מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני צריך עזרה?איזה אחד26/04/2008
שלום לכולם שבת שלום יש לי בעיה כזאות שאני עושה דברים כמה פעמים נגיד אני בודק עם הדלת של הבית סגורה כמה פעמים אני בודק את זה זה מעיד על איזה בעיה פססיכטרית?ואני גם מאוד עצבני יש לי התקפים כאלה של שגענות אתמול בחג ישבנו כול המשפחה ודודה שלי אמרה לי איזה משוו ותעצבני כזה עליה התנהגתי ממש כמו מפגר לא יודע מה יש לי גם אני מתעצבן מהר וגם עושה דברים פעמים יש לי פתיל קצררר מה אתה אומרר ?שיהיה שבת שלום!!ובזמן אחרון הרבה אנשים אומרים לי שאני מתנהג מוזרר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פסכיאטרית
ד``ר אבי שפירא26/04/2008שלום עידן אני מציע לך לפנות לבדיקה בכדי לשלול הפרעת חרדה מסוג הפרעה כפייתית. בהחלט ההתנהגות שלך , הפתיל הקצר מחייב בדיקה ובהחלט יכול להיות שלא מדובר בבעיה חמורה וניתן לעזור לך במספר פגישות טיפוליות. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לילד בן 10תמר23/04/2008
שלום רב.
בני בן 10 מטופל במשך שנה בפרוזק, לאחר שאובחן כ ADHD + חרדתי + טורט.
הוחלט בעצם על מתן הפרוזק כמתן עדיפות לטיפול בתחום הרגשי (בטחון עצמי ירוד, דימוי עצמי מאוד נמוך, רצון במוות), הפרוזק שיפר במעט את מצבו, הוא כבר לא מביע משאלות מוות למרות שדימוי עצמי עדיין נמוך.
השנה התחילו קשיים בלמידה יש קושי רב בקריאה וכתיבה. כתב היד מאוד מאוד לא ברור, והוחלט לנסות להוסיף רטלין, לאחר שבועים הרטלין הופסק מאחר והתחילו לילד הזיות.
במקום הרטלין הרופאה נתנה לו רספירדל, ונכון להיום הוא לוקח את הרספירדל כבר 3 חדשים.
לילד יש המון התפרצויות זעם, הוא צורח כשנתקל בקושי, ואני מהצד, מתקשה מאוד לעודד אותו, כי יאושו הופך להיות היאוש שלי.
לאחר שיחה טלפונית עם הרופאה שבה תהיתי אם כדאי להפסיק עם התרופות, היא המליצה לי להמשיך עוד חדשיים עד סוף שנת הלימודים, ולעשות הפסקה בחופש הגדול.
רציתי להתייעץ כאן איך אוכל לדעת אם הטיפול התרופתי עוזר?
האם ההשמנה שבאה בעקבות נטילת רספירדל תחדל לאחר ההפסקה ( הילד עלה ב 3 חדשים כ 6 ק"ג)? אני די אובדת עצות ולא יודעת אם אני נוהגת נכון, היאוש והתסכול לא נפתר בעזרת התרופות.
אני מקווה שהצלחתי למסור את הפרטים הנחוצים והרלוונטים לשאלה שלי.
אשמח לשמוע דעה נוספת.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SECOND OPINION
ד``ר אבי שפירא26/04/2008שלום תמר השאלות שלך הם כבדות משקל ולדעתי כדאי לפנות להערכה שניה (זה מקובל בין אנשי מקצוע) כדי לדעת האם הטיפול אותו מקבל בנך הוא הטיפול האופטימלי. אגב לשאלתך ההשמנה יורדת לאחר הפסקת הריספרדל. איני יודע אם הילד מקבל טיפול רגשי וההורים בהדרכה מסודרת בנוסף לטיפולים התרופתיים אני רוצה לקוות שכן כי בהחלט מדובר בבעיה מורכבת המצריכה התערבות רב מערכתית ובודאי לא רק תרופתית. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש ילד כזה....
