מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסת מים לאוזן תינוק בן 5 שבועותדנה15/10/2009
שלום,
אני מקלחת את הבן שלי בן 5 שבועות שאני מחזיקה את הראש שלו עם היד שלי.
אתמול קילחתי אותו וכנראה קצת ירדה לי היד ולא שמתי לב שאוזן אחת שלו היתה במים.
האם גרמתי נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
ד''ר קווין שרייבר15/10/2009בכלל לא
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותסהר14/10/2009
שלום רב
בתי בת שנה וחודש הייתה מנוזלת ומשתעלת כבר שבוע וחצי כרגע בתקופת ההבראה שלה לפתע כשחזרה לשיגרת הגן נהייתה צרודה הההיתי רוצה לדעת מה מקור הצרידות מדוע זה קורה?
ובמה אוכל לסייע לה להחזיר את קולה - ניסתי לתת קצת דבש אך אמרו לי שזה אסור מה עליי לעשות?
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סהר שלום
ד''ר קווין שרייבר14/10/2009כשחזרה לשיגרת הגן נהייתה צרודה הההיתי רוצה לדעת מה מקור הצרידות מדוע זה קורה?
שייך למחלה שלה
יש לה כצאת נפיחות ליד מיתרי הקול
ובמה אוכל לסייע לה להחזיר את קולה
אין משהוא
- ניסתי לתת קצת דבש אך אמרו לי שזה אסור מה עליי לעשות?
דבש לא אסור בגיל כזה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהדנה14/10/2009
בוקר טוב,
בני בן 3 חודשים משקלו 5.600 ניזון מ"אופטימיל",עד לאחרונה היה אוכל 5 ארוחות (אחת בלילה) כל 4 שעות בקבוק של 150 CC (לרוב היה מסיים 130).
בשבועיים האחרונים הילד אוכל 60 ורוצה להפסיק לאכול,במאמץ משותף מסיים את 100. ניסיתי לעבור לפיה 2 בבקבוק אך זה מהיר לו מדי. ישנה עליה במשקלו. לא נראה כי הגזים מפריעים,ונראה רגוע במהלך מכאבים אחרים.
מה יכולה להיות הסיבה לשינוי?האםיש אפשרות שהוא צריך לאכול יותר מ4 שעות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר קווין שרייבר14/10/2009מה יכולה להיות הסיבה לשינוי?
האם הוא מנוזל?
האםיש אפשרות שהוא צריך לאכול יותר מ4 שעות?
כן
הדבר העיקרי אם הוא עולה במשקל לא צריכים לדאוג
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי סביב האוכל אצל בת חודשייםטריני13/10/2009
שלום רב ד"ר,
בתנו בת חודשיים וחצי בוכה בארוחת הערב שלה אחרי האמבטיה כבר כמה שבועות. בעקרון היינו מצליחים להאכיל אותה בלי יותר מדי בכי ולפעמים ויתרנו. לפני כ3 שבועות התרנו לה לשון קשורה שגרמה לה לאכול בצורה לא יעילה והמצב השתפר פלאים, איתו גם הבכי סביב האוכל החמיר.
ביום ראשון לקחנו לרופא שנתן לנו תשובה מוזרה של "אם ממשיך עוד חודש-חודשיים תחזרו", באותו יום הלכנו לרופא אחר כי התחיל להיות בכי בכל ההאכלות והילדה לא אכלה מספיק. היא אוכלת תמ"ל ואנחנו מפקחים כמה היא אוכלת כל יום כי היא נולדה קטנה וחשוב לנו שתעלה במשקל - לכן גם הרופא לא ייחס לזה חשיבות.
כרגע בלתי אפשרי להאכיל אותה בערב - יש צרחות נוראיות. במהלך היום היא לרוב אוכלת "שפוכה" על היד שלי עם ראשה מוטה אחורה. היא לא פולטת הרבה לרוב אבל בכ"ז קיבלנו טיפול לריפלוקס-שקט. בין זה לבין הגזים הנחנו שאנחנו מכסים את רוב האופציות - הרופא בדק את הגרון שלה וביקשתי גם את האוזניים, אנחנו הסתכלנו לראות שאין פטריה על הלשון עד כמה שאנחנו יכולים.
אין לי מושג חוץ מהריפלוקס והגזים מה לבדוק. אשמח לרעיון או לפחות למי לקחת אותה - רופא ילדים פרטי שיעשה אולי עוד בדיקות? לרופא גסטרו? מרפאה להפרעות אכילה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריני שלום
ד''ר קווין שרייבר14/10/2009על תתיאש!
זה באמת נשמע כמו ריפלוקס. הייתי ממשיך אם טיפול לריפלוקס לפחות שבוע. לפעמים צריכים לעלות את המינון של הטרופה.
אם היא לא יורדת במשקל , לעכשיו הייתי מחכה
הישתדלתם פורמולות שונות? זה ג"כ יכול להיות רגישוטת לחלב פרה
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר שרייבר
טריני14/10/2009שאלות המשך - מה ז"א היית מחכה - ממשיך אבל את הטיפול ומחכה עם המשך הבירור?
אני חוששת לחכות כי אני לא רוצה שהיא תהיה אומללה או יהיו לה ISSUES עם אוכל. היא ילדה כ"כ שמחה ורק סביב האוכל יש בכי - בד"כ ישנה כמה שהיא צריכה, אוכלת כמה שהיא צריכה ומשחקת ממש יפה. אתמול היו צרחות כבר אחרי המקלחת כנראה מהפחד של "הולכים לתת לי ארוחת ערב, אני ממש סובלת בארוחת ערב" - הלכה לישון בלי לאכול.
אין לה בעיית פליטות חמורה - בכלל לא - האם הטיפול בלוסק מספיק לעת עתה (לפני שאנחנו מחליפים לה פורמולה לאינפמיל שהוא פשוט ממש כבד ולא נעים לה, כך נראה)? חשבתי שאם היא הייתה אלרגית לחלב פרה היא הייתה מקיאה או משהו. ניסיתי ללא לקטוז אבל זה לא עשה לה טוב, תקע לה גרעפסים בגלל המרקם השונה וכאבה לה יותר הבטן, כך נראה. האם כדאי לנסות שוב אם הלוסק משפיע או לנסות קודם אינפמיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוסדינה13/10/2009
שלום דוקטור!
בני בן 10 חודשים סובל מזה חמישה ימים משלשול וביומיים האחרונים גם מנזלת. היום היה לו גם חום 37.8. רופאת ילדים בדקה וראתה כי גם יש אדמומיות בגרון. לדבריה זה וירוס נפוץ שמסתובב היום. מה ששכחתי לשאול אותה האם יכול להיות שמדובר למעשה בשפעת חזירים??
ובנושא אחר, האם לדעתך יש לחסן תינוק בן 10 חודשים מפני שפעת? האם יכולות להופיע תופעות לוואי כלשהן לאחר החיסון?
תודה רבה על תשובותיך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום
ד''ר קווין שרייבר14/10/2009היום היה לו גם חום 37.8
זה לא חום
מה ששכחתי לשאול אותה האם יכול להיות שמדובר למעשה בשפעת חזירים??
בד"כ בשפעת חזירים אין הרבה שילשולים ויש חומים גבהים.
החיסון מנגן נגד כמה סוגי שפעת/ לפעמים יכולים לקבל שפעת קלה מהחיסון. אם אין לה בעיות כרוניות לא צריכים לחסן. רב הרופאים ממליצים לחסן ילדים מעל גיל 6 חד
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתום לבת חודשייםאדווה13/10/2009
שלום רב,
אני ממש אובדת עצות, לבתי בת החודשיים יש אף סתום שמאד מקשה עליה את הנשימה: היא מחרחרת, נושמת בכבדות , בוכה כי זה מציק לה..נחנקת באוכל..
ניסנו הכל: מי מלח, סטרימר, אנאלציה, בצל ליד המיטה, אדים חמים וכלום לא עוזר...
רופא הילדים הסביר שמדובר ברירית האף שבצירוף לאף הקטן מקשה עליה את הנשימה.
כולנו סובלים ובעיקר הקטנה האם תוכלי לייעץ מה עוד ניתן לעשות? או לספר מנסיונן של אמהות אחרות מתי זה אמור לעבור?
תודה,
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים?
אדווה14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדווה שלום
ד''ר קווין שרייבר14/10/2009את עושה את כל הדברים הנכונים.
אני לא יודע אל עוד משהוא
אם אני מוצא אני אכתב לך
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטפטף טיפות של שמן אקליפטוס
מירב15/10/2009גם לנו בדיוק אותה הבעיה,
לטפטף טיפות של שמן אקליפטוס במגן ראש של המיטה
זה עוזר להם מאוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה******* שמן אוקליפטוס מסוכן *****
ד''ר קווין שרייבר15/10/2009צריכים להיזהר מאד אם שמן אוקליפטוס . אם השמן על העור של תינוק לזמן רב ובפרט בלילה זה יכול לגרום לפירכוסים!!! נא ליזהר!!!!!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי שמן אקליפטוס
איילת16/10/2009בתכשירים טבעיים דוחי יתושים יש שמן אקליפטוס וכמו כן בשמנים ארומתיים דוחי יתושים. האם לא ניתן להשתמש בתכשירים ושמנים אלו בתינוקות?
האם עדיף תכשיר המכיל DEET?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילת שלום
ד''ר קווין שרייבר17/10/2009בודאי לא הייתי משתמ ש אם משכה כולל שמן אקליפטוס בתינוק מתחת לגיל 6 חד ורב הרופאים היו אומרים מתחת לגיל שנה
DEET כמו כן לא ממולץ מתחת לגיל שנה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר למרוח סביב המיטה של התינוקת
איילת17/10/2009משחה דוחה יתושים שמכילה אקליפטוס.. ? המגע עם העור הוא בעייתי או גם נשימת הריח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילת שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009נשימתי לא כל כך בעיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים רתוחים-מאיזה גיל אפשר לתת לתינוענת13/10/2009
לתינוק לשתות מים רתוחים? בתי בת חודשיים וחצי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר13/10/2009כבר יכולים
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעתאושרת13/10/2009
שלום
שמי אושרת ואני אמא לנועה בת 8 חודשים
לפני שבוע ביקרתי אצל רופאת משפחה והיא המליצה לי לחסן את נועה נגד שפעת
רציתי לקבל חוות דעת נוספת מה הסיכון והאם כדאי לחסן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת שלום
ד''ר קווין שרייבר13/10/2009החיסון מנגן נגד כמה סוגי שפעתץ לפעמים יכולים לקבל שפעת קלה מהחיסון. אין אין לה בעיות כרוניות לא צריכים לחסן. רב הרופאים ממליצים לחסן ילדים מעל גיל 6 חד
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותשירה13/10/2009
שלום רב,
בני בן כמעט 9 חודשים.
מגיל 5 חודשים החל לאכול מוצקים.
התזונה שלו כרגע מבוססת על : כשמתעורר בבוקר: הנקה, ב-9:30-10:00 : מנה של נוטרמיגן (עקב בעיות עיכול שהיו לו מזמן), ב-12:30 מרק ירקות טחון עם עוף/בקר/הודו וקצת שמן זית, ב-16:00 הנקה, ב-18:00 מנת 2-3 פירות, ב-20:00 שוב הנקה/ נוטרמיגן ולפנות בוקר או באמצע הלילה מתעורר להנקה. מקבל גם 6 טיפות ברזל בתוך הפירות ו-2 טיפות ויטמין D .
מזה כחודש וחצי יש לו מדי פעם ולפעמים כל יום צואה שנראית כמו עצירות (כדורים קשים) ולפעמים היא מסתדרת והיא רכה יותר.
בד"כ הוא עושה קקי פעמיים ביום . גם הגננת שלו מתלוננת שכנראה זו עצירות.
אני נותנת לו מים אבל הוא לא שותה הרבה ואני לא מודאגת כי בסה"כ אני מניקה אותו כל כמה שעות.
מה ניתן לעשות כדי להימנע מעצירות שכזו?
תודה רבה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
ד''ר קווין שרייבר13/10/2009מים, כידוע לך יעזור
יותר פירות מירקות יכול לעזורץ אסור בננות
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' שלום שאלה-פגיעה מצעצועקטיה13/10/2009
דר' שלום. אתמול השארתי ילדה בת 6.5 חודשים, לבד קרוב לצעצוע הזה שבתמונה- צעצוע כבד יש לציין. כשבאתי צעצוע היה הפוך, כלומר היא הפילה אותו ועל הראש על העצמות בולטים שלצידי הראש היה אדמומיות. ילדה בכתה ונרגעה מיד שהרמתי אותה. יש לציין שהיא בכתה (לא ממש בכי-קיטורים) גם כשעזבתי אותה (מה לעשות גם אמא צריכה שרותים). צעצוע שכב לידה, לא בטוחה שהיא אכן קיבלה מכה ממנו, מצד שני - אדום על העצם הבולטת. שאלה כזאת, האם אולי צריכים בדיקה רפואית? אומנם עבר 12 שעות. האם זה אכן נפל לה על הראש, יהו השלכות כלשהם עתידיים?
דואגת.
לא אשאיר אותה לבד עם הצעצועים כבדים יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר13/10/2009האם אולי צריכים בדיקה רפואית?
לא
האם זה אכן נפל לה על הראש, יהו השלכות כלשהם עתידיים?
לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותגל12/10/2009
בתי בת 11 חודשים אוטוטו לפעמים בלילה אני שועמת אותה בוכה אבל כמו מתוך כחלום לא בכי של אוכל או של משהו שמציק לה , האם יכול להיות שבגיל כזה יש להם חלומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
גל12/10/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר קווין שרייבר13/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקיון השינייםשני12/10/2009
מהי ההמלצה לגבי צחצוח שיניים לתינוק בן שנה וחודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
ד''ר קווין שרייבר12/10/2009אני ממליץ ניקוי אם מגבת באמבטיה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות ליחהיעל12/10/2009
שלום,
ביתי בת השנה מצטננת לעיתים די קרובות. לאחר ההצטננות מצטברת הרבה ליחה בריאותיה. היא משתעלת מאוד ומתקשה להוציא את הליחה. רציתי לדעת מה ניתן לעשות על מנת להקל עליה?היא אוכלת סימילאק פעמיים ביום (בוקר וערב) ועוד מעדן חלבי במהלך היום מעבר לארוחות הרגילות.
תודה, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר קווין שרייבר12/10/2009רציתי לדעת מה ניתן לעשות על מנת להקל עליה?
כשהיא יושנת, מכשיר אדים יכול לעזור
לא הייתי מוריד מיוצרי חלב מתזונתו
כל טוב
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב
דניאל14/01/2010אם אתה בתור רופא לא ממליץ להוריד מוצרי חלב מהתזונה אני מקווה מאוד שלא אתקל בך בטיפול עם ילדי.
יעל- מוצרי חלב צוברים ליחה כמו כן גם פירות הדר. יש תחליפים נהדרים כמו חלב סויה קוואקר, אשכולית אדומה ,אבוקדו וכו'. מוצרי חלב בוודאות מוחלטת גורמים לליחה ההמלצה המצויינת ביותר היא להפחית ולראות האם יש הבדל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שינייםרונית11/10/2009
שלום
יש לנו תאומים, בן ובת, בני 6.5 חודשים.
אתמול שמנו לב שאצל הבן בקעה שן, והיום פתאום ראיתי שמדובר בשתי שיניים צמודות בלסת התחתונה, ואם הרגשתי נכון עם האצבע, אז יש גם משהו בלסת העליונה ממש מעל אלה שרואים אותן
יש לי שתי שאלות:
1. האם ייתכן שכמה שינים ייבקעו ביחד?
2. האם יש הבדל בהתפתחות מערכת השיניים אצל בנים ובנות, ומה הצפי, אם אפשר בכלל לצפות, של בקיעת השיניים אצל הבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
ד''ר קווין שרייבר12/10/2009. האם ייתכן שכמה שינים ייבקעו ביחד?
בודאי אפשרי
2. האם יש הבדל בהתפתחות מערכת השיניים אצל בנים ובנות,
לא
ומה הצפי, אם אפשר בכלל לצפות, של בקיעת השיניים אצל הבת?
איו קשר בכלל
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טעימות לבת 4 חודשיםאמא בוגרת11/10/2009
בתי בת 4 חודשים, ואני רוצה להתחיל לתת לה טעימות של ירקות ופירות. עד היום היא אכלה רק סימילאק, והתחפתחה יפה.
שמעתי שילדי תמ"ל מקבלים בגיל 4 חודשים ברזל, ורק אז מתחילים עם הטעימות. גם שמעתי שברזל מאוד מקשה על היציאות, ויש תינוקות שממש סובלים מזה.
אני רוצה במקום ברזל לתת לבתי ירקות/פירות שמכילים ברזל, לא רוצה לתת לה תרופות בכלל. מה אני יכולה לעשות? האם הברזל הוא "כלל ברזל"?
שאלה נוספת - איך בדיוק נותנים את הטעימות? מה, ובאיזה אופן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לנויה שלום
ד''ר קווין שרייבר12/10/2009אני רוצה במקום ברזל לתת לבתי ירקות/פירות שמכילים ברזל, לא רוצה לתת לה תרופות בכלל. מה אני יכולה לעשות?
אין הרבה
האם הברזל הוא "כלל ברזל"?
יחסי כן
שאלה נוספת - איך בדיוק נותנים את הטעימות? מה, ובאיזה אופן?
מתחיליםאם מאכל אחד וכל כ יומיים שלושה יכולים להוסיף משהואץ מרוסק כמובן
,
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)