פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת דם
    רינת
    21/02/2012

שלום רב,
    עשינו לבתי בת החצי שנה בדיקות דם כלליות והתקבלו התוצאות החריגות הבאות:

CALCIUM - 10.8 (ערכים תקינים בין8.5 ל10.5)
    GGT - 20 (ערכים תקינים בין 0 ל 18)
    CK-CREAT.KINASE(CPK) - 191 (ערכים תקינים בין 20 ל 180)

MCHC - 36.5 (ערכים תקינים בין 30 ל 36)
    NEUT% - 23.7 ׁ(ערכים תקינים בין 30 ל 50)

האם הערכים הללו חריגים בגלל שמדובר בתינוקת או האם הערכים הללו מעידים בעיה בריאותית שעשויה להיות אצלה?

אודה לתשובתכם
    תודה
    רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/02/2012

בדיקות הדם תקינות.
    מדוע ביצעתם את בדיקות המעבדה האלה? אין רוטינה של ביצוע בדיקות מעבדה כלליות בגיל זה... האם היתה סיבה מיוחדת לבירור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רינת
    22/02/2012

הבירור בוצע עקב העובדה שהיה לה אירוע של הקאות חוזרות וכן עקב העובדה שבחודש האחרון היא אוכלת מעט מדי. אוכלת כ 60 סמ"ק תמ"ל בארוחה כאשר משקלה כ 7 קילו.
    מרגיע לשמוע כי הבדיקות הללו תקינות .
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה מרובה
    כרמל
    20/02/2012

הילדה שלי בת 5 חודשים ביומיים האחרונים עושה קקי צהוב ודליל
    בערך כל שעתיים כמות ממש קטנה
    מרגישה טוב ללא חום צוחקת ומתנהגת כרגיל ואפילו ישנה בלילה
    לא נתתי לה משהו שונה במזון רציתי לדעת האם יש קשר לשיניים אולי
    והאם יש צורך בכל מקרה לגשת לרופא

לקביעת תור
    סגירה
    צואה מרובה

הוספת תגובה

• צואה מרובה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/02/2012

כרמל שלום.
    נשמע לי שזה לא בעייתי. אבל אם זה מתמשך - תפני לבדיקת רופא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת חודש וחצי
    מיכל אהרון
    19/02/2012

שלום רב !!!

ביתי בת חודש וחצי ועדיין לא יוצרת קשר עין ולא מחייכת, רציתי לשאול האם יכול להיות שזה קשור לעובדה שהיא נולדה בשבוע 36 ?

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת חודש וחצי

הוספת תגובה

• ביתי בת חודש וחצי - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/02/2012

שלום רב.
    זה אכן יכול להיות קשור לעובדה שהיא פגית תנו לה עוד שבועיים... ואם לא רואים שינוי - יש לפנות לבדיקת רופא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורה חולה
    איילה
    19/02/2012

יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי כמעט. מאתמול אני מרגישה רע: כאבי גרון, נזלת וכאבי ראש אך לא הבחנתי בחום (כנראה סינוסיטיס ומחר אני מגיעה לרופא המשפחה שלי לטיפול).
    השאלה שלי היא מאחר ואני נמצאת רוב רובו של היום והלילה עם הילדה בחדר האם ישנה סכנת הידבקות למרות שאני לא מנשקת אותה וגם משתדלת לשמור ממנה מרחק (בעלי לקח חופש מעבודה על מנת לטפל בה)?

לקביעת תור
    סגירה
    הורה חולה

הוספת תגובה

• הורה חולה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/02/2012

שלום איילה.
    יש סיכוי... אבל כמובן, אם אתם נשמרים היטב , ודואגים לשמור מרחק אחת מהשניה, ושומרים על הגיינה (שטיפת ידיים בסבון לפני הטיפול בילדה) - אתם מפחיתים את הסיכון להדבקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות בטוסיק
    שיר
    18/02/2012

אני נוהגת להחליף לה(בת 4 חודשים) כל 4 שעות בערך, לפעמים 3......תלוי...
    היא הייתה עם קקי בשינה וכשקמה החלפתי לה ישר - עברו 5 שעות בערך(בגלל שישנה)....הטוסיק קצת אדום...מרחתי הרבה משחת קלנדולה הרגילה שאני שמה לה....
    מפעם אחת של קקי יכול להיות אדמומיות? מה עושים אם לא חולף? בייבי אגיסטן.?

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות בטוסיק

הוספת תגובה

• אדמומיות בטוסיק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/02/2012

אפשר להשתמש במשחות לא תרופתיות חזקות ( כמו דזיטין), ואם אין שיפור - אפשרי בייבי אגיסטן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום תקין
    מלי
    15/02/2012

שלום
    כמה זה חום תקין לילד בן שלוש? האם 37 נחשב תקין?
    בכלל, אשמח לדעת האם יש הבדל בן תינוקות לילדים למבוגרים

תודה
    מלי

לקביעת תור
    סגירה
    חום תקין

הוספת תגובה

• חום תקין - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    15/02/2012

באופן עקרוני אין הבדל
    הטווח הנורמלי נע בין 36-37.5 כאשר בערב חום הגוף גבוה מהבוקר
    שלך
    פרופ איציק לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטה-תופעות לוואי
    לול
    14/02/2012

הבת שלי בת 3 חודשים קיבלה לפני שבועיים מנה ראשונה של חיסון רוטה. מרגע החיסון יש לה יציאות רכות כמעט כל האכלה (7 פעמים ביום!) יש לציין שהיא אוכלת מטרנה שידוע שלא מתעכלת מהר אצל תינוקות והיא הייתה עושה קקי עד החיסון פעם אחת ביום.

האם זה חריג? איך אפשר להקל עליה? איך אפשר לבדוק שאין בעייה או רגישות בשביל להיות רגועים במנות הבאות?

לקביעת תור
    סגירה
    רוטה-תופעות לוואי

הוספת תגובה

• רוטה-תופעות לוואי - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/02/2012

לול שלום.
    יכול להופיע שלשול לאחר החיסון. צריך להקפיד רק על כלכלה מלאה (כדי שלא תתייבש), ולא לשנות את הכלכלה הרגילה שלה בתקופה זו. תמשיכו מעקב רופא מטפל בימים הקרובים, עד שתחזור למתן יציאות רגילות. יש ציין שיש ילדים הנותנים 7 יציאות ביום וזה נורמלי לחלוטין. מה שקורה אצל בתכם זה שמספר היציאות השתנה פתאום. ולכן זה דורש מעקב.
    בהצחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    נטע
    14/02/2012

שלום, בני בן השנה ושלושה חודשים רגיל לסדר יום מסודר של אוכל כאשר בבוקר הוא אוכל פרוסה, לאחר מכן פירות ואז ירקות. מהיום שהוא התחיל לאכול הוא לא מוכן לאכול בבית כלל פירות ואצל המטפלת, לדבריה, הוא אוכל את כל הפירות ולרוב לאחר בערך שעה עושה קקי. מאחר שאיתי בסופ"ש הוא לא אוכל נוצר מצב שהפסקתי להכין לו ובשישי שבת הוא לא עושה קקי, דבר שגורם לו לכאבי בטן ולקום בלילה בבכי עם כאבים.
    אני לא יודעת מה לעשות ואיך להקל על כאבי הבטן שלו, ואולי איך למנוע אותם למרות שאיתי הוא באמת לא מוכן לאכול פירות.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/02/2012

נטע שלום.
    אני הייתי שואל את הגננת מה הסוד שלה? ואיך דוקא אצלה הוא מוכן לאכול פירות? אולי זה ניתן במשחק? או תוך כדי חוויה של אכילה בנוכחות עוד ילדים?
    בכל מקרה, נראה שהפתרון אצלכם יהיה מתן של פירות בצורה זו או אחרת.. ואם לא הולך, אז ניתן לעזור במסאג'ים לבטן, ובכיפוף ברכיים לעודד יציאה. .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    מישהי
    14/02/2012

שלום
    הבת שלי בת 5 חודשים לא רוצה לישון על הבטן בכלל במשך היום.
    ישנה כל הזמן על הגב..
    האם זה בסדר לגילה?או שכדאי בזמן שיה על הגב להפוך אותה על בטנה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/02/2012

מישהי שלום.
    בזמן שינה מומלץ להשכיב על הגב (למניעת מוות בעריסה). בזמן עירנות - להשכיב על הבטן. ניתן לגלגל מגבת מתחת בתי השחי שלה, כך שראשה והשכמות יהיו מורמים, דבר שיעודד את חיזוק שרירי הצוואר. כמובן ניתן לשים מולה מובייל או משחק מעניין שיגרה אותה להרים את הראש.
    גם אם היא בוכה קצת, לא מייד להתייאש, ולהמשיך להשכיב אותה על הבטן בזמן עירנות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכב תינוק בן חודשיים
    אתי
    14/02/2012

שלום רב אתמול הסבתא של בני שמרה עליו בערב וכשבאה לשים אותו בעריסה חטף מכה מהמובייל שהיה תלוי ... אני רק ראיתי שחטף מכה לא ראיתי היכן בדיוק אם בפנים או בראש הילד מאתמול מנומנם ישן הרבה מהרגיל .. אומנם מחייך ומגיב אבל ממש מנומנם ובלילה לא קם פעם ראשונה לאוכל אני הערתי אותו יש לציין כי אוכל כרגיל אני ממש מודאגת זה ילד עירני מאד שלא ישן ביום והיום מהבוקר היה ער אוליי שעה וכל הלילה ישן .. האם יכול להיות שנגרם נזק????

לקביעת תור
    סגירה
    מכב תינוק בן חודשיים

הוספת תגובה

• מכב תינוק בן חודשיים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/02/2012

אתי שלום.
    אני ממליץ שתפני עם התינוק לבדיקת רופא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל 4 חודשים
    שיר
    12/02/2012

שלום
    שמעתי על מי סוכר שנותנים לפני חיסון. איך מכינים? (בחיסונים הקודמים היא צרחה המסכנה ואני מעדיפה להקל עליה בחיסון הקרוב).

שאלה נוספת: היא פוזלת בשינה((משאירה עיניים חצי פתוחות), בעירות היא פוזלת לעיתים רחוקות יותר. זה מצריך בדיקה? מה הסיבה שבשינה פוזלת ובעירות לא?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל 4 חודשים

הוספת תגובה

• חיסון גיל 4 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    12/02/2012

טל שלום.
    מים עם סוכר... אין מינון מדוייק (כמו שכל אחד שותה את התה שלו אחרת). באותה מידה אפשר לתת מוצץ לפה.
    בנוגע לפזילה, אני נוטה להאמין שזה שום דבר, אבל ממליץ על בדיקת רופא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים, מזג אויר חם וטיול
    שרונה
    12/02/2012

שלום!

מודה לכם מראש!

ביתי בת שנה ו4 חודשים, ומזה כמה חודשים יש לה נוזלים באוזניים ואנחנו לא עושים כלום. אני מוטרדת מכך. רופא הילדים שלנו כל פעם מציין בבדיקה שיש לה נוזלים אבל לא נותן טיפול / מענה. לעיתים היו לה פקקים באוזניים וקיבלנו תרסיס לאוזניים כמה פעמים כל פעם למשך 7 ימים.
    שאלותיי-
    מה ניתן לעשות כדי שזה יעבור?( הנוזלים) ממה הם נוצרים? האם זה כואב? האם אפשר למנוע?
    וכן, אנחנו שוקלים טיול משפחתי לרגל ארוע משפחתי בעוד כחודשיים, ומלאים בפחדים ובהתלבטויות -מאחר וזו ילדתינו הראשונה אין לי ניסיון קודם ואני רוצה לדעת האם מותר לה לטוס/ להיות בשיט של 5 ימים עם נוזלים באוזניים?ובכלל?
    והאם מותרת חשיפה לשמש ( לא מרובה, כמה שפחות כמה שניתן כמובן אבל ברור לי שבטיול תהיה חשיפה לשמש) והאם יש סכנה ממשית בבילוי במזג אויר חם מהרגיל ( כדוגמת מיאמי בפלורידה )?

תודה רבה רבה,
    שרונה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים, מזג אויר חם וטיול - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    12/02/2012

שרונה שלום.
    נוזלים באזניים אינם מהווים דלקת אזניים, ואינן מסוכנים ואינם דורשים כל טיפול. יש רופאים שמנסים את מזלם (לרוב ללא הצלחה) עם נסיונות לטפל בנוזלים אלה ע"י תרופות "מייבשות" ומשתמשים לעיתים בפניסטיל... בפועל, אין צורך בטיפול, וזה רוב הפעמים חולף לבד.
    הדבר היחיד שדרוש זה מעקב אחר שמיעה, כי במקרה שהנוזלים באזניים פוגעים בשמיעה, יש צורך לטפל ע"י ניקוזם. כאמור, ברוב הפעמים אין צורך בכל טיפול.
    טיול משפחתי בקרוב! - תהנו! והילדה כבר בשת שנה וחצי, אין מה לחשוש! היא ילדה גדולה. מותר לה כל מה שמותר למבוגרים (שמש, מים, אויר).
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ושימוש בקרם הגנה וסכנת

שרונה
    12/02/2012

התייבשות.

שלום ד"ר אבישי,

העלית חיוך על פניי ושמחה רבה עם תשובתך. לגבי הנוזלים, איך אדע חלילה שיש פגיעה בשמיעה ? או שאעקוב ואם לא נעלמת התופעה של הנוזלים תוך כמה זמן עליי לגשת לרופא אף אוזן גרון לבדיקה? ( תוך כמה זמן?)
    ולגבי הטיול- באמת אין חשש להתייבשות? עליי לסמוך עליה שתבקש לשתות או להציע כל זמן קצר? ( כי שמעתי שממש ממש חם ולא כמו בישראל הרבה יותר), וכן שימוש בקרם הגנה לפנים ולעור הגוף מותר בגיל כזה? ורחצה בים ובבריכה- מותר? ( כמובן לא בהגזמה ואיתי ביחד, למשך נניח חצי שעה ברציפות זה סביר? מותר? סליחה אם נשמע מגוחך.....אני אמא קצת דאגנית ולכן מאוד מהססת אם לצאת לטיול...... )

תודה רבה רבה על תשובתך,

שרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ושימוש בקרם הגנה וסכנת - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    12/02/2012

שרונה שלום.
    בנוגע לנוזלים - להמשיך את המעקב אצל רופא הילדים. אם יש בעיית שמיעה - את כבר תדעי. את תהיי הראשונה שתשים לב לכך. ולפעמים, עולה חשד כאשר הילדה לא קלוטת את השפה או מילים לאחר גיל שנתיים בערך.
    בטיול - הכל מותר. היא תבקש לשתות, ואת תוכלי לעקוב אחר הטיטולים ולראות שהם לא יבשים. ומותר בבירכה ביחד איתך (כמובן להחזיתק אותה כל הזמן, עם מצופים, במקום עם מציל), ואפשר להשתמש בקרם הגנה, ולהיום במקומות מוצלים.
    תהנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שרונה
    12/02/2012

ד"ר אבישי היי,

אתה ממש מרגיע! מקווה שלא נגיע לשם- לבעית השמיעה....., בנתיים לצערי ביתי פיתחה חום גבוה הערב ( 39.2) ולא ידעתי זאת כשהייתי בערב אצל הרופא ילדים, והוא בדק את אוזניה שוב ואמר שמאחר ואפה קטן הנזלת לא יוצאת ואין ניקוז של הנזלת ולכן יש נוזלים באוזניים - באוזן התיכונה וקיבלנו טיפות לפה ותרסיס לאף...אבל אם יש חום- זה לא אומר שיש דלקת?
    מקווה מאוד שלא.....נלך שוב מחר בבוקר...
    מודה לך על כל העזרה וההכוונה, מקווה להשתחרר מכל הפחדים והדאגות ובאמת להנות...
    שוב תודה רבה,
    שרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלאדבר :) רפואה שלמה.

ד''ר אבישי קרן
    13/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אתי
    11/02/2012

בני בן חודש וחצי כמעט בלילה מתוך שינה משתולל עם הראש מצד לצד הידיים והרגליים ממש כמה שעות יש לציין שזה כל לילה באותם שעות משמע הולך לישון בתשע קם לאכול באחת קם שוב בארבע ואז זה מתחיל... קבוע ממש השתוללויות נהיה אדום ומעיף את הראש מצד לצד ... יש לציין כי יש לו חשד לרפלוקס האם מדאיג??? מעבר לרפלוקס מלבד זה הוא תינוק חייכן מגיב ועוקב לסביבתו...נ.ב אני אמא טרייה אז קצת חוששת ......

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/02/2012

שלום אתי
    הרפלוקס בהחלט יכול להוות סיבה לאי שקט. כדאי להשכיב השכבה גבוהה (הראש למעלה, על מיטה בשיפוע) ואם הוא לא יונק - אפשר להסמיך את הכלכלה שלו בקורנפלור.
    כל זה כדי שהאוכל לא יעלה לו למעלה בזמן השינה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גזים או גרפס
    סמדר
    10/02/2012

שלום ותודה
    יש לי בעיה שמאוד מציקה לי ואולי תוכלו לעזור לי
    הבת שלי בת חודש, יונקת בלבד
    בהנקה היא "מצקצקת" ולכן מכניסה המון אויר וסובלת מכאבים בזמן ואחרי ההנקה עד שיוצא לה האויר.
    הכאב הוא בעיקר בלילה למרות שגם ביום זה מציק לה
    היא בוכה מאוד ולא רוצה לינוק או ניענוע בידיים - כלום לא עוזר...
    יכול להיות שהיא גם סובלת מגזים
    הייתי אצל יועצת הנקה מוסמכת שבדקה ואמרה שבהנקה אין בעיה בתפיסה, בתנוחה או במבנה הפה (חך, לשון קשורה) ולמרות זאת היא עדיין "מצקצקת". הציעה לי לקבל טיפול אוסתאופטי.

יש לכם רעיון שיכול לעזור לי ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גזים או גרפס

הוספת תגובה

• כאבי גזים או גרפס - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/02/2012

תמר שלום
    אני ממליץ להחזיק את הילדה כמה שיותר זמן לאחר הארוחה כדי שכל הגזים יעלו למעלה ויצאו כגרפסים, הבטן לא תכאב אח"כ. התופעה של קוליק קיימת בין כך ובין כך, וקשה להתמודד איתה. כמה שפחות להפריע לילדה בניסיונות מיותרים - יותר טוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם סמוי בצואה אצל תינוקת בת 1.5 שנה
    סוזנה
    08/02/2012

הנכדה שלי סובלת כבר שבועיים משלשולים ולפעמים גם הקאות.
    עשו לה בדיקות דם, שתן וצואה (לפרזיטים ולדם סמוי) כולם יצאו שליליות חוץ מהתוצאה לדם סמוי שיצאה חיובית.
    מה הפרוש?

הוספת תגובה

• דם סמוי בצואה אצל תינוקת בת 1.5 שנה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    09/02/2012

שלום רב.
    האמת היא שאני לא יודע למה הרופא שלח את הבדיקה הזו. הייתי ממליץ לשאול אותו מדוע. זו לא בדיקה רוטינית בילד משלשל.
    דם בצואה אנחנו רואים לעיתים במחלות שלשולים בעיקר בדיזינרטיה (שלשול על רקע מחלה חיידקית) ולעיתים גם במחלות ויראליות. דם בצואה יכול להופיע גם בעקבות רגישות לחלב ( אבל הילדה בת שנה וחצי... אני מניח שעד היום לא היו תלונות שהחשידו לרגישות של המעי לחלב).
    אני הייתי מחכה לראות אם השלשולים פוסקים מעצמם. אם לא - אז יש מקום לשקול בירור גסטרואנטרולוגי. ברוב המקרים - הדם הסמוי ללא כל משמעות, ויכול להופיע כאשר יש פגיעה חולפת ברירית המעי בעקבות השלשולים.
    כמו"כ, דם סמוי חיובי יכול להיות כאשר הילדה צורכת ברזל.
    בהצלחה. ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה