מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיו (נולד בשבוע 32)ורד23/11/2009
שלום רב, זיו נולד בשבוע 32, אוכל 210cc כל 4 שעות. בבוקר הוא אוכל אינפמיל AR(כי יש לו ריפלוקס) ואח"כ פירות וגם מרק ירקות. בסביבות 19:00 בערב אוכל שוב אינפמיל. הבעיה היא שהוא לא מספיק לאכול את הארוחה הנוספת כי הוא נרדם לשינת הלילה שלו. ראוי לציין שהוא ישן לילות שלמים ולא מתעורר לאכול. בהרבה מהמקרים אני נותנת לו לאכול תוך כדי שינה בסביבות 23:00 בלילה אך לא עושה גרעפס מאחר והוא ישן. האם צריך להאכיל את הארוחה הזו? האם זה מסוכן לתת לתינוק לישון בלי הגרעפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
ד''ר קווין שרייבר23/11/2009האם צריך להאכיל את הארוחה הזו?
לא
האם זה מסוכן לתת לתינוק לישון בלי הגרעפס?
לא
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיו
ורד24/11/2009תודה רבה על תשובתך. יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומותאמאלה23/11/2009
שלום,
לבני היקר בן החצי שנה צצו פתאום שש נקודות אדומות (נראות כמו נקודות חן אך אדומות, כמו פצעים) מאוד מובחנות, 4 בצד הפנים ו2 בעורף.
אין נקודות בשאר הגוף.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר23/11/2009רופא צריך לראות את זה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהמיטל22/11/2009
הי
1. התינוקת שלנו בת חודשיים
במהלך היום היא כלל לא ישנה , רוצה כל הזמן על הידיים
גם כשאני שמה אותה בעריסה עם המובייל
היא מאבדת עניין אחרי דקות ספורות
אני כבר לא יודעת מה לעשות , קשה לי לשמוע אותה בוכה
האם יש לך דרך לגמול מהידיים
2. באיזה גיל ניתן להשתמש בנדנדה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
ד''ר קווין שרייבר23/11/2009ביחס לשינה זה ישתפר. זה יקח עוד קצת זמן
נדנדה-אחרי שהראש יציב, מותר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת לשוןטל22/11/2009
שלום. יש הגורסים כי ג'לים המיועדים להקלה בהכאבי חניכיים ושיניים בתינוקות עלולים לגרום לצניחת לשון (אולי כשהתינוק ישן?) האם יש אמת בכך ומדוע? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
ד''ר קווין שרייבר22/11/2009אין אמת בדבר
בברכה
\דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לתינוקמשה21/11/2009
שלום
האם תינוק בן שבועיים יכול לישון בלילה על הצד?
הבנתי שההנחיות משרד הבריאות היא שינה על הגב בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה שלום
ד''ר קווין שרייבר22/11/2009תינוק בן שבועיים יכול לישון בלילה על הצד
לא על הבטן!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת אוכל ויציאותתמרהNNN21/11/2009
התינוקת בת חודשים וחצי
1, יונקת חמש דקות ולא רוצה יותר מה ניתן לעשות
2, יש לה יציאות רק אחרי כ 10 ימים מה לעשות
3, כמעט ולא ישינה בלילה מה לעשות
אני אמא חדש בת ראשונה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טצינקה שלום
ד''ר קווין שרייבר22/11/20091, יונקת חמש דקות ולא רוצה יותר מה ניתן לעשות
אם היא עולה במשקל זה בסדר
2, יש לה יציאות רק אחרי כ 10 ימים מה לעשות
אם זה לא קשה / גולות זה בסדר
3, כמעט ולא ישינה בלילה מה לעשות
יקח זמן אבל היא תישן
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שביתת רעבאתי21/11/2009
שלום,
בשבוע האחרון הבת שלי החליטה לעשות שביתת רעב היא לא מוכנה להכניס כלום לפה רק בקבוק .. נוצר מצב שביומיים האחרונים היא חזרה לאכול רק מטרנה
היא היתה אוכלת הכל פירות, מרק, בשר מעדנים היום לא מוכנה אפילו לטעום
היא בת 11 חודשים
דבר נוסף יוצאת לה עוד שן אני מניחה שיש קשר
מה עושים ? דורש בדיקה ?
אשמח לעזרתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר קווין שרייבר21/11/2009לא צריכים לעשות כלום
היא תחזור לאכל
על תדאגי!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוןקרן21/11/2009
שמתי את בתי לפני כחודשיים במעון (כאשר היתה בת שנה וחודש) ובגלל שהיא כל הזמן הייתה חולה פעמיים והספיקה לקבל 3 !!! פעמים אנטיביוטיקה , בעלי ואני החלטנו להוציא אותה מהמעון ולהחזירה הביתה.
שאלתי היא: האם בספטמבר שאני אשים אותה שוב במעון (שיש שם הרבה ילדים, אבל יש לי אמון מלא במטפלות) או אם יהיה מקום אחרי פסח, אז האם אני שוב יעבור את טקס "המחלות", והאם זה היה טעות להוציאה מהמעון?
בברכה
ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר21/11/2009שאלתי היא: האם בספטמבר שאני אשים אותה שוב במעון (שיש שם הרבה ילדים, אבל יש לי אמון מלא במטפלות)או אם יהיה מקום אחרי פסח, אז האם אני שוב יעבור את טקס "המחלות"
בד"כ הם חולים עוד פעם
, והאם זה היה טעות להוציאה מהמעון?
זה לא טעות, זה גישות שונות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
ליאת22/11/2009הי קרן,
גם לי יש תינוק שהיום הוא בן 10 חודשים ומאז ששמתי אותו בפעוטון מגיל 5 חודשים הוא חולה או מצונן מאוד לפחות פעם בשבוע-שבועיים.
החלפתי פעוטון וזה עדיין לא עזר אבל כולם סביבי אומרים שהשנה הראשונה של ילד בגן ולא חשוב באיזה גיל היא כזאת...והחדשות הטובות הן שהילד מתחסן מכך ולאט-לאט חולה פחות.
אז נקווה לטוב...
שיהיה בהצלחה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה בדיקת לדלקת קרום המוחיונית מטרסו20/11/2009
כמה טיפות של הנוזל צריך בכדי לעשות בדיקה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונית שלום
ד''ר קווין שרייבר21/11/2009עדיףשיהיה לפחות 0.5cc * 4 = 2cc. א4 מבחנות עם לפחות חצי cc למחינה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה \\ יש לי שאלה נוספת
יונית מטרסו21/11/2009דלקת קרום המוח באה במגביל של חום גבוהה ,ונזלת ,נפיחות בראש?? או זה לא קשור ?? ואים הנוזל יוצא נקי שקוף ,אז כבר יודעים שהכל בסדר ,תודה מראש על צומת הלב ועל העזרה יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונית שלום
ד''ר קווין שרייבר22/11/2009דלקת קרום המוח באה במגביל של חום גבוהה ,ונזלת ,נפיחות בראש??
אפשרי אבל יוכול להיות אפילו רק עם חום בתינוק
אם הנוזל שקוף זה התחלה טובה. אבל צריכים לעשות בדיקות מעבדה: מיקרוסקוף, תרבית להיות בטוח במאה אחוז
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה \המשך \
יונית מטרסו24/11/2009ללא חום כלל יש מקום לדאגה או לביצוע בדיקה ??? תודה זה מאוד חשוב לי לדעת ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונית
ד''ר קווין שרייבר24/11/2009תלוי בבדיקה הגופנית ולפעמים בבדיקות מעבדה אחרות. אם מתלבתים, כדאי לעשות
בברכה דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקטקרן ברקו20/11/2009
שלום! תינוק בן 3 חודשים במשך כל היום לא רגוע ובוכה הרבה
פעמיים נכנס להתקף של בכי חזק של כמה דקות בלי ששום דבר עזר להרגיעו
אין לו חום, שמתי לב שהוא פולט זה צמיגי כאילו מלווה בלחה...
אציין שיש לו ריפלוקס קל ואני מגביהה לו כל מקום ונותנת לו מטרנה עם קורנפלור
מה ניתן לעשות והאם ללכת לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
ד''ר קווין שרייבר20/11/2009עם סיפור כזה כדאי להיבדק ביממה הקרובה אם זה ממשיך
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת והפרשה מהעינייםברכה19/11/2009
שלום
בתי בת שנה וחודשיים כבר חודש יש לה נזלת שלא עוברת בנוסף לפני שבוע יש לה בקצה העין הפרשה לבנה-צהובה , הרופאה שלה אומרת כי הנזלת תעבור לבד ולעיניים נתנה לי טיפות לשים לה יומיים שמתי לה את הטיפות זה עבר ואחרי יומיים חזר שוב , האם יש לזה קשר לנזלת .? האם עליי ללכת שוב לרופאה המטפלת או שאני צריכה ללכת לרופא עיניים ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליזי שלום
ד''ר קווין שרייבר20/11/2009יש קשר הנזלת מהאף מפריש מהעיניים
לא צריכים רופא עיניים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, אז איך אפשר לפתור את הבעיה?
נגה09/08/2013בהנחה שהיא לא נפתרה מלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ולה מוזרהאמאלה19/11/2009
שלום, זמתי לב שבזמן האחרון יש לבני בן 5.5 חודשים מעין גולה מוזרה של עור בפי הטבעת
אני מצרפת תמונות, למרות שלא רואים טוב..
מה זה יכול להיות? האם לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר20/11/2009זה skin tag. אין על מה לדאג
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותגלי19/11/2009
שלום רב,
ביתי בת 4.5 חודשים, גיל מתוקן חודש וחצי (נולדה בשבוע 27). בדר"כ יש לה יציאות של פעמיים ביום.
כבר 3 ימים אין לה יציאות ואני שמה לב שזה ממש מציק לה, בוכה הרבה יותר, גם בזמן האוכל עניין הגזים מקשה עליה לאכול...
עד לפני כשבוע ניזונה אך ורק מחלב אם, בשבוע האחרון הבאתי לה מנה אחת ביום של 140 cc של מטרנה (שלב אחד).
האם יכול להיות שבגלל המטרנה יש לה עצירות? האם אני צריכה להפסיק עם הטרנה ולעבור לסימילאק?
מה יכול להקל עליה את עניין העצירות במידה וימשך גם בסופשבוע? נר גליצרין? באיזה מינון?האם צריך מרשם לזה?
נא עצתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
ד''ר קווין שרייבר20/11/2009האם יכול להיות שבגלל המטרנה יש לה עצירות? האם אני צריכה להפסיק עם הטרנה ולעבור לסימילאק?
זה יכול להיות קשור לפורמןלה אבל בד"כ אין הבדל משמעותי בין מטרנה לסימילק
מה יכול להקל עליה את עניין העצירות במידה וימשך גם בסופשבוע?
תוספ 30 cc מים פעמיים ביום
איך הצואה נרעאת כשזה יוצא?
נר גליצרין? באיזה מינון?האם צריך מרשם לזה?
אני בד"כ לא ממליץ אבל יכול לקבל נר שלם
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ירוקה לתינוק בן שנהמיכלי18/11/2009
שלום!
בני היקר בן שנה ומזה כיומיים סובל מנזלת ירוקה. מלבד הנזלת אין לו סימפטומים נובפים, הוא משחק ואוכל כרגיל. קראתי באינטרנט שנזלת ירוקה בד"כ מעידה על זיהום. האם אני צריכה ללכת לראות רופא? האם יש סיכוי שמדובר על זיהום וזהו הסימפטום היחיד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלי שלום
ד''ר קווין שרייבר18/11/2009קראתי באינטרנט שנזלת ירוקה בד"כ מעידה על זיהום.
לא נכון בילדים
האם אני צריכה ללכת לראות רופא?
זה נשמע שהוא יחסי בסדר. לא הייתי רץ לרופא
האם יש סיכוי שמדובר על זיהום וזהו הסימפטום היחיד?
לא
בברכה\
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אמורה לאכול תינוקת בת 3 שבועותאורית18/11/2009
צהריים טובים,
יש לי ילדה בן 3 שבועות . שוקלת 3680 , רציתי לשאול כמה היא אמורה לאכול בשלב זה?
היא אוכלת כרגע שמונים תשעים מ"ל חלב אם בבקבוק , .
השאלה עולה עקב עליה איטית במשקל עלתה 125 ג ב 10 ימים
תודה אורית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית שלום
ד''ר קווין שרייבר18/11/2009בגיל כזה רוצים לראות שתינוק אוכל ~ 90 cc לקילו = לפחות 340 cc ליום
\
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)