מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שומה ללא ביופסיהדורית10/07/2010
שלןם רב,
הייתי אצל רופא עור לפני יומיים והסיר לי איזושהי שומה חומה-שחורה ואמר שזה לא נקודת חן אלא משהו אחר (אמר לי שם ארוך בלועזית ) טען שזה כתוצאה מהשמש. הרופא הסיר לי אותה במחט חשמלית ללא שום הרדמה ולא לקח ביופסיה לבדוק ליתר ביטחון שזה לא סרטני .
מה אני עושה עכשיו ? הבנתי שהשומה יכולה להיות סרטנית גם אם היא נראית תקינה חזותית . הבנתי שאם חס וחלילה היא סרטנת וצרבתי אותה במחט זה עלול להתפשט לגוף.
איך אני מתקנת את זה ושוללת במאה אחוז שזה לא היה סרטני ? למי אני פונה? אני חוששת מאוד.
בתודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה? קרוב לוודאי שלא
ד``ר לי-און גלעד11/07/2010לא כל מה שחום או שחור הוא שומה. ישנן תופעות מאוד מפחידות למי שאינו מנוסה או רופא עור שנראות כמו נק' חן גדולות, שחורות, בולטות ונראות דבוקות על העור הקרויות Seborrheic Keratosis. מדובר בתופעות שפירות המופיעות לרוב לאחר גיל ההתבגרות ומתרבות עם השנים. אין להן כל חשיבות רפואית ואין להן פוטנציאל סרטני כלשהו. מהתיאור שלך אני מניח שזה מה שחשב הרופא שטיפל בך ולכן טיפולו היה נכון ומתאים.
שווה לחזור אליו ולקבל הבהרות אם אינך משוכנעת שזה היה הנגע עליו דיברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכום הנושא...אמא מודאגת10/07/2010
שלום רב ד"ר נתנזון.
היום, יום שבת, עדכון בנוגע לשומה 0.6 מ"מ עם הפצע שהיה בסמוך ובחופף אליה: האודם סביב השומה נעלם כמעט לחלוטין, ישנו אזור נקודתי שבו שוב קילפתי את היובש הקטנטן וזה שוב דימם קלות ומיד הפסיק לכן שם רואים איזה זכר למה שהיה לפני שבוע. סהכ כרגע עברו 12 יום מתחילת הארוע. מה שכן, אני "מרגישה" את הנקודה, אולי בגלל שאני חושבת עליה הרבה ואולי כי לפני רבע שעה שוב הבטתי במראה ומתחתי אותו לראות אם יש BLEACHING כשאני מותחת את האזור הנ"ל ואכן יש.
הנקודה די חזרה לעצמה אך יש לי תחושה שהיא נפוחה מעט ממה שהיתה עד ארוע הפצע.
האם יש מקום (עד כמה שניתן) להמשיך וחלשוב, כפי שציינת בהודעותיך הקודמות שלא מדובר בנקודה ממאירה?
ובלי שום קשר אני אבדק, ציינתי כי אני די מנוקדת, לא מאוד אך גם לא חלקה לגמרי, יש פה ושם שומות לא קטנות ויש מקום לבדיקה מעמיקה. וייתכן מאוד שאחליט לבצע את הבדיקה במכון בהרצליה כדי להירגע עד כמה שניתן.
תודה רבה ואשמח לתשובתך.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום...
ד``ר ניר נתנזון11/07/2010אני עדיין חושב שאת יכולה להיות רגועה, אם כי ברפואה הכל יכול להיות.
אם בעתיד הנגע לא ישתנה אזי ניתן להניח כי לא מדובר בנגע ממאיר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוני הסרת שיער בלייזרליהיא10/07/2010
שלום,
אני בת 21 והייתי רוצה לדעת מה הן ההשלכות של הסרת שיער בלייזר באזור המפשעה ובית השחי.
האם זה עלול לגרום לבעיית פוריות בעתיד? האם זה עלול לגרום לסרטן העור?
למעשה לייזר זו קרינה?!
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוני לייזר
ד``ר לי-און גלעד11/07/2010ככל הידוע לנו כיום, אין כל סכנה בהסרת שיער בלייזר לא מבחינת פוריות ולא מבחינת סרטן עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חומות בקמיצהרונית07/07/2010
שלום,
לפני כחודש יצא לי משהו שנראה כמו עקיצה קטנטנה בקמציה ביד.
מאז - "העקיצה" גדלה, הפכה לחומה והתווספו לה עוד 3 כתמים חומים חדשים,
אחד מהם - גדול (יחסית), תפוח ובולט בצבע חום ואף כואב.
מה עליי לעשות?
האם יש סיבה לחשוש?
אודה על דעתך בעניין.
בברכה,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חומות בקמיצה
ד``ר לי-און גלעד11/07/2010שלום רב,
התופעה היא קרוב לוודאי של שטפי דם קטנים בעור על רקע חבלה או מציצה. אם לא עוברות - יש להבדק ע"י רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ועוד...אמא מודאגת03/07/2010
ראשית תודה על תשובתך המהירה.
שנית, עידכון: היום יש שיפור משמעותי בצורת הנגע, אין אודם כלל אלא רק אזור יבש (אני גם שמה שם מייק אפ בימים האחרונים). כמובן וברור שאני אטוס לרופא עור בהקדם האפשרי. אמתין לסיום התהליך ואגש.
אך עד אז:
1. אם הנקודה תשוב למצבה הקודם ביומיים-שלושה הקרובים האם קיים סיכוי סביר שהתהליך לא היה כתוצאה ממלנומה? אני ממש בלחץ. חשוב, שוב, לציין כי רובו המכריע של הנגע נמצא בסמוך לנקודה והם חופפים בשליש השטח של כל אחד מהם. הנקודה והנגע שניהם בקוטר של ב - 0.6 מ"מ...מעניין... יש חפיפה חלקית.
2. האם היית ממליץ להסיר נקודה שכזו בכל מקרה? כפי שכבר ציינתי לפני 3 חודשים נבדקתי ע"י רופא עם דרמוסקופ והיא היתה בסדר גמור.
3. אם אמתין שבוע זה בסדר או שבמידה ומדובר חלילה במלנומה זה יסכן אותי?
אשמח לתשובותיך.
תודה.
נ.ב אני גרה ברמה"ש ושקלתי לבוא אליך למרפאה בהרצליה. האם כדאי גם להמתין כמה ימים או שניתן יהיה לקבוע מה המצב גם כרגע כשזה נראה לקראת סיום?
תודה שוב. אנא תשובותיך.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם...
אמא מודאגת04/07/2010שאלה נוספת לי:
האם הנתונים שנתתי עד כה מתאימים גם להופעת חצ'קון "רגיל" בקרבת שומה, או חופף לה? הרי אודם וקילוף וכאב הם מנת חלקו של כל חצ'קון בערך...במיוחד אם מתעסקים איתו.
כאב לי במגע לפני יומיים והאודם היה בולט, עכשיו אין אודם כמעט בכלל והכאב נסוג, מה שכן יש ילוף כפי שכבר ציינתי וחלק מהשומה מקולף (היה מן עור דק דק יבש וקילפתי אותו). הסה"כ הכללי נראה טוב יותר היום בהשוואה לאתמול ושלשום.
האם במצבי מלנומה ממאירה יש שיםור כה מיידי?
ושוב, האם יש טעם להגיע למרפאתך ביום רביעי או חמישי השבוע?
תודה.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה שנפצעה
ד``ר ניר נתנזון04/07/20101. הסיכוי למלנומה קטן מאוד.
2. אם אין חשד כעת למלנומה הרי שמדובר בשאלה אסתטית בלבד.
3. המתנה של שבוע לא תשנה דבר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן ופצעאמא מודאגת02/07/2010
שלום רב.
אני בת 35 ומאז היותי ילדה קטנה יש לי נקודת חן גדולה, בקוטר של כחצי ס"מ ואולי אפילו מ"מ יותר בלחי שמאל. זה ממש סימן ההיכר שלי. במהלך חיי היו 3 אפיזודות של חצ'קון מתחת לנקודה או לידה. חשוב לצאני עוברת בדיקה תקופתית של כל נקודות החן והאחרונה לפני 3 חודשים.
לפני 4 ימים חשתי בכאב אופייני לחצ'קון וכשהבטתי במראה אכן החל להתפתח שם פצע, חלקו מתחת לנקודה וחלקו מחוצה לה. כל האזור היה נפוח (גם שיחקתי שם קצת לראות אם יש מוגלה וכו'..לא היתה, זה היה בשלב שיש רק נוזל מימי..שמתי בקטרובן ואולי זה מה שמנע את המוגלה..בכל מקרה, הנקודה עצמה נראתה כנפוחה כי חלק מהחצ'קון היה מתחתיה. היה גם אודם אופייני לחצ'קון סביב האזור של הפצע וסביב חלק מהנקודה.
היום, שזה היום הרביעי, יש קילוף אופייני של האזור הפצוע, ניסיתי לקלף את השכבה הזאת כי היא גרמה לי להראות מוזר נורא (זה במרכז הלחי...וגם ככה הנקודה לכשעצמה די גדולה ועכשיו זה בכלל נראה מצחיק) ועכשיו חצי מהנקודה די דומה לעצמה והחצי השני מקולף ואם אלחץ שם זה ידמם בקלות. כמו תהליך של כל חצ'קון.
האודם סביב הנקודה חלף לחלוטין.
שאלתי (ברור שאלך בכל מקרה להיבדק) היא: האם נקודות חן שיש מתחתן חצ'קון ועוברות את התהליך הנ"ל נוטות לעבור התמרה סרטנית ביתר קלות? האם הנקודה תשוב למצבה הקודם למרות הפגיעה בשכבה הבזאלית באזור? מה קורה בד"כ?
אשמח לתשובתך.
תודה תודה.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
אמא מודאגת02/07/2010שכחתי לשאול האם כדאי לקבוע תור עכשיו כשאזור עדיין לא החלים או בסיום התהליך (זה נראה לקראת סיום)..אני יודעת שיש משמעות לריבוי כלי דם בנקודת חן וכו' וברור שכרגע האזור הדרמלי חשוף אז אכן יש שם כלי דם...האם זה לא עלול להטעות?
תודה שוב.
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד קביעת התור
ד``ר ניר נתנזון03/07/2010רצוי להמתין להחלמה (שובע- שבועיים, לא יותר). אם אין החלמה תוך שבועיים יש לפנות מחשש להופעת סרטן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה ופצע...
ד``ר ניר נתנזון03/07/2010אין כל עדות מדעית לכך שדלקת מסביב לשומה גורמת להתמרה סרטנית.
עם זאת לעיתים הדלקת היא סימן לסרטן שכבר הופיע ולמלחמתו של הגוף בו.
לכן כמובן יש להיבדק בהקדם.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי שמשחדווה29/06/2010
האם יש הבדל בין מספרי מסנני הקרינה, ומה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסנני קרינה
ד``ר ניר נתנזון03/07/2010כל שהמספר (SPF) גדול יותר גדול גדולה יותר (באופן תיאורטי) ההגנה מפני קרני UVB, האחראיות לכוויות שמש ולסרטן העור
ההגנה מקרני UVA (האחראיות לשיזוף, הזדקנות העור וסרטן העור) מצויינת באחוזים ע"ג האריזה.
שני סוגי הקרניים מסוכנים! לכן רצוי מסנן קרינה עם SPF=30 וחסימה של מעל 90% מ-UVA.
לרוב המוחלט של האוכלוסיה אין כל צורך במסנן עם SPF מעל 30.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מנקודת חןטל27/06/2010
אתמול בצהריים שרפה לי נקודת חן הנמצאת על הפנים ליד העין התעלמתי ובבוקר למחרת קמתי משינה וראיתי שירד לי דם במהלך הלילה מהנקודה ניקיתי את הדם והוא המשיך לרדת עד שנעצר אני מאוד לחוצה והתור שנקבע לי הוא לעוד שבועיים מה עליי לעשות ועד כמה זה חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום משומה
ד``ר ניר נתנזון03/07/2010לרוב לא מדובר על ממצא מסוכן. המתיני בסבלנותת לבדיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם משומה
טל04/07/2010תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם משומה
טל04/07/2010תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןרונה26/06/2010
אני יודעת שכבר שאלו פה , אבל בכל זאת לא קיבלתי תשובה ברורה
כשמסירים נקודות חן באמצעות גלי רדיו , *יש סיכוי* שלא תישאר צלקת בכלל?? (דגש על-בכלל! או בקושי נראה לעין !)
במה זה תלוי? ואם אני אוריד נק חן אחת ולא תישאר צלקת זה אומר שגם בפעם הבאה לא תישאר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הסרת נק' חן כרוכה בחיתוך/פגיעה
ד``ר לי-און גלעד26/06/2010כל הסרת נק' חן המתבצעת נכון כרוכה בחיתוך/פגיעה בעור. לפיכך אי אפשר להבטיח שלא תהייה צלקת. גם אם צלקת לאחר כריתה אחת נראית טוב זה לא מבטיח דבר לכריתה הבא כי המיקום שונה, המתחים בעור שונים, וכיוב'. הסרת נק' חן עלולה תמיד להגמר בצלקת ולכן לפני שמסירים נקודה שנראית שפירה - ז"א מסיבות אסתטיות - חשוב מאוד שתשאלי את עצמך איך תרגישי אם במקום הנקודה תהייה צלקת לא יפה. אם את בטוחה שלא איכפת לך - לכי על זה, ותהיי מוכנה לשאת בתוצאות גם אם הן לא טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןטלי23/06/2010
שלום רב,
שאלתי בעבר ושאלתי לא נענתה, אם מבקרים אצל רופא עור מוסמך לפני הטיפול אצל ד"ר זמיר, והוא מאשר כי הנקודות הינן שפירות, האם קיימים עוד סיכונים בטיפולו למיטב ידיעתך או שזהו הסיכון היחיד שהנקודות שהוא הוריד היו ממאירות/סרטניות ושלחו גרורות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי את התשובה- תודה רבה
טלי23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןקרן22/06/2010
יש לי נקודת חן בקוטר של 0.8 מ"מ בערך, שגבולותיה די מטושטשים. כמו כן, מדובר בנקודה שטוחה.
נקודת החן היא מילדות, ועד היום לא חל בה כל שינוי. רופא העור אמר לי שיש להסירה.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן מילדות
ד``ר לי-און גלעד22/06/2010על סמך הנתונים שאת מוסרת רוב הסיכויים שלא מדובר בנקודה מסוכנת. יחד עם זאת אין תחליף לבדיקה בעין ובאמצעות דרמטוסקופ לפני שמחליטים לותר על כריתה/ביופסיה שהומלצה ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן התנפחה וכואבתד``ר ניר נתנזון21/06/2010
שלום רב,
יש לי נקודת חן קטנה ברגל מגיל צעיר מאוד,היום אני בת 38 , בימים האחרונים אני הרגשתי שנקודת החן התנפחה במעט והיא כואבת במקצת , קבעתי תור לרופא עור , לצערי התור הכי קרוב הוא לעוד 3.5 שבועות , אני בלחץ , האם זו עלולה להיות נקודה מסוכנת ?
המון תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה כואבת
ד``ר ניר נתנזון21/06/2010הסיכון קטן, אולם למה לחכות כ"כ הרבה זמן לרופא עור? פני לרופא עור יותר פנוי...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים בחלל הפה דחוף!אמאאוהבת20/06/2010
לבעלי יש כתמים לבנים בחלל הפה ולא ברור לנו אם זו פטרת או חו"ח משהו אחר.אין כאב והכתמים מופיעים בשני מקומות.היתכן וזו פציעה מטיפול שיננית?אנחנו מאוד מודאגים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים
ד``ר ניר נתנזון21/06/2010לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט. פנו לרופא שיניים / מומחה לרפואת הפה לבדיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אדומה על הרגלנעמה17/06/2010
שלום רב,
רציתי לשאול גבי נקודה אדומה שהופיעה על הקרסול של אימי. היא נראית כמו עקיצת יתוש, מגרדת אבל בצבע אדום-חום.אציין שאימי היא בהירת עור עם נמשים. האם מדובר בפוליקוליטיס? או שמא יש לחשוש למשהו רציני יותר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה אדומה
ד``ר ניר נתנזון17/06/2010לא ניתן לאבחן על סמך תיאור באינטרנט.
בריאות שלמה
ד|ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה - ממצא בבלוטת זקיףיוחאי16/06/2010
שלום,
לאשתי היתה מלנומה 2.2 מ"מ קלארק 4 בין אצבעות הרגליים. בוצעה הרחבה וביפסיה לבלוטת השער. בהרחבה לא נמצא כלום אבל בבלוטה נמצאו מס' ריכוזים של מלנוציטים בגודל של מקס' 1 מ"מ ללא שינוי צורה. נראים כמו תאי נבוס אבל אי אפשר לשלול בודאות שזו התפשטות של המלנומה.
הרופאים משאירים בידנו את ההחלטה אם לעשות ניתוח להוצאת הבלוטות השטחיות או להשתתף בפרוטוקול (הגרלה של 50% ניתוח או 50% מעקב בלבד)
שאלתי: האם ניתן בעזרת בדיקות נוספות (גנטיות למשל) לדעת בוודאות האם התאים קשורים למלנומה או לא? אני לא רוצה שאשתי תעבור ניתוח אם יש אפשרות לוודא את העניין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בבלוטת הזקיף
ד``ר ניר נתנזון17/06/2010הן ד"ר גלעד ואנוכי עוסקים באיבחון הקליני והדרמוסקופי של מלנומה ואין לנו נסיון מעשי עם כירורגיה אונקולוגית.
תשובות לשאלתך (המוצדקת בהחלט) תוכל לקבל מהכירורג האונקולוגי שמטפל באישתך.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)