פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפות זעם ילד בן 6
    הורים מודאגים
    22/02/2008

הבן שלנו בן 8 וחצי סובל מהתקפות כעס וזעם אלימות כלפנו ההורים וכלפי רכוש של הבית. הטריגר להתקפות בד''כ כאשר הוא לא מקבל מה שהוא רוצה. יש לציין שזה התחיל רק לאחרונה וכאשר אין לו התקפה הוא ילד טוב רגוע חברותי. היינו אצל פסיכולג אשר ראה את הבן פעם אחד והחליט שהטיפול צריך להיות איתנו הורים. היו לנו 5 פגישות אך אנחנו לא מרגשים שמתקדמים לשום מקום. האם כדאי לפנות לפסיכאטרי? - האם יש טיפול תרפתי שיכול לעזור במקרים כאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפות זעם ילד בן 6

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי

ד``ר אבי שפירא
    22/02/2008

שלום לכם
    לדעתי חשוב לבצע איבחון פסכיאטרי כדי לשלול בעיות רפואיות ורגשיות הגורמות לקשיים מהם סובל הבן , האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז (ADHD ) , האם מדובר בהפרעת התנהגות
    (CONDUCT DISORDER ) , האם מדובר בהפרעה מרדנית מתנגדת (ODD ), האם מדובר בבעיות רפואית כגון הפרעה בבלוטת המגן ועוד ועוד
    לדעתי לפני שמתחילים טיפול חשוב לבצע איבחון מסודר ולהתאים את הטיפול לבעיות. גם טיפול תרופתי זו אופציה אפשרית לחלק מהבעיות שהזכרתי. אני חושב שעבודה משותפת של פסכיאטר ופסיכולוג היא העבודה הטיפולית האופטימלית במקרים רבים. בהצלחה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שאלה
    21/02/2008

שלום אני בת 17 ויש לי בעיה כזאת שכל בן שמתקרב אליי אני ישר בורחת אני לא מסוגלת להתקרב בעצמי ואני ממש עצורה מהבחינה הזאת..... איך אפשר למנוע דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• איבחון וטיפול

ד``ר אבי שפירא
    21/02/2008

לדעתי לפני שמתחילים טיפול כלשהוא לדוגמה טיפול פסיכולוגי, טיפול באמנות , טיפול קבוצתי טיפול תרופתי וכולי ,חשוב לבצע איבחון שבודק גם את האישיות, גם הפרעות רגשיות שונות בכדי למפות את הקשיים ולהתאים טיפול מתאים בהתאם לאיבחון. תוכלי לפנות לפסכיאטר מומחה לנוער או לפסיכולוג . מי שיוכל לכוון אותך היא יועצת השיכבה בביה"ס בו את לומדת. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטן ומלאך בגוף.
    מדיפה חסוי
    19/02/2008

שלום, אני בת 16 עוד מעט..
    יש לי חבר 9 חודשים ואני מאוד אוהבת אותו.
    ההורים בבית בסדר, הכל תמיד היה בסדר בנינו עד לפני שנתיים בערך שהתחלתי את הגיל של היציאות והרצונות...כמו אצל רוב המשפחות הנורמליות ההורים שלי קפדנים ואחראיים (קצת יתר על המידה) אבל עם הזמן הבנתישזה רק מדאגה אליי ועוד שנתיים יהיה לי את החופש להחליט לבדי. ואני מוכנה להתאזר בסבלנות....
    היתה לנו עכשיו תקופה של ריבים ואמא שלי רצתה לפנות ליועצת לייעוץ...
    היא לא ממש עשתה משו כי השלמנו וסידרתי את העניינים עם אבא שלי בשיחה.

ההקדמה הזאת היתה כדי לספר לך על משו אחר שאולי קשור.

כבר משו כמו שנה אני מרגישה שיש בתוכי רוח, יצר רע..סטן..שכל מה שאני חושבת הוא מנסה לשכנע אותי ההפך.
    אני לא כל כך יכולה להסביר אני רק יכולה לתת דוגמא..
    למשל: אני אוהבת מאוד את חבר שלי אבל כל פעם שאני לא איתו אני נכנסת ל"סרטים" כאילו אני לא אוהבת אותו....אם אני דואגת לו שיסע לאט הרוח הזאת אפילו יכולה לצעוק לי "הלוואי שימות" הרמות כל כך קצוניות שזה מפחיד.....
    או אם אני חושבת על משו הרוח הזאת תשכנע את עצמי שזה ההפך ממה שאני חושבת ואז אני נכנסת ליסורי מצפון.
    החבר שלי יודע מזה כי אני בן אדם מאוד מאוד אמיתי ואיני מסוגלת לחיות במחשבה הזאת שאני משקרת לו..הוא יודע עליי הכל וניסינו יחד להתגבר על זה..זה עבר ליומיים שלושה אבל תמיד שהוא חוזר הביתה אני מרגישה שוב את הדבר הזה...כאילו משו בי צועק לי את הדברים הרעים ...כמו שיש מלאך ושטן בסרטים מצוירים- כך יש לי בגוף- זו ההגדרה האולטימטיבית, רק זה שאני בן אדם מאוד אמיתי ופרפקציוניסטי אני לא מסוגלת להתעלם מזה....
    זה מכניס אותי לדיכאונות ופחדים וכל מחשבה שה"יצר" הזה צועק לי אני מרגישה שאני משקרת לחבר שלי וישר רצה לספר לו..
    השבוע החלטנו להתעלם מזה ולנסות להדחיק את זה..
    אבל זה לא עוזר!!
    מה אני יכולה לעשות? אני לא רוצה לפנות להורים הם יחשבו שאני משוגעת או משו..
    אולי אני באמת משוגעת? או שזה קשור ללחץ נפשי או משו כזה? זה קורה לעוד אנשים?
    בבקשה בבקשה בקקשה תעזור לי בבקשה!!

לקביעת תור
    סגירה
    סטן ומלאך בגוף.

הוספת תגובה

• חרדה קשה

ד``ר אבי שפירא
    19/02/2008

קשה לי לעשות אבחנה ולהציע לך טיפול באמצעות האינטרנט אך מהמעט שכתבת אני לא מתרשם שאת משוגעת אלא אולי נמצאת במצב חרדתי קשה . חשוב מאד שתגיעי לבדיקה של פסכיאטר בהקדם כדי שיוכל לאבחן את מצבך ויוכל להתאים טיפול מתאים בהקדם. החשש שלך לא לספר להורים הוא בעייתי כי את קטינה (מתחת לגיל 18) ופסכיאטר אינו יכול לבדוק אותך ללא אישור ההורים. לדעתי כדאי לשתף את יועצת ביה"ס בתחושות שלך והיא תוכל אולי לעזור גם בשיחה עם ההורים שלך כדי שתוכלו יחד לפנות לפסכיאטר. יש בני נוער שחשים כפי שאת חשה ואת לא לבד בתחושות הללו . בכל מקרה את חייבת לפעול במהירות ולדעתי יועצת או פסיכולוגית ביה"ס הם אנשי המקצוע שאת חייבת לשתף ונראה לי שהם יעזרו לך. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ריגשיות בילדה בת 8
    לימור
    18/02/2008

שלום,
    הבת שלי בת 8 וסובלת הרבה זמן מבעיות - כנראה רגשיות - אותם אנו מנסים לפתור הרבה זמן. זה מתבטא בעצבנות מתמדת, התחילו אצלה טיקים-מצמוצים בעיניים כל הזמן, הרבה פעמים לפני כל כל פעולה שהיא רוצה לעשות היא מעבירה את אצבעות כף ידיה בפה כאילו "מלקקת" אותן, אם משהו לא מוצא חן בעיניה היא מתחילה לבכות ולהתעצבן עלינו ועל אחותה הקטנה - טוענת שאכפת לנו רק מאחותה...עשינו איבחון אצל נוירולוג והוא טען שיש צורך לפנות לפסיכולוג ואכן פנינו אבל לא נראה לי שהישועה תגיע משם. המצב רק מחמיר מיום ליום. כשהיא כותבת ביד אחת - היד השניה סגורה כאגרוף, גם מצב של להכנס להתקלח הפך להיות סיוט בפני עצמו. האם פסיכולוג יכול לעזור בשלב כלשהו או שאנחנו צריכים טיפול בכיוון אחר ? ברצוני לציין שאני ובעלי התגרשנו לפני כשלוש שנים ולפני כשנה חזרנו ועכשיו אנחנו גרים יחד. הקושי של הבת שלי התחיל עוד לפני שהגרשנו אבל רק בשנה האחרונה הוא החמיר לכדי התנהגויות די מפחידות. בבית הספר היא תלמידה טובה וחברותית.
    אשמח אם תוכל לכוון אותנו כי הבית שלנו פשוט מתפרק...ההתנהגות שלה משפיעה על חיי היום יום שלנו בצורה דרסטית !!!!

תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ריגשיות בילדה בת 8

הוספת תגובה

• בעיה רגשית

ד``ר אבי שפירא
    18/02/2008

שלום לימור
    קשה לענות תשובה מעמיקה מבלי לעשות בדיקה מקיפה אך ברור שהילדה במצוקה וברור שהקושי העיקרי הוא בבית. כפי שכתבת בביה"ס המצב החברתי והרגשי טוב. קשה לי לענות אם הטיפול הפסיכולוגי יעיל לעיתים צריך זמן לטיפול כדי לראות שינוי. האם אתם בהדרכה מסודרת עם הפסיכולוגית ?, האם מתקיימות פגישות משפחתיות ? נראה לי חשוב ביותר לאור המעט שתארת. תתייעצי גם כמובן עם הפסיכולוגית המטפלת . בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אצל ילדה בת 8

לימור
    20/02/2008

תודה על תגובתך.

אנחנו אכן בטיפול פסיכולוגי - תחילה היו מפגשים איתי ועם בעלי. בהם הפסיכולוגית קיבלה מידע על הילדה, כל תהליך גדילתה משלב ההיריון, הלידה ועד היום. ולפני שבועיים החלו מפגשים עם הילדה. אנחנו ממש בתחילת הדרך והיא הכינה אותנו שזהו תהליך ארוך.
    העניין הוא אם ילדה בת 8 מסוגלת להפנים שיחות עם פסיכולוג ? לאמץ פתרונות שהיא מייעצת לה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי

ד``ר אבי שפירא
    20/02/2008

שלום לימור
    טיפולים פסיכולוגים ניתנים גם לילדים קטנים יותר מבתך. בכל מקרה אם אתם לא שקטים ורוצים לקבל חוות דעת שניה זה מקובל בכל מקצועות הרפואה השונים וגם בפסכיאטריה / פסיכולוגיה. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לימור
    23/02/2008

ד"ר שפירא שלום,
    יש לי שאלה אחרונה - ביום שישי האחרון היתה בטלויזיה כתבה על אנשים שלוקים בתסמונת טורט.
    ודיברו על תופעות של המחלה שמתחילה עם טיקים. בדקתי באינטרנט וגם שם היה מצויין שתחילת התסמונת היא בטיקים בעיניים, משיכות אף, איגרוף כף היד, בעיות במצבי רוח משתנים. אפשר להגיד שאני ובעלי נכנסו ללחץ אטומי- האם אנחנו צריכים ללכת לבדוק את הכיוון הזה ? אצלנו אין אף אחד במשפחה עם עבר של התסמונת הזו......אפשר בכלל לבדוק אם התסמונת הזו קיימת על ידי בדיקות ??
    תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת טורט

אבי שפירא
    23/02/2008

שלום לימור
    הרופא המתאים לאיבחון תסמונת טורט הוא נוירולוג או פסכיאטר.
    הפרעת טורט היא הפרעה טיקים מורכבת גם מטיקים מוטורים וגם מטיקים ווקלים.
    אני לא בטוח שהבן סובל מתסמונת זו לאור המידע שתיארת אך בהחלט שווה לבדוק . בהצלחה ד"ר אבי שפירא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר
    ענת
    16/02/2008

מחפשת בדחיפות מומחה ללקויות למידה לילד בן תשע.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר

הוספת תגובה

• לקויות למידה

ד``ר אבי שפירא
    17/02/2008

לעיתים אנשים קושרים לקויות למידה להפרעת קשב וריכוז. זה לא אותו הדבר. לקויות למידה הם לקויות ספציפיות בקריאה , חשבון וכתיבה שהאיבחון שלהם מתבצע ע"י מאבחנים דידקטים או פסיכולוגים מומחים . קיים אירגון ניצ"ן בארץ שיש לו סניפים כמעט בכל עיר וניתן לפנות אליהם בכדי לבצע איבחון לקויות למידה. גם יועצת ביה"ס יכולה לעזור בהפניות למאבחן המתאים. איבחון הפרעת קשב הוא איבחון רפואי המתבצע ע"י רופאים מומחים בתחום. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות - ילד בן 11
    אביגיל
    13/02/2008

שלום,
    הילד שלי בן 11 עם בעיות רגשיות שמקשות עליו מאוד בחברה ובבית הספר, זה מתבטא בתגובה של בכי לכל דבר קטן, ובהפיכת כל בעיה קטנה למשהו גדול ודרמתי. הוא עבר כבר כמה אבחונים ולא מצאו אותו חסר קשב או ריכוז ומדובר בתלמיד טוב בלימודים. כל מה שניסינו עד כה - טיפולים ושיחות עם פסיכולוג תראפי וכו' לא ממש עוזר לו. לפי האבחון גם ריטלין לא יעזור לו. השאלה שלי האם ישנה תרופה או כל דבר אחר שכן יכול לעזור לו? הילד סובל ולנו קשה לראות אותו בסבלו.
    תודה
    אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות - ילד בן 11

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי

ד``ר אבי שפירא
    13/02/2008

שלום לך אביגייל, חשוב לעשות איבחון מקיף , לשלול הפרעת חרדה , מצב רוח דכאוני וכו'. חשוב לאבחן את בעיותיו הרגשיות , מה הרקע שלהם ולעיתים בהחלט ניתן להוסיף תרופה שתקל עליו ותפחית מהמצוקה בה נמצא. כמובן הטיפול התרופתי אינו במקום טיפול פסיכולוגי והדרכת הורים אך בהחלט יכול לתרום. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Vvvvהאם פסיכאטרים ודעים עוד משהו חו
    FUGX,
    11/02/2008

חוץ מלתת תרופות לכל בעיה או קושי שאדם מתמודד?

הוספת תגובה

• טיפול

ד``ר אבי שפירא
    11/02/2008

בד"כ טיפול פסכיאטרי כולל הוא טיפול פסיכותרפי , הדרכת הורים , הדרכת צוות ביה"ס וכן לפעמים כדאי לשקול גם טיפול תרופתי. יש לא מעט הפרעות רגשיות שניתן לקצר תהליכים בטיפול אם ניתן גם תוספת תרופתית. התרופה היא לא במקום טיפולים נוספים כפי שהזכרתי. פסכיאטרים לילדים הוסמכו בהכשרתם לתת טיפולים פסיכותרפויטים שונים ואם יש צורך הם בהחלט יכולים גם לתת תרופות. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מירי
    10/02/2008

שלום רב,
    אני בת 18,
    נטלתי עד כה סרוקסט (20 מיליגרם ) .

קיבלתי כעת פאקסט (20 מיליגרם )

האם מדובר באותה תרופה ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כן מדובר באותה תרופה

אבי שפירא
    10/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון מבוגרים?
    חיים
    06/02/2008

שלום ד"ר, האם ניתן לעשות במרפאתך אבחון גם למבוגר (30)?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון מבוגרים?

הוספת תגובה

• איבחון מבוגרים

אבי שפירא
    10/02/2008

שלום ,אני מבצע איבחון למבוגרים רק אם יש שאלה של הפרעת קשב וריכוז שבנושא זה אני מומחה. פרט לנושא זה האיבחונים שאני מבצע הם לילדים ונוער
    בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת
    jdh,
    04/02/2008

הבת שלי בת 14 חותכת את עצמה בכל פעם שקשה או כשהיא מתוסכלת
    אנחנו מדברות והיא טוענת שפשוט היא לא יודעת מה לעשות כשקשה לה, ולכן היא פוצעת את עצמה. כל האפשריות שעולות נפסלות ,
    אנחנו בתהליך של קבלת טיפול, אבל אני זקוקה להסכמתה ושיתוף פעולה ממנה.

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת

הוספת תגובה

• self mutilation

ד``ר אבי שפירא
    05/02/2008

התופעה שאת מתארת מחייבת איבחון פסכיאטרי מקיף. ברור שהילדה פוצעת את עצמה מתוך מצוקה פנימית בד"כ לא מודעת. הטיפול המומלץ בד"כ הוא טיפול פסיכותרפויטי והדרכת הורים. במקרים מסויימים ניתן לשקול גם טיפול תרופתי. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd אצל ילד בן 4.5
    לירית
    04/02/2008

שלום,
    בני בן 4.5, ילד נבון ושמח.
    בחודשים האחרונים אנו מזהים אצלו התנהגות טקסית בסיטואציות קבועות (התארגנות בבוקר, שירותים-מקלחת, אוכל וכו'). זה מתבטא בעיקר בהקפדה על סדר ולאחרונה גם באגירת חפצים.
    הטקסיות מחמירה עם הזמן וגוררת תגובות רגשיות קשות.
    האם הוא צעיר מדי לטיפול ובינתיים להסתפק רק בהדרכה הורית, או שכבר ניתן לגשת איתו לטיפול?
    ואם ניתן - האם לפסיכולוג או לפסיכיאטר?
    אשמח לקבל תשובות,
    לירית.

לקביעת תור
    סגירה
    ocd אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• חשד ל OCD

ד``ר אבי שפירא
    05/02/2008

שלום לך
    הפרעת OCD יכולה להתחיל בכל גיל וגם בגילאים מאד צעירים. חשוב לבצע איבחון פסכיאטרי בכדי לשלול בעיות אחרות שיכולות לגרום לסימפטומים שאת מתארת. הטיפול המומלץ בגיל הזה הוא טיפול פסיכותרפויטי לילד (כן ניתן לתת טיפולים גם לילדים קטנים) וכמובן הדרכת הורים והדרכת הצוות בגן בו שוהה הילד. לעיתים ניתן לשקול טיפול תרופתי אם כי לדעתי יש למצות קודם לכן את הטיפולים הלא תרופתיים בגיל כה קטן. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה
    אמא מודאגת
    03/02/2008

בני בן ה-8 סובל מזה כחודש ימים מביעותי לילה חוזרים, כאשר המוטיב החוזר בכל הביעותים הינו מצוקה ופחד. לפני כחודש חלה בשפעת שהיתה מלווה בחום ומאז הכל החל, בתחילה חשבנו שזה מהשפעת החום והמחלה אך גם כשהבריא הביעותים לא פסקו.
    בבירור בביה"ס הכל תקין ילד פעיל ושמח, גם בבית לא אובחן בשינוי כלשהו, מלבד הלילות. כחצי שעה עד שעה מרגע שנכנס לישון הוא צועק בוכה וזורק משפטים שלמים כמו מתוך סרט ממש, כשהוא נראה ער לחלוטין אך למעשה הוא בתוך חלום /סיוט שמתמשך כ-5 דקות - לאחר מס' דקות כשהוא מתעורר הוא לא זוכר דבר וחצי דבר ממה שפקד אותו, גם לא בבוקר.
    פנינו לרופא הילדים וזה הפנה אותו לפסיכיאטר - האומנם? ומהם דרכי הטיפול אם יש כזה בכלל?
    תודה מראש.
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ביעותי לילה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה

ד``ר אבי שפירא
    04/02/2008

לאמא המודאגת, יש לבצע הערכה מיידית , לשלול בעיה אורגנית מוחית בהנחה שהבעיה החלה כעת ולא היתה מעולם. לדעתי מעבדת שינה לדוגמה בבית חולים תה"ש תוכל לתת מענה . ההפניה למעבדת שינה היא לאחר בדיקת רופא מומחה פסכיאטר או נוירולוג. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שולה
    03/02/2008

הי אבי
    אני פסיכיאטרית מבוגרים המתמחה כעת בפסיכיאטריית ילדים בסידני. האם תוכל לאמר לי מה הן הדרישות למקרים המוצגים בשלב ב' של הבחינה בארץ?
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בחינת התמחות

ד``ר אבי שפירא
    03/02/2008

שלום שולה
    תוכלי ליצור קשר למייל האישי. נראה לי ששאלה כזו לא מתאימה לפורום להורים וכו'. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    16
    02/02/2008

שלום אני לא יודעת אם כדי לפנות לכאן כיוון שאני מאד פחדת לדבר מה שעובר עליי בזמן האחרון.
    יש לי ולמשפחתי אובססיה קפייתית אימפולסיבית . אבל לא זה מה שמדאיג אותי.
    אולי מה שקורה לי נורמאלי לחלוטין איני יודעת אבל כבר שנה שאני שומעת "קולות" היתה תקופה שהם התחילו ולא ניפסקו לא ידעתי כיצד להשקיט אותם. הדלקתי מוזיקה בקול שרתי שירים בקול פשוט לא ידעתי מה לעשות אם עצמי.
    זה המשיך וניפסק המשיך וניפסק לסירוגים.
    אבל יותר זה נימשך.
    עכשיו זה חזר בצורה יותר אגרסיבית וכואבת.
    אני מרגישה כאילו אני לא לבד כל תנועה שלי כל מילה כל מחשבה שעוברת בראשי מנתחים אותה, אני מתביישת ממישהי שגרה בתוכי.
    אני מרגישה שיש בי עוד בן אדם.
    היא מדברת איתי ביחד אם הקולות אבל היא כאילו השולטת.
    כל מראה שאני רואה כל רגש שאני מרגישה כל שניה מחיי היא שם.
    אני צועקת וצורחת ומבקשת שהיא תעזוב אבל היא לא הולכת.
    היא מקניטה אותי, היא מעליבה אותי,היא מכאיבה לי.
    אני שונאת ותה אבל היא פה.
    היא לעולם לא תלך.
    ולפעמים הקולות כל כך חזקים שאני לא יודעת מה לעשות.
    היא פה לנצח וגם הם ואני לא יודעת מה לעשות.
    הייתי רוצה להרוג אותה להישאר לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי

ד``ר אבי שפירא
    02/02/2008

לא כתבת את גילך , מה המצב המשפחתי שלך וכמה זמן את סובלת מהבעיה. ברור שאת נשמעת במצוקה רבה וזקוקה להערכה מקצועית. לדעתי חשוב שתפני לפסכיאטר בקופת החולים באמצעות רופא המשפחה. אם את נערה תוכלי לפנות ליועצת בביה"ס שתעזור לך להגיע להערכה מקצועית מיידית. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממים
    שני
    30/01/2008

שלום בני בן 3 ועד היום סובל מבעית פחד ממים, הוא מביע התנגדות נחרצת לכל רחצה או שטיפה וכבר 3 שנים אנו ממתינים בסבלנות (לפי המלצה) שיגדל קצת ושזה יסתדר. אך כל רחיצה שלו במקלחת מלווה בצרחות היסטריות. האם בכל זאת ניתן לטפל בדרך כלשהי בגיל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    30/01/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=41 id=link]פסיכולוגיית ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה