מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות חן רבותמודאג מאוד25/07/2010
שלום,
אני בן 14 ויש לי הרבה נקודות חן,
יש לי הרבה על הפנים , וגם על הידיים, והעורף.
אני ממש מכוער מכל הנקודות חן האלה, הפנים שלי ממש מכוערות לגמרי.
אני ראיתי אתמול שנוספו לי שני נקודות חן חדשות.
מה אפשר לעשות? יש איזה תרופת סבתתא להורדתם?
אני כמעט ולא נמצא בשמש, איך אני יכול למנוע עוד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן רבות
ד``ר לי-און גלעד25/07/2010אדוני הצעיר, ריבוי נק' חן אינו מכער. זו תופעה שכיחה ואם תרים את הראש ותסתכל תגלה שרבים הם בעלי נק' חן מרובות. אם יש בעיה אסטטית אמיתית יש אפשרות לטפל בה כירורגית אבל עצם זה שיש נק' חן רבות אינו בעיה ודווקא ריבוי צלקות בעקבות ניסיון לסלק הנקודות הוא שהופך לבעיה אסטטית חריגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
מודאג מאוד25/07/2010תודה על הניחום..אבל לדעתי זה עדיין מכוער.
אני כמעט לא נמצא בשמש עקב הבעיה, המשפחה יצאה לטיולים כל החופש ואני נשארתי בבית כי לא רציתי להתקרב לשמש.
אני לא מבין איך זה יכול ליהות, שכן שלי כל היום נמצא בשמש, ואין לו אפילו נקודת חן אחת.
איך זה יכול ליהות? נקודת חן זה לא קשור לשמש? מה אני עושה כרגע כדי שלא יהיה לי עוד?
תודה רבה על התשובה המהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכוער זה בעיני המסתכל
ד``ר לי-און גלעד28/07/2010ההבדל הוא רקע גנטי שבא לידי ביטוי אצלך ולאו דווקא אצל שאר בני משפחתך. שמש היא בהחלט גורם סיכון אך רק אחד מרבים אחרים.
חבל שאתה מעניש את עצמך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן הנקודה אמורה להופיע
מודאג מאוד28/07/2010מאז שאני בשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן גדלה ומדממתיפעת25/07/2010
שלום לבני בן השנתיים ותשעה חודשים יש נקודת חן שגדלה ואתמול דיממה לאחר גירוד.. רופא עור בדק אותו ואמר שהכל בסדר שהיא רק מכוערת.. האם לבדוק אצל רופא נוסף? היות והילד בהיר מאוד ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן שדיממה אחרי גירוד
ד``ר לי-און גלעד25/07/2010נק' חן יותר רגישות לגירוד ועלולות לדמם ביתר קלות בעקבות חבלה. זה לא עושה אותן לא ממאירות ולא שפירות אבל מחייב בדיקת רופא. אם נבדקת ע"ירופא שאת סומכת עליו - די בכך.
אצל ילדים בגילו של בנך נדיר מאוד שמופיע נגע ממאיר בנק' חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן על הראשאמיר24/07/2010
הסתפרתי אתמול קצוץ שגיליתי שיש לי מעין קרחת קטנה מסביב לנקודת חן מאוד קטנה על הקרקפת. האם יש ממה לדאוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שאין סיבה לדאגה...
ד``ר לי-און גלעד25/07/2010אבל בכ"ז שווה להיבדק אצל רופא ולא להסתפק בתשובה באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמיר25/07/2010כבר קבעתי תור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום תחת ציפורני הבהונותנעם22/07/2010
שלום רב,
מצ"ב תמונה ברזולוציה גבוהה - נא להגדיל.
זה מכבר כמה חודשים שאני מבחין בדם תחת לציפורני שתי הבהונות שלי. כל כמה ימים מתרחש דימום קל, מנקודה קטנה בשורש הציפורן. לאחר מכן, הדם נקרש. הציפורן צומחת ויוצרת פס של דם קרוש.
רופא העור אישר שזהו דימום כתוצאה מחבלה ושלח אותי הביתה. כל זאת למרות שלא היתה טראומה, הנני יושב רוב היום מול מחשב על שטיח - עם קפקפים או יחף.
שלחתי אימייל זה לכמה רופאים מדיציפלינות שונות ונשלחתי לכמה בדיקות אך אין הסבר לגורם / הסיבה לכך. המחסור בתשובה מדאיג. אני רוצה לדעת לאיזה כיוון ללכת ואילו בדיקות לעשות. בכל אופן במקורות בלתי מהימנים באינטרנט, כתוב שזה יכול להיות סימן לגידול ממאיר במקום אחר בגוף. אני לא חושב שיש לי, אלא בסה"כ רוצה לשלול אפשרות זו.
