פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה ותרופות טבעיות
    aviad
    17/04/2018

שלום רב,
    בן 41 עוסק בספורט,בריא בדכ..ללא עבר משפחתי של כולסטרול או מחלות עורקים או לב , שוקל תקין ביחס לגובה.
    ב US רשמו לי כבד מעט שומני והמליצו לי על שינוי תזונה.
    אני אוכל מבוקר משתדל לא מטוגן,הרבה ירקות וכמה וממנן בשר אדום
    אבל בבדיקות דם התוצאות הללו :
    cholesterol - 274 mg/dl
    trigyceridies - 147 mg/dl
    cholestrol hdl - 52 mg/dl
    cholesterol ldl - 192 mg/dl
    non hdl cholesterol - 222 mg/dl
    לפני לקיחת סטטינים מרופא ,האם שווה לנסות תוספים כמו :
    ליטרופ של סולגאר
    או פיטוגארד של טבע
    או ננוסטרול של אלטמן ,
    על מי שמעת כיעיל ?
    או שזה שלב שאני בסיכון ועלי להתעשת ולקחת סטטינים (שלצערי הבנתי שגורמים לתופעות לוואי אחרות כגון התכווצות שרירים וכו...)
    אלא אם כן יש משהוא תרופתי חדש ..
    תודה רבה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• LDL גבוה מאד

סטודנט
    17/04/2018

אתה אומר שאתה שומר על דיאטה פחות או יותר מאוזנת, ועדיין ה LDL שלך בסביבות ה 200, מה שמרמז על בעיה גנטית. אני לא מומחה, אבל נראה לי באמת כדאי להתחיל בסטטינים. ולגבי התופעות לוואי - כל התוספים ה"טבעיים", הם בקושי יעילים, ולא יוכלו להוריד את ה LDL ב 60 יחידות ויותר. בסטטינים יש לחלק מאנשים תופעות לא רצויות, אבל הם מורידים טוב מאד את הסיכוי לבעיות לב בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא המשפחה הציע להפסיק ליפיטור
    שרית
    11/04/2018

ליפיטור הפסקת טיפול בגיל מבוגר
    אבי בן 81 עם מחלת לב כלילית נוטל זמן רב ליפיטור 40 . הכולסטרול הכללי 144 והרע 75. רופא המשפחה הציע להפסיק ליפיטור כי לטענתו יכול לפגוע בקוגניציה. מקסימום הכולסטרול יעלה ל180 ובגיל כזה זה לא נורא. מה דעתכם ?אני חוששת לכך שהפסקה כללית תגרום לחסימות נוספות. ברקע שלושה צנטורים

הוספת תגובה

• שלום רב

ד``ר אביב מגר
    11/04/2018

כמו בהרבה מצבים צריך לשקול את הבעד מול הנגד. לכן כל מקרה לגופו, צריך להתרשם מהפקטורים שמדברים על סיכון בהפסקת הסטטין אצל החולה הספציפי וכאן צריך לזכור שאצל מי שיש לו סתימות בעורקים סטטינים מפחיתי תמותה, ומצד שני האם יש עדות לירידה קוגניטיבית. לכן צריך לעבור על כל הנתונים של אביך ולהתרשם עניינית לגביו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת תרופה להןרדת כולסטרול וטריגליצרידים
    טל
    09/04/2018

שלום
    אבקש לדעת איך אפשר להפחית כמות של תרופה ליפיטור ובזפיברט שכידוע לי אינן תרופות מצילות חיים
    שלום רב, קביעתך אינה נכונה, במצבים רבים ליפיטור ובזפיברט מצילות חיים במיוחד בנסיבות הנכונות. מצד שני יש נסיבות ספציפיות שבהן יש להעדיף אחת מהן ולא את שתיהן. ממליץ לך להתייעץ היטב עם מומחה לשומנים וכולסטרול

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד``ר אביב מגר
    09/04/2018

צר לי לחלוק עליך אבל קביעתך אינה נכונה. גם ליפיטור וגם בזפיברט יכולות להציל חיים, ובמיוחד בנסיבות מסויימות אם כי לעיתים יש להעדיף אחת מהן או שילובים כאלה ואחרים. אני ממליץ לך להתייעץ עם מומחה לשומנים וכולסטרול . גם אם מעוניינים להפחית מינון יש לעשות זאת נכון כדי להימנע מתגובת יתר. בברכת בריאות טובה ד״ר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכום מיפוי לב + סידן
    רמי
    23/03/2018

בן 72, בריא, ללא תרופות, כל בדיקות הדם תקינות, פעיל פיזית ומנטלית. הופניתי בעקבות כאבי חזה לא תעוקתיים בשמאל, והיסטוריה משפחתית (אב נפטר בגיל 56, אח צונטר בגיל 65). ביצעתי מיפוי לב במאמץ שממצאיו אם הבנתי נכון תקינים, וסקירת סידן בעורקים הכליליים שממצאיו מדאיגים אותי:
    * סיכום מיפוי הלב:
    תגובה קלינית למאמץ: לא איסכמית. תגובה אלקטרוקרדיוגרפיה למאמץ: לא איסכמית. איכות ההדמיה: מצוינת. המיפוי: תקין. ממצאי המיפוי: אין עדות לאיסכמה. אין עדות לאוטם ישן. התכווצותו של החדר השמאלי תקינה. הסבירות למחלה כלילית חסימתית נמוכה. בהשוואה למיפוי ב- 2012 אין שינוי. ארטפקט: אין.
    * סקירת סידן בעורקים הכליליים:
    קצה הלב בזמן ההדמיה: 60. איכות ההדמיה: טובה מאוד. הודגמו משקעי סידן בדופן של - סה"כ 89 (11-100 = טרשת קלה). RCA (15)LCX(20) LAD (54)
    * סיכום המיפוי + סקירת הסידן:
    הממצאים מצביאים על טרשת כלילית לא חסימתית קלה, ופרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה.
    ** שואל: מה מצבי? מה נכון עוד לבדוק? לטפל? צינטור?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סיכום מיפוי לב + סידן

הוספת תגובה

• מוסיף..

רמי
    24/03/2018

מוסיף:
    מה נוסף לבדוק או לעשות כש -
    BMI 24 תקין, מעולם לא עישנתי, אין סוכרת, לחץ דם במנוחה 110/73, שומני דם -
    כולסט'166, טריג'129, HDL45, NON121, LDL95.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת סטטינים לחולת סוכרת עקב כולסטרול תקין
    דפנה
    12/12/2017

שלום רב,

אמי בת 85, סובלת מסוכרת סוג 2 ויתר לחץ דם, מאוזנת ע"י תרופות. בעבר סבלה גם מכולסטרול גבוה ולפני מספר שנים עברה צנתור עם הכנסת סטנט.
    לאחרונה המליץ רופא המשפחה שלה על הפסקת נטילת ליטורבה עקב ערכי כולסטרול תקינים.
    לאור הרקע הרפואי של אמי, האם זה אכן מומלץ?

מודה מאוד על התשובה.

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד``ר אביב מגר
    13/12/2017

ברמה העקרונית אם הסיבה היא רק כולסטרול תקין התשובה היא לא להפסיק, אנשים עם מחלה כלילית וסוכרת כמו אמך זקוקים לטפול תרופתי מתאים להורדת כולסטרול בקביעות והפסקה בטפול אינה רצויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי כולסטרול - עזרה בפענוח
    רועי
    13/11/2017

שלום רב אשמח לדעת מה אומרות התצאות ואם יש מקום לדאגה
    CHOLESTEROL 100.9 mg/dl
    TRIGLYCERIDES 327 mg/dl
    CHOLESTEROL- HDL 18 mg/dl
    CHOLESTEROL-LDL calc
    תוצאה לא ניתן לחישוב
    NON-HDL_CHOLESTEROL 83 mg/dl

הוספת תגובה

• פיענוח

ד``ר אביב מגר
    14/11/2017

שלום רב, הנתונים האלה מראים רמה נמוכה של כולסטרול טוב ורמה גבוהה של טריגליצרידים. הערכים קשורים לסיכון גבוה יותר להתפתחות מחלת לב בהשוואה למי שערכים אלה תקינים אצלו. אני ממליץ לבצע הערכה יותר מקיפה, להקפיד על תזונה מתאימה יותר ועל פעילות גופנית מתאימה והייתי שוקל בתנאים מסויימים, במיוחד אם לא יחול שיפור, טיפול תרופתי. בברכת בריאות טובה ד״ר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח

רועי
    15/11/2017

שלום רב תודה על המענה
    בסהכ אני מרגיש טוב ואין לי איזה בעיה שידועה לי
    הרופאה ראתה את זה ושאלה אותי אם אכלתי משהו יום לפני ואכן יצא שאכלתי בלילה שלפני הבדיקה גלידה ושוקולדים השאלה אם זה באמת יכול להשפיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים לבחור צעיר
    גד
    09/11/2017

בן 26, בבדיקות יצאו לי ערכים גבוהים. האם תזונה טבעונית יכולה לעזור להוריד את הערכים?

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים גבוהים לבחור צעיר

הוספת תגובה

• ערכים גבוהים

ד``ר אביב מגר
    09/11/2017

שלום רב, תלוי ערכים גבוהים של איזה מרכיב ועד כמה הם גבוהים. בנוסף צריך לבדוק מה תזונתך כיום, יתכן והיא נכונה ללא צורך בטבעונות. אם מדובר ביתר כולסטרול משמעותי יש לשקול טיפול תרופתי . אם מדובר בטריגליצרידים יש לבצע ברור , ברוב המקרים תזונה דלת סוכר יכולה להועיל אבל לא תמיד ניתן להסתפק בה. בברכה ד״ר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה מקצועית לטיפול בתרופה
    אייל אשכנזי
    07/11/2017

שלום רב .שמי אייל ואני כבן 57 עובד במשטרה במשמרות ולאחרונה לאחר בדיקת הדם שעשיתי התקבלה תוצאה גבוהה של טריגליצרידים-רמה של 777.רופאת המשפחה רשמה לי 2 תרופות שעלי לקחת לסרוגין את הליפיטור20 ואת הבזפיברט 400.לציין שזו פעם ראשונה שאני מקבל תרופות אלו שכן מעולם לא היו לי בעיות בריאות .אני שוקל כ97 ק"ג גובה 178 ס"מ .השאלה היא האם לנוכח תוצאת מעבדה כדאי להשתמש בתרופות האלו כי לפי תופעות הלוואי שקראתי תיתכן פגיעה בכבד ובנוסף קראתי שמי שמשתמש בבזפיברט אסור לו להשתמש בתרופה מסוג ליפיטור כך שישנו ניגוד במה שהרופאה רשמה לי.אני מבין שאני חייב לשפר תזונה ופעילות גופנית אך האם זה מה שעדיף לי כעת בלבד או בשילוב התרופות. תודה!

הוספת תגובה

• יתר טריגליצרידים

ד``ר אביב מגר
    08/11/2017

שלום רב, עקרונית במקרים של יתר טריגליצרידים , מומלץ לבצע ברור לגורמים אפשריים וטפול בהם, להתחיל דיאטה להורדת טריגליצרידים שבעיקר כוללת צמצום רב ב צריכת סוכר, וטפול בבזפיברט. ככלל אינני ממליץ הוספת ליפיטור לבזפיברט כטפול התחלתי. בברכת בריאות טובה ד״ר אביב מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בסטטינים או בהתערבות אחרת?
    עמית
    05/11/2017

שלום,
    אני בן 34, רקע משפחתי של כולסטרול גבוה, צנתור ושבץ.
    bmi 24.19
    לחץ דם 125/82 במנוחה, אבל אחרי הליכה/ פעילות קלה מגיע ל150/90.
    LDL 170.
    אוכל בריא+ פעילות גופנית.
    האם יש צורך במתן סטטינים? מבחן מאמץ?
    תודה.

הוספת תגובה

• צורך בסטטינים

ד``ר אביב מגר
    06/11/2017

שלום רב, הנתונים שמסרת בהחלט תומכים בטפול בסטטינים, אבל ממליץ שתתיעץ עם מומחה שיבדוק אם יש דרכים נוספות להורדת כולסטרול, אם איןמניעה לטפול בסטטינים ועוד. בהחלט מומלצת בדיקת מאמץ , שוב, לאחר הערכת מומחה . בברכה דר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עמית
    06/11/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה 269 עם 194.4 ldl ו 54 hdl
    טובי
    02/11/2017

בן 40 אחוז שומן נמוך שוקל 68 גובה 175 כל המדדים היו תקינים, טריגליצרידים 1.15 בילירובין 0.3
    כנל b12
    אקטיבי למעט 3 שבועות של דלקת בורסידיס המרפק.
    הפסקתי ריטלין לפני שבוע וחצי בשימוש מוגזם של 8 שנים. מעשן 10 סיגריות מקסימום ליום ומעשן קנאביס כגרם ליום, לא אוכל בשר ולא דגים כבר 6 שנים אוכל נבטים אוכל פירות וירקות חוטא בפילדלפיה וטל העמק מדי פעם, לא שותה חלב. אוכל אגוזים ואוכל לחם לבן (לא מסוגל לאכול לחם מגרעין מלא) שותה בירה או שתיים ליום (לא יותר).
    מה הסיבה לכולסטרול רע גבוה? בטח שהטוב סביר הטריגליצרידים מצויינים?

הוספת תגובה

טובי
    02/11/2017

רציתי לציין שb12 תקין ולא בתוצאה של הבילירובין, הסוכר תקין למעשה כל הבדיקות יצאו בטווח הרצוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה ל כולסטרול גבוה

לא רופא
    02/11/2017

עד שהרופא יוכל לענות, אני אומר לך, שערכים כאלה גבוהים מעידים על נטיה גנטית(די חזקה) לעודף כולסטרול. ייתכן גם, שמדובר בהיפרכולסטרולמיה תורשתית. תבדוק, מה קורה אצל הורים וסבים, האם אין במשפחה מחלות לב בגיל צעיר.
    ה HDL לא נמוך אמנם, אבל כדי שיהווה גורם סיכון שלילי, כדאי שיהיה גבוה מ 60.
    רב הסיכויים שתצטרך לקבל טיפול תרופתי, כדי למנוע התקף לב או שבץ בעתיד הלא רחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

טובי
    02/11/2017

אני לא מעוניין לקחת תרופות כלל להורדת כולסטרול
    אני כמעט בטוח שזה קשור לריטלין.
    בכל אופן מה אפשר לעשות במידה וזה לא מסיבה של ריטלין ללא טיפול תרופתי, האם העובדה שאחזור לפעילות גופנית יחד עם הוספת שיני שום ומעבר מבירה לכוס יין אדום יכול להוציא אותי מקבוצת הסיכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה ל ldl גבוה

ד``ר אביב מגר
    04/11/2017

שלום רב, רמת הכולסטרול הרע נקבעת על ידי גנים תזונה וספיגה במעי ומושפעת גם על ידי מחלות שונות כגון מחלות כיליה תת פעילות בלוטת המגן ועוד. גם תרופות מסויימות עשויות להשפיע. אם התזונה שלך נכונה ואתה פעיל ואין משפיעים אחרים המרכיב שנשאר הוא המבנה הגנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אם זה גנטי, והטריגליצרידים תקינים

טובי
    04/11/2017

אני פעיל והתזונה טובה, האם ישנה דרך להמנע מתרופות? אני ממש לא בעניין של תרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול כללי בבדיקות דם.
    רמז
    31/10/2017

שלום ד"ר ,

האם יש משמעות לכולסטרול כללי בבדיקות דם ?

תקן אותי אם אני טועה ......
    כולסטרול כללי הוא סך הנגזרות של הטוב הרע והמכוער .
    כלומר ldl hdl וטריציגיליטרים .
    האם יש משמעות להומוציאסטין כאשר יש גורם סיכון כמו hdl נמוך 36 ?
    אני מקבל שנים פלובטטטין 20מ"ג.
    האם אני צריך טיפול תרופתי ב-HDL ¿?
    קראתי שניאצין אמנם מוריד את רמות hdl , אבל
    בפועל לא מנע התקפי לב וארועי לב לעומת
    קבוצת הביקורת.
    בקשתי מרופא לרשום לי בדיקות דם כלליות כולל הומוציאסטין והוא הסתכל אליי עם מבט מוזר ואמר שזה לא ייתן שום דבר .
    וזה רק באופן פרטי . לי זה נשמע תמוהה .

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול כללי בבדיקות דם.

הוספת תגובה

• כולסטרול כללי והומוציסטאין

ד``ר אביב מגר
    31/10/2017

שלום רב, לכל אחד מרכיבי השומנים בדם יש חשיבות משלו ויש לראות את הנתונים בתוך התמונה הכללית. ל HDL נמוך אין טפול תרופתי בשלב זה, המחקרים העדכניים ביותר היום מראים שהעלאת HDL בעצמה אינה תורמת למניעת תחלואת לב. ניאצין אכן אינו מומלץ להורדת כולסטרול בעקבות ממצאי המחקרים המודרניים בנושא. רמת ההומוציסטאין בדם קשורה באופן מובהק בסיכון לארועי לב ולתמותה בחולי לב ולכן יש הגיון לבדוק זאת אם כי יש ויכוח לגבי דרכי הטיפול בהומוציסטאין מוגבר. תוכל לעיין במחקרים שפרסמתי בנושא. בברכה דר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HDl נמוך אבל HDL וכולסטרול תקינים
    שחר
    27/10/2017

שלום ד"ר,

אני דואג מהתוצאות והאם זה מדאיג?
    HDL 36
    LDL 91
    רמת כולסטרול כללית 141

האם זה מסוכן שHDL נמוך?

הוספת תגובה

• HDL נמוך

ד``ר אביב מגר
    31/10/2017

שלום רב, אכן יש מתאם הפוך מובהק בין רמת HDL לסיכון לטרשת וארועי לב. ככל ש HDL נמוך יותר הסכון גדול יותר. רמת LDL המומלצת משתנה מאדם לאדם בתלות בסיכון האישי שלו לפתח טרשת עורקים וארועי לב . מאחר שאיני מכיר את נתוניך לא אוכל להתייחס לרמת LDL הנדרשת אצלך וממליץ לך לפנות להערכה אצל מומחה ליפידים. בכבוד רב דר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk במגמת עליה - ליפיטור וניאצין
    משה
    27/10/2017

בן 60 מטופל בשומנים בדם כבר כ 10 שנים ע"י ליפיטור 10 מ"ג , ניאצין (slo niacin) 250-500 mg hdl ) נמוך מאוד בתחילת הטיפול (לפני 10 שנים) שעמד על 32 ומאז הטיפול עלה ל 40 ! כמו כן אני לוקח תוספי תזונה כמו בי קומפלקס , q10 50mg , אומגה 3 -3 פעמים ביום וסטרולים וסטנולים לפני הארוחות .
    אני מגיע לערכי המטרה : hdl= 40 , ldl =105 , טריגיליצרדים=110 .
    מה שמפריע לי זה שבשנה האחרונה ה cpk עולה כל הזמן והוא במגמת עלייה ( עד לפני שנה היה 200 , לפני חצי שנה היה 260 ועכשיו 389 ) , בנוסף כאבי שרירים מפושטים .
    ל"ד , bmi ,תקינים .
    לא מעשן סיגריות אבל מעשן קנאביס רפואי על בסיס יום יומי .
    פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע פילטיס ויוגה בדרגת בינונית .
    ללא פעילות אירובית . עקב נכות מוגבל בפעילות גופנית ולא יכול ללכת מהר או לרוץ .
    סובל מתת פעילות בלוטת תריס (מאוזן כעת ע"י תרופה) , דיכאון מג'ורי וחרדות ( לאחרונה ניסיתי תוסף שנקרא sam-e 200mg נגזרת של ח.אמינו מתיונין) .
    מוגדר כטרום סוכרתי גלוקוז בצום -109 (עד לפני 2 חודשים היה רק 102).
    יש תורשה של שומנים בדם וניתוח מעקפים אצל אבא .
    האם יש סטטין שחף מפגיעה בשריריםcpk או לפחות כמה שפחות ?
    מה לגבי פלובסטטין (האם נמכר בארץ)?
    האם יש אינטרקציה בין ניאצין ללפיטור ?
    האם כדאי לקחת ליפיטור או פלובסטטין 5 במקום 10 מ"ג?
    האם זה נכון שקיו 10 יכול להפחית cpk כאשר לוקחים סטטינים ?

הוספת תגובה

• עליית cpk

ד``ר אביב מגר
    31/10/2017

שלום רב, עליית cpk אצלך אינה קשה אבל כפי שתארת ייתכן ועלולה להחמיר. גם אם העליה אינה קשה, אני מאמין שיש לחפש טפול שיוריד את הכולסטרול שלך בלי לגרום לך סבל מיותר. בנוסף, ניאצין אינו מומלץ היום כטפול להורדת כולסטרול והייתי שואף להפסיקו אלא אם יש נסיבות מיוחדות. לשאלתך כל טפול להורדת כולסטרול יכול לגרום בעיות שריר אך ישנאנדים שיסבלו יותר מתרופה אחת ופחות או בכלל לא מתרופה אחרת וזה נכון גם לגבי תכשירים טבעיים. קיו 10 לא הוכח למיטב ידיעתי כמקטין cpk אם כי יכול להקל על כאבי השרירים במיעוט קטן של המטופלים. לאור הנתונים שמסרת אני ממליץ לך לפנות למומחה ליפידים להתאמת טפול. בברכת בריאות טובה דר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי מטרה של LDL
    מתעניין
    27/10/2017

שלום, אני שואל לגבי אישה בת 63, שלוקחת סטטינים כ 10 שנים. בבדיקה האחרונה התוצאות היו LDL 114 ו HDL 55. טריגליצרידים בנורמה. יש לה סוכר גבולי, H1C נמוך מ 6, והיסטוריה משפחתית של מחלת לב(אבא עבר ניתוח מעקפים ב 65, אך חי הרבה שנים אחרי זה). היא עברה אקו לב במאמץ ומיפוי לב(היו לה פעם אחת כאבים קלים בחזה בזמן הליכה, והרופא החליט לא לקחת סיכון), והתוצאות, למזלנו, יצאו תקינות.
    לאור זאת, האם ניתן להניח כי רמת ה LDL היא תקינה? או שיש צורך להוריד מתחת ל 100? ומהו המקסימום? 130?
    האם, עם כל הבדיקות האלה, אפשר להגיד כי התורשה לא באה אצלה לידי ביטוי? (אביה עישן יותר מ 50 שנה, ומי יודע אם היה נזקק לניתוח, אילו לא היה מעשן).
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי מטרה של LDL

הוספת תגובה

• ערכי מטרה של ldl

ד``ר אביב מגר
    31/10/2017

שלום רב, הנתונים שמסרת אינם מספיקים כדי לקבוע את יעד ה ldl . רמתו הנוכחית נראית סבירה בתנאי שאין כל משפיעים רלוונטיים נוספים. לגבי הנטיה הגנטית הברור שבוצע אינו מספק כדי לענות על כך בוודאות ומלבד זאת גם אם בזמן מסויים אין ביטוי לטרשת אין ודאות שהיא לא תתפתח בהמשך. לעיתים כדאי לבצע ברור נוסף. בברכת בריאות טובה דר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה תורשתית למחלות לב

מתעניין
    31/10/2017

שלום, תודה על התשובה.
    אך אילו עוד נתונים ניתן להביא? מה אתה היית ממליץ? אני יודע שיש בדיקת סידן בעורקים, אבל עד כמה זה נותן אינדיקציה טובה לעתיד? האם כדאי לבצע בדיקת הומוציסטאין? CPK? לחץ הדם כרגע בגדר נורמה, ללא תרופה. קצת עודף משקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרה של אי ספיקה דיאסטטולית
    יחיאל
    26/10/2017

הייתי רוצה לדעת איזו דרגת חומרה נחשבת אי ספיקה ברמה של 715 BNP .
    תודה!

הוספת תגובה

• חומרה של אי ספיקה דיאסטולית

ד``ר אביב מגר
    26/10/2017

שלום רב, BNP מתייחס לאי ספיקת לב בכלל ולא בהכרח לאי ספיקה דיאסטולית. באופן כללי יש הנוהגים לשייך את הרמה שציינת להפרעה מתונה אבל יש לראות את התמונה בכללותה כולל הנסיבות הקליניות מחלות נוספות וקיום או העדר משפיעים וגורמים שונים כולל טפול תרופתי יתר לחץ דם הפרעות קצב בעיות מסתמים ועוד. בברכת בריאות טובה ד״ר מגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה