פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה
    אודית
    28/01/2008

בת 30 והרבה שנים מתמודדת לא מתמודדת עם דיכאון אך הטיפול מבחנתי תמיד היה מאו ד בעייתי מכיוון שאני עם נטייה להשמנה ו בעקבות כך שומרת כל חיי על המשקל , ואם יש משהו שיכול להוריד את הדכאון יותר נמוך זה השמנה ופה אני מתקשה להתמודד ומותרת מראש ובכך משאירה את עצמי במצב רוח ירוד רב שנותיי...
    אני רוצה להבהיר יותר את מה שאני מנסה לומר שני הדברים (דכאון / משקל)מעסיקים אותי כל שעות היום והליל ומטרידים ובעקבות ההתעסקות איתם , מן הסתם , ישנה שרשרת התנהגיות ומעשים ומחשבות ומה לא ואולי אלו דברים שיכולתי לחסוך מעצמי עם התרופות הקיימות היום בשוק , ואחת מהן הינה רדוקטיל שקראתי עליה רבות ועם כל המטרות שלה אני חושבת שלמשל היא יכולה לעזור לי , השאלה לאיזה רופא עליי לפנות , משום שאוקיי אינני בעלת עשרות קג מעל הממוצע אך בהחלט במצב שייתכן שתהיה תועלת אבל אני נמנעת מלפנות לרופא מפחד לחוסר הבנה בנקודה הזו, האם לדעתך אין הגיון בדבריי?
    תודה מקווה שתוכל להבין את נקודתיי ואת חשיבותן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה

הוספת תגובה

• דכאון והשמנה

ד``ר אבי שפירא
    29/01/2008

תוכלי לפנות לפסכיאטר אשר יבדוק את מצבך ויציע לך תכנית טיפולית מתאימה. בהצלחה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה אנורקסית- מה עושים?
    שירה -בת 14.5
    27/01/2008

שלום לכולם,
    יש לי חברה מהכיתה שהרגלי האכילה שלה והאופן בו היא מתנהגת מעוררים אצלי דאגה מתוך חברות. אני רוצה שמישהו יעזור לי לאבחן את מה שרשום פה והאם באמת זה תסמינים של מחלת האנורקסיה, ואיך אני בתור חברה יכולה לעזור לה.
    1) בב"ס היא אוכלת פרוסה אחת של לחם חי מלא בלי שום ממרח.
    2) היא צמחונית.
    3) היא לא אוכלת כמעט שום דבר.
    4) היא חושבת שהיא שמנה- והיא ממש רזה!
    5)היא חוששת מהשמנה
    6) אצלה לדעתי זאת גם בעיית גנטיקה- יש לה הורים מאוד שמנים.
    7)ההתנהגות שלה היא פרפקציוניסטית ואובססיבית.
    8)היא שוקלת מזון וסופרת קלוריות
    9) לובשת בגדים רחבים כדי להסתיר את גופה.
    10) יש לה ביטחון עצמי ירוד והיא לא אוהבת את המראה שלה.
    11) מרבה בפעילות ספורטיבית.

כל מה שאני כותבת ועושה עכשיו זה מתוך אכפתיות, היא חברה שלי והיא חשובה לי,
    אני לא רוצה שחלילה יקרה לה משהו וזה יהיה בגלל שאני לא פעלתי וסיפרתי על כך.
    מה אני יכולה לעשות??? כל יום שעובר ממש קשה לי עם המחשבה שהיא נגררת למחלה הנוראית הזאת!
    חוץ מזה היא כל הזמן קוראת לי רזה (ואני רזה) וטוענת שהיא שמנה ואני אוכלת הרבה יותר ממנהוהיא רואה את זה אך עדיין היא טוענת שהיא אוכלת יותר ממני ושאני לא אוכלת כמעט כלום.
    אני יודעת ובטוחה שזה סוג של הפרעת אכילה, ואני לא יודעת מה לעשות,
    חשבתי לפנות ליועצת בב"ס ולשאול אותה מה עושים במצב כזה או לדבר עם האמא של החברה שלי, אבל אני לא יודעת מה נכון לעשות.
    זה כל כך מדאיג אותי
    כל תשובה שישנה בנושא אני מאוד אשמח לקבל,
    תעזרו לי להציל את החברה שלי, אני לא רוצה להסתכל ולראות איך היא גומרת לה את החיים =(

לקביעת תור
    סגירה
    חברה אנורקסית- מה עושים?

הוספת תגובה

• אנורקסיה נרבוזה

ד``ר אבי שפירא
    28/01/2008

שלום לך שירה , בהחלט יש חשש שהחברה שלך סובלת מאנורקסיה נרבוזה. חשוב לטפל בהקדם בנערות הסובלות מהמחלה. אגב גם בנים סובלים מאנורקסיה נרבוזה אם כי באחוזים קטנים ביותר. חשוב לטפל מוקדם ככל האפשר מאחר ויש תמותה למחלה. הרזון הקיצוני פוגע במערכות חיוניות בגוף כגון כליות, כבד , לב ולכן הטיפול חייב להיות מוקדם ככל האפשר. אני מציע שתפני ליועצת ביה"ס והיא תזמן את חברתך לשיחה , בודאי תזמין גם את ההורים ותעשה את החיבור המתבקש לאנשי המקצוע המטפלים בהפרעות אכילה. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 15
    יהודית
    27/01/2008

שלום אני אם חד הורית, בני בן 15 התחיל ללבוש בגדים שחורים, התחבר עם חבורת רחוב של נערים מסוןממים, איני רואה אותו כמעט וכשהוא כן נמצא הוא מסתגר בחדרו ומצייר ציורים זוועתיים. אני רוצה לשלוח אותו לטיפול והוא אינו מעוניין לשמוע על כך. הוא כבר לא הולך לבית הספר מספר חודשים ואני ממש חוששת לגורלו

לקביעת תור
    סגירה
    בן 15

הוספת תגובה

• איבחון דחוף

ד``ר אבי שפירא
    27/01/2008

שלום יהודית
    אין ספק שהתיאור הקצר שכתבת מדאיג מאד ומחייב התייחסות טיפולית מהירה. אני מציע שתפני ללשכת הרווחה או לשרות הפסיכולוגי החינוכי באיזור מגורייך ותבקשי עזרה מיידית. הם יוכלו לשלוח פסיכולוג לביקור בית וינסו לדבר עם בנך. כדאי גם ליידע את רופא המשפחה שלכם גם הם לעיתים מקיימים ביקורי בית . אסור לוותר חשוב שתעשי כל מה שביכולתך כדי שבנך יעבור איבחון וטיפול מיידיים. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עצה שיכולה לעזור לך

.....
    25/02/2008

גם אני עברתי תהליך דומה ואני בת 16 גם הייתי מסתגרת בחדר מציירת ציורים הקשורים במוות ובכאב,מסתובבת אם עבריינים ולובשת שחור...
    ואני יכולה להגיד לך למרות שלכל בן אדם סיבה משלו הסיבות הכי נפוצות שאני מקירה בקרב בני נוער.

1)הרגשת בדידות
    2)בעיות במשפחה
    3)בעיות בלימודים
    4)השפעה חברתית
    5)יכול להיות שהילד גם מרגיש לא שייך שאף אחד לא מקבל אותו וזאת הדרך שלו להיסגר בתוכו ולברוח מהחיים ומ"הבעיות" בצורה כזאת השחור זה צבע אטום ואם זאת לא אופנה אצלו אז בדרך כלל זה בן אדם שנסגר בעצמו או מנסה להראות "קשוח" וסך הכל כאת התנהגות נובעת מגיל ההתבגרות ומבעיות או מצוקה נפשית,ומאוד קשה להגיעה לבן אדם כשהוא במצב כזה אבל אם כמו שציינת שהוא מצייר אז רוב הסיכויים שהציורים זאת הדרך שלו להוציא הכל החוצה לילד אין את מי לשתף,הוא לא מוכן שיגיעו עליו משהו אז הוא פורק את זה ואם לפחות תביאי את הציורי לפסיכיאטור או פסיכולוג אוליי הוא יוכל לעזור לך להבין מה הוא מנסה להגיד בהם.
    תנסו למצוא את הבעייה אוליי משהו שקרה במשפחה,בקרב חברים,בבית הספר,לברר משהו מהחברים שלו.
    ובאמת כדאיי שתפעלו מהר כי אם הוא מסתובב אם נרקומנים אז זה לא יביא לדברים טובים,וכשבן אדם בדיכאון[ונראה כאילו שהוא בדיכאון] אז הוא סגור בתוכו ולא אכפת לו מאף אחד וכולם מעצבנים אותו ובא לו פשוט להעלם.
    ואני אומרת את זה גם מניסיוני וגם מהרבה אנשים שאני מקירה והם עברואת אותו הדבר...
    מקווה שקצת עזרתי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 -תלישת שערות
    טלי
    23/01/2008

שלום -יש לי ילד בן 9 שהחל להתלונן לפני 3 שבועות על כאבי בטן רצנו כמובן לעשות את כל הבדיקות-אבל שום דבר הכל תקין כמובן שהוא נעדר מהבית ספר לערך עשרה ימים,אבל אמרנו לנו לפנות לצד הפסיכולוגי,אבל עוד לפני שהספקנו לקבוע תור התעוררה בעיה חדשה,הילד החל למרוט שערות מהראש בטענה שיש לו שם כינים -כמובן שאין שום כינים אבל הילד עשה לעצמו מעין קרחת בראש-ואמר שככה הוא מוציא את הכינה.
    נאמר לי לפנות לפסיכאטר .
    למי עליי לפנות לפסיכולוג או פסיכאטר.
    האם אתה מזהה בעיה נפשית?
    כרגע הוא כן הולך לבית הספר האם בכל מצב הוא יקבל כדורים?.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9 -תלישת שערות

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה

ד``ר אבי שפירא
    23/01/2008

שלום טלי,
    הבעיה ממנה סובל הבן שלכם היא תלישת שער קומפולסיבית (טריכוטילומניה), חשוב בהקדם להגיע לאיבחון מקיף אצל פסכיאטר ילדים ולקבוע תכנית טיפולית מתאימה. לא בכל מצב ניתנים תרופות אם כי מתן תרופה מקבוצת SSRI כגון פריזמה יכולה בהחלט לשפר משמעותית את מצבו. בברכה ד"ר אבי שפירא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמנם טריכוטילומניה?

טלי
    29/01/2008

ד"ר שפירא היקר, אם תעיין בספרות המקצועית או תשאל רופאים רבים (כמוני) המטפלים בהפרעות פסיכוטיות במבוגרים, תגלה שתלישת שיער המלווה בתלונה על כינים או מזיקים תת עוריים אחרים בד"כ אינה מאובחנת כטריכוטילומניה. טריכוטילומניה היא הפרעה מקבוצת ה-OCD ואילו תלישת שיער המלווה בתלונות על תחושת אורגנזמים תת עוריים משוייכת לרוב לקבוצת ההפרעות הפסיכוטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה מבדלת

ד"ר אבי שפירא
    29/01/2008

האבחנה המבדלת לטריכוטילומניה היא בהחלט שילוב של הפרעה כפייתית ופסיכוטית (OCD PSYCHOSES( תודה על הערתך. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש על רקע פסיכולוגי
    נעמה
    22/01/2008

ד"ר שלום,
    מדובר בילדה בת 11,כשבחודש וחצי האחרון החלה לסבול מכאבי ראש חזקים יומיומיים(ההתקף מופיע כל כמה שעות לסירוגין).משככי כאבים רגילים לא עוזרים.נוירולוג רשם לה טיפות הרגעה כיוון שחשב כי הבסיס לכאב הוא נפשי.אולם הן לא עזרו כלל.לאחר מכן,טופלה בתרופות נגד מיגרנה שגם לא סייעו.השבוע אף עברה בדיקת CT השללה כל פתולוגיה.
    לאחר שאושפזה למרת בדיקה זו בבית החולים,נאמר לנו שהבעיה היא כנראה פסיכולוגית המתבטא בכאב ראש פסיכוסומטי.
    החשד שלנו הוא שהדבר קשור לביה"ס-היא תלמידה בינונית והולכת לביה"ס עם מעט חשק.לאחר שעשינו עמה ברור,היא הודתה שהיא "שונאת" את הביה"ס ואף מפחדת ממבחנים.העניין הוא שבמשפחה אף פעם לא לחצנו על הישגיות או ציונים מסוימים.אפילו קיבלנו את השאיפה שלה להיות רק ספרית/קוסמטיקאית.בכל אופן,כל בוקר היא עושה "קונצרט" הכולל בכי וצעקות על בסיס כאבי ראש לטענתה.כששאלנו אותה אם הכאב קשור לאי הרצון ללכת לביה"ס-היא מוחה בתוקף.חוץ מזה,יש לה חברות ואף אחד לא מציק לה בביה"ס.היא נפגשת עם פסיכולוגית ומקבלת ממני תמיכה ופינוקים בתקופה זו.
    ברקע-אחותה הגדולה שהיתה פרפקציוניסטית סבלה ממעי רגיז תקופה מסוימת על בסיס לחץ לימודים וחרדה שטופלה בעזרת לוסטראל.גם האבא עצבני ולאחרונה החל טיפול בלוסטראל.
    מה לדעתך יכול להיות ההסבר לכאבי הראש?האם זו באמת הצגה והם פיקטיביים?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש על רקע פסיכולוגי

הוספת תגובה

• כאבי ראש פסיכוגנים

ד``ר אבי שפירא
    23/01/2008

שלום אלונה
    קשה לענות תשובה מקיפה מבלי לבדוק את הילדה, ברור שהילדה במצוקה רבה וסובלת באמת מכאבי ראש (באמת כואב לה ). לפי הברור הנוירולוגי שעשיתם כניראה באמת מדובר בכאבי ראש על רקע פסיכולוגי. לשאול אותה שאלה ישירה אם זה קשור לביה"ס ברור שהיא לא תוכל להגיד ,כי כל הבסיס לכאבי ראש פסיכוגנים הוא בסיס לא מודע. ולכן הטיפול הוא ע"י פסיכולוג כפי שאתם עושים . יכול להיות שכדאי לשקול תרופה להפחתת חרדות בשלב האקוטי כדי שהטיפול הפסיכולוגי יהיה יותר יעיל. אני מציע לכם לגשת לפסכיאטר ילדים שיוכל להעריך את מצבה הרגשי של הילדה ויוכל גם להמליץ על תרופה במידת הצורך. בהצלחה ד"ר אבי שפירא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה