פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פליטות
    גל
    30/04/2009

שלום רב,
    ביתי בת 5 חודשיים אוכלת בין 4-5 ארוחות ביום כל ארוחה אני מכינה לה בקבוק של 180 והיא אוכל בין 140-180 על פי רצונה, הבעיה היא שהיא פוטלת המון מאז שהיא נולדה כל ארוחה היא פולטת וגם בין הארוחות יש לה פליטות, אבל עלתה יפה במשקל.

כדי לעזור מבחנית פליטות (החלטתי להסמיך לה את הארוחה עם קונפלור כבר משהו כמו שבוע היא מקבל כל ארוחה קונפלור יחד עם התמ"ל). אבל לצערי זה לא ממש עוזר - זה עזר ביום הראשון אבל עכשיו גם היא ממשיכה לפלוט די הרבה, רציתי לציין שמאז שהיא מקבלת קונפלור לתמ"ל היא מסיימת על ארוחה בקבוק של 180.

השאלה שלי מה ניתן לעשות?
    והאם כמות האוכל שהיא מקבלת זה בסדר.

משקל אחרון שלה היה לפני כשבועיים 6300 (ירדה קצת במשקל עקב שילשולים).

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פליטות

הוספת תגובה

• תשובה לגל

ד''ר הדר ירדני
    01/05/2009

שלום גל,
    היא אמורה לאכול 120 מ"ל לק"ג ליום כלומר בערך 780 אז תעשי חשבון.
    כל עוד עולה היטב במשקל זה לא כל כך מדאיג.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גל
    02/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת שלי עזר "אלגיקל" נגד הפליטות

אורית
    14/05/2009

על בסיס טבעי
    חצי כפית.

אין כבר פליטות והקאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגליקל

אתי
    16/05/2009

שלום דר הדר
    האם האגליקל ממולץ?
    ביתי סובלת מאותה בעיה שציינה גל
    יש אפשרות לקבל יותר פרטים על התרופה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ד''ר הדר ירדני
    16/05/2009

שלום הילה,
    אני משתדלת לא להמליץעל תכשיר זה או אחר.

אלגיקל קיד ALGICWL KID

אלגיקל קלצרבת פועל בשני מישורים:
    א. מכיל סודיום אלגינט - תמצית אצות ים. בבואו במגע עם חומצה בקיבה, יוצא מעטה קצפי הצף על פני תכולת הקיבה. בתנועתו כלפי מעלה מופעל לחץ על שריר ה"שוער" במעבר בין הקיבה לוושט, מתקבלת אטימות מוחלטת, התוצאה, גם נמנע מעבר החומצה וגם נמנעת פליטת המזון. מחסום פיזיקלי.
    ב. מכיל סודיום ביקרבונט וקלציום קרבונט - הסותרים את עודף החומצה ומונעים את תופעת הצריבה, הכאב ואי הנוחות הנלווים.
    יתרונות התכשיר:
    א. תכשיר טבעי המספק הקלה מיידית לתופעות הצרבת וללא תופעות לוואי כלשהן.
    ב. איננו מכיל אלומיניום - רוב תכשירי נוגדי החומצה מכילי מלחי אלומיניום. מסתבר שקיים קשר ישיר בין רמות גבוהות של אלומיניון ומחלות דגנרטיביות, אלצהיימר ונזק בכליות.
    ג. בטוח לשימוש בהריון והנקה.
    ד. אינו מכיל יוד.
    ה. איננו גורם לעצירות או שלשול - בניגוד לסותרי חומצה קונבנציונאלים המכילים מלחי מגנזיום (משלשל) או מלחי אלומיניום (גורמים עצירות).
    ו. הקלה כתוצאה מיצירת מחסום פיזיקלי - הניגוד לשימוש קבוע בסותרי חומצה קונבנציונאליים הגורמים ל"רבאונד אפקט"- לאורך זמן מגבירים את הפרשת החומצה הקיבתית.
    ז. התכשיר יוצר מחסום לחומצה הקיבתית ואיננו סותר אותה לחלוטין. יש לזכור כי סתירה מוחלטת של החומצה, או מניעת הפרשתה, ע"י תכשירים המכלים פמוטידין, רניטידין או סימיטידין, גורמת להפרעה בתהליך העיכול הטבעי התלוי בחומצות אלו.
    ח. ערך קלורי אפסי - מתאים לאנשים בדיאטה.
    ט. מותאם במיחד לשימוש בתינוקות וילדים (אלגיקל קיד). תכשירים המכילים אלומיניום אסורים בשימוש באוכ' זו.
    י. מתאים לחולי סכרת וצליאק. חופשי מסוכר וגלוטן.
    יא. כשר - בהכשר בד"צ בעלז.
    יב. עשיר בסידן - כף אלגיקל שווה רבע מהתצרוכת היומית המומלצת בסידן

אופן השימוש:
    תינוקות מ 0-6 חודשים: 2.5 מ"ל ברבע האחרון של כל האכלה. עד 4 האכלות ביום.
    תינוקות מגיל 6 חודשים: 5 מ"ל עד 4 פעמים ביום
    תינוקות מגיל 12 חודשים ומעלה: 5 מ"ל ניתן לצרוך את האלגיקל לאחר כל ארוחה ו/או עד 4 פעמים ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאה
    ליאת פילדוס
    30/04/2009

שלום
    בתי בת שלושה חודשים וניזונה מהנקה בלבד.
    לקראת חזרתי לעבודה אני מנסה להוסיף לתזונתה תחליף חלב ( מטרנה , ואח"כ סימילאק ) על מנת שלא אצטרך לשאוב חלב לשעות בהן איני נמצאת .

בתחילה נסיתי מטרנה והיא הקיאה הכל , עברתי לסימילאק וגם את זה הקיאה .( זאת לאחר שנסיתי הרבה פעמים עד שהסכימה בכלל להכניס את זה לפה.. הייתי צריכה לחכות שתהייה ממש רעבה כדי שתסכים לאכול את התחליף )
    בהתייעצות עם רופא ילדים נאמר לי לנסות שוב ובמידה ותקיא - לעבור לפורמולה צמחית .

שאלתי - האם כדי לנסות שוב ואן כן האם יש דרך מסויימת שבה כדאי להרגי לתינוק לתחליף ( למרות שאיני מתכוונת להפסיק להניק - אלא להשתמש בתחליף כשלוש פעמים בשבוע בימים שבהם אעבוד )

תודה ,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    הקאה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר הדר ירדני
    30/04/2009

שלום ליאת,
    נסי לתת מעט ולחכות ולראות איך מגיבה.
    יש טעם לעבור לצימחית רק אם חושבים שמדובר באלרגיה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול וצינון
    ענת
    30/04/2009

שלום,

בני בן ה-11 חודשים סובל מצינון כבר שבוע ומטופל ע"י מי מלח, מכשיר אדים וקרבול, אך טרם חל שיפור, יתרה מזאת מאתמול בערב החל להשתעל, שיעול עם הרבה ליחה הגורם לו להתאמץ ולהאדים. יש לציין שהשיעול והצינון אינם מלווים בחום, אך כתוצאה מכך בני חסר תאבון..
    מאחר ורופאת הילדים שלו תהא זמינה רק ביום ראשון אודה לך באם תוכל/י לסייע בידי ולומר לי האם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להקל עליו.
    כמו כן,האם כדאי לתת לו את ה"PILKA" ?

תודה וסוף שבוע נעים, ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול וצינון

הוספת תגובה

• עכשיו יש גם קצת חום ונתתי אקמולי

ענת
    30/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ד''ר הדר ירדני
    30/04/2009

שלום ענת,
    אקמולי אם יש חום.
    מי מלח, קרבול - לא קרוב מדי כי חריף, מכשיר אדים...
    לדאוג ששותה מספיק אם לא אוכל היטב.
    מעבר לזה לא הייתי עושה דבר.
    אם במהלך סופ השבוע מתפתחת מצוקה נשימתית או חום מאד גבוה - לשקול בדיקה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת ובועות בפה
    סיון
    30/04/2009

שלום רב ,
    בני בן חודשיים וחצי, מדי פעם אני מוצאת אותו עם בועות של רוק שיוצאות לו מהפה. האם זה תקין?
    בנוסף אני שומעת שהאף שלו סתום ומדי פעם אני רואה שיש לו נזלת באף, גם כשהוא מתעטש או משתעל אפשר לשמוע מעין כיח שמפריע לו. ואולי זה מסביר למה הוא כל הזמן מזיז את הראש מצד לצד בזמן האחרון ומשפשף באף. מה אפשר לעשות עם הנזלת כדי להקל עליו? אולי מי מלח, או שזה ישרוף לו?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת ובועות בפה

הוספת תגובה

• תשובה לסיון

ד''ר הדר ירדני
    30/04/2009

שלום סיון,
    בנוגע לרוק אני לא רואה בעיה.
    בנוגע לנזלת - מי מלח זה יופי.
    הכיני כוס מים עם כפית מלח.
    לנקות את האף עם מקלון אוזניים שטבול בתמיסה הזאת.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות
    אתי
    29/04/2009

שלום,
    ביתי בת 4 חודשים
    \שוקלת 6500 ק"ג
    ניזונה מסימלאק אדוונס
    אוכלת בין 4 ל 5 ארוחות ביום של 180 מ"ל
    בשבועיים האחרונים הילדה מקיאה פעם ביום לעיתים גם פעמיים
    מיד אחרי האוכל עם הגרפעס ולעיתים גם תוך כדי האוכל מוציאה פשוט הכל
    זה היה קורה לה גם בעבר אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה אחת לכמה ימים
    היא לא נראת כסובלת מהעניין היא עם מצב רוח טוב ישנה טוב אפילו שנייה אחרי שמקיאה עדיין מחייכת כך שזה לא גורם לה איזשהו סבל לא שנראה כך לפחות

האם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך לפנות לרופא בכל זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות

הוספת תגובה

• תשובה להילה,

ד''ר הדר ירדני
    30/04/2009

שלום הילה,
    היא אמורה לאכול 120 מ"ל לק"ג ליום. כך שמדובר בכ 800 מ"ל ליום.
    נראה שאולי אוכלת יותר מדי.
    אם עליזה וטובת לבב ואין כל בעיה אחרת,
    לא הייתי דואגת.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להרתיח?
    אפרת
    29/04/2009

שלום וחג שמח.
    לבני מלאו 12 חודשים בשבוע שעבר, שתי שאלות לי אליך.
    1. האם יש צורך עדין בהרתחה של מי שתיה?
    2. ובאיזה דרך אני יכולה לתת לבני לשתות חלב פרה כאשר הוא מורתח או שאין צורך בלהרתיח?
    תודה רבה.
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    האם להרתיח?

הוספת תגובה

• תשובה לאפרת

ד''ר הדר ירדני
    30/04/2009

שלום אפרת,
    אין צורך להרתיח.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון הMMRV+פוליו- תופעות לוואי
    ק
    29/04/2009

שלום ד"ר!
    לפני יומיים הבת שלי (בת שנה וחודש)חוסנה בMMRV+חיסון לפוליו.
    עוד בתחילת היום חששתי שאולי יש לה וירוס(הייתה לה נזלת והיא השתעלה), אמרתי את זה לאחות אבל האחות אמרה לי שאם אין לה חום, ניתן לתת את החיסונים(מדדה חום והיה 37.4 ונתנו לה את החיסונים).
    כבר אחרי שעתיים החום קפץ ל40+סימפטומים של שפעת( נזלת+שיעול+חום). אחרי יום גם אני נדבקתי.... האחות אמרה שהחום אמור לעלות ביום הראשון בגלל הפוליו.
    הילדה ממש חולה-עברו יומיים והחום לא יורד(ירד ל39 וחצי), ואני מאד חוששת.
    שמעתי דיעות לא חיוביות לגבי החיסון הנ"ל( סיכויים לאוטיזם ושלל סיבוכים אחרים) ואני מאד חרדה מכיון שבנוסף לחיסון היא חולה במשהו אחר ומערכת החיסון שלה מוחלשת כתוצאה מזה(גם חיסונים וגם מחלה).
    מה אני יכולה לעשות?( מחר אני אקח אותה לרופא בגלל החום, אבל רציתי לשמוע עוד דיעות), האם זה מעלה באופן משמעותי את הסיכוי לסיבוכים ..
    מה ניתן לעשות? עוד כמה ימים היא אמרוה לקבל את התופעות לוואי של הMMRV ובכלל להיות חולה.

הוספת תגובה

• תשובה לקרן

ד''ר הדר ירדני
    30/04/2009

שלום קרן,
    כפי שאמרת היא כנראה היתה חולה מראש.
    אין כל קשר מוכח בין חיסונים ואוטיזם - גם המחקר שהראה שיש קשר הוכח כלא אמין.
    אני מקווה שהמצב היום יותר טוב.
    מקווה שאכן פניתם לבדיקה היום.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עיכול לתינוקת
    יעלי
    28/04/2009

שלום ותודה

בתי בת 6.5 חודשים, עד לא מזמן ניזונה מחלב אם בלבד. לאחרונה שולבו מוצקים בהצלחה והיא כבר החליפה את ארוחת הצהריים לארוחה של ירקות ועוף טחונים, במקום חלב. ביום חמישי רציתי להתחיל להוסיף לה ארוחת פירות ולכן קיבלה בננה. ביום שישי התחילה לשלשל, מה שנמשך למעשה עד היום... לפעמים מדובר בכמות קטנה אבל יש לה פשוט המון יציאות (6-10 ביממה). כמובן שהפסקתי עם הבננה ובינתיים לא קיבלה שום פרי אחר, אבל השלשולים נמשכים. אתמול הקיאה אחרי ארוחת המוצקים והיום הגענו לשיא - היא פשוט לא הסכימה לאכול אותם ולכן נתתי לה לינוק...
    אציין שהיא ממש שמחה וטובת לב במשך היום ואין שום שינוי התנהגותי (חוץ מזה שאתמול בלילה ישנה הרבה וזה לא אופייני לה). זו למעשה הסיבה שעדיין לא לקחתי אותה לרופא.
    בלי קשר, ואולי עם קשר, מאחר והיא ישנה מעט התחלנו לתת לה מטרנה לילה טוב פעם ביממה. כלומר היא הולכת לישון כרגיל וכשהיא מתעוררת בלילה היא מקבלת בקבוק מטרנה. את זה התחלנו לפני השלשולים.
    בקיצור - הרופא שלה לא נמצא עד יום חמישי - האם מה שאני מתארת מצריך התערבות רפואית דחופה, או שפשוט אפשר לחכות עד יעבור זעם ולהמשיך אז עם הפירות? האם להפסיק הכל (מטרנה +מוצקים) ולתת לה רק לינוק? לקחת אותה ביום חמישי לרופא, או שגם זה לא?

שוב - תודה רבה, אני קצת אובדת עצות...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עיכול לתינוקת

הוספת תגובה

• תשובה ליעלי

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום יעלי,
    האמת נראה לי לא קשור. בננה גורמת לעצירות בדרך כלל.
    כל עוד אינה חשה טוב אפשר לחזור ליניקה אם אוהבת.

ככלל, חשוב שיכנס לגוף יותר ממה שיוצא.

מתי לדאוג? באם מסרבת לאכול ולשתות וממשיכה לשלשל, מקיאה, חום גבוה, שינוי במצב ההכרה, יציאה דמית...
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת החזירים - האם לא לטוס לארה"ב ?
    דניאל מ
    28/04/2009

יש לנו תינוק בן חודש וחצי, ויש לנו כרטיסי טיסה לארה"ב(עם התינוק, כמובן) ל 14.5 לארוע משפחתי שאנחנו חייבים להיות בו, בניו יורק.

אנחנו מודאגים בגלל שפעת החזירים. מה הד"ר חושבת?

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום דניאל,
    קשה להגיד.
    המיגון המומלץ כיסוי פה ואף במסכה כירורגית.
    אולי שווה להשתמש בהם בזמן הטיסה והאירוע.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה רכה בנתינת צפורל
    דנה
    27/04/2009

שלום,
    בני בן 8 שבועות לאחר ניתוח בקע דוצ בהרדמה כללית קיבל צפורל מהוריד 3 פעמים וכרגע אנחנו ממשיכים בסירופ. שתי היציאות האחרונות היו רכות מהרגיל אמנם לא מימיות אך רכות למדי האם מדובר בתופעת לוואי של האנטיביוטיקה? האם יש סיבה לדאגה?.
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    צואה רכה בנתינת צפורל

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום דנה,
    יתכן, ויתכן שלא קשור.
    באם ממשיך, שווה בדיקה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    סיון
    27/04/2009

שלום רב,
    בני בן חודשיים וחצי ורציתי לשאול מספר שאלות:
    1. מתי מתחילות להיווצר אצל תינוקות דמעות בעיניים?
    2. באיזה חודש אפשר לנסות ולהושיב את התינוק, כמובן עם תמיכה, למשל על הרגליים של האוחז בו?
    3. כשאני מקלחת את בני אני מרימה לו את הראש כדי שלא יכנסו לו מים לאוזניים ושלא יתפתחו לו דלקות אוזניים, האם זה חשוב או שזה בסדר אם יכנסו לו מים לאוזניים, כי בכל זאת היה בסביבה מימית בתוך הרחם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תשובה לסיוון

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום סיוון,
    לגלית שלום,
    עד גיל 3 חדשים יש הפרשה בסיסית בלבד של דמעות, ושכיח שגם בזמן בכי אין זליגה של דמעות החוצה. יש ילדים שאצלם דרכי הדמעות רחבות יותר מכרגיל (ההפך מחסימה בדרכי הדמעות), ואז גם בזמן בכי יש ניקוז מספיק מהעין לחלל הלע-אף ואין דמעת חיצונית. זה כמובן תקין.
    במידה ויש תמיכה לגב, התנוחה נעימה לתינוק, אין בעייה שישב שעון על האוחז אותו.
    כדאי בכל מקרה אחרי המקלחת לנגב את האוזן עם מגבת. לא להכניס מקלונים. אם לא מפריע לו שאת מרימה לו את הראש - תמשיכו.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה וזחילה
    שירלי
    27/04/2009

שלום,

בני בן 8.5 חודשים עדיין אינו מתהפך ולא זוחל אך כשהוא שוכב על הבטן יש לו נטייה להתהפך אך לא מעז לעשות זאת אבל...כשהוא שוכב על בטן הוא מסתובב בעזרת הידיים מין סיבוב כמו מחוג (מקווה שאני מסבירה נכון)ורוצה רק לשבת לא רוצה לשכב על הגב בשום פנים ואופן
    האם זה טוב?
    והאם הישיבה מזיקה לעמוד השידרה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה וזחילה

הוספת תגובה

• המשך

שירלי
    27/04/2009

שמתי את בני על הרצפה והוא התחיל מעט להיגרר אחורה ,הרי שהרצפה מחליקה האם בסדר?

או שזה רק פסיכולוגי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום שירלי,
    הכול נשמע כשלבי התפתחות תקינים.
    ישיבה - באם נוח לו והא אינו מקטר. התנוחה תקינה והגב נתמך, אין בעיה.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הדר, בהמשך לתשובתך

שירלי
    02/05/2009

תודה על המענה המהיר

בני אינו מקטר שהוא יושב הוא דווקא נהנה מזה
    אבל אני שוב מזכירה שהוא אוטוטו בן 9 חודשים ובגיל כזה פעוטות כבר מתהפכים וגם בשלבי זחילה מתקדמים ועדיין הוא אינו מתהפך ולא וזוחל אך כשהוא על הבטן הוא מסתובב כמו מחוג
    האם זה תקין?

והאם ישיבה בשלב זה לא מזיקה ותקינה ?

מתנצלת שאני שואלת שוב, פשוט אני רוצה להיות רגועה.
    ושוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר הדר אנא עני לי

שירלי
    03/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ד''ר הדר ירדני
    03/05/2009

שלום שירלי,
    כל ילד יש לו את קצב ההתפתחות שלו. ישנם גבולות וקווים אדומים אותם אסור לחצות.
    בנוגע לזחילה: הזחילה עצמה מתרחשת בסביבות גיל 7-8 חודשים. ואף 9 חודשים. עד שלב זה אמור התינוק לסגל לעצמו שלבים ראשוניים יותר בהתפתחות ובניהם: שכיבה בנוחות על הבטן, הגב והצדדים, זקיפת הראש בשכיבה על הבטן, התהפכות מהבטן לגב ולהיפך, סיבובי ציר ועליה לעמידת 6. לעיתים התינוק יזחל על הגחון בטרם יעלה לעמידת 6. היכולת להגיע להתיישבות באופן עצמאי נרכשת בד"כ עם ביסוס עמידת/זחילת 6.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

שירלי
    03/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה בראש
    צביה
    26/04/2009

שלום רב,
    הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים היום לצערי הרב קיבל מכה חזקה מנדנדה שפגעה בו בראש בגבה ונוצרה ישר גולה, הוא בכה בכי היסטרי ונירגע והכל היה בסדר לא איבד הכרה ולא הקיא... אבל היום בערב כשעה לאחר שהשכבתי אותו לישון פתאום התחיל לבכות בכי עוצר נשימה תוך כדי שינה ולא יכולתי להעיר אותו או להרגיע בשום דבר עד שנירגע בעצמו והמשיך לישון כאילו כלום לא קרה. האם יש קשר בין הדברים? ומה זה יכול להיות היה ממש מפחיד שלא יכולתי להעיר אותו ולהוציא אותו מהבכי כ 10 דקות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מכה בראש

הוספת תגובה

• תשובה לצביה

ד''ר הדר ירדני
    27/04/2009

שלום צביה,
    סיפור מוזר.
    אין בגדול פרכוס או איבוד הכרה תוך כדי בכי.
    נשמע כמו חלום.
    באם יש משהו חריג גם היום אני ממליצה בדיקת רופא.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שישה שבועות- פליטות ואי שקט
    אורית
    26/04/2009

שלום רב,

הדר בת 6 שבועות ניזונה ממטרנה מגיל 3 ימים.
    עולה במשקל שקלה לפני 10 ימים 5.015 ק"ג.

בימים האחרונים מראה סימנים של אי שקט בהאכלה, לא רגועה, אוכלת 120 מ"ל ויותר ולא רגועה.
    ההאכלה בבקבוק נמשכת הרבה זמן לעיתים מעל שעה.
    פולטת אחרי הארוחה לא מיידית..
    נראה שלא טוב לה ושיש לה חומציות יתר...
    יש לה קושי ביציאה, הקיבה קשה כמו פלסטלינה וצהובה (יציאה פעם ביום לא יותר)
    מה עושים במצב כזה...???

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום אורית,
    היא צריכה לאכול בערך 120 מ"ל לק"ג ליום. כלומר אם שוקלת 6 ק"ג מדובר בכ 720 מ"ל. חלקי למספר הארוחות וראי כמה צריך לתת.
    קרוב לוודאי אולכת יותר מדי. יתכן והפטמה לא מתאימה ולכן אורך כל כך הרבה.
    כדאי גם לתת תכשיר נגד כאבי בטן.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש רציף במשככי כאבים
    שירלי
    26/04/2009

התינוק שלי כמעט בן חצי שנה ובשלושת השבועות האחרונים סובל מאי שקט
    תופס את האוזניים הרבה ודוחף אצבעות לפה, בוכה וחסר מנוחה. בדיקה חוזרת ונשנת אצל
    הרופאה הראתה שהאוזניים תקינות ותלו את העניין בכך שכנראה צריכות לבקוע שיניים.
    בשבוע וחצי האחרונים אני נותנת לו כל לילה משככך כאבים בימים האחרונים בעיקר נורפן
    ואם במשך היום מאד חסר שקט אז אקמולי למרות שבמהלך היום אני מנסה להמנע מלתת.
    האם זה מסוכן לתת לתינוק משכך כאבים בכל לילה למשך תקופה קצרה? האם יש משהו אחר שאפשר לעשות בכדי להקל (ניסיתי את הג'ל לא עוזר) .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש רציף במשככי כאבים

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ד''ר הדר ירדני
    28/04/2009

שלום שירלי,
    עדיף לא לתת תרופות מהסוג הזה באופן קבוע. הן לא תמימות!
    כדאי לפנות לרופא ולראות אם יש בעיה.
    אולי להחליף תכשיר לחניכיים.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה