מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איידסליטת24/09/2011
שלום נודע לי שאיידס לא עובר בסקס על בגדים
_סקס יבש
אבל אמרו לי בפורום תפוזשל איידס שיש סיכוינמוך שהוא יעבור ככה!!
אבל ד"ר אמרה שהוא לא עובר ככה!..
עובר או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/09/2011לא עובר !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליטת24/09/2011
כשפעם רשמתי פה שהיתי עם ידיד שלי ונגעתי לו במכנס והייתה רטיבות אמרו לי שזה לא מספיק כמות נוזל כדי להדבק הרטיבות לעומת זאת בפורום אחר אמרו שלא משנה הכמות אלה הדרך כדי להדבק האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/09/2011אי אפשר להידבק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור לורבר הנכבדהעמוס24/09/2011
אני כבר באמת לא מבין .
את עונה פה לאנשים שיש שוב פעם תקופת חלון למי שעושה קומבו ויוצא שלילי ו צריך לעשות גם בדיקה נוספת לאחר 7 שבועות . אבל כבר ענית פה וגם את עונה בימים אלו שהקומבו הפכה להיות בדיקת השגרה בכל המעבדות בבתי החולים בארץ והחליפה את האלייזה מחודש ספטמבר .
אז אם עשיתי בדיקת קומבו לאחר 23 יום ויצאה לי שלילי, אני גם צריך לעשות עוד בדיקת גיבוי נוספת לאחר זמן נוסף ? או אפשר להירגע לגמרי ולהסתפק בבדיקת קומבו שעשיתי לאחר 23 יום ממקרה ויצאה שלילית ולחזור לשגרה ???
תודה רבה שוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא נעניתי ד"ר לורבר ?
עמוס25/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע את מתעלמת ממני ד"ר לורבר ?
עמוס26/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור לורבר הנכבדה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר26/09/2011רוצה להסביר - הקומבו אכן החליפה את בדיקת האלייזה כבדיקת שגרה
חשיבות הקומבו היא גילוי מוקדם של הדבקה בטווח של שלושה שבועות מאז ה"ארוע" , דהיינו קיצור תקופת החלון.
מאידך, במקרה של תשובה שלילית לגבי ארוע שקרה שלושה שבועות לפני ביצוע הבדיקה, יש המלצה לחזור על הבדיקה פעם נוספת בשבעה שבועות. זאת מכיון שיתכן מצב שבשלושה שבועות אין עדיין יצירת נוגדנים בכמות מספקת לצורך הזיהוי והאנטיגן הויראלי עלול כבר לרדת.
במידה והארוע החשוד היה יותר משבעה שבועות לפני ביצוע הבדיקה - אין צורך לחזור שנית על הבדיקה
מקווה שהובנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיכוך מאחורמודאג24/09/2011
היי,
הייתי אתמול בלילה עם בחור מצצתי לו ובשלב מסויים ולאיזה חצי דקה אולי הוא התחכך בי וגם עשה תנועה של פמפום כשהזין שלו באזור פי הטבעת שלי, חשוב לציין שלא הייתה חדירה או גמירה באזור. הוא גם לא פמפם חזק אבל אני פוחדת שאולי יש סיכוי שנפצעתי שם ואם היה לו נוזל מקדים על הזין האם זה אומר שאפשר להדבק ככה? בכל הפורומים רשום שצריך חדירה מלאה כדי להדבק זה נכון?
אני מאוד דואגת ושמעתי שיש טיפול שאפשר לקחת אם יש סיכון להדבקות השאלה האם כדאי לי לפנות למישהו כדי לבוא ולקבל את הטיפול או שזה מיותר במקרה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיכוך מאחור - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/09/2011אם לא היתה חדירה אין סכנת הדבקה
מאידך מין אוראלי בלי קונדום עלול לדבק !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בקונדום
אבי09/04/2013היתי עם בחור הוא ניסה לחדור לפי הטבעת והקונדום ניקרע בזמן החדירה להוא הפסיק העם יש סיכוי להדבקה במיקרה זה ? העם צריך לבצע טיפול מונע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנל השאלה שלי...
אורן2512/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בקונדום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/04/2013אם לא היתה חדירה אין סכנת הדבקה ולכן אין מקום לטיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!מישהו24/09/2011
אהלן, לפני חודשיים עשיתי ניתוח לכריתת שקדים.. הוציאו לי את שקדים, הניתוח עבר בהצלחה בלי דימומים והכל הלך מצוין..
אתמולל קיימתי יחסי מין אוראלים.. לאחר הגמירה, שהייתה בתוך פי, ירקתי את הזרע, ולאחר מכן הוצאתי ליחה, בליחה היה קצת דם.. האם יש חשש למגע?
האם זה מסוכן? האם יכול להיות שבזמן המין האוראלי נפצעתי בגרון?
אשמח לתשובה בהקדם תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/09/2011בלי קשר לניתוח השקדים = מין אוראלי ללא קונדום - את עלולה להידבק !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקהרועי24/09/2011
הייתי עם מישהו ובסוף הוא גמר לי על הישבן (בחוץ). האם יש חשש שנוזל זרע חדר לתוכי. אני לא יודע מה הסטטוס שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהדבקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/09/2011ככה לא נדבקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבועדי22/09/2011
אודה לך מאוד ד'ר יקרה עם בכל זאת תתייחסי למה שאני שאלתי -
לד'ר -
ממה שאני קראתי :
בבדיקת הקומבו נבדקים 2 מרכיבים : אנטיגן ונוגדן . האנטיגן מופיע יחסית מוקדם כבר אחרי 10 ימים - שבועיים והנוגדן בעקבותיו. האנטיגן נוטה להעלם מהדם בהמשך אך זה נובע מהופעת נוגדנים כך שבכל מיקרה הבדיקה מזהה את ההדבקה , כך שאין היגיון לדבר על "חלון".
האם זה נכון ? תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011החלון עלול להיות תקופה קצרה בה ירד כבר האנטיגן ועוד לא נוצרה כמות מספקת לזיהוי של נוגדנים.
לכן קיימת המלצה לחזור על הבדיקה 7 שבועות מהארוע במידה והבדיקה הראשונה בוצעה בתקופה שבה כבר ירד האנטיגן וטרם נוצרו נוגדנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי רופא אחר יכול לענות לי בבקשהליאת22/09/2011
אני ממש בלחץ מזה שנשפך עליי כמעט בקבוק שלם של חלב אם, שעל היד שלי היה שיפשוף מהבוקר האם אפשר להדבק ככה? מהלחץ לא שמתי לב למה שקורה ואם זה עף למקומות עדינים כמו עין ופה.
ועוד דבר שאני לא מצליחה להבין, מכל ההסברים הנגיף לא יכול לחיות מחוץ לגוף ויש לא תנאים מיוחדים אז איך יכול להיות שמקפיאים אותו ולאחר כמה זמן מפשירים והוא עדיין חיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי רופא אחר יכול לענות לי בבקשה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011אין כל סיבה ללחץ - חלב אם של נשאית HIV גם אם נשפך על העור איננו יכול להדביק
ב HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקיםמודאג22/09/2011
סליחה אבל שאלה נוספת האם חיידק הליבקטור פלורי שנמצא אצלי יכול להיות קשור לאידס?
כי הבנתי שחלק מהסימפטומים האקוטים זה כאבי בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידקים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011אין קשר בין השניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבומודאג22/09/2011
קודם כל ד''ר מרגלית לורבר תודה רבה לך על התייחסות לכל השאלות
שנית אשמח למענה קצת ברור יותר לגבי בדיקת הקומבו אני פשוט לא מבין מתי הבדיקה הזו מספיק מהימנה כי קראתי במקומות מסויימים שרק בטווח 21 יום הבדיקה אמינה מכיוון שבשלב זה אפשר לזהות את האנטיגן p24 ולאחר מכן הוא בשלב של ירידה שכבר לא ניתן לזהות אותו ולכן הבדיקה לא מהימנה ומאחר שהבדיקה בודקת גם אנטיגן וגם נוגדנים לאחר כ 6 שבועות הבדיקה לא מצליחה לזהות לא את האנטיגן ולא את הנוגדנים כי המערכת החיסונית לא הספיקה לייצר מספיק נוגדנים
אשמח לתשובה קצת יותר ברורה בנושא הבדיקה המשולבת (קומבו) שקיימת כיום ?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011
לינק שנותן מענה על שאלותיך
http://www.biomerieux-diagnostics.com/servlet/srt/bio/clinical-diagnostics/dynPage?doc=CNL_PRD_CPL_G_PRD_CLN_42* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהדוידי22/09/2011
שלום לצוות הפורום,
אני קצת מבולבל לגבי המידע המופיע בפורום לזה שבאתר הועד למלחמה באיידס. כאן נאמר שחלון זמן אופטימלי לבדיקה הוא 3 שבועות מרגע החשיפה. באתר הועד כתוב 50 ימים (7 שבועות) וקוראים לבדיקה "הבדיקה המשולבת".
האם יש הבדל בין הבדיקות? או שזה פשוט שם נוסף?
ומה לגבי חלון הזמן - 3 שבועות או שבעה?
הרי גם בועד וגם כאן בפורום משיבים על השאלות ומספקים מידע גורמים מקצועיים ולכן אני לא מבין למה יש סתירה בין הפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
דוידי22/09/2011בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011לפי נהלי משרד הבריאות:
"יש לוודא כי הנבדק מבין את משמעות "תקופת החלון", וכי כי הבדיקה עלולה שלא
לזהות ההדבקה אם טרם חלפו 7 שבועות ממועד החשיפה. במידה שאירוע החשיפה
התרחש בתקופה הקצרה מ 7- שבועות, יש לחזור על הבדיקה לאחר חלוף פרק זמן
זה."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לצהבת ובדיקת איידס - חששותטובטוב21/09/2011
,
שלום דר',
בשבוע שעבר עשיתי מספר חיסונים לקראת טיול בחו"ל - צהבת A, צהבת B, טטנוס, טיפוס הבטן ודיפטריה.
בלי קשר לעניין, מחר תכננתי ללכת לבצע בדיקת איידס (אליזה),
כשפתאום חשבתי שאולי יש סיכוי שבגלל כמות רבה של נוגדנים לצהבות שגופי מפתח כעת,
ייתכן ויצא false positive בבדיקת האיידס?
האם זה יכול לקרות?!!
אני ממש חוששת, כי אני לא בטוחה שאוכל לעמוד בזה, בייחוד שנשארו לי מספר ימים לנסיעה, ואולי לא יהיה זמן לעשות בדיקה חוזרת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לצהבת ובדיקת איידס - חששות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011אין FALSE POSITIVE
מחיסוני צהבת לנוגדני HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבומודאג21/09/2011
היי
כמה שאלות לגבי קומבו:
1. פעם אמרו לי שקומבו נותן תשובה שבועיים והלאה מדוע היום זה 3 שבועות?
2. כשאומרים שקומבו זה בשגרה עכשיו, זה בכל מרכזי האיידס? למה עברו לקומבו הבדיקה הקודמת לא היתה מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011לינק לקריאה על בדיקת הקומבו
http://www.biomerieux-diagnostics.com/servlet/srt/bio/clinical-diagnostics/dynPage?doc=CNL_PRD_CPL_G_PRD_CLN_42* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' מרגלית לורברעדי21/09/2011
שלום ד'ר יקרה ונכבדה !
אני בחור מאוד חרד בכל הקשור למחלות מין...
לצערי, לפני כחודש בצעתי פעם 1 בחיי (ואין לי מושג איך עשיתי זאת...) מין 2 דק' (מוגן לחלוטין !!!) עם יצאנית.
היה לי קשה נפשית ורגשית עם המצב.
לכן בצעתי (לאחר 19 ימים מהמקרה) את כל בדיקות ה STD ו HIV קומבו (דיי רשימה ארוכה של מחלות).
ברוך השם הכל Negative.
האם אני יכול לשים את האירוע מאחוריי....??? כי רשום 7 שבועות בקומבו...
אנא תרגיעי אותי.
תודה רבה לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' נוספת
עדי21/09/2011לד'ר -
ממה שאני קראתי :
בבדיקת הקומבו נבדקים 2 מרכיבים : אנטיגן ונוגדן . האנטיגן מופיע יחסית מוקדם כבר אחרי 10 ימים - שבועיים והנוגדן בעקבותיו. האנטיגן נוטה להעלם מהדם בהמשך אך זה נובע מהופעת נוגדנים כך שבכל מיקרה הבדיקה מזהה את ההדבקה , כך שאין היגיון לדבר על "חלון".
האם זה נכון ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר אנא תעני לי בבקשה
עדי22/09/2011ד'ר אנא תעני לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר אנא תעני לי בבקשה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011על פי נהלי משרד הבריאות קיימת המלצה לחזור על הבדיקה אחרי 7 שבועות אם נעשתה בתקופת החלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור הנכבד שלום רב שאלה בבקשהאייל20/09/2011
לדוקטור שלום רב רציתי לדעת האם מחלת הנשיקה משפיעה על תוצאה של בדיקת hiv לאחר 3חודשים, וגורמת לתוצאה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור הנכבד שלום רב שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/09/2011אין קשר בין נוגדנים לשתי המחלות הללו
לכל נגיף נוצרים נוגדנים ספציפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)