פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות וכפיתיות לבת 12
    יעל
    03/08/2008

שלום רב!!! בתי בת ה-12 סובלת מחרדות (לסרוגין) ובשנה האחרונה התנהגות כפיתית וחרדות בנושא בריאות, הינו בטיפול פסיכולוגי, שיחות עם היועצת, הומאופטיה שלא ממש עזרו, כבר כואב לנו לראות אותה שוב ושוב חוזרת על אותה תנועה כפייתית שלדבריה היא לא מצליחה לשכנע את עצמה שאפשר בלי... היא מודעת לכך שאין לה כלום אבל מודה שאין לה שליטה על כך... אציין כי יש שעות טובות בין החרדות וגם ימים טובים.. פסיכולוגית אומרת שלא כדאי לתת כדורים (היא גם מאוד רזה 25 ק"ג) אז מה עושים מכאן??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות וכפיתיות לבת 12

הוספת תגובה

• חרדות

ד``ר אבי שפירא
    04/08/2008

שלום יעל
    איבחון פסכיאטרי מקיף ייתן לך מענה האם הטיפול שמקבלת ילדתכם הוא אופטימלי. לדעתי הגישה לא תת טיפול תרופתי אפריורי לפני שנעשתה בדיקה היא לא נכונה. בודאי לא כל ילד זקוק לתרופות אך אם תרופה יכולה להקל על הילד בהפחתת החרדות מדוע שיסבול כל כך הרבה זמן ?. הזמן במקרה של ילדים שסובלים וסיבלם אינו מוקל, אינו משחק לטובתם. בברכה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מקובל?
    אבא
    02/08/2008

בתי בת 4 מטופלת אצל פסיכיאטר שמבקש מאתנו לצאת מהחדר בעת בדיקתה. האם זה מקובל?

לקביעת תור
    סגירה
    האם מקובל?

הוספת תגובה

• בדיקה פסכיאטרית

ד``ר אבי שפירא
    03/08/2008

בהחלט מקובל לבדוק את הילדה עם הההורים ולאחר החלק הראשון שכולל את ההורים יחד עם הילדה,מומלץ לבדוק את הילדה ללא ההורים. זה מאפשר לבדוק קשר עם ההורים, חרדת פרידה , לעיתים יש הבדלים בקשר של הילד עם כל אחד מההורים. כמובן שאם הילדה בוכה מאד ולא רוצה לעזוב את ההורים לא מומלץ שההורים יצאו ו"ינטשו " את הילד בחוויה שלו , ואז יכול להיות שנחוצה בדיקה נוספת ואולי יותר בכדי שייווצר אימון בין הילד והפסכיאטר ואז לנסות שוב לראות אם הילד ללא ההורים. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דויד
    01/08/2008

שלום אני התחלתי ליטול לפונקס ליפני ככארבעה חודשים אבל עדיין הייתי בדיכאון הרופה שלי הוסיפה לי מודל והדיכאון ירד קצת כאילו היו רגעים שבהם הרגשתי יותר טוב עכשיו מיכייון שאני עושה פיפי בלילה הוסיפו לי פרימוניל יומיים אני נוטל פרימוניל והדיכאון שוב פעם בה כאילו המודל פחות משפיע עליי מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יעוץ באינטרנט האם אפשרי ?

ד``ר אבי שפירא
    03/08/2008

שלום דויד
    קשה לתת יעוץ מקצועי בודאי לא על תרופות מבלי להכיר את המטופל , לבצע הערכה רצינית. חשוב שתפנה בהקדם לפסכיאטר המטפל שלך לגבי שאלותיך. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים
    רפאל
    31/07/2008

שלום יש לי ילדה בת-10 שאובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז תחילה היא קיבלה טיפול בריטאלין אך זה גרם לה חוסר תיאבון וחוסר שינה לאחר מכן החלפנו לה בעצת רופאת המשפחה לקונצרטה גם תרופה זו גרמה לתופעות לוואי דומות אז החלטנו להפסיק לתת לה טיפול תרופתי ובמקביל חיפשנו יעוץ פסיכולוגי הילדה לא צורכת טיפול תרופתי למעלה מחצי שנה לאחרונה הופיעו לה כל מיני פחדים וחרדות והיא מפחדת להישאר לבד אפילו עם אחותה שגדולה ממנה גם בגן השעשועים היא בקושי משחקת היא עסוקה רוב הזמן בלבדוק איפה אחיה\אחותה והיא ניכנסת להיסטריה בקלות, כל דבר משפיע עליה . ברצוני לציין שאני חליתי בלימפומה לפני שנתיים ועברתי טיפולים כימוטרפים כיום המחלה בהפוגה רציתי לדעת אם יש קשר לפחדים והחרדות של ילדתי למחלה? והייתי מאוד רוצה שתיעצו לי מה לעשות ואיך לטפל בבעיה בתודה מראש רפאל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופחדים

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדות

ד``ר אבי שפירא
    01/08/2008

30% מהילדים שסובלים מהפרעת קשב סובלים גם מחרדות ואז הטיפול בסטימולנטים כגון ריטלין או קונצרטה הוא בעייתי וגורם תופעות לוואי כגון החמרת החרדות. ברור שמה שאתה עברת יכול בהחלט להשפיע גם כן בהחמרת החרדות אצל הבת. לדעתי כדאי לעשות הערכה מקיפה אצל פסכיאטר ילדים ולבדוק אפשרות לטיפול גם בנוגדי חרדות כגון פריזמה או לחילופין לתת תרופה כגון סטראטרה שיותר מתאימה לילדים עם הפרעת קשב המלווה בחרדות. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרואמת פציעה
    לילי
    31/07/2008

בתי בת השמונה חוותה פציעה קשה לפני שנתיים , בעקבות נפילה בבית שברה הילדה את עצם הלסת , נפלו לה שתי שיניים ופתחה את הסנטר .אושפזה בבית חולים למשך 3 ימים להשגחה. במשך חודשיים שתתה רק שוקו ולא אכלה דבר.לאחר חודשיים בצורה הדרגתית הילדה הבריאה. מדי חצי שני אנחנו בביקורת בבית חולים לגבי עצם הלסת. הבעיה היא כאשר היא חולה , היא נלחצת מאוד מביקור אצל רופא המשפחה (שאגב הוא רופא נהדר סימפטי מאוד לילדים ). כל מחלה פשוטה אצלה הופכת להיות קשה מבחינה נפשית , וזה מתבטא בבכי, קוצר נשימה , רעידות קור חוסר תיאבון. ולאט לאט היא מתגברת על התקופה הזאת בעזרת שיחות ועידוד והמון תשומת לב וחיבוקים מצדינו ההורים ועד לפעם הבאה.וככה זה חוזר כל פעם שיש שפעת קלה או וירוס או הרגשה רעה. מה את יכולה לייעץ לי , האם אנחנו צריכים לערב טיפול מקצועי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טרואמת פציעה

הוספת תגובה

• חרדה פוסט טראומטית

ד``ר אבי שפירא
    31/07/2008

אין ספק שהילדה עברה טראומה נפשית כתוצאה מהטראומה הגופנית. אני חושב שאתם עושים נהדר לעזור לה , ניתן כמובן לערב פסיכולוג או פסכיאטר ילדים אשר יוכל להפחית את החרדה ולעזור לילדה ולכם. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטלויזיה
    שחר
    30/07/2008

ילדי בן ה-5 פוחד שטלויזיה תיהיה פתוחה אחרי 8 בערב

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מטלויזיה

הוספת תגובה

• חרדה ופחד

ד``ר אבי שפירא
    31/07/2008

קשה לדעת מה הסיבה לפחד של הבן , האם ראה תכנית מפחידה , חדשות לא מתאימות לגילו ? ובכלל כדאי לחשוב על הגבלת מספר שעות הצפיה של ילד בודאי בגיל הרך -בטלויזיה. תכנים אלימים ומפחידים כדאי גם כן כמה שפחות לראות . מי שרואה מה שילדים היום רואים בטלויזיה וגם באינטרנט יכול להבין מדוע יש עליה בחרדות ובאלימות בחברה שלנו. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבה טיפולית
    קריסטין
    30/07/2008

שלום רב רציתי לדעת האם רכיבה טיפולית עוזרת להתפרצויות זעם ועצבנות אצל ילדים, האם שיטה זו מומלצת, או עוד דרך לארנק של הורים מודאגים?

לקביעת תור
    סגירה
    רכיבה טיפולית

הוספת תגובה

• רכיבה טיפולית

ד``ר אבי שפירא
    30/07/2008

בהחלט רכיבה טיפולית יש בה הרבה אלמנטים חשובים בטיפול רגשי להתמתנות האימפולסיביות, לשפר הקפי זעם,לשפר יכולות תקשורתיות והבנת קודים ברורים לתקשורת. חשוב שטיפול באמצעות סוסים לא יהיה בלבדי אלא כחלק ממערך טיפולי כולל . כמובן שלפני כל טיפול חשוב לערוך איבחון מסודר בכדי להבין את מקור הבעיות של הילד ולא לטפל מבלי שאנו יודעים את המורכבות הרגשית ו/או האורגנית אם קיימת. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,

קריסטין
    31/07/2008

יש לכם פורום נפלא, ואתם מתייחסים לכל אחד ואחת. אני מודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בעיה ?
    לני
    29/07/2008

שלום רב , בתי בת 3 ו-3 חודשים , מדברת רוסית ( שפת אם שלנו) ברמה טובה , ילדה מאוד עקשנית ושמרנית מאוד . אוכלת רק דברים מסויימים ומאוד שמרנית בבחירת מאכלים חדשים - לא מוכנה לטעום משהו חדש , פוחדת פחד מוות מחיות , בעלת זיכרון מאוד מפותח ואף רגישה מאוד , יוצרת קשרים חברתיים עם ילדה אחת ונקשרת אליה בצורה בלתי רגילה ( עד כה עברה 2 גנים וכל פעם היתה היקשרות לילדה מסויימת בגן ולא עם ילדים אחרים ) , אוהבת מאוד מוסיקה וסרטים( דווקא לגיל יותר מבוגר) , פחות מתעניינת בצעצועים לבני גילה , לא אוהבת לצייר ובחברת ילדים חדשים לא מוכנה ליצור איתם אינטרקציה . בגן החדש נמצאת עם ילדים הגדולים ממנה בשנתון . הגננות אומרות שהיא "מוזרה" ואנחנו מאוד מודאגים . מה עושים ? האם נראה לך שיש לה הפרעה כלשהי מהספקטרום האוטיסטי ? האם ניתן להגיע אליך להתייעצות באופן פרטי ? תודה מראש , הורים מודאגים .

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש בעיה ?

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי מקיף

ד``ר אבי שפירא
    29/07/2008

שלום לאמא המודאגת
    קיימים בארץ 6 מרכזים לאיבחון וטיפול בגיל הרך . תלוי באיזור המגורים שלכם. פנו באמצעות רופא הילדים לאיבחון בהקדם. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי
    מיטל
    29/07/2008

בני נמצא בהתקף פסיכוטי ראשון. אין אנו יודעים מה הכיוון, באם זה רק התקף פסיכוטי שיחלוף או סכיזופרניה. הוא בן 17, אני מעוניינת לדעת מה עמדת הצבא- האם יגוייס? הוא אמור לגשת בקרוב לטסט נהיגה- האם יעצרו מבעדו להוציא רישיון? האם לסכיזופרנים יש רישיון נהיגה? כל הטיפול נעשה בבית באופן פרטי- כיצד הצבא ומשרד התחבורה יכולים לדעת עליו? האם התרופות שאני קונה רספדירל - מעועברות למשרד הבריאות ומשם לצבא ולמשרד התחבורה למרות שהן נקנות באופן פרטי?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פסיכוטי

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מיטל
    29/07/2008

אין אנו מעוניינים לאשפז אותו. האם קיים אשפוז פרטי בבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהתקף פסיכוטי

ד``ר אבי שפירא
    29/07/2008

שלום מיטל
    אם אתם מטפלים באפן פרטי ולא באמצעות המערכת הציבורית בארץ שאין צבא לא יכולים לדעת שהבן עבר התקף פסיכוטי ומטופל. רשיון נהיגה ניתן לקבל במידה ומאוזן מבחינה נפשית. ניתן לבצע אישפוזים פרטיים בבית. ניתן להתגייס לשרות לאומי אך לא לשרות צבאי רגיל. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשפוז פרטי

מיטל
    29/07/2008

ראשית, תודה על התשובה המהירה. כשאניקונה לו את התרופות הפסיכוטיות הן על שמו- האם אין זה מועבר לצשרד הבריאות ומשם הלאה? שאלה שניה, האם אתה יכול לעזור לי למצוא פסכיאטר המוכן לאשפוז ביתי פרטי? האם זה אומר שהוא יגור אצלנו תקופה? איך נעשים הדברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישפוז פרטי

ד``ר אבי שפירא
    30/07/2008

אם קונים תרופות באפן פרטי זה לא מגיע למשרד הבריאות . פסכיאטר לא צריך לגור אצלכם
    הוא מארגן את הצוות הטיפולי , את תדירות הפגישות וכו'. אין לי דרך להמליץ על מישהו מסוים תצטרכו לפנות לפסכיאטרים באיזור מגוריכם (דפי זהב לדוגמא) ולנסות לראות מי מוכן לטפל באישפוז ביתי. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספרידל

מיטל
    30/07/2008

אני מניחה שמה שאנו עושים כרגע נחשב לאשפוז פרטי. אולם ברצוני לשאול : " האם יש בתי חולים לאשפוז פרטי בהם יתנו לי לשהות לצידו 24/7"? שאלה נוספת היא: האם הרספידל יכול לגרום לו לטישטוש בראיה = עגולים שחורים בעין אחת וכו'.? האם הוא יכול לגרום לו לכאבים באיזור הלב? לכאבי שרירים? הוא כיום מתחיל טיפול של 3 מ"ג לאחר עלייה הדרגתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל

ד``ר אבי שפירא
    30/07/2008

אני לא מכיר אישפוז פרטי בבית חולים. לגבי הריספרדל איני מכיר תופעות שאת מתארת. בכל מקרה חשוב שהפסכיאטר המטפל אשר מכיר את הילד יעשה הערכה ויחליט לגבי מה תופעת לוואי ומה לא. קשה מאד לענות על שאלה כזו מבלי לבדוק את הילד. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי ריספרדל

קריסטין
    31/07/2008

שלום מיטל גם בני משמתמש בריספרדל אומנם רק חצי מילגרגם כי הוא ילד קטן, אבל גם הוא מתלונן על טשטוש ראיה, בדף ההוראות של התרופה כתוב בתופעות הלוואי כי יתכן טשוטש ראייה, אני ממליצה לקרוא היטב את דף ההוראות כולל התופעות לוואי. אנחנו מקבלים את התרופה כבר שבוע ימים, והרופאה אמרה שאחרי עשרה ימים לבוא לעשות א.ק.ג. אין לי מושג למה, יכול להיות שזה משפיע על לחץ הדם. לכן כדאי שתבררי היטב את התופעות הללו. שתדעו רק בשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספרידל

מיטל
    02/08/2008

תודה לך על ההמלצה. תופעת טישטוש הראייה עדיין קיימת. כמו כן הוא חש כאבים בלב און אנד אוף. הוא מטופל אצל פסכיאטר הנחשב לבין הטובים ותמוהה בעייני שהוא לא הפונה לבדיקות לב. כמו כן היום הוא החל לסבול מתנועות מקוטעות וקצת רעד בידיו. היתה לו גם תחושת קיפאון בכל הגוף והרגשה כאילו הוא בולע את לשונו. יתכן ואלו תופעות הנגרמות מהתקףפסיכוטי. אדע יותר טוב מחר לאחר שאשוחח עם הפסכיאטר שלו. מאחלת לבנך רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון קשב תחת השפעת ריספרדל דחוף !!
    אמא
    28/07/2008

שלום רב רציתי לברר בני החל טיפול בריספרדל מזה 3 ימים כבר חצי מילגרם, בערב, בן 10, בשל בעיות התנהגות, בשבוע הבא יש לנו אבחון קשב - טובה, האם ניתן לערוך את האבחון תחת השימוש בכדורים אלו, או שמא התוצאה לא תהייה אמינה?

הוספת תגובה

• איבחון

ד``ר אבי שפירא
    29/07/2008

ניתן לבצע איבחון טובה תחת ריספרדל מאחר והבדיקה יש לה 2 שלבים לפני מתן ריטלין ולאחריה. בכל מקרה חשוב לזכור שאיבחון הפרעת קשב מחייב איבחון מקיף וארוך ובודאי לא רק בדיקת טובה שהיא החלק הקטן של האיבחון. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון קשב

אמא
    29/07/2008

אשמח אם תפרט אילו שלבים יש לעבור כדי לאבחן בעיית קשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון

ד``ר אבי שפירא
    29/07/2008

הגישות לאיבחון שונות אולם אוכל לומר לך איך אני מבצע איבחון
    1. פגישת הורים
    2. שאלונים שונים למחנכת ולהורים
    3. איסוף אינפורמציה מעברו של הילד מהלידה ועד היום. (איבחונים קודמים, סיכומי טיפול, תעודות ביה"ס).
    4. 2 פגישות איבחון עם הילד ( שלילת בעיות רפואיות ופסיכולוגיות נילוות, בד"כ אין חובה לבצע איבחון ממוחשב כגון טובה התרומה של האיבחון אינה הכרחית בכדי לבסס את האבחנה).
    5. פגישת סיכום עם ההורים ומתן דו"ח מסכם לרופא המטפל.
    בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורדנות
    אדי
    26/07/2008

נכדתי בת 10 סובלת כנראה מטורדנות כפייתית. מדובר על הפרעה הנמשכת כשנה המתבטאת בשאלת שאלות סתמיות חוזרות ונשנות את אימה בלבד (מה אמרת? למה התכוונת? תחזרי על מה שאמרת! ועוד). זה יכול להמשך כשעה ביום ובדרך כלל מסתיים בבכי. כשהילדה נמצאת (ללא אמה) אצל קרובי משפחה או חברים גם למספר ימים אין כל זכר לתופעה. היא טופלה ע"י פסיכולוגית וכן קיבלה תרופה (דומני פבוקסיל) שגרמה לתופעת זעם נוראית והשמנה ובסה"כ שום דבר לא מועיל. בשלב זה מנסים להחליף את התרופה ל- קלומיפראמין וכן מנסים למצוא טיפול פסיכולוגי מתאים. האומנם מדובר ב-OCD? שהרי על תופעה ספציפית זו לא שמענו כלל! איזה סוג טיפול פסיכולוגי מתאים במקרה זה? והיכן מוצאים מומחים שהתנסו גם בתופעה ספציפית זו? כיצד האימא יכולה לעמוד בזה? נראה שגם היא תתמוטט בסוף מהעניין. בתודה, אדי

לקביעת תור
    סגירה
    טורדנות

הוספת תגובה

• טיפול משפחתי

ד``ר אבי שפירא
    27/07/2008

ממעט המידע עולה שהתופעה חמורה כשהילדה עם האמא זה בהחלט מצדיק טיפול מערכתי ולא רק טיפול בילדה . כדאי להתייעץ עם פסכיאטר ילדים מומחה בכדי לגבש את האיבחון המדוייק וההמלצות הטיפוליות בהתאם. בברכה ד"ר אבי שפירא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להיות רזה. אז אני פסיכית?
    מורן
    23/07/2008

לפני יום כתבתי בפורום באיזה אתר בריאות את השאלה הבאה (אני מעתיקה מילה במילה): שלום, שמי מורן ואני בת 17. אני סובלת מכמה קילוגרמים מיותרים אני לא יודעת כמה כי אני מסרבת להישקל. מספיק לי שגם השנה התחמקתי מכל היציאות לים ולבריכה עם החבר'ה. לא מסוגלת שיראו אותי עם בגד ים. אני גם לא מתה על כושר. מדי פעם אמא שלי גוררת אותי לסיבוב הליכה בפארק וזה יוצא איזה 3 ק"מ פעם בשבוע בערך, ואני בניתי לעצמי תפריט באתר הזה www.patit.co.il שזה מאד עוזר לי. יש שם תפריט אישי והגדרת יעדים. בכל אופן קראתי כאן קצת ונהניתי מהתשובות המקצועיות שלך. אולי תגיד לי מה עוד אני יכולה לעשות, כדי לא להתבייש באיך שאני נראית? ==== ומנהל הפורום יועץ בריאות וכושר שלח אותי ליעוץ פסיכולוגי. מה, אם אני רוצה להיות רזה, זה אומר ישר שאני פסיכית?

הוספת תגובה

• למידה חוויתית בטיפול זה לא פסיכיות.

ד``ר אליהו סמואל
    23/07/2008

למורן שלום,

תודה על מחמאותיך ביחס לפורום.
    אני משוכנע שלאחר הרתיעה מהמלצות היועץ לבריאות בפורום האחר לפנות לפסיכולוג ,והפניה הפעם דווקא לפורום פסיכיאטרי מצריכה סקרנות ואומץ.
    פניה לטיפול פסיכותרפויטי , ( מפגש שני אנשים לצורך חקירה והבנת מניעים רגשיים והתנהגויות) אין בכך כל אמירה שהפונה "פסיכי". כפי שאת גם נוכחת, פורום זה המנוהל על ידי שני פסיכיאטרים אינו בהכרח אתר לשאלות של "פסיכים".
    אני גם משוכנע כי כנערה מתבגרת היית רוצה להבין יותר את עולמך הנפשי , צפונותיו ,אמירותיו ועושרו. גילוי הפנימיות, מקור המניעים הכמוסים יכול לרתק , אולם לפעמים אף להפחיד במידה מסוימת.

הצהרתך כי : " מה עוד אני יכולה לעשות, כדי לא להתבייש באיך שאני נראית?"
    מדגישה באופן שאין בו ספק כי כנראה הבושה באיך שאת ניראת אינה רק בקילוגרמים אלא במשהו נוסף : בתחושות הפרטיות- בדימוי העצמי והגופני. ההופעה החיצונית היא רק כסות לתחושות עמוקות יותר.
    המלצתי כי תפני לטיפול בשיחות כדי לגלות משהו שעשוי להעשיר אותך. אני משוכנע כי תצליחי לגייס את הסקרנות והאומץ כמו בפניה לפורום הזה גם כדי ללכת לטיפול בשיחות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל לא התכוונתי להעליב

מורן
    24/07/2008

זה פשוט הרגיז אותי שאני לא מרוצה מאיך שאני נראית (ותאמין לי כל החברות שלי לא ממש מרוצות אפילו שאין להן מה להוריד) והאיש ההוא שולח אותי ישר ליעוץ פסיכולוגי. אני בכלל לא נגד שתבין , אבל מה הקשר בכלל? הוא מה זה הפחיד אותי. כולה אני מתביישת ללכת בבגד ים זה אומר שאני במצב קשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורן, את לא במצב קשה

ד``ר אליהו סמואל
    25/07/2008

אנשים הולכים לשיחות אם הם מעונינים.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא דואגת
    אור
    23/07/2008

שלום. יש לי ילדה בת 10 , סיימה כיתה ד', הילדה סובלת מחרדות כבר כמה שנים. בשנה האחרונה סירבה ללכת לבית הספר-לא וויתרנו לה ולבסוף הצמדנו לה חונכת שהיתה איתה במשך כל שעות הלימודים (לא היתה צמודה אליה אבל נוכחת בתחום ב"ס.).הילדה תלמידה טובה, וגם חברתית טובה. יש לה חרדת נטישה-צריכה כל הזמן מבוגר שהיא סומכת עליו בסביבה. מטופלת באופן קבוע כחצי שנה אצל פסיכולוגית ילדים. פסיכיאטר המליץ על סרוקסט אבל היא מסרבת לקחת מהסיבה שהתרופה לא טעימה לה. רוצים למצוא תשובות לפני תחילת שנת הלימודים. המשפחה מאד תומכת ואוהבת, רצים ומשקיעים בכל דבר שיכול לעזור לילדה. רציתי לשאול האם יש סוג של איבחון שיוכל לשפוך לנו קצת אור על מה שקורה איתה? האם יש תרופה שיכולה לעזור נגד חרדה שהיא מבחינת הטעם סימפטית יותר לילדים? חשוב חציין שגם בבית היא חרדה, לא נשארת לבד עם אחיה, לא יוצאת לבד מהבית, לא הולכת לארועים חברתיים אם אני לא איתה. בקיצור זקוקה כל הזמן לאמא על-ידה כמו ילדה קטנה וחסרת ביטחון. מפחדת גם מכלבים, לא אוהבת לנסוע, פוחדת מסחמפטומים רפואיים וכו'... אודה מראש על תשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא דואגת

הוספת תגובה

• חרדות נטישה קשות בגיל 10

ד``ר אליהו סמואל
    23/07/2008

לאור שלום

את מתארת ילדה בעלת פרופיל אישיותי חרד כבר מספר שנים . הילדה מטופלת.
    חשוב להדגיש כי האופי הלימודי והחברתי טובים.
    כידוע הקושי ללכת לבית הספר הוא סימפטום חירום בפסיכיאטריה.

מהתיאור הזה אנו למדים כי מדובר בהפרעה חרדה ראשונית ולא בחרדה שמקורה במחלה אחרת ואז אנו קוראים לתופעה חרדה משנית, אולם השערה זאת אינה חד משמעית. העניין עקרוני מאחר והטיפול בחרדה ראשונית שונה מחרדה שמקורה בדיכאון , סכיזופרניה או כפייתיות או מצבים אחרים.

ולשאלותיך:
    1. האם יש סוג של אבחון שיוכל לשפוך לנו קצת אור? מדובר בהערכה מקצועית נוספת . אכן אפשר לנסות "חוות דעת שנייה" אצל איש מקצוע מהימן ובקיא בפסיכיאטריה של הילד. אפשר לבקש אף המלצות לכך מהרופא המטפל. חוות דעת שנייה מקובלת מאוד בעולם הרפואה.
    2. האם יש תרופה שיכולה לעזור נגד חרדה שהיא מבחינת הטעם סימפטית? אכן יש, אולם רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל. יש לבחון גם האם הסירוב ללקיחת התרופה אכן נובע מהטעם הלא סמפטי ואולי הוא קשור למקור חרדה כל שהוא.
    3. באשר לטיפול הפסיכולוגי יש לבחון את הטכניקה הפסיכולוגית האם היא ראויה ומתאימה וגם על כך ניתן לבחון ב"חוות דעת נוספת".

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות מוזרות לריח ולידיים רטובות
    רווית
    22/07/2008

שלום רב, אחותי ומשפחתה אימצו באומנה ילדה בת 3.5. ילדה מפותחת לגילה, נבונה, מתוקה. הילדה נמצאת אצל אחותי כבר 4 חודשים וההתאקלמות וההתחברות ממש טובה. נמצאת בגן ילדים רגיל, משתלבת טוב בגן, נפגשת עם אמא פעם בשבועיים למפגש של שעה וחצי. הרקע הוא שהילדה עברה איזה שהיא הזנחה מצד האם, האם היתה נעלמת ומשאירה את הילדה עם הסבתא שלה (שהיתה חולה) ולא יכלה לטפל בה. הילדה נמצאת ברחובות לפנות בוקר ע"י המשטרה ולכן נלקחה מאמה. הילדה נקלטה במעון למשך כחצי שנה ורק אח"כ עברה למשפחה אומנת. הילדה לא עברה לפי המידע שקיבלו איזה שהיא התעללות פיזית או מינית. יש תופעה מוזרה שחוזרת על עצמה שאחותי היתה מעוניינת לדעת האם מדובר באיזה שהיא הפרעה התנהגותית שנובע מהעבר שלה, ממצב נפשי, מטראומה או שמדובר במשהו אחר?: 1. היא נורא נרתעת אם באים ונוגעים בה עם ידיים רטובות, היא אוהבת מים וים ומקלחת מאוד אך היא לא מסוגלת שיגעו בה עם ידיים רטובות ומגיבה בהיסטריה, בצעקות. 2. היא לא מסוגלת להיות עם בגדים רטובים, היא ישר מבקשת להוריד ולהחליף. 3. יש לה רגישות מוגזמת לנושא ריחות, היא חייבת להריח כל דבר בעיקר אוכל. לא אוכלת לפני שהיא מריחה את האוכל ממש כמו כלב, אם היא מריחה מישהו עם מסטיק בפה היא מתקרבת להריח אותו היא כל הזמן עוקבת אחרי ריחות והיתה סיטואציה לא נעימה בארוע שאחד מבני המשפחה מצץ סוכריה והיא התקרבה אליו להריח את הפה שלו. 4. אם מישהו נוגע בה או מלטף היא ישר מריחה את המקום שנגעו בה, אם זה ריח לא טוב היא מבקשת מיד לשטוף. 5. היא מתייחסת מאוד לריחות אם מדובר בריח טוב היא מגיבה ואומרת איזה ריח טוב. 6. נסעו ברכב והיה ריח של פרות היא ממש היתה בהיסטריה מריח הפרות וביקשה שיסגרו חלונות, היא אמרה : "ריח מסריח ריח מסריח".... האם זה מעיד על משהו? הם ניתן ללמוד מזה על רגישות יתר או שזה משהו מורכב יותר? האם יש דרך להקל עליה וללמד אותה להתייחס פחות לעניין? האם זה מחייב בדיקה מקיפה יותר להבנת התופעה? האם מדובר בטרואמה נפשית שגרמה לזה?? אודה לכם מאוד על התשובות. תודה, רווית

הוספת תגובה

• האם אכן מוזר? ילדה בת 3.5

ד``ר אליהו סמואל
    22/07/2008

לרווית שלום.

שתהייה קליטה ושילוב מוצלח .

הפרעה פסיכיאטרית בהגדרה מחייבת הפרעה בתפקוד במישור הבין אישי, הלימודי או המשפחתי.
    ציינת כי :" ילדה מפותחת לגילה, נבונה, מתוקה.הילדה נמצאת אצל אחותי כבר 4 חודשים וההתאקלמות וההתחברות ממש טובה.נמצאת בגן ילדים רגיל, משתלבת טוב בגן,"
    ולכן אין כל עילה לחפש בספרי המחלות משהו חריג.

התופעות שאת מתארת קשורות קרוב לוודאי לנושאים התפתחותיים והרגלים שהילדה רכשה טרם אימוצה. קשה לסווג אותם כטראומה , זאת נדע רק בהמשך.

המלצתי ,להעדיף להתעסק עם התופעות התקינות ותפקודה הנאות. ההתקשרות לילד חדש במשפחה שאינו פרי בטן אורך זמן. גם הילדה וגם הוריה החדשים צריכה זמן כדי להתרגל זה לזה.
    ההכרות כרוכה בגילויים שונים. לא כל הגילויים נושאים אופי חריג גם אם הם זרים ומוזרים לבני המשפחה.
    מאחר ואין כיום כל הפרעה בתפקודה של הילדה עדיף להמתין קמעה ולאחר מספר חודשים לבצע בדיקת הערכה התפתחותית מקיפה. יתכן ויומלץ טיפול ברפוי בעיסוק או בתחום התפתחותי אחר.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל ונדנודי ה שינה- עזרה בדחיפות!
    טלי
    21/07/2008

שלון, שמי טלי. הנני נוטלת רסיטל 20 מ"ג.. אפע"פ שאני חייבת לציין שהשפעתו עליי היא מאוד חיובית, אנני מסוגלת "לספוג" עוד את הקשיי שינה, והשינה שאינה מסודרת בעקבות נטילת הכדור. זה עניין שמאוד מטריד אותי לאחורנה היות והנני צריכה להתחיל בעבודה חדשה.. וכולנו יודעים ש.. חוסר שינה פוגע בתפקוד היומיומי. (עד כה היה לי מסגרת חופשייה של לימודים.. בגלל זה הבעייה איננה הטרידה אותי עד כה) רציתי לשאול כדורים מאותה משפחה של רסיטל גורמים לבעיות דומות? (הנני מעוניינת להחלף את הכדור. בעקבות במלצת רופאת המשפחה.כי אין כבר ברירה...) ישנם כדורים (אולי אפילו מאותה משפחה של כדורי הרסיטל), שאינם חובה ליטול בבקרים??

הוספת תגובה

• בעיות שינה, האם תרופות הם הפיתרון?

ד``ר אליהו סמואל
    21/07/2008

לטלי שלום,

תרופת הרסיטל משווקת בהמלצת היצרן לטיפול בדיכאון וחרדות. אין טיפול זה מיועד לנדודי שינה כהגדרה אבחונית ראשונית.

טיפול תרופתי לנדודי שינה ראשוניים לתקופה ארוכה אינו מומלץ.

מתוך גישה אחראית ושקולה יש לבצע אבחון פסיכיאטרי מעמיק לצורך איתור מקור הפרעת השינה.
    האם מדובר אכן בהפרעה ראשונית או משנית? כלומר בהפרעה עקרונית בוויסות השינה, או בתלונה הנלוות למצב דיכאוני ,חרדתי או אחר.
    האבחנה המבדילה עקרונית לצורך ההערכה וההמלצות הטיפוליות. אציין כי לבעיות שינה ראשוניות יש מומחים לתחום השינה אשר נעזרים במעבדות שינה וטכניקות טיפוליות שונות.

איני יכול להמליץ על תרופה אלטרנטיבית מאחר וחסרה ההערכה הראשונית.
    כל מתן תרופה פסיכיאטרית בילדים ונוער מחייבת: הערכה מעמיקה וטיפול נילווה פסיכוטרפויטי (שיחות וכדומה).
    הטיפול התרופתי הוא רק שלישי לרובדי ההתייחסות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ד"ר סמואל אליהו

טלי
    26/07/2008

ראשית, תודה רבה על התגובה והמענה.. אך לא הבנת את כוונתי.. הקוצר בשינה וקשיי ההירדדמות נגרמו לי לאחרונה בעקבות נטילת הכדור ,(כתופעת לוואי)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אליהו סמואל
    27/07/2008

אכן הדבר לא היה מובן מהצגת שאלתך.
    התשובה היתה כללית מאחר והיא מיועדת גם לקוראי פורום אחרים.
    קיימות תרופות אחרות מאותה הקבוצה אשר מקלות על השינה וכדוגמה הסרוקסט או הפסבוקסיל
    יש להתיעץ עם הרופא המטפל על הבחירה הנאותה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה