מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפרצויות כעסשרון21/07/2008
אבקש עצתכם לגבי בתי בת ה14 אשר תגובותיה לאכזבה מתבטאות בהתפרצויות קשות .הילדה מגיל צעיר מאוד קיצונית בתגובותיה באופן כללי עוברת מhigh ל low מאוד מהר ולעיתים קרובות. הילדה היא חברותית בסך הכל אם כי יש לה הרבה מריבות עם חברות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעם גיל 14 מה לעשות?
ד``ר אליהו סמואל21/07/2008לשרון שלום
התפרצויות זעם ושינוי מצב רוח יכול להתרחש באופן מדוד וקל בגיל ההתבגרות יתכן אז ומדובר בתופעות משבר קל של גיל ההתבגרות.
לפי התיאור שלך: " הילדה מגיל צעיר מאוד קיצונית בתגובותיה" מדובר במצב מתמשך אשר יכול להתעצם בגיל ההתבגרות.
יש סיבות רבות למצב זה כמו: תסכול בנושאי ערך עצמי,סגנון אופי, חרדות, קנאה, מציאות חיים קשה, ועוד.
יש צורך לנסות להבין את הנערה מתוך הלב ולהתחבר למצוקתה. מדובר בניסיון אמיתי לבחון מה מפריע לה?
לפי התיאור שלך מדובר במצב מתמשך ומפושט. מדובר בתופעה המחייבת חקירה פסיכולוגית ויתכן אף אבחון פסיכיאטרי. הערכה אבחונית מציגה פרשנות אפשרית למצבה והיא כוללת גם המלצות.
עד להערכה, חיוני לא להתעמת עימה במצבים שאינם חמורים. רצוי לקדם תקשורת במצבים נינוחים.
יש לנסות לדלות את קשייה ברגעים של תקשורת רגועה ונעימה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ותרופותלא מגלה21/07/2008
אני בת 20 וסובלת מחרדות, פחדים, דכאונות, עצבים ומצבי רוח משתנים. אני מנסה לקרא הרבה על התופעה הזאת של חרדות אצל בני נוער, כדי שאוכל להבין יותר בהגיון מה עובר עליי ולא לשקוע בפחדים שלי. לא מזמן קראתי כתבה שבא סופר על תרופה בשם פבוקסיל שעוזרת למוח לייצר סרוטונין ובכל מעצם מקלה על החרדות. עד כה לקחתי רק תרופות מרגיעות כמו רלקסין, נירוונה ותרסיס רסקיו, אבל אני מרגישה שזה לא עוזר לי. אני מפחדת לקחת פרוזאק ופבוקסיל אבל נראה לי שזה הפתרון היחידי. מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל נפשי בגיל 20
ד``ר אליהו סמואל21/07/2008שלומות,
התלונות שאת מציגה קשות וגורמות לסבל רב, את כותבת: מחרדות, פחדים, דיכאונות, עצבים ומצבי רוח משתנים.
החומרים שאת נוטלת אין יעילותם מוכחת לגבי המצב שאת מתארת.
טיפול נפשי מחייב בשלושה מימדים:
1. הערכה - ואין כוונה רק לכותרת אבחונית אלא העמקה ובדיקה של מקורות המצוקה על כל הרבדים הנפשיים, הביולוגים והסוציאלים. תחום השייך לרופא פסיכיאטר.
2. טיפול רגשי – פסיכוטרפיה. מחייב קשר אישי רצוף עם איש טיפול.
3. טיפול תרופתי- אינו חיוני תמיד אולם לפי התלונות שאת מתארת הוא חיוני.
התרופות שאת מציגה יכולות להועיל מאוד, אולם רק לאחר אבחון מעמיק.
לעולם אין טיפול יחידני בתרופה ללא הערכה מעמיקה וטיפול פסיכותרפויטי נילווה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבהיעל16/07/2008
חבר לכתה של בתי בת ה-12 גנב מביתה חפצים שלה בעלי ערך סנטימנטלי. תפסנו אותו "על חם" בגניבה האחרונה. הנער מסרב וטוען שלא לקח דבר ואימו לצידו.כיצד עלי לפעול והאם יש מקום לפנות למשטרה בעניין שכזה שכן אין שיתוף פעולה מהצד השני. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבה
ד``ר אבי שפירא16/07/2008אם אין ברירה אז ניתן לשקול להגיש תלונה במשטרה כך אני חושב, אך לדעתי זו לא שאלה לפסכיאטר. אולי תתיעצו גם עם עו"ד. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאורנה13/07/2008
אני אם לבן 17. לפני כשבועיים שב הביתה מבילוי כשהוא חש רע. הוא חש בחילות, הקאות, כאבי ראש חזקים ותחושה ש"אני לא יודע איפה אני" "אני כאילו מביט על עצמי מהצד".לדבריו יש זאת בעסר בעוצמה ברבה יותר קלה וזה חלף. מזה שבועיים הוא בתחושה עמוקה זו+ מכאובים- כאבי שרירים,מפרקים,בחילות וכאבי ראש עזים. כמו כן אינו רואה טוב " כפי שאדם שמתעורר מעילפון רואה"- טוען שמשהו בשדה הראייה לא תקין .כל זה מלווה בתחושה של עייפות- חוסר כח לצאת מהמיטה ורצון למות .הוא הבטיח שלא יתאבד -אך חושש ממצב בו לא ישלוט בעמו. בעצת פסכיאטר הוא החל לפניי שבוע לקבל פריזמה = חצי כדור + קלונקס לפי הצורך. אתמול העלנו את המינון לכדור שלם.בהמשך- הוא החל לפחד מבעלי וממני, חשב שאנו רוצים להרגו,בכה ,היה כאוב. האם זה נובע מההלעת הכדור לשלם? האם מסתתר פה משהו אחר? יש לציין שבני לא לוקח סמים ואינו שותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פסכיאטרית
ד``ר אבי שפירא13/07/2008חשוב לחזור דחוף לפסכיאטר בכדי לעשות הערכה מיידית, חשוב לשלול מצב פסיכוטי מאחר ואז פריזמה עלול להחמיר את המצב. האם הפסכיאטר אמר לכם שנשלל מצב פסיכוטי ?
בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב פסיכוטי
אורנה14/07/2008לא, הוא לא שלל - אולם בטלפון אמר שהוא חושב שהמינון של הפריזמה נמוך בכדי לעשות תופעות לוואי. מה הוא מצב פסיכוטי? האם קיים טיפול? מה הסכנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב פסיכוטי
ד``ר אבי שפירא15/07/2008מצב פסיכוטי הוא מצב חירום ברפואה מאחר והאדם סובל מהפרעה בתהליכי החשיבה , שיפוט המציאות לקוי, לא ברור מה דמיון ומה מציאות ולכן מצב זה מחייב איבחון וטיפול מהירים. קיימות תרופות יעילות למצב מסוג זה.בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה
אורנה15/07/2008היינו אתמול אצל הפסכיאטר. הוא הוסיף לו 1 מ"ג רספרידל .הוא עדיין חושב שהכל נובע מחרדה ושלח לייתר בטחון לאבחון (כתיבה או משהו בסגנון),אצל פסיכולוגית כדי לשלול משהו יותר רציני. עברנו איתו לילה נוראי. הוא הרגיש שהוא משתתק, לא יכול לנשום, ידיו התעווטו הוא נראה כאילו שהוא משתגע לגמריי. האם אלו תופעות מהרספידל? שחתי עם הרופא היום בבוקר והוא טוען שהכל מהחרדה,שהמינון של הריספדל נמוך לתופעות אלו.מאידך- היא לו גודש באף, קישיון שרירים - שאלו דברים כפי שקראתי , כן תופעות לוואי של התרופה. אנחנו מבולבלים.. שאלה נוספת: באם נחליט ללכת לאישפוז, האם יותר לנו לשהות לצידו 24/7? האם אני יכולה לקחתו הביתה בכל שלב באם הטיפול לא לרוחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספרדל
ד``ר אבי שפירא16/07/2008שלום ארנה ריספרדל היא תרופה אנטי פסיכוטית ולעיתים ניתנת גם במצבי חרדה קשים. לעיתים נדירות מופיעה תופעת לוואי של החמרה בחרדה ואף חרדת פרידה. אני מבין שהמצב לא פשוט אך צריך בהחלט להמשיך עם הפסכיאטר שלכם , ניתן תמיד לקבל חוות דעת שניה ולהחליט מה הטיפול האופטימלי. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שואלת.
אורנה18/07/2008ברגעים קשים בני לפתע כביכול נרדם לשניות ומתעורר בבהלה. למה עלי לשייך זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אורנה18/07/2008מדובר בסיטואציה בה הוא מנהל שיחה - בד"כ כשהוא חרד ובמצב לא טוב.. ואז לפתע נרדם לשניות, ראשו נשמט- ומתעורר בבהלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עבר בירור נוירולוגי ?
ד``ר אבי שפירא18/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אורנה18/07/2008הוא נשלח עכשיו ל EEG ולנירולוג. התורים ארוכים . האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של חרדה? או האם ניתן ליחס זאת רק לאפילפסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לתת תשובה מבלי לבדוק באפן מקיף
ד``ר אבי שפירא19/07/2008חשוב לשלול בעיה נויורלוגית לפני שקובעים שמדובר בבעיה נפשית , חרדה , תופעות לוואי וכו
בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחתת רכושלילוש10/07/2008
ידוע לנו כי קיימת בעיה תחושתית, רגישות יתר לריחות, מגע לסוגיו השונים, קומנסנס מאוד חד, ורגישות בשמיעה. היינו בריפוי בעיסוק אך הדבר לא עזר מי יודע מה. הגבולות בבית מאוד ברורים (יתכן כי אני נוקשה מדי, אך הגבולות מאוד ברורים) כמו כן הילד היה אצל פסיכולוגית ילדים מספר מפגשים אך ללא הואיל, ( היעוץ של הפסיכולוגית היה להוריד מהילד את הלחץ שלנו ההורים) האם ניתן לגשת לאבחון נוסף, כדי לקבל כלים נוספים איך להגיב/להתמודד עם התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל שלטים המשך
ד"ר סמואל אלי10/07/2008ללילוש שלום הפרטים שהוספת חשובים, הם מכוונים לפרשנות אפשרית ודרך התערבות.כיוון זה פונה לאפיק בו מתמחים אנשים העוסקים בריפוי בעיסוק אולם לא רק בדיסציפלינה זאת.יש גם פסיכותרפיות המשלבות יסודות דומים. השגיאה המרכזית בהתערבויות כושלות הינה ציפיות יתר מעצם הטיפול ואכזבה מטיפול שאינו מניב תוצאות לאחר פרק זמן קצר. התערבות מחייבת התחייבות מתמשכת לתהליך . לפרקים השינוי מתחיל ממצב הפוך בו יש התגברות הסימפטומים ולאחר מכן הופעתו המפתיעה של השינוי המיוחל. או שינוי המתרחש בקצב שקשה לזהותו. רצוי כמובן לפנות לאיש מקצוע המיומן בתחום, בעל קבלות וניסיון. בהצלחה, ד& סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11 עם חרדה חברתיתשירי10/07/2008
הבן שלי סובל מחרדה חברתית ואילמות סלקטיבית. כבר תשעה חודשים בטיפול התנהגותי ללא תרופות. חל שיפור קל בתיפקוד בתחילת הטיפול (הצליח לקנות לעצמו דברים) אבל בחצי שנה האחרונה לא מצליח לקחת על עצמו ולבצע משימות חדשות. עדיין לא מדבר בכתה ובמשפחה המורחבת. יש לו כמה חברים טובים שאיתם הכל כרגיל. כיוון שכבר תקופה ארוכה שיש בה רק חוסר הצלחות בטיפול הילד וגם אנחנו התייאשנו. מה אפשר לעשות. האם במרפאה בזכרון מטפלים בכאלה בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית ואילמות סלקטיבית
ד``ר אבי שפירא11/07/2008שלום שירי
מדובר בהפרעות מורכבות שחשוב לדעתי שפסכיאטר ילדים יבצע הערכה מקיפה בכדי להחליט האם טיפול התנהגותי בלבד הוא הטיפול האופטימלי או יש צורך בטיפולים נוספים תרופתיים ו/או אחרים. כל פסכיאטר ילדים מומחה הוא כתובת מקצועית להערכה שכזו. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחתת רכושלילוש08/07/2008
בני בן 8 ילד רגיל, מתפקד רגיל , מזה כשנה "אוכל" שלטים, ממש מכרסם אותם מהצד, לפני כחודש קרע את הריפוד בכסא שלו (ללא שום תסכול הנראה לעין או כעס או מריבה. היום דקר את השלט בעזרת מזלג. כששואלים אותו למה הוא עושה את זה הוא שותק. מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 אוכל שלטים
ד"ר סמואל אלי09/07/2008ללילוש שלום העובדה שהתפקוד תקין הופכת את התלונה לפשוטה יותר. מדובר בסימפטום (תלונה) מבודדת. ההפרעה יכולה להיות כביטוי של הרגל שהופך לטבע שני. העובדה שהילד אינו עצבני , אינה אומרת שהתלונה אינה ביטוי למתח פנימי שמתפרק דרך דפוס ההתנהגות הזה. אציין רק שאין תלונה זאת נדירה. היותה מבודדת וכן התרחשותה בגיל זה הופכת אותה לקלה יותר לטיפול. גישות הטיפול שונות. יש לגשת לפסיכולוג (ית) או רופא פסיכיאטר(ית) לצורך הערכה וטיפול תואם. רוב המטפלים הבקיאים בגיל זה מתאימים. בהצלחה: ד& סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות התנהגותמעיין07/07/2008
שלום רב, יש לי ילד בן 10 שאובחן ע"י פסיכיאטרית ילדים (מפגישה אחת איתו ואחת עם ההורים) שסובל מבעיות קשב והפרעות התנהגות, הומלץ על טיפול בריטאלין או קונצרה, ניסינו את הטיפול בריטלין, תוך כדי מילוי שאלון מורים על רמת הקשב, הילד הוא תלמיד מצטיין ללא ריטלין, ורמת הקשב שלו לא היתה שונה עם התרופה או בלעדיה, אולם אני שואלת לא בעניין הפרעות הקשב, הבעיה החמורה היא הפרעות ההתנהגות שלו, הוא ילד מאוד חצוף, שובר מוסכמות, אלים, גנב כמה פעמים, אוהב להתעסק באש, ואף בורח מעונש בבית בחוץ מסתובב ברחוב ולא מסכים לחזור. אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי כבר שנתיים, ואין שינוי, כמו כן עברנו סדנא לשליטה בכעסים, הן הילד והן ההורים, שאמורה לתת לו כלים כיצד לזהות מצבים מסוכנים וכיצד לנהוג, הילד יודע את הכל תיאורטית אולם מעשית, שום דבר לא נעשה, אנחנו אובדים עיצות, האם טיפול תרופתי יכול לעזור לו, אנחנו פוחדים שמא יהפוך לעברייון, או יזיק לילד אחר ו'/או מבוגר, כשהוא עצבני הוא זורק דברים, אבנים וכדומה, ואף אחד לא יכול לעצור אותו. כיום הוא לא מקבל שום תרופה, לדעתנו אין לו שום הפרעת קשב, כי בכיתה בשיעורים של המחנכת הוא יושב ולומד לתפארת והוא תלמיד מצטיין כל הציונים שלו הם מתשעים ומעלה, אולם אצל מורים מקצועיים הוא מזלזל , מפריע , מקלל , וגם שם הציונים מצויינים. דחוף דחוף עזרו לנו, האם יש טיפול תרופתי להפרעת התנהגות????????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעת התנהגות קשה.
ד"ר סמואל אלי08/07/2008למעיין שלום לפי התיאור שאת מוסרת יש לבנך הפרעת התנהגות קשה , מסוג conduct disorder , הטיפול בתרופה ופגישות פסיכולוגיות הן רק חלק מהטיפול. עיקר הטיפול בעיצוב סביבתי ושילובם בעבודת צוות. קיימות מערכות חינוכיות המתמחות בעבודת צוות של טיפול בילדים בעלי דפוסי התנהגות כאלה. הילד צעיר שנים, טווח התנהגויותיו מדאיג מאוד. בוודאי , שפגישה את אחת או שתים עם פסיכיאטר ילדים אינן מספיקות. במקרים מורכבים כאלה יש צורך כאמור לעבוד בעבודת צוות. חיוני כי יהיה מנהל תיק (case manager ) לרוב ריכוז המקרה נעשה בלשכת הרווחה לאחר הכרזת הילד כ-"ילד בסיכון" ואכן נראה כך , יתכן וכבר מונה קצין מבחן ,עקב הגנבות ? או דרך גורמי החינוך. באם מדובר במרפאה של בריאות הנפש הדבר נעשה על ידי הפסיכיאטר. לא ניתן להצביע על אף טיפול כמרכזי – כל הטיפולים חיוניים ובמיוחד חיוני השילוב. אין טיפול תרופתי אשר יעשה פלאים ,מדובר בעבודת צוות של שילוב גורמי טיפול שונים כולל גם הדרכת הורים. סוד הטיפול הנכון בשילוב הנכון ולא בלחיצה על כפתורים כימיים המצויים במוח. אין בכך כמובן אמירה שהוא לא זקוק לתרופה המווסתת רגשות והתנהגות כמו ריספרדל ותרופות דומות.. בהצלחה ד"ר סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת התנהגות - ריספרדל
מעיין25/07/2008שלום רב כנראה כשכתבתי הייתי בסערת רגשות, לבני לא מונה קצין מבחן ולא היה אף מקרה שדווח למשטרה, הגניבות היו מחברים וכדומה, הילד הוא ילד מצטיין בלימודים, לומד בבית ספר רגיל בכיתה רגילה ממוצע ציוניו בין תשעים למאה, אהוב על חבריו ועל המחנכת, אולם אצל המורים המקצועיים מתנהג בצורה לא הולמת, מתחצף , מקלל, יוצא ונכנס , זורק כסאות וכדומה. עם ילדים שלא חושבים כמוהו, או שמא חשב שהעליבו אותו, או פגעו בו בכוונה, הוא מייד מכה, מקלל, זורק חפצים, ואף אחד לא יכול לעצור אותו. כנל לגבי אחים , ולנו ההורים הוא כבר הפסיק להקשיב, יותר נכון כשהוא בהתקף זעם הוא משתולל מקלל אותנו ולאחרונה אף מאיים שיכה ונותן מכה קלה. הילד כן מטופל אצל פסיכולוגית חינוכית כבר שנתיים, עבר סדנא למניעת כעסים והתמודדות עם מצבים מסבכים, הוא בקיא בכל החומר , אבל בשטח - הוא לא מיישם כלום. שאלתי היא פסיכיאטרית רשמה לו טיפול בריספרדל חצי מילגרם, האם התרופה הכרחית גם אם ישנה אלימות פעם בשבוע בערך, האם מריבות בין אחים לא מתרחשות בכל מקרה? האם התרופה תהייה אפקטיבית גם לאחר שנטל אותה מספר חודשים ולאחר מכן הפסיק, האם ההתנהגות השלילית תיפסק או שמא רק עם התרופה זה יעזור, ואם כן משמע שכל חייו יצרך לקבל תרופה? עד מתי צריך לקחת את התרופה? ואם רוצים להפסיק כיצד מפסיקים, הבנתי שצריך בהדרגה. שאלה אחרונה שלי היא האם התרופה גורמת לתופעות לוואי משמעותיות ופגיעה לטווח הרחוק. תודה רבה מעיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אליהו סמואל27/07/2008לאמא שלום
תודה על ההבהרות.
טיפול פסיכולוגי למשך שנתיים ללא שינוי אכן מעלה שאלות. הוספת התרופה באה בדיוק מהמקום הזה.
אגב ,אפשר גם לבדוק את יעילות הטיפול הפסיכולוגי דרך בדיקת חוות דעת שניה בנושא הזה. אולי הטכניקה שלה לא מתאימה. יש מקום גם להדרכת הורים ,האם היא נערכת?
ובאשר לתרופה. המינון נמוך מאוד. תופעות הלוואי תחת מינון זה מועטות יחסית. אבל הדבר משתנה מילד לילד. התופעה העיקרית היא השמנה. קיימות גם תופעות אחרות. כאמור המינון נמוך.
כמובן שהטיפול אינו לכל החיים. משך הטיפול למספר חודשים עד שנים. תשובה מפורשת אפשר לקבל מאיש הטיפול.
אלטרנטיבות לטיפול התרופתי, יתכן ואפשריות ,הכל לפי המקרה ולאחר בחינה מעמיקה. במקרה זה האלטרנטיבה בהעצמת הטיפול הפסיכולוגי ושינוי הקו החינוכי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות - ריספרדל
אמא27/07/2008ראשית, תודה רבה על ההתייחסות המהירה. לגבי הדרכת הורים, אנחנו נפגשים עם הפסיכולוגית פעם בחודש, וכן עברנו סדנת עוצמה שבה קיבלנו הדרכה כיצד להתנהג ולהגיב למצבים שונים עם הילדים בבית. וכן גם הילד עבר את הסדנא הזו. לגבי שינוי הטיפול, גם אני חשבתי כך, ולכן פניתי לשירות הפסיכולוגי אצלנו בעיר והם עכשיו בודקים איזה טיפול יתאים לילד, וכן ביקשתי מהפסיכולוגית שלו סיכום לגבי הילד בכדי להעביר אליהם. אני אכן אשנה את הטיפול. שאלתי היא תוך כמה זמן משפיע הריספרדל - חצי מ"ג, מתי רואים שינוי, הוא קיבל ביינתים רק יומיים, כמובן שרק התחלנו. וכיצד ניתן לדעת האם צריך להעלות את המינון ל- 1 או שרק חצי מספיק. שאלה נוספת נאמר לי כי הכדור גורם לעייפות, וכדאי לקחת אותו בערב. אני נותנת לבני בשעה שמונה וחצי בערב, אולם הוא לא עייף בכלל, והולך לישון בשתיים עשרה בלילה, קשה לו לישון. דבר אחרון , במידה ואני רוצה להפסיק את התרופה מדוע צריך בהדרגה? וכיצד נעשית ההדרגה הזו, לרדת לרבע מילגרם במשך שבועיים ואז להפסיק בכלל???? חשוב לי מאוד לדעת כיצד מבצעים את הפסקת השימוש בתרופה. תודה רבה על עזרתך, לעיתים אין למי לפנות וקשה לקבל תשובות ברורות. אני מודה לך על ההתייחסות, ומברכת את הפורום....... אתם עוזרים להרבה אנשים, ומורידים דאגות מן הלב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיניסיולוגיה
שרי29/11/2010מאוד ממליצה על שיטה זו, היא טבעית לחלוטין ומשחחרת הפרעות ריגשיות והתנהגותיות, בדרך כלל מספיקים מספר טיפולים בודדים. מכירה ילדים בגיל יותר צעיר מבנך שסבלו מהתנהגות אלימה ותוקפנית, התפרצויות וכו' ושיטה זו עזרה להם מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתנהגות מוזרה לילד בן 9רות05/07/2008
הבן שלי בן 9 שנים הכנסתי אותו לגן בגיל שנתיים ומאז ההיתנהגות שלו הישתנתה.אני לא ראיתי משהוא שונה איך הגננות תמיד אמרו שהילד לא שומע, לא מגיב להוראות הגננת ,מיתחבה מיתחת לשולחנות .ביצעתי לילד את כל הבדיקות שמיעה ,ראייה הכול תקין ואפילו עברנו איזור מגורים כי חששתי שאוליי מדובר בבעיה שם בגנים.באיזור המגורים הזה גם היו תלונות על היתנהגות מוזרה והמליצו להכניס את הילד לגן קטן שפתי וריגשי.הילד הישתפר.איך היה חשש לניתוקים והיה טענה שהילד ניראה מודאג סוגר את האוזניים בכיתה כאלו ששמע חדשות נוראיות .הופנה לנורולוג הבדיקה יצאה תקינה הילד לא מיתנתק. הנורולוג לא מבין את ההיתנהגות של הילד והפנה אותנו לבדיקה גנטית. אני מאוד דואגת לילד שלי כי אני גם לא מצליחה להבין אותו, היה מיקרה בבית ספר שהיה ריב עם חבר לכיתה לעמוד בתור הילד ניפגע והיסתגר בשירותים.אים אומרים לו מילה הוא ניפגע נעלם לנו. הוא לא מבין צחוק.התוכלו להמליץ לי מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה מגיל צעיר
ד"ר סמואל אלי05/07/2008לאמא שלום בנך שונה בהתנהגות מילדים אחרים כבר מגיל שנתיים. בגיל חמש הומלץ על גן שפתי רגשי. הוא השתפר, אולם כנראה לא מספיק. איני בטוח כי מדובר בתסמונת נוירולוגית. אנו מכירים מספר מצבים התפתחותיים רגשיים כמו :תסמונת הילד הגבולי או תסמונת הפרעת ההתפתחות המפושטת. אין לנו הסבר נוירולוגי מספק על מצבים אילו. אנו מגדירים מצבים אילו לפי דפוסי ההתנהגות. הטיפול בעיקרו חינוכי –רגשי. יש צורך במסגרת חינוכית הולמת לטיפול בילד, כמו גם הדרכת הורים להבנת צרכיו המיוחדים. מומלץ בחום לגשת להערכה פסיכיאטרית לאיש מקצוע המומחה בגיל זה. בהצלחה ד"ר סמואל אליהו פסיכיאטר ילדים ונוער עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור03/07/2008
שלום רב, קראתי את השאלה לגבי כדורים פסיכיאטריים וחרדות חברתיות פה בפורום. ברצוני רק להבין את הנקודה: האם כדורים לא משפיעים כלל וכלל על המחשבה, אלא רק על הסימפטומים הפיזיים שמרגישים בחרדה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר אבי שפירא04/07/2008בהחלט תרופות משפיעות גם על מחשבות ולא רק על התגובות הפיזיות. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולות חוזרות - ילדה בגיל 10.5איציק30/06/2008
שלום , יש לי 2 ילדים (10.5 + 7). הילדה בת 10.5 חכמה מאוד , מצטינת בלימודים , אוהבת מאוד חברה. לפני כשנתיים הופיעו תיקים (מצמוצים בעיניים) והם חלפו לבד. לפני כחודשיים החלה לחזור \ להתקשות בביצוע פעולות כגון : כניסה למקלחת (נכנסת ויוצאת מהאמבטיה מס' פעמים לפני שמצליחה להכנס) , התארכות פעולות (אמבטיה ארוכה מדי , שטיפת ידיים ללא אפשרות להפסיק את המים בברז בזמן סביר) , הולכת ונעצרת על יד קווים על גבי המדרכה , פותחת וסוגרת מס' פעמים רב את הרוכסן של התיק בעת סידור המערכת. בנוסף , חלה ירידה בתאבון והיא "קצרה" בתגובות שלה גם כלפי אחיה הקטן. בבית הספר היא הקטנה בכיתה ומשיחות שלנו עימה עולה שחשוב לה מאוד להיות "מקובלת" ומפריעה לה שבנים "נחשבים" לא מציעים לה חברות. בשבוע האחרון ללימודים ביחד עם התגברות הקושי בביצוע פעולות היא גם הגיבה ביתר רגישות להצקות של ילדה מהכיתה (בכתה למשל) , תגובה שבעבר לא היתה מופיעה. לילדה יש המון בטחון עצמי ולאחרונה אני מרגיש שחלה התדרדרות בבטחון העצמי שלה. הילדה מודעת לקשיים שלה : שהיא לא מצליחה לבצע פעולות פשוטות בזמן סביר (כאלו שעשתה בעבר) - והיא ביקשה שנעזור לה לפתור את הבעיה. ניסינו לברר מולה האם קרה לה משהו בבית הספר \ אצל חברה והיא טוענת שלא קרה כלום. פנינו אתמול לרופא המשפחה והוא הפנה אותנו לבדיקות דם + שתן ולניורולוג ופסיכולוג. השאל שלי כעת היא : האם לאור כל מה שתארתי ניתן לשער במה מדובר ? באילו מחלות הסמפטומים שתארתי קיימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל OCD
ד``ר אבי שפירא04/07/2008בהחלט ניתן לחשוב שמדובר בהפרעה אובססיבית קומפולסיבית OCD
אני מציע לכם לפנות בהקדם לפסכיאטר ילדים לבצע איבחון מקיף והוא ימליץ על הטיפול האופטימלי.בהנחה שמדובר אך ורק ב OCD הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT עם או בלי שילוב בתרופות. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםליאור29/06/2008
שלום רב, בני בן השלוש ושלושה חודשים לא גמול מחיתולים אך כאן לא הבעיה שלנו או ליתר דיוק לא שורש הבעיה, בעבר ניסינו לגמול אותו והוא מצידו אף ניסה לשבת באסלה ובסיר אך לא יצא לו כלום ויותר לא רצה תחתונים, יש לציין שבאותה תקופה גילינו דיי בטעות אשתי ואני כי הוא זרק משהו לגבי נפילה לאסלה והבנו שיכול והיה לו מקרה כזה בגן ומכאן נובעים הפחדים שלו, בכל מקרה עזבנו את הנושא עד שביקש מיוזמתו שוב תחתונים, שמחנו מאוד אך כאן צצה הבעיה שאנחנו לא מצליחים למצוא לה פתרון ואנחנו אובדי עצות ונודע תודה ענקית לכל מי שיעזור לנו לצאת ממנה, כאשר הילד אומר שיש לו פיפי או קקי (במידה ולא מתפספס לו לפני) ואנחנו הולכים לישבנון, הוא יושב חצי דקה מקסימום ואז ב-ה-י-ס-ט-ר-י-ה גדולה מאוד מבקש מהר מהר טיטול בצעקות ובבכי קורע לב, אחרת הוא לא יעשה, הוא יתאפק ויצרח עד שישימו לו את הטיטול ולא זאת בלבד עד שהטיטול ישב כפי שצריך, סגור עם המדבקות שלו. התרחיש הזה קורה בעקביות והוא פשוט לא מוכן לשמוע על זה של לעשות פיפי או קקי בצורה אחרת. ניסינו להבטיח לו פרסים ומתנות, ישבנו וקראנו לו סיפורים שלמים כשהוא בסיר, ניסינו קלטות וכלום לא עוזר, אנחנו ממש מבוהלים ולא יודעים מה לעשות, נשמח מאוד אם תעזרו לנו. תודה ענקית מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגיל 3
ד``ר אבי שפירא04/07/2008שלום ליאור
ראה תשובה שכתב בנושא ד"ר סמואל ברצוני להוסיף רק
שבמידה ויש קושי לעשות זאת לבד יש צורך לפנות לפסיכולג ילדים המתמחה בגיל הרך והוא יוכל לעזור לכם.בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לילד בן 4+yardena25/06/2008
שלום,
לבני יש קושי רגשי רב להיגמל מטיטולים (ביום ובלילה) והוא כבר בן 4+, רופא הילדים המליץ לי לפנות לפסיכיאטר ילדים אבל אין לי מושג למי לפנות, אשמח לעזרה דחופה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגיל 4+
ד``ר אליהו סמואל25/06/2008
לאביגיל שלום
אני מניח שמדובר בגמילה בצרכים גדולים וקטנים, ומדובר בילד בשל התפתחותית.
רוב הילדים נגמלים בבית או בעזרת הגננת ושיתוף בני המשפחה. רצוי לבצע את מעשה הגמילה בקיץ.
באם הילד יודע לדבר ולומר את רצונותיו הגמילה קלה יחסית.
יתכן והמצב מורכב יותר ולכן רופא הילדים המליץ על פסיכיאטר ילדים. במקרים אילו ניתן לבחון פניה למכון התפתחות הילד. או למרכז אזורי לפסיכיאטריה של הגיל הרך המצוי בפיזור ארצי.
ניתן לקבל מידע על מרכז זה דרך קופת החולים, מכון התפתחות הילד או הגננת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נעיםליר25/06/2008
שלום,
ילדי בן 10 וחצי חולה אפילפסיה שפרצה אצלו רק לפני כחצי שנה . כרגע הוא במצב של חוסר איזון תרופתי מקבל דפלפט+טומפקס כשהמטרה להוריד את מינון הדפלפט בגלל בעיות התנהגות שגברו.
יחד עם כל בעיות ההתנהגות מצאתי אותו מאונן, אני מאוד מבוהלת האם זה אופיני בגיל זה? האם יש קשר למחלתו? אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בגיל 10
ד``ר אליהו סמואל25/06/2008
לליר שלום
אוננות בגיל 10.
אומנם גיל צעיר, אולם אין הדבר נדיר וחריג. אני מניח שלילד החלו סימני מין ראשוניים כלומר שיעור בית שחי וערווה. בימינו הגירויים המינים בגיל הזה גוברים בשל החשיפה לאמצעי התקשורת השונים.
אוננות המתבצעת במקום אינטימי אין בה כדי להדאיג.
אין את צריכה לדאוג בכלל, אין אנו רואים באוננות כהפרעה נפשית או גופנית ואין בכך כדי לגרום לנזק.
האוננות תכליתה להכין את הנער לחיים בוגרים.
רצוי לשתף את הרופא המטפל בנושא לצורך קבלת התמונה המלאה.
בתקווה שתשובתי הייתה מספקת.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלקה למתבגרתעופר23/06/2008
בתי בת 17.5 עם הפרעת אישיות ושתי נסיונות.
אנו מחפשים מסגרת מקצועית ותומכת המומלצת ביותר ( למעט שלוותה בבקשה)
מצפים לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה למחלקה טיפולית
ד"ר סמואל אלי24/06/2008לעופר שלום
מחלקה טיפולית לרוב הינה מסגרת ציבורית.
המחלקות השונות בארץ מקבלות לטיפול לפי שיקולים רפואיים. וכן לפי אזוריות.
קיימות גם מספר מסגרות פרטיות.
טיפול אינטנסיבי באופן פרטי עלותו רבה.
אין אנו יכולים לשמש גורמי ביקורת ופסיקה ביחס לרמת מסגרות טיפוליות שונות.
מומלצת מסגרת בעלת רישיון לעיסוק במקצוע מטעם משרד הבריאות.
כמו כן המלצות להצלחה ואנושיות.
יש לבחון את הקרבה לבית לצורך קלות הגישה והביקורים.
בהצלחה סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)