פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבת אוזניים באמבטיה
    ליאורה
    01/03/2012

שלום, מאיזה גיל ניתן להפסיק לפחד שיכנסו מים לאוזניים ולחפוף באפן חופשי את הראש? מה עושים אם בכל זאת נכנסים מים לאוזניים לילדה בת חודשיים באמבטי3

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת אוזניים באמבטיה

הוספת תגובה

• הרטבת אוזניים באמבטיה - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    03/03/2012

אין כל חשש בכל גיל,
    תעלת האוזן אטומה ואין חשש לכל סיבוכים או דלקות אזניים,
    שלך
    פרופ איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 שבועות
    טלי
    29/02/2012

שלום רב,
    בתי בת 6 שבועות. בבדיקת טיפת חלב נראה שעלתה מאוד יפה במשקל מאז הלידה, מ 3300 ל 4500.

השאלה שלי היא בנושא צורת האכלה שלה:

היא אוכלת חלב אם מבקבוק, אבל מאיזושהי סיבה עוצרת לעיתים קרובות בגלל בליעת אוויר. צריך לעשות לה גראפס ואז להמשיך. האוויר שגורם לבעיה, לא נובע מהבקבוק עצמו, אלא מהצורה שבה היא מחזיקה את הפטמה בפה ובולעת. החלפתי כבר מספר בקבוקים וניסיתי פטמות שונות ולא ראיתי שום שיפור.
    זה גורם לכך שלפעמים ההאכלה לוקחת המון זמן ולעיתים קרובות יוצא שהיא אוכלת כמות יחסית קטנה במהלך האכלה (60 CC למשל) ולכן לאחר שעתיים בערך היא שוב צריכה לאכול.

האם תוכל להסביר למה זה קורה? לבתי הראשונה לא הייתה תופעה כזאת והיא הייתה מסיימת בבת אחת מנה גדולה של חלב אם מבקבוק ואח"כ עושה גראפס.

האם תוכל להמליץ משהו בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 6 שבועות

הוספת תגובה

• תינוקת בת 6 שבועות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

טלי שלום.
    את מתארת שהיא מחזיקה שונה את הבקבוק, וקרוב לודאי שבשל כך היא בולעת יותר אויר. כאשר את מאכילה אותה שימי לב שהפטמה מלאה בחלב (ולא באויר שמגיע עד לפתח של הפטמה), שהיא תופסת את כל הפטמה (עמוק בפה).
    בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להמתין בין ארוחה לארוחה לפחות 3 שעות, גם אם זה על חשבון זה שהיא תהיה רעבה מאוד בשעה האחרונה לפני הארוחה, רק כך היא תלמד שהיא צריכה לאכול טוב ועד הסוף את הארוחה הבאה...
    אל תעשי יותר מדי הפסקות במהלך האכלה, די בהפסקה אחת עד שתי הפסקות לגרעפסים.
    אל תאריכי כל ארוחה. עד 20 דקות זה בהחלט מספיק. רוב האוכל שתינוקות אוכלים בארוחה, בעצם נאכל ב5-10 דקות הראושונות. (כך גם בהננקה).
    ולסיום, כל ילד הוא עולם ומלואו... ואי אפשר לתת כללים הנוגעים לכל הילדים. מה שציינתי למעלה מהווה כלים מנחים... אבל ברור לי שלא כל ילד יסתדר עם הכללים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימפטיגו
    סוון
    28/02/2012

שלום,

והייתי אצל רופא עור אשר אמר שיש לו מחלת עור בשם אימפטיגו
    שהופיע לו רק בפנים,באיזה גיל זה עובר אם בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    אימפטיגו

הוספת תגובה

• אימפטיגו - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

אימפטיגו היא מחלה זיהומית, ואיננה קשורה לגיל.
    יש צורך לטפל בזיהום העורי הזה בכל גיל בו הוא מופיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

סוון
    01/03/2012

ממה זה בא פתאום המחלה הזיהומית?
    זה יכול להופיע שוב?
    זה יכול להמשוך לכל החיים ולהופיע שיתבגר בע"ה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    06/03/2012

סוון שלום.
    המחלה נובעת מחיידק שמצוי על העור. יכול להופיע שוב. חולף תחת טיפול אנטיביוטי.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של בת שנה - האם תקין ?
    נורית
    28/02/2012

היי הקטנה בת שנה

הולכת סביב חפצים. מנסה לאכול דברים לבד ומסתבכת לא מעט עם זה (: . שותה לבדמבקבוק. ממלמלת הברות לא מכוונות.

מנסה בימים האחרונים לטפס על כסא קטן ומשם לטפס על השולחן.

מתחילה להבין כי עליה לרדת מספה עם הטוסיק והרגליים מאחור.

היא יוצרת קשר עין מצוין. מפנה מבט כשקוראים לה ויכולה לשחק איתי אפילו ביחד 20 דקות אבל מצדשני לפעמים בדיוק הפוך- עסוקה בעצמה , לא נענית לקריאת שמה.

אוהבת מאוד משחקי קולות - כשאחותה עושה צרחה היא מקשיבה ואזמחזירה לה והכל תוך כדי חיוך וצחוק מתגלגל. כך הם יכולות לעשות במשך דקות עם קשר עין מדהים.

היא מוחאת כפיים. עושה נפנופים עם היד שנראים כאילו מנסה לעשות מחוות של "שלום" אבל לא תמיד ולא תמיד בהקשר הנכון.

כשהיא רואה אותי מרחוק היא מושיטה יד לכיווני , לעיתים עם אצבע אחת כמו הצבעה.

בימים האחרונים כשהיא משחקת עם חפץ היא מרימה אותו ו"מניפה אותו " למולי כאילו עושה "הנה תראי" .

עדיין לא נענית להוראה " תני לי את החפץ" כשמחזיקה אותו ביד.

מאוד חייכנית ומתגלגלת מצחוק .

נראה שעדיין אין לה הבנה שפתית -לא מבינה הוראות .

התחילה לחקות את הפעולה של מברשת על הראש לפני כשבועיים ומאז חוזרת על זה.

מוציאה דברים מקופסאות ומיכלים, עדיין לא מחזירה פנימה.

לעיתים כשאני מצביעה על האור ואומרת " אור" היא מסתכלת לאור.

יש שירים מסוימים שאני שרה והיא מכירה ומתחילה להתנדנד בישיבה ולמחוא כפיים.

מאוד סקרנית. מנסה להגיע לכל חפץ. גם כשמחביאים לה חפץ מוצאת אותו.

איך נראית לך ההתפתחות ?

מה בנוגע לתקשורת ?

לשפה והבנה ? זה מתאים לגילה ?

מתי מתפתחת יותר השפה ?

מתי תתחיל להבין הוראות ? ( הבנה)

הוספת תגובה

• התפתחות של בת שנה - האם תקין ? - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

שלום נורית.
    נראה שההתפתחות של הילדה שלך תקינה לחלוטין.
    אי אפשר לעמוד עם סקלה של נתונים מול הילדה ולסמן "וי" ליד דברים שהיא מצליחה ו "איקס" ליד מה שלא. באופן כללי נראה שההתפתחות שלה יפה מאוד ומשביעה רצון. היא מתקמדת בכל התחומים, באף תחום היא לא נסוגה... וגם אם יש תחומים שבהם היא איטית יותר, היא מראה התקדמות באותו תחום, ולכן נותר רק לעקוב אחרי ההתקדמות שלה.
    בנוגע לזה שהיא לא מבינה הוראות... תחכי עם זה קצת. תני לה זמן.
    אין גיל ספציפי שממנו מתחילים להבין הוראות... כל ילד בגילו ההתפתחותי, בתוך טווח של גילאים, יש ילדים שמבינים הוראות כבר בגיל 9-10 חודשים... ויש כאלה שבגיל שנה וחצי ואף קצת אח"כ...
    הכי חשוב לראות התקדמות, ולא לעמוד מול רשימת הישגים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים
    סוון
    27/02/2012

שלום,
    הבן שלי בן שנה וחודשיים,האם אפשר לתת לו מים מינרלים (לבקבוק כדי לשתות) במקום הרתחה של המים?
    ולאוכל בקבוק מים של הרתחה?

לקביעת תור
    סגירה
    מים

הוספת תגובה

• מים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

סיון שלום.
    בגיל זה אין צורך להרתיח מים. ניתן להשתמש במים מינרלים.
    לרוויה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים דומעות
    איילה
    27/02/2012

תינוקת בת חודשיים וחצי שדומעת בזמן האחרון בעיקר בעין אחת אך לאחרונה גם זה הגיע גם לעין השניה. אחת מהעיניים תמיד או שדומעת או שכיס הדמעות מלא בדמעות.
    אין לה חום אך היא קצת מנוזלת ומתעטשת לעיתים. ממה נובעות הדמעות?

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים דומעות

הוספת תגובה

• עיניים דומעות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

איילה שלום.
    נראה שיש לה חסימה / חסימה חלקית / היצרות של תעלת הדמעות. הטיפול הוא מסאג'ים במיקום שבין העין לאף, כדי לפתוח את החסימה הזו. הדבר נפוץ מאוד בתינוקות, ובד"כ חולף לבד בעזרת המסאג'ים האלה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לתת ויטמין D
    רועי
    26/02/2012

שלום רב
    על האריזה של הויטמין D לתינוקות רשום שאין לטפטף ישירות אלא למהול במיץ או במים. השאלה איך מוהלים בדיוק פאזה שומנית בנוזלית? זה לא עובד..
    אפשר בכל זאת לטפטף ישירות לפה התינוק?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    איך לתת ויטמין D

הוספת תגובה

• עם כפית!

סוון
    27/02/2012

היי,שאני נתתי לילד שלי ויטמין די,ניסיתי ישריות לפה ויצא לי כמות יותר גדולה,אז עדיף ויותר כדאי ונוח לטפטף על כפית ואז ישירות לפה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לתת ויטמין D - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

רועי שלום.
    כאבא ל 5 ילדים... אגלה לך סוד. טפטפנו ישירות לפה את הויטמין D לכל ילדינו, ולא נגרם להם כל נזק. רק יש להיזהר שלא לטפטף כמות גדולה יותר, ולא להשאיר את התרופה בהישג ידם של ילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתית מים מרובה אצל תינוק
    galiron
    26/02/2012

שלום רב,
    הבן שלי בן שנה ושותה כארבעה בקבוקי מים במהלך הלילה.
    הוא מתחיל את הלילה עם בקבוק מטרנה, ומתעורר כל שעה לשתיה.
    הילד מתפקד כרגיל, תאבון בריא וחיוני.
    האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    שתית מים מרובה אצל תינוק

הוספת תגובה

• שתית מים מרובה אצל תינוק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

שלום רב.
    אני הייתי ממליץ על ביצוע בדיקת שתן. בנוסף, לבדוק האם באמת הוא מתעורר כי הוא צמא, או שמא גיליתם ששתייה מרדימה אותו בחזרה, ויתכן שגם מוצץ או חיבוק היו מרדימים אותו בחזרה...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכלוך
    סמדר
    25/02/2012

שלום
    התינוקת שלי בת חודש וחצי
    קצת אחרי הלידה שמתי לב שיש לה לכלוך אפור בתוך הנרתיק (ממש בים השפתיים)
    השאלה שלי האם זה הפרשות טבעיות או לכלוך והאם צריך לנקות שם ?
    אני מנקה בעדינות וזה לא יורד... נראה לי קצת חודרני לנקות שם ?

לקביעת תור
    סגירה
    לכלוך

הוספת תגובה

• לכלוך - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

יש לנקות את האיזור הזה גם. אבל אם זה לא יורד, כדאי להראות לרופא הילדים, שיראה אם מדובר בלכלוך? זיהום מקומי (פטרייתי?) מבני?
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות
    סיון
    25/02/2012

שלום,
    יש לי תינוקת בת שבועיים ויש לי מס' שאלות:
    1. האם ניתן לכסות אותה בזמן שינה עם פוך? אני כרגע מכסה אותה עם שמיכה מחממת ומעל זה פוך.
    2. מה הלבוש המתאים בזמן שהייה בבית? תמיד אני חושבת שלא מספיק חם לה. היא לבושה בגרבי כותנה, מכנס רגלית ומעליו עוד מכנס מחמם, חולצת בסיס וחולצה נוספת מעל. האם זה מספיק?
    3. יש פעמים שהיא לא ישנה כ"כ טוב. על הידיים היא נרדמת וישנה בשקט, אולם כשמכניסה אותה לעריסה היא ישנה אבל לא בצורה חזקה - מזיזה ידיים, משמיעה קולות גם של בכי לפעמים ואז היא מפסיקה וחוזרת על זה שוב אחרי דקה שתיים. ומן הסתם לא תמיד אפשרי להחזיק אותה לישון על הידיים.
    4. האם צריך לעקר את הבקבוקים כל פעם לאחר כל ארוחה או שמספיק פעם ביום ואחרי כל ארוחה לשטוף במים וסבון?

תודה על העזרה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות

הוספת תגובה

• מס' שאלות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    29/02/2012

סוין שלום.
    1. פוך עלול להיות קצת מסוכן. צריך לשים לב שהשמיכה לא עולה לה אל מעל הכתפיים והראש. ניתן להשתמש בשמיכה פחות חמ, אבל לחמם את החדר ע"י רדיאטור/מזגן, ולהקפיד שהחדר יהיה מאוורר.
    2. לבוש של שתי שכבות בגיל הזה. כאשר יוצאים מהבית להוסיף שכבה נוספת. לשים לב שהידיים לא קרות.
    3. זה נורמלי אצל תינוקות. לא לדאוג. נכון... אי אפשר כל הזמן על הידיים.
    4. בשלב הזה לעקר בקבוקים לפני כל שימוש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    אלישע
    23/02/2012

ערב טוב
    1. ביתי בת חודשיים והיא מזילה המון ריר ומרטיבה את כל הבגד העליון ממה זה נובע?

2. באיזה גיל מסתיימת תקופת הגזים המחרידה ?

תודה מראש
    וסופ"ש מהנה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    24/02/2012

1. הזלת ריר בגיל הזה, כאשר אין כל מצוקה נשימתית או חום, פשוט נובעת מרוק/ליחה/אוכל שנותר בפה, אשר יוצאים כאשר הפה פתוח... אין ממה להרגש.
    2. תקופת הקוליק יכולה להימשך עד גיל 4 חדושים פלוס-מינוס. סבלנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הגב
    סיון
    23/02/2012

שלום,
    בתי בת שבועיים וניזונה בעיקר ממטרנה.
    בזמן הארוחה ולאחריה היא פולטת תמיד. בזמן הארוחה לפעמים היא פולטת יחסית הרבה וגם לאחר הארוחה, לפעמים גם שעה שעתיים אחרי היא פולטת.
    אני יודעת שלפי ההמלצות של משרד הבריאות תינוק צריך לישון על הגב בלילה. אבל האם זה לא מסוכן בגלל הפליטות שלה?
    למרות שאני ישנה איתה באותו החדר, לא תמיד אני יכולה לראות מתי היא פולטת מכיוון שבין הארוחות שלה גם אני ישנה.

מה ניתן לעשות?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הגב

הוספת תגובה

• שינה על הגב - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    24/02/2012

המלצות משרד הבריאות מבוססות על מעקב ארוך מאוד אחרי מקרי מוות בעריסה מרובים.. לצערנו, נמצא שרוב המקרים נבעו משכיבה על הבטן. שכיבה על הגב מגנה מפני מוות בעריסה. סיבת המוות (מוות בעריסה) אינה ידועה, אך בשל ההקשר הברור לצורך השכיבה, יש המלצות ברורות להשכבה על הגב. ההגיון אומר שמסוכן לילד להיות עם הפנים תקועות בתוך המזרן, ודאי אם יש שם הפרשות, אותן הוא יכול לשאוף לריאות... בעוד שאם הוא שוכב על הגב, הפליטה יוצאת החוצה, או נבלעת על ידו (נכנסת למערכת העיכול, לא לריאות).
    כמובן שהייתי ממליץ לילה הספציפית שלך להחזיק על הידיים עד שהיא עושה גרעפס, וכן להשכיב השכבה גבוהה, (לשים ספר או שניים מתחת רגלי המיטה, כך שהמיטה תהיה בשיפוע של כ 30 -40 מעלות, וראשה של הילדה יהיה גבוה יותר מרגליה בזמן שהיא ישנה). - כדי למנוע פליטות על רקע רפלוקס.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בדרכי השתן ?
    מוטי
    23/02/2012

שלום-רב, הילדה שלי בת שנה ו-8 ח'.
    לפני חודשיים וחצי סבלה מזיהום בדרכי השתן.
    החיידק: אי-קולי.
    לאחר 7 ימים עם חום 40 מעלות שבהם הרופא שלה טען שמדובר בוירוס, קיבלה אנטיביוטיקה לוריד בבית חולים ולאחר 24 ש' מנה נוספת במוקד הקופה.
    לאחר 48 שעות ירד החום.

מאז ועד היום הצואה שלה דלילה (לא ניתן להגדירה כשלשול וודאי שלא מוצקה).

בבדיקת שתן לפני שלושה שבועות (כחודשיים לאחר גילוי הזיהום)
    כדוריות הדם האדומות - 25,
    כדוריות דם לבנות - שלילי
    תרבית שלילית.

בבדיקת שתן מהיום
    כדוריות דם אדומות -25
    לבנות - מעל 100
    תרבית לא נבדק

מה לדעתכם האבחנה?

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בדרכי השתן ?

הוספת תגובה

• זיהום בדרכי השתן ? - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    24/02/2012

מוטי שלום רב.
    דגימת השתן לא תקינה.
    השאלה היא מדוע היא נלקחה? האם היו תלונות של צריבה בשתן? חום? הקאות?
    תמתינו לתשובת תרבית שתן. \
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת בת שבועיים
    סיון
    22/02/2012

שלום,
    אני אמא טרייה לתינוקת בת שבועיים.
    בימים האחרונים היא סובלת מעצירות וגזים. יש לה יציאה בקושי פעם ביום.(יציאה בצבע צהוב, לא רכה). עשיתי לה פעם אחת חוקן.
    עליי לציין שהאוכל העיקרי שלה הינו מטרנה (אני שואבת חלב אבל יוצא לי כמויות מעטות).
    אחרי כל ארוחה לוקח זמן להרגיע אותה והיא לא שקטה בגלל הכאבים. היא מאוד מתאמצת לעשות אבל לא מצליח לה.
    בנוסף, בזמן האוכל היא פולטת הרבה, לפעמים בכמויות גדולות. יכול להיות שזה נובע מהמאמץ?
    אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי להפסיק את העצירות?

הוספת תגובה

• ניסית לשנות את הפורמולה

אימא של לירז
    23/02/2012

תבדקי אם את נותנת פורמולה עם שמן דקלים,
    יש פורמולות שיש שעדיין (ה' יודע למה) יש בהן את החומר הזה שממה שהבנתי עושה עצירויות.
    נסי לשנות לפורמולה שאין בה שמן דקלים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת בת שבועיים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    24/02/2012

סיון שלום.
    עצירות מוגדרת כיציאה קשה, או אי מתן יציאה במשך כשבוע (בפועל אין הגדרות ברורות, אבל הדברים האלה נחשבים קונצנזוס פחות או יותר...). אין לעזור לתינוקות ע"י הכנסת מדחום לישבן. אפשר לעזור ע"י כיפוף רגליים קדימה (תרגיל התעמלותי) ומסאג'ים בלטן עם כיוון השעון. התלונות שלה מתאימות לגיל, וזה נקרא קוליק. זו תקופה בה התינוקת לומדת לתפעל את מערכת העיכול שלה, וזה יכול לקחת קצת זמן. אין מה לדאוג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה לתינוקת בת 5 שבועות
    טלי
    21/02/2012

שלום,
    בתי בת 5 שבועות היום בדיוק.
    לפני כמה ימים התחילה מאוד בהדרגה להתפשט פריחה על פניה.
    אני חושבת שאני מכירה את הפריחה, כי כזאת הייתה לבתי הראשונה, אבל אצלה היא הופיעה בגיל 3 שבועות. הרופא אז אמר שזה נובע מההורמונים של החלב אם.

יש לנו תור לרופא רק בעוד 3 ימים. השאלה שלי היא האם לחכות או להגיע לבדיקה באופן מיידי כדי לשלול משהו אחר?

מה אפשר לעשות כדי לעזור בטיפול הפריחה?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה לתינוקת בת 5 שבועות

הוספת תגובה

• פריחה לתינוקת בת 5 שבועות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/02/2012

טלי שלום.
    הדבר המפתיע ביותר בשאלתך זה המשפט "יש לנו תור לרופא רק בעוד 3 ימים"... רופא ילדים אמור להיות זמין באופן יומיומי... מקסימום ביום למחרת.
    בכל מקרה, נשמע שאכן מדובר בתגובה להורמונים שלך. אם מופיע חום או הקאות או החמרה במצב הכללי של הילדה - יש לפנות לרופא ולא להמתין 3 ימים.
    בנוגע לטיפול - אין צורך לטפל, רק לשמור על הנקיון של הפנים, ולהמתין... זה עובר לבד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה