מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ללא כותרתציפי18/09/2009
לד"ר עמי פייגנבאום
חג שמח ושנה טובה ומתןקה
מאחלת
ציפי פינקלשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנת בריאות ללא שברים
ד''ר עמיאל פיגנבאום19/09/2009ציפי שלום רב,
תודה על האיחולים
בברכת שנה טובה עם בריאות שלמה לך ולכל הגולשים בפורום הזה.מקווה כי השנה נצליח ליידע את כלל הציבור בישראל בדבר חשיבות המניעה והטיפול באוסטיאופורוזיס בגברים ונשים כאחד.
.בישראל קיימים היום טיפולים יעילים המונעים במהירות את סיבוכי המחלה,הטיפולים האלה נוחים לטיפול עם מעט תופעות לוואי ונלקחים על בסיס חודשי כדוגמאת האקטונל החודשי..
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן ולחץ דםורד17/09/2009
שלום רב
האם נטילת סידן באופן קבוע יכולה להוריד את לחץ הדם?
לחץ הדם שלי היה 90.60 (סיבות גנטיות+תרופות ללב)אבל הייתי מאוזנת ובלי תלונות.
לחץ הדם ירד לי בתקופה של השנה האחרונה והשינוי היחיד שבתפריט שלי היה נטילת סידן ומולטי ויטמין בכאופן קבוע (בגלל ירידה במסת העצם)
כרע אני סובלת מלחץ דם נמוך וכל תופעותיו הבלתי נסבלות.
קראתי בכמה מקומות שסידן מוריד לחץ דם ולכן שאלתי.
אם כן, יש הצעות?
בתודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן ולחץ דם
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/09/2009שלום רב,
לא ידוע לי כי טבליות סידן במידה ואין כמות סידן עודפת בגוף יכולה להוריד את לחץ הדם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון המונע קליטת סידן
אלינוי22/09/2009איזה מאכלים/שתיה, אם בכלל, המונעים במידה זו או אחרת את קליטת הסידן בגוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון וסידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/09/2009שלום רב,
צריכה רבה של זרחן עלולה לשבש את ספיגת הסידן במעי הדק.הזרחן נמצא בעיקר במזונות מעובדים כמו:נקניקים ונקניקיות,רטבים מוכנים ומוצרים קפואים המצופים בפרורי לחם.כמו כן קפאין ואלכוהול מונעים את ספיגת הסידן.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטת סידן בגוף
טלי25/09/2009בתפריט שלנו, הלא מסודר, יש לא מעט מהרכיבים שציינת: נקניקיות, נקניק, רטבים מוכנים, מוצרים קפואים עתירי פירורי לחם, מידי פעם יין בעיקר בארוחות וכן כפעמים ביום קפה.
האם ישנה חשיבות לסדר האכילה והמרווח בין הארוחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת הסידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/09/2009שלום רב,
בקשר לסידן אין משמעות למרווח בין הארוחות.מומלץ לאכול בכל ארוחה לפחות מנה אחת העשירה בסידן כמו גבינה צהובה עד תשעה אחוזים,מרק על בסיס חלב דל שומן במקום מים,להוסיף לתפריט ירקות העשירים בסידן כמו:עלי לפת,כרוב,עלי סלק ותרד,במיה,שעועית לבנה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבינות עד 5%
טלי26/09/2009היות והקורסטול שלי הגיע ל - 174 , הומלץ לי לא לאכול מוצרי חלב מעל 5%. האם בכל זאת היית ממליץ לגבי גבינה צהובה, כפי שציינת 9% כן לאעול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת גבינות
ד''ר עמיאל פיגנבאום26/09/2009שלום רב,
בהחלט הינך יכולה לאכול מידי פעם גבינה צהובה עד תשעה אחוזים,אכילה זו אם היא במידה סבירה לא תגרום לעליה בערכי הכולסטרול.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץטלי16/09/2009
לידיד שלי כבן 55 אובחן שבר מאמץ. האם זאת אומרת שיש לו אוסטאופורוזיס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
ד''ר עמיאל פיגנבאום17/09/2009שלום רב,
אין קשר בין שברי מאמץ לאוסטיאופורוזיס.שברי מאמץ מאובחנים בדך כלל במיפי עצמות וכשמם כן הם שברים הנגרמים בדרך כלל ממאמץ פיזי מוגבר.שברים אלו אופיינים מאד בקרב חיילים קרבים ובדרך כלל הם מופיעים בגפיים התחתונות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אקטונל לאחר ספורטגילת16/09/2009
לאחרונה הומלץ לי ליטול אקטונל בגלל אוסטיופרוזיס בירך.
אני נוהגת להתעמל התעמלות בונה עצם כל בוקר מיד בקומי.
שאלתי - האם ביומיים של נטילת האקטונל מותר לי להתעמל בבקר ורק אחר כך ליטול את התרופה? מדובר על 40 דקות לאחר הקימה, כשטרם שתיתי או אכלתי דבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת האקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום16/09/2009שלום רב לך,
מומלץ ליטול את האקטונל בבוקר עם הקימה כחצי שעה לפני האכילה עם כוס מי ברז.רצוי לא לשכב ולא להתכופף בחצי השעה הזו,אך את יכולה לצאת להליכה.כעבור מחצית השעה הינך יכולה להתחיל בביצוע הפעילות הגופנית.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלה ברשותךגלינה15/09/2009
אם אין לי אפשרות ללכת למכון כושר וגם אין לי זמן לבצע פעילות גופנית מסודרת, האם כדאי שאקח אקטונל במינון גבוה יותר , כי אני בת 60 וכבר מאובחנת בראשית המחלה.
תודה רבה על התשובה שתענה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/09/2009שלום רב לך,
אכן אקטונל הינה תרופה מעולה לחיזוק העצמות.היא נוחה מאד לנטילה כי היא נמצאת במספר מינונים אחת לשבוע או נלקחת על בסיס חודשי במשך יומיים עוקבים אחת לחודש.התרופה מונעת שברים מהר יותר מתרופות אחרות לטיפול באוסטיאופורוזיס וגם יש לה פחות תופעות לוואי.כמו כן ניתן ליטול אותה בבית ואינה מצריכה טיפולים פולשניים לוריד.
בברכת שנה טובה ובריאה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתגלינה15/09/2009
שלום דוקטור פיגנבאום
רציתי לדעת אם אני לא עושה פעילות גופנית מסודרת, אלא בעיקר מנקה ומתאמצת בעבודות הבית, האם זה מחזק את העצמות? או שזה לא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי הבית
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/09/2009גלינה יקרה שלום רב,
עבודות בית בהחלט מהוות פעילות גופנית היכולה לשפר את צפיפות העצם,השאלה היא בתדירות כמה פעמים בשבוע הינך מבצעת את אותה הפעילות.אם פעילות זו היא על בסיס יומי ונמשכת מספר שעות אז היא בהחלט היא יעילה לחיזוק העצמות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה לחיזוק העצם
טלי16/09/2009האם שחיה - מדי 4 פעמים בשבוע עשוייה לחזק את העצמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה וחיזוק העצמות
ד''ר עמיאל פיגנבאום17/09/2009שלום רב,
שחיה היא פעילות גופנית היעילה לפיתוח סיבולת הלב והריאות.היא יעילה למי שרוצה לפתח את פלג הגוף העליון אך בגלל כוח הכובד הנמוך יותר במים פעילות זו אינה יעילה לטיפול או מניעת אוסטיאופורוזיס.למטרות אלו מומלצת פעילות גופנית אחרת המפעילה כוח מוגבר על השרירים והעצמות כמו:תרגילים עם משקלות או סרטי גומי,כמו כן גם הליכה יכולה לעזור במניעת המחלה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
עמירה27/09/2009שלום דוקטור,
כמה פעמים בשבוע ובמשך כמה זמן צריך לעשות את הפעילות
הגופנית על מנת שהיא תשפיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
ד''ר עמיאל פיגנבאום27/09/2009שלום רב,
"כל המרבה הרי זה משובח" ככל שתבצעי יותר פעילות גופנית כך חוזק העצמות אמור להשתפר.פרט לכך לפעילות הגופנית ישנן יתרונות נוספים ביניהם:איזון טוב יותר של לחץ הדם והסוכר בדם,עליה בערכי הכולסטרול הטוב,שיפור הסיבולת לב וריאות,שיפור במצב הרוח,שיפור באיכות השינה,מסיעת בתהליך של ירידה במשקל ושמירה על משקל תקין לאורך זמן ויתרונות נוספים.יש להחליט על ביצוע הפעילות הגופנית ובעקבותיה יגיעו שיפור ההרגשה והבריאות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למוצרי חלבטלי14/09/2009
לאישתי ישנה רגישות למוצרי חלב. הבא לידי ביטוי בכאבי בטן, הבטן נפוחה. מאז שהפסיקה באכילת מוצרי חלב, פסקו הכאבים וכן הנפיחות יורדת בהדרגה. האם ישנם תחליפים למוצרי חלב - שהינו מקור עשיר לסידן בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה עתירה בסידן
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/09/2009שלום רב,
המזון העתיר בסידן הוא מוצרי חלב,מזונות אחרים המכילים סידן הם:דגים ופירות ים כמו סרדינים עם עצמות בקופסאות שימורים,סלמון,דג מלוח ושרימפס.כמו כן מספר פירות מכילות סידן ביניהם התפוז והפפאיה.ירקות וקטניות המכילים סידן: פולי סויה,תרד,כרוב,חומוס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס כמחלה שאינה כואבתטלי14/09/2009
שמעתי כי אוסטאופורוזיס זו מחלה שאינה כואבת. אז למה בכלל לקחת תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס וכאב
אוסטיאופורוזיס היא מחלה המופיעה באופן סמוי כאשר לא חשים בה כלל,רק בבדיקת צפיפות עצם מופיעה ירידה הדרגתית במסת העצם.במידה ולא מטפלים בה בזמן מופיעים בהמשך שברים שהם כמובן כואבים ומפריעים מאד לתפקוד היום יומי,מחלק מהשברים עלולים להיות סיבוכים הכוללים תסחיף ריאתי,דלקת ריאות,פקקת בורידים העלולים לקצר את החיים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסאלאןמירי לוי14/09/2009
שלום
לפני כשנתיים עברתי ניתוח לחלפת מסתם (בעקבות פרפור פרוזדורים - התגלה שהמסתמים העליוניים לא מתפקדים כראוי - יש לי מסתם מכני) ואני מתופלת באיקקור, פרוקור, פוסיד, slow k ' ויטמין D וסידן (ויטה כאל)
לאחר הופעת אוסטופורוזיס בגב הומלץ לי לקחת פוסאלאן (אחד בשבוע)
ברצוני לדעת אם אפשר לקחת את הכדור פוסאלאן , ואם הוא משפיע על יתר התרופות הקבועות שאני לוקחת
אודה לך מאוד על תשובתך
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסאלן
ד''ר עמיאל פיגנבאום14/09/2009למירי שלום רב,
אין התוויות נגד לנטילת פוסלאן עם התרופות שהינך נוטלת, אך מומלץ לשים לב לפרפור הפרוזדורים כי יש מספר דיווחים של הופעת פרפור פרוזדורים כתוצאה מנטילת פוסלאן,אי לכך מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה על המשך טיפול זה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגבדקלה13/09/2009
דוקטור שלום,
בימים האחרונים התחילו לי כאבים חזקים בגב. האם זה יכול להיות קשור לאוסטופורוזיס
או שכפי שאומרות הסבתא זה נובע רק משינויי מזג האויר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר עמיאל פיגנבאום14/09/2009שלום מירי,
אין הרבה פרטים בשאלתך כך שלא ניתן לענות לך ספציפית על שאלתך.בדרך כלל אוסטיאופורוזיס אינה גורמת לכאבי גב פרט במצבים של מחלה מתקדמת הגורמת לשברי דחיסה בחוליות.במקרה שלך כנראה שהגורם הוא שונה ובמידה והכאבים ממשיכים יש לבצע ברור רפואי נוסף.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת בגב
טלי14/09/2009האם העקמת בנב עלולה להגרם מבריחת סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת
לעקמת יש מספר גורמים ותלוי גם בגיל הופעתה.בדרך כלל עקמת המופיעה בילדות אינה נגרמת מאוסטיאופורוזיס אך עקמת המופיעה בגיל מתקדם הגורם העיקרי שלה הוא ירידה בצפיפות העצם הגורמת לאוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקהעמירה12/09/2009
דוקטור שלום,
שברתי את הפיקה לפני שנה ועדיין אני מתקשה בעליה / ירידה במדרגות.
כמו כן, אני סובלת מכאבים בברך, המתחזקים בעיקר בעונות המעבר.
האם יכול להיות קשר בין כאבים אלו ואוסטופורוזיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בפיקה
ד''ר עמיאל פיגנבאום13/09/2009לעמירה שלום רב,
שבר בפיקה אינו שבר האופייני לאוסטיאופורוזיס אך כמובן שבר זה אינו שולל את המחלה.ממליץ לך לבצע בדיקת צפיפות עצם אם לא בצעת בשנתיים האחרונות ולהתחיל לקבל טיפול בהתאם לתוצאות הבדיקות.כמו כן מומלץ לבצע בדיקת דם לרמות של ויטמין די ובמידה וקיים חוסר בויטמין זה ליטול אותו בצורה מלאכותית בטיפות או כדורים תוך מעקב אחר הרמות בדם.בקשר לשאלתך השניה עצם לאחר שבר היא רגישה יותר לשינויים בטמפרטורת הסביבה ואופייני לסבול מכאבים אלה בעונות המעבר.ממליץ לך לבצע ברור בקשר לקשיים בעליה ובירידה במדרגות לשלול מחלות אחרות במפרק הברך.
שנה טובה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלאיציק12/09/2009
שלום דוקטור
אך אני יכול לדעת מה הסיכון לשברים במצב של צפיפות עצם נמוכה, האם אקטונל יכול לקטין את הסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/09/2009שלום לך,
ירידה בצפיפות העצם עשויה לגרום למחלת האוסטיאופורוזיס המאופיינת בהופעת מעין חורים בעצמות,הסיבוך של האוסטיאופורוזיס הוא הופעת שברים במספר עצמות אופייניות כמו החוליות,שורש כף היד ועצם צואר היך.אקטונל היא תרופה יעילה למדי במניעת שברים אלה,והאקטונל היא התרופה המונעת שברים אלו מהר יותר בהשוואה לתרופות האחרות לטיפול במחלה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באגןספיר11/09/2009
שלום דוקטור
יש לאחי בעיות סכרת עם כל הסיבוכים, לפני מספר ימים שבר את אגן הירכיים. רציתי לדעת מה חומרת האוסטיאופורוזיס, ואם לדעתך כדאי שישתמש באקטונל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים לאחר שבר באגן
ד''ר עמיאל פיגנבאום11/09/2009אלה היקרה שלום רב,
אחיך אמור לקבל טיפול להעלאת רמת צפיפות העצם למניעת שברים נוספים,יתכן וכדאי כי יקבל אקטונל אך יש לשקול גם טיפול בפורטיאו למשך כשנה וחצי.התרופה ניתנת בזריקה תת עורית אחת ליום,וכיום היא הטיפול המומלץ לטיפול באוסטיאופורוזיס קשה ובמיוחד לאחר שברים באגן לאחר שטיפולים אחרים לא עזרו.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדקלה10/09/2009
שלום דוקטור,
אני בת 55 ללא מחזור מזה שנתיים.
האם אני צריכה לבצע בדיקת צפיפות עצם ואם כן באיזו תדירות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום10/09/2009שלום דלקה
לא ציינת מספיק פרטים בשאלתך האם הינך מעשנת? האם את מבצעת פעילות גופנית באופן סדיר? האם קרובים שלך מדרגה ראשונה לקו באוסטיאופורוזיס? בכל מקרה הסל מכסה את הבדיקות האלו החל מגיל ששים,הפסקת המחזור בלבד אינה מהווה התוויה לבצוע בדיקת צפיפות עצם בגילך.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהדקלה10/09/2009
דוקטור שלום,
בצפיפות עצם שבצעתי קיימת ירידה של 3.3 בעמוד השדרה ו- 1.7 בירכיים.
האם זה אומר שיש לי אוסטיאופורוזיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום10/09/2009למירי שלום רב,
ירידה מעל 2.5 סטיות תקן בבדיקת צפיפות העצם מעידה על אוסטיאופורוזיס.ממליץ לך להמשיך בברור הכולל בדיקת רמות ויטמין די,ובמידה ואינך נוטלת טיפול תרופתי ממליץ לך להתחיל בטיפול זה.כיום ישנן תרופות יעילות,נוחות ובטוחות לטיפול בחולי אוסטיאופורוזיס כמו האקטונל הנלקח על בסיס חודשי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)