מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צואה ירוקהסיון21/04/2009
שלום רב לרופאה
ילדי בן חודשיים יונק מהשד .אתמול קיבל חיסון רוטה +פרבנר.
צבע הצואה תמיד צהוב חרדל.
היום נתתי לו כמה פעמים להתרגל לינוק מבקבוק [חלב אם ששאבתי] ולא מהשד ישירות,
צבע הצואה היה היום ירוק ושונה מבעבר האם בגלל שקיבל בקבוק או מהחיסון של אתמול ?
על מה מעיד שינוי הצבע לירוק צריך לבדוק?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיון
ד''ר הדר ירדני21/04/2009שלום סיון,
קרוב לוודאי שקשור לחיסון ולא לאכילה מהבקבוק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות???רויטל20/04/2009
שלום רב,
לאחרונה שמתי לב שבתי בת השנה וחודשיים החלה להרביץ לעצמה על הראש, לדפוק את הראש במיטה וכשהיא ישנה מידי כמה לילות היא כאילו בוכה בשינה אבל היא אפילו לא ערה.
האם זה דבר אופייני לתינוקות או שאני צריכה לחשוד חלילה שיש התעללות מצד המטפלות בגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום מיטל,
זה לא נדיר. יש להשגיח שאינה פוגעת בעצמה.
לרפד המיטה.
קרוב לוודאי שיחלוף, אם ממשיך, שווה צילום - הסרטה, והצגה לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותעדי20/04/2009
בני בן 10 שבועות ומזה כשבועים יש לו עצירות כרונית.
ניזון מסימילאק בלבד.
הוא נותן צואה פעם בשלושה ימים וכל הזמן הוא עם כאבי בטן, והצואה הראשונית שיוצאת היא גוש קשה.
היינו אצל הרופא והוא אמר לתת לו שתי ארוחות ביום את הסימילאק עם מים רותחים שהושרו בהם שזיפים.
זה עובד נהדר, השאלה שלי האם זה בריא והאם זה לא מרגיל את קיבת התינוק לזה.?
ניסיתי להפסיק לתת לו את מי שזיפים אך שוב היו לו עצירויות.
האם להמשיך ולתת כל יום את המי השזיפים?
יש לציין שאני כל היום עושה לתינוק מסאזים ורפלקסולוגיה ולעיתים גם מסאג בפי הטבעת אך זה לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום עדי,
אני יודעת ששזיפים טובים כנגד עצירות.
לא שמעתי על השיטה הזאת בתינוקות, אבל נשמע שעוזר ולא נראה לי שמזיק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא נותן מספיק שתןטל20/04/2009
בני בן 12 שבועות, נולד במשקל 3.400 וכיום שוקל 5.500. ניזון ממטרנה ואוכל בערך 130-140 גר לארוחה, 6 פעמים ביום. בימים האחרונים נדמה לי שהוא נותן פחות שתן. לעיתים מהשעה 21 ועד למחרת בשעה 5 בבוקר החיתול יבש. הוא מסרב לאכול יותר מכך, ומסרב לשתות מים (ניסיתי מעט). עם זאת, התינוק פעיל וחיוני כרגיל.
בשבועות הראשונים לאחר הלידה הוא ינק בלבד ולא עלה במשקל ולכן הפסקתי להניק, אז נאמר לי שאם אין 6-8 חיתולים ספוגי שתן - הוא לא אוכל מספיק. האם זה נכון גם באכילת תמ"ל?
נלחצתי מזה שראיתי פעמיים פליטה של מים (ממש ללא חלב) - האם זה טבעי?
עלי לציין שאנו מתגוררים באפריקה והוא חי בסביבה ממוזגת 24 שעות כמעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום טל,
נשמע שאוכל היטב וגם עולה יפה במשקל.
בנוגע לשתן, אכן אין שתן בלילה - האם אוכל בלילה?
אין צורך לתת מים לתינוק שניזון מחלב, עדיף לא לבזבז קלוריות ולמלא במים.
אפשר לקחת שתן לדגימה רק לראות שהכול תקין.
לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
המזגן מייבש, שימו מכשיר אדים או כביסה - אולי הוספת הלחות תואיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבע ושינייםמאיה19/04/2009
בתי בת 8 חודשים, לא לוקחת מוצץ. מוצצת אצבע, האם זה יהרוס לה את צמיחת השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום מאיה,
בהחלט סיכון, אבל רבים וטובים מוצצים אצבע.
אין מה לעשות, להשלים, ולגמול כשיגיע הזמן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל דשאשני19/04/2009
שלום לך
כשאנחנו בפארק יושבים על שמיכה על הדשא מה שמעניין את התינוק בן 8 חודשים זה הדשא. הוא תולש ושם בפה. מה עושים? ניסיתי להסב את תשומת ליבו על ידי הצעצועים אך הוא בשלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום שני,
"מין גיל כזה, כל אחד עובר את זה
צא מזה מה איתך? אמא מבשלת בשבילך..."
סתם,
התנסות תינוקית רגילה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבתי...תודה
שני21/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשים עם אטופיק אקזמה(רחל פרידמן19/04/2009
נכדתי בת ה7 חודשים סובלת מאז שנולדה מאטופיק אקזמה שאובחנה כנראה ע"י רופאת הילדים בצפת שם ביתי מתגוררת. היא חברת בקופת חולים לאומית. במשך כל התקופה הזאת הוחלפו מספר פעמים המזון שהיא מקבלת. היום היא מקבלת מוטרמיגן 2 והמצב לא הוטב. ביתי שוקלת כבר לעבוב את הקופה ולעבור למכבי. אנחנו חסרי אונים והילדה סובלת מאד מאד עם פריחות חזקות מאד בעיקר בגולגולת ובפנים ומתחת לצוואר.
אין לנו אפשרות ללכת לרופאים באופןו פרטי. האם אין בכל הקופה הזאת מומחה לתינוקות שיוכל לעזור לקטנה?
בתורד הראש,
רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחל
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום רחל,
בקופת חולים לאומית כמו בשאר הקופות האמצעים דומים.
אני בטוחה שד"ר ליאנה בצפת תדע למי להפנות ואיך לטפל.
אשמח אם ביתך תיצור איתי קשר דרך הסניף.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתפתחות - חצי שנהאנסטסיה19/04/2009
שלום,
הבת שלי בת חצי שנה, תינוקת חייכנית ותקשורתית. אבל קצת עצלנית. היא לא מגלה עניין בהתהפכות ועד עכשיו לא תפסה את הרגליים בידיים או הסתכלה לכיוונם למרות שיש לה רגליים מאוד חזקות (בזמן ההחטלה היא מרימה אותם למעלה וזורקת אותן בחוזקה וגם בועטת).
למרות שכשמשכיבים אותה על הבטן, היא מנסה לזחול (פעמיים הצליחה ומאז כאילו שכחה שוב) .
הייתה תקופה של חודש-חודשיים שהיא הייתה ישנה רק עליי -בגלל הגזים- האם ייתכן וזה קשור אחד לשני?
האם זה נכנס לגבולות התקין? והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור לה?
בתודה מראש, אנסטסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנסטסיה
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום אנסטסיה,
שימו הרבה על הבטן, המתינו עוד חודש.
על פניו נשמע שאין בעיה.
עכשיו גם מלבישים פחות והתנועה הופכת לקלה יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתינוקמיכל19/04/2009
שלום רב,
שמעתי על שני חיסונים הניתנים לתינוקות צעירים - רוטה ופנאומוקוק. האם מומלץ לתת? האם החיסון ניתן דרך טיפת חלב או קופת החולים? מהן תופעות הלוואי? תודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום מיכל,
אכן מדובר בחיסונים חדשים שעדיין אינם בסל אבל יכנסו בשנה שנתיים הקרובות. יש לבקש מרשם מהרופא, חלק מהרופאים מחסנים בעצמם, ואם לא, לפנות לאחות קופת חולים לקבלת החיסון.
תופעות הלוואי מועטות ודומות לתופעות לוואי של שאר החיסונים.
מונע תחלואה קשה בתינוקות ומאד מומלץ.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותקרן19/04/2009
בוקר טוב,
1.ביתי בת החודשיים פולטת די הרבה במהלך ואחרי האוכל.
אני מעלה אותה לגרפס ולפעמים היא פולטת אחרי הגרפס כמות יפה של אוכל.
עיקר הפליטות שלה הם אחרי האוכל. היא משחקת ומשתוללת "מדברת" איתנו ואני חושבת שכל ההתרגשות הזאת מביאה אותה לפלוט.
מה אפשר לעשות כדי לצמצם עד כמה שניתן את הפליטות?
אני מאכילה אותה בסימילאק אדוונס, לפני שבוע וחצי הייתי אצל רופאת ילדים שהמליצה לתת לה אינפמיל לפליטות אבל גם האוכל הזה לא עזר במיוחד והיא המשיכה לפלוט. מה שגם עשה לה עצירות וכאבים ביציאות.
האם אפשר להוסיף קונפלור לאוכל? אם כן, מה המינון לתינוקת בת חודשיים?
2. יש לביתי פצעונים אדומים על הפנים (רק בלחי אחת).זה נראה לי כמו פצעוני חום אולם אני לא בטוחה. מה אפשר לעשות? אני משתדלת לנקות לה מס' פעמים ביום את הפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני19/04/2009שלום קרן,
לא לשחק יותר מדי עם הכלכלה ולא להחליף שלא לצורך.
לוקח כשבועיים להתרגל לכל שינוי.
החזיקי אותה זמן ארוך יותר אחרי האוכל.
כל עוד עולה במשקל, הניחי לה.
בנוגע לפצעונים - נשמע כמו משהו שקשור בהורמונים של הלידה וההריון. יחלוף. לא לדאוג ולא "לשחק".
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן19/04/2009החלפנו לה את האוכל בגלל שהרופאת ילדים אמרה לנו. היא ביקשה שננסה קופסא אחת ונראה אם זה עוזר לה.
לא נראה שזה עוזר. אז חזרנו לסימילאק.
הבעיה היא שגם שאני מחזיקה אותה הרבה אחרי האוכל ואח"כ מניחה אותה או בעריסה או בטרמפולינה היא פולטת. זה כאילו ישר ששמים אותה במיטה היא מתחילה לפלוט.
ניסינו להגביה לה את המזרון אבל גם זה לא עוזר.
השאלה היא האם מעבר למשקל יש השלכות לכך שהיא פולטת?
תודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקרן
ד''ר הדר ירדני20/04/2009שלום קרן,
אם עולה יפה, אין בעייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של משככי כאבים לתינוקממליצה18/04/2009
שלום,
בני בן 1:3, יורק מיידית את משככי הכאבים הניתנים דרך הפה (ניסיתי אקמולי ונורופן בנוזל). לשמחתי הוא לא חולה הרבה, אבל כשיש חום, והוא גם ככה בקושי אוכל, התרופות האלה גם גורמות לו מייד להקיא.
כשהוא היה צעיר יותר נתנו לי אקמולי בפתילות (נרות), 80 מג' וה עבד מצויין. שאלתי: למה לא כדאי בגילו להשתמש בנרות של 250 מג'? קראתי בעלון שזה לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 3.
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני19/04/2009שלום מיכל,
המינון הוא בהתאם למשקל.
אני מאמינה שהבן שלך באזור 12 ק"ג ולכן עדיף לתת 6 מ"ל סירופ או את הנר אקמולי לתינוקות גם אם המינון נמוך מדי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתשירלי17/04/2009
שלום,
באיזה גיל מותר לתינוק לישון עם כרית(שטוחה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני18/04/2009שלום שירלי,
עדיף ללא כרית!
אם את ממש מרגישה צורך, כדאי לחכות לפחות עד סיום התקופה בסיכון למות עריסה. שישה חודשים ואפילו שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירלי18/04/2009שלום,
לצורך הענייןבני כעת בן 8 חוד'
תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי של תינוקת בת 4 חודשים באוכללילית17/04/2009
שלום,
בתי בת 4 חודשים. מזה 3 ימים היא מתפתלת ובוכה תוך כדי האכלה.
חשוב לציין כי עד כה היא אכלה בקבוק מטרנה (120 מ"ל בממוצע). וב- 3 ימים האחרונים היא בקושי אוכלת (כ- 60 מ"ל בכל האכלה) היא מסרבת לקחת את הבקבוק אחרי מנה של 60.
אתמול החלפנו לסימילאק אדוונס בעקבות הבכי.
כמו כן היא מפליצה הרבה יותר מבעבר אולם אין לה שלשולים.
יום ג' השבוע ניתנה לה מנה 2 של חיסון הרוטה.
מה המלצתך להמשך טיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילית
ד''ר הדר ירדני18/04/2009שלום לילית,
כמה שפחות שינויים. יתכן שזו תגובה לחיסון.
עדיף לתת משהו נגד כאבי בטן, ואולי אפילו מנה או שתיים של אקמול אם יש רושם לכאב ואי נוחות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תנסי מטרנה ללא לקטוז
אביבית18/04/2009באופן זמני ותראי איך היא מגיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה גרפסים אצל תינוקאמא ל417/04/2009
שלום וברכה
בני בן 4 חודשים סובל מתופעה שאני לא זוכרת שהיתה אצל יתר הילדים. מגיל חודשיים הוא סובל ממנה. אני חייבת לציין שהוא יונק. הרבה פעמים הוא בוכה תוך כדי ההנקה כי הוא צריך להוציא אויר, ההנקה לא רגועה והוא מתוסכל- הבעיה שהוא מצליח להוציא אויר רק אחרי 10 דק', הוא מתוסכל וגם אני. בנוסף לפעמים הוא מפסיק את ההנקה בבת אחת כאילו הוא נחנק וצריך לנשום. הרופא שלנו אמרה לי שזה צוואר נמוך לכן זה קורה, האם יש דרך לטפל בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני18/04/2009שלום אמא,
תנסי להניק אותו בתנוחת ישיבה. כמה שפחות לשכב.
זה יסתדר, לאט לאט תלמדו לתאם בינכם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא ל419/04/2009דווקא כשאני מניקה אותו בלילה במיטה אין לו גרפסים- מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני19/04/2009אין לי מושג!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...נטע16/04/2009
שלום ,לפני כ-3 שבועות נולד בני השלישי..מטיפת חלב הודיעו לנו להגיע לבצע בדיקת דם כי בדיקת הסקר לא תקינה..היום התקשרו אלינו כי תוצאת הבדיקה אינה תקינה ועלינו להגיע למרפאת PKU בתל השומר..מה השלכות המחלה על התפתחות הילד ? האם יש לה טיפול? האם לא ניתן היה לגלות זאת בבדיקת גנטיות שנערכות לאמא לפני ההריון ?או בסקירת מערכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנטע
ד''ר הדר ירדני17/04/2009שלום נטע,
מדובר בפנילקטונוריה (Phenylketonuria, בקיצור: PKU) שהיא מחלה תורשתית הנגרמת כתוצאה מגן פגום. במידה וידוע שזוג ההורים נשאים ניתן לבצע בדיקה סיסי שליה בשבוע 10-12 או בדיקת מי-שפיר בשבוע 16-18 להריון. תזונה מוגבלת פניל-אלנין ואספקת מזון תרופתי נטול פניל-אלנין חייב להתחיל מוקדם ככל האפשר לאחר הלידה בפקוח צמוד של תזונאי. מרבית התינוקות זקוקים להתפתחותם ל- 250-550 מ"ג ליום או 40-60 מ"ג לק"ג ליום של פניל-אלנין. עם ההאטה בקצב הגדילה הצריכה יורדת ל- 200-400 מ"ג ליום. ההנקה בד"כ אפשרית יחד עם המזון התרופתי ואין להפסיקה אלא אם כן ניתנה הוראה מפורשת על ידי הרופאים. המחלה מתפתחת במהירות ואינה הפיכה - חייבים לשמור על דיאטה מתאימה המונעת את הנזק!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נטע17/04/2009דוקטור שוב שלום אך האם זה וודאי?אם 2 בדיקות דם קובעים אבחנה???האם הטיפול הוא רק בדיאטה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נטע17/04/2009כ"כ אם ידוע שהמחלה אוטוזומלית רצסיבית זה אומר ששני ההורים נשאים כדי שתהיה מחלה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנטע
ד''ר הדר ירדני18/04/2009שלום נטע,
כן שני ההורים נושאים גן רציסיבי (שקט).
בדר"כ עושים עד 3 בדיקות לפני ההפנייה לתל השומר. בכל מקרה, חשוב ביותר!! להתחיל בדיאטה מתאימה בהקדם הכי אפשרי, גם אם וחלט שיש לבצע בדיקות נוספות בהמשך לאשרור הבעייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)