מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה לאחר 63 ימיםטל15/04/2018
שלום רב
ביצעתי בדיקה לאחר 63 ימים מהמגע החשוד.
הבדיקה נעשתה בקופת חולים כללית ויציאה שלילי
האם אני יכול להיות רגוע , האם נדרשת בדיקה נוספת ? אני לחוץ וחייב להירגע
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחרי חודשיים היא אמינה ואין צורך לחזור
ד``ר מרגלית לורבר15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת החלון שבע שבועותתקופת חלון15/04/2018
יכול להיות שאדם נדבק והבדיקה לא תזהה זאת לאחר 7 שבועות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדיר ביותר
ד``ר רונן הולנד15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ממסאג' בראש ובכתפייםחלי14/04/2018
האם ניתן להדבק בhivממסאגסטית שעשתה לי מסאג בראש ובכתפיים בהנחה ששרטה אותי עם ציפורניה או טיפה פצעה??? וסו רק השערה שפצעה או שרטה .לא הרגשתי אבל חוששת בכל סאת..אשמח לתשובה מהצוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר רונן הולנד15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכוי להדבקות בוירוס HIVאסי14/04/2018
במהלך עבודתי שירתי לקוח עם hiv והיה לו פצע קטן מדמם
והזיק עליו פד אלכוהול במהלך השירות לא היה מגע ישיר פיזי עם הלקוח ולא היה מגע עם הפצע אך היה מגע עם חפצים של הלקוח ולא ראיתי סמני דם על החפצים אבל אני לא יכול לשלול בוודאות
כשימתי עשית חטוי למקום עם אלכוהול 70 אחוז ובסוף עשיתי חטוי לידיים עם אלכוג'ל אז שמתי לב שיש לי פצע קטן בגב כף היד ובמהלך חטוי הידיים היה מגע של הפצע עם כף היד והאצבעות שבהם נגעתי בחפצים אחרי כמה דקות הפצע התחיל להפריש נוזל שקוף בגלל הגרוי של האלכוג'ל הפצע היה לפני יממה או פחות
השאילה היא מה הסכוי שאני אדבק בוירוס במקרה כזה?
אשמח לקבל תשובה ברורה ומדוייקת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא היה מגע ישיר של דם טרי בכמות גדולה עם פצע פתוח מדמם שלך, אזי אין חשש להדבקה.
ד``ר רונן הולנד15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכוי להדבקות בוירוס
אסי15/04/2018אם דם נגוע בא במגע עם פצע דרך חפצים אני מבין שאין חשש להדבק
יש גם שאילה ליכולת של האלכוהול להשמיד החידק ותוך כמה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכוי להדבקות בוירוס
אסי15/04/2018מה פירוש כמות גדולה של דם כמה אהם מדובר של כמה טיפות או כמה מ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נשיקה קצרהספיא14/04/2018
שלום במידה והייתה לי נשיקה קצרה לא צרפתית ולגבר היה חתך קטן בשפה עם דם קרוש יש סיכון כלשהו לhiv? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש
ד``ר רונן הולנד15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה ותשובה של הרופאספיר12/04/2018
לד"ר שלום
בהמשך לשאלה שלי על המקרה שהיה כשהייתי בחדר של הרופא עם הקופסא של המחטים המשומשות.שאלת אותי עם היתה דקירה עם מחט משומשת.לא הרגשתי דקירה של מחט.זה היה מן מלקחיים כנראה שהיו באותה קופסא שהיו מכוסים בגזה.לא הגיוני שתהיה מחט בגודל כזה.פשוט נילחצתי מהסיטואציה כשראיתי את המחטים המשומשים בתוך הקופסא.האם מבחינת זה אני יכולה להיות שקטה?
תודה לך ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
ספיר12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני שאדם נדבק בhivהגיוני ? ?12/04/2018
האם הגיוני שאדם (בריא בדרך כלל ללא בעיות במערכת החיסונית) נדבק בhiv והבדיקה כעבור שבועיים שלושה ובערך 6 שבועות לא תראה זאת ?
האם בדיקות שליליות בזמן זה יכולות להפוך חיוביות בהמשך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחרי 6 שבועות היא באמינות מצויינת. נדיר שהיא תהיה שלילית למרות שהיתה הדבקה
ד``ר רונן הולנד12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה אני באמת חייב את תשובתך זה יקל עליי מאוד ...
דוקטור יקר13/04/2018בהנחה שאדם בריא נבדק כעבור שבועיים, שלושה שבועות ו- 40 יום ויצא שלילי בכל הבדיקות האם עליו לבצע עוד בדיקה ? או שהוא סופי שלילי והבדיקות לא ישתנו בהמשך ?
האם הנוגדנים מתפתחים מאוחר יותר רק אצל אנשים עם מערכת חיסונית פגועה ? אנשים בריאים מפתחים נוגדנים בכמות מספקת כעבור זמן זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי
בבקשה תשובה13/04/2018בהנחה שאדם בריא נבדק כעבור שבועיים, שלושה שבועות ו- 40 יום ויצא שלילי בכל הבדיקות האם עליו לבצע עוד בדיקה ? או שהוא סופי שלילי והבדיקות לא ישתנו בהמשך ?
האם הנוגדנים מתפתחים מאוחר יותר רק אצל אנשים עם מערכת חיסונית פגועה ? אנשים בריאים מפתחים נוגדנים בכמות מספקת כעבור זמן זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הוא יכול לחטוף הרפס בפהמחלות מין12/04/2018
אם אדם קיים יחסי מין עם אישה (עם קונדום) , ולא נגע בה בפה בכלל אפילו לא נישק אותה .
האם הוא יכול לחטוף הרפס בפה בהנחה שהפה שלו לא נגע בה בכלל ? או שהאפס מגיע רק לאיבר שנגע באיזור הנגוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקונדום לא מכסה את כל שטח העור באיזור של אברי המין ולכן יכולה להיות הדבקה בהרפס גם עם קונדום
ד``ר רונן הולנד12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור הולנד אפשר תשובה ?
אוקיי אבל12/04/2018ואם אדם נדבק דרך איבר המין שלו האם ההרפס יתפרץ לו הפה או רק באיבר המין ?
ועוד שאלה : האם בדיקת hiv שלילית אחרי שבועיים שלושה ו39 ימים ממגע מיני היא אמינה וניתן להוריד את הספק הזה מהראש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובה לשאלה !!!!
מקפיץ12/04/2018אם אדם נדבק דרך איבר המין שלו האם ההרפס יתפרץ לו הפה או רק באיבר המין ?
ועוד שאלה : האם בדיקת hiv שלילית אחרי שבועיים שלושה ו39 ימים ממגע מיני היא אמינה וניתן להוריד את הספק הזה מהראש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה תעזרו לי
???12/04/2018אם אדם נדבק דרך איבר המין שלו האם ההרפס יתפרץ לו הפה או רק באיבר המין ?
ועוד שאלה : האם בדיקת hiv שלילית אחרי שבועיים שלושה ו39 ימים ממגע מיני היא אמינה וניתן להוריד את הספק הזה מהראש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס
א12/04/2018תקשיב, לגבי הרפס באיברי המין (סוג 2) אם מתרחשת הדבקה, תהיי התפרצות ימים אחדים לאחר ההדבקה, אי אפשר להתעלם מזה, אלו שלפוחיות כואבות מגרדות ואדומות! לגבי הרפס בשפה (סוג 1) מדובר בסוג אחר של הרפס בכלל והוא נפוץ מאד בקרב האוכלוסייה. אם אתה כל כך חושש לך תבצע בדיקת דם בקופ"ח להרפס סוג 2. עכשיו לגבי הבדיקת קומבו - עשית 3 שבועות אחרי - יצא שלילי - תהיה רגוע! אם אתה רוצה בשביל השקט הנפשי בלבד ותו לא - תעשה גם בתום 90 ימים- זה יצא שלילי. תאמין לי מדבר איתך בן אדם שעבר את אותו לחץ וקשה מזה, תרד מזה, תחזור לחייך, שלילי זה שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה , השאלה שלי היא שחשוב לי לקבל תשובה עליה היא האם הדבקה בהרפס דרך איבר המין יכולה להופיע על השפתיים ?
אבל השאלה12/04/2018הכוונה היא בהנחה שנדבקתי דרך איבר המין שלי אז האם אני יכול לחוות את התסמינים על השפתיים ? או שהנגעים יוצאים רק במקום ההדבקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקום ההדבקה.
א12/04/2018שוב, הרפס של השפתיים והרפס של איברי המין הם שונים אחד מהשני, זה אותה משפחה אבל לא אותו הרפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין עם נשא טרי ולא מטופלרותם11/04/2018
אני מקיים יחסי מין אוראלים בלבד שאני הנותן לנשא טרי יחסית שעדיין לא התחיל טיפול מסיבות אישיות שלו . בלי קשר לכך שהוא נשא אנחנו מקיימים יחסי מין אוראלים בלבד ללא גמירה בפה. מה רמת הסיכון שלי ? ואם קיימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סיכון נמוכה אך לא אפסית. חשוב לצין שדווקא בתקופה לאחר ההדבקה, רמת הנגיף בגוף ובנוזלי הגוף הינה גבוהה במיוחד
ד``ר רונן הולנד12/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקה זאת ? מידע חשובדור 3 או 411/04/2018
הבנתי שקומבו זה בעצם אלייזה דור 3 + בדיקה לp24.
אם ככה אז בכדי למצוא את הp24 צריך לחכות בערך שלושה שבועות ולאחר מכן כדי למצוא את הנוגדנים בקומבו צריך לחכות כמו שחיכו באלייזה דור 3 שזה 12 שבועות.
אז זה אומר שהוקמבו לא אמינה אחרי 7 שבועות כי לא ימצאו בה נוגדנים בכלל !!! אלא רק אחרי 12 שבועות כמו שתמיד היה נהוג.
תסבירו בבקשה איך זה שאחרי 7 שבועות פתאום כן ימצאו נוגדנים ?
תשובה לשאלה הזאת בוודאות תעזור לכל כך הרבה אנשים שפוחדים ותחסוך המון כאב ראש לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת אינפורמציה
א11/04/2018קודם כל נכון מדובר בבדיקת אליסה המשולבת בבדיקת אנטיגן P24 אשר לרוב נמצא בדם בתחילת ההדבקה קרי מהשבוע השני ועד השמיני בממוצע ולאחר מכן נעלם, אך כאשר החלבון הנגיפי P24 נעלם, רמת הנוגדנים עולה בהכרח במקביל כך שהאליסה תוכל לזהות ברמה מספקת נוגדנים. הבדיקה גאונית מהסיבה שהיעלמות החלבון הנגיפי באה ביחד עם הופעת הנוגדנים כי הנוגדנים בדם הם בעצם אלו "שמחסלים" את אותו החלבון. אז לשאלתך הבדיקה מהמינה ב95 אחוז מהמקרים אחרי 3 שבועות, ו99.97 אחוז לאחר 3 חודשים. עכשיו למה רק 95? כי המערכת החיסונית שונה מאדם לאדם, וגם יש קבוצות ותת קבוצות לוירוס, חוצמזה שאין אף פעם מאה אחוז ברפואה. המלצת משרד הבריאות 3 חודשים, אעפ"י שבאירופה למשל אם אינני טועה זה 6 שבועות. מקווה שמצאת במידע שימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרושה תשובה מקצועית שתתערב בדיון הזה ותסביר !
שוב אתם מטעים11/04/2018משרד הבריאות וחלק מהרופאים אומרים 7 שבועות . אז איך אתה אומר שלושה חודשים ? זה ממש לא מובן כל פעם אומרים משהו אחר.
אנשים יכולים להבדק אחרי 7 שבועות לקבל תשובה שלילית בזמן שהם חיוביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף אחד לא מטעה.
א11/04/2018הרופאים עוקבים אחר הוראות משרד הבריאות. ומשרד הבריאות קבע שיש לחזור על הבדיקה לאחר 12 שבועות כיוון שיש מקרי קצה כאשר אדם בעל מערכת חיסונית מוחלשת, או שקיבל טיפול כימותרפיה, או חולה צהבת, אשר מפתח נוגדנים מאוחר. היצרן קבע ש7 שבועות זה מספיק לבדיקת הקומבו אעפ"י שהוכח כי החל מ3 שבועות הבדיקה מהימנה. לסיכום : לאדם בריא בד"כ הבדיקה מהימנה לאחר 3 שבועות. ולאחר 7 שבועות מספק בהחלט בשביל להסיק שלא הייתה הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה12 או 7
אז תחליט חבר11/04/2018אם ככה מה ההבדל בין האלייזה שהייתה נהוגה פעם לזאת שמתבצעת בקומבו ? איך פעם חייבו 12 שבועות וכיום 7 ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס
א11/04/2018אתה רוצה את האמת? אני חושב שבאמת המועדים האלה מאד מבלבלים ועדיף לעקוב אחרי הוראות היצרן שאומר 49 יום במדויק. ובשביל השקט הנפשי בלבד- לבצע בדיקה לאחר 90 ימים ולסגור את הסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מקצועיות - אחד הרופאים או מישהו שיענה לנו פה זה יעזור ...!
יכול להיות ?11/04/2018יכול להיות שבדיקה אחרי 7 שבועות תהיה שלילית ותהפוך לחיובית בהמשך ?
בהנחה שמדובר באדם בריא בדרך כלל ללא בעיות במערכת חיסונית או משהו ידוע שכזה ? אחרי כמה זמן רוב האנשים מפתחים נוגדנים ברמה מספקת על מנת שיהיו מזוהים בבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתרופת prepאביעד11/04/2018
שלום! קיבלתי מרופא המשפחה שלי אישור לקבלת תרופת הprep.
(אני נמצא בקבוצה של גברים המקיימים יחסים עם גברים).
יש לי שאלה מאד חשובה שרופא המשפחה שנתן לי את התרופה לא ידע לענות עליה- כמה זמן לאחר לקיחת הכדור הראשון אני נחשב כחסין ומוגן מפני הידבקות בנגיף ה-hiv? האם אני צריך לקחת את הכדור כל יום באותה שעה? אילו מזונות אסור לי לצרוך ביחד עם התרופה (חלבונים/אלכוהול וכו׳...)
בנוסף, אשמח לוודא שהתרופה שקיבלתי ״טרובדה״ היא התרופה הנכונה שצריך לקבל כ-prep? וכמה מ״ג הכדור צריך להכיל?
ושאלה אחרונה (מתנצל על האורך) - בהנחה שבדיקות הדם לתפקודי כבד וכליות שעשיתי לפני מתן המרשם ל-prep יצאו תקינות- האם התרופה הזו עשויה לגרום לנזק כלשהו לגוף בטווח הארוך? (למשל ירידת תפקוד מערכת החיסון/עליית הסיכון לסרטן כלשהו)?
מאד חשוב לי לשמוע דעה נוספת של מומחה על מנת להבטיח שאני לוקח את התרופה בראש שקט. תודה על העזרה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לקחת את הכדור כל יום בשעה קבועה. אסור לפספס !! טרובדה היא הכדור המקובל ל PREP. לטווח הארוך עלולה להתפתח ירידה בצפיפות העצם. תוכל למצוא עוד אינפורמציה בעלון התרופה שקיבלת בתוך הקופסא
ד``ר רונן הולנד11/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על prep
אביעד11/04/2018תודה. וכמה זמן לאחר לקיחת הכדור הראשון אני נחשב כבר מוגן?
כלומר האם צריכים לחלוף כמה ימים שבהם אני לוקח את הכדור כדי שההגנה תתחיל לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסימפטומים והידבקות באיידספפפפ10/04/2018
לפני שבועיים וחצי נפגשתי לראשונה עם קוקסינלית.
ולראשונה אני הייתי נחדר, שאלתי אם היא שמה קונדום ענתה שכן. אבל לא נראה לי בדיעבד.. בכל אופן החדירה הייתה בערך דקה אחת ללא גמירה .
בבלי קשר אתמול החלטתי לחזור לכושר ולהתחיל אימונים עשיתי אימון רגליים וריצה והשקירים בתאומים פשוט הורגים אותי אין לי אפשרת ללכת אף פעם לא כאב ככה. ובנוסף יצא לי מין פצה בצורת גולה קטנה במפשעה.
בהינתן שלא היה קונדום ויש לי את הזממנים האלו מה הסיכוי שנדבקתי ואלו סימפטומים של נשא?
עוד כמה זמן מומלץ להיבדק?אחרי חודשיים? ואם יש בדיקה אנונימית שלא יופיעה בתיק רפואי ובמחשב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היית עם קונדום אתה מוגן ב97% והתסמינים שאתה מתאר לא קשורים לתסמינים אקוטיים של HIV
חן11/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן אתה טועה ומטעה!
תגובה לחן11/04/2018ההגנה של קונדום מקנה כמעט מאה אחוז!! ממש לא 97! מציע להזהר במה שאומרים כאן! מאיפה הבאת את הדבר הזה?? ומשהו נוסף- בדיקת קומבו אמינה ב95 אחוז מהמקרים לאחר שלושה שבועות, וודאות של כמעט מאה אחוז היא אחרי 3 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתסמינים שאתה מתאר אינם מרמזים על הדבקה ב HIV. תבצע בדיקת קומבו שלושה שבועות אחרי המגע החשוד, יש מספר מקומות שעושים בדיקה אנונימית. תחפש בגוגל בדיקת איידס אנונימית
ד``ר רונן הולנד11/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מקדים של הגבראשמח למענה ד״ר10/04/2018
שלום ד״ר,
ראיתי על התחתון שלי נוזל מקדים של הגבר למרות שהוא היה עם תחתונים ולא עמד לו לדעתי. (לא היה חיכוך בנינו) השאלה אם במצב כזה ניצן להידבק באיידס? והשאלה השניה אם הוא נגע בעצמו ואז בישבן ובחזה שלי עם הנוזל המקדים אולי אם יש מצב להדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא היתה חדירה, אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד11/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי ורימינג ללא קונדוםדורון10/04/2018
ב 9/3 ביצעתי מין מוגן עם קונדום למעט מין אוראלי ורימינג ללא קונדום
מהלחץ הלכתי לבית החולים שיקרתי לרופא שנקרע הקונדום בשביל לקבל pep לקחתי את הטיפול למשך 6 ימים והפסקתי התחלתי את הטיפול בתאריך 11/3 עד תאריך 16/3
ביצעתי שתי בדיקות קומבו לאחר שבועיים מהמגע ולאחר 25 ימים מהמגע שתי התשובות שליליות
האם אני יכול להיות רגוע ?
האם יש מקום לבדיקה נוספת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המגע מלכתחילה אינו חשוד. אם לוקחים PEP צריך לבצע בדיקה חודש אחרי סיום הטיפול.
ד``ר רונן הולנד10/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דורון10/04/2018מודה לך על המענה המהיר
אבל אני יכול להירגע משתי הבדיקות הנ״ל שביצעתי?
אם ובאמת הייתה הדברה היו רואים משהו בבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שלך לא רלוונטיות כיוון שלא בוצעו חודש אחרי שסיימת לקחת PEP. ושוב - המגע אינו חשוד מלכתחילה
ד``ר רונן הולנד11/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי להידבק ככה באיידס?ליאל10/04/2018
הי רציתי לדעת במידה וגבר השתין ואז נגע לי בפה בלי לשטוף ידיים וגם לעצמו ואז נישק אותי. יש סיכוי להדבק ככה באיידס כתוצאה מהשתן???? דואגת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש להדבקה ב HIV
ד``ר רונן הולנד10/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)