מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעיםליאת11/09/2011
שלום רב
רציתי לדעת איזה פצעים יוצאים לאנשים עם איידס, קראתי על כל מיני כתמים ושלפוחיות, ובאיזה שלב? פצעים שעוברים? מספר פצעים או שיכול להיות פצע אחד?
אשמח לקבל תשובה שלא מפנה אותי לעשות בדיקה מעניין אותי לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/09/2011תוכלי לחפש בגוגל תמונות AIDS SKIN MANIFESTATIONS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסדוידי11/09/2011
אני כיום 7 שבועות מהמגע ביצעתי בדיקת איילזה והיא יצאה שלילית העם אני יכול להיות רגוע העם הבדיקה אמינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
דוידי12/09/2011דקטור אפשר לענות לי בבקשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/09/2011ההמלצה לגבי בדיקת אלייזה היא 8 שבועות
כדי להיות 100% בטוח - תוכל לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מרגלית לורבר שלום וברכה,יעל11/09/2011
אני רוצה להודות לך על תשובתיך,
וכמובן על הסבלנות והנכונות להרגיע.....
אני אשמח אם תוכלי בבקשה להסביר לי על כל ענין החשיפה לדם ופצעים,
כדי לא להכנס לחרדה.
מה נחשב לפצע פתוח?
.
מה כמות הדם שצריכה לבוא עם פצע פתוח?
(במידה ומישהו מדמם מהיד ומעביר חפץ, צריך ממש לראות דם כדי לחשוש?)
חתכים בעור שאינם מדממים אך שורפים במגע עם סבון וכו' נחשבים בטוחים?
(בעצם רק "ברז" פתוח של דם מהווה גישה למחזור הדם?)
האם יש מקום לחשוש כשילדים המשחקים בגן שעשועים וילד נופל ונפצע,
במידה וטיפת דם תגיע לילד בטעות לפה? (דרך מגע עם הידיים)
תשובותיך יעזרו לי להבין ולהמנע מחרדות מיותרות.....
תודה רבה ושבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, אשמח מאוד מאוד לתשובה.....
יעל13/09/2011תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס וחרדהאלעד8610/09/2011
לפני יומיים הייתי במגע מיני ראשון עם גבר. והייתה חדירה קלה ממש (אולי רק הראש של האיבר נכנס) ומיד יצאתי והבהרתי לפרטנר שאני לא בקטע של חדירות בכלל. לו יש בדיקה מלפני כחודש שהוא לא נשא או חולה.אני ממש חושש. אני בא מרקע דתי ואני לא יודע מה לעשות.ראיתי באינטרנט שאפשר להבדק רק אחרי שבועיים שלושה או אפילו שלושה חודשים! הלילה לא הצלחתי לישון מרוב לחץ. ואני לא מצליח להתרכז.
מה הסיכוי שנדבקתי? הבנתי שלחודר יש פחות סיכויים וגם אם זה היה ריגעי הסיכויים פוחתים.
איך מתמודדים עם החרדה? האם יש אפשרות להבדק מיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס וחרדה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/09/2011בדיקה רלבנטית רק אחרי 3 שבועות מהארוע
בינתיים אין הרבה מה לעשות - להתמודד עם החרדה ולהרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על בדיקותשואל10/09/2011
שלום ד"ר עשיתי בדיקת קומבו 23 יום אחרי ארוע חשוד יצא שלילי ואחרי 8 שבועות מ הארוע (56 יום) מיחס מין לא מלאו חדשיים ביצעתי בדיקת איידס רגילה יצא שלילי דרך רופא משפחה אמר לי שיצא שלילי יש סיכוי עד לחשוש אני היום חצי שנה אחרי המגעע האם יש סיבה לעשות עד בדיקה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על בדיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/09/2011אין צורך לעשות בדיקה נוספת בקשר לאותו ארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרן10/09/2011
שלום לפני כחודשיים ימים שכבתי עם טרנסקסואלית מארחת. איברי המין הזכריים שלנו התחככו אחד בשני ונפלט לי נוזל זרע חשוב לציין שלא היה מין אוראלי
האם יש סיכוי להידבקות? כידי לבצע בדיקה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/09/2011ככה לא נדבקים
אם לא היו יחסי מין אין כל מצב להדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להדבק באיידס במקרה זהרון10/09/2011
אם אני מבין נכון מהקריאה באתר של הוועד... ההדבקה לגבר היא מקצה הפין (העטרה) שבא במגע עם הפרשות האשה.
אם כך, מקומות לא מוגנים (בסיס האיבר מין של הגבר והאשכים - בשימוש בקונדום) חשופים למחלות מין אחרות, אבל אין אפשרות להדבקות באיידס במקרה זה ? ? ? ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' אנא תעני לי
רון10/09/2011דר' אנא תעני לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להדבק באיידס במקרה זה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/09/2011הבנת מצויין !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבוליאת09/09/2011
שלום
המקרה שבדקתי ב19\7 לחודש באמצע הלילה ואת בדיקת הקומבו עשיתי ב8\2 ז"א 14 יום כי חשבתי שצריך לחכות שבועיים וכאן אני קורא שצריך 21 יום. יש אמינות מסויימת לבדיקה שאני עשיתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/09/2011רצוי לחזור על הבדיקה אחרי 3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור מרגלית לורבראביב08/09/2011
באתר של הוועד למלחמה באיידס ענה היועץ בפורום שלהם שהחל מ 1 לספטמבר הוחלפה האלייזה בכל המעבדות , לבדיקה משולבת הדומה לבדיקת הקומבו. כמו בדיקת הקומבו תיתכן תשובה לאחר שבועיים-שלושה. עם זאת בדיוק כמו בקומבו התשובה אינה בהכרח אמינה ובכל מקרה צריך לעשות בדיקה לאחר תום תקופת החלון שעד כה היתה חודשיים ובבדיקה החדשה ירדה ל 7 שבועות. עד כאן תשובתו של היועץ. אני כבר לא מבין ומבולבל. מה זאת אומרת בדיקה הדומה לקומבו ?
זה קומבו או לא ? אולי צריך להסביר להם שם בוועד את מה שאת עונה פה לשואלים בפורום. יש היום קומבו בבתי החולים או בדיקה הדומה לקומבו ?
והאם התשובה שלך נשארת בעינה שמ 3 שבועות ואילך בדיקת הקומבו אמינה לחלוטין ואין צורך בבדיקות נוספות . אנא הבהרתך , תשובתך, התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ את השאלה
אביב10/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מבולבל כבר
דור10/09/2011אשמח אם העניין יבואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור מרגלית לורבר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/09/2011שובתי נשארת בעינה
בכל בתי החולים נעשית בדיקת קומבו כבדיקת סקירב והיא מהימנה אחרי 3 שבועות מהארוע שבעטיו נעשית הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרד מאודאנונימי08/09/2011
שלום דוקטור, אני בן 17, אני בחרדות נוראיות למרות שאמרו לי שאין לי סיבה לדאוג, אני רק רוצה להיות בטוח כדי להרגע, לכן אני מתייעץ פה.
מה שקרה הוא שלחצתי יד למישהי שעלולה להיות נשאית. הבנתי שניתן להדבק אם יש מגע בין פצעים, והיה לי פצע לא גדול ולא מדמם על האיזור התחתון של כף היד, אך ללא קליפה.
אני בחרדות נוראיות שאולי היה לה פצע מדמם או משהו על היד שהיה יכול לסכן אותי, למרות שכעבור כמה דקות הסתכלתי על היד שלי באור ולא היו עליה כתמים או שרידים של דם.
כעת כעבור שבוע יש אצלי אפטות בפה ובלוטות לימפה מוגדלות וקצת כואבות מתחת ללסת.
אני בחרדה נוראית ולא יודע מה לעשות, הם באמת יש סיבה להיות בלחץ או שאפשר להרגע??? במיוחד כשראיתי שאין על היד כתמים של דם? (קראתי שהדימום צריך להיות מאסיבי והפצע צריך להיות שוטט דם מה שאומר שלא יכול להיות שלא היו נשארים כתמים).
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ כדי לקבל תשובה
אנונימי11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרד מאוד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/09/2011אי אפשר להידבק בלחיצת יד אפילו אם היה לה דם על העור
לא נדבקים במגע דם על העור, צריך שדם טרי יחדור דרך העור רק במצב של פצע פתוח, מה שלא היה בסיפור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסדוידי07/09/2011
שלום דוקטור
ביצעתי בדיקת קומבו 17 יום ויצאתי שלילי .
לאחר 52 יום ביצעתי בדיקת אליזה ויצאתי שלילי
העם אני יכול להית רגוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/09/2011בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס
דוידי08/09/201152 יום לאחר החשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבואביב07/09/2011
האם בדיקת הקומבו אמינה אחרי 22 יום מהמגע החשוד? תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/09/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבואביב06/09/2011
עשיתי בדיקת איידס בוועד ונמסר לי שם שהבדיקה שעושים כרגע לכולם היא בדיקת קומבו והאירוע האחרון שהיה לי זה היה לפני 22 יום מהבדיקה....האם אני יכול להיות רגוע או שעדיף שאני אחזור על הבדיקה... אני נשוי ומאוד מפחד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/09/2011ראה תשובתי לאודי למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידס בגיל צעירעידן06/09/2011
האם יכול להיות כי נדבקתי באיידס לאחר שיש לי את התסמינים הבאים : שיעול יבש , פצע בצידי הלשון , ובלוטה בבית השחי ?
אני בן 17 ואני מאוד מודאג אשמח אם תעני לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות באיידס בגיל צעיר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/09/2011אפשר להדבק בכל גיל
אם קיימת יחסי מין לא מוגנים גש להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עידן07/09/2011לא קיימתי יחסי מין יש לציין אך כשהיינו באילת חבר שלי הזמין זונה והיא ניקתה את הגוף עם מגבת אולי יש סיכוי כי נגעתי במגבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/09/2011ככה לא נדבקים ב HIV !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאיידס בבקשה תענה דוקטור !!חסוי06/09/2011
אני אסביר על המקרה :
אז ככה,שכבתי עם מישהי בת 40 שאני לא מכיר,הייתי מסטול..והיא אלכוהליסטית ונראת לי לא בסדר..
אז ככה : שכבנו עם קונדום אבל היא ירדה לי בלי קונדום וגם גמרתי לה בפה ..
מה הסיכוי שלי להידבק במשו ??
עבר חודש מהמקרה ... רק שתדע ששבוע אחר המקרה ניהיתי חולה ממש לאיזה שבוע ועכשיו עוד פעם חולה ...ולא יודע למה כואב לי קצת הביצים לפעמים ואין לי חשק מיני בזמן האחרון ..
לא עומד לי אין לי זיקפה גם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לאיידס בבקשה תענה דוקטור !! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/09/2011לך תיבדק כך תדע את מצבך ותוכל להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)