פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בגן
    גילת
    31/05/2008

שלום!
    אני גננת לילדים בגילאי 4. בגני נוכחת ילדה שהתנהגותה חריגה ביחס לשאר ילדי הגן כעת וביחס להיכרותי עם ילדים בגילאים אלו.
    מבטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בגן

הוספת תגובה

• המשך- ילדה בגן

גילת
    31/05/2008

מבטה של הילדה קפוא וחלול.לא נראה מבע רגשי.בשיחות נראה כי היא מבינה את הנלמד בגן אך עם זאת היא מדקלמת את חוקי הגן בלי להפנימם. התנהגותה כוחנית ואלימה מאוד ביחס לשאר הילדם כמו נשיכות, שריטות. מתנפלת על ילדים אם ברצונה בחפץ שיש לאחר או אם הדברים לא לשביעות רצונה כמו למשל בשבוע שעבר גזרה במספריים ובמהלך שיחה עם חברה קמה ונסתה "לגזור" אותה. התנהלותה אינה צפויה ורוב הזמן היא לבדה, עם זאת מדי פעם היא משחקת עם חברים. האם ניתן להצביע על בעיה נפשית בגיל כה צעיר? כי מנסיוני אינני חושבת שהבעיה היא שכלית אלא קושי רגשי- התנהגותי המשליך על הצד החברתי. אשמח להתייחסות והכוונה.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אור
    05/06/2008

שהיתי בגן גם היה לי בעיות רגשיות התנהגות היום אני בת 19 לוקחת כדורים הרגעה היתי באשפוזים קצת עזר בגן בבית ספר היתי גם לבד היה לי בעיות התנהגות לא היה לי חברים והיום אני בשיקום מצב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה בגיל הרך

ד``ר אבי שפירא
    05/06/2008

לדעתי התנהגות שאת מתארת היא חריגה ומחייבת בדיקה מעמיקה. לדעתי כדאי להפנות את ההורים למרפאה פסכיאטרית של הגיל הרך . יש שש מרפאות כאלו בפריסה ארצית. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

אור
    05/06/2008

בגיל 14 היתי באשפוז בגלל התנהגות הפרעות אכילה אופססיה אחר כך היתי בטירה הרבה כדורים זריקות אבחנה סכזופרניה אני לוקחת סרקול עוברת שיקום והמצב שלי טוב רק לפעמים עצובה אמא אומרת אפשר לאבחן מחדש היא לא מקבלת את זה שאני בשיקום היתי במצב לא טוב פעם התקפים ואז אשפוז כפיה מחלקה סגורה סבלתי אני בת 19 מתפקדת בקהילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סרוקסט ופריזמה הן תרופות ממכרות
    עדי
    27/05/2008

גם בשימוש בטווח של כחודש?

הוספת תגובה

• האמנם תרופות נוגדות דיכאון ממכרות?

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2008

לעדי שלום

תרופות אילו אינן ממכרות בשום פנים ואופן!!

את בוודאי מתכוונת לעובדה שהפסקת התרופה גורמת לחזרת התלונות שבגללן הן נלקחו. לכך ,התשובה יכולה להיות חיובית. אולם תופעה זאת אינה התמכרות.

יש לדעת שתרופות בעלי אופי ממכר נמצאות בפיקוח חמור של משרד הבריאות ונושאות תווית אזהרה.

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לתרופות נוגדות דכאון

יונתן
    06/06/2008

כן אבל להגיד שהתרופות הללו לא ממכרות כי אין תלות פיזית בהן זה כמו להגיד שמריחואנה לא ממכרת. הרי אין סימפטומי גמילה אבל זו התמכרות פסיכולוגית, ברגע שאתה מתרגל לשימוש קשה להפסיק.

שלום ד"ר, יש לי אחות בת 9 שלוקחת פריזמה כבר כמה חודשים, אני דואג לה וחושש שאכן נוצרת תלות מסויימת בכדור. האם ישנם מקרים רבים של ילדים שמתחילים טיפול בפריזמה, מפסיקים אותו לאחר תקופה מסויימת ולא נזקקים לכדורים יותר? והאם אתה יכול להפנות אותי למאמרים רפואיים עדכניים לגבי מתן פריזמה לילדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה בילדים

ד``ר אבי שפירא
    06/06/2008

ישנם מאמרים רבים לגבי בטיחות הפריזמה בילדים ובנוער. אגב היא מאושרת בכל העולם מגיל 8. רב הילדים שנוטלים פריזמה לא יזדקקו לה לכל החיים ובהחלט אין צורך פסיכולוגי של הילד להמשיך בפריזמה. אני מפנה אותך למאמר אחד שפורסם באחרונה בעיתון רפואי חשוב ביותר אך כפי שאמרתי לך יש מאות מאמרים.
    Am J Psychiatry. 2008 Apr;165(4):459-67. Epub 2008 Feb 15. Links
    Fluoxetine versus placebo in preventing relapse of major depression in children and adolescents.
    Emslie GJ, Kennard BD, Mayes TL, Nightingale-Teresi J, Carmody T, Hughes CW, Rush AJ, Tao R, Rintelmann JW.
    University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas, Dallas, TX 75390-8589, USA. [email protected]
    OBJECTIVE: The authors compared fluoxetine and placebo in continuation treatment to prevent relapse of major depressive disorder in children and adolescents. METHOD: After a detailed evaluation, children and adolescents 7-18 years of age with major depressive disorder were treated openly with fluoxetine. Those who had an adequate response after 12 weeks, as indicated by a Clinical Global Impression improvement score of 1 or 2 and a decrease of at least 50% in Children's Depression Rating Scale-Revised score, were randomly assigned to receive fluoxetine or placebo for an additional 6 months. The primary outcome measures were relapse and time to relapse. Relapse was defined as either a score of 40 or higher on the Children's Depression Rating Scale with a history of 2 weeks of clinical deterioration, or clinical deterioration as judged by the clinician. Additional analyses were conducted with relapse defined only as a score of 40 or higher on the Children's Depression Rating Scale. RESULTS: Of 168 participants enrolled in acute fluoxetine treatment, 102 were randomly assigned to continuation treatment with fluoxetine (N=50) or placebo (N=52). Of these, 21 participants (42.0%) in the fluoxetine group relapsed, compared with 36 (69.2%) in the placebo group, a significant difference. Similarly, under the stricter definition of relapse, fewer participants in the fluoxetine group relapsed (N=11; 22.0%) than in the placebo group (N=25; 48.1%). Time to relapse was significantly shorter in the placebo group. CONCLUSIONS: Continuation treatment with fluoxetine was superior to placebo in preventing relapse and in increasing time to relapse in children and adolescents with major depression.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    27/05/2008

שלום רב,

שמעתי דעות משני הכוונים וברצוני לדעת: לכמה אחוזים מהנוטלים כדורים ל"חרדה חברתית", הכדורים באמת עוזרים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תרופות בחרדה חברתית כמה זה עוזר?

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2008

לחלי שלום

מנקודת מבט פסיכיאטרית , מומלץ תמיד וללא יוצא מן הכלל תוספת טיפול אנושי של שיחות בנוסף לטיפול התרופתי.
    בגיל ההתבגרות הטיפול התרופתי בחרדה חברתית אינו יעיל מספיק. אחוזי ההצלחה נעים בטווח ה-30-40%. יש מקרים רבים שיש צורך להשתמש בקוקטלים תרופתיים שונים. יש גם שוני לגבי סוגי החרדות . לעיתים לא נדירות מדובר בווריאציה של אופי ולא ממש בחרדה חברתית. וכפי שברור אי אפשר לשנות אופי בתרופות, אפשר רק לרכך.

בהצלחה
    ד:ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט
    עדי
    24/05/2008

הציעו לבתי בת 14 סרוקסט לטיפול בעייפות כרונית

האם התרופה עוזרת לכך? האם יש השפעות לוואי חמורות? והאם זה יכול לגרום לבעיות שלא היו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט

הוספת תגובה

• עייפות כרונית וטיפול בנוגד דיכאון?

ד``ר אליהו סמואל
    24/05/2008

למורן שלום

עייפות כרונית אינה אבחנה אלא תלונה.
    יש כמובן לחקור את סיבות העייפות .חייבים לברר סיבות רפואיות וגם פסיכולוגיות.
    קודם יש לבדוק סיבות רפואיות ושנית סיבות פסיכולוגיות.
    יש להדגיש זאת מאחר והנערה מתבגרת ויש הרבה סיבות פסיכולוגיות למצב זה.

רצוי לבחון טיפול פסיכולוגי מיטבי. טיפול בתרופה יבוא רק באם המצב קשה או שהטיפול הפסיכולוגי לא הראה שיפור הכרחי בתום מספר חודשים. לעולם לא רצוי להתחיל בטיפול תרופתי בלבד .

נושא תופעות לוואי , מחייב מעקב של פסיכיאטר ילדים.
    רצוי לדעת מה האבחנה הראשונית ומה אנו חפצים להגיע דרך הטיפול.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון התל אביבי לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - שאלה אחרונה

עדי
    24/05/2008

אם הבעיה היא אינה פסיכולוגית,אין סיבה לקחת את התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה של גוף ונפש

ד``ר אליהו סמואל
    27/05/2008

לעדי שלום

החלוקה נפש וגוף אינה נכונה להבנתנו. לפעמים ניתן להשתמש בתרופה ולהוסיף גם טיפול פסיכולוגי.
    חשובה ההערכה המקצועית ,מידת הסבל ,ואובדן התפקוד.
    הטיפול הפסיכולוגי יוצר שינוי איטי ולפרקים יש צורך להיעזר גם בתרופה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון
    אסנת
    22/05/2008

שלום, בתי בת 12 ומאוד מופנמת, בגיל זה בבית הספר הנושא מאוד מפריע לה מבחינה חברתית, האם טיפול פבסיכולוגי עלול לעסזור לה לפתח ביטחון, או שיתכן שיגרום לה להתבייש עוד יותר על כך שהיא זקוקוה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי

ד``ר אבי שפירא
    23/05/2008

שלום לך אסנת
    מטרתו של טיפול פסיכולוגי לחזק את הביטחון של הילד, לעזור לילד להכיר יותר את עצמו , את הלא מודע שלו- כן גם ילדים יכולים להפיק המון מטיפולים ולא רק מבוגרים. הגישה שלי היא שלפני שמתחילים טיפול חשוב לבצע איבחון מקיף או אצל פסיכולוג קליני או פסכיאטר ואז על פי המלצות האיבחון להתחיל בטיפול המתאים. חשוב לבדוק האם מדובר בחרדה חברתית (Social Phobia ) או ביישנות או אולי הפרעת קשב ללא היפראקטיביות, או הפרעת חרדה אחרת ולכן חשיבותו של האיבחון גדולה. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית אצל ילדה בת 7?
    סמדר
    19/05/2008

בתי בת השבע היא ילדה מאוד אינטליגנטית ומאוד רגישה. אני מוטרדת ממצבה הנפשי, שכן פעמים רבות היא לא מרוצה מכל דבר, יש לה טענות רבות בנושאים שונים, מצבי רוחה נעים מקיצוניות לקיצוניות. עם השנים הסימפטומים שאציין בהמשך מתעצמים: מצבי רוח קיצוניים - מעליזות רבה לכעס בלתי נשלט, להתפרצויות. ביחס שלה כלפי (אמה) היא גם קיצונית - זה יכול לנוע מכך שהיא אומרת שהיא שונאת אותי לבין הרעפת אהבה. כמו כן היא טוענת פעמים רבות שלא אוהבים אותה, שכולם שונאים אותה (נהגתי לייחס זאת לקנאה ביחס לאחותה בת ה-3.5, אבל אני תוהה אם זה לא מעבר לזה). - השינויים מתרחשים בתוך דקות אחדות, וכשהיא במצב רוח כועס ועצבני רואים שהיא סובלת. כמו כן היא מזה זמן מה טוענת טענות נגד המראה החיצוני שלה.
    ביחסיה החברתיים היא דווקא מאוד חברותית, אבל גם במפגשים עם חברות היא מאוד אימפולסיבית ונעה מקיצוניות רגשית אחת לשנייה. כמו כן היא דורשת כל הזמן להיפגש עם חברות, ונראית "סובלת" כשהיא לא נפגשת עם חברה אלא נמצאת לבד.
    השאלה שלי: האם אפשר לאפיין זאת כהפרעת אישיות גבולית? האם ניתן לעשות אבחנה כזאת כבר בגיל הזה? במידה שכן, האם יש דרך לטפל בזה בגיל צעיר? איך מתמודדים עם זה ביומיום?

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית האמנם ?!

ד``ר אבי שפירא
    20/05/2008

אין ספק שהתיאור קשה ודורש התערבות מיידית ומקיפה. לא כתבת אם הילדה בטיפול כלשהוא ? בכל מקרה לדעתי כדאי להגיע לאיבחון מקיף אצל פסכיאטר ילדים אשר יוכל לאבחן את הקשיים , האם יש מרכיב ביולוגי, אורגני או שאולי הפרעה רגשית בלבד. האם מדובר בהפרעה ביפולרית ? שינויים קיצוניים במצב הרוח כפי שאת מתארת מחייבים התייחסות בנושא זה. הפרעת אישיות לא מאבחנים לפני גיל 16 . בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלישת שער!!!!!!!!!!1
    שרון
    18/05/2008

שלום. יש לי ילד כבן 12. בתקופה האחרונה(חמישה חודשיים) יש לו הרגל לשחק בשערות ראשו ולתלוש אותם. כתוצאה מזה הוא התחיל לסבול מקרחות. שיש לציין שהוא עושה זאת ברוב שעות היום ובמיוחד בזמן ישיבה.(מחשב,טלוויזיה וכ"ו..) הקרחות עדיין קטנות אבל אני מפחדת שזה יגיע לממדים גדולים. אנחנו כל הזמן מעירים לו אבל לשב. הוא עדיין ממשיך. אנחנו רוצים שהוא יסתפר קצר על מנת שלא ימשיך אבל הוא מתבייש שיראו שיש לו קרחות. אודה לכם על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תלישת שער!!!!!!!!!!1

הוספת תגובה

• טריכוטילומניה

ד``ר אבי שפירא
    18/05/2008

הבעיה ממנה סובל הבן שלכם היא תלישת שער קומפולסיבית (טריכוטילומניה), חשוב בהקדם להגיע לאיבחון מקיף אצל פסכיאטר ילדים ולקבוע תכנית טיפולית מתאימה. לא בכל מצב ניתנים תרופות אם כי מתן תרופה מקבוצת SSRI כגון פריזמה יכולה בהחלט לשפר משמעותית את מצבו. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שפוצע את עצמו
    לילך
    15/05/2008

שלום רב, אני תומכת בילד עם קשיי למידה ועוזרת לו, בכל פעם אני נתקלת בפציעה אחרת או חבלה על גופו והוא מסביר שנפצע, יש לי הרגשה שהוא נחבל בקלות בגלל צורך בתשומת לב, הוא כאילו מחכה לספר לי על פציעותיו החדשות - האם יש להתייחס לכך כהפרעה נפשית או רצון לתשומת לב?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שפוצע את עצמו

הוספת תגובה

• הפרעה רגשית

ד``ר אבי שפירא
    17/05/2008

לא ברור לי מה זה שאת תומכת בילד שפוצע את עצמו, האם את מטפלת בו? בביה"ס ? באפן פרטי? בהחלט על פי התיאור הקצר חשוב לדעתי לעשות איבחון רגשי לילד כדי לבדוק את הסיבה לתופעה שאת מתארת ולטפל בהתאם. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרוו ליי בבקשההה!!!!!!!!!!!!!!!!!
    חסוי!
    12/05/2008

שלום שמי דריה ואני בת 14
    יש לי בעיה עם אמא שלי...!!!!!!!!!!!!!!!
    אין לי אף פעם זמן איתה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    היא באה מהעבודה כל יום ב 5-6 ולפעמים ב8-9 ואז היא מייד הולכת למחשב!!!!!!!!!!!!! מחפשת מישהו באתרי היכרויות!! והיא רשומה באתרים האלה יותר מחצי שנה ועדיין אין כלום! (אבא שלי לפחות גר קרוב אליי עם חברה שלו ויש להם בת) אז אמא שלי יושבת כל הערב במחשב... ואזז.. סוףף סוףף תפסתי אותה ויש לי רק כמה רגעים לדבר איתה פתאום מתקשר הפלאפון וזה מישהו מהאתר או שזאת החברה הכי טובה שלה . והיא מדברת עם כל אחד ש-ע-ו-ת בטלפון ש-ע-ו-ת
    ואז למשל ב- 10 בערב.. כמה דקות לפני שאני הולכת לישון... היא אומרת לי "מחר, דריה אני מבטיחה לך שאני לא אלך למחשב ואני מבטיחה לסגור את הפלאפון" ומה קורא ליום למחרת וליום שאחרי וליום שאחרי אחרי?? היא עדיין במחשב.. ובטלפון!!! והיא אומרת לי גם לא להפריע לה כשהיא במחשב.!! למרות שהמחשב בחדר שלי!!! על השולחן שלי! אז בזמן שהיא באתרי ההכרויות אני בחדר שלי מחקה לכל שניה שהיא תפסיק להיות במחשב .. אפילו רק לקום לעשות קפה או משהו.. כך יהיה לי 2 דקות לדבר איתה.. אני לא אומרת שעכשיו היא לא תחפש לעצמה מישהו.. (אבא בשבילי) ואני בכלל חושבת למה אמא שלי נפרדה מאבא שלי??? ככה לא היו הצרות האלו..
    אבל לפעמים כשיש לה חופש יום אחד מהעבודה היא הולכת איתי לקניון ולבלות וללכת לחברה הכי טובה שלה שאני בכלל לא רוצה!! כי יש לחברתה ילד בן 9 והוא כל כך מעצבן!! ואני בכל התרגלתי כל החיים שלי להיות לבד בלי אחים וזה.. ואני לא רוצה ללכת והיא מכריחה אותי.. ואומרת שלא נעים לה מהחברה הכי טובה שלה... תעזרו לי בבקשההה...

הוספת תגובה

• קשר אם בת

אבי שפירא
    15/05/2008

שלום דריה,
    נראה לי שקשה לאמך לראות את הצרכים הרגשיים שלך. יכול בהחלט להיות שגם לאמך לא קל והיא במצוקה בעצמה. תציעי לה ללכת ליעוץ משותף בכדי לפתור בעיות משותפות ואני מקווה שהיא תסכים לכך. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

חסוי!
    20/05/2008

!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה וגיוס לצבא
    רבבה
    12/05/2008

בני בן ה- 16.5 אובחן לאחרונה כסובל מ-GRNERAL ANXIETY DISORDER החל טיפול באפקסור XR .רציתי לדעת איך מתייחס הצבא לנערים הלוקים בהפרעה כזו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה וגיוס לצבא

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה וגיוס לצבא

ד``ר אבי שפירא
    12/05/2008

שלום רב, בד"כ הצבא יבקש מכתב מהפסיכולוג ו/או הפסכיאטר המטפל לגבי מצבו. פסכיאטר צבאי יבדוק את הילד גם כן. בד"כ הפרופיל הרפואי יהיה 64 ובנך לא יוכל להיות בחיל קרבי. כמובן תלוי בגורמים נוספים ויש מקרים שהפרופיל הרפואי נמוך אף יותר. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    11/05/2008

שלום,
    אני ילד בן 13 ויש לי פחד עצום מילד אחד בכיתה. הילד הזה הרביץ לי כמה פעמים והשפיל אותי ליד ילדים אחרים. אני חושב שמה שיש לי זה חרדה קשה ולא סתם פחד מהילד. אני כל הזמן חושב על הנושא ומפחד מהפעם הבאה שהוא יעשה לי משהו.
    האם אני צריך פסיכיאטר? מה עלי לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר אבי שפירא
    11/05/2008

שלום לך
    לדעתי כדאי לך לפנות למחנכת הכתה אשר תטפל בנושא ובמידה ותחשוב שכדאי שתדבר עם יועצת ביה"ס היא תוכל לעזור לך להגיע אליה לשיחה. לדעתי אין צורך בפניה לפסכיאטר. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    אורית
    06/05/2008

שלום, בתי זקוקה לטיפול ואני מתלבטת אם לקחת אותה לטיפול במסגרת העירייה, או במסגרת פרטית, מה היתרונות והחסרונות?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• יתרון וחסרון ,טיפול ציבורי או פרטי.

ד``ר אליהו סמואל
    06/05/2008

לאורית שלום

התשובה אינה חד שמעית ,היא משתנה ממסגרת אחת לשניה .

יתרונות טיפול ציבורי.
    1. עלות זולה.
    2. הטיפול נעשה על ידי אנשי מקצוע צעירים( לרוב) אולם עם פיקוח של צוות בכיר.
    3. מדובר לרוב בעבודת צוות.

חסרון:
    1. שעות טיפול לא גמישות (לרוב)
    2. הטיפול נעשה על ידי אנשי מקצוע צעירים( לרוב) אולם עם פיקוח של צוות בכיר.
    3. טווח משך טיפול קצוב בזמן .(לרוב)

יתרון טיפול פרטי.
    1. בחירה אישית והתאמה.
    2. נוחות בשעות , אקלים פרטי,אישי.
    3. משך טיפול לפי הצורך.

חסרון :
    1. עלות .
    2. קיים פיקוח אולם לפי בחירת המטפל ולרוב חלקית.
    3. (לרוב) אין עבודת צוות ,אלא ומדובר בטיפול במכון, ורק בחלקם..

כאמור ,הדברים אינם מוחלטים. הסודיות המקצועית קיימת בשני המסגרות למרות שלמראית עין נראה שמסגרת ציבורית יותר פרוצה.
    אין לשכוח שניתן לשלב ולפנות בחלק מהזמן למסגרת אחת ובהמשך בשנייה.
    אגב, קיימת מסגרת טיפולית בתשלום מופחת שהיא פרטית אולם עם רשימה קבועה בקופות.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רענן
    04/05/2008

שלום רב,
    בני בן 15 טוען שיש לו חרדות חברתיות קשות, לא רוצה ללכת לפסיכיאטר אבל רוצה להתחיל טיפול בכדורים. הוא מאוד דעתן ולמד על הנושא הרבה מהאינטרנט.
    מה לעשות איתו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לפסיכיאטר ,רוצה תרופה

ד``ר אליהו סמואל
    05/05/2008

לרענן שלום

לא כל מצב המתפרש כחרדה חברתית הוא כזה מאחר ויש מצבים דומים אחרים.חשובה אבחנה מעמיקה לצורך פתרון ראוי. במידה ואכן מדובר בחרדה חברתית הטיפול התרופתי אינו בהכרח יעיל ללא שילוב גישות טיפול המגייסות שיטות הבנה רגשית ומנגנוני התמודדות.
    אני מניח שהחששות לפנות לאיש מקצוע מצויות ברצף החרדות המכונה "חרדה חברתית".

לצורך קידום הפניה לרופא העוסק בעולם הנפש -פסיכולוגיה קרי פסיכיאטר ניתן לנסות שיטות אילו:
    1. הצעה לבנך כי יבחן באינטרנט באם ניתן לתת טיפול ללא בדיקה אישית? יתכן ודיון דרך האינטרנט עם רופא או אנשים אחרים יקטין את ההתנגדות.
    2. יש לבחון את מהות נסיבות ההתנגדות. להתחבר למצוקתו. להציע פתרון למצוקה תוך דגש על המצוקה ולא רק על החשש מפניה לפסיכיאטר. יש לפנות אליו ברגע נינוח בו קיימת פתיחות לאחר.
    3. הפניה הופכת למסובכת במידה ואחד מההורים הביע חשש מפניה לפסיכיאטר בעבר או כיום. יש להשלים עם הרעיון ואף לומר את סיבות שינוי הדעות לנער.
    4. במידה ואחד ההורים או איש משפחה אחר נעזר בפסיכיאטר, רצוי כי הוא ישתף את הנער כיצד הוא נעזר ומה היו התוצאות ההתערבות.
    5. ניתן לבדוק אפשרות עזרה מרופא המשפחה , מתן מינון קל נוגד חרדה ,וכן שיחה עם הרופא יכול לקדם את העיון.

עיקר ההצלחה בהתמדה אולם גם תחת כיבוד עצמאותו והפרטיות שלו.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון הפסיכואנליטי לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות
    אמא
    01/05/2008

שלום,
    שאלתי לפני כשבוע בנוגע לבני.
    הבן שלי בן 4.5 וקיבל ריטלין במשך חודשיים במינון 5 מ"ג בבוקר ו-5 מ"ג בצהריים. התוצאות היו מצויינות. הייתה רגרסיה ולכן נתנו לו 10 מ"ג בבוקר ו-5 מ"ג בצהריים. תוך שבוע וחצי התפתחו הזיות-תוך יום וחצי המצב השתפר.. הטיפול הופסק מייד. בינתים המצב לאורך השבועיים ללא שינוי-היפראקטיביות ואימפולסיביות מוגברות, כפעמיים שלוש ביום התקפים של כמה דקות בהם הילד מתנתק מהמציאות ומעלה חרדות לא סבירות. לפני 3 ימים התחלנו בהמלצת פסיכיאטר ילדים בטיפול של רבע מילגירם רספרדל ליום. כאמור אין בינתיים שינוי.

תוך כמה זמן הריספרדל צריך להשפיע?
    כמה זמן לחכות?
    מה עלינו לעשות?
    מה הסיכון במצב הנוכחי?
    האם בני נמצא בפסיכוזה? אם כן-כיצד הוא חוזר למציאות תוך מספר דקות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזיות

הוספת תגובה

• הערה

אמא
    01/05/2008

כדי להסביר לסוג החרדות המופיעות פעמיים שלוש ביום למשך מספר דקות - אכתוב על מה שקרה היום- הוא ראה דמות מספר ילדים ופחד שהיא דופקת בדלת. אחרי כמה דקות הוא חזר למציאות ודיבר לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת אימה לריטלין בילד צעיר

ד``ר אליהו סמואל
    01/05/2008

לאמא שלום.

הצעתו של עמיתי ד"ר שפירא לפנות לרופא המטפל היא כנראה המועילה והנכונה ביותר למצב בנך.
    תשובה ברורה מחייבת היכרות אישית עם הילד. כל ניסיון אחר עלול להכשיל.

ליבי איתך , אני מבין את מקור דאגותיך. מתיאור המקרה אוכל רק לומר שתופעות אילו קורות לפרקים ואין הן נדירות כלל וכלל. סביר להניח, מנסיון עתיר שנים ,כי תופעת האימה תחלוף בהדרגה.

אי אפשר להשאיר את הדף ריק מעצה קטנה אולם חשובה. אין להאשים או לאבד אמון ברופא המטפל. אין אנו מסוגלים לנבא תגובות אילו . אני בטוח שהרופא המטפל בקיא בתגובות אילו והוא גם יחלץ את הילד . אוירה רגועה ובטחון פנימי שהמצב ישוב לקדמותו יאפשר גם מתן רגיעה לילד. קרוב לוודאי זאת האפשרות השכיחה ביותר.תחושת הורים המשדרת נואשות וחששות מדביקה ומעצימה את חרדות ילדך , ואין אנו חפצים בכך.

נחזיק לך ידים.
    בהצלחה:

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על תשובתך, ושאלה נוספת

אמא
    02/05/2008

האם משך הזמן של התגובה סביר? (מצב הנמשך כשבועיים).
    חשוב לי מאוד לדעת האם יש סיכון שהוא יצטרך תמיד כדורים נוגדי פסיכוזה גם בלי ריטלין?

הנוירולוג המליץ על נוילפטיל, פסיכיאטר הילידם המליץ על ריספרדל, התחלנו טיפול בריספרדל, מה דעתך על כך? תוך כמה זמן צפוי שיפור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד"ר סמואל אלי
    02/05/2008

לאמא שלום

המהלך שאת מתארת תואם את הניסיון הכללי במצבים אילו. הטיפול בנוגד פסיכוזה אינו לנצח.
    רצוי להעזר ברופא אחד, שני רופאים משמעו בלבול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• #
    @
    29/04/2008

שלום.

מגיל מאוד מאוד קטן,ועד עכשיו(כנראה זה יימשך כל החיים)
    אני מתאהבת אך ורק במבוגרים ממני.תמיד,.(אני בת 14)

אומנם זה לא מפריע לי(למרות שברוב הפעמים הלב פשוט נשבר.הרי הם גדולים ממני,עצם המחשבה
    שהם בחיים לא יהיו איתי,לא כולם כן?מישהו שהתאהבתי בו בחיי,לא יעיף אפילו מבט לעברי.)
    אך אני רוצה לדעת למה זה ככה אצלי,
    כי כמו שאתם יודעים בנות בגילי ,רובם(יש ויש) מתאהבים
    בבני נוער בגילינו.

יכול להיות שזה בגלל שאף פעם לא הייתה לי את דמות האב
    שאני כ"כ רוצה בבית?(תסביך אב,נראלי קוראים לזה..משהו כזה)

לקביעת תור
    סגירה
    #

הוספת תגובה

• במי אנו מתאהבים?

ד``ר אליהו סמואל
    29/04/2008

לאלמונית שלום.

את צעירה בגילך אולם ניכר שעולמך החוויתי והתלבטויותיך הינם של מבוגר. נראה כי השאלה באה ממקום של סקרנות למקור המשיכה וגם ממצוקה אישית תחת תחושת שוני וחריגות.
    לא כל נערה המתאהבת במבוגרים ממנה חשה במצוקה.
    רצוני להתיחס למצוקה ולא לשאלה כהוויתה.
    אין המציאות שאת מתארת חייבת להיות גזרת גורל או מקור לסבל. אהבה היא מקור לאושר.
    נראה שאת חלוקה בנפשך, בין המשיכה לדמויות מבוגרות ומאידך יודעת רגשית כי קשר אמיתי ובעל משמעות יכול להתרחש רק עם בן גילך. המתח בין שני המגמות מסב ללא ספק כאב וצער וגם סקרנות.
    הבנה לוגית למקור המשיכה כמו העדר דמות אב יכול להיות חלק מהתשובה, אולם אין בהבנה זאת פתרון למצוקתך .מנסיון ארוך שנים של אנשי מקצוע נראה כי יש לבחון היבט זה מזויות שונות תחת שיח חוויתי עם איש טיפולי.
    לעולם תגלית חוויתית בשניים עמוקה ומשמעותית מגילוי שכלי של היחיד ,ולכן המלצתי בכל ליבי כי תפני לאיש מקצוע הבקיא בפסיכוטרפיה- לא חייבים לספר להורים את הכול אפשר לומר שיש לך בעיה ורצונך לפנות לאיש מקצוע.

בהצלחה:
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון הפסיכואנליטי לפסיכואנליזה בת זמננו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה