מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי כתוצאה מעייפות?נשר14/01/2009
שלום, בני בן 3.5 חודשים. בשבוע האחרון אני שמה לב שיש שינוי בהרגלי השינה שלו. הוא מאוד עייף אך מתקשה כנראה להרדם ופורץ בבכי היסטרי, נרגע אך ורק בידיים. האם הגיוני שיבכה כך בגלל עייפות? בשאר הזמן הוא מבסוט ונינוח, ולדעתי הבכי מופיע רק כשעייף. תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לעזור בנתיים...
עדי15/01/2009תקראי את התשובה שכתבתי לרובי על עיניין עייפות היתר. ייתכן שהבעיה של בנך נובעת מחוסר זיהוי בזמן שהוא עייף ואז כשהוא עייף יתר על המידה (וכבר בוכה) קשה לו יותר להרדם. תנסי להשכיב אותו לישון עוד לפני שהוא מגיע לבכי של העייפות, ז"א בשלב של שיפשוף העיניים הראשוני ותראי אם זה עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדינה
ד''ר הדר ירדני16/01/2009שלום דינה,
נראה לי שיש לי מחליפה מצוינת, התשובה של מיכל טובה ויפה.
בנוסף- אל תרגילי להירדמות על הידיים. בשום אופן, זו בכייה לדורות. הרדימי רק במיטה!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נלחץ ממקומותשירלי14/01/2009
שלום, בני בן 5 חודשים, בימים האחרונים שמתי לב שכשאני נמצאת במקומות סגורים כמו קניון, סופר הוא נלח ומתחלי לצרוח. שאלתי היא: האם יש מצב שהוא נלחץ ממקומות סגורים או במילה אחרת קלסטרופוב? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני16/01/2009שלום שירלי,
גיל צעיר, אבל יתכן. אולי הרעש מפחיד אותו?
האם קורה גם במעליות למשל? אולי האפקט הוא ההמון ולא המקום הסגור.
כדאי להתייעץ עם רופא ולבדוק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בוכה וצורח- המשך- שכחתי לצייןאפרת14/01/2009
שכחתי לציין שהוא ינק עד גיל 10 חודשים, הנקה מלאה. ושלפעמים הוא מתאמץ לעשות קקי וצורח, אך לא יוצא כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ד''ר הדר ירדני16/01/2009שלום אפרת,
ראי תשובה קודמת.
בנוסף אולי יש גם כאב בטן- אז אפשר לתת תכשיר מתאים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שבוכה וצורח כשעושה קקיאפרת14/01/2009
בשבועות האחרונים התינוק שלי בן שנה וחודשיים בוכה וצורח בכל פעם שהוא עושה קקי. אין לו עצירות, כלומר היציאות לא תמיד קשות, לפעמים אפילו מדובר בשלשול ובכל זאת הוא בוכה . עד עכשיו הוא אכל מטרנה מהדרין, שלשום עברנו למטרנה רגילה, אבל בינתיים אין שיפור. ממה זה יכול לנבוע ומה ניתן לעשות כדי להקל על סבלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ד''ר הדר ירדני16/01/2009שלום אפרת,
יתכן ומדובר בקרע קטן באיזור פי הטבעת שכואב כשנמתח בזמן יציאה.
כדאי לפנות לרופא לבדיקת המקום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 שבועות עם חוםאתי13/01/2009
שלום, ביתיי בת 3 שבועות , לפני יומיים עלה לה החום ל37.8 ואחכ יו רד לה מאז זה משחק ומאתמול היא על 37.7 האם זה תקין? אני יודעת שברגע שעולה ל 38 צריך לגשת למיון אך האם זה תקין שהיא כבר יומיים על 37.7? אודה לעזרתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
ד''ר הדר ירדני13/01/2009שלום אתי,
בגדול זה תקין. אבל נשאלת השאלה למה את בודקת? באם יש בעיה בגללה את בודקת, כדאי לפנות לבדיקה עקב גילה הצעיר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 שבועותשרונית13/01/2009
בתי מאז אתמול עושה קקי כמעט בכל ארוחה כלומר תוך כדי האוכל ובין הארוחות כלומר בין בקבוק לבקבוק- האם זה תקין? היא ניזונה ממטרנה בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרונית
ד''ר הדר ירדני13/01/2009שלום שרונית,
יכול להיות שתקין. אבל אם יש סימן נוסף לבעיה - חום, הקאה, אי שקט, אטפיות וכ"ו צריך לפנות דחוף לבדיקה עקב גילה הצעיר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי13/01/2009
שלום, בני בן 5 חודשים. אני משתמשת בבקבוקי MAM ללא החומר המסוכן. יש לו בקבוק אחד שנשרט. שאלתי היא- האם עלי לזרוק את הבקבוק? למיטב הבנתי- כיוון שאין בו את החומר המסוכן אז אין צורך לזרוק אותו, מה גם שאני לא מחממת אותו במיקרוגל. האם אני צודקת? אם עלי לזרוק אותו אז מדוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלי
ד''ר הדר ירדני13/01/2009שלום שלי,
למה להסתכן??
