מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לצוות שאלה קטנהקורל05/07/2018
רציתי לדעת דרכתי על חול שיש בו נתונות שירותי מין זה היה בצהריים החלפתי את הכנס כי הייתי אחרי ים במידה והיה שם אקט או משהו לילה לפני ונגעתי בחול ואז אכלתי במסעדה זה מסוכן מבחינת איידס???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום סכנה !!!!
ד``ר מרגלית לורבר08/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה סופית - המלצות שונותשלו05/07/2018
ראיתי בפורום המלצות סותרות - מתי אפשר להחשיב את התוצאה בבדיקת הקומבו מהדור הרביעי כסופית - 6 שבועות , 7 שבועות, 3 חודשים או חצי שנה ? בדיקה שלילית אחרי כמעט 7 שבועות מרגיעה? יש סיכוי שתתהפך? קראתי שהfda ממליץ להבדק בין שבועיים ל6 שבועות כשאחר כך התשובה סופית... משרד הבריאות ממליץ 3 חודשים אך בעבר היה 7 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה סופית על פי נשרד הבריאות היא 3 חודשים
ד``ר מרגלית לורבר05/07/2018אבל ידוע שבדיקה אחרי ששה שבועות היא אמינה לחלוטין מאז משתמשים בכל המעבדות בבדיקה מהדור רביעי ( אנטיגן ונוגדן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיבה לחשוש מאיידס?הילה05/07/2018
שלום...
במקרה שהגבר נגע בעצמו באיבר מין לכמה שניות סידר את האיבר או משהו לא היה ערום היה עם מכנס ואז נגע לי ביד או בישבן הייתי עם מכנס קצר ותחתון והרגיש לי כאילו הוא נגע קצת מעבר לבגד.... יש סיבה לחשוש מאיידס???
שאלה שניה
במקרה שנגעתי בתחתון רטוב מים של בחורה שאיני מכירה התחתון היה מונח על האסלה ונגעתי בו כדי לסגור את המים????
אני ממש חוששת מיכון שהבחור נגע בי וחיבק אותי השאלה כשאני אתקלח האזורים שבהם נגע יעברו לאיבר המין לו??? מקווה שהסברתי את עצמי טוב סליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה במגע של נוזלי גוף עם העור
ד``ר מרגלית לורבר05/07/2018גם אם האדם נשא ולא מטופל אין כל סיכוי להדבקה במקרה של מגע הנוזלים עם העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתקופת חלוןיהודה04/07/2018
האם יש צורך לבצע שוב בדיקת hiv אם ביצעתי בדיקות 23 ימים ו-47 ימים אחרי "החשיפה"???
בחודש וחצי האחרונים אני סובל משלל בעיות (כאבי ראש ושרירים מוזרים וחזקים, כאבי פרקים, אפטות בפה- היה לי גם בעבר אבל בחודש וחצי האחרונים היו לי 5, כתמים על הלשון, כאבי גרון, כאבי בטן ואף סבלתי מעצירות ונדודי שינה כמו גם הזעת לילה פעמיים. ראוי לציין כי לא היה לי חום). ביצעתי גם הרבה בדיקות דם נוספות iga גבוה, igg וigm בטווח. B2microglobin בטווח. Free light capa גבוה במעט מאד מהטווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם ירידה במשקל של 5קג
יהודה04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת סכנת הדבקה בליקוק בלבד של איבר המין ?גבי04/07/2018
ליקקתי את איבר מינו של בן זוגי , כולל האשכים ורק את עטרת הפין . כל זה מבלי !! להחדיר אל הפה שלי את איבר המין שלו . לא הרגשתי נוזל זרע ולא הייתה גמירה. האם מבין כל הסיטואציות שציינתי יש מצב להדבקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה אפסית !!!
ד``ר מרגלית לורבר04/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש אנשים שלוקח להם יותר מ3 חודשים להפוך חיוביים?.02/07/2018
יש אנשים שלוקח להם יותר מ3 חודשים לייצר נוגדנים בדם מה הסיכויים שאני אחת מהאנשים האלה?נתקלת באדם שהיה שלילי ב3 חודשים והפך חיובי ב6 חודשים?
