מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד שיורד במשקלדניאלה17/09/2009
שלום בני בן שמונה חודשים עוד כמה ימים. אנחנו מתגוררים בארה"ב. ביומיים האחרונים יש לבני תיאבון מופחת והוא מצונן לכן הלכתי לרופא. הרופא בדק אזניים גרון לב נשימה וכו והכל טפו טפו תקין. אבל, אמר שהוא קצת ירד במשקל (לא הרבה) ושצריך לעקוב. כיום הילד שוקל 8. 6 קילו. האם זה תקין? האם יש מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009ירידה קלה משך מחלה לא מדאיג. אבל אם זה ממשיך, צריך בירור נוסף
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי לבןאורטל16/09/2009
שלום
בתי בת 9 חודשים, מזה שבוע בגן
עד עכשיו קיבלה פירות וירקות טחונים, אבוקדו ביצה עגבניה וטחינה, ינקה עד גיל 6 חודשים מלא, ומזה מקבלת תחליף חלב.
בגן החלה לקבל קציציות דגים, מוצרי חלב, לחם , קוסקוס, מרק טחון ולא טחון
ולשאלותי
אתמול בערב היא עשתה פעמים קקי בהיר מאוד עד לבן (החלפתי לה באיזור חשוך)
האם זה נובע מהאוכל?
האם מצריך ביקור אצל הרופא?
על מה יכול להעיד?
האל לקבל את כל סוגי המזון בגיל כזה, בשבוע 1 זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009צואה לבן צריך בירור
אם חלף על תדאגי
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה בקלטות לתינוקתאמא בוגרת16/09/2009
שלום,
מה המינון המומלץ לתינוקת בת 3 חודשים לצפייה בקלטת בייבי אינשטיין (היא די מתלהבת, במיוחדת מבייבי מוצארט)? האם אני יכולה לשים אותה פעמיים-שלוש ביום ל30-40 דקות בכל פעם?
ועוד שאלה, שאולי תישמע מוזרה: אני דוברת רוסית במקור, ובנזוגי צבר. אני רוצה שבתי תדע גם רוסית. מאיזה גיל עליי להקפיד לדבר איתה רוסית, ובאיזה אופן? אני מרגישה שנכון להיום אני מערבבת בין 2 השפות כשאני מדברת איתה, ואני חוששת שאני אפגע בקצב תחילת הדיבור שלה, ובכלל שאני אעשה לה "סלט" בראש מהשפות.
בכלל, האם יש מקום מומלץ ליעוץ לשוני לילדים ותינוקות? אני רוצה גם לדבר איתה אנגלית לפעמים, כדי שתלמד גם את השפה הזאת, והרי עם השפות כמה שיותר מוקדם מתחילים, יותר קל וטבעי לילדים לדבר אח"כ את השפות הנלמדות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לנויה שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009האם אני יכולה לשים אותה פעמיים-שלוש ביום ל30-40 דקות בכל פעם?
כן
את כבר יכולה לדבר איתה רוסית. היא מסוגלת לקלות את הכל
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות בתינוקותבר16/09/2009
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 5+ חוד'. בימים האחרונים גם בעלי וגם אני מקוררים ללא חום (כאב גרון, צינון קל, בהתחלה גם קצת כאבי אוזניים). מאתמול שמתי לב שקולה של בתי התינוקת מעט צרוד כאילו כואב לה הגרון. אני מודדת לה חום מס' פעמים ביום וחום הגוף שלה תקין. שאלתי היא, מה עושים במצב כזה שהתינוק מעט מקורר, ואולי גם כואב לו קצת הגרון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009אין הרבה לעשות!
מכשיר אדים יכול להקל על הסימפטומים משך הלילה
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף גבוהסיון16/09/2009
שלום רב,
בני בן 7 חודשים, בריא, יש לו חוסר ב- G6PD. טמפרטורת גוף שלו במדידת חום בימים רגילים, בלי קשר לחיסון או משהו אחר, היא 37.6-37.7. רופא ילדים שלו טוען שיש ילדים שטמפרטורת גופם גבוהה יותר מילדים אחרים, ואין צורך להתייחס כל עוד הטמפרטורה נמוכה מ- 38.5.
היום ובימים האחרונים אנ י חשה שהוא מעט חם בשעות הבוקר, והטמפרטורה במדידה רקטלית היא 38 מעלות. הדבר מדאיג אותי ולא יודעת עם מי להתייעץ. הוא לבוש בתקופה זו עם בגדי גוף גופיות, ללא חימום נוסף, ובבית יש מאוורים ומזגן במהלך היום. חוץ מזה התנהגותו רגילה- משחק, אוכל, שותה, יש לו יציאות.
מקווה לעזרה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009הרופא שלכם צודק
על תדאגי
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת קרום המחיעקב15/09/2009
קיבלנו מתנה עגלה ממשפחה שהילד שלה חלה בדלקת קרום המח (ולצערינו הילד נתחרש) האם יש בעיה להשתמש בעגלה הזו (אחרי שלא הייתה בשימוש חצי שנה) לילד שלנו?
דרך אגב, הילד שלנו קיבל חיסון נגד דלקת קרום המח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009לא בעיתי בכלל
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול אצל תינוקתאודליה15/09/2009
בתיי בת חמישה חודשים ומשתעלת כבר כמה ימים לאחר שהייתה מצוננת שאלתי היא אם יש תרופה טבעית או שמכשיר אדים יכול להספיק ואם ניתן לשים בתוכו שמן אקליפטוס או קרבול תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009היא אם יש תרופה טבעית
לא
מכשיר אדים יכול להספיק
כן
ואם ניתן לשים בתוכו שמן אקליפטוס או קרבול
בסדר
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלילים לא ברורים בלילהדוד שפיר15/09/2009
שלום רב
אני אבא לתינוקת בת 4 שבועות, מהשבוע הראשון במהלך הלילה הילדה השמיעה קולות לא ברורים שהיו דומים לגניחות או אנחות. אחרי התיעצות קלה הבנו שכנראה מדובר בקולות רגילים שתינוקות עושים, מי יותר ומי פחות. קולות דומים היא עשתה גם במהלך היום, לפעמים סמוך להרדמות, אבל בלילה, בעיקר בחצי השני שלו, זה התגבר לתדירות של בין דקה לדקות אחדות.
מה שקורה עכשיו, זה שכבר כשבוע הקולות שהיא משמיעה נשמעים יותר כמו חירחורים, כאילו יש לה משהו בגרון שהיא לא מצליחה להוציא, והיא יכולה לעשות את הקולות האלה במשך כמה שעות, לפעמים תוך כדי שינה, ולפעמים בערנות מוחלטת, אבל בלי סימנים של מצוקה. קולות דומים לפעמים היא עושה קצת אחרי שהיא ינקה, אבל זה עובר מהר בשאר שעות היום. כאשר היא על הידיים בשעות האלה זה עובר, אבל חוזר מיד כאשר חוזרת לעריסה. פעמים אחדות שומעים שיש לה קצת נזלת באף. אבל שוב, בשאר הזמן היא נושמת בסדר גמור. לפני יומיים אשתי ישנה איתה בחדר אחר כי חשבנו שאולי במשך הלילה האוויר בחדר השינה הופך לכבד, אבל זה לא עזר. מה שהכי מוזר הוא שזה קורה בערך מ3, 4 בבוקר, ונפסק בערך ב6, 7, ולא חוזר במשך היום. אין לה חום. מה זה יכול להיות?
תודה מראש על התשובה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009נשמה כמו ליחה יותר מכל משהוא אחר
הייתי מנםה מכשיר אידים לראות אם יש שיפור
\
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנגודת גוף ירודהיפעת15/09/2009
שלום,
בני בן שנה וחודש, אחד משניים (תאומים) שנולד במשקל תקין בשבוע 38. כבר שלושה חודשים שהילד חולה לסירוגין- חום (לעתים גבוה מאוד ולעתים באזור 38), נזלת רבה ותכופה מאוד, חולשה מרובה ומנגד המון חוסר שקט, השתוללות, תסכול, התפרקות ובכי קורע לב כל הזמן, שיעול מידי פעם, למשך שבועיים גם היו לו הקאות ושלשולים. ירידה בתאבון ושינה לא טובה (בוכה המון בלילות ולא מצליח להירדם), ובאופן כללי תחושת "קוויצ'יות" כזו שהוא לא מצליח לצאת ממנה ולהבריא.
משקלו בערך 8400, שזה מאוד נמוך (מתחת לטבלת האחוזונים המוכרת), הוא בתקופה של צמיחת שיניים ובאמצע גם קיבל את החיסונים של גיל שנה (חצבת, חזרת, אדמת).
אני חוששת שתנגודת הגוף שלו ירודה במיוחד ומבקשת לדעת אילו בדיקות כדאי לבצע על מנת לברר את הסיבות לכך, ומה דעתך על המצב הזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת שלום
ד''ר קווין שרייבר15/09/2009מה היה משקל לידתו?
כל רופא יש לא גישה אחרץ. זה יכול להיות תקין
הייתי שואל את הרופא שלו מה הוא רוצה לעשות
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
יפעת16/09/2009הוא נולד במשקל 2180 (אחותו 2500). הרופא המטפל לא ממש מודאג אבל אני לא שקטה- אני מכירה את הילד ומשהו שם נראה לי לא תקין- מילד שמח, נינוח ומלא חיוניות הוא הפך בחודשים האחרונים לילד עם סף סבל וסבלנות נמוך מאוד שמתוסכל בקלות, בוכה המון ולא מצליח להירגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפעת שלום
ד''ר קווין שרייבר17/09/2009אם את דואגת תחזרי לרופא או תמצאי רופאי אחר שיעזור אם הבירור
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק נושךשני15/09/2009
תינוק בן שנה שנושך כל הזמן ורק אותי. למה? ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
ד''ר קווין שרייבר15/09/2009כל פעם שהוא נושך צריכים להגיד לו לא ואז להפריש את אצמך ממנו עד שהוא ילמד
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה במקלחתאבי15/09/2009
שלום
בני בן חודש ימים וכל פעם שמנסים לקלח אותו הוא בוכה בהיסטריה אנחנו לא יודעים למה זה קורה ומה אפשר לעשות בנדון זה ממש מתסכל לראות אותו ככה
אשמח לעזרה
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי שלום
ד''ר קווין שרייבר15/09/2009כנראה הוא לא אוהב מקלחות.
זה יעבור
לא צריכים להקלח כל יוםץ יומיים זה בסדר
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםאריאל15/09/2009
שלום, התינוק שלי בן חמישה וחצי חודשים, והתחלנו לתת לו מרק עם ירקות מבושלים (בטטה, גזר, תפוח אדמה, וקישוא) ומעט עוף, כתחליף לארוחה אחת ביום. (כמובן אחרי טעימות של כל אחד מהמרכיבים במשך תקופה... בהתאם להמלצות של טיפת חלב)
הוא מאד נהנה מהמרק ובדרך כלל אוכל כמות יפה. ההחלטה להתחיל כבר עכשיו ולא בחצי שנה היתה בעקבות חוסר עניין בבקבוק, שגרר ארוחות קטנות יותר, ולעומת זאת התלהבות מהטעימות בכפית.
מצד שני, המעבר מלווה במאמץ ביציאות. הוא אמנם עושה קקי כל יום בדרך כלל, אך הקקי קודם כל מוצק ומעט קשה (כמו של גדולים) ומלווה במאמץ, הוא נהיה אדום ולעתים גם מתלונן כשעושה קקי.
האם זה אומר שכדאי לעצור את המעבר למרק ולחזור רק לבקבוק? מה כדאי לעשות? אני מאד מתלבטת
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאל שלום
ד''ר קווין שרייבר15/09/2009האם זה אומר שכדאי לעצור את המעבר למרק ולחזור רק לבקבוק?
בכלל לא
מה כדאי לעשות?
אם מוסיפים כ 30CC מים פעמיים ביום זה אמור לעזור משמעותי!
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!
אריאל15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאתו רכות כבר שבועשרית14/09/2009
היי
בני בן השנה וחדשים בעל יציאות רכות צהובות כבר שבוע.. לא משלשל אך יציאות לא מוצקות.בחודש שעבר היה עם סלמומנלה אך קיבל כבר שני מנות שונות של אנטיביטקיה.
האם היציאות בגלל הסלמונלה?
מה צריך לעשות על מנת לטפל בצואה הרכה ובבעיה בכלל?
תודה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
ד''ר קווין שרייבר14/09/2009האם היציאות בגלל הסלמונלה?
לא
מה צריך לעשות על מנת לטפל בצואה הרכה ובבעיה בכלל?
אם הם סתם רכות לא הייתי עושה משהוא מיוחד
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל טבוראור14/09/2009
שלום רב,
ביתי הקטנה בת שבועיים וחצי ועדיין לא נשר חבל הטבור.
שלשום שמתי לב שהוא מדיף ריח , לא חמור , אבל ניתן לחוש בריח אם מקרבים את הראש.
האזור לא אדמומי ולא נראה כי יש דלקת.
השאלה שלי האם נושא הריח הוא שכיח ולמה כדאי לשים לב, ומתי כדאי כבר לפנות לרופא משפחה.
אגב, האם מומלץ להמשיך עם פעולת החיטוי כ 6 /7 פעמיים ביום ? (בבה"ח הומלץ לעושת זאת עם כל החלפה)
האם כדאי למנוע רטיבות מהגדם במהלך האמבטיה ??
בכבוד רב,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
ד''ר קווין שרייבר14/09/2009האם נושא הריח הוא שכיח
לא
ומתי כדאי כבר לפנות לרופא משפחה.
רופא ילדים, אם יש חום אודם מיסביב לתבור או אם זה לא נשר בעוד שבועיים
אגב, האם מומלץ להמשיך עם פעולת החיטוי כ 6 /7 פעמיים ביום ?
כן
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף נמוךקטיה13/09/2009
שלום, מדדתי כמה פעמים חום לבתי בת ה-5.5 חודשים, עם מד חום דיגיטלי בפי הטבעת בשעת הערב והחום היה 36.3-36.4-36.2. והיא גם הייתה קרירה למגע.האם תקין? בבית בערב לא מדליקים מזגן. קראתי שאחד התסמינים של שפעת החזירים אצל תינוקות-חום הגוף נמוך דווקא. הקאות אין, יונקת רגיל.
לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיה שלום
ד''ר קווין שרייבר14/09/2009החומים האילו תקינים, לא נמוכים.
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)