבעלי התגלה מלנומה לפני כחצי שנה, הוא עבר הרחבת כריתה ובדיקת בלוטת זקיף (שיצאה תקינה) וכעת אנחנו במעקב אצל הכירורג. קבענו תור לרופא עור על מנת להימצא במעקב גם ביחס לכל השומות האחרות (עורו בהיר מאוד ויש לו נקודות חן ושומות רבות). רופא העור ביקש ממנו להתפשט והביט על גופו משך כשלוש דקות מרחוק, מבלי להביט באופן פרטני באף שומה או נקודת חן.
האם זוהי בדיקה מספיקה לאדם שנמצא בסיכון גבוה? מדוע הרופא לא טרח לבדוק את גופו מקרוב, ולהביט בכל השומות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/11/2010בוודאי שלא מדובר בבדיקה מספיקה לא לאדם בסיכון מוגבר ולא לאף אחד בכלל. לטעמי אם מה שאת מתארת הוא מה שקרה הרופא טעה ונהג בצורה לא אחראית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון27/11/2010הבדיקה היעילה ביות במצבו של בעלך היא מיפוי שומות ממוחשב. זו בדיקה האורכת לפחות320 דקות (ועד שעה) ולא 3 דקות...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת..שלום (:17/11/2010
ליפני שלושה שבועות הסירו לי נקודת חן בניתוח, אמרו לי לבוא אחרי שבועיים להוציא תפרים.
באתי אחרי שלושה שבועות וכמה תפרים ניתפסו ממש חזק והוציאו אותם עם הרבה כאב... נישאר לי ממש חור כזה מהמריטה של התפר.
עכשיו הסתקלתי במראה וראיתי שיש שאריות תפרים בתוך החור הקטן הזה שנוצר המריטה. שמתי לה גם שיש לי מיתחת לעור פס שחור שכניראה זה תפר.
האם זוהי סיבה לדאגה? אני צריכה ללכת למנתח שיוציא לי גם את השאריות??
או שזה כבר ימס עם הזמן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת.. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/11/2010גם כאשר נשאר תפר בעור במרבית המקרים העור יפלוט אותו לאחר זמן מה גם ללא התערבות. אם זה מפריע מסיבה כלשהי אפשר לפנות לאחות בסניף ולבקש להוציאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשהמילי15/11/2010
שלום,
גיליתי נקודת חן חדשה על הצוואר שצבעה חום ושחור במרכז, אני קצת מודאגת, האם זה מצדיק הזמנת תור לרופא עור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/11/2010אם את חרדה זו בהחלט דרך מצויינת לוודא אם יש על מה. אני לא רואה במה עוד אנחנו יכולים לעזור מעל גבי דפי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן עם גוונים כהים ולא סימטריתיהונתן15/11/2010
שלום רב!
אני בן 21 ובהיר עור ויש לי כמעט מגיל לידה נקודת חן שטוחה מעל עצם הבריח שחלקים ממנה כהים וגם צורתה לא סימטרית, הלכתי לבדיקה אצל רופא עור שראה בה חשד ושלח אותי לרופא אחר שאמר שזה בסדר, חלפה בערך שנה וחצי מאז אך בכל זאת הבנתי שנקודות כאלה הנם בעלי פוטנציאל גבוה בעתיד לפתח משהו מסוכן, אני קצת מודאג ומבקש לדעת האם להסתמך על הנאמר ולהניח לזה או שבכל זאת מומלץ בדיקה נרחבת יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן עם גוונים כהים ולא סימטרית - תגובה
ד``ר ניר נתנזון15/11/2010אם השומה לא השתנתה בשנים האחרונות קיים סיכוי נמוך מאוד שהיא סרטנית.
אני איני ממליץ על כריתה מניעתית של שומות- בוודא לא מעל עצם הבריח, מאחר שקייים סכון לפתח קלואיד 0(צלקת בולטת ומכוערת ביותר).
במקרים כאלה אני ממליץ של מעקב הכולל צילום קליני ודרמוסקופי של השומה כל 6-12 חודשים- כך, גם אם יהיה שינוי בעתיד (וכאמר סיכוי לכך קטן מאוד) ניתן יהיה לטפל בשומה ולהוציאה בזמן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SCC על עור הפנים אצל חולה בת 104שואלת14/11/2010
שלום רב,
לאחר הסרת גבשושית על המצח של סבתי, התברר שמדובר היה בגידול Squamous cell carcinoma. האזור היה נקי למשך זמן מה לאחר הניתוח אך כעת נראה שגבשושית שנראית כמו קודם החלה לצמוח שוב, וגבשושית דומה הופיעה גם על האף. מה הסכנות בSCC? הבנתי שאינו יכול לגרום לגרורות, האם זה מדוייק? האם יכול להיגרם נזק חוץ מאשר הבעיה האסתתית? אילו טיפולים יעילים ומומלצים? היא הייתה אצל רופא עור, שהפנה אותה לשוב אל המנתח הפלסטי, כנראה לצורך הסרה חוזרת של הגידול ושליחה לביופסיה. האם יש טעם לקחת אותה לבדיקות נוספות, ניתוחים וטיפולים הכרוכים בטרחה עבור אשה בגילה, או שניתן לא לטפל ולחיות עם הסרטן? האם יש משהו שיכול להקל כגון משחות וכו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SCC על עור הפנים אצל חולה בת 104 - תגובה
ד``ר לי-און גלעד15/11/2010בלתי אפשרי לענות על השאלה בלי נתונים כגון מה גילה, מה מצבה, מה גודל הנגע ומה מיקומו המדוייק. בעיקרון יש אופציות מרובות והן הקרנות, משחות כמוטרפיות (אפודיקס) כירורגיה, ועוד.
SCC בעיקרון עלולה לשלוח גרורות אם כי מדובר באירוע לא שכיח במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעוראבי14/11/2010
שלום
יש לי על הג, במפוזר, בסביבות 10 כתמים קטנים פחות מ-5 מ"מ,
בצבע חום בהיר שהם לא סימטריים
האם יש חשש למשהו סרטני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בעור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד15/11/2010אין שום סיכוי לענות על שאלה כללית כזו בפורום. לך לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים בעורלימונית12/11/2010
שלום,
יש לי אטופיק דרמטיטיס שאובחן לפני שנים. עם הזמן זה מתפשט לכל הגוף.
בחודשים האחרונים יש לי גירוד יומיומי נוראי בכל אזור הקרקפת, עם אזורים יותר מגורים.
היום, בעת הגירוד, גיליתי שיש כאילו "ערמה של קשקשת", וכשמיששתי את המקום וגירדתי ירדו קשקשים גדולים מאוד (ממש לא דומה לקשקש רגיל) ונשר מהמקום המון שיער.
ברצוני לדעת האם זה יכול להעיד על פסוריאזיס?
* אציין שכנראה שהרגע אצלי הוא גנטי, עקב תסמונת מאוד רחבה שהתגלתה, הכוללת בין השאר גם בעיות עור - אקזמות.
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד13/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול BCC וניתוח MOHSלירז09/11/2010
שלום,
לאבי יש פצע בראש כבר למעלה משנה והשבוע אמרו לו שזה גידול BCC ועליו לעבור ניתוח MOHS להסרתו. קראתי שבמקרים נדירים גידול זה שולח גרורות לחלקי גוף אחרים.
שאלתי היא : האם צריך או יש אפשרות לעשות לאחר הניתוח בדיקה שאין גרורות בגוף כתוצאה מכך? אנו רוצים להיות רגועים שזה לא גרם לגרורות , אם כן כיצד ניתן לבדוק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול BCC וניתוח MOHS - תגובה
ד``ר ניר נתנזון10/11/2010עניתי כבר בפורום בדוקטורס....
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול BCC וניתוח MOHS - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/11/2010הסיכון לגרורות מ- BCC אפסי.
כריתה בניתוח בשיטת MOHS משיגה לרוב תוצאות מצויינות. אין צורך או סיבה לבצע בירור לגרורות - בייחוד אם לא מדובר בגידול שהוזנח שנים רבות והגיע לממדי ענק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי קפה בחלבשרון07/11/2010
שלום
ביתי בת כמעט שנתיים ,נולדה עם כתם בצד הבטן ,לאחרונה קראתי על כתמי קפה בחלב ועל מחלת עצבים שקשורה באופן כלשהו לזה
מאז אני נמצאת בחרדה ממשית בברור שעשיתי לה אצל רופא עור הוא מצא עוד כתם קטן בשוק של הרגל אבל לא התרגש
לפעמים אני רואה בעור כתמים דהויים נוספים (בעלי אומר שאני מדמיינת)
בבקשה עזרו לי להבין את העניין האם הכתמים צריכים להיות ממש ניראים (הכתמים שברגל ובצד הבטן הולכים ודוהיים)
האם עכשיו אני צריכה כל הזמן לחפש כתמים נוספים ?באיזה גודל?
בבקשה תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי קפה בחלב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד07/11/2010שלום ליאת,
השאלה שלך היא לא בפורום הנכון אבל בכ"ז - אין לך סיבה לדאגה עד כמה שניתן להסיק מהאינפורמציה שנתת.
בעיקרון מדובר על מחלה שנקראת נאורופיברומטוזיס - זו מחלה תורשתית אך מרבית המקרים החדשים הם תוצאה של מוטציות חדשות. המחלה נקראת גם וון רקלינגהאוזן על שם מי שתיאר אותה לראשונה ויש לה מספר צורות שונות.
הסימנים המופיעים בתינוקות וילדים קטנים הם כתמי קפה בחלב (גוון של נס קפה עם חלב...) והדרישה לביסוס החשד הם לפחות 6 כתמים בקוטר של לפחות 1.5 ס"מ. בנוסף ממצא של נמשים בבית השחי הוא ממצא המוסיף לחיזוק החשד הקליני והאבחנה.
המחלה גורמת בגילאים מתקדמים יותר לגידולים שפירים של תאי מעטפות עצבים ולהופעה של גידולים עוריים - נאורופירומות במספרים גדלים והולכים ובחלק מהחולים מופיעים גם גידולים במוח - בעיקר על עצב השמע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרון07/11/2010תודה על התשובה וההתיחסות המהירה
רק הבהרה לגבי הכתמים האם הם צריכים להיות ממש ניראים עם קווים ברורים
כי לפעמים נידמה לי שאני רואה כתמים על העור או רק קווי מתאר(כמו בפיטריה)האם הכתמים האלה דוהים?
איך אפשר להבדיל בינם לבין נמשים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/11/2010הכתמים צריכים להיות גדולים כך שברור שאינם נממשים וכן - הם צריכים להיות מוגבלים בחדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה או פטריה מתחת לציפורןרידג'02/11/2010
שלום רב,
אני בן 60. לפני כשלשה חדשים הבחנתי בכתם כהה מתחת לציפורן בבוהן.
לאחר שבמשך חדשיים היא נשארה ללא שום שינוי, פניתי לרופא עור, מאחר ואני ג'ינג'י ופוחד ממלנומה. לאחר מבט חטוף, הוא טען שזו כנראה פטריה ואני לא צריך לדאג יותר מדי. טיפול מומלץ - אגיספור X 3 פעמים ביום, בדיקה נוספת נקבעה לאחר חודש וחצי.הוא טען שבמידה ואין פטרת - אין מנוס מעקית הציפורן ולקיחת חומר לביופסיה.
נלקחה דגימה מהציפורן לבדיקת פטרת. התוצאה שבינתיים קיבלתי היא שבבדיקה מיקרוסקופית אין פטרת:
תהליך הבדיקה התוצאה
REMARKS (MICRO) Order Comments
REMARKS (MICRO) מקום לקיחה: צפורניים
Fungal culture בעבודה.
Microscopy result אין ממצא
REMARKS MICRO בעבודה.
השאלות הן:
1. האם יש דרך נוספת ללקיחת ביופסיה מתחת לציפורן?
2. האם עלי לבקש חוות דעת שניה - אולי בבית חולים?
3. האם אני צריך להשתמש בחומר נסף "להמסת" בציפורן, מאחר ולא נראה לי שהאגיספור חודר.
4 חוות דעת כללית - מצורפת תמונה. במשך שלשת השבועות האחרונים לא היה שום שינוי בגודל או בצבע.
בתודה מראש,
RIDGH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת התמונה
רידג'02/11/2010משום מה התמונה לא מופיעה בגוף ההודעה - ואני מוסיף אותה כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת התמונה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון03/11/2010עדיין אין תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון נןסף לתמונה - ואלטרנטיבה...
רידג'03/11/2010שלום רב,
אני מודה לך מאד על התשובה.
אנסה להעלות את התמונה מחדש -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון נןסף לתמונה - ואלטרנטיבה... - תגובה
ד``ר ניר נתנזון03/11/2010לא נראה ל שמדובר בפטריה. יתכן ומדובר על המטומה (דימום מתחת לציפורן ) או על נגע פיגמנטרי.
אם אין כל שינוי בגודל , במיקום הכתם ביחס לציפורן או בתסמינים- אין מנוס מביופסיה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה או פטריה מתחת לציפורן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון03/11/20101. לא. בחשד למלנומה ש לבצע ביופסיה של הרקמה הכהה.
2. זו בהחלט אפשרות כדאית.
3. אכן החדירוטת של אגיספור נמוכה. קיימת תרופה בשם Keratosporאו Agispor Onychoset (שתי אלו זהות) הממיסה את הציפורן.
4. אין תמונה....
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)