בדיקות דם מקיפות כולל קרישיות - תקינות. אשמח לשלוח אותן אליך אם אקבל כתובת אימייל.
לעניות דעתי מדובר בסימפטום למשהו אחר ולא בסיבה או במקור הבעייה. שאלתי אליך היא, האם ידוע לך איזה מצב סיסטמי במקום אחר בגוף עלול לגרום לתופעה זו?
תודה מראש,
נעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום סימטרי תחת ציפרני בהונות
ד``ר לי-און גלעד24/07/2010שלום נועם,
הממצאים מעלים חשד לחבלה מנעלי ספורט - חבלות חוזרות בזמן ריצה הליכה וכיוב' לא צריכות להיות דרמטיות כדי ליצר שט"דים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהאלון22/07/2010
לפני כחודש הוסרה מגבי נקודת חן שהתבררה כמלנומה IN SITU. בתעודה הרפואית מצוין בנוסף לאבחנה זאת כי הכריתה לא שלמה, וזומנתי לטיפול נוסף (כריתת שוליים רחבים יותר). שאלתי: האם ייתכן שבכריתה הראשונית סכין המנתחים החדירה את המלנומה אל תוך מחזור הדם ?
ובמידה והדבר ייתכן - האם ישנה איזה בדיקה באמצעותה ניתן לבחון זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון24/07/2010הסיכון נמוך ביותר- עד כה לא תואר מצב כזה (אולם גם אם יקרה קשה מאוד להוכיח). בכל מקרה שיעור ההחלמה ממלנומה בשלב זה נחשב 100%.
אין בדיקה שיכולה לגלות תאים בודדים שנדדו למקומות אחרים ומרוחקים. צריך לזכור כי גם אם יקרה תהליך כזה לגוף יש מערת חיסון שיכולה לרוב להתגבר על התהליך.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה + שאלה נוספת
אלון24/07/2010לעניין המעקב - מיפוי נקודות: האם מחשב משווה את נקודות שצולמו במועדים שונים לבדיקה האם חל בהן שינוי או שמדובר בהשוואה אנושית- קרי - השוואה שמבצע הרופא
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי שומות
ד``ר ניר נתנזון28/07/2010במרפאה שלי (בהרצליה בלבד) אני משתמש בתוכנה שמפותחת עבורי (היא אינה קיימת באופן מסחרי באף מקום אחר).
כמו כן מבוצעת השוואה בעין של כלהתמונות ע"ג מסך בן 30"... ברזולוציה גבוהה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע מסוג BCCחוששת בת 4221/07/2010
זוהה אצלי נגע מסוג BCC בכנף האף.
הכירוג הפלסטי הפנה אותי לניתוח בשיטת מוס, אך רמז שיש חשש לשינוי בצורת האף וא- סימטריה בשל הניתוח.
אבקש לדעת מה שיטות הטיפול האפשריות
איזו ממולצת ומה סיכוניה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC על האף
ד``ר ניר נתנזון22/07/2010ניתוח בשיטת Mohs מבטיח את התוצאה הטובה ביותר- גם אסתטית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף שכבה עליונה של נקודת חןד``ר ניר נתנזון19/07/2010
היי, במהלך טיפול קוסמטי [שעווה] התקלפה לי שכבה עליונה של נקודת חן.
כן אני יודעת שזה נשמע לא ריאלי.. אבל זה מה שקרה, השכבה העלינוה והחומה התקלפה ונשארה ממנה טיפה באמצע הנקודה.
זו נקודת חן שיש לי מאז שנודלתי.
השאלה שלי האם השכבה יכולה "לצמוח" מחדש??
אני מאוד מודאגת..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון22/07/2010כן, השומה יכולה לצמוח שוב.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במלנומה ממאירהרינת19/07/2010
שלום, מתנצל מראש על השאלה הארוכה...
לפני כחודש אובחנה אצלי מלנומה ממאירה (במעבדה) בזו הלשון: מלנומה ממאירה המורכבת מתאי גידול אפיתליואידיים,כישוריים וקטנים, עם פליאומורפיזם גרעיני בולט ופעילות מיטוטית של עד 2 מיטוזות ל 1 ממ"ר. הגידול ממלא את הדרמיס הפאפילרי מוקדית, מרחיב אותו מעט ותאי גידול מעטים חודרים לדרמיס הרטיקולרי, הנגע מלווה בתסנינים לימפוציטים בינוניים עד כבדים. אין סימנים ברורים לריגרסיה. התהליך ממוקם כ 1.5 מ"מ מהשוליים הכירורגים הקרובים.
vetical growth phase Clark level 4 Breslow 0.6 mm
שאלתי היא, האם לדעתך מספיק להרחיב את החתך או לבצע גם ביופסיה לבלוטות זקיף?
ומי נחשב למומחה בתחום הביופסיה שיכול לנתח פרטי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במלנומה
ד``ר ניר נתנזון22/07/2010לדעתי יש מקום לביצוע דגימת בלוטת הזקיף.
פרופ' שניבאום מאיכילוב ופרופ' גוטמן מבילינסון עוסקים רבות בתחום זה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקורת לאחר הסרת נגעים BCCטל19/07/2010
שלום,
אני אובדת עצות, היו לי שני כתמים אדומים ומתקלפים בגב ובצואר, עברו שנים (משהו כמו 7 ) ורופאים רבים עד שאמרו לי שאלו נגעים טרום סרטניים. הרופאה הלפני אחרונה שטיפלה בי, נתנה לי טיפול באפודיקס ומשהסתיים, הנגעים נראו טוב יותר, אך לשאלתי האם זה שבגב אכן "עבר" היא אמרה לי שנדרשת סבלנות ושאני אמורה להיות אסירת תודה - היא מנעה ממני ניתוח.
כחודש לאחר מכן הלכתי לרופא נוסף ששלח אותי לביופסיה עבור הנגע בגב, התוצאה הייתה BCC והנגע כולו (קוטר 3 ס"מ) הוסר.
לאחר הבקורת הבאה אותו רופא שלח אותי לביופסיה בצואר (שבנתיים חזר להיות אדום) והתשובה היתה שלמרות שהשוליים אדומים הנגע הסרטני הוסר ואין צורך להסיר עוד.
חוץ מזה צץ כתם חדש בגב - הרופא טיפל בחנקן ולאחר כחודש אמר שהכל בסדר, אבל זה נראה אותו דבר.
למי לפנות? איך אני יכולה לסמוך על הבקורות האלה כשברזולציה של חודש דעת הרופא משתנה?
תודה טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון22/07/2010לצערי רפואה אינה מדע מדויק ולא תמיד קל לאבחן BCC.
לשמחתנו מדובר בסרטן לא קטלני ולכן נראה שלא נגרם נזק עקב האיחור באבחון.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'יג'נית- בבקשה תענו לישאלה19/07/2010
היי אני ג'יג'נית וכל פעם שאני יוצאת מהבית אני מורחת קרם הגנה,ואני לא נשרפת ברוך ה',אבל לפני שבוע שמתי לב שיצאה לי מן שומה כזאת וורודה. היא לא מגרדת ולא מפריעה לי,ואפילו לא מרגישים אותה.
אני צירפתי תמונה,אבל שאלתי היא האם זה לא סרטן חס וחלילה?
האם השומה לא מסוכנת ?
מה אתה חושב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
שאלה21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע ורוד
ד``ר ניר נתנזון22/07/2010לא ניתן לאבחן בוודאות ע"י התמונה אולם יתכן ומדובר בנגע טרום סרטני הנקרא actinic keratosis ודורש טיפול פשוט בהקפאה.
פני לרופא עור לבדיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
שאלה23/07/2010היי דוקטור ותודה על התגובה,אבל הייתי אצל רופאת עור שאמרה לי שזה נראה כמו עקיצה,ושאני אחכה חודשיים ואז עם זה לא עובר לבוא אלייה.
עכשיו הדר הזה שונה ברוך ה',וכבר לא אדום כמו שהיה.
יש לציין שאתה אולי לפי התמונה חשבת שזה כמו יבלת או שומה לא שטוחה,אבל זה שטוח לגמרי פשוט כשאני מעבירה על זה את האצבע אני רמגישה את זה אבל זה לא בולט כמו שומה סרטנית ברוך ה'!
זה לא כואב לי ולא כלום ולא מגרד ולא אדום ואין על זה הרגשת חיספוס או כמו של זכוכית כמו שקראתי על הדבר שכתבת לי.
זה נראה כמו נקודת חן יותר ולא שומה. זה שטוח לגמרי פשוט כשאני נוגעת אז אני מרגישה את זה. אני מרגישה את זה פע יותר ופעם פחות אך זה בכלל לא מפריע לי לגעת בזה.
זה באמת הראה כמו עקיצה שךלא עוברת.
זה כמו בליטה קטנטנה פיצית ממש. זה בכלל אל נראה כמו שומה.
צירפתי עוד תמונה שתראה את ההבדלים.
האם לדעתך זה יכול ליהיות משהו סרטני או לא?
האם אני לא צריכה לדאוג? בבקשה תענה לי כי אני ממש דואגת.
ומה זה יכול ליהיות לדעתך?
ועוד שאלה,האם זה לא גדל לדעתך? אני כ''כ דואגת שאני כבר לא מבינה כלום!
האם ללכת עוד הפעם לרופא או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואין סביב האזור או על הדבר עצמו אדמ
שאלה23/07/2010אדמומיות כמו שזה נראה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה תמונה הכי נכונה לתיאור הדבר
שאלה23/07/2010הצלחתי למלם את זה ככה שזה ייצא הכי אמיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שאלה24/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שאלה24/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע ורוד
ד``ר ניר נתנזון24/07/2010לצערי איני יכול לאבחן דרך האינטרנט!
פשוט פני שוב לרופא / רופאת העור ובקשי יעוץ חוזר.
בריאות שלמה
ד|ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע :(רומן17/07/2010
לפני כמה שנים היתה לי נקודה באזור הגב עשו לי ניתוח בגלל שיש לי עור רגיש כלומר אני לבן ואסור לי להשתזף אולי אתם יכולים לעזור לי עם מותר לי להשתזף או אסור או עם איזה קרם הגנה מספר שלו אבל אני לא לבן לבן באזורים כמו הבטן תוכלו לעזור לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות
רומן17/07/2010בכתפיים ולא בגב סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מתקלף סביב נקודת חןתומר15/07/2010
לפני שבועיים בערך שמתי לב שסביב נקודת חן שלי בגב נוצר עיגול די סימטרי של עור יותר בהיר.
לפני כמה ימים נשרפתי קלות בגב והעיגול גדל.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hallo nevus
ד``ר לי-און גלעד17/07/2010מדובר בתופעה מוכרת בה מערכת החיסון תוקפת את נק' החן ובמהלך של מספר חודשים/שנים מסלקת אותה. תחילה נוצרת הילה לבנה סביב הנקודה ואח"כ הנקודה הולכת וקטנה. צריך להגן על העור הבהיר כי הוא חסר הגנה ונשרף בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
תומר17/07/2010מה עלי לעשות? לתת לנקודת החן להיעלם לאט לאט? האם זו תופעה מסוכנת באיזשהוא צורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
תומר17/07/2010מה עלי לעשות? לתת לנקודת החן להיעלם לאט לאט? האם זו תופעה מסוכנת באיזשהוא צורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינג'יתשאלה13/07/2010
הייי אני ג'ינג'ית ורציתי לשאול האם אני צריכה לשים קרם הגנה גם כשעאני סתם יוצאת לרחוב ולא לים?
נגיד יש לי הלכה של 15 דקות בין מקום למקום,ובין המקומות יש עצים שנותנים צל,אז האם אני צריכה גם סתם כשאני הולכת ברחוב לשים קרם הגנה או שאפשר בלעדיו ורק בים צריך אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה משמש
ד``ר ניר נתנזון14/07/2010בהחלט!
גם בצל יש די קרינת שמש, המוחזרת מבנינים, מהכביש וכו'.
מאחר ואת ג'ינג'ית את רגישה יותר מאחרים לפגיעת השמש.
מומלץ למרוח קרם הגנה עם מקדם מס' 30 ולחדש את המריחה כל שעתיים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת נקודות החן בזמן הגילוחריימון12/07/2010
שלום,
כאשר אני מגלח את ראשי עם סכין, אני פוצע שלא בכוונה איזה 3 נקודות חן (גדולות יחסית) אשר יורד מהם דם בכל פעם.
האם הדבר מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בגילוח
ד``ר ניר נתנזון14/07/2010קיימת סכנה של זיהום מקומי. אין סכנה להפיכתן לסרטן (לא יותר מכל שומה אחרת).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!! בבקשה כנסודוד (שם בדוי)11/07/2010
השאלה מופנת לשני הד"ר...
תוכלו בבקשה להביא לי את כתובת המייל שלכם? אני רוצה לדבר אתכם שם.
משהו יותר פרטני...
אודה לכם מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר email
ד``ר לי-און גלעד17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)