מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת איידס דרך קופח כללית. כמה שאלותעמליה10/06/2018
היי, עשיתי היום בדיקת איידס בקופח כללית. אמרו שייקח לתוצאות שבועיים להגיע. לא יכולתי לחכות ועשיתיצבדיקה מהירה בוועד למלחמה באיידס. הבדיקה המהירה תודה לאל שלילית. ראיתי שבקופח המבחנה הייתה עם פקק אדום ואילו בוועד בצהוב. יש סיבה? שאלה שניה, האם אני יכולה לישון בשקט עד התוצאות לאור תוצאות הבדיקה המהירה? קצת רקע עליי: אני נשואה ומקיימת יחסים רק על בעלי. בעלי נבדק והוא שלילי. אנע ביצעתי את הבדיקה עקב ניתוח לפני שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בועד
ד``ר מרגלית לורבר10/06/2018הבדיקה המהירה בועד אמינה בהחלט
אין קשר לצבע הפקק - בכל מקום קונים מבחנות אחרות וכולן טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דריכה על זכוכיות ברצפהליאל10/06/2018
שלום דרכיתי יחף על זכוכיות שבורות לא ראיתי עליהם כתמי דם ולא נפצעתי מהם למרות שהיה חשוך ואין לי משג מה היה על הזכוכיות יש סיבה לחשוש מבחינת איידס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריכה על זכוכית
ד``ר מרגלית לורבר10/06/2018אין לך כל סיבה לדאגה
ככה לא נדבקים בוירוס !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה עם נוזל זרעלי09/06/2018
שלום הכרתי בחור והוא החדיר לי אצבעות לישבן שבהלכו הוא עשה ביד ואז הוא הכניס את נוזל הזרע לישבן שלי דרך האצבעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הוא נשא ולא מטופל עלולה להתרחש הדבקה !!
ד``ר מרגלית לורבר10/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בקשר לטיפול מונע pepרמי07/06/2018
היי בעקבות ביצוע מין אנאלי שבמהלכו נקרע הקונדום הופנתי למיון לקבל טיפול מונע, קיבלתי במיון טיפול מסוג אחד ושהגעתי למרפאת איידס הוחלף לי הטיפול לכדורים מסוג אחר הטיפול הראשוני נלקח ביום שישי והטיפול החדש נלקח ביום ראשון האם הזמן נספר מהכדורים הראשונים שקיבלתי במיון או מכדורים מהסוג השני שקיבלתי במרפאה?
האם הטיפול הזה הוא חד פעמי ובמידה ויקרה מקרה כזה בעתיד לא אוכל לקבל טיפול מונע? והאם ניתן לעשות משהו עם התופעות לוואי של העייפות או הסחרחורות אם זה במצב בלתי נסבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פפ אחרי חשיפה
ד``ר מרגלית לורבר10/06/2018הטיפול נספר מהיום הראשון שהתחלת טיפול במיון
בחלק מקופות החולים מאשרים רק טיפול מהסוג הישן, דבר שגורם להרבה תופעות לוואי
לך לרופא שנתן לך את הטיפול ודווח על תופעות לוואי
יש מצב להחליף טיפול
בכל מקרה צריך לסיים 28 ימי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מגע בחתךלירון07/06/2018
לד"ר שלום
לפני כמה ימים יצא לי להיחתך באצבע בצידה הפנימי ,חתך די עמוק,שהייתי מכסה בפלסטר עם יוד.באותו המקום נשאר לי הסימן של החתך עם חריץ כזה שעדיין לא נסגר לגמרי.האם במידה ויצא למישהו עם פצעים בידיים לגעת לי באותו המקום שלא היה מכוסה במקרה יש חשש לגבי איידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה שרציתי לשאול
לירון07/06/2018לד"ר שלום
בהמשך לשאלתי הקודמת,רציתי גם לשאול לגבי מצב שמישהו שורט אותי באזור הכתף בלי שירד לי דם.האם בשני המקרים ששאלתי לגביהם יש חשש מבחינת איידס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם של מטופל נשא איידז נשפח על הרגלנסרין06/06/2018
היי ..אני אחות טיפלתי היום בחולה ידוע כ נשא Hiv שלקחתי לו מבחינה של דם וכל תוכן המבחנה נשפח לי על הרגל שהייתה חשופה ( הייתי עם נעל פתוחה) שטפתי ישר עם מים וסבון והחלפתי נעל.. לא היה לי פצעים פתוחים אך יש לי ציפורן חודרנית.. הלכתי למיון ועשיתי בדיקות . מה אתם ממליצים האם כדאי לקבל טיפול מונע ?
אשמח לתשובה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בטיפול מונע
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2018מגע דם על העור לא גורם להדבקה
אין צורך בטיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- :מה הסיכון להדבקה במחלת מיןרועי06/06/2018
השאלה שלי מאד ספציפית:מה הסיכון להדבקה במחלת מין אם רק החלק של הכיפה ולא כל הפין היה בפה של הפרטנר.
בטח שזה לא הגיע ללוע כי זה קרה רק בקצה הפין.
לפני שבוע נבדקתי למחלות סקר והכל יצא שלילי.
האם בעקבות מקרה זה להיבדק שוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2018יכולות להיות מועברות גם במין אוראלי
רצוי להיבדק שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיינים יכול להעמיד אותי בסכנה לאיידס?ליאן03/06/2018
שלום במידה ויש לי כמה פצעונים כמו אקנה בפנים חלקם די טריים ופתוחים נשיקה על אותו מקום בלחי ולצד השני יש טיפולי שיינים יכול להעמיד אותי בסכנה לאיידס??
2.אם בחורה נגעה באיבר מין שלה ואז בישבן שלי למרות שהייתי עם תחתון . וזה היה ממש למס שניות קרוב לאיזור איבר מיני.
וכן אם גבר נגע באיבר מינו ואז באיבר מין שלי למס שניות
ממש חרדה יש צורך לעשות בדיקת איידס? מאד חרדה בנושא
תודה רבה למענה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל התשובות - שלילי
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2018נראה שאתה חרדתי מאד - אין כל סכנת הדבקה באף סיטואציה שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה מקיסם שהיה בפה דואגתמעיין01/06/2018
שלום ד"ר
האם במידה והיתה לי דקירה מקיסם של מישהו שהיה לו בפה באזור הירך כשהייתי באוטובוס ושהוציא אותו והחזיק כשירדתי,יש סיכון מבחינת איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום סכנה
ד``ר מרגלית לורבר06/06/2018הנגיף לא עובר בצורה כזאת את יכולה להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על התשובה
מעיין06/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hiv במין אורלי הפריחה בחזה ובבטןגיא31/05/2018
שלום דוקטור
קיימתי יחסי מין עם קונדום עם מישהי שאני לא מכיר
אבל ירדתי לה זמן ממושך ללא קונדום
למחרת המקרה נהיה לי פריחה באיזור הבטן והחזה שנראה ממש קיצוני
1.האם יש מצב שנדבקתי ב hiv
2.האם הגיוני שאם נדבקתי הפריחה מופיע כזה מהר?
יש לציין שיום לפני המקרה גילחתי את איזור החזה והבטן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריחה לא קשורה ל HIV
ד``ר מרגלית לורבר01/06/2018פריחה לא מופיעה יום אחרי יחסי המין במידה ואדם נדבק
כך שבמקרה שלך זה ממש לא קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה דרך קופת חוליםחלי31/05/2018
האם תוצאה של בדיקת קומבו דרך קופת חולים שכתוב בה 0.09 שלילי..היא תוצאה תקינה וטובה? בדיקה שעשיתי 3 חודשים מהמגע.. האם זה אומר שאני בריאה לפי תוצאה זו??? אשמח לתשובה...זה ירגיע אותי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה תקינה שלילית
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2018התוצאה שלילית והמשמעות שלא נדבקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה דרכים נדבקים ב hivיוסף30/05/2018
אני לא מבין את העניין שרשום שנדבקים רק באמצעות מחטים לא סטריליות ( לא נקיות ) כלומר שיש בהם דם , ובזמן קיום יחסי מין לא מוגנים .
מה עם העניין של מגע של דם עם דם בפצע פתוח ??
המקרה שלי היה כזה היה לי פצע ביד ירד לי מלא דם ואז הפצע נשאר פתוח כביכול הפסיק לרדת דם אבל העור היה מקולף והשטני לוחץ על המקום היא שורף , ואני רואה נקודות אדומות ( של דם ) באזור פצע.
מפה לשם כעבור כמה דקות מישהו עם דם טרי ביד מסתבר שהוא נפצע ביד גם בתאונת עבודה לחץ לי את ידו
אז אני מפחד שהדם הטרי שלו חדר אליי דרך הפצע הפתוח
ניתן להידבק באמצעות מה שתיארתי ?
איזה כמות דם צריכה להיעבר ? ( הבנתי שהריכוז של הנגיף גבוה שם )
מבחינת מה שתיארתי ןמה שרואים בתמונה זה נחשב פצע עמוק ? שדרך הדם שלו נכנס עמוק למערכת הדם ?
תנו לי לי תשובה מפורטת בבקשה ! בתמונה זה הפצע שלי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להידבק במגע דם עם העור
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2018גם אם יש פצע על העור
אין הדבקה בצורה זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז באיזה דרך נדבקים דם אל דם ??
Yosef31/05/2018לפי מה שתיארתי יש מגע של דם טרי של מישהו !!! בפצע פתוח שלי
זאת אומרת שזה נכנס למערכת( מחזור הדם ) שלי
איך את אומרת שלא מתרחשת הדבקה ככה
אז לפי מה שאת אימרת ??
איך בעצם נדבקים במגע של דם ודם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש יומי וקבוע ב- PrEP -Emtrivirבן30/05/2018
שלום ד״ר!
אני ספורטאי מקצועי, צעיר ובריא.
אני מקיים יחסי מין עם גברים - אך ורק באופן מוגן. העניין הוא שעקב חרדה גדולה מפני הידבקות בנגיף ה-Hiv, התחלתי שימוש יומי וקבוע ב- PrEP -Emtrivir.
על פניו אני מרגיש שהטיפול מיותר כי אני לעולם לא אעשה מין לא מוגן, אך עקב ירידה משמעותית במפלס החרדה שלי - אני ממשיך לקחת. החשש המרכזי שלי הוא, מן הסתם, תופעות הלוואי (שקראתי לגבי כולן).
עקב זה שאני ספורטאי ואורח החיים הבריא מאד קריטי עבורי, הייתי רוצה שבאופן כן ומקצועי אם תוכל לרשום לי כאן מה הדברים הכי נוראיים שעשויים לקרות לי בטווח הארוך כתוצאה משימוש יומי ב-Emtrivir? האם נזקים שיווצרו הם הפיכים ויחלפו עם הפסקת הטיפול? מה הדבר הכי נוראי שדווח עקב שימוש בתרופה אצל אדם בריא? אשמח מאד לעזרה כי אני נורא מודאג ומרגיש שחייב הכוונה (שלא קיבלתי כמו שצריך מרופא המשפחה שנתן לי את המרשם לתרופה). תודה מקרב לב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של אמטריביר
ד``ר מרגלית לורבר31/05/2018יש מעט מאד תופעות לוואי
פגיעה בתפקוד הכליות נדיר אבל מחייב בדיקות מעקב
פגיעה בעצמות - אוסטיופורוזיס נדיר ועלול להיפגע אחרי שימוש ממושך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך מתער רב פעמי במספרהאסף30/05/2018
שלום
רציתי לדעת הסתפרתי והספר משתמש בתער שהוא לא חד פעמי.
שאלתי היא כזו:
אם האדם שלפני נחתך מהתער ואותי גילחו אחריו מאותו התער ,לא הרגשתי חתך מיוחד ,אבל אם נחתכתי מאותו התער חתכים קטנים שכמעט לא מורגשים ובדרך כלל יוצרים אדמומית בעור.האם יש סיכוי להדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סכנה
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2018גם אם היתה טיפת דם על התער היא איננה מדבקת ! גם על חתכים מיקרוסקופים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנגיף לא שורד באוויר יותר מכמה שעותאנונימית29/05/2018
אני בהריון.
לפני שבוע וקצת ניקיתי את החלונות בבית ונדקרתי מחתיכת זכוכית שהתחבאה על עדן החלון. כנראה משהו שנשבר לדיירים הקודמים (אנחנו גרים פה שנה וקצת).
נדקרתי די עמוק באמצע וירד המון דם, מיד שטפתי בסבון וחיטאתי בחודש והמשכתי בשגרת החיים אלא שאז עלה עם בעל הבית שהדיירים הקודמים היו נרקומנים אז הלכתי לחפש חוות דעת בגלל שאני לא יודעת מה טיב הזכוכית.
רופא בפורום מסוים אמר לי שקיים סיכון נמוך כלשהו שנדבקתי באיידס ועלי להיבדק וזה ממש הבהיל אותי כי דווקא קראתי שהנגיף לא שורד באוויר יותר מכמה שעות אז בטח שלא שנה באוויר על זכוכית מאובקת כולה... האם באמת יש סיכוי? אשמח אם תוכלו להרגיע אותי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגעי לא יכולה להידבק בצורה זו
ד``ר מרגלית לורבר30/05/2018זכוכית שעמדה זמן רב גם היה עליה בעבר דם נגוע בנגיף איננה מדבקת
הנגיף מת מזמן ואין כל סכנה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך
אנונימית30/05/2018המון תודה, הרגעת אותי מאד!!! שיהיה לך המשך יום נהדר!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)