מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה..אתי02/02/2012
שלום כתבתי כאן בעבר בני בן חודש וחצי סובל מגזים נוראיים האם ניתן לתת לו חליטה שאני יכין של שומר?? או עדיף טיפות סימיקול?? ידוע לי כי עדיף שכלום אך המצב ממש קשה.. בקושי מצליח לאכול מרוב גזים וכל הלילה גונח מכאבים מתוך שינה ...נתתי לו פעמיים סימיקול אתמול בערב והיום בבוקר פעם אחת האם אני יכולה לתת כבר חליטת שומר?? תודההה מראש :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/02/2012תינוק בן חודש וחצי לא אומר לשתות תה, או נוזלים אחרים מלבד החלב (אם, פורמולה) אשר מכילים בתוכם ריכוזים מתאימים של מלחים. עדיף לא לתת כל תרופה להקלה על כבי בטן, אלא מסאג'ים לבטן, כיפןף רגליים כלפי הבטן. במקרים קשים, ניתן לתת סימיקול , אבל לא יותר מדי.
להימנע מתה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
אתי02/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אוזנייםדנה02/02/2012
בני בן 10 חודשים. כשהוא נולד נאמר לי שאסור לנקות את האוזניים בפנים אלא רק מסביב.. רציתי לדעת עד איזה שלב ניתנת ההוראה הזו? מתי אפשר כבר לנקות לו את האוזן עם מקל כמו לאנשים מבוגרים? פשוט הרופאה בדקה לו את האוזניים ואח"כ ראיתי שיצא גוש גדול של דונג, זה לא מסוכן? זה לא עלול לפגוע לו בשמיעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אוזניים - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/02/2012דנה שלום.
ההוראה הזו עד גיל 120 שנים. גם מבוגרים לא אומרים לנקות אזניים עם קיסמים. זה אכן יכול לגרום לירידה בשמיעה, והטיפול הוא באופן מפתיע - לא לנקות את האזניים. האזניים בנויות ככה שהן מוציאות בעצמן את הלכלוך.
בפועל, כרופא ילדים, קל לי מאוד לדעת מי מנקה את אזני ילדיו בקיסם ומי לא. פשוט, האזניים של הילדים אשר הוריהם מכניסים להם קיסימים לאזנים - יותר מלוכלכות. (הקיסמים דוחפים את הלכלוך פנימה).
במקרה של הרבה שעווה יש פתורנות כמו חומרים שומניים שממיסים את השעווה (קלין-אירס, שמן פראפין) או ניקוי ע"י רופא אא"ג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית פליצות אצל תינוקת בת 4 שבועותג'ני02/02/2012
שלום,
ביתי בת 4 שבועות נראית כסובלת מאד בשחרור גזים בעיקר פליצות ולא גרפסים. היא מעבירה את רוב היום בלחיצות המלוות בקולות של סבל ובכי.לציין כי היא עושה קקי פעם ביום שגם מלווה בקולות אי נעימות.
היא מתעוררת מתוך שינה ולוחצת... ויש לה הרבה פליצות "ריחניות"...
האם מדובר בתופעה נורמלית? אני יודעת שרוב התינוקות סובלים דווקא מגרפסים ולא מפליצות... האם יש דרך להקל עליה או לטפל בבעיה?
האם מותר לתת לה חליטת קמומיל או משהו דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אבישי קרן02/02/2012ג'ני שלום.
נראה לי שאת מתארת מצב נורמלי לחלוטין. בגיל זה מוקדם מדי לתת תה קמומיל. מומלץ להחזיק אותה על הידיים לאחר ארוחה עד שתוציא גרעפסים. ורק אח"כ להשכיב אותה. מעבר לכך, התופעה חולפת עם הגיל. ניתן להקל ע"י מסאג'ים לבטן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברי חלב לתינוקת בת 10 חודשיםאמא01/02/2012
שלום ד"ר,
התחלתי עם ביתי דברי חלב לפני שבוע בערך ניסיתי בהמלצת טיפת חלב להתחיל עם אשל, גיל ויוגורט ביו טבעי 3% שומן. היא אוכלת בין 3-5 כפיות ואז מתחילה להעיף לי את זה ובוכה שאני מנסה שוב, ושהשלמתי לה עם מטרנה אכלה הכל.
עשתה גם קצת פרצופים לכן אני מבינה שלא טעים לה (בינינו בצדק)
שאלותי הם:
1. האם זה בסדר לקנות לה את המעדני ילדים כגון שטוזים וגמידים?? אני יודעת שקצת מסוכרים ואבל האם יש אופציה אחרת?
2. האם יש לך אולי המלצות מה עוד אפשר לנסות?? כמובן שאני מעדיפה דברים בריאים ומזינים?
תודה רבה ואשמח להמלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב
שרי01/02/2012כסבתא החרדה לשלום נכדיה הצורכים מוצרי חלב הגעתי לאתר בשם: "אמת אחרת". שם יש כתבה של ד"ר אריה אבני ומוצרי חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב - תגובה
ד''ר אבישי קרן01/02/2012שלום רב.
נראה לי שמבין האופציות, יוגורט ביו טבעי הכי מוצלח (מבחינת הטעם... לטעמי), וצריך להתמיד עם אותו מוצר כמה פעמים, וכל פעם כפית אחת או שתיים. רק אחרי 5-6 ניסיונות, הטעם יקלט ע"י התינוקת. ואז יהיה אפשר להעלות את הכמות.
אפשר גם לנסות גבינה לבנה רגילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא02/02/2012שלום ותודה רבה על תשובתך.
אני חושבת שממש לא טעים לה לפי הפרצופים שלה, והייתי רוצה לדעת האם מבחינה תזונתית יש הבדל גדול בין יוגורט טבעי לבין הגמדים והשטוזים המשווקים לילדים??
אני יודעת שיש שם תוספת סוכר אבל לא יודעת כמה, וכמה נורא הדבר?
אבל אם אתה חושב שווה נסיון של שבוע אני אנסה רק יש לי שאלה קטנה,
עד היום כל פעם שפתחתי לה יוגורט זרקתי, כי הרי אין לזה סגירה חוזרת, אם אני ינסה כמה כפיות כל יום מותר לשמור את היוגורט פתוח למשך עוד יומיים כשהוא פתוח??? או שעדיף כל יום לפתוח חדש ולא לקחת סיכון???
(לצערי אני אפילו לא מסוגלת לטעום את זה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר אבישי קרן02/02/2012שלום.
אני חושב שאת יכולה להכניס כפית ליוגורט ולהעביר מספר "דגימות" לכלי אחר, אשר ממנו תאכילי אותה. ואת השאר לשמור למחר-מחרתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים רתוחים לתמ"לשולי31/01/2012
שלום רב.
בני בן 4 חודשים, עד לפני שבועיים הייתי קונה מים מינרליים, אותם מרתיחה ממתינה שיירתח במשך 2-3 דק' ואז מכבה ושומרת את המים כשמצטננים, במקרר.
אחרי 3.5 חוד' שסחיבת הבקבוקים הקשתה עלינו התקנו בבית תמי 4.
אץ התמי 4 אני מוזגת רתוחים לקנקן, ממתינה שיצטנן ואז למקרר.
האם אני צריכה להרתיח עוד את התמי 4?
האם אני פועלת בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים רתוחים לתמ"ל - תגובה
ד''ר אבישי קרן01/02/2012שולי שלום.
את נוהגת בסדר גמור.
המשיכי כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שבועייםטלי31/01/2012
שלום רב,
בתי בת שבועיים. רוב היממה אוכלת חלב אם ולפעמים בלילה אני נותנת לה פורמולה.
עד לפני יומיים עשתה קקי כל יום, כמה פעמים ביום.
ביומיים האחרונים לא עשתה קקי בכלל. זה מתחיל להדאיג אותי. האם זה תקין?
האם צריך לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שבועיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן01/02/2012טלי שלום.
זה נורמלי בתינוקות לא לעשות צואה עד פעם אחת בשבוע. ודאי כאשר את משנה לה את הכלכלה, ואז מערכת העיכול מגיבה בצורה שונה לכלכלה החדשה. כל עוד היא לא מקיאה, וההתנהגות שלה תקינה - אין מה לדאוג.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלושה חודשים וחצינלי31/01/2012
שלום רב.
בת שלי היא בת שלושה חודשים וחצי.
אוכלת כל 4 שעות בין 140 ל160. בלילה מתעוררת בסביבות 1 וישנה עד 7 בבוקר.
מאז כמה ימים היא אוכלת רק 80 או 100. וכל פעם שהיא מסיימת לאכול היא בוכה ומתאמצת ובגלל זה פולטת. היא גם לא ישנה טוב בלילה.
אחרי שעה, שעה וחצי לאחר האוכל, שומעים רעש בגרון שלה כאילו משהו עולה והיא שוב פולטת. (לפעמים היא כאילו פולטת כמו מים עם נקודות של חלב, למרות שהיא לא שותה מים)
יש לה יציאות פעם פעמיים ביום.
במהלך היום היא ערנית חייכנית.
מה אני יכולה לעשות, האם אני צריכה לדאוג ולקחת אותה לרופא לבדיקה, או לחכות עוד קצת???
ועוד דבר, האם זה בסדר שהיא אוכלת כל 4 שעות או שאולי היא עוד קטנה וצריכה לאכול כל 3 שעות כמות קטנה יותר???
תודה רבה ויום טוב. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שלושה חודשים וחצי - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/01/2012נלי שלום. נשמע שיש לביתך רפלוקס. אם היא עולה יפה במשקל, אז רק להקפיד על ארוחות מסדורות, השכבה גבוהה ותו לא. אם נראה שהיא סובלת - תפני אתה לבדיקת רופא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לתינוקת בת 10 חודשיםמישהי31/01/2012
שלום
יש לי תינוקת עוד מעט בת 10 חודשים יש לה כבר מזמן 2 שיניים למטה השבוע יצאו לה ביחד גם שתי שינים עליונות קנטות עדין (סה"כ יש לה 4 שיניים)
אני כל הזמן שומעת אותה מכחכחת את השינים העליונות בתחתונות אז אני שמה לה ישר מוצץ אבח כל היום היא עושה רעש של כיחכוך בשיניים.
1. האם יכול להזיק לגדילת השיניים??או למשהו אחר?? ולהשתדל למנוע זאת או שאין שום בעיה?
2. באיזה גיל מומלץ להתחיל לצחצח לה שיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/01/2012מישהי שלום.
אין כל כך דרך למנוע את הברוקסיזם (= נשיכת שיניים...), אפשר להיעזר בנשכן או מוצץ כמו שאת עושה, אבל לא למנוע ב 100%. קרוב לודאי שלא יגרם מכך נזק.
צחצוח שיניים אפשר להתחיל מרגע שיש שיניים, כמובן שהצחצוח מתבצע במברשת עדינה ללא משחה, ובתנועות עדינות בלבד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבוש לאביב-קיץ - גיל חצי שנהשיר31/01/2012
האם בגיל חצי שנה עדיין מלבישים לתינוק בגד עם שרוול ארוך דק? או שאפשר קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבוש לאביב-קיץ - גיל חצי שנה - תגובה
ד''ר אבישי קרן31/01/2012טל שלום.
אפשר קצר, אם נעים וחמים...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחציאתי29/01/2012
שלום רב, בני בן חודש וחצי ניזון מסימילאק אדוונס פלוס, לפניי שלושה שבועות החלפנו לו לסימלאק ללא לקטוז עקב שלשולים רבים גזים חריפים והקאות מדיי פעם ואכן היה שיפור ניכר אך במקביל התחיל עצירות(עשה כל 3 ימים) מתפתל לי בלילה מתוך שינה כמה שעות מתכווץ נהייה אדום מתקפל מכאב, היום החזרתי לו לסיצלאק הרגיל ומהרגע הראשוני של הלגימה שלשל פעמיים בינתיים שלשול בכל ארוחה סה"כ 3 פעמים בינתיים מהצהריים וצורח לי מכאבי בטן ... האם אני יכולה לנסות לו מטרנה?? או שזה מסוכן להחליף ... הגנטל (סימילאק ללא לקטוז ) היה בסדר מלבד ההתפתלויות הקשות בלילה והעצירויות אודה להמלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש וחצי - תגובה
ד''ר אבישי קרן29/01/2012אתי שלום.
הייתי ממליץ להתמיד עם כלכלה אחת בלבד, ולא "לשגע" את התינוק שלך. בגדול, כל הכלכלות דומות. השתמשתם בחלב ללא לקטוז בתקופה של השלשול, ולאחר תום השלשולים ניתן לחזור לכלכלה הראשונית. לא כדאי להחליף כלכלה כל פעם (גם אם נראה שיש סיבה אמיתית), כי כל כלכלה שתחילפו יכולה לגרום לשינויים במערכת העיכול (שלשול או הקאות / כאבי בטן וכו'..) צריך להתמיד באותה כלכלה, ולעזור לתינוק שלך ע"י מסאג'ים לבטן, כיפופי ברכיים. וסבלנות. הרבה סבלנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אתי30/01/2012תודה על תשובתך, העניין שמאתמול עם החזרה לסימלאק הרגיל הילד לא מפסיק לבכות ובקושי אוכל נאבק עם הבקבוק ובוכה וגם משלשל בכל ארוחה ובכלל צורח בלי הפסקה, יש לציין כי כבר 3 שבועות הוא מחרחר ומשתעל באו]ן כרוני היינו אצל רופא פעמיים אמר שמקורר אך אין שיפור ובלילה בקושי מצליח לישון אני 3 שבועות נותת מי מלח ויש בחדר מכשיר אדים קרים האם גם יכול להיות קשור???? אני אובדת עצות לאיזה רופא יש לגשת על מנת לשלול רגישויות?? יש לציין שאבא שלו היה רגיש לחלב בילדותו עם תסמינים דומים ובעיות נשימה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/01/2012שלום אתי.
אני ממליץ שתתיעצי עם הרופא המטפל בנוגע להחלפת כלכלה לנוטרמיגן, שזו כלכלה שמיועדת לילדים אשר רגישים לחלבון חלב פרה, ואחד מיתרונותיה הוא היעילות נגד כאבי בטן קוליקיים.
רופאים המתעסקים בבעיות של מערכת העיכול / רגישויות של מערכת העיכול הם הגסטרואנטרולוגים / אלרגולוגים של ילדים. ניתן לקבל הפניה אליהם מרופא הילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות בראש של תינוקרוני27/01/2012
בני בן 5 חודשים ושמתי לב שבחלק האחורי והתחתון של הקרקפת קצת מאחורי האוזניים יש לו בלוטות ( נראה לי בלוטות לימפה) רכות כאלו. חלקן גדולות וחלקן קטנות. האם זה נורמלי? מסוכן? האם זה דורש בדיקת רופא או כלצ בדיה אחרח?
אודה לך על תשובה מהירה כי אני דואגת.
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות בראש של תינוק - תגובה
פרופ' יצחק לוי28/01/2012את צודקת אלו בלוטות למפה נורמליות הקיימות אצל כל ילד בגילאים האלו.
אין צורך לעשות דבר אלא אם כן חל שינוי בגודלם
תודה
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעיסהסוון27/01/2012
הבן שלי בן שנה וחודש ועדיין לא עושה את פעולת הלעיסה
הוא מוצץ את האוכל מרטיב ואז בולע,אך לא עושה את פעולת הלעיסה
האם בגילו כבר אמור ללעוס כרגיל? למה הוא לא לועס,האם יש לו איחור?אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיסה - תגובה
ד''ר אבישי קרן27/01/2012סוון שלום.
מתוך יאורך נראה שבנך אינו מניע את הלסת בתגובה להכנסת אוכל לפה. אני מציע שיבדק ע"י רופא שיבדוק שאין בעיה בשרירי הלסת ובמנשך ובמפרקי הלסת (המחברים בין לסת העליונה לתחתונה). אם כל זה תקין - אז אפשרי לחכות עד שבנך ילמד את הטכינקה. אם יש בעיה - יש מקום לטפל ע"י ריפוי בעיסוק/פזיותרפיה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרחתסמדר27/01/2012
לתינוקת שלי בת 3 שבועות יש קצת תפרחת חיתולים שהיום ראיתי שממש הפכה לשלפוחיות קטנות
האם זו תפרחת או משהו אחר ?
האם זה נגרם ממשחה או שצריך להחליף לה יותר פעמים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרחת - תגובה
ד''ר אבישי קרן27/01/2012יעל שלום.
זה נשמע כמו תפרחת חיתולים (כמובן שאני לא יכול לראות...). זה לא נגרם ממשחה אלא מהפרשות הסמוכות לעור, וגורמות בעצם לגירוי מקומי. לעיתים יש שלוחיות ותפרחת נקודתית באיזור האדמומיות, דבר שיכול להתאים לפטרת. הטיפול בכל מקרה הוא החלפה תכופה של טיטולים, משחה מקומית, לעיתים מוסיפים משחה אנטי פטרייתית (לא דורשת מרשם רופא, בשם בייבי אגיסטן), ואם אין שיפור - לפנות לרופא, שיתן משחה "חזקה" יותר ( עם סטרואידים/אנטיביוטיקה לפי הצורך והמראה).
דבר נוסף שמאוד מועיל - שהעור יהיה חשוף כמה שיותר. להשכיב את התינוקת על מגבת בחדר מחומם , עם ישן חשוף...
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שן בגיל 4 חודשים?אני26/01/2012
הי,
אתמול כשבני חייך הבחנתי בכתם לבן למעלה מקדימה שנראה כמו שן.
לאחרונה באמת היה מאוד עצבני, הרייר המון, כניס כל דבר לפה ושפשף את החניכיים עם השפתיים. הייתכן?
כיצד ניתן לדעת שזוהי אכן שן ולא פצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שן בגיל 4 חודשים? - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/01/2012שלום רב.
יתכן שהו ה תחלה של שן, אבל יכול לקחת זמן עד שהיא תצא החוצה.
אם אינך בטוח אם מדובר בשן או פצע - יש לפנות לבידקה אצל הרופא, שיתרשם גם הוא...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת שלי מעלה חום זה הלילה ה5יהושע25/01/2012
זה הלילה ה5 שהבת שלי בת השנה ו3 חודש מעלה חום בערב..ואחרי שאני מוריד לה חום עם נורופן..החום לא חוזר אלא בלילה הבא. לאחיה התאום אין את הבעיה הזאת. מה יכולה להיות הבעיה? שיניים? יצאו לה לאחרונה 2 טוחנות ונראה לי שהניבים בדרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוקת שלי מעלה חום זה הלילה ה5 - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/01/2012יהושע שלום.
קרוב לודאי שהנצת שיניים אינה גורמת לחום... (לפי מחקרים רפואים, בניגוד לדעה הרווחת בין ההורים), ולכן אם הילדה סובלת מחום 5 ימים - יש לפנות לבדיקת רופא שיעריך מה הסיבה.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)