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי13/01/2009
בוקר טוב! האם מותר להניק כאשר אני לורחת כדורי סידורל (יש לי דלקת בדרי השתן ועד שהתרבית תהיה מוכנה אני לוקחת סידורל להקלה על הכאב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני13/01/2009שלום,
על פי ההנחיות באריזת התרופה. לא נבדק בזמן הנקה ולכן לא ניתן להמליץ על שימוש.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מוצקות לתינוק בן 4 חודשיםמיכל12/01/2009
הבן שלי בן 4 חודשים הוא יונק 3 פעמים ביום ופעמיים נוספות מקבל מטרנה. הוא עושה קקי רק אחת לכמה ימים (3-4) ,בעבר סבל אף מעצירות של יותר משבוע כשאכל סימילק - ואז עשה קקי רק בעזרת נר גליצרין. אחרי שהחלפנו למטרנה המצב השתפר. עכשיו,כל פעם שעושה קקי הוא נורא מתאמץ ובפעם האחרונה ממש יצא לו קקי מוצק כמעט כמו של מבוגר. מה יכולה להיות הסיבה ומה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני12/01/2009שלום מיכל,
מצב של יציאות רק בעזרת נר אינו תקין.
מצב של יציאות קשות ולא סדירות יכול להוביל לפציעה של אזור פי הטבעת ולהחמרת ההתאפקות ומכאן יציאות קשות יותר וחוזר חלילה.
כדאי לפנות לבדיקת רופא, להפסיק שימוש באמצעים זרים על מנת לגרום ליציאות, לבדוק אכן שאין בעיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבני וחסר מנוחהרובי12/01/2009
שלום ! התינוק שלי בן 4 וחצי חודשים! בשבוע האחרון הוא מאד עצבני וחסר מנוחה. מתעצבן על הצעצועים אחרי 5 דקות משחק, כל היום כמעט הוא צועק ומתעצבן כשהוא לבד. אם שרים לו או מחזיקים אותו בידיים או מצחיקים אותו הוא מפסיק. אני יודעת שהוא סובל מגזים ולאחרונה אני שותה יותר חלב- מה שלא שתיתי בחודשים הקודמים. (הנקה מלאה) ו-3 כוסות קפה שחור. האם זה יכול להשפיע על מזגו? האם יכול להיות גם שזה שיניים- יש הרבה רוק, מכניס דברים לפה. מתעצבן כשהוא מכניס נכשנים לפה. מעבר לזה יציאות טובות, ישן יחסית בסדר בלילה- ביום לא, אוכל טוב - אולי יותר מדי לפעמים. הוא שוקל כמעט 9 ק"ג . האם כדאי בכל זאת לקחת אותו לרופאה - הוא ממש מתוסכל כל היום? מה עושים איך עוברים את התקופה הזאת של חוסר מנוחה מבלי יכולת לעזור יותר מדי? מבלי להרגיל אותו להרגלים לא טובים כמו להחזיק הרבה על הידיים, נידנודים בעגלה, ציצי כנחמה? בברכה ענבל ורובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרובי
ד''ר הדר ירדני12/01/2009שלום רובי,
זה נשמע כמו שילוב של הכול.
משקל 9 ק"ג בגיל 4 חודשים בהחלט הרבה. יתכן שאוכל מדי, מה שמוביל לגזים, עצבנות, האכלה נוספת מיותרת וחוזר חלילה.
יתכן שגם החניכיים מתחילות להציק.
כדאי לפנות לרופא לעשות סדר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור...
עדי15/01/2009יכול להיות שחוסר המנוחה שלו נובעת מעייפות ו/או מגירויים יתר בסביבתו. בתי בת 4 חודשים וגם לה הייתה תקופה של אי שקט בשבוע שעבר. גם היא הכניסה דברים לפה וחשבתי שמדובר על שיניים, אבל לאחר שעשיתי בדק בית וצפיתי בה הבנתי שחוסר המנוחה שלה נבע משילוב של עייפות (אי זיהוי בזמן שהיא עייפה) והצפה בגירויים. כל פעם שנראתה משועממת החלפתי לה גירוי וכנראה שהדבר רק החריף את המצב. גם עיניין השיניים התחבר לנושא העייפות. שמתי לב שהיא מכניסה ידיים לפה לעיתים קרובות יותר כשהיא עייפה. אל התובנות הללו הגעתי לאחר שקראתי את הספר "הלוחשת לתינוקות" (הכחול). בגדול מדובר שם על איך להבין את שפת התינוקות עוד מינקות, לא לפרש כל בכי כבכי של רעב וכו'. תנסי להשכיב את בנך לישון במהלך היום לאחר הפעם הראשונה או השנייה שמשפשף את עיניו מעייפות ואז אולי ירדם בקלות רבה יותר, כי כשהם עייפים יתר על המידה קשה להרדים אותם. מקווה שזה יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בקפליםשני12/01/2009
הבחנתי שיש לתינוק שלי (בן 5 חודשים) אדמומיות שנראית כמו שפשוף מתחת לקפלי הברך ורק מתחת לברך אחת. הרגליים שלו שמנמנות. למה יש אדום ומה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר הדר ירדני12/01/2009שלום שני,
נשמע כמו דלקת עורית שמקורה במגע, שפשוף.
למרוח קרם כדוגמת מה שאת שמה באזור ההחתלה.
להמנע משמוש בצמר או חומרים אחרים שיכולים לגרום לגירוי עורי מקומי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שאלתית...דנה12/01/2009
שלום יש לי תינוק בן 4 וחצי חודשים,אנחנו גרים בדירת חדר ושאלתי אם יש חשיבות לשמור מרחק מסויים של הילד ממוצרי חשמל ו משני מחשבים הנמצאים בחדר?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
ד''ר הדר ירדני12/01/2009שלום דנה,
אני ממש לא הכתובת.
צריך לזכור שכל מכשיר פולט קרינה מסויימת ולכן נראה שעדיף לשמור מרחק מסויים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים ושינייםעדי11/01/2009
בתי תחגוג 4 חודשים בסוף השבוע והיא עדיין סובלת מגזים. היא ניזונה מסימילאק ועולה יפה במשקל, אך סובלת מגזים בעיקר בעת הארוחות על אף מתן גרפווטר לפני כל ארוחה. בימים האחרונים ניכר כי היא סובלת יותר מהרגיל והיא חסרת שקט באופן כללי (למרות ששום דבר לא השתנה מבחינת תזונתה) - האם המצב מצריך בדיקה או שיש לחכות עד שהגזים יעברו? כנראה שהיא לא קראה שבספרות מדברים על שלושת חודשי גזים... ודבר נוסף, לאחרונה היא מכניסה את ידיה לפה באופן רב מהרגיל, יוצא לה רוק מהפה ולעיתים אף נראה כי היא כאילו נושכת את כף היד (עוד אין לה שיניים, כך שזאת לא ממש נשיכה). כשהיא נושכת את כף ידה זה מלווה במעין צעקה - האם ייתכן שהיא מתחילה להוציא שיניים בגיל כה מוקדם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
ד''ר הדר ירדני11/01/2009שלום מיכל,
אכן לא קראה את הספר. פשוט להמשיך לתת טיפול כנגד כאבים.
יתכן שהחניכיים מתחילות לכאוב מעט. אפשר למרוח תכשיר כנגד כאבי חניכיים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהמישהי11/01/2009
שלום! תינוק בן 4 חודשים? ניזון מחלב אם בלבד? בריא בדרך כלל, חייכן עירני ובעל תאבון מצוין. אתמול התחיל להשתעל(שיעול יבש) ללא חום ועם נוזלת, היום ביקרנו אצל רופא שבדק אותו אך לא נתן טיפול ( מצבו היה משביע רצון בעיני הרופא - ריאות נקיות, אוזניים תקינות וגם גרון תקין) כמה יציאות לאחר מכן הבחנתי קצת דם ביציאות שלו, אני מאוד לחוצה מממצא זה, מה יכולות להיות הסיבות לכך, מה צריך לבדוק ואיך לטפל בזה? יש לציין שהתינוק כבר חודשיים מקבל אנטיביוטיקה - ציפורל בגלל חשד לדלקת (התור הכי קרוב לנפרולוג בעוד חודש ועד אז נאמר לנו להמשיך טיפול אנטיביוטי) אבל עד היום לא היה לו דם בצואה. צואה שלו רכה וכל יום הוא עושה בערך 3 יציאות. אנא הרגיעו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני11/01/2009שלום אמא,
מקור הדם יתכן בקרע קטן באזור פי הטבעת הנובע מריבוי היציאות והניגובים. כדאי להראות לרופא.
ועד אז מרוח קרם שומני באזור פי הטבעת, לא לנגב, עדיף לרחוץ בכל החלפה עם מים נעימים.
חשד לדלקת? דלקת מגלים בתרבית. באם בוצעה תרבית ונתגלה חיידק, צריך לבצע אולטרסאונד כליות וציסטוגרפיה. לפי התשובה להחליט מה עושים הלאה. חבל לחכות לנפרולוג שימליץ על ביצוע בדיקות אלו ואז תצטרכו להמתין שוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבר מיןאדוה11/01/2009
שלום בני בן 9 חודשים לאחרונה הבחניתי בזמן שאני מחליפה לו טיטול שקצה איבר מינו מוכנס פנימה (כמו שישנה פיטמה שקועהאצל אישה). האם זה מקור?ממה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאדוה
ד''ר הדר ירדני11/01/2009שלום אדוה,
תופעה לא נדירה. קורה בילדים רבים.
על מנת להיות בטוחים כדאי להראות לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)