מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריפלוקססמדר10/03/2012
אני מתחילה לחשוד שביתי בת חודשיים יש ריפלוקס,
היא יונקת ממש מעט, אני מרימה אותה לגרפס והיא בוכה, החלב יוצא לה מהפה ומהאף (!) וזה ממש כואב לה... היא פולטת מלא !!! וכל זה לפני שיצא לה הגרפס...
בוכה אם אני מחזירה אותה לציצי, מקשיתה את הגב (לא בהנקה, אלא כשמרימים אותה), לא רוצה לאכול אח"כ.
בקושי עלתה במשקל
בגלל שבכל זאת היא עושה קקי כל יום וישנה יחסית וגם רגועה, אני לא חושבת שזה ריפלוקס חמור לטיפול תרופתי (לפי מה שקראתי) אני משכיבה ומחזיקה הרבה במאונך
היום ניסיתי להניק כשהיא שוכבת עלי במאונך (בטן לבטן) וזה עזר לה, לא פלטה אח"כ
האם זה ריפלוקס
ויש עוד משהו שאני יכולה לעשות לדעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/03/2012שגית שלום.
לפי התיאור שלך זה נשמע כמו רפלוקס.
הטיפול הלא תרופתי כולל השכבה גבוהה (בזוית השראש גבוה יותר מהגוף), לא להאכיל בתכיפות (לפחות 3 שעות בין ארוחה לארוחה, לא צפוף יותר). תינוקות שלא יונקים יכולים לאכול כלכלה מוסמכת או אנפמיל AR (כלכלה יחודית לרפלוקס).
אם אין שיפור או המצב לא עוזר, אפשר להשתמש בתרופות.
כדאי לפנות לרופא לשמוע עוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת ושיעול לבת חודשסיון10/03/2012
שלום,
בתי בת חודש ואתמול שמתי לב שיש לה קצת נזלת והיא מחרחרת כנראה כי האף סתום. בנוסף, יש לה גם שיעול, לא שיעול יבש אלא נשמע כמו שיעול כמו בן אדם שמעשן. היא לא משתעלת כל היום, אלא רק כמה פעמים ביום.
כדי להוציא את הנזלת השתמשתי במין משאבה שמוציאה את הנזלת החוצה כדי לעזור לה לנשום יותר טוב (האם זה מותר? )
בסך הכל היא אוכלת רגיל ומרגישה טוב.
האם יש צורך לקחת אותה לרופא בגלל השיעול או לחכות שזה יעבור לבד?
אפשר לתת תמיסת מי מלח בשביל הנזלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת ושיעול לבת חודש - תגובה
ד''ר אבישי קרן13/03/2012סיון שלום.
הטיפול המועדף הוא במי מלח לאף (אפשר בספריי, או באינהלציה).
אני פחות מתלהב מטיפול במשאבה... כי זה עלול לפצוע את הנחיר, והתועלת היא לכמה דקות... אבל בהחלט אפשרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהדנה09/03/2012
שלום רב,
אני לא בטוחה ששאלתי שייכת לורום זה אבל ננסה-
בתי בת שנה ו-3 חודשים החלה ללכת בסוף שבוע שעבר.(כמה צעדים רצופים).
בתחילת שבוע זה, באחד הבקרים היא טיפסה ונפלה החוצה מהלול.
מאז הנפילה(היא לא נבדקה ע"י רופא ) נדמה כי היא "מפחדת" לעמוד ועומדת הרבה פחות
ממה שכבר עמדה ואף הלכה 5-6 צעדים רצופים, ועכשיו אמנם עומדת, אבל פחות ,והולכת 3-4 צעדים. בנוסף, לפני הנפילה היתה קמה ומנסה ללכת שוב ושוב ועכשיו כשנופלת ממשיכה את הדרך בזחילה.
גם כשמנסים להעמיד אותה היא לא ככ מסכימה לעמוד.
אציין כי מבחינה פיזית לא נראה שנגרם נזק חיצוני כלשהו, היא זוחלת, מטפסת ומשתוללת כרגיל, ולא בוכה בכי חריג שיכול להצביע על בעיה או כאב.
האם ישנה בעיה שכדאי לבדוק בכל זאת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה - תגובה
ד''ר אבישי קרן09/03/2012דנה שלום.
אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא כדי לשלול שבר באחת מהגפיים בשל הנפילה.
לפי מה שאת מתארת נראה שלא נגרם שבר, ואולי ביתך חוששת מנפילה נוספת/חבלה נוספת, ולכן עושה מה שכולנו עושים... נמנעים מלנסות שוב, מחשש ליפול.
אבל, זו הדרך היחידה ללמוד. ולכן צריך לעודד אותה לצעוד ולגרות אותה להמשיך ולנסות.
ולסיום, תינוקת שהלול לא מהווה בשבילה מחסום - צריך להוציא אותה ממנו, ולא להשתמש בו יותר. הלול איבד את הפונקציונאליות שלו בשבילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים מאוד גבוהים אצל תינוקאליס08/03/2012
שלום!בני בן 7 חודשים בזמן האחרון ישנוני ומשתעל,הלכנו לרופא,עשינו בדיקות,והיא אמרה שהכל נראה תקין ושנחזור אליה בעוד 3 ימים.עשינו בדיקות דם ועכשיו ראיתי את התשובות.אחוז הלימפוציטים גבוהים (68.4 אחוז) שזה הרבה מחוץ לנורמה.האם אני צריכה לדאוג וללכת למרפאה בדחיפות?ממה שקראתי באינטרנט היו שם דברים נוראיים..או אפשר לחכות 3 ימים עד התור הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים מאוד גבוהים אצל תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/03/2012שלום רב אליס.
לא ציינת, ואני מניח שלילד אין חום.
ההחלטה על חזרה לבדיקת רופא היא לפי ההתנהגות של הילד. אם הילד נראה טוב, עירני פעיל ושמח, אפשר לחכות עד לפגישה עם הרופא/ה. אם יש חום או שהילד נראה לא טוב - יש להקדים את הפניה לרופא/ה.
קריאה באינטרנט... בד"כ מבהילה, כי לכל תופעה יש הסברים פושטים (כמו מחלה ויראלית שחולפת) ועד הסברים נוראיים (מחלות ממאירות וכדומה'... שמפחידות מאוד).
אפילו לתלונות כמו חום או שיעול או הקאות יש את הטווח הרחב מאוד של הסברים החל ממחלות פושטות שחולפות ללא כל טיפול וכלה במחלות נוראיות.
ולכן... קריאה באינטרנט צריכה להיות מבוקרת ומסוייגת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לתינוקת בת חודשסיון07/03/2012
שלום,
בתי בסוף השבוע הקרוב תהיה בת חודש. היא אוכלת היום כל 3-4 שעות בין 70-120 מיל בארוחה. לעיתים, יש מקרים בודדים בהם היא אוכלת 60 מיל.
קצת קשה לי לדעת האם הכמות שהיא אוכלת מספיקה בשבילה, לרוב היא אוכלת כמות של 110-120 בכל ארוחה ולפעמים היא מתעוררת לבד לאחר 4 שעות כדי לאכול ולפעמים לאחר 3 שעות. גם יש מקרים שלאחר 4 שעות היא לא מתעוררת לאכול ואני מעירה אותה בעצמי.
רציתי לדעת:
1. מה הכמות אוכל המומלצת לתינוקת בגילה? יש מקרים שהיא אוכלת 120 ונראה לי שאם היה עוד קצת בבקבוק היא הייתה אוכלת עוד ואילו יש פעמים שהיא אוכלת פחות.
2. האם להעיר אותה באופן יזום לאחר 4 שעות במידה והיא לא קמה בעצמה או לתת לה לישון? היכן עובר הגבול? קשה לי לדעת מתי היא תהיה רעבה ומתי בדיוק להעיר אותה.
3.עליי לציין, שבדרך כלל היא פולטת לפעמים בזמן האוכל וגם קצת אחרי. לפעמים הפליטות הן בכמות מועטה ולפעמים בכמות גדולה. אם היא אכלה למשל כמות של 120 מיל ופלטה יחסית הרבה, האם זה נחשב שהיא בעצם אכלה פחות מ-120 בגלל הפליטות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לתינוקת בת חודש - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/03/2012סיון שלום.
תשובה אחת לכל שאלותייך... הילדה צריכה לאכול כמות כזו שבה היא עולה במשקל על פי עקומות הגדילה. ילדה שאוכלת הרבה ופולטת חלק מזה, כמובן שלא אכלה את כל המנה אלא את המנה פחות הכמות שהיא פלטה... וזה אומר שמלכתחילה כנראה הספיק לה פחות מה 120 מ"ל לארוחה.
יש נוסחה המחשבת משקל ילד כפול 150 לחלק למספר ארוחות, כערך של מנה הנדרשת מינימום לארוחה.
ילדה ששוקלת 5 ק"ג צריכה לאכול 5X150 ביממה, שזה 750. ואת הכמות הזו מחלקים למספר הארוחות אותן היא אוכלת, לדוגמא אם היא אוכלת 7 ארוחות, אז היא צריכה לכל ארוחה בערך 100-110 מ"ל.
אבל ילדים הם לא מחשב, ולא כל ילד נכנס מדוייק לנוסחה, ולכן לא לריב איתה על כל מנה שהיא לא גומרת עד הסוף (כי אם תתני לה יותר ממה שהיא צריכה, היא ממילא תפלוט את זה החוצה), ולא לדחוף לא אוכל אם היא לא רוצה יותר מ 60 מ"ל (כי היא בעצמה תבין שהיא רעבה, ובארוחה הבאה היא תדרוש יותר).
כדאי בשלבים הראשונים להקפיד על הליכה לטיפת חלב לשקילה מסודרת, כדי לראות שהיא אכן עולה לפי עקומות הגדילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרחת חיתוליםאמא מודאגת05/03/2012
שלום רב.
מקווה שזה הפורום הנכון :)
הבן שלי בן חמישה חודשים ושבוע ועד עתה הכל היה בסדר מבחינת התפרחת, הייתי שמה לו טלק והכל היה טוב, מדי פעם הייתה אדמומית אבל מריחה של קרם החתלה ללילה פתרה הכל.בשבוע האחרון הופיעה אדמומיות נוראה באיזור וגם מין פריחה על הטוסיק שמתבטאת בנקודות קטנות כאלה (נראה קצת כמו אלרגיה). ניסיתי לשים כמה סוגי קרם שונים אבל לא עובר ולא משתפר... לא השתנה שום דבר בסדר יום שלו או בתזונה. מה ניתן לעשות בנדון?? אודה לתשובה מהירה כי מאוד מודאגת מהעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרחת חיתולים - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/03/2012שלום רב.
נקודות נקודות מסביב לפריחה, מתאימות לפטרת. הטיפול בה הוא ע"י הוספה של משחה אנטי פטרייתית. ניתן לקנות (גם ללא מרשם רופא) בייבי אגיסטן.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותטלי05/03/2012
שלום רב
בני בן עשרה וחצי חודשים. בדר"כ יש לו בין שלוש לארבע יציאות ביום.
בשבוע האחרון יש לו בין שמונה לעשר יציאות ביום ואפילו בלילה מתעורר בגלל זה. לפעמים יש יציאה ואחרי רבע שעה שוב יציאה.
היציאות רגילות ולעיתים נוזליות יותר ואפילו בורחות מהחיתול.\
רופא אמר שייתכן וזה בגלל שיניים...
אני בכל זאת לא שקטה...
הוא ניזון מהנקה שלוש פעמים ביום, בוקר אחה"צ וערב ובמהלך הלילה לפי דרישה, בין פעמיים לשלוש. כל היתר מוצקים: פירות, ארוחת צהרים שמשתנה כל פעם, תמיד משהו בשרי עם תוספת. אחה"צ מעדן ובערב א. ערב לחם, גבינות, ביצים, לזניה...
האם ייתכן והיציאות המרובות קשורות לשיניים או שעליי לברר לעומק???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/03/2012טלי שלום.
אני הייתי לוקח תרביות צואה לוירוסים, חיידקים, ובעיקר לפרזיטים (!) אשר יכולים לגרום ליציאות רכות לתקופות ממושכות. יש הרבה סיבות ליציאות שלשוליות. נכון שהנצת שיניים היא אחת מהסיבות, וגם שתיה של מתוקים (הרבה סוכר) יכולה לגרום ליציאות שלשוליות.
אם התלונה נמשכת מעבר לשבועיים, הייתי אפילו ממליץ על ניסיון טיפול בפלאג'יל (אנטיביוטיקה שיעילה נגד פרזיטים). כמובן - לאחר שתתייעצי עם הרופא המטפל.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר ונטילציה בתינוקותמיכלק05/03/2012
שלום,
אשמח אם תוכלו להסביר מהו התקף של היפר ונטילציה וכיצד זה נראה. אני חושדת שלבתי (בת שבעה חודשים) היה התקף כזה, והייתי רוצה לדעת האם זה מסוכן ומה יש לעשות כאשר זה קורה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפר ונטילציה בתינוקות - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/03/2012מיכל, שלום,
האם נאמר לך שמדובר בהתקף היפרונטיצליה (שאיננו אופייני לגיל הזה כתופעה התנהגותית)? או BREATH HOLDING SPELL (שכן אופייני כתופעה התנהגותית, אם כי גם בגילאים יותר מבוגרים במעט)? תוכלי לתאר את האירוע שראית? האם היא התנמה מהר? הכחילה? הפסיקה לנשום? האם זה קרה בעקבות בכי? כאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק מסרב לאכול ומקיאג'ני04/03/2012
שלום,
התינוק שלי בן 11 חודשים.
כל היום מחייך ושמח.
מאז יום חמישי שעבר (1.3.12) מסרב לאכול.
מקיא פעם ביום (פעמיים הקיא על הבוקר והיום הקיא לקראת השינה).
משחק, שמח, צוחק.
שותה מים. עושה קקי ופיפי.
דואגת במיוחד משום שהוא פצפון: שוקל 7 קילו...
לדאוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק מסרב לאכול ומקיא - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/03/2012ג'ני שלום.
כדאי לפנות לרופא, רק כדי שיבדוק מהו המקור להקאות... כמובן, אם יש סימנים נוספים חוץ מהקאות (כמו חום!, שלשול? כאבי אזניים?) או אם יש רקע רפואי לא תקין (כמו הידרונפרוזיס, או דלקות בדרכי השתן בעברו).
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת ארוחהיבגניה04/03/2012
שלום רב!
יש לי תינוקת בת חצי שנה התחלנו לתת לה טעימות ועכשיו אנחנו מתחילים להחליף לה ארוחה, ארוחה אחת של ירקות עם בשר ועוד ארוחה של פירות, האם צריך להתחיל עם פרי אחד ולהוסיף בהדרגה פירות אחרים? וכמה CC צריך לתת לה גם מהירקות וגם מהפירות, הגובהה שלה 66 ס"מ והמשקל הוא 7.300* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת ארוחה - תגובה
פרי חדש שלא נתתם לה קודם - כדאי לתת כל פעם פרי בנפרד, ולא את כל הפירות ביחד. לאחר 3-4 ימים שהיא מכירה את הפרי, ולא נגרמה כל פריחה או תגובה אלרגית, אפשר להוסיף פרי נוסף.
אני ממליץ לתת כמות שבה התינוקת שבעה, ולא "לדחוף" מעבר למה שהיא רוצה. (כמובן שכמות כזו היא אינדבידואלית לכל ילד וילד ולא נמדדת ב CC).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה אצל תינוק כיומיים לאחר בריתJane04/03/2012
שלום!
לתינוק בן 10 ימים כיומיים לאחר ברית, הופיעה פריחה על הירך ליד המפשע וגם מעל הפין. הפריחה נראתה כפפולות קטנות אשר נפרצו ומתחתיהם היו עוד פפולות נוספות, העור היה אדום ומקולף באיזור הנגוע.
לפני המלצת רופאת ילדים במשך כ-5 ימים נמרחה משחת ויטה-מרפן, אשר בדרך כלל משתמשים בה לאחר הברית, ללא הטבה אך גם ללא החמרת המצב. לאחר מכך, רופאת הילדים רשמה משחת דרמקומבין פעמיים ביום - גם ללא הטבה במשך כ-5 ימים.
לאחר מזה, ביקרנו אצל רופא עור שאבחין בפטריה ורשם טבעדרם פעם ביום ל-7 ימים והפטריה נעלמה. כיומיים לאחר סיום תקופת הטיפול בטבעדרם שוב התחילו להופיע פפולות של פריחה.
שאלות:
1. האם צריך ומותר להמשיך טיפול בטבעדרם בתינוק כזה קטן?
2. אילו השפעות ותופעות לוואי יכולות להיות משימוש בקרמים המכילים סטרואידים ותכשירים אנטי-פטרייתיים על התינוק כזה קטן?
3.מה לעשות עכשיו כאשר ללא טיפול הפריחה (פטריה) חוזרת?
4. האם לפי התיאור הנ"ל זה באמת פטריה?
תודה רבה על תשומת לבכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה אצל תינוק כיומיים לאחר ברית - תגובה
נתחיל מהסוף.. לפי התיאור - זה יכול להתאים לפטריה.
פטרת באיזור הטיטול מופיעה משום שהאיזור איננו יבש. ולכן רצוי לשמור על האיזור יבש, ע"י החלפה תדירה של טיטולים, ניגוב האיזור, שימוש במשחות פסטה באופן תדיר.
אם מופיע זיהום מקומי אשר לא מגיב לטיפול המניעתי, יש להוסיף משחות מקומית. משחת בייבי אגיסטן (לא דרוש מרשם רופא) היא אנטיפטרייתית. ניתן להוסיף אותה ללא כל ביעה, למשך 5-7 ימים. אם עדיין נשארת תפרחת - לפנות לבדיקת רופא. משחות אנטיביוטיות או סטרואידליות - יותר בעיתיות, רק במרשם רופא למרוח.
תופעות לוואי של טיפול ממושך בסטרואידים - גורם בעיקר לשינויים עוריים בפיגמנטציה, יכול לגרום לשיעור (!!!), ובריכוזים גבוהים מאוד לתקופות ארוכות מאוד, יכול לגרום גם לתופעות לוואי סיסטמיות, של כל הגוף... {(תופעות לוואי אלה נדירות כאשר הטיפול בסטרואידים הוא במשחה עורית... אבל יותר נפוצות כאשר הטיפול הוא בכדורים/סירופ).
בשל כך, יש להיזהר יותר עם המשחות הסטרואידליות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה אצל תינוק
Jane06/03/2012שלום ותודה על תשובתך!
מרחתי טבעדרם 7 ימים פעם ביום וכאשר כיומיים לאחר הפסקת הטיפול הזה ראיתי שהפפולות שוב התחילו להופיע, המשכתי למרוח את המשחה עוד 4 ימים עד לביקור אצל רופא עור אחר.
רופא עור אחר באמת רשם לי בייבי אגיסטן ומשלשום אנו משתמשים בו. רק לא מובן לי: למה לא הציעו לי את זה מהתחלה וישר המליצו על המשחות הסטרואידליות בתינוק כזה קטן, שעכשיו אני ממש בלחץ שבכלל השתמשתי במשחות האלה.
האם שימוש במשחות סטרואידליות כגון - דרמקומבין פעמיים ביום במשך 5 ימים ולאחר מכך בטבעדרם פעם ביום במשך 11 יום היה יכול להזיק לו? הוא היום בן חודש ושבוע והתחלנו להשתמש בהן כשהוא היה רק בן שבועיים?
תודה מראש על תשומת לבך!
אמא של התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה אצל תינוק - תגובה
אני לא מאמין שנגרם נזק ממספר ימים שציינת.
אני מניח שהרופא התחיל בטיפול זה כי הוא ראה פריחה חמורה, והניח שלא מספיק טיפול נגד הפטרת, אלא יש צורך בתוספת נגד התהליך הדלקתי שהתלווה.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
Jane06/03/2012תודה רבה, אמשיך להשתמש בבייבי אגיסטן עוד כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה שחורה גזים האם תמל מתאים?אביבה04/03/2012
שלום
יש לי תינוקת בת חודש וחצי ניזונה מהיום הראשון לחייה מסימילאק אוונס פלוס (עוד מבית החולים) בשלושה שבועות האחרונים חלה עליה ברמת הגזים יש ימים שקטים ויש ימים קשים .אוכלת מסודר כל 3 שעות ולפעמים מושכת לכיוון 4 שעות ישנה טוב בלילה .
בימים שקטים נינוחה וערנית בשעות הערות הנורמליות לגילה
בנוסף בימים הראשונים לחיה היתה עושה צואה צהובה וחומה רכה .
בשבועיים האחרונים סובלת מעצירויות ולאחר מסז והרמת רגליים עושה יציאה שחורה.
האם יש סימן לדאגה?
איך יודעים האם המזון מתאים לה?
מהם הסממנים לתינוקות הרגשים ללקטוז?
נתתי לתינוקת 4 פעמים "סימיקול" והפסקתי בעקבות כך שקראתי באינטרנט שמשרד הבריאות אוסר מתן חומרים למניעת גזים לתינוקות בגלל האלכוהול והסוכרים המצויים בחומרים... אני מבולבלת כי אם יש בהם סיכון/בעיתיות מדוע משרד הבריאות מאשר לחברות לייצר/למכור אותם? מה דעתך?
תודה על תשובה מהירה
ותשומת הלב
שבוע טוב וחג פורים שמח
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק עברנו משהו דומה
שרי04/03/2012התינוקת שלי סבלה באמת מרגישות לפי הרופאה -ויש סממנים אחרים (אני לא חושבת שעצירות זה סממן לרגישות אבל אני לא בטוחה..). לגבי הסימיקול-נראה לי שאת מתבלבלת עם מוצרים אחרים שיש בהם אלכוהול ו/או סוכר גם אני בדקתי את הנושא של השימוש בסימיקול עם הרופאה שלנו שאמרה שהוא בטוח לחלוטין (בניגוד לכמה מוצרים אחרים שהורדו מהמדף) בכל מקרה, אם יש לך את הסימיקול בבית את יכולה לקרוא בהוראות שימוש(קראתי שוב בעקבות מה שכתבת..)-הם חייבים לציין מה מכילה התרופה ולפי מה שכתוב אין שם אלכוהול וסוכר,כך שאת יכולה להיות שקטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצואה שחורה גזים האם תמל מתאים? - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/03/2012אביבה שלום רב.
אין לי תשובות לכל השאלות, ודאי לא לשאלות שצריכות להיות מופנות למשרד הבריאות...
את מתארת מצב רגיל של קוליק בילדים... למעט דבר אחד, וזה היציאה השחורה. כאשר רואים יציאה שחורה - הייתי ממליץ לפנות לרופא, כדי שיראה האם אכן מדובר ביציאה שחורה, ואם יש צורך בבירור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהיבגניה03/03/2012
שלום רב!
יש לי כמה שאלות!
יש לי תינוקת בת חצי שנה שמאז הלידה היא לא לוקחת מוצץ, ניסינו כל מיני והיא לא לוקחת כלום, בהתחלה זה לא ממש הטריד אותנו כיוון שעד לפני חודש היא הייתה ילדה מאוד שקטה, כמעט ולא בכתה, אבל אז הכל השתנה, היא התחילה יותר לבכות ולא סתם לבכות אלא ממש לצרוח ואז יוצא מצב שהיא כל הזמן על הידיים כי היא כמעט רוב היום!
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חצי שנה - תגובה
פרופ' יצחק לוי03/03/2012קודם כל יש להבדק ולראות אם משהו לא מפריע לה (אזניים וכו),
אם הכל בסדר אפשר להרגיע אותה בהרבה דרכים-חיבוק, שירה, סיפור ועוד הרבה
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס הליכה- מוטרדת מאודאביטל01/03/2012
שלום,
יש לי תינוק בן 3 חודשים. היום כשאני מנסה להעמידו עם נטיה טיפה קדימה לראות האם יש לו רפלקס הליכה, הוא אינו מזיז את רגליו בכלל. אני גם לא זוכרת שהוא אי פעם עשה זאת בעבר. על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס הליכה- מוטרדת מאוד - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/03/2012אביטל שלום.
הרפלקס הזה קיים בלידה, ונעלם עד גיל 6 שבועות. לכן אין זה פלא שאת לא מזהה את הרפלקס הזה בגילו המופלג (כבר 3 חודשים!!!).
בנוגע להאם היה דבר זה קיים קודם - אני מניח שכן, רק שלא בדקת...
בהצלחה, ואל דאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלקס הליכה- מוטרדת מאוד - תגובה
ד''ר אבישי קרן06/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אוכלסיון01/03/2012
שלום,
בתי בת 3 שבועות ואוכלת היום כל שלוש ארבע שעות בין 70-110 מיל בכל ארוחה.
בימים האחרונים קורה מצב שהיא פשוט "מדלגת" על ארוחה.
לדוגמא-היום היא אכלה בשעה 6 בבוקר 110 מיל והארוחה הבאה שלה הייתה בשעה 10. עליי לציין שאני כבר לא מעירה אותה לאכול כמו בימים הראשונים אלא היא מתעוררת לבד. ואכן, היא התעוררה כעבור 4 שעות מהארוחה האחרונה עם בכי קל וחיפוש אוכל עם הפה. אולם, היא, אכלה ממש מעט ונרדמה באמצע וכל הניסיונות שלי להעיר אותה לא הצליחו (בדרך כלל אני מחליפה לה חיתול לפני הארוחה על מנת לגרום לה להתעורר יותר), אבל. היה נראה שהיא ממש עייפה. היא אכלה בערך 30 מיל וחזרה לישון עד 12 בצהריים..
מקרה זה כבר קרה לי השבוע שפשוט היא לא אוכלת כמעט 6 שעות. וגם אם אני מעירה אותה אחרי 4 שעות היא לא אוכלת טוב בכלל.
האם זה נורמלי? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אוכל - תגובה
פרופ' יצחק לוי03/03/2012נראה נורמלי לחלוטין,
בגיל זה כמויות הארוחות אינן קבועות כמו גם הרווחים בין הארוחות,
אלו קורים קצת יותר מאוחר,
ואם היא ישנה קצת יותר מארבע שעות לא נורא,
להעיר אחרי 5-6 שעות
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)