מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבעות פנים...אמא01/10/2009
שלום!
רציתי לדעת האם הבעת פנים קצת מוזרה מורה על בעיה.
ביתי בת 4.5 חודשים ולפעמים כשהיא רואה משהו שונה/מעניין כמו תמונה או כיתוב שעל החולצה שלי היא מסתכלת בצורה קצת מוזרה, מורידה את האישונים(כאילו היא מסתכלת ממש למטה) ומוציאה את הלשון/שמרימה אותה כלפי החיך האם זה תקין??? אם לא למי עלי לפנות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר01/10/2009תקיו לגמרי
על תדאגי
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת חודשיים -גובה 57 -האם תקיןענת01/10/2009
הגובה? או שתהיה גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר01/10/2009תקין
או שתהיה גבוהה?
אין קשר
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש וקילוף בקרקפתקרן01/10/2009
שלום,
יש לי 2 שאלות:
1. מאז שנולד בני (בן 8 חודשים) יש לו במרכז הקרקפת יובש עם קילוף (מזכיר קצת קשקשים ) כהה.
ניסיתי להשתמש בחפיפה עם המים של האמבטיה בתוספת שמן בלנאום.
אח"כ ניסיתי עם שמפו ללא סבון (ממש מעט) אבל זה לא עוזר והקילוף ממשיך ורק באותו אזור במרכז הקרקפת.
עד עכשיו הרופאים ששאלתי לא התייחסו לכך ברצינות ואמרו שיעבור אבל זה לא עובר ויש לו כבר די הרבה חתיכות כמו קשקשים רק יותר גדולים בשערות למרות שאני מברישה את שיערו כל יום במברשת רכה.
מה ניתן לעשות? האם לגשת לרופא עור רגיל?
2. לאחרונה הצטנן (זה קורה לו הרבה כבר מגיל 5 חודשים כשהתחיל פעוטון) והוא מחרחר ומשתעל שיעול לח כבר שבוע וחצי.
היו לו בעבר 2 התקפים של קוצר נשימה וכעת מטופל פעמיים ביום בסירופ פרופיטן 3 מ"ל כל פעם (ואכן אין יותר מצב של קוצר נשימה).
כבר לא נעים לי לבוא לרופא על כל חרחור ושיעול.
האם כדאי בכל זאת לגשת לרופא שלו או שזה שכיח אצל תינוקות?
תודה,
קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר קווין שרייבר01/10/2009מה ניתן לעשות?
אני ממליץ: כל יום שמן על הקרקפת. אחרי 1/2 שעה תגרדי אם ציפורניך. ממש כשבועיים אמור לעבור
האם לגשת לרופא עור רגיל?
יכולים אבל אין צורך
האם כדאי בכל זאת לגשת לרופא שלו או שזה שכיח אצל תינוקות?
זה בודאי שכיח אבל הייתי הולך לראות אם הוא מצפצף או אם הכל נובע מהאף שלו
בברכה דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה- חזר כבר פעם שילישיתהילי01/10/2009
היי,
בני בן חצי שנה יונק מלא.
כבר פעם שלישית שיש לו הפרשה דמית עם נוזל ליחתי בצואה כל קקי שעושה. היה לו לפני כ-חודש וחצי ועבר וגם לפני כ-4 חודשים. נאמר לנו שזה פצעים בפי הטבעת וטופל במשחה פרוקטו-גליבנול- שהיא של מבוגרים אבל נאמר לנו שזה מה שנותנים גם לתינוקות.. עבר בערך אחרי שבועיים בשני הפעמים הקודמות..
עכשיו זה חזר פעם שלישית ואני לא יודעת אם זה תקין ומה לעשות.
זה אולי בגלל שעושה מאמץ אולי ?
מגיל 5 חודשים התחלתי טעימות מוצקים (כל ירק בנפרד כפי שממליצים) ואף יצא שכ-3 פעמים נתתי לו אפילו דיי הרבה כי התלהב (לאחר שטעם הכל). פעם אחרונה שקיבל מוצקים- ירקות מבושלים היה לפני 4 ימים.
הפעמים הקודמות שהיה לו זה לפני שהתחיל לטעום/לאכול מוצקים ורק ינק..
בנוסף, יש לו הרבה יציאות, ואני לא יודעת אם זה שילשול או לא.
תמיד היו לו הרבה יציאות, אבל יוצא לו פעם אחת ואחכ יכול לצאת עוד פעמים מיד אחכ וגם ביציאות בתדירות גדולה יותר.. איך יודעים שזה שילשול ??
אשמח לשמוע חוות דעת ועצות..
קצת מודאגת..
תודה רבה, הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
ד''ר קווין שרייבר01/10/2009זה אולי בגלל שעושה מאמץ אולי ?
בנוסף, יש לו הרבה יציאות, ואני לא יודעת אם זה שילשול או לא.
בד"כ זה לא שילשולץ מותר לו 6-8 יציאות ביום
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת חום אצל תינוקתרויטל01/10/2009
לתינוקת שלי בת 11 החודשים, ירד חום הגוף ל-35 מעלות, כיצד לטפל בחום הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוטל שלום
ד''ר קווין שרייבר01/10/2009חום כזה לא צריך טיפול
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ללא סיבהסהר30/09/2009
ילדתי בת שנה וחודש במשך 4 ימים יש חום שמונה וחצי כל ערב , במשך היום אין וההרגשה הכללית בסדר האם לקחת לרופא ויש מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סהר שלום
ד''ר קווין שרייבר30/09/2009כדאי בדיקת רופא עם זה ממשיך
אוזניים??? שתן ??? וכו'
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בגיל חודשיים -ביתי צריכה לעבוענת30/09/2009
חיסון ביום חמישי-את הצהבת עברה בסדר. אני אמא צעירה בת 22 וקצת פוחדת.כמה שאלות:
איך מודדים חום? ומה נותנים אםיש חום נרות אואפשרי אקמול נוזלי? ובכלל,מה המעלות שנקרא חום אצל תנוקות.אשמח ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר30/09/2009איך מודדים חום?
מדד חום רקטלי (בטוסיק). השפיץ צריך לעבור את פי הטבעת
אם כספית: 3 דקות. חשמלי-עד שמצפצף
ומה נותנים אםיש חום נרות אואפשרי אקמול נוזלי
כמה היא שוקלת? בנר היא מקבלת 20 mg ל kg : בפה 15 mg ל kg
ובכלל,מה המעלות שנקרא חום אצל תנוקות.
מעל 38.0
שנה טובה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג ש מח
ענת01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות....אמא29/09/2009
שלום רב!
1.לפני כיומיים גזזתי לביתי ציפורניים ובטעות פצעתי אותה ויצא לה קצת דם, היא עברה חיסון אחד נגד טטנוס(חודשיים) האם זה מסוכן???
2. ביתי בת 4.5 חודשים והיא ישנה עם רגליים פשוקות ומכופפות כלפי הגוף (ז"א לא מורמות אלא הברכיים מכופפות לכיוון החלק העליון של הגוף אך לצדדים)גם כשהיא בעגלה / בעריסה כשהיא ערה היא שוכבת בצורה כזאת האם זה בעייתי???
3.ביום שישי הקרוב ימלאו לה 20 שבועות עדיין אפשר לעשות את החיסון נגד וירוס הרוטה???מה תופעות הלוואי של החיסון??
4.ביתי ניזונה מהנקה בלבד אך לפני כשבוע הייתי אצל רופאת הילדים ומשקלה היה 5.300 ושבועיים לפני כן היא שקלה 5.050, הרופאה אמרה לי שהיא ירדה קצת באחוזון ושאני אנסה לתת לה תחליף חלב , ניסיתי לתת לה מטרנה והיא לא רצתה כלל למרות שניסיתי להמתיק לה עם סוכר וניל מה עליי לעשות????
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלום
ד''ר קווין שרייבר30/09/20091.לפני כיומיים גזזתי לביתי ציפורניים ובטעות פצעתי אותה ויצא לה קצת דם, היא עברה חיסון אחד נגד טטנוס(חודשיים) האם זה מסוכן???
לא
2. ביתי בת 4.5 חודשים והיא ישנה עם רגליים פשוקות ומכופפות כלפי הגוף (ז"א לא מורמות אלא הברכיים מכופפות לכיוון החלק העליון של הגוף אך לצדדים)גם כשהיא בעגלה / בעריסה כשהיא ערה היא שוכבת בצורה כזאת האם זה בעייתי???
כדי לבדוק את הפיסוק אצל רופא ילדים
3.ביום שישי הקרוב ימלאו לה 20 שבועות עדיין אפשר לעשות את החיסון נגד וירוס הרוטה???מה תופעות הלוואי של החיסון??
כן. לפעמים חום או קצת שילשול
4.ביתי ניזונה מהנקה בלבד אך לפני כשבוע הייתי אצל רופאת הילדים ומשקלה היה 5.300 ושבועיים לפני כן היא שקלה 5.050, הרופאה אמרה לי שהיא ירדה קצת באחוזון ושאני אנסה לתת לה תחליף חלב , ניסיתי לתת לה מטרנה והיא לא רצתה כלל למרות שניסיתי להמתיק לה עם סוכר וניל מה עליי לעשות????
הירידה יזאת לא מדאיגה אותי בכלל
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!
אמא30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהרות29/09/2009
שלום.למה הכוונה שרשום בתשובה של בדיקת צואה שנשלחה לתינוקת בת שנה וחצי שמשלשלת פעמיים עד שלוש ביוםכבר שבועיים ומרגישה טוב בתשובה רשום אנטי פטוגני שלילי הכוונה שזה שלילי לווירוס או חיידק?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות שלום
ד''ר קווין שרייבר29/09/2009תלוי איזו בדיקה היזמינו
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלריבי29/09/2009
מתי מומלץ לתת ברזל לפני /אחרי אוכל?
לתינוקת בת 5 וחצי חוד'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר שלום
ד''ר קווין שרייבר29/09/2009לא משנה אבל לא עם הרבה חלב
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שכואב לותמי29/09/2009
בני בן השנה לא מסוגל לעמוד על הרגלים היה הולך כמה צעדים לבד ועמד ללא עזרה לפני שלושה שבועות היה לו חום של 38 מעלות וכאן חשבו שזו שפעת לאחר שבוע וחצי של חום הופיע אצלו שלשולים והקאות כיומיים התינוק לא חזר אל עצמו הספירה מראה שיש זיהום אך הרופאים אומרים שאולי זה בעקבות מחלה ויראלית בדקנו אוזנים יש נוזלים אין דלקת בדק אותו במיום אורטופד שלא מצא דבר עשה צילום כירוג שבדק את האשכים ואמר שהם ניידים ונכנסים יתעלות אך לא נראה לו שסו הבעיה מה זה יכול להיות התינוק שלי צורח בעיקראחרי שינה ורואים שהכאב עז
מה לדעתך יש לעשות בדיקת השתן בסדר
תודה רבה תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
ד''ר קווין שרייבר29/09/2009כל פעם שילד היה הולך ועכשיו איננו זה מדאיג.
לפעמים צריכים יעוץ נורולוג או רומטולוג.
כדי לחזור לרופא המטפל!
בהצלחה!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחריבי29/09/2009
בוקר טוב
רציתי לשאול האם מותר להכניס תינוקת בת 5 חוד' למכון יופי
שיש בו הרבה ריחות באויר של אצטון וכו'??
שאלה קצת מוזרה אבל אשמח לתשובה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר שלום
ד''ר קווין שרייבר29/09/2009לא מסובן אבל לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת יד לפה ויציאת רוק מהפהענת29/09/2009
נכדתי בת חודשיים ויומיים-לעיתים קרובות מכניסה יד לפה ומוציאה רוק ובלונים מהרוק.
מדוע היא עושה זאת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ןרד
ד''ר קווין שרייבר29/09/2009זה נורמלי
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת וחירחוריםרחלי29/09/2009
בני בן שלושה שבועות וחצי, ניזון מתמ"ל.
לאחרונה נדמה לי שהוא מחרחר תוך כדי האוכל וכן בשינה לא עמוקה. בתוך האף אני לא רואה נזלת.,
בנוסף, שמתי לב כי הקקי שלו לפעמים יוצא עם משהו שנראה כמו נזלת.
האם זה הגיוני?
האם לשים לו טיפות אף גם אם אני לא רואה נזלת? זה לא עלול ליבש אותו? להזיק לו? האם בכלל מדובר בנזלת?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי שלום
ד''ר קווין שרייבר29/09/2009האם זה הגיוני?
כן
האם לשים לו טיפות אף גם אם אני לא רואה נזלת?
כן
זה לא עלול ליבש אותו?
לא
להזיק לו?
לא
האם בכלל מדובר בנזלת?!
כנראה כן
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בהתפתחותשלי29/09/2009
שלום רב בני בן 11 חודש
נולד במשקל 2.700 ושמר על אחוזון קבוע 10-25 מזה כמה חודשים שהוא לא מעלה במשקל שוקל היום 8 ק"ג. (מדידה ב 2/6/09- 7.600 19/7/09 7.900 ועד היום 29/9/09 8 ק"ג)
הוא אוכל מגוון של אוכל כולל הדברים המשמינים.
היום הוא ירד לאחוזון מתחת ל 3.
מה יכולה להיות הסיבה לעצירת ההתפתחות?
עשינו בדיקות דם מקיפות ושללנו צליאק ודברים נוספים.
אני אובדת עצות
מה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי שלום
ד''ר קווין שרייבר29/09/2009מה יכולה להיות הסיבה לעצירת ההתפתחות?
זה יכול להיות תקין
עשינו בדיקות דם מקיפות ושללנו צליאק ודברים נוספים.
אני אובדת עצות
מה אפשר לעשות?
לעכשיו הייתי משגיח עם שקילות כל 3-4 שבועות
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)