מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרפאה לבריאות הנפשענת19/02/2009
שלום רב, כבר שאלתי מספר שאלות כאן ואשמח להתייחסות נוספת וחשובה לי: רופאה פסיכיאטרית שאבחנה את בני - ADHD עם מרדנות- המליצה על שילוב של ריטלין 30 עם ריספרדל. בנוסף, הסתיים הטיפול שלה בנו ולדבריה, אנחנו צריכים לחזור להמשך מעקב וטיפול בקהילה. האופציות שעומדות בפניי הם: פרטי ( יקר מאוד), פסיכיאטר דרך מכבי ( עלויות סבירות) או מחלקת ילדים במרכז קהילתי לבריאות הנפש( בחינם עם מערך טיפולי כולל). ושאלות הן: 1. במידה ואני פונה לבריאות הנפש, האם גם כאן יש דיווח מיידי למשרד הבריאות ולשלטונות חוק ( אמנם ילד בן 6). האם זה כן עלול להשפיע על צבא? האם קיים דיווח מיידי לגן/ בית ספר/עירייה? 2. מה ההמלצות בנוגע למקרים הנ"ל. האם יש עדיפות למקום מסויים ( סוג)? 3. הומלץ טיפול התנהגותי לילד והדרכת הורים בשיטה הנ"ל. האם מרפאות לבריאות הנפש ערוכות לסוג כזה של טיפול? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכיאטרי בקהילה
ד``ר אליהו סמואל19/02/2009
לענת שלום
1. אין כל דיווח של רופא כל שהוא לכל גורם שהינו חורג מקופת חולים מטעמי סודיות.כל חובת דיווח באשר היא מחייבת ידוע של הלקוח. חשובה הבהירות כי פסיכיאטריה הינה מקצוע השייך למדעי הרפואה. וממש כשם שאין דיווח על מחלות לב או אסמה וכיוצא בזה כך חלה הסודיות גם על הפסיכיאטריה. למעט מצבים בהם יש איום ממשי לשלום הציבור או בסיכון הילד. חובת הדיווח מטעם החוק חלה במצבים אילו על כל מקצועות הרפואה ולא רק על הפסיכיאטריה .ולדוגמא בכל בית חולים כללי יש וועדה לילדים בסיכון ודיווח לגורמי הרווחה במידת הצורך.
החרדות סביב לטיפול פסיכיאטריה ספציפית – היתה יכולה לפרנס מחקרים סוציולוגים ואנתרופולוגיים מרובים.....
כאן אדגיש כי מדינתנו מצויה במצב חרום ולגורמי ביטחון שדה יש את הזכאות לפתוח כל קובץ רפואי כולל תיק רופא מומחה כל שהוא בהרשאה מיוחדת. אולם מדובר במצבים חריגים במיוחד או בתחקיר קבלה למקצועות בהם נדרשת רמת סיווג בטחוני גבוה במיוחד.
2. אין נטיית גורפת לסוג המרפאה. כמובן יש איכויות שונות אשר משתנות לפי אזורים גיאוגרפים או העדפות ההורים ונוחיותם.
3. ההמלצה על טיפול זה או אחר אינה סוגיה הכרחית . הממליץ אף הוא ניזון מניסיון אישי ובחירה פרטית- כל איש מקצוע וניסיונו. גם הספרות מראה שאין כל אמירה חד משמעית לגבי סוג הטיפול. יש ווריאציות מרובות לטיפול הפסיכיאטרי בסוגיה שאת מתארת. ההמלצה היא על טיפול בו איש המקצוע מאמין ויש לו את הניסיון הדרוש. לכל טיפול יש יתרון וחסרון. להבדיל מרפואה כללית שם יש פרוטוקולים די מדויקים למצבים רפואיים שונים. בפסיכיאטריה רכה המצב שונה.
מרפאות בריאות הנפש ערוכות לטיפול בילד ויש לה את המנדט המקצוע המוכח לכך אולם אין לה כל התחייבות לטיפול בשיטה זאת או אחרת. יודגש שכך גם במקצועות הרפואה האחרים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשתיות במחלות נפשליאורה19/02/2009
שלום רב, אני רוצה לשאול אותך לגבי תורשתיות של מחלות נפש. לכלתי יש 6 אחים, מתוכם 3 סובלים מהפרעות נפשיות, 1 מסכיזופרניה ו2 ממאניה דיפרסיה. לאחות שחולה במאניה דיפרסיה יש בת שחולה במאניה דיפרסיה ובסכיזופרניה (יחד). מהם הסיכויים שלבנה הבריא (יש לו אמא ואחות חולות) יוולד ילד חולה? מהם הסיכויים שלי יוולד ילד חולה? כלתי וכל ילדיה בריאים. אשמח לתשובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשת מחלת נפש
ד``ר אליהו סמואל19/02/2009לליאורה שלום
חשוב כמובן לדעת האם מובהקות המניה דפרסיה מלאה או שמדובר במחלה שהיא סכיזואפקטיבית כלומר גם דיכאון וגם סכיזופרניה.
כפסיכיאטר איני מוסמך לענות בשל מספר סיבות.
1. בתשובה יש משום השלכות עמוקות על תכנון המשפחה וראוי שהנושא יבדק וינתן על ידי רופא הנושא באחריות אישית. מתן השירות בפורום הוא יעוץ והכוונה ראשונית בלבד.
2. התחום המקצועי המתמודד בשאלה זאת הינו גנטיקה רפואית. ניתן לקבל שירות זה בהפניה דרך הרופא המטפל. התשובה אינה מדויקת והיא תינתן בטווחי אחוזים לפי סטטיסטיקות והערכה מתמטית של הגנטיקאי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניותא18/02/2009
שלום אני סובל ממחשבות טורדניות ורציתי לדעת איזה כדור יותר מתאים סרוקסאט או ציפרלקס? או ששניהם יכולים להתאים? ועוד שאלה שרציתי לדעת זה האם ריספרדל גם עוזר במצבים של מחשבות טורדניות? כמובן עם שילוב של סרוקסאט או ציפרלקס אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה למוטרדות
ד``ר אליהו סמואל18/02/2009ל-א. שלום
כל התרופות באות בחשבון. הבחירה תלויה במשתנים נוספים ובמיוחד במובהקות של היות המצוקה בעלת אופי כפייתי או שמדובר בהפרעה טורדנית בעלת מימד חסר שיפוט בעליל.
ושוב עלי להדגיש שטיפול תרופתי הינו רק מרכיב אחד של הטיפול יש להוסיף את הטיפול בשיחות כמהות בלתי נפרד לטיפול התרופתי ובמיוחד באנשים צעירים שזה האירוע הראשון שלהם.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצל את הודעת הנושא...
קובי27/02/2009שלום, אני בחור בן 20, ומלפני שנתיים יש לי כל מיני חרדות/מחשבות טורדניות לא באופן תמידי. תמיד חשבתי שאני לא צריך פסיכולוגים כדורים כי אלו לא יעזרו לי לטפל בבעייה שכזו ואך ורק אני. הקטע הוא שהמחשבות הן ממש מזעריות ושטויות, ובכל זאת פוגעות באיכות החיים והיכולת להתרכז. לאחרונה התחלתי לדאוג שאולי אני חולה באיידס, אף על פי שלא היה מצב שיכולתי להידבק (כי השתמשתי באמצעי מניעה). עוד דוגמא למחשבה טורדנית: להזכר בכל מיני שטויות שעשיתי בגיל ההתבגרות, הדבר פשוט גורם לי חרדה. אני רוצה למחוק את כל המחשבות האלו מהראש! איך זה מגיע למצב כזה? הגעתי למסקנה שאני לא מצליח לטפל בעצמי כי הדבר גורם לי לחוסר ריכוז בלימודים האקדמיים, חשבתי לקחת רק כדורים בינתיים ולראות איך זה מתקדם, לפני שאני עושה את הצעד הזה רציתי לשאול כמה שאלות: 1) איזה כדורים אתה מציע לי לקחת ללא מרשם? 2) האם תופעות הלוואי הם לטווח הארוך?(הסיבה היחידה שלא נטלתי כדורים לפני היא תופעות הלוואי ) 3) האם אצטרך להמשיך עם הכדורים כל חיי או שתקופת זמן מוגדרת אמורה להספיק? יש לציין שבגיל ההתבגרות הייתי בסוג של דיכאון , אבל אני לגמרי יצאתי מזה ואני מאוד אוהב את החיים. תודה מראש. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר אליהו סמואל02/03/2009
לת. שלום
1. לא ידוע לי על תרופה שאינה זקוקה למרשם ואשר הוכחה מדעית שהיא עוזרת.
יש להביא בחשבון שהתופעה חולפת עם תרופה ובלי תרופה. ולכן יש כל מיני תרופות שלכאורה עוזרות. בתשובתי התכוונתי כמובן רק לתרופה הנושאת מחקרים מדעיים בדוקים.
אפשר לנסות תרופה טבעית בשם רמוטיב אולם גם היא זקוקה למרשם.
2. לקיחת התרופה היא לפרק זמן של כשנה -חצי שנה ולא מדובר לתופעות לוואי לכל החיים או לטווח ארוך . לא לכל התרופות תופעות לוואי משמעותיות.
3. בוודאי שאין לקחת את התרופה לכל ימי שנות חייך...
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קובי03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאון של נער מתבגר בן 16איתמר16/02/2009
בני בן ה16 נמצא במצב של חרדה מבחינות ודיכאון שנובע גם ממצב של קשיים חברתיים. והוא גם עשה כמה נסיונות לפגוע בעצמו. בשל מצבו הומלץ לנו לאשפז אותו (בעיקר בשל החשש שיפגע בעצמו). יש לי מספר שאלות בנושא: א.אשפוז בבי"ח פסיכיטרי אינו ממומן ע"י קופות החולים. האם מימון האישפוז כולו על חשבון המדינה או חלקו נופל על ההורים? ב.האם אשפוז של נער בשל חשש לפגיעה בעצמו משפיע על עתידו בקבלה לצבא לתיכון רגיל ואוניברסיטה? ג.האם להורים זכות להוציא את הנער מביה"ח בכל עת אם החליטו כי טובת הנער היא מחוץ לכותלי בית החולים? ד.הומלץ לנו גם שאם אנו מחליטים לא לאשפזו, להיות בקשר רצוף של פעמיים בשבוע עם פסיכולוג ופעם בשבוע עם פסיכייטר.בני מטופל זה כשנה ע"י פסיכולוג וכשמונה חודשים עם פסיכייטר.זאת עשינו באופן פרטי ומצבו לא הוטב. יש לנו קושי כלכלי לעמוד בפגישות כה צמודות באופן פרטי והייתי רוצה לדעת האם ידוע למישהו, אם יש אפשרות לטיפול רצוף וצמוד במסגרת "מכבי" או מסגרת אחרת בקהילה (באזור המרכז) שתעזור לבני לצאת מהמצב בו הוא נמצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלקה פסיכיאטרית- השלכות.
ד``ר אליהו סמואל17/02/2009
לאיתמר שלום
אכן שאלות נוקבות. אנסה לענות עליהן אחת אחת.
1.סל הבריאות אינו כולל פסיכיאטריה ולכן האחריות על מתן הטיפול מושתת על משרד הבריאות.
אין ההורים אמורים לשלם על האשפוז.
2.פרטי שם מתאשפז במחלקה סגורה מעבר לשבוע ימים מועבר ברשימה מיוחדת למשרד הבריאות המגיעה אף לצבא, בתנאים מיוחדים ניתן לפנות למשרד הבריאות ולבקש למחוק את הפרטים. מקומות עבודה או מקומות לימודים אינן אמורות להיחשף למידע זה. יש פקולטות כמו בית הספר לרפואה הדורשות חשיפת מידע רפואי. מקומות עבודה בעלי סיווג בטחוני הדורש בדיקת גורמי ביטחון גם הוא נחשף לחומר זה ומביא את סוגיית בריאות הנפש לעיון ,וכדוגמה שירות במשטרה או בבתי הכלא או תעשיה ביטחונית. כל החלטות המתוארות אינן תחת שיקול דעת גורמי הרפואה אלא של גורמי ממשל וחוק.
3. לגבי טיפול אינטנסיבי הנדרש כחלופת אישפוז: יש לפנות לגורם אחראי בקופה, כדוגמא פסיכיאטר ראשי של הקופה, ולבחון את האפשרות המומלצת. לעגמת נפשם של אוכלוסיות נרחבות הפסיכיאטריה אינה נכללת בסל הבריאות ולכן אין גם השקעה של הקופות בקידום תחום זה.
יש לזכור כי במקרה דנן יש עילא לפנות לביטוח לאומי לצורך מיצוי זכויות להכרה בגמלת נכות ילדים וקבלת גמלה שתעזור במימון הטיפול. כל המקדים הרי זה משובח מאחר והתשלום הינו ממועד שנה רטרואקטיבית מרגע בקשת ההכרה, במידה והזכאות תוכר. כך הדבר גם בקבלת נקודות זיכוי במס הכנסה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ליהי20/02/2009קוראים לי ליהי ואני בשנות העשרים המוקדמות לחיי. אינני מושכלת בנושא. הידע שלי הוא מהנסיון שלי -גם אני סובלת מדיכאון מגיל מאוד צעיר ולאחרונה מצאתי שיש לי גם חרדה חברתית. לפי דעתי אם הבעיה החברתית לא נפתרה כשהוא בטיפול כבר כשנה הפתרון שאולי יעזור הוא לעבור לבית ספר אחר. יכול להיות שהילדים שבבית הספר נטפלים אליו או שהוא לא מצליח להתחבר לאנשים שם. צריך לשאול את הילד את ההעדפה שלו. מאוד חשוב לתמוך בו בכל החלטה שיעשה. גם אם הוא לא מוצא את הרצון לדבר איתך על הסיבות. זוהי בכל אופן העצה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצתה של ליהי
ד``ר אליהו סמואל21/02/2009לליהי
תודה על עצתך.
יש להניח שאיש המקצוע בחן זאת. אכן הסיבה שאת מפרטת חשובה בהערכת מצבים אילו.
פיתרון כזה ללא במציאות המתאימה יכול לחבל, מאחר ויש ובבית הספר בו לומד הילד יש את החברים הנאמנים ביותר וראוי לא לנתקו מהם. שינוי מסגרת מחייב גם מאמץ שילוב ואין הוא קל תמיד.
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ ותחושת קור נריטליןגור13/02/2009
הילד קבל בפעם הראשונה ריטלין la20 והגיב בדופק מואץ ותחושת קור מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ מריטלין
ד``ר אליהו סמואל15/02/2009לגור שלום
האצת דופק יכולה להיות כתחושה בלבד וגם ענין אוביקטיבי.
לכן רצוי להתקשר לרופא שרשם את התרופה ולהתיעץ עימו.
באם נלווה גם קושי בנשימה או קושי בביצוע מאמץ יש לפנות לחדר מיון.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חרדתישרון11/02/2009
שלום, יש לי ילד בן 9.5 שמטופל כבר יותר כשנה וחצי ע"י פסיכולוג קליני בגלל בעיות חברתיות. די מוקדם בטיפול איבחן אותו הפסיכולוג כילד בעל רמת חרדות גבוהה ביותר, ולטענתו זה מקור הבעיות החברתיות שלו ובכלל. אני לא ממש יודעת איך מאבחנים חרדה, אך אני יודעת שיש לו בעיה קשה של אינטיליגנציה חברתית והוא מוצא את עצמו מבודד ומנודה כנגד רצונו כבר זמן רב, וזאת למרות שהוא ילד שאוהב חברה וזקוק לחברה, וזה אולי מה שמתסכל אותו יותר מהכל. הוא מנסה (ומצליח) להשיג תשומת-לב של ילדים אחרים בצורות לגמרי שגויות שמובילות ליותר כעס והרחקה שלו, מה שהופך אותו לילד מבודד ומתוסכל שמרגיש שכל העולם (כולל אני לפעמים) שונא אותו. בהחלט יכול להיות שמה שהוא חווה זה חרדה חברתית שמונעת ממנו לתפקד כראוי בסצינות חברתיות, אך אני לא מומחית בתחום כדי לומר זאת. מה שכן, מנהלת בית הספר שלו פנתה אלי היום ואמרה שבהחלט יכול להיות שהגיע הזמן לשקול טיפול תרופתי בחרדות שלו, כי המצב שלו רק מחמיר בכיתה. אני באופן עקרוני לא מאמינה גדולה בתרופות פסיכיאטריות, אלא אם אין מנוס, אבל אני מודאגת וכואבת את מצבו של בני וייתכן ובאמת זו הדרך היחידה. אין לי דרך לדעת. אני יודעת שאי אפשר לעשות אבחון פסיכיאטרי בצורה זו, אבל אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות של טיפול תרופתי בחרדות לילדים בגיל זה, ובאיזה מצב הן באמת האמצעי היחידי שנותר. בתודה, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות חרדה
ד``ר אבי שפירא12/02/2009שלום שרון אני מבין את החשש שלך למתן תרופות אולם כדאי לחשוב גם על הסבל של בנך ואיכות החיים שלו. לדעתי היתרון הגדול במתן התרופה הוא קיצור תהליך ההחלמה. תרופות לא ניתנות לזמן ממושך בדרך כלל ולאחר שהילד יצא מהחרדות יוכל הפסיכולוג במקביל לעזור לבנך לפתח כלים לשיפור עצמי בדרך כלל בכלים קוגניטיבים התנהגותיים. בד"כ טיפול תרופתי גם עוזר באופן דרמטי לטיפול הפסיכולוגי ומעצים אותו. נכון תרופות זה לא סוכריות ויש חשש מתופעות לוואי אולם לאחר איבחון פסכיאטרי מקיף והתאמה תרופתית מתאימה תופעות הלוואי בד"כ הם מועטות אם בכלל. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10מירי11/02/2009
שלום רב בני בן 10 וחצי , היה בן יחיד עד לפני חודש וחצי שילדתי את אחיו. אני חד הורית וגידלתי אותו לבדי, למרות שאביו היה איתו בקשר רעוע. זמן הריוני השני הבכור היה מקסים ועזר לי, אך מאז הלידה הוא מתרחק ואינו מוכן להתקרב לתינוק, וגם לעזור לי ממש לא, הוא אנטי בהכל. ברור לי שהמצב קשה לו, כי הוא היה בן יחיד 11 שנה ממש כמו מלך, ועכשיו לקחתי זאת ממנו. הוא לא מוכן ללמוד, או שיעורים, לא רגוע, התקפי זעם, מסתגר בחדרו רוב הזמן. אני מרגישה "שבגדתי" בו בזה שהבאתי לו אח שהוא בכלל לא רוצה. אני משתדלת לחבק אותו, לנשק, לפצות,ולקנות לו כל דבר שהוא רק רוצה, העיקר שיהיה לו טוב. מה עושים ? אשמח להכוונתך. מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולדת אח
ד``ר אבי שפירא12/02/2009ללא ספק בנך מגיב בתגובה קיצונית להולדת אחיו התינוק. ברור שהאירוע הזה שכל כך משמח מביא גם תגובות לא פשוטות ואת לבד ללא תמיכה ללא בן זוג שיעזור . בהחלט מצב שמצריך טיפול והכוונה. לדעתי כדאי לפנות בהקדם לפסיכולוג או פסכיאטר מומחה בילדים שיעשה הערכה של המצב של בנך והערכה משפחתית ובהתאם יציע לך תכנית טיפולית לבעיה שהתעוררה.אסור להתעלם ולקוות שהכל יעבור והמצב ישתפר עם הזמן. לכל קופת חולים יש מספר אנשי מקצוע שמתמחים בילדים ויוכלו לעזור לך. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,ליר11/02/2009
שלום שמי ליר ואני בת 15,לא מזמן מצאו אצלי ADHD ואני די בסדר עם זה כבר התחלתי לקחת קונסקטה אל בסיס יומי,אבל קשה לי שאנשים חושבים שאני מוותרת בקלות,מה שממש לא נכון אני מנסה ללמוד כמה שאני יכולה ולהגיע להישג לימודי כמהש אני מסוגלת אבל נורא קשה לי לעשות ש.ב וללמוד בבית עצמו ההורים שלי אומרים לי שאני סתם עצלנית אבל מה שממש לא נכון אני לא מסוגלת לעשות ש.ב בבית זה אחד,ועוד דבר זה שלאה האם יש קשר בין לקיחת הקונסקטה לבין זה שאני תמיד עייפה,תודה ליר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בהפרעת קשב ADHD
ד``ר אבי שפירא12/02/2009הטיפול התרופתי:
טיפול זה מבוסס בעיקר על השימוש במעוררים (פסיכוסטימולנטים), שהמוכר והיעיל ביניהם, לפחות בישראל היום, הוא הריטלין.(קיימות תרופות נוספות מקבוצת הסטימולנטים וכן מקבוצות אחרות שהן יעילות אולם לא אתייחס אליהן בכתבה זו)
תרופת הריטלין היא נגזרת של אמפטמין, המאפשרת מיקוד של הקשב למשך כ- 4 שעות, משך זמן פעולתה. הריטלין היא תרופה יעילה ביותר. 85% מהילדים מגיבים אליו והתגובה היא בד"כ תגובה מלאה. אפשר להתאים את זמני הטיפול לשעות נחיצותו בלבד- בביה"ס, בבחינות וכו'. חלק מהילדים זקוקים לריטלין שלש פעמים ביום בכדי לקבל תגובה טובה במשך כל שעות הערות של הילד. במקרים כאלו ניתן לטפל בריטלין ארוך טווח (SR ) בעל פעולה ממושכת המצריך מתן כדור אחד ביום, והשפעתו היא למשך רוב שעות היום. (כ- 8 -12 שעות )
חשוב להדגיש את המעקב הקפדני ע"י הרופא המטפל שמטרתו ניטור יעיל של התרופה, בדיקת השפעתה ויעילותה, בדיקת תופעות לוואי אם קיימות, בדיקות דם תקופתיות ובדיקת מצבו הנפשי המשתנה של הילד.
תופעות הלוואי של הריטלין:
תופעות הלוואי החולפות :
ילדים רבים מדווחים על כאבי ראש או כאבי בטן בימים הראשונים לנטילת התרופה.תופעה זו אמורה לחלוף תוך שבוע עד שבועיים. אם היא נמשכת, יש להעריך מחדש את מינון התרופה ובמצבים חריגים אף להחליפה.
תופעות הלוואי הקבועות:
מכיוון שמדובר באמפטמין, דהיינו ממריץ, הריטלין גורם לדיכוי התיאבון ולדיכוי הצורך לישון במהלך שעות פעילותו. שעת ההליכה לישון מתאחרת כתוצאה מהשפעת התרופה. לפיכך אסור לתת ריטלין בשעות הערב, ויש לקחת בחשבון את היעדר התיאבון במהלך היום.
היעדר תגובה ואף תגובה הפוכה (פרדוקסלית), כלומר ירידה בריכוז והחמרה באי השקט, נצפים ב- 15% מהילדים הנוטלים ריטלין, ואז מומלץ להחליף את הטיפול התרופתי.
תופעות לוואי קשות אחרות:
תופעות אלה נדירות יחסית, והשכיחה בינהן היא REBOUND , המופיעה בכ- 10% מכלל הילדים הנוטלים ריטלין. מדובר בהתפתחות אי שקט ניכר עם סיום השפעת התרופה. דרך יעילה, יחסית, להתמודד עם תופעה זו היא העברת הטיפול לריטלין ארוך טווח שתחילת השפעתו וסיומה מתונים יותר, כך שהתופעה הופכת הרבה פחות שכיחה.
תופעות נדירות ממש כוללות התפתחות סיוטי לילה, אי שקט קבוע ולעיתים אף מצב פסיכוטי. הסכנה להתפתחות תופעות אלו גדולה יותר בילדים הסובלים מפגיעה מוחית או מפיגור שכלי. בילדים אלו מתן הריטלין מחייב זהירות מיוחדת ומתן מינונים קטנים יחסית.
ההתנגדות הציבורית לשימוש בריטלין נובעת בעיקר משתי תופעות לוואי שהן מיתוס מופרך מעיקרו. נושא ההפרעה לגדילה- במחקרי אורך הוכח שהריטלין אינו גורם להפרעה בגדילה לאורך זמן, למרות דיכוי התיאבון שנוצר. נושא ההתמכרות לריטלין- גם כאן, המיתוס הרווח שילדים מתמכרים לתרופה אינו נכון. רק במינונים גבוהים במיוחד (טוקסיים) קיימת אפשרות להתמכרות לתרופה, אולם במינונים המקובלים בטיפול לא נגרמת כלל התמכרות. יותר מזה, אחד מחוקרי ההפרעה היותר חשובים בעולם, ד"ר גוזף בידרמן מאוניברסיטת הרוורד בבוסטון, מצא שריטלין הניתן לסובלים מ- ADHD מונע הידרדרותם לסמים ולאלכוהול. ד"ר בידרמן מצא ש- 75% מלוקי ההיפראקטיביות שלא קיבלו ריטלין סבלו מהתמכרויות, לעומת 25% בלבד בקרב אלו שטופלו בריטלין. בקרב קבוצת הביקורת של הילדים הבריאים נמצא, כי 18% מהם התמכרו לסמים או לתרופות. עוד הסתבר , כי הילדים שלא טופלו בריטלין התאפיינו כאלימים יותר. ד"ר בידרמן טוען, שילדים שהפרעת הקשב והריכוז אצלם מטופלת בתרופות, מצליחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה
ד``ר אבי שפירא12/02/2009שלום ליר , מאחר ואובחנת רק בגיל 15 ואני מניח שהקשיים היו גם לפני הטיפול צריך להתייחס לעובדה זו. אף פעם לא מאוחר להתחיל בטיפול גם אנשים מבוגרים בגיל 30 , 40 מגיעים לאיבחונים ומקווים להשיג את הפוטנציאל הלא ממומש שלהם. התאמת מינון תרופתי לוקחת מעט זמן (לא הרבה ) ותופעות של עייפות בד"כ מעידות על מינון נמוך של התרופה. המינון ניתן על פי משקל הגוף וכן בהתאמה אישית. כל ילד וכל אדם מגבי באופן שונה לתרופות וגם לתרופות הללו. אני מקווה שהמחקר המתפתח יתן לנו תשובות בעתיד הקרוב מי יגב טוב לתרופות, מי יפתח תופעות לוואי ואיזה ואז כמובן הטיפול יהיה יותר מדוייק מאשר כפי שהוא נעשה כיום. בהצלחה ליר
אגב אני כתבתי בהמשך על נושא הטיפול התרופתי באופן כללי ומקווה שיעזור לך ולאחרים בפורום. בברכה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגותמיכל10/02/2009
בני בכיתה א' בשבועים האחרונים אני שומעת המהמורה כי בני מסתבך בהרמת ידיים על ילדים, מתייחס אליהם לא יפה גם כשהיא הושיבה אותו ליד ילדים רגועים זה לא עזר. בגן טרום חובה ובגן חובה בני הסתדר יפה ויהיה מהילדים המובילים בגן. כינו אותו מנהיג. ילד אינטלגינטי. אני רשמתי את הילד בבית ספר ממלכתי דתי היות ואביו מאמין בגידול על ערכים למרות שאנו אנשים חילונים. בני מוציא ציונים טובים וחבל לי שהוא לא מוצא את מקומו מבחינה חברתית. המורה טוענת שהוא מציק לילדים וכניראה שהילדים לא מבינים רותו. אם לילד יש בעיה ביצירת קשר חברתי הייתי שומעת על כך מהגננות וכן שאלתי באספת הורים בגן חובה והגננת לא הצביעה על בעיה מסויימת. יכול להיות שקשה לילד להיכנס לכיתה שאינו מכיר אף אחד מהילדים. לטענת הילד הילדים מקיניטים ומעליבים אותו ונמאס לו לכן החליט להחטיף לכם. בתחילה הוא ספג מכות ואכשיו החליט להחטיף. ממש מצער לשמוע. שהאשלים בכיתה הוא לא חברתי בכלל שמעתי מס' פעמים כיצד הילדים מקניטים אותו. כשאני יוצאת עם הילד לגני שעשועים איני מבחינה בבעיה של יצירת קשרי חברות של הילד עם ילדים אחרים נהפוף הוא הוא טוב באינטרקציה עם ילדים. ילדים באים לבקר אותו בבית וגם הוא הולך לילדים. אך ילדים מהכיתה אינו בקשר איתם. מבשקת עזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
ד``ר אבי שפירא11/02/2009שלום מיכל
העובדה שילד הסתדר בגן אינה בהכרח ערובה למה שקורה בכתה א
כתה א' היא נקודת מפנה אצל הילדים והרבה פעמים מעלה בעיות וקשיים שהיו חבויים באופן מינורי ועדין בגיל הרך. צריך לשלול רמת תוקפנות, נושא גבולות, ערך עצמי, בעיות בקשב לפני שמחליטים על סוג ההתערבות הטיפולית. לעיתים הפסכיאטר או הפסיכולוג לאחר האיבחון יכולים לעשות התערבות מערכתית בביה"ס אשר תפתור את הבעיה אולם לדעתי חשוב לפני כן לבדוק מדוע באמת זה קורה רק בביה"ס. בהצלחה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות שוואמשה08/02/2009
האם אלו תסמינים חיוביים של סכיזופרניה או תסמינים שליליים שליליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים חיוביים
ד``ר אבי שפירא08/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו ליא08/02/2009
טוב אז ככה יש לי בעיה כל כך מוזרה שאיני יודע אפילו איך להסביר אותה אז לקחתי קטע שמישהי כתבה בפורום אחר וזה בדיוק הבעיה שיש לי היא כתבה ככה זה ציטוט "שלום.. אני בת 15 וחצי וכבר הרבה מאוד זמן יש לי כל מיני מחשבות לא רצוניות.. המחשבות האלה באות הרבה מאוד פעמים ביום וזה מאוד מפריע לי... נגיד יש לי את הקטעים האלה שהמחשבות קופצות לי לראש ועולה לי כל מיני דברים רעים... " הלוואי ויקרה משהו נורא למישהו מהמשפחה שלי" "הלוואי ומישהו ימות"... ואני בכלל לא מתכוונת לזהה וזה מאוד מפריע לי וזה גורם לי לחשוב שאני רעה שאני חושבת ככה למרות שאני יודעת שאני לא מתכוונת לזה בכלל וזה יכול להכניס אותי לעצב וכעסס... אני רוצה לציין שזה לא קורא עשאני עצבנית על אותו בן אדם.. להפך.. כשאנחנו צוחקים וזה... המחשבות האלה קורות לי בעיקר כשאין לי תעסוקה ואני סתם במחשב או רואה טלויזיה וזה קורה פחות כשאני מתעסקת בדברים מסוימים... אבל אני לא יכולה כל הזמן להתעסק במשהו כדי שהמחשבות הרעות האלה יצאו פחות.. נגיד אני מדברת עם חברה טובה או אפילו עם המשפחה בטלפון אז תוך כדי שאני אומרת לה משהו עולה לראש שיקרה להם משהו חס וחלילה... וישר אני מתחילה להרגיש רע וזה הורס לי את היום..." אני פשוט לא מבין את הבעיה הזאת אני לא מסוגל יותר אני מנסה להתרכז במשהו ואני לא מצליח אני מדבר עם מישהו פנים מול פנים וישר עולות לי מחשבות של תמות או איזה משהו רע ואני בכלל לא מתכוון לזה זה גורם לי לכאבי ראש לפעמים אני מנסה לא לחשוב על כלום ואני לא מצליח מלא מחשבות קופוצות לי לראש כאילו אני לא שולט עליהם אין לי כבר כוח זה מתיש אותי האם אתם מכירים תבעיה האם יש טיפול או פסיכיאטרי וגם לא פסיכיאטרי אשמח לתשובה מפורטת בנושא תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות לא מודעת
ד``ר אבי שפירא08/02/2009שלום אלון לפני שממליצים על הטיפול חשוב לבדוק את הסיבות. מדוע יש בך כעס ו/או תוקפנות כלפי ההורים או אנשים אחרים.חשוב לשלול בעיות נוספות שרק באיבחון מקיף ניתן לעשות זאת ורק לאחר מכן ניתן יהיה לטפל בתופעות שאתה מתאר והם מציקות לך כל כך. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר אבי שפירא
א08/02/2009אני חייב לציין שאין בי כעס או תוקפנות בכלל בגלל זה ציינתי שאלה מחשבות שאני בעכלל לא מתכוון אליהם אני יכול גם לצחוק עם אותו בנאדם ופתאום קופצות לי לראש כל המחשבות הללו לפעמים זה לא כרוך רק במחשבות רעות אבל לרוב זה ככה זה פשוט מלא מחשבות שנכנסות לי לראש ואין לי שליטה עליהם האם אתה מכיר תתופעה והאם ניתן לעשות משהו בנידון בלי תיפול תרופתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות כפייתיות
ד``ר אבי שפירא08/02/2009בהחלט אני מכיר את התופעה בד"כ הטיפול הקלאסי הוא לא חייב להיות תרופתי באמצעות סוג של טיפול שנקרא CBT טיפול התנהגותי בהביורלי. לדעתי לפני שמתחילים כל טיפול צריך לבצע איבחון כדי להבין יותר לעומק את מהות המחשבות , התדירות, הפגיעה התפקודית. לעיתים אין צורך בטיפול תרופתי אך חשוב לבדוק לפני שמתחילים בטיפול כלשהוא. אגב יכול להיות שיש תוקפנות וכעס שאינם מודעים לאדם ובכלל הוא לא מרגיש כלל כעס כלפי הוריו או אנשים אחרים אך עדיין הנפש/ המוח חושבים אחרת ולכן ציינתי שהתופעה לא מודעת. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבת כסף מההורים ומהמשפחהmagmah07/02/2009
שלום רב, שאלתי נוגעת לילד בן 16 שמזה שנתיים ואף יותר נוהג לגנוב כסף , פרטי זהב מהמשפחה הקרובה , כלומר מבית הדוד , הסבא והסבתא . הוא לא גונב מאחרים , למשל מהשכנים אלא רק מהמשפחה הקרובה שלו .. עירבנו את המשטרה בנדון אבל לשווא .... מה משמעות ההתנהגות הנ"ל , מה ניתן לעשות ולאן לפנות .. אציין ששרותי הרווחה בעיר לא הועילו בדבר אלא באופן זמני בלבד .. אנו מפחדים שהתנהגותו תחריף . אודה לכם על הפנייתנו לגורם שיכול לעזור . רב תודות לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבה כדחף או כהפרעה נפשית נרחבת
ד``ר אליהו סמואל07/02/2009
למגמה שלום
סימפטום גנבה בגיל זה שהינו ארוך שנים מחייב בדיקה מעמיקה בערוץ עברייני – ובדיקת קיום רגשי אשמה ופחד מעונש.
ערוץ משני קשור להפרעה נפשית. כדי שתהיה הפרעה נפשית יש לבחון היבטים נוספים.
לצערי לא ניתן להעמיק בבירור על רגל אחת.
נראה כי במידה ואין הפרעה נפשית מובהקת אז יש לערב את גורמי החוק באופן נרחב ואף לבצע אבחון מעמיק במישור זה. ( מישור קרימינולוגי- פתיחת תיק במשטרה אזהרת שופט וכו" )
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיעראביב06/02/2009
שלום,בני בן עשר וחצי תולש שיער לעיתים מהרגליים לעיתים מהראש, טופל כבר גם אצל פסיכולוגית וגם פסיכיאטרית גם לקח ריספרדל לוקח קבוע ריטלין, מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז,ילד חכם נבון ורגיש ומודע,אנשי המקצוע הגדירו זאת כתופעה שלך חרדה, ניסינו כבר המון,הבנתי שזו תופעה שקשה "להפטר" ממנה.אולי יש עוד מה לעשות.כעת בתקופת המלחמה חזרה תלישת השיער.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער -מה עוד?
ד``ר אליהו סמואל06/02/2009
לאביב שלום
אכן התופעה עקשנית ,אולם היא גם חולפת לבד....
ככל שהתופעה ארוכת שנים כך קשה להפטר ממנה.
יש שילובי תרופות שונות או תרופות נוגדות כפייתיות שונות. כמו שטיפול בתרופה מסוימת לא הצליח כך שווה לנסות טיפול אחר ,כך כאשר מדובר בטיפול פסיכולוגי. יש גישות פסיכולוגיות שונות וגם מטפלים עם איכויות טיפול שונות .יש לבחון איש מקצוע עם קבלות בתחום ואולי בגישה מכיוון שונה לזה שניסיתם עד כה.
יש לבחון גם מה תרומתם המודעת והלא מודעת של ההורים לתלישה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תגובה
מתעניינת08/02/2009התופעה עלולה לא לעבור אם לא יטפלו בה!!!! אני חושבת שכדאי לפנות לפסיכולוג המטפל בטיפול קוגניטיבי התנהגותי ואולי יש כזה שגם מבין בבעיה ספציפית זאת. אפשר לפנות דרך איט"ה (ארגון פסיכולוגים המתמחים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי) בהצלחה ואל תוותרו!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללירן
ד``ר אליהו סמואל02/03/2009
תשובתך מבטאת רק חלק מהפיתרון.
להפרעה אופי אפיזודי. התגובה אינה מוכחדת והיא מופיעה בגלים.
טיפול קוגניטיבי הוא פיתרון טכני ואינו פיתרון עומק. יש שהוא עוזר ויש שלא....
יש טיפולים שונים, אין טיפול מושלם.
הטיפול הקוגניטיבי עוזר בהתמודדות אין הוא מכחיד את התופעה.כאמור לתופעה אופי גלי ולכן יש לפעמים את האשליה שהטיפול הכחיד את התופעה כך הדבר גם עם תרופות..
קודם לכל טיפול יש לבחון מה תשתית ההפרעה , דרגתה , ורצון המטופל - לפיתרון מהיר אולם שברירי או פיתרון איטי אולם איתן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בנירונית06/02/2009
האם תרופות כמו רספרדל וריטלין יכולים לתרום לויסות תחושתי , לגרייה ,לתכנון תנועה ולהיפראקטיביות כאמא לילד בן 5 וחצי הלוקה באוטיזם שסובל מהנל .אני רוצה לדעת האם יש פתרונות נוספים ולא תרופתיים אני חוששת מההשלכות והתלות ואולי נזקים של טיפול תרופתי / טיפול פסיכיאטרי אני בעד למצות את כל הדרכים שקימות כי מבחינתי טיפול תרופתי יהיה מוצא אחרון.. תודה על התשובות אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכיאטרי אינו רק מתן תרופות
ד``ר אליהו סמואל06/02/2009
לרונית שלום
מסתבר שגם אנשי הרפואה מסכימים איתך , גם חברת התרופות אינה ממליצה על טיפול תרופתי לצרכים שאת מתארת כטיפול יחיד- עניין הנתמך בספרות הרפואית ללא עוררין .
טיפול ב- "ויסות תחושתי , לגרייה ,לתכנון תנועה ולהיפראקטיביות" בילד המצוי על הספקטרום האוטיסטי נעשה במסלול טיפולים התפתחותיים- ורגשיים . כלומר במישור התנסויות עם כלים ומדדים מדורגים ומתווכים על ידי אנשי מקצוע.
כל מחנך העובד בחינוך המיוחד בונה מערך שיעורים בהם המרכיבים שאת מציינת מצוי בלב ההתנסות החוויתית והלימודית. כמובן שכך הדבר בטיפול הנושא כותרת ריפוי בעיסוק, או בטיפול רגשי פסיכולוגי או באמנות או במוזיקה וכדומה . גם הדרכת הורים אמורה לספק להורים כלים של התנסות וחוויה כדי לקדם את המישורים שאת מציינת.
הטיפולים השונים נערכים במרכזים שונים כמו במרכז התפתחות הילד, או בריאות הנפש לגיל הרך- ולאחרונה משרד הבריאות הרחיב את הטיפולים בילדים עם הפרעה ברצף האוטיסטי גם מעל לגיל שש !!! או במערכת החינוך (אפשר לברר את הזכויות לטיפול בקופות דרך עמותות שונות כמו אלו"ט או העמותה לילדים בסיכון).
הטיפול התרופתי אינו מרכזי הוא רק משלים ומאפשר תיקון זמני כמו קביים לפרק זמן מסוים עד שהילד יפתח את הכלים האישיים המצווים במאגר הפוטנציאלי שלו. לעולם הטיפול התרופתי הפסיכיאטרי בילדים אינו תחליף לטיפול ההתפתחותי או הרגשי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קשב וריכוז
רונית10/02/2009האם בעיות הנל כולל בעיות של היפריות , קשר עין לקוי וויסות חושי לקוי אצל ילדים אוטיסטים ברמה לא גבוהה נפתרים בדרך לא של תרופות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קשב וריכוז
ד``ר אבי שפירא11/02/2009שלום רונית ,הטיפול התרופתי הוא סימפטומטי בלבד , הוא אינו מרפא ומשמש כטיפול תומך ומשפר איכות חיים. חשוב מאד בילדים אוטיסטים לשלב טיפול רגשי, התנהגותי וטיפול תרופתי. בעיות קשב וריכוז בד"כ משתפרות מאד עם טיפול תרופתי -שווה לנסות. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון קליני וסכיזופרניהרן05/02/2009
איך יודעים אם מישהו סובל מדיכאון קליני או סכיזופרניה? מהם הסימנים המובהקים שאי אפשר לפספס? ועוד שאלה - האם מי שקיבל ריספרידל, מצבו חמור כל כך? למי בכלל נותנים את התרופה הזאת? רק לחולי סכיזופרניה? תודה =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וסכיזופרניה בגיל התבגרות
ד``ר אליהו סמואל05/02/2009לרן שלום
לצערי אין לי תשובה חותכת לאוכלוסיה מתחת לגיל עשרים
.
בגיל ההתבגרות דיכאון פסיכוטי עשוי להראות ממש כמו סכיזופרניה. ולכן רבים הם אנשי המקצוע הנמנעים לתת אבחון חד משמעי באירוע פסיכוטי ראשון בגיל זה !!!
בגיל מבוגר התמונה הקלינית יותר ברורה.
מינון ריספרדל מעל 3 מ"ג לבוגר הוא סף תחתון למינון אנטיפסיכוטי. מינון נמוך יותר ניתן מסיבות שונות כמו וויסות רגשי הפחתת התקפי זעם ועוד.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון ?
הילה29/04/2009שלום ,
אני בת 14 עוד חודשיים ובזמן האחרון אני פחות מחייכת , יותר עצובה , אני לא מצליחה להירדם בלילה . . .
(ואני לא יודעת אם זה קשור אבל הטעם שלי השתנה - לדוגמא אהבתי שירים מזרחיים ורוק ועכשיו אני אוהבת רק רוק ואני לא סובלת מזרחי . . . למרות שהפלאפון שלי מפוצץ במזרחית ואני באה ממשפחה שבה שומעים רק מזרחית . . . וכך גם הטעם שלי בבגדים - שנה שעברה הייתי הולכת רק עם חולצות קצרות ועכשיו אני לא סובלת חולצות קצרות וגם שממש חם בחוץ אני הולכת עם ארוך . . . ]
רציתי לשאול אם אני סובלת מדיכאון או שזה משהו זמני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שחשוב זה איכות החיים והתפקוד.
ד``ר אליהו סמואל29/04/2009לחן שלום
את מתארת מספר תסמינים, כדי שיהיו הפרעה נחוץ עוד משהו..
אכן, מצב דיכאון כעקרון אמור לפגוע באיכות חיים ובתפקוד, כל ההגדרות האחרות רק קובעות שמדובר בדיכאון ולא משהו אחר. ומכאן שאם אכן אילו פני הדברים אז לא חשוב איך נכנה את ההפרעה, ראוי שתפני להוריך ותבקשי שתופני לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך אבחון והערכה ובהמשך להמלצה טיפולית.
יש לדעת שלפעמים בגיל ההתבגרות יש מצבי רוח התואמים לדיכאון אולם הם לרוב קלים וחולפים לבד.
סוגיית עומק הפרעת התפקוד ואיכות החיים היא הנקודה המכרעת.
לצורך קביעת "הפרעה " אנו מתיחסים לתפקוד הכולל של האדם ולא למרכיבי חשיבה או תחושות מסוימות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן שלום
יעל03/05/2009חן, אני ממליצה לך לפנות לעובדת הסוציאלית בתיכון בו את לומדת כדי שהיא תוכל לדבר איתך, לשאול אותך שאלות כדי לברר את מצבך ולהציע לך עזרה מתאימה. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)