פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת השאלות
    סאמר
    22/06/2008

יש לי שאלה מאוד פשוטה. האם תרופות יכולות לעזור לחרדה חברתית? שוחחתי עם כמה אנשים עם חרדה חברתית שאמרו לי שתרופות לא עזרו להם.

גם לי נראה שתרופות לא יעזרו לי לחרדה משום שהחרדה היא מחשבה. ולא משנה איזה כדור בעולם אני אקח וכמה אני אהיה מטושטשת או שמחה כתוצאה מיתר סרוטונין, המחשבה על החרדה החברתית תמיד תשאר, האובססיה תמיד תשאר.

האם יש אפילו קמצוץ של צדק בדברי?
    כמו כן, חשוב לי מאוד, להערכתכם המומחים - לכמה אחוז מהאנשים עם חרדה חברתית הכדורים עוזרים ברמה מספקת?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת השאלות

הוספת תגובה

• האם תרופות הם מרכז הטיפול?

ד"ר סמואל אלי
    24/06/2008

לסאמר שלום

דברך צודקים ומדויקים.
    אין טיפול תרופתי העוזר לחרדה חברתית. הטיפול חייב להיות מלווה בפגישות טיפוליות .
    הגישות שונות ואין מנדט בטוח לשיטה המוצלחת ביותר.
    בשלותו וניסיונו של המטפל הם הגורמים המרכזיים להצלחת הטיפול.

אדגיש שגם בתי החרושת המייצרים את התרופות אינם טוענים כי טיפול בתרופה ללא טיפול פסיכוטרפויטי יש בו כדי להועיל.
    האדם אחרי הכול אינו לוח כפתורים כימי . לאדם גם משמעויות חיים וחוויות אותם הוא נושא.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    פלונית
    18/06/2008

שלום רב

יש לי שאלה לגביי רמוטיב הבנתי שהיא מיועדת לדיכאון קל עד בינוני

האם יש מצבים נפשיים מחלות נפש שהיא לא מתאימה להם ויכולה להחמיר ולהיות מסוכנת לאדם שלוקח אותה אם בנוסף לדיכאון יש ברקע הפרעות נוספות וכאשר לוקחים את התרופה בגלל מנגנון הפעולה שלה היא עלולה להיות הדבר הלא מתאים ואפילו להיות מסוכנת בגללל מנגנון הפעולה שהיא עובדת על דברים שונים במוח

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד``ר אבי שפירא
    18/06/2008

רמוטיב היא יעילה בדכאון קל עד בינוני, היא עובדת די דומה לתרופות האנטי דכאוניות ומעלה רמת סרוטונין. צריך להזהר אתה במחלה נפשית מסוג סקיזופרניה , או הפרעה ביפולרית. בכל מקרה לא הייתי נוטל תרופה כלשהיא אלא בליווי פסכיאטרי צמוד. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

פלונית
    18/06/2008

כלומר במחלות הפש הספציפיות האלו אסור להשתמש בה או שמותר אבל תחת השגחה והאם מניסיון שיש לך היא גרמה להחמרה במצבים האלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד``ר אבי שפירא
    19/06/2008

מאחר ואני פסכיאטר ילדים ונוער והתרופה מאושרת רק אחרי גיל 18 אין לי הרבה ניסיון אתה. אני הייתי מתייעץ עם פסכיאטר למבוגרים שמטפל בך. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל ד''ר אליהו סמואל וד"ר שפירא,דחוף
    טלי
    17/06/2008

שמי טלי בת 21, הנני נוטלת רסיטל 20 מ"ג כבר שנה בעקבות אירוע טראומתי שעבר בחיי..

הבעייה היא שכעת אנני מסוגלת כבר ליטול את הכדור הנ"ל בגלל החוסר שינה! אנני מצליחה לתפקד עימו.. במיוחד שעכשיו שהנני מתחילה עבודה חדשה..
    בעברי נטלתי כדורי שינה- שהיום אני מבינה שהחוסר בשינה נבע מהכדור( מה שלא הייה ברור לפני..), היום אני בלעדיהם ומאז אנני ישנה בשעות נורמטביות( נרדמת רק לקראת בוקר), ואינני ישנה שינה רצופה.

ניסיתי להיות בלעדיהםסביבות השבוע-, ואני אכן ישנה בשעות נורמליות, אך אני חשה שינוי במצב רוחי.. ואז שוב לצערי- אולי מפחד, אולי מתלות-נוטלת אותן שוב..
    בפעם האחרונה שהייתי אצל הפסיכיאטרית היא הציעה לי לקום בשעת בוקר מוקדמתליטול את הכדור ולהמשיך לישון.. אכן ניסיתי זאת מס' פעמיים, לא הייה שינוי..

הנני כותבת לכם כי התור הבא שלי לרופאה הוא רק בעוד 3 שבועות ואנני יודעת מה לעשות..
    התופעת לוואי הזאת לגיטמית? יש דרך להימנע ממנע? מה אני עושה עד התור ??? הרופאת משפחה הציעה לי לקחת יום כן יום לא? זה עוזר? זה מותר?

הוספת תגובה

• יעוץ באינטרנט האם אפשרי ?

ד``ר אבי שפירא
    18/06/2008

באמת אני מרגיש את המצוקה שלך ואת מעבירה את חוסר האונים שלך גם אלי.אני חושב שאת חייבת להתייעץ עם הרופאים שמטפלים בך ומכירים את ההסטוריה ומורכבות הקשיים. ניתן לתת גם יום כן יום לא כפי שהציעה הרופאה. לטעמי במצב כזה לא ניתן לחכות 3 שבועות וצריך להגיע בהקדם לפסכיאטר אם יש צורך אז אולי באופן פרטי. אגב את הרסיטל נוטלים בבוקר מאחר ואחת מתופעות הלוואי שלו שגורם לאי שקט וקשיי שינה. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלישת שערות אצל ילד בן 6
    ס.ג.
    17/06/2008

יש לנו בן יחיד בן 6 , ילד מקסים , חכם , חברותי , רק בחודש האחרון נגמל ממוצץ .
    לאחרונה ראיתי כ- 3 פעמים שהוא תולש לעצמו שערות מהגבות והריסים ,כשנשאל מדוע הגיב כל פעם בתשובה אחרת , פעם זה כיף פעם זה כואב אבל הוא יודע למה הוא עושה זאת.
    האם לשים דגש על ההתנהגות מהיום האם לפנות ליעוץ?
    (אני כרגע בהריון אך לא יודעת אם יש קשר , הילד מאוד מתרגש ומקבל את ההריון בצורה טובה)

לקביעת תור
    סגירה
    תלישת שערות אצל ילד בן 6

הוספת תגובה

• תלישת שער

ד``ר אבי שפירא
    18/06/2008

אני בהחלט מציע לפנות ליעוץ. יכול להיות בהחלט שמדובר בתגובה ללחץ שהבן נמצא. אולי קשור להריון המתקדם, היותו בן יחיד הולכת ומשתנה בקרוב. מה גם שסיפרת שרק לאחרונה נגמל ממוצץ כלומר הצורך שלו להיות קרוב להורים, אולי חשש מפרידה , חשש מאובדן מסויים שהוא כבר לא יהיה בן יחיד יכול לגרום למצוקה מסויימת המתבטאת בסימפטום שאת מתארת. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש ל ocd
    מושית
    17/06/2008

אחי סובל מהפרעת ocd. בתי בת 6, התנהגותה תקינה, חברותית, נהנית מהגן, אוהבת לבלות וכו'. לאחרונה שמתי לב להתנהגות מסויימת, לפיה היא מסדרת בסדר קבוע את הנעליים בחדרה. כאשר נעל זזה, חורגת מהשורה וכו', היא מתקנת את זה וקשה לה להתעלם מזה. מעבר לכך אין לה כל הרגלים הקשורים בסדר, רק זה. מן הסתם לא הייתי כל כך שמה לב לכך אלמלא המודעות הגבוהה שלי בגלל אחי. ניסיתי לשאול אותה על זה והיא ענתה שזה חשוב לה, לא ידעה להסביר למה. האם אני קופצת למסקנה מוקדם מדי? האם יש משהו שעליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש ל ocd

הוספת תגובה

• חשד ל OCD

ד``ר אבי שפירא
    18/06/2008

בהחלט קיים חשש מסויים אם כי בגיל הרך כשהסימפטומים קלים ניתן לטפל יחסית בקלות גם בטיפולים שאינם תרופתיים. לדעתי כדאי לעשות הערכה אצל פסיכולוג קליני או פסכיאטר ילדים אשר יחליטו אם מדובר בבעיה אמיתית וימליצו על הטיפול המתאים. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפראקטיביות ואימפולסביות עם נטיה
    ענבל
    16/06/2008

שלום רב
    בתי בת 8 אובחנה עח רופא מומחה להפרעת קשב עם אימפולסביות והיפראקטיביות ונטיה למרדנות וסרבנות המליץ על ריטלין
    האם דעה שניה צריך לקבל מנוירולוג או פסיכאטר?
    לתשובה אודה מראש

הוספת תגובה

• חוות דעת שניה

ד``ר אבי שפירא
    16/06/2008

לדעתי לא חשוב כל כך הכותרת . מה שחשוב זו המומחיות של הרופא בתחום הפרעות הקשב.
    נוירולוג או פסכיאטר העיקר שזה תחום התמחותו ועיסוקו. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכיאטרי
    דנה
    15/06/2008

שלום רב, רציתי לברר להיכן לקחת את בתי בת 8 לפסיכולוג או פסיכיאטר יש לה בעיות שינה, מרבה להסתגר עם עצמה לא כל כך מתקשרת עם הסביבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• איבחון פסכיאטרי

ד``ר אבי שפירא
    16/06/2008

שלום לך
    פסכיאטר ילדים הוא רופא אשר מחבר את הגוף עם הנפש ולדעתי כדאי לפני שהולכים לטיפול כלשהוא לבצע איבחון מקיף , לשלול בעיות גופניות, אורגניות . לאחר האיבחון הפסכיאטר יכוון אתכם לטיפול המתאים לבתך. בהצלחה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 - מצמוצים "באים והולכים"
    ליקי
    10/06/2008

בתי בת 9, לומדת בכיתה ג'.

חכמה ונבונה, שמחה, חברותית, ספורטאית, פעילה.

הלימודים באים בקלות וגם החברים (כמובן עם כל הריבים ה"רגילים" בגיל הזה).

לפני כחודשיים התחילו להופיע אצלה מצמוצים שנראים לי כמו "תיקים".

המצמוצים באים והולכים - מופיעים למספר ימים, נעלמים, ואחר כך פתאום חוזרים.

הפעם הזו הופיעו מצמוצים ב"שלישיות". ממצמצת רגיל, ופתאום שלישייה של מצמוצים.

בפעם הראשונה ששמנו לב לתופעה - זה היה סמוך ליום הולדת שלה (מאוד התרגשה).

בפעמים אחרות - לא היו "סיבה" או מאורע דרמטי או משהו אחר שיכול להסביר מתח, לחץ, עייפות מיוחדים וכו'.

אנחנו לא עושים מזה עניין - אבל עוקבים, ושמנו לב שזה חוזר על עצמו כבר כמה פעמים.

בתי לא מודעת לכך שהיא ממצמצת, אלא התלוננה מיוזמתה שמרגישה "כיווצים באוזניים" ושזה מציק לה.

מה זה יכול להיות?

האם יש מה לעשות, ואם כן - האם כדאי להתחיל בבירור או להניח לה?

ואם בירור - למי פונים ?

תודה רבה,

אמא מודאגת

הוספת תגובה

• מצמוצים, מה לעשות?

ד"ר סמואל אלי
    12/06/2008

לליקי שלום

יש מצמוצים שונים.

קודם יש לפנות לרופא עינים ובמיוחד באם המצמוצים מלווים בשפשוף עינים והם בשני העינים. מדובר לרוב באלרגיה של מרכיבים בעינים , והמצמוץ מופיע בגלל הגירוי.

לאחר בדיקת רופא העינים ניתן לפנות לנוירולוג ילדים. במידה והדבר מלווה בחרדות או בהימנעות חברתית רצוי לפנות לפסיכיאטר ילדים.

בברכרת , רפואה שלמה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכאירטרי לנוער,לנצח?
    א.ש
    09/06/2008

שלום.
    אני עובד בהוסטל עם פגועי נפש.
    ישנו אצלנו דייר בן 24, שההבחנה הפסיכאטרית שלו (סיכזופרניה לא מאורגנת) נעשתה כשהיה בן 12.

היום שאני מכיר אותו ורואה את ההגדרה - זה נראה כהבחנה לא מתאימה.
    השאלה שלי היא האם מקובל לבדוק אבחנות שנעשו לצעירים מחדש? הרי כל אדם משתנה ללא היכר בין הגילאים 12 ל 24, ללא קשר למחלה.

לאבחון כמובן יש השלכות מרחיקות לכת על חיו : סוג התרופות ותופעות הלוואי שהוא צריך לסבול.

הוספת תגובה

• האם אבחנות לנצח?

ד"ר סמואל אלי
    12/06/2008

לא.ש. שלום.

בוודאי ובוודאי.... רצוי לבצע מידי מספר שנים הערכה מחודשת.

היו אף עבודות מחקר שבדקו ומצאו שהאבחנות משתנות בקרב חולים כרוניים ובהיקף שאינו קטן.
    קיימת אף כותרת מגדירה של "הוספיטליזציה " המסמנת חולים כרונים אשר מסגלים תסמינים כוזבים כדי להישאר במערכת הטיפולית לה הם התרגלו. ובמובן זה די קשה לשנות אבחנות לאוכלוסיות מסוימות המצויות בבתי מחסה.

יישר כוח,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9
    אמא מודאגת
    09/06/2008

בתי בת 9 לומדת בכתה ג', השיגיה ממוצעים בבית הספר. בעבר, כלפני שנתיים סבלה מחרדות רבות, כמו חרדה להפרד מההורים, הפסיקה ללכת לחוגים, בנוסף לחרדות מכל כאב קטן, פחדה ללכת להבדק אצל רופא..... עדיין עם שאריות של חרדות שונות.
    לאחרונה מתלוננת על הרבה כאבים, בראש, בבטן, בהרבה מקומות בגוף, דבר שמצריך לפעמים קבלת אקמול.
    הילדה מלאה שוקלת כ 40 קילו, ואנו דואגים לעשות לה סדר באוכל, לא להגזים באכילת ממתקים או ארוחות גדולות.
    לאחרונה כל פעם שהיא אוכלת מורגשת אצלה תחושה של בחילות, ומזה שלושה ימים, היא מרבה לכנס לשירותים, אין לה תאבון לאוכל, עם תחושה מתמדת של בחילות ללא הקאות, וטשישות בגוף, חשוב לציין גם שזו תקופה של מבחנים בבית הספר אך ב"כ היא אינה חרדה במיוחד ממבחנים.
    אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה צריך לעשות בשלב זה. האם צריך להתעלם מהכאבים, איך צריך להתנהג?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9

הוספת תגובה

• תלונות גופנית , האם קשורות לנפש?

ד"ר סמואל אלי
    12/06/2008

לאמא המודאגת שלום

אתייחס למספר עובדות .
    1. יש לבחון האם התלונות בעלות גרעין גופני או נפשי. יתכן והם משולבות אולם רצוי להעריך מהו הגורם המרכזי –גופני או נפשי . ולצורך זה יש ראשית להתייעץ עם רופא ילדים או רופא מומחה בתחום זה או אחר. יש להניח כהנחת עבודה כי המצב שהיה בעבר יכול לרמוז גם על המציאות היום.
    2. לא ברור לי כיצד טופלו החרדות שהופיעו בעבר.? ובאם טופלו יש לחזור לגורם דאז ולבחון את המצב כיום. טיפול בגישה מקצועית יקצר ויפחית את הסבל.
    3. התלונות הגופניים המשורטטים כיום אינן בהכרח ביטוי בעלי גוון חרדתי ויתכן והן בטווח הפרעות הנקראות סומטיזציות כלומר תלונות נפשיות הנאמרות בשפת הגוף. ניתן לפעמים להסיק שהן בעלי רקע של חרדה אולם זה לא תמיד כך.
    4. להפרעות סומטיזציה גישה טיפולית מיוחדת השונה ממחלות נפשיות קלאסיות. למעורבות ההורים משקל רב . היותך בדאגה היא טבעית, אולם ראוי כי תתייעצי עם רופא שאת סומכת עליו כדי לקבל יותר מידע על התלונות של ביתך ודרך זה לגבש גישה טיפולית יעילה. חרדותיך עלולות להעצים את תלונות ביתך.
    5. יצוין כי במידה ומדובר אכן בתופעות נפשיות הרי מדובר בתופעות המופיעות וחולפות ממש כמו באירוע הקודם שאת מתארת . גישות הטיפול לרוב רק יקצרו ויפחיתו את תקופת הסבל.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית המכון לפסיכואנליזה בת ימינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות לגבי ריספרדל/ ריטלין
    ענת
    06/06/2008

שלום רב,
    בני, בן 5.4 עבר בדיקת ניורולוג ילדים אשר לא הצליח לקבוע בוודעות אם מדובר ב ADHD עם דגש על אימפולסיביות וביקש לקבל אבחון פסיכיאטרי. עברנו אבחון פסיכיאטרי דרך הקופה ואמנם לפי שאלוני קונורס ישנה תמונה מובהקת של ADHD אבל לפי הבדיקה הקלינית גם פסיכיאטר ילדים לא הצליח להגיע לאבחנה וודאית. הוזמנו הן לניורולוג והן לפסיכיאטר בחודש אוקטובר ( תחילת גן חובה). בכל אופן, היות והבעיות העיקריות הן התפרצויות זעם בלתי נשלטות, אשר גוררות אחריהן קללות, בכי רב, זריקות חפצים וצעקות. כמו כן, לפי הגננת הילד לא מצליח לשבת 20 דקות במפגע, מדבר עם הסובבים אותו, קם, יוצא וגם כאשר יוצא ממשיך להפריע. בנוסף, קיים קושי חברתי כי קשה לו לשחח משחק הוגן, תמיד רוצה להיות הקובע ואם הבקשות לא נענות, התפרצות לא מאחרת לבוא.
    בקיצור, פסיכיאטר המליץ על ריספרדל במינון נמוך. אני מיידית שללתי את האפשרות. ( בגלל הסטיגמה ובגלל גילו הצעיר). היום, אחרי השיחה עם הגננת, האופציה הזאת כבר נראית לי פחות מפחידה ( חלה הדרדרות בהתנהגות). ועכשיו השאלות:
    1. מדוע ניתן לתת ריספרדל בגיל 5.5 ולא ריטלין
    2. האם ישנה תגובה מיידית לתרופה ואם זאת תרופה שמצריכה בדיקות דם ושימוש רציף?
    3. האם קיימים מקרים שגם בגיל הזה ניתן לתת ריטלין ?
    4. האם ייתכן מצב שבהחלט לא ניתן לקבוע בוועדות לגבי הדיאגנוזה?
    5. האם מתן התרופה הנ"ל יכול להשפיע על הילד בעתיד ( צבא, לימודים)?
    אצין כי ילד מקבל טרפיה באמנות, שחיה והורים הדרכת הורים. והמצב משתנה כל הזמן: משבוע של שגשוג לשבוע של נפילות.
    תודה מראש על התשובה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך

ד``ר אבי שפירא
    06/06/2008

בד"כ בגיל הרך הטיפול אינו תרופתי. לעיתים נותנים ריספרדל אשר מאושר לתת מתחת לגיל 6 במינון נמוך להפחתת אימפולסיביות . ריטלין מומלץ מגיל 6 ומעלה אולם לעיתים ניתן לתת גם לפני באישור מיוחד. ניתן גם לשלב את הריספרדל עם הריטלין. אני כמובן לא יכול להתייחס ספציפית לילד שלך מבלי להכיר לעומק את הילד. בכל מקרה העובדה שילד טופל בגיל הרך בתרופות לא תשפיע על הצבא במידה ולא יהיו לו בעיות לקראת הצבא. דיאגנוזה ניתן לקבוע בד"כ בסבירות גבוהה מגיל 5 אם כי יש מקרים יותר מורכבים, יכולות להיות טעויות באיבחון, הרי לא מדובר במתמטיקה ואין לנו בדיקת דם או צילום מוח לקבוע אבחנה מדוייקת. בהחלט ניתן להגיד שבסבירות גבוהה יש חשד להפרעה כזו או אחרת.
    בברכה אבי

הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך

שלשת המרכיבים המהווים את הבסיס לאיבחון הפרעת קשב וריכוז הן בגיל בית בספר והן בגיל הרך הם ליקוי בתשומת לב, אימפולסיביות ופעילות יתר. הפרעת הקשב והריכוז בבסיסה היא אורגנית, מוחית, גנטית והשילוב תורשה וסביבה הוא הקובע את זמן הופעת הסימפטומים, חומרתם וכו'. הפרעת הקשב והריכוז היא אחת ההפרעות שמאד מושפעת מסביבת חייו של הילד. אין ספק שגננות מסויימות ביכולתם, באישיותם יכולים להקל או להחמיר את הסימפטומים. מצבים משפחתיים קשים כגון גרושין ומאבקי הורים בהחלט יכולים להחמיר את הסימפטומים של הפרעת קשב אמיתית. אני לא אמנה סיבות נוספות אך הן רבות הגורמות להקלה או החמרה של ההפרעה.
    ברור שרמת הפעילות והקשב בגיל הינקות שונה לחלוטין מזו שבגיל גן חובה ובגיל בית הספר. לרוב החשד להפרעת קשב וריכוז אינו עולה לפני גיל שנתיים.
    מאחר ומדדים רבים קשורים למצבי למידה, הקושי באיבחון ילדים קטנים הוא רב. מקובל היום שניתן לחשוד בהפרעה בילדים מתחת לגיל 5 שנים ואת האבחנה הסופית לקבוע בגיל 5 (הגיל אינו קריטריון קדוש וחשוב תמיד לזכור זאת באיבחון ילדים).
    מאחר וההפרעה היא ביולוגית, מולדת במהותה ואינה סטטית, כלומר הסימפטומים משתנים במהלך החיים מהגיל הרך, גיל ביה"ס , גיל התבגרות, הגיל המבוגר, הסימפטומים של ההפרעה וחומרתם וכן זמן תחילת ההפרעה תלויים בגורמים סביבתיים משתנים, בהתפתחות האישיות של הילד ועוד.
    ברור שלפני שקובעים אבחנה של ADHD בגיל הרך כמו גם בכל גיל, חשוב לבצע איבחון מקיף בכדי לשלול מצבים הדומים להפרעת קשב וריכוז. מצבים משניים שכמובן הטיפול בהם שונה מהטיפול בהפרעת קשב אמיתית.
    הדוגמאות לכך הן רבות :
    טמפרמנט (מזג) קשה שהוא בעצם בטווח הנורמה, ילדים שלא מציבים להם גבולות, הפרעת התנהגות או הפרעה מרדנית מתנגדת, חריגות במנת משכל (פיגור , מחוננות), הפרעות נוירולוגיות שונות (PDD , תסמונות גנטיות , אפילפסיה), בעיות בראייה ושמיעה לא מאובחנות, דלקות אזניים כרוניות, מחלות כרוניות (אסטמה, כליה, לב, כבד), הפרעות נפשיות כגון פסיכוזה או מצב פרה – פסיכוטי, תסמונת שלאחר טראומה (PTSD), חרדה ודיכאון, הפרעות ויסות בתחום התחושתי ות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר לעשות טיפול CBT
    מילוש
    06/06/2008

טיפול התנהגותי קוגנטיבי? האם יש מרפאות קופת חולים שאפשר דרכם?

לקביעת תור
    סגירה
    איפה אפשר לעשות טיפול CBT

הוספת תגובה

• CBT

ד"ר אבי שפירא
    06/06/2008

טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT ניתן כשרות ברוב בתי החולים הגדולים בארץ ובעיקר במרפאות להפרעת חרדה . למשל בית חולים תל השומר או בית חולים גהה ועוד רבים. בברכה ד"ר אבי שפירא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "ציפרלקס"
    שרון
    05/06/2008

בני הוא בן 12 אתמול לקחתי אותו לאיבחון אצל פסיכיאטר (ד''ר צימרמן יוסף) בעקבות המלצתכם עקב בעיה שראיתי על בני . אשר תולש את שערות ראשו. לאחר האיבחון ד''ר צימרמן אמר שהילד סובל מחרדות ושכדיי שהוא יתחיל לקחת ציפרלקס רבע כדור בארבעה ימים הראשונים ולאחר מכן חצי כדור עד לפגישה הבאה עימו. (שזה בערך חודש). שאלותיי הן: 1- זה לא מהר מידיי לתת לילד כדורים מהתרשמות של חצי שעה בלבד? האם ניתן לשלב זאת עם רטלין שהוא לוקח? ובמידה והילד אינו מוכן לקחת את הכדורים האם אם הזמן יהיה יותר גרוע? המצב שלא יחמיר? בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!! בעלי טוען שאין לילד כלום והוא לא צריך כלום אני מפחד שאני יקשיב לבעלי וכך אני יגרום נזק לילד

לקביעת תור
    סגירה
    "ציפרלקס"

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר אבי שפירא
    05/06/2008

איני יכול לתת יעוץ על טיפול תרופתי ספציפי באינטרנט. אתם חייבים לחזור לפסכיאטר המטפל ולהתייעץ אתו. באופן עקרוני ניתן לשלב ריטלין עם תרופות נגד חרדה כמובן בזהירות תוך מעקב רציף. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    טל
    04/06/2008

שלום, בתי בת שנה וחודשיים בחודש האחרון היא מגלה סימני אלימות כלפי ילדים אחרים כגון משיכת שיערות וחולצה לילדים אחרים, ממה זה נובע גם בגן גם עם ילד של חברה, אני מאוד נבוכה מהעניין ולא יודעת מה לעשות האם לכעוס עליה בכל פעם שזה קורה או להתעלם ולהסיח את דעתה בתי היא ילדה ראשונה אני מקנה לה המון המון תשומת לב ואהבה (לקח לנו הרבה זמן להביאה לעולם) ואינני יודעת ממה התנהגות זו נובעת האם היא פשוט אלימה או שזאת צורת התבטאות נא עזרה......תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מצוקה בגיל הרך

ד``ר אבי שפירא
    05/06/2008

אני ממליץ לך לפנות לאחת המרפאות הפסכיאטריות של הגיל הרך יש שישה מרפאות כלו בפריסה ארצית. אני בטוח שיוכלו לעזור לך. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    יוסי
    01/06/2008

בתי בת 14 סובלת מחרדות קשות מהליכה לבית ספר . כבר כמעט חודשים שהיא אינה הולכת לבית ספר.
    אציין, אין מדובר בבעית לימודים או בעיה חברתית.
    לפני שלוש שנים היא סבלה מבעיה דומה וטופלה בכדורי רסיטל והבעיה נפתרה. לאחר זמן מה הפסקנו עם הכדורים והכל היה כשורה. לפני למעלה מחודשים החרדות חזרו ביתר שאת והילדה אינה הולכת לבית ספר. חזרנו לכדורי רסיטל אך זה לא עזר, עברנו לפריזמה אך גם זה לא עזר, הגדלנו את המינון ל 40 מיליגרם וגם זה לא עזר. אנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי בנוסף לתרופות.
    הילדה מאוד רוצה ללכת לבית ספר אך החרדות גוברות על הרצון. אנא עזרו לי , האם יש תרופה נוספת שהיתם ממליצים, או דבר נוסף שאתם ממליצים לי לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדה

ד``ר אבי שפירא
    05/06/2008

יוסי שלום אני מקווה שפסכיאטר מעורב בטיפול התרופתי . לדעתי כדאי לשקול גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי CBT אשר יכול לעזור לעיתים בצורה טובה ביותר. בברכה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה