מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספתנירית06/09/2009
לאיזה רופא כדאי ללכת לאנדוקרונולוג או לרופא משפחה מה עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא המטפל
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/09/2009שלום אסתי
לפי תוצאות הבדיקות רופא משפחה בהחלט יכול לסייע לך למנוע הידרדרות בצפיפות העצם ואפילו לשפר את חוזק העצמות.כמו כן מומלץ לבצע מעקב מסודר אחר צפיפות העצם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות עצםנירית06/09/2009
בבדיקת צפיפות עצם נאמר צוואר ירך תקין עמוד שדרה: תוצאות T = -2.6 ובאמה תקין האם אני סובלת מאוסטופרוזיס ? האם עלי לקחת תרופות או שרק סידן מספיק , והאם עלי לעשות גם בדיקת ויטמין D
אודה לך על התשובות כי אני מעט מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לטיפול
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/09/2009אסתי שלום רב,
לפי תוצאות בדיקת צפיפות העצם הינך סובלת מאוסטיאופורוזיס בדרגה קלה.אני ממליץ לך כמובן לבצע בדיקת דם לרמת ויטמין די כמו כן ליטול תוסף של סידן ותרופה לשיפור בצפיפות העצם.ממליץ לך את הטיפול באקטונל כי זו התרופה המונעת שברים מהר יותר בהשוואה לתרופות אחרות,כמו כן האקטונל פרט ליעילותה הרבה נוחה מאד לטיפול כי היא נלקחת על בסיס חודשי ולא שבועי או יומי כמו התרופות האחרות ויש לה מיעוט תופעות לוואי.
בברכת שנה טובה ובריאה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הקפאיןאלינוי06/09/2009
חמי שותה כ - 7 כוסות קפה מידי יום. אמרו לו לעבור לקפה נטול קופאין כי הקפאין מוציא את הסידן מהגוף. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין ואוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/09/2009שלום רב,
הקפאין הינו חומר טבעי שיש לו השפעה על מספר מערכות בגוף ביניהם הוא מוריד תיאבון,מסייע בשריפת שומן לאחר פעילות גופנית,אך לקפאין יש מספר תופעות שליליות הוא חומר משתן הגורם להוצאת הסידן מהעצמות.שתיה של שבע כוסות ביום הינה כמות גבוהה ועדיף במקרה זה במידה ולא רוצים להפחית את כמות השתיה לעבור לשתיה נטולת קפאין.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבריםדקלה06/09/2009
דוקטור שלום,
סבלתי משבר בקרסול .
האם האוסאיאופורוזיס יכולה לגרום לשברים במקומות אחרים פרט לירך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים אוסטיאופורוטים
ד''ר עמיאל פיגנבאום06/09/2009חנית שלום רב,
שברים אוסטיאופורוטים יכולים להופיע ברוב עצמות הגוף מחבלה קלה שלאדם בריא אינה גורמת לנזק בדרך כלל,אך קיימים מספר אזורים בגוף שבהם שכיחות השברים גבוהה יותר והם:החוליות,עצמות שורש כפות הידיים,וצואר הפמור שהיא העצם הארוכה בירכיים בחלק הקרוב לאגן.יש להדגיש כי קיימים היום טיפולים יעילים למניעת שברים אלה,והתרופה שפועלת מהר יותר למניעת שברים אוסטיאופורטים היא האקטונל.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ואוכליעלי05/09/2009
שלום דוקטור פיגנבאום הנכבד
אני מתעמלת בחדר כושר אחת לשבוע ואחר כך אין לי תיאבון במשך שעות- האם שריפת האנרגיות יכולה להחיש את התפתחלות המחלה שכנראה תפקוד אותי בגלל מבנה הגוף הרזה שלי והגנים?
היית ממליץ שבכל מקרה אקפי לאכול לאחר מאמץ גופני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה ופעילות גופנית
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/09/2009יעלי היקרה שלום רב,
לפני פעילות גופנית ובסיומה מומלץ לאכול מזון המכיל פחמימה מורכבת שתספק אנרגיה זמינה לשרירים אך כמובן לא להתאמן עם קיבה מלאה.מומלץ להמשיך ולהתאמן רוב ימות השבוע למנוע אוסטיאופורוזיס ולהפיק את היתרונות הנוספים של הפעילות הגופנית.
בברכת שנה טובה ובריאה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירושהדקלה05/09/2009
שלום דוקטור,
רציתי לשאול האם מדובר ב"מחלה גנטית" העוברת בירושה מההורים ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה של אוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/09/2009שלום רב,
קיימים מספר גורמי סיכון לאוסטיאופורוזיס ביניהם סיפור משפחתי.אנשים שיש במשפחתם קרובים מדרגה ראשונה כמו:הורה או אח הסובלים מהמחלה הם בסיכון מוגבר לחלות במהלך החיים במחלה זו.אנשים אלה מומלץ לאמץ בשלב מוקדם בחיים אורח חיים המונע את המחלה הכולל תזונה עשירה בסידן,פעילות גופנית קבועה המחזקת את העצמות,בדיקות מעקב קבועות כולל בדיקה לצפיפות העצם ובדיקה לרמת ויטמין די,וטיפול תרופתי הולם.כיום יש תרופות המצליחות לעכב ואפילו לשפר את צפיפות העצם ונוחות מאד לטיפול כדוגמאת האקטונל החודשי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד אוסטאופורוזיסטלי05/09/2009
ברצוני לדעת איך פועלות התרופות נגד אוסטאופורוזיס ועל מה היית ממליץ?
לתשובך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום05/09/2009שלום רב,
קיימות כיום שלוש קבוצות תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס.הקבוצה הראשונה הינה הביספוספונטים כמו הפוסלאן והאקטונל,המחזקים את מבנה העצם באמצעות פעולותם על התאים האוסטיאוקלסטים ובכך הן מונעות פירוק עצם תהליך המגבר עם עליית הגיל. האקטונל פועלת מהר יותר ותוך חודשים ספורים בלבד מונעת שברים.התרופות האלