מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון רוטה מאוחרנטע18/10/2009
שלום,
בתי קיבלה את המנה הראשונה של חיסון הרוטה בגיל 15 שבועות כי קודם לכן היתה מצוננת ולא הסכימו לתת לה.
האם זה בסדר? קראתי שלא נותנים אותו לאחר שבוע 12.
האם להמשיך עם המנות הבאות?
תודה מראש
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009האם זה בסדר? קראתי שלא נותנים אותו לאחר שבוע 12.
יכולים לתת את המנה הראשונה עד 24 שבועות. זה יותר יאיל אם נותנים לפני כן
האם להמשיך עם המנות הבאות?
כן
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק כתום...שירה18/10/2009
שלום,
בני בן 9 חודשים (יהיה השבוע).
היינו בשבוע שעבר בטיפת חלב והכל היה בסדר חוץ מכך שהאחות ציינה שהוא קצת כתום (אני חושבת שהיא אמרה שבצידי האף) ולהפסיק לתת לו ירקות כתומים במרק למשך 10 ימים!!!
שאלתי אותה מה זה אומר שהתינוק כתום אבל היא רק ציינה שזה לא טוב ולא נתנה הסבר.
אני ובעלי לא רואים בכלל שהוא כתום וחוץ מזה תמיד זה היה הצבע שלו
.
אז מה זה באמת אומר ולמה זה לא טוב?
תודה,
מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009אם זה באמת כתום ולא צהוב:
אשי עושה כמה בדיקות דם: ס"דת תפקודי כבד. אם זה תקין, הצבע שייך לתזונה ןלא מסוכן!
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בוירוס CMVרוני18/10/2009
הבן שלי חלה לפני שלושה שבועות בוירוס CMV, וכיום מצבו טוב. האם עדיין יש סיכוי שאני אדבק בוירוס במידה ולא נדבקתי בו בעבר? האם קיים סיכון אם אני בא במגע עם נשים הרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009האם עדיין יש סיכוי שאני אדבק בוירוס במידה ולא נדבקתי בו בעבר?
נמוך מאוד
האם קיים סיכון אם אני בא במגע עם נשים הרות?
לא
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים וחצי לא רוצה לאכול מבקבוענת18/10/2009
מיום שנולדה הנקתי אותה הנקה מלאה.רק פעם אחת נתתי לה חלב שאוב מבקבוק-אכלה קצת.
מלפני שבועיים אני מנסה לתת לה בקבוק עם חלב שאוב לפחות פעם אחת ביום וזה לא הולך.
היא בוכה ומתעקשת לא לאכול מבקבוק,עד שאני נכנעת ומניקה אותה בסוף. עליי לציין שהחלפתי
לה 4 בקבוקים ופטמות שונות. גם אנשים אחרים ניסו להאכיל אותה לא הצליחו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009הכי קל זה לעשות את זה באכילה הראשונה של היום. לתת למישהוא אחר לתת לה. צריכים להיות חותר עקשנים ממנה
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בלילהרויטל18/10/2009
שלום רב, בני בן 5 וחצי חודשים. הוא אוכל באופן קבוע בכל 4 שעות, 180 מ"ל מטרנה. העניין הוא שהשגרה הזו תקפה גם בלילה. בכל 4-5 שעות הוא קם לאכול ואוכל תוך כדי שינה. האם עליי לנסות לגמול אותו מאכילת לילה? במידה וכן, איך עלי לעשות זאת? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו קטן נוסף
רויטל18/10/2009חשוב לי לציין שגם בלילה, כשהוא אוכל תוך כדי שינה, הוא מסיים את כל ה- 180. זה קורה גם אם אני מאכילה אותו שניה לפני שהוא נרדם. עדיין קם לאחר 4-5 שעות ומסיים שוב את כל הבקבוק.
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרויטל שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009לא צריכים לגמול אותו.
אם רוצים יש גישות שונות.
אני, פשוט ממליץ לא לתת לוץ זה לוקח 3-4 ימים של בכי ואחר כך הוא יסתדר.
המון סבלנות וכח
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה ממיטהיעל17/10/2009
ערב טוב,
אתמול בצהרים ביתי בת ה-9 חודשים נפלה מהמיטה שלנו. היא בכתה נורא כמה דקות ואח"כ נרגעה,והתנהגה כרגיל ולא היה שום סימן למכה.
אני עדיין דואגת ושאלתי היא האם יש צורך ללכת בכל אופן לצילום גב למרות שהיא זוחלת, יושבת, עומדת כרגיל ולא מראה סימן לכאב. האם יכול להיות שיש לנפילה על הגב השפעה שלא רואים אלא אחרי כמה ימים? עברו מאז כבר יותר מ-24 שעות.
אשמח לשמוע תשובה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009אם סיפור כזה זה בד"כ בסדר
הייתי הולך לרפא המתפל לבדוק אותה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום, דימום חניכייםארז16/10/2009
שלוםם,
ביתי בת 16 חודשים החלה לפתח חום גבוה לפני שישה ימים שנע בין 38.5 ל 40 מעלות ללא נזלת או שיעול. בבדיקות דם ושתן לכללית הצביעה הרופאה על מחלה ויראלית ונתנה אקמול בלבד. רופאה שנייה בדקה ומצאה דלקת באוזן ורשמה אנטיביוטיקה אוגמנטין בסירופ 475 מ"ג - 2.5 מ"ג פעמיים ביום.
הטיפול באנטיביוטיקה החל לאחר יומיים מהופעת החום.
הילדה חסרת תיאבון וגם לא שותה מספיק.
מטופלת כל העת בנרות פרצטמול בליווי האוגמנטין.
באחד הלילות התעוררה עם כאבים עזים באוזניים - ניסינו להקל באמצעות טיפות וגם שמן זית שחומם.
לפני כיומיים הופיעה פריחה אדומה ללא גרד, בכל הגוף אולם החום לא ירד כליל אלא רק פחת לכן לפי הבנתי לא בטוח כי מדובר באדמדמת.
כמו כן הופיעו פצעים לבנים עגולים על הלשון.
נבדקו בבדיקת דם חוזרת גם טרומבוציטים ועוד - הכל יצא תקין, גם בדיקת ווירוס סקרלט.
לפני כיומיים עם הופעת הפריחה החלו להתנפח החניכיים ולדמם מאוד עד כדי שבקושי רואים שיניים.
הדבר מדאיג מאוד וכואב לילדה.
אני אודה לכם אם תוכלי לתת לי כיוונים נוספים - מה יכול לגרום להתנפחות החניכיים - האם החום והמחלה הוויראלית?
האם יש אולי קשר למחלת הפה והטלפיים לאור התסמינים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז שלום
ד''ר קווין שרייבר17/10/2009נשמע כמו שני מחלות רצופות-
מחלה ראשונה ווירלי אפ חום.
השני נשמע הרפיס בפה- כאבים נפיחות דימומים וכו.
לעכשיו אם שני ספירות תקונות ו סיפור של הרפס לא הייתי מודאג, אבל צריכים לדאוג לשהיא שותה
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול אצל בן שנהדורית16/10/2009
שלום,
בני בן השנה משלשל כבר יומיים ללא חום. זו הפעם הרביעית מתחילת השנה והוא החל ללכת לגן חדש השנה. הרופא ילדים שלח אותו לבדיקת צואה שלא העלתה דבר. הוא קיבל חיסון לרוטה, שתי מנות. יש עוד ילד בגן שמשלשל כבר מתחילת השנה ולא יודעים למה. האם יתכן שבני נדבק כל פעם מחדש במשהו? תדירות כזו סבירה? האם יתכן שיש משהו באוכל בגן ששני הילדים רגישים אליו?
תודה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
ד''ר קווין שרייבר16/10/2009תכן שבני נדבק כל פעם מחדש במשהו?
אפשרי
תדירות כזו סבירה?
בודאי
האם יתכן שיש משהו באוכל בגן ששני הילדים רגישים אליו?
קשה להגיד. הייתי מדבר אם הנגננות לראות מה הם מקבלים לאכל
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוננת בת 5.5שחר סמדר16/10/2009
ביתי בת 5.5 חודשים מצוננת ומשתעלת חזק עד כדיי להתעורר מהשיעול בשינה. היינו אצל רופאת ילדים כאשר נוסף לכך חום 39.3 חיכינו 24 שעות וכן נתתי לה נר אקמולי החום ירד אך הנזלת והשיעול לא עובד. הדבר היחיד שנתתי לה בעצת הרופאה כמובן הוא טיפות לפה בשם פניסטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאלתך
ד''ר קווין שרייבר16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותמיטל16/10/2009
רציתי לדעת, התינוקת שלי בת 3 שבועות, שוקלת 3.350 ק"ג, אוכלת בתדירות גבוהה וחלק מהקיבה יוצאת רגילה וחלק שילשול(עושה קיבה אחרי כל ארוחה). השילשול מעל 5 ימים . מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
ד''ר קווין שרייבר16/10/2009מה שאת מתארת הם יציאות תקינות לתינוקת בת 3 שבועות.
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור אדוםאורטל15/10/2009
שלום
זה כמה ימים שאני מבחינה באדמומיות בתוך הטבור של ביתי בת 10 חודשים.
ממה יכול להיות?
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר16/10/2009ממה יכול להיות?
רב הזמן זה רגישות בעור ששיך לשינוים במזג אויר
\
מה לעשות?
קרם לחות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף נמוךהילה15/10/2009
בני בן 11 חודש, היה לו חום 38.2 ונתי לו נורופן לתינוקות לאחר 3 שעות מדדתי לו חום והיה לו 35.5 האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד''ר קווין שרייבר16/10/200935.5 תקין
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיה בטלווזיהדנה15/10/2009
בני בן 5 שבועות.
הנחתי אותו באוניברסיטה שזה בסלון וזה ליד הטלווזיה דיי קרוב, וכנראה שאולי איזה חצי שעה הוא בעצם ראה טלווזיה ואני רק שמתי לב לזה קצת מאוחר.
האם נגרם לו נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר קווין שרייבר16/10/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת צורחת לאחר מקלחתאבי15/10/2009
שלום,
יש לנו תינוקת בריאה בגיל חודשיים.
כל ערב, ברגע שאנו שמוציאים את הילדה מהאמבטיה היא מתחילה לצרוח ללא הפסקה.
וידאנו כי היא שבעה ולא כואב לה כלום ואף חיממנו את המקלחת, אך שום דבר לא עוזר.
אודה להתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי שלום
ד''ר קווין שרייבר16/10/2009רואים את התופעה הזו יחסי הרבה
זה יחלוף
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLT גבוה בתינוקת.עינב15/10/2009
שלום רב
עשיתי ספירת דם לילדה בת שנה ו7 חודשים
כל הפרמטרים יצאו תקינים (על פי הבנתי)
אך יצא פרמטר: PLT -724 מה בדיוק זה אומר ? אני מבינה שזה לא תקין אך מה ההשלכות של העניין ? האם יש צורך בבירור נוסף?
היא החלימה מוירוס לפני שבועיים .
תודה ,
עינב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב שלום
ד''ר קווין שרייבר16/10/2009מה בדיוק זה אומר ?
בד"כ כלום
אני מבינה שזה לא תקין אך מה ההשלכות של העניין ?
אין
האם יש צורך בבירור נוסף?
עוד ספירה בעוד חודש
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)