אמא מנוסה18/05/2008אבל טיפול בפרוזק הופסק אחרי שבועיים עקב תופאות לוואי אבל כפי שהסביר לי הפסיכיאטר הפרטי שמטפל בו שטיפול פסיכולוגי קוגנטיבי התנהגותי מהווה תחליף לפרוזק.
התחלנו ריטלין ומצב השתפר פלאים וזה כולל גם את הדימוי העצמי של הילד ,כי במקום להיות ילד "בעייתי" שכועסים עליו הוא הפך לתלמיד הכי טוב בכיתה,מקבל מלא משובים חיוביים בבית ספר ובבית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה בעייתית של ריטליןאמא22/04/2008
יש לי ילד מקסים בן 4.5. הבן שלי אובחן כ ADD והתחיל לקבל לפני כחודשיים וחצי ריטלין במינון 5 מ"ג בוקר+5 מ"ג בצהריים. התוצאות היו מדהימות. הייתה רגרסיה אחרי כחודשיים. התייעצנו עם רופא הילדים (קבענו תור לנוירולוג ילדים למוקדם האפשרי בתחילת מאי) והעלינו לו את המינון ל- 10 מ"ג בבוקר ו- 5 מ"ג בצהריים. אחרי שבוע וחצי הילד נכנס להזיות קשות, צעק שקוראים לו בשמות, פחד שבאים גנבים, לא ישן לילה שלם ודמיין ממש דפיקות בדלת. חיבקנו אותו והרגענו אותו. הפסקנו מייד את הטיפול. ההזיות הפסיקו תוך יום וחצי, הוא ישן טוב כבר למחרת בצהריים ובלילה.
כרגע - הוא בלי טיפול בכלל. ההתנהגות שלו מאוד אימפולסיבית והיפראקטיבית. ניתן לומר שהוא ADHD ולא ADD. הוא חוזר מספר פעמים ביום על טקס חדש שלא היה בעבר וצועק שקוראים לו אסף ולא (ואז נוקב בשמות שהוא טען שקוראים לו בזמן ההתקף של ההזיות). הוא לפעמים אומר זאת פעם אחת, ופעמיים שלוש ביום נכנס ממש ללחץ, ואומר את זה מספר פעמים.
מה זה אומר ההתנהגות הזו? האם חל נזק בגלל ההתקף של ההזיות? זה אמור להיפסק? האם יש קשר בין פסיכוזה והתפתחות סכרת נעורים חס וחלילה? (פחד שעלה לי בי היום, הילד מעולם לא סבל מבעיית סוכר גבוה או משהו כזה), מה עלינו לעשות? התור לנוירולוג עוד שבוע. לקחת אותו לפסיכיאטר של ילדים? בדיקות דם? בדיקות אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסכיאטר ילדים
ד``ר אבי שפירא23/04/2008קשה לתת תשובה מעמיקה מבלי לבדוק את הילד. לדעתי חשוב לפנות לפסכיאטר ילדים בהקדם כדי לעשות הערכה מקיפה. מתן ריטלין לילדים מתחת לגיל 6 בד"כ מצריך זהירות רבה יותר, יש יותר נטיה לתופעות לוואי. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מפוחדת בת שנתיים ושבעה חודשיםמיטל20/04/2008
שלום רב,
אודה לך אם תוכל להקדיש מספר דקות כדי לקרוא את השורות הבאות ולהמליץ לי כיצד לפעול, שכן אני מאוד מתוסכלת.
בתי שחר (כאמור בת שנתיים ושבעה חודשים) מתנהגת בשבועיים האחרונים שלא כרגיל.
כרקע אומר שהיא עברה שני ניתוחים בסביבות גיל שנה בראשה (חיצוני) כדי להוריד שומה גדולה מהראש ומאז פיתחה חרדה מסוימת לרופאים ולסיטואציות בהן מחזיקים אותה בכוח ובודקים אותה.
עד היום נתקלנו באי שקט מצידה רק כשהיינו הולכים לרופא, היא לרוב הייתה בוכה ונראית מאוד מפוחדת והייתה חוזרת על המילה "סיימנו" מס' רב של פעמים.
לפני כשבועיים נאלצנו לקחת אותה לצילום ראות כדי לשלול דלקת ריאות, מכיוון שאני בהריון לא נכחתי בבדיקה אך בעלי היה איתה. את הצרחות היה ניצן לשמוע גם מעבר לדלת. בעלי מספר שהיא הייתה בהיסטריה מוחלטת ולא נתנה להחזיק אותה, הוא נאלץ להחזיקה בכוח ולאורך כל הבדיקה היא צרחה "סיימנו" ללא הפסק.
לאחר ששחר החלימה וחזרה לגן (מס' ימים לאחר המקרה) החלה תופעה שחזרה על עצמה בגן ואני מתארת אותה כפי ששמעתי מהגננת: בערך בשעה 11:30 כשבגן מתארגנים לארוחת הצהריים שחר מתחילה להתגרד בכל הגוף, לצעוק ולחזור על המילה "סיימנו" , לבכות בהיסטריה, לגלות סימני פחד, לא מוכנה לאכול ולא מוכנה לישון ולא ניתן להרגיעה או להבין מה קורה לה, היא לא מצליחה להסביר את עצמה וחוזרת על מלמולים לא מובנים.
הגננת שתיארה לי זאת טוענת ש"הילדה מתנהגת כאילו נכנס בה שד".
בנוסף בימים לאחר צילום הרנטגן היא החלה להראות סימנים של רגישות ופחד מרעשים עד כדי בכי (כמו הפעלה של קומקום או אוטובוס שעובר ברחוב).
גם בבית אני חייבת לציין היא מידיי פעם חוזרת על המילה "סיימנו" כשהיא רוצה להימנע מפעולה מסוימת ואף חוזרת במהלך היום על המשפט "לא הולכים לרופא" , גם כשאנו עוסקים בפעולות שכלל לא קשורות לנושא (כמו התארגנות לקראת מקלחת).
אני כמובן מאוד מתוסכלת מכך שהיא הפכה לילדה מפוחדת בסיטואציות מסוימות, היא ילדה מאוד נבונה,פעלתנית ומלאת שמחת חיים בדרך כלל ואני חשה שהיא במצוקה אך איני יודעת איך לעזור לה.
אודה לך מכל ליבי אם תוכל לכוון אותי ולהפנות אותי לגורם המתאים דרכו אוכל להחזיר את החיים למסלולם הרגיל.
בברכת חג שמח,
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי איזור המגורים אפנה אותך
ד``ר אבי שפירא21/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשבנועה17/04/2008
שלום
רציתי לשאול האם יש הבדל בין הפרעת קשב להפרעת ריכוז?
ואם כן האם יכולה להיות הפרעת קשב בלי הפרעת ריכוז ולהיפך?
אם לא מדוע קוראים להפרעה בשני המושגים יחד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת "קשב וריכוז" או כל אחת בנפרד?
ד``ר אליהו סמואל17/04/2008לנועה שלום
בשמה הלועזי ההפרעה מכונה כהפרעה בקשב "attention ". בהפרעה זאת שלושה מרכיבים: הפרעה בקשב, נטיה לאימפולסיביות והפרעה הקשורה בתנועתיות יתר.
תוספת ה"ריכוז" באה כנראה כדי לחדד את אופי ההפרעה. בהגדרה הלועזית אין ציון סוגיית הריכוז
"concentration" אם נצטט את ויקיפדיה הרי "Attention is the cognitive process of selectively concentrating on one aspect of the environment while ignoring other things" ומכאן אולי נבין את צמידות המושגים בעברית.
מדובר בהפרעה בעלת איפיון ניורופסיכיאטרי.
אציין שיש גם הפרעות אחרות עם קשיים בריכוז כמו :דיכאון או פסיכוזה. כאשר מתכוונים לקשב הכוונה ליכולת סינון גירויים ויכולת ריכוז תואמת צרכים.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון לפסיכואנליזה כת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק בברביותנטע15/04/2008
שלום, בני בן 12 נוהג לשחק בברביות עם 2 אחיותיו הקטנות, האם התופעה לא תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהדר לשחק בברביות גם בגיל 12 האמנם?
ד``ר אליהו סמואל15/04/2008לנטע שלום
אין ספק שאין בכך כל פסול. משחק עם ברביות עם האחיות הקטנות ובמקביל תפקוד רגיל עם בני גילו,הרי זאת משימה התפתחותית קשה ומאתגרת.
היכולת לבצע נסיגה חברתית ולשחק בברביות עם אחיותיו כאשר במקביל לשחק עם בני גילו ולתפקד בבית הספר ללא דופי , הרי זאת יכולת מרשימה של יכולות גמישות והתאמה.
זאת כמובן ,במידה והתפקוד הכללי טוב במישור החברתי עם בני גילו ואין חריגות במישור הרגשי התנהגותי . אז נוכל לציין בגאווה שהילד מתפקד כמו ילד בגיל 12 והוא גם מחובר לחלק הילדי שלו תוך התאמה אמפטית לאחיותיו.
ובהיבט אחר ,קשה לפרש התנהגות זאת כהתנהגות החורגת מגדר גילו. אולם במידה וקיימות גם במישורים אחרים התנהגותיות בהם מודגשת זהות של ילדה , יש ולעודדו כאשר משחק משחקי בנים , יודגש כי לרוב אין להורים השפעה על מגמות אילו . במקרה זה במידה וההורים מודאגים אפשר להתיעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה,
וחג שמח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון הפסיכואנליטי לפסיככואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבת 10 יש חבראלונה13/04/2008
שלום, לבתי בת ה 10 יש חבר וגם לחברתה בת ה 10 יש חבר,
קודם המחשבה שלבנות כאלה צעירות יש חבר קצת מטרידה את מנוחתי, ואני הייתי רוצה שהן פשוט ירדו מהענין, אבל אני יודעת שאם אני אלחץ בכיוון זה יעשה את הפעולה ההפוכה ולכן אני מניחה לזה כעת,
שאלתי היא איך להתמודד עם המצב?
וכן הן לפעמים רוצות ללכת לבית של החבר או של החברה ארבעתם יחד ולהיות בבית כשאין הורה מבוגר בסביבה מה דעתכם?
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות בגיל 10
ד``ר אליהו סמואל13/04/2008לאלונה שלום
הדור של היום שונה מזה של הדור הקודם , בהרבה מובנים וגם בתחום זה.
חברות משמעותה משתנה מקשר אחד למשנהו. לפעמים להיות בקשר עם חבר זה רק להיות מקובל ,ולהיות בקשר עם חבר משמעותו להיות מקובל בכיתה. בבחינת: " אם לחברה יש לה חבר גם לי יש חבר...." לא תמיד קשר הוא גם אינטימיות.
הערות או הפצרות ההורים לא יעזר הן רק תגרומנה להתכנסותו.
קנה המידה להפיכת הקשר למזיק קשורה להתנהגות הכוללת , הם יש ירידה בלימודים ? האם יש שינוי במצבי הרוח? שינוי בקשרים עם יתר חברים? ועוד.
רצוי בשעה נינוחה לדבר עם הילדה באופן כללי על סוגיות מיניות ,כמובן על ידי האם. וזאת במידה והאם מספיק פתוחה לנושא,
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית המכון הפסיכואנליטי לפסיכואנליזה בת ימינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מרבה בנשיקותמודאגת12/04/2008
יש לי ילד בן 5 והוא מרבה לנשק אותי ואת האח הקטן שלו בן שנתיים ואוהב להיות לצדי ובמגע איתי..
לפעמים חושבת שזה דבר טבעי ושהוא רושה לחוש את אהבתי ולפעמים זה מזיק לי ומפחיד אותי...
יש לו גם התפרצויות זעם ואפשר לעצבן אותו בקלות..
מה לעשות בקשר לדברים האלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנים רבות לנשיקה בגיל חמש
ד``ר אליהו סמואל13/04/2008
לאימא המודאגת שלום!!!
נשיקות בגיל חמש אינן נדירות. אולם את כנראה מתכוונת למהויות שאינן בהכרח נשיקות אקרעיות.
לא ברור לי למה את מתכוונת ואצטט " ולפעמים זה מזיק לי ומפחיד אותי...".
התחושות הסוביקטיביות שלך חשובות לצורך זה . אין גם ספק כי תגובותיך לנסיונות המגע הגופני שלו יוצרות אצלו תגובות נגדיות. ומדובר בתקשורת בין אישית שראוי כי תבדק אצל איש מקצוע הבקיא בתחום זה ובמיוחד בגילאים אילו.
אציין רק שיש ילדים הזקוקים למגע ,ואשר את בטחונם ורגיעתם הם משיגים במגע. המיניות המובעת אצל ילדים בגיל זה דרך המגע שונה מזאת של מבוגרים . יתכן ויש קשר בין הצורך במגע והתפרצויות זעם בכך שאין הוא מסוגל להמליל את תחושותיו במילים. עצתי להמליל את תחושותיך במילים כמו "אני אוהבת אותך" "אתה מכאיב לי" וכך הלאה. יש מעשים המצטמצמים כאשר מופיעים המילים.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון הפסיכיאנליטי לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-12סימה10/04/2008
בני בן ה- 12 סובל מהתקפי זעם בהם הוא מאבד שליטה,הוא גם עם בעיות עם סמכות של מבוגרים בביה"ס. הוא עבר אבחון שאמר שהוא סובל מבעיות רגשיות והמליץ על טיפול פסיכולוגי והדרכה הורית. אנחנו כבר מטופלים כ- 5 חודשים. היום היה עוד אינסידנט.הוא הודה היום שהוא לא בשליטה, האם טיפול תרופתי בגיל כזה יכול לעזור? קראתי או שמעתי כי לטיפולים תרופתיים נוגדי דיכאון יש להם השפעה מסוכנת על בני נוער עד כדי נטיות אובדניות. מה אתה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי לילד בן 12
ד``ר אליהו סמואל13/04/2008לסימה שלום.
אכן, שאלה מכובדת. יש להפנותה כמובן גם לפסיכולוג המטפל.
העדר תוצאות מתאימות אין פירושן כי הטיפול הפסיכולוגי נכשל או שיש להוסיף תרופה.
קיימות גם אפשריות אחרות. אולי אינטסיביות הטיפול אינה מספקת . ואולי טכניקת הטיפול אינה תואמת את צרכי הילד. אציין גם שבגיל זה קשה יחסית לטפל בתלונה שאת מפרטת, מדובר בגיל שהייצריות במובנה המורחב גועשת גם ללא נטיות פנימיות.
האפשרות להוספת תרופה קיימת גם בגיל זה. אולם, היא יכולה להביא עימה לפעמים לתופעות לוואי, כמו שאת מציינת. כמובן שליווי נכון וקשר הדוק בין נותן התרופה והפסיכולוג המטפל יכול להקטין תופעה זאת.
בהצלחה:
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון הפסיכואנליטי לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב09/04/2008
שלום רב,
בני כיום כבר בן 20 ויש לו חרדות חברתיות קשות.
הוא מטופל בכדורים שלא כל כך עוזרים.
מעניין אותי לדעת האם חרדה חברתית בקרב ילדים נובעת ברוב המקרים מלמידה, או ממשהו פיזי שנולדו איתו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
ד``ר אבי שפירא10/04/2008חרדה חברתית יכולה להגרם מהרבה הפרעות וחשוב לדעת מה האבחנה העיקרית האם הפרעה התפתחותית מפושטת, האם הפרעת חרדה מלווה בהפרעת חרדה חברתית, האם הפרעה רגשית יותר עמוקה , האם הפרעה בהתפתחות האישיות. בד"כ טיפול בחרדה חברתית הוא בטיפול פסיכולוגי וברב המקרים טיפול קבוצתי קוגניטיבי התנהגותי, קבוצות כאלו קיימות למשל במרפאה בבית חולים גהה, תרופות הוא לא הפתרון היחיד ולא תמיד היעיל. אני מציע לפנות להערכה פסכיאטרית מחודשת ואז להחליט על המשך הטיפול. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים בלילהאורטל06/04/2008
שלום, בתי בת 11 ותקופה ארוכה אינה ישנה בלילות בגלל סיוטים רבים שיש לה, היא חולמת על כל מיני דברים רכעים, פורצת בבכי ואינה יכולה להירדם, בד"כ אני מביאה אותלה למיטה שלנו כדי שתמשיך לישון, אבל אני שוקלת לקחת אותה לפסיכיאטר או פסיכולוג, האם זה טוב עבורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה פסכיאטרית
ד``ר אבי שפירא06/04/2008את צודקת בהחלט לעשות הערכה של מצבה של בתך, ההתנהגות החרדתית יכולה לנבוע גם ממניעים רגשיים , טראומתיים, או אורגנים . לדעתי הערכה פסכיאטרית מקיפה יכולה לתת תשובה לגבי סוג הבעיה והטיפול לו זקוקה הילדה. האם טיפול פסיכותרפי בלבד קוגניטיבי ו/או דינמי, האם לשלב טיפול תרופתי. כמובן לא ניתן באמצעות האינטרנט להמליץ המלצות קונקרטיות טיפוליות. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תורשה והמשך בירוראמא לילד בן1003/04/2008
שלום!
בני, בן 9 עבר איבחון פסיכולוגי ונמצאו בעיות בבוחן המציאות, חשיבה נוקשה. לפעמים נראה שיש לו מציאות משלו וזה מתבטא באי-קבלת סמכות הורית, מאבקי שליטה בבית. פעם אחד הוא דיבר על על עצמו כבעל כוחות-על ויכולת השפעה גבוהה על סובבים אותו, אך בשיחה אחרת עם ילדה מבית הספר דיבר באופן מציאותי גם לגבי עלצמו.
אני חייבת לציין שהילד אינטלגנטי מאוד (מעל הממוצע), חברותי, פעיל בתחומי ספורט שונים, מתעניין בנושאים רבים ותמיד היה לו דמיון מפותח, התפתחות תקינה לאורך שנים.
פנינו לטיפול פסיכולוגי כי אנחנו משפחה חד-הורית ויש בעיות סמכות בבית, בעיות קשב וריכוז בבית הספר (אושר באיבחון פרטי). בעקבות הטיפול נראה כי יש שיפור גם בחשיבה. בלימודים הוא מגיע להישגים גבוהים, במיוחד כאשר זוכה ליותר תשומת לב, הוראה פרטית.
השאלה שלי, האם יש מקום לדאגה ולהמשך איבחון וטיפול פסיכיאטרי. הדאגה העיקרית שלי-יש לנו הסטוריה משפחתית של מחלת נפש (בן-דוד שלי), אך זה מקרה יחיד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסכיאטרי מקיף
ד``ר אבי שפירא03/04/2008בהחלט יש מקום לבצע איבחון פסכיאטרי מקיף כדי לשלול הפרעה נפשית אחרת מאשר הפרעת קשב וריכוז. אני מציע שתפנו בהקדם לפסכיאטר ילדים באמצעות קופת החולים שלכם או באופן פרטי. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע הילד מסתיר את פניו?אמא02/04/2008
בני בן ה11, ילד רביעי ואחרון, 3 אחיו הם בנים בגיל ההתבגרות. אין אבא במשפחה (אלמנה..)
הילד שונא ללמוד, שונא את בי"ס (טוב, מי כן אוהב?!) אבל אע"פ מצליח בלימודים. אנו חיים בישוב מרוחק וקצת מבודד ויש כאן ילדים בני גילו אבל הוא מעדיף לבלות את כל אחה"צ מול המחשב או טלוויזיה.
הוא מקבל טיפול פסיכולוגי עקב קושי רגשי שהבחנתי אצלו מתישהו. (להלן רקע בקצרה)
הענין שעליו רציתי להתייעץ הוא:
הילד שונא להסתפר. כמה שזה מפריע לי, הוא מתעקש יותר שאינו רוצה להיפרד משערותיו. הענין הוא שהשיער על הפנים רוב הזמן ומפריע לעיניין. כרגע הוא נראה כמו יהושוע פרוע.
יש לי תחושה (ואולי אני טועה) שענין השיער הפרוע וזה שהוא מסתיר את הפנים (בחלקם) והעיניים נובע מתוך איזו הפרעה נפשית.
המטפל שלו, הפסיכולוג, לא רואה כאן ענין בעייתי אך אני לא רגועה.
מדוע הוא מתעקש לא להסתפר ומדוע מתעקש ללכת פרוע ראש?
רציתי לשאול אם יש איזו הנחה פסיכיאטרית למצב הזה ועל מה עלי לשים עין?
אשמח להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SECOND OPINION
ד``ר אבי שפירא02/04/2008שלום לאמא המודאגת, קשה לענות לך תשובה רצינית ומעמיקה מבלי לעשות הערכה של מצבו הנפשי. אם את לא שקטה ניתן לעשות בכל זאת הערכה פסכיאטרית ואז תוכלי להחליט לגבי המשך הטיפול. חשוב האמון במטפל ואם את חולקת על דעתו אין ברירה אלא לבדוק את הנושא ולגבש עמדה לגבי המשך הטיפול. אם את מעבירה מסר לילד ,אפילו סמוי ,שיש כאן בעיה בהתנהגות של בנך ובעצם אין בעיה כפי שהפסיכולוג אומר - בכך את יכולה להחמיר את בעיותיו של הבן כי בעצם חשוב שתקבלי אותו כמו שהוא עם הכוחות, עם החולשות, עם המוזרויות בהנחה שאת סומכת על הפסיכולוג שאומר שאין כאן בעיה. בברכה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקועיםren_h30/03/2008
שלום, אני עובדת כמורה בתיכון בפרוייקט מעבר לשעות הלימוד של בית הספר, ונחשפתי לתופעה די מפחידה - ישנו בנות אשר חורטות על עורן בעזרת סרגל / חפץ חד צורות ,שמות או ראשי תיבות עד זוב דם במטרה ליצור קעקועים.
ניסיתי לפתוח את הנושא לשיחה והן פשוט צחקו חלקן אמרו שאילו שמות של אנשים שהן אוהבות ... ( אחת חרטה את השם "אבא" )
דיווחתח לממונה עלי שמקשרת ביני לבין בית הספר אבל אני ממש לא רגועה .
1. האם יש הסבר לתופעה ?
2. מה עוד ניתן לעשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקועים
ד``ר אבי שפירא31/03/2008שלום מורה יקרה, אין ספק שתופעות כגון אלו חייבות להיבדק ע"י פסיכולוג או פסכיאטר בכדי לשלול סוגים של הפרעה בהתפתחות האישיות, מצוקה רגשית וכו'. כמובן שצריך גם להתייחס להיבט התרבותי והנורמה המשתנה עם השנים ובחברות מסויימות. בני נוער נוטים ליטול סיכונים ולדעתי גם תופעות כאלו יכולים להיות מוגדרות כתופעות סיכוניות.השאלה אם זה פוגע בתפקוד ובאמת כפי ששאלת מה הסיבה שהם קורות . לעיתים הם נובעות מתוך אי שקט פנימי ורצון להרגעה עצמית . התשובה היא אצל אנשי המקצוע כפי שציינתי. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHDסיגל30/03/2008
שלום,
בני בן 15.5, מאובחן כלקוי למידה לא מילולי, דיסגרפי ולקות קשב וריכוז. בעבר טופל מספר חודשים ברטלין, אשר גרם לחוסר תאבון ואף דיכאון. מאז סרב לטיפול תרופתי כלשהו.
לאור קשיים לימודיים גדולים ולקראת המעבר לתיכון, הסכים בני לנסות שוב טיפול תרופתי שונה מרטלין. למי עלי לפנות- האם יש פסיכיאטר או נוירולוג המומחה ל ADHD? אנו חברי מכבי. היתה לנו התנסות לא מוצלחת עם נוירולוג, לכן חשו בלי לפנות למומחה בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאת ADHD במכבי
ד``ר אבי שפירא31/03/2008תוכלו לפנות למרפאת ADHD של קופ"ח מכבי אשר בהרצליה. בהצלחה אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)