מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירת דם תוצאותזוהר16/04/2009
בתי בת שנה וחודשיים. תוצאות ספירת דם:
RCB - 3.99
HB - 11.2
HCT - 33.7
RDW -16.5
האם יש סיבה לדאגה? טיפול כלשהו?
חוץ מאלו שרשמתי כל הבדיקות היו בנורמה ורק ערכי היחוס שרשמתי היו גבוהים/נמוכים מהממוצע.
תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזוהר
ד''ר הדר ירדני17/04/2009שלום זוהר,
אפשר להמשיך עוד קצת עם הברזל.
חוץ מזה אין בעייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה שנשאלה ב 14/4 בשעב 14:םםגל16/04/2009
שלום רב
בתי בת תהיה בת 5 חודשים ב 21/4 ניזונה מסיימלק אדוונס - בד"כ אוכלת ארוחות 5 ארוחות ביום
של בין של 180 - כלומר אני ממלא לה בקבוק של 180 והיא אוכל כמה שהיא רוצה יכולה לאכול 130 150 וגם 180, בתקופה האחרונה התחילה להיות לה צואה רכה כלומר אחרי כל ארוחה יש לה צואה וגם לעיתים בין הארוחות, הדבר לא אופיני לי מכיוון שעד לפני יותר מחודש סבלה מעציריות, והמצב השתפר והמצב הרגיל אצלה היה יציאה אחת ליום שהיא לא דלילה ולא סמיכה נורמלית, היום היציאות שלה רכות ובתדירות יחסית גבוהה, אין לה חום והיא אוכלת בסדר, לפני כיותר משבועיים הייתה בטיפת חלב ושקלה 6.050 קילו עכשיו שקלנו אותה במשקל הביתי שהוא די מדייק ונראה שהיא ירדה במשקל ל 6 קילו, אני רוצה לציין שבמשך יותר משבועיים יוצא לה לאכול כמעט כל יום 4 ארוחות ולא 5, וזאת מהסיבה שהיא מתי שהיא מתעוררת בבוקר אני נותנת לה ויצא שהיא מתעוררת מאוחר, כלומר אני לא רוצה להעיר אותה בשביל אוכל.
השאלה שלי היא: מה יכולה להיות הסיבה ליציאות המרובות היחסיות ? האם יש סיבה לדאגה?
דבר נוסף היא מכניסה את הידים שלה לפה כל הזמן בלי סוף באופן די אובססיבי אולי זה שיניים?
השאלה הנוספת היא:
האם בעקבות כך אני צריכה להחליף לה את התמ"ל האם יכול להיות שרגישה לתמ"ל? היא אוכלת את זה מיום שהיא נולדה
דבר נוסף, עד איזה גיל אני צריכה לעשות לה סטרליזציה לבקבוקים?
תודה רבה על התשובה על השאלה הקודמת (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ד''ר הדר ירדני16/04/2009שלום שירי,
בדר"כ עושים עד גיל שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להרדים...דחוףלירון16/04/2009
בני כמעט בן 6 חודשים. עוד מזמן שנולד היה קשה לי להרדים אותו, נרדם או על הציצי, או בנענועים שאורכים שעות (לכן קניתי כדור פוליו...). כמו כן בלילה הוא קם אני נותנת לו ציצי...והוא נרדם על הציצי ואם אני מנסה לנתק אותו הוא מתעורר.
לגבי ההרדמות ניסיתי לשים אותו במיטה עם חיתול ביד ...אבל הוא ממש בוכה. הוא לא לוקח מוצץ בד"כ אבל התחלתי לדחוף לו...
החלטתי שהגיע הזמן לשנות הרגלים ובכך אני צריכה את עזרתכם:
1. איך לשנות את הרגלי ההרדמות על מנת שירדם עצמאית?
2. מה לעשות כשהוא מתעורר בלילה? האם לא לתת לו הנקה בלילה??
אשמח לתגובה דחופה...כי אני אובדת עצות...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללירון
ד''ר הדר ירדני16/04/2009שלום לירון,
צריך להרדים את התינוק במיטה, עם חיתול, מוצץ, מה שנראה לך.
הציצי אינו מוצץ ואינו אביזר להרדמה. קרוב לוודאי שגם ארוחת הלילה אינה נחוצה.
מה לעשות.
לבנות טקס השכבה מובנה של מקלחת, ארוחה והכנסה למיטה. בלילה לשלוח מישהו אחר אליו כשמתעורר.
סביר להניח שיהיו כמה ימים קשים, אבל נחוצים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן שנה +ירדן15/04/2009
שלום
בני בן שנה + עושה יציאות לפחות שלוש פעמים ביום ולפעמים גם 5-6.
רוב הפעמים היציאות די רכות וניתן לראות די בברור מה אכל.
הוא נמצא מתחת לאחוזון 3 ונמצא במעקב אחר הגדילה - נולד גם כן מאוד קטן.
האם זה נשמע סביר? או שנראה לך שכאי להגיע לרופא בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לירדן
ד''ר הדר ירדני15/04/2009שלום ירדן,
באים הוא במעקב אז סביר להניח שעשו לו את כל הבירור.
אבל בהחלט שווה לבדוק באם אין בעיית ספיגה בעטייה הוא קטן ועושה הרבה יציאות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירדן
צביה15/04/2009שלום רב,
קראתי את ההודעה שלך והוצאת לי את המילים מהפה.
הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים נימצא באחוזון 5, יש לו 3-5 יציאות ביום די רכות וממש אפשר לראות כל מה שאכל. אנחנו במעקב קבוע אצל הרופא בגלל המישקל והכל נימצא תקין ואני עדיין מודאגת.... אז רק רציתי לומר עד כמה שאני מבינה את דאגתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך לשאלתי
ירדן16/04/2009שלום ד"ר
היינו פעם אחרונה אצל אנדוקרינולוג בפברואר
ואז לא יחסתי חשיבות לריבוי היציאות כך שלא ידענו את הרופא בעניין
התור הבא שלנו ביוני האם אפשר להמתין או לנסות להקדים? או לפנות לרופא הילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לירדן
ד''ר הדר ירדני16/04/2009שלום ירדן,
כדאי להתייעץ. לא בלחץ, אבל כדאי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינונק לא עשה פיפי בלילה - דחוףמיכלי15/04/2009
שלום,
בני כמעט בן חמישה חודשים. הבוקר הוא קם והחיתול שלו היה יבש לחלוטין, כלומר הוא לא עשה פיפי משעה 1900 בערב ועד 0700 בבוקר. בשעות אלו ינק פעם אחת בשעה 2300. האם תקין? האם יכול להיות שיש בעיה כלשהיא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכלי
ד''ר הדר ירדני15/04/2009שלום מיכלי,
סביר להניח שעד שעה זו כבר עשה והלחץ חלף.
ולא, אין בעייה אם החיתול יבש לילה אחד, קורה.
באם לא עשה עד עכשיו - נא להיבדק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסותאלכס14/04/2009
בני בן חצי שנה .. אלרגי לחלב פרה ויכול להיות גם לסויה .
האם כדאי לבצע טסטים כדי לדעת בוודאות או שלחכות לגיל שנה ?
שאלה נוספת: אני רוצה להתחיל לתת לו דייסות בכפית , האם זה אפשרי במקום תחליף חלב להכין את הדייסה על מים או שחייבים חלב אם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלכס
ד''ר הדר ירדני15/04/2009שלום אלכס,
אין סיבה לעשות טסטים.
ניתן לתת דייסה בכפית ואין בעייה על בסיס מים. רק לראות שמקבל מספיק קלוריות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שמנה המשךרינה14/04/2009
האם זה ישאר כאופי הגוף שלה כשתגדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח
ד''ר הדר ירדני14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה רכהגל13/04/2009
שלום רב
בתי בת תהיה בת 5 חודשים ב 21/4 ניזונה מסיימלק אדוונס - בד"כ אוכלת ארוחות 5 ארוחות ביום
של בין של 180 - כלומר אני ממלא לה בקבוק של 180 והיא אוכל כמה שהיא רוצה יכולה לאכול 130 150 וגם 180, בתקופה האחרונה התחילה להיות לה צואה רכה כלומר אחרי כל ארוחה יש לה צואה וגם לעיתים בין הארוחות, הדבר לא אופיני לי מכיוון שעד לפני יותר מחודש סבלה מעציריות, והמצב השתפר והמצב הרגיל אצלה היה יציאה אחת ליום שהיא לא דלילה ולא סמיכה נורמלית, היום היציאות שלה רכות ובתדירות יחסית גבוהה, אין לה חום והיא אוכלת בסדר, לפני כיותר משבועיים הייתה בטיפת חלב ושקלה 6.050 קילו עכשיו שקלנו אותה במשקל הביתי שהוא די מדייק ונראה שהיא ירדה במשקל ל 6 קילו, אני רוצה לציין שבמשך יותר משבועיים יוצא לה לאכול כמעט כל יום 4 ארוחות ולא 5, וזאת מהסיבה שהיא מתי שהיא מתעוררת בבוקר אני נותנת לה ויצא שהיא מתעוררת מאוחר, כלומר אני לא רוצה להעיר אותה בשביל אוכל.
השאלה שלי היא: מה יכולה להיות הסיבה ליציאות המרובות היחסיות ? האם יש סיבה לדאגה?
דבר נוסף היא מכניסה את הידים שלה לפה כל הזמן בלי סוף באופן די אובססיבי אולי זה שיניים?
עוד לא לקחתי אותה לרופא מפני שלא היה לה תופעות של חום והיא אוכלת בסדר
אשמח לתשובה מה ממולץ לעשות
בברכה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירי
ד''ר הדר ירדני14/04/2009שלום שירי,
על פניו עושה רושם שאין סיבה לדאגה.
הילדה גדלה, הבטן מסתגלת למזון.
יתכן שהשיניים מתחילות לבצבץ..
כמובן, עם כל החמרה במצבה לפנות לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שמנהמור13/04/2009
בת 5 ח' שוקלת באחוזון העליון . ידיה, רגליה והאגן מלאים צמיגים והיא נראית כמו סופגניה. ממש שמנה. יונקת מלא באופן סדיר ביותר. רגועה, חייכנית, עירנית ובריאה לחלוטין. האם זה כבר מעיד על בעיה שתהיה לה בעתיד והאם ומתי צריך להתחיל לשים לב למצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליהלי
ד''ר הדר ירדני13/04/2009שלום יהלי,
ברגע שתתחיל לאכול כלכלה מגוונת ולהתנועע יותר, סביר להניח שתרד במשקל.
אכן צריך להיות עם יד על הדופק, אבל חכי שתתחיל לנוע יותר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מרובה בפעוט בריא בן 22 חודשים.איתי13/04/2009
שלום לפורום.
בני אוהב לשתות מים והרבה.
הוא שוקל מעט פחות מ-15 ק"ג והוא באחוזון 95 בגובה ו-90 במשקל. הוא נולד במשקל 4400 גרם, ושמר על יציבות באחוזונים עד שהחל ללכת ואז ירד טיפה באחוזון גובה.
הוא בריא באופן כללי, למעט החוליים הסטנדרטיים בגן ואבעבועות רוח שקיבל לפני כארבעה חודשים.
אין שינוי בהרגלי השתיה שלו אבל הוא תמיד אהב לשתות הרבה והוא שותה, בממוצע, כליטר וחצי פלוס ליום. השתן שלו שקוף והריריות בהירות ובאופן כללי נראה שהוא סתם אוהב מים אבל...
האם יש מה לדאוג?
בתוגה מראש, איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיתי
ד''ר הדר ירדני13/04/2009שלום איתי,
עודף מים יכול לגרום להרעלת מים וכדאי להזהר.
בנוסף, אך נראה שאין לכם בעיה, ממלא ומנפח ומחליף קלוריות של אוכל.
בקיצור - כל דבר טוב במידה נכונה
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקוליטהדר13/04/2009
מה הכמות שצריכים לתת לתינוקת בת חצי שנה, מוקוליט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להדר
ד''ר הדר ירדני13/04/2009שלום הדר,
זו לא תרופה שאני אוהבת לתת.
בעלון לצרכן כתוב שמתחת לגיל שנתיים צריך לשאול רופא. כדאי לעשות כך.
לא הייתי נותנת מעל 2 CC פעמיים ביום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לבתי בת 7 חודשיםסיוון13/04/2009
בתי בת 7 חודשים סובלת לאחרונה מעצירויות, היא ממש סובלת מזה הלילה היא כמעט ולא ישנה אלא בכתה מכאב.
הבוקר שמתי לה נר גליצרין וכעבור שעה היא התאמצה והנר יצא בשלמותו ללא צואה.
***האם עליי להכניס נר נוסף? האם זה מותר?
אציין כי ניסיתי הכל לפני הנרות, כמו, עגבנייה, אבוקדו, מסאזים בבטן, כיפוף הרגליים.
***מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיוון
ד''ר הדר ירדני13/04/2009שלום סיוון,
אני נגד התעסקות עם פי הטבעת.
אם צריך משהו יש חומרים טבעיים ופחות ללקיחה דרך הפה.
עדיף גם לפנות לרופא לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה בתינוקמירי13/04/2009
בני בן קרוב ל-4 חודשים, והשבוע הזה שהיה בו חם, בכל פעם שהורדתי לו את הכובע ראיתי עשרות שערות אם לא יותר, זה נורא הלחיץ אותי ואינני יודעת ממה זה נובע, אשמח אם תדריכו אותי מדוע יש לו נשירה כזו גיל זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי
ד''ר הדר ירדני13/04/2009שלום מירי,
השיער של התינוק מתחלף וסביר להניח שזו התופעה שאת חווה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקהדר12/04/2009
ילדתי כבר בת חצי שנה, עד עתה ינקה מלא
אשמח לדעת איך להתחיל איתה אוכל מוצק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרויטל
ד''ר הדר ירדני12/04/2009שלום רויטל,
אפשר להתחיל בירקות.
התחילי בירק אחד, תני 3-4 ימים.
אח"כ ירק אחר.
אם הכול טוב, ערבבי,
וכך הלאה.
לאחר כשבועיים אפשר אותו דבר עם פירות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותאתי12/04/2009
שלום,
ביתי בת שלושה וחצי חודשים פולטת המווון ניסיתי כבר הכל מחזיקה אותה הרבה אחרי האוכל וכלום לא עוזר הרופאה אמרה לי שכל עוד היא עולה במשקל אין מה לדאוג.. חשבתי לנסות להחליף אוכל היום אוכלת סימילאק אדוונס חשבתי לנסות מטרנה האם אפשרי? איך מחליפים?
כמו כן האם יש קשר לגודל הפטמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ד''ר הדר ירדני12/04/2009שלום אתי,
אכן באם עולה במשקל אין בעייה.
אפשר להחליף אוכל, פשוט מחליפים,
צריך לזכור שכל החלפה לוקחת כשבועיים למעיים להתרגל.
בהחלט - פיטמה גדולה גורמת לאכילה מהירה ויתכן שגורמת לפליטות לאחר מכן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)