מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומנים טובים שיש בחמאהליזי26/08/2018
אמרו לי שאפשר לאכול חמאה בלי סוף כי אלה שומנים טובים. האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמאה בלי סוף
ד``ר אביב מגר26/08/2018שלום רב, שום שומן לא מומלץ לאכול בלי סוף כי יש קשר ישיר בין צריכת השומן לתחלואת לב. יותר מזה, מומלץ לצמצם שומן מן החי. חמאה אינה ידועה כ"שומן טוב", ניתן לצרוך כמות קטנה וגם זה תלוי במצב השומנים אצלך, ברקע , ובתמונה הרפוןאית הכללית שלך. מומלץ להתיעץ עם מומחה שיעריך באופן פרטני מה מתאים לך
בברכה. ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה - האם תורשתי?ערן23/08/2018
לאבא שלי יש בעיות כולסטרול מגיל צעיר, היום הוא מבוגר ויש לו משקל עודף אז המצב חמור יותר. האם זה תורשתי וצריך לעשות מעקב קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אביב מגר23/08/2018התשובה היא מורכבת. בהחלט יתכן שיש כאן מרכיב גנטי אבל יש לזכור שגם למרכיב גנטי יש טיפול . אבל יתכן גם שהגורמים לא גנטיים-צריך לברר ספציפית. ממליץ שתפנו למומחה שיעריך את הרקע והאם דרוש טיפול ואיזה. שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ראוקוטן ושומנים בדםאופיר21/08/2018
האם יש קשר בין התרופה רואקוטן לבין עלייה של השומנים בדם? אם כן מה אפשר לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אביב מגר23/08/2018רואוקוטן יכול להעלות את רמת הכולסטרול והשומנים בדם במקרים מסויימים. כדי לענות לך ספציפית יש להכיר את התמונה בכללותה ואת מרכיביה הפרטניים אצלך. ממליץ לפנות למומחה שומנים לשם כך. בברכת שנה טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה לב קשה ולחצ דםשלום 7716/08/2018
שלום רב, אבי בן 77 חולה לב קשה . 4 התקפי לב וצינטורים בשנתיים. סובל מסכרת, יתר לחצ דם, אי ספיקת כליות, טרשת עורקים כלל גופית. מבחינת הלחצ דם מטופל באמלו 2.5 מג פעם ביום + הדרלזין 20 מג בוקר וערב. הוא עשה הולטר לחצ דם של 24 שעות. נמצא שהלחץ דם הסיסטולי גבוה יותר בערבים ובלילה סביבות ה- 145 ממוצע . עם זאת במהלך כל היום וגם בערבים לחצ דם הדיסטולי נמוך מידי -ממוצע 50-55. מומחה לחצ דם אמר להיפסיק את האמלו בכלל. מומחה הלב המליצ להוסיף 2.5 מג' של אמלו גם בערב. אודה לדעתך בנושא .
ד``ר אביב מגר23/08/2018שלום רב, אכן יש כאן פנים לכאן ולכאן, מדובר במקרה מורכב וכדי לענות יש להכיר באופן פרטני את כל הנתונים וגם את המהלך והתגובה לטפולים קודמים. לכן אני ממליץ להיפגש עם קרדיולוג ולדון בכל ההיבטים. בברכת שנה טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להוריד את הכולסטרול הרע?תהילה16/08/2018
בת 46, צמחונית ונמנעת ממטוגן ומשומן רווי, ובכל זאת יש לי רמות גבוהות של כולסטרול רע. מה עוד אני יכולה לעשות כדי להפחית את הכולסטרול בלי לקחת כדורים?
ד``ר אביב מגר23/08/2018התשובה היא מורכבת, כמובן מומלצת גם פעילות גופנית מתאימה, אבל יש גם פקטורים גנטיים ואחרים, צריך לראות את התמונה בכללותה ואת המרכיבים הספציפיים אצלך ולפי זה להחליט. ממליץ לך לפנות למומחה לקבל כיוון וחוות דעת שתתבסס על כל הנתונים הרלוונטיים אצלך. מאחל בריאות טובה ושנה טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידים גבוהים סוכרת סוג 2דוד14/08/2018
חולה בסוכרת סוג 2 אבל מאוזן ומקפיד על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית. בבדיקה האחרונה יצא שרמות הטריגליצרידים שלי מאוד גבוהות. לפי הנתונים, למה זה קורה?
ד``ר אביב מגר23/08/2018הרבה מאוד פקטורים יכולים להשפיע על רמת הטריגליצרידים בחולה סוכרתי. צריך לבדוק באופן פרטני מה הנתונים אצלך, כולל ציר הזמן הרכבי התזונה ממצאי בדיקות דם ועוד ועוד. עליך לפנות למומחה שיעריך את הנתונים השונים חשיבותם והיחסים ביניהם. בברכת בריאות טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי לגברים והעלאת כולסטרולגיל12/08/2018
האם טיפול הורמונלי בטסטוסטרון לגברים יכול להשפיע על רמת הכולסטרול? אם כן, אז יש איזשהו פתרון לעניין?
ד``ר אביב מגר23/08/2018היחסים בין טסטוסטרון והשומנים השונים מורכבים. צריך לברר באופן פרטני מה מרכיבי התמונה אצלך, ולשקול באופן ספציפי מה נכון לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ראפטה , בירור פעילות רפואיתאיב בראונשטיין09/08/2018
בן 58,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת ( hba1c ממוצע 6.5-6.9 )טרשת עורקים , בכטרב , פיברומיאלגיה , היפרליפדמיה ,ל"ד, atrial flutter ablation פעמיים (12/15 +08/16 ) . ממרץ 2018 לצערי סובל מפירפור פרוזדורים . כדור סוטלול לצערי לא משפיע . מועמד לאבלציה בקרוב .תרופות: קסרלטו 20 מ"ג, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , טריטייס רגיל 2.5 מ"ג ,גלוקומין(3 כדורים ביום) ,וולטרן 100 מ"ג . spect שביצעתי ב-12/17 הדגים איסכמיה קלה בטריטוריה של lcx , לאחר אקו לב שביצעתי מוקדם יותר ושהדגים היפוקינזיה תחתונה בזלית . סה"כ למרות כל הרשום לעיל אני די מאוזן מבחינת בדיקות הדם שלי . לאחר כל ההקדמה אני צריך את חוות דעתך בנושא לקיחת ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים בזריקת עט . ערכי הל.ד.ל שלי נעים בן 27-35 שהקרדיולוג שלי מאוד מרוצה . אני גם ככה סובל מכאבים בכל הגוף עקב הפיברומיאלגיה והבכטרב (רמה בינונית) גם השרירים מאוד כואבים לי בעיקר באיזור הרגליים מתחת לאגן ועד הקרסול . האם יכול להיות שהראפטה מגביר את סף הכאב ? האם כדי לקחת את הראפטה פעם בחודש למשל ? אודה לתשובתך . תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאטה
ד``ר אביב מגר12/08/2018שלום רב, רפאטה לא ידועה כמעלה סף כאב. ייתכן ויש אצלך משפיעים נוספים. רמת לדל שלך טובה למצב שתארת אם אכן חושבה כהלכה. יש לבחון גם את המרכיבים הנוספים. בברכת בריאות טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה בזמן הריוןהילית09/08/2018
הבנתי שכולסטרול נוטה לעלות בזמן הריון, מהי הרמה שנחשבת לסבירה ומתי זה כבר עלול להיות מסוכן? וגם מה הסיכונים שיש בכולסטרול גבוה בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול בהריון
ד``ר אביב מגר12/08/2018שלום רב, תלוי באיזה רמות ובאיזה מרכיבים מדובר. אנחנו שואפים להימנע ממתן הטפול התרופתי המקובל ליתר כולסטרול או יתר טריגליצרידים בהריון אבל יש מקרים שדרוש טיפול- ממליץ לך לפנות למומחה שיעריך מה ספציפית נדרש אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מומלצות לילד שמנמןתפארת05/08/2018
שלום
בני בן ה9 הוא ילד שמנמן
הוא רוכב כל יום לבית הספר וחזרה על אופניים ושוחה פעם בשבוע. הוא לא אוכל יותר מ3 ארוחות ביום ועדיין הוא שמנמן ואני מאוד מודאגת.
אילו בדיקות אתם ממליצים לנו לבצע?
האם יש לי סיבה לחשוש לבריאותו בגיל כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמנמן
ד``ר אביב מגר06/08/2018שלום רב,
עודף משקל בגיל צעיר הוא נושא לטפול רופא ילדים ואנדוקרינולוג ילדים במידת הצורך. בעקרון יש לברר תחילה האם אכן תזונתו אינה משמינה. דיאטנית תוכל לסייע בהערכת היחס בין כמות הקלוריות שהוא מכניס לכמות שהוא שורף. כאשר מכניסים יותר קלוריות מאשר שורפים - משמינים. השאר, כאמור, לברורו של רופא ילדים
מקוה שעזרתי
כל טוב
ד"ר מגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין יתר לחץ דם להזעת יתררון02/08/2018
האם יש קשר בין יתר לחץ דם להזעת יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד``ר אביב מגר06/08/2018שלום רב,
השאלה ששאלת מעניינת אך אינה בתחום הפורום שלנו. בעקרון לפעמים זה קשור אבל פעמים רבות הסיבות שונות וחשוב מאוד לברר את הסיבות הספציפיות אצלך. ממליץ לפנות למומחה לחץ דם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת סטטינים בגיל צעיראביעד31/07/2018
שלום דוקטור, בן 37 כולסטרול 270. לאבא שלי יש עודף כולסטרול כמעט כל החיים והוא עבר התקף לב לפני גיל 60. המליצו לי להתחיל לקחת סטטינים, האם באמת כדאי להתחיל כבר מגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים בגיל צעיר
ד``ר אביב מגר01/08/2018שלום רב, זו שאלה מורכבת, יש שקולים שונים. יש צורך לברר את המרכיבים השונים של פרופיל השומנים שלך ומצבך הרפואי הרפואי, ולגבש עמדה בהתאם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהירות מוגברת עקב פיתולגדי29/07/2018
מה המשמעות של "מהירות מוגברת עקב פיתול" בבדיקה של עורקי הצוואר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתול בעורק
ד``ר אביב מגר31/07/2018פיתול עלול לגרם מהירות מוגברת. לרוב זו לא בעיה אך יש אפשרויות נוספות. מומלץ לפנות לרופא כלי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כולסטרול בתקופת הנקהארבל26/07/2018
נטייה לכולסטרול גבוה, הבנתי שבהריון הערכים עולים, מהם הערכים התקינים של תקופת הנקה כדי שאדע אם אני בנורמה או בחריגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמה בהנקה
ד``ר אביב מגר31/07/2018שלום רב, בשומנים בעקרון אין ערכי נורמה. יש ערכי מטרה והם קשורים בנתונים הרפואיים שלך. דנים בכל מקרה לגופו. את צריכה לוודא שאין חריגה קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם HDL נמוך?רקפת24/07/2018
בבדיקות יצא HDL נמוך, מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרקפת
ד``ר אביב מגר24/07/2018שלום רב,
זה מאוד תלוי. צריך להעריך את הרקע והסיבות האפשריות לכך אצלך ספציפית ולשקול בהתאם. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)