עד כמה נפוץ זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיר מאד ולא רלבנטי כיום עם הבדיקה מהדור הרביעי
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2018הבדיקה בודקת גם את הוירוס (לכן קראת קומבו) ולכן גם אם אין נוגדנים הבדיקה רגישה מאד ותצא חיובית אם האדם נדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג' בתיאלנד עם בן זוגיחלי02/07/2018
היי ד"ר לפני זמן מה טסתי לתיאלנד עם בן זוגי...שם עשינו מסאג'ים מספר פעמים במכון למסאג'..כמובן ללא מגע מיני או חס ושלום יחסי מין...עשינו מסאג בראש גב כתפיים רגליים...בתיאלנד יש הרבה מכונים רק למסאג..את האמת אני קצת חוששת ...האם הייתה סכנה לאיידס מהמסאגים אם היו ואני מניחה אולי שריטות או פציעות מהמסאגית וזו רק הנחה הם פשוט מלא פעמים לחצו חזק בגוף באזורים מסוימים ואולי פצעו עם הציפורניים..בראש למשל היא עשתה הרבה מסאג עם הציפורנים וממש הרגשתי את ציפורנייה ואולי שרטה.או פצעה...האם יש סכנה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנת הדבקה ממסאג
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה מחרק מוצץ דםשלי02/07/2018
נעקצתי מחרק קטן כמו זבוב עוקץ והרגתי אותו עם היד יצא ממנו הרבה דם בהנחה שיש לי פצע קטן ברגל ניתן להדבק ככה באיידס ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים בצורה הזאת
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לשאלה!
תומר02/07/2018אותה שאלה בדיוק,רק שאני נעקצתי ע"י יתוש מלא בדם והרגתי אותו והדם נמרח לי על היד.
האם קיימת סכנה להדבק באיידס או הפטיטיס בדרך הזאת תחת הנחה כי היתוש עקץ חולה לא מטופל באחת המחלות שציינתי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נדבקים ממגע דם של נשא hiv בעור
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות מקדימות על קונדוםלירון02/07/2018
לכבוד הרופאה שלום 1. לפני שקיימתי יחסי מין נגעתי לגבר באיבר המין כמובן היו טיפות מקדימות ביד שלי ואז הלבשתי לו את הקונדום ז״א שגם על הקונדום היו טיפות מקדימות ואז התבצע האקט. 2.מין אורלי לגבר לצד הנותן כאשר לי יש דימום ודלקת בחינכיים. ללא גמירה רק פרי קם. 3.דיבור עם רוק כאשר לצד היורק יש טיפול שיינים פעיל ואולי דימום חניכיים ולי רק דימום חניכיים. מה הסיכון לאיידס חלילה בשלושת המקרים והאם יש סיבה לחשוש??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2018מכל המצבים שתיארת מין אוראלי הוא המצב היחיד להדבקה
כולל מחלות מין אחרות
שעוברות במין אוראלי
לכי להיבדק לכל אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקה לאחר מין אנאליטומי.01/07/2018
שלום.
אני גבר בן 30 וקיימתי יחסי מין אנאלים עם גבר אחר. בפעם הראשונה ואני חרד.
יחסי מין היו מוגנים אך הקונדום נקרע פעמיים בעת נסיון החדירה ( כלומר לפני ). לאחר מכן היתה חדירה עם קונדום . בשאר האקט הפרטנר חיכך את איבר המין בפי הטבעת ללא קונדום וללא חדירה .
הפרטנר טוען שהוא בריא ומקיים יחסים בטוחים בלבד אך אינני מכיר אותו ולא בטוח האם להאמין לטענתו.
אני חרד מאוד ושאלתי היא האם יש בסיס לחרדה ? האם במצב כזה מומלץ ללכת לקבל טיפול מונע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה ב hiv ללא חדירה
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2018אבל תיתכן העברה של מחלות מין אחרות ולכן רצוי להשתמש בקונדום בכל אקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות הדבקה ב- HIVאיילת01/07/2018
תודה ד"ר על המענה המהיר.
העליתי שאלה קודם בנוגע להידבקות מטיפת דם באזור פתח הנרתיק (מגע חיצוני).
תשובתך שהסיכוי להדבקה שואף לאפס אולם ללכת להיבדק למען הסר ספק.
אבקש להבהיר את השאלה:
השאלה עלתה עקב פעולה רפואית של ניקוי האזור בפדים, שבוצעה ע"י אחות בתינוקת בת כ-8 חודשים. הפעולה בוצעה ללא כפפות. לאחות היה חתך קטן באצבע וככל הנראה במהלך הפעולה היה מגע של מעט דם או מריחת דם באזור פתח הנרתיק.
לאור האמור, האם לדעתך יש צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בבירור נוסף לאור הסיכוי האפסי
ד``ר מרגלית לורבר02/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיכוך אברי המין ללא קונדוםרון01/07/2018
אז ככה.. אני בן 20 ויש לי חברה מזה 3 חודשים. חשוב לציין שהיא בת 23.
ושכבנו לראשונה לפני כמה ימים ( יחסים מוגנים).
מה שכן, חיככתי את איבר המין שלי באיבר המין שלה במשך כמה דקות ללא קונדום, אך ללא חדירה עמוקה, אבל הרגשתי על איבר המין נוזלים מאיבר מינה.
בנוסף ביצעתי לה מין אוראלי אף על פי שידעתי שזה לא בטיחותי (טיפשות של הרגע). אני חושש... חושש מאוד דוקטור, מרגיש קצת אובד עצות. הפחד מהמוות ומHIV בפרט מהדהד בראשי זמן רב ולא מרפה. בנוסף אני בצבא ותהליך בדיקה לנגיף הHIV הינו תהליך מורכב שלדעתי מצריך יידוע של המפקדים.
חשוב לציין כי נדבקתי ממנה בהרפס. ואני מפחד שזה אינה מחלת המין היחידה שיש לה.
אנא עזור לי לשפוך אור על הנושא.
האם עליי לעבור בדיקה?, האם עליי לבקש מחברתי לעבור בדיקה?, האם הנני מגזים והכל בסדר?
תודה מראש על ההקשבה. מחכה לתשובתך הכנה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אנונימית בועד למלחמה באיידס
ד``ר מרגלית לורבר01/07/2018מאחר וחאתה בצבא ממליצה שתלך להיבדק בועד בתל אביב רחוב הנציב 17
כמובן שמומלץ שתלכו שניכם להיבדק - ככה תסירו את כל החרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רון01/07/2018תודה רבה על התשובה.
האם לאור מה שייצגתי יש צורך לעבור בדיקה זו? או האם זה מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- אפשרות הדבקה ב HIVאיילת01/07/2018
שלום,
רציתי לדעת האם יכולה להתרחש הדבקה ב HIV במצב של מגע של טיפת דם או מריחת דם מפצע/חתך קטן באצבע עם אזור של פתח הנרתיק, ללא חדירה אלא מגע חיצוני בלבד. אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת דם על פתח הנרתיק
ד``ר מרגלית לורבר01/07/2018הסיכויים להידבק שואפים לאפס במצב זה - בכל מקרה לכי להיבדק כדי להסיר כל ספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דרך הדבקה אפשרית בhivרן30/06/2018
שלום! קראתי שניתן להידבק בhiv ע״י מגע של נוזל מדבק (של אדם נשא שאינו מטופל) בתוך העין. שאלתי היא כזו, הייתי אתמול במסיבת גייז סקס ולא עשיתי שם דבר, אך היו שם הרבה בנים ערומים ששיפשפו לעצמם את איבר המין עד שנוזל הזרע שלהם יצא (סליחה על התיאור) ייתכן שבמהלך הסתובבות במסיבה טיפות מהנוזל של אחד האנשים הגיע לתוך העין שלי ולא שמתי לב וכך אוכל להידבק? אדגיש כי מלבד להסתובב במסידה עם בגדים לא עשיתי דבר, אך בכל זאת אני חושש שאולי זרע הגיע לעיניי ולא הרגשתי כי הייתי קצת שתוי. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה דרך מגע נוזל בעיין
ד``ר מרגלית לורבר01/07/2018סיכויי ההדבקה במקרה שתיארת שואפים לאפס במיוחד שלא הרגשת שפריץ של נוזל לתוך העיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ד"ר על המענהנועה29/06/2018
ד"ר
אני מודעת שאני חרדתית לגבי הנושא של האידס,אבל בינתיים רציתי להירגע עד שאקבל טיפול מתאים.רציתי לשאול אותך עוד שאלה קטנה,יש לי בחזה מן פצע כזה שמתחיל להראות כמו צלקת אבל עדיין בולט.אם הגבר נגע בי באותו האזור אחרי שנגע בנוזל המקדים של עצמו יש סיכון בזה?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הדבקה דרך העור
ד``ר מרגלית לורבר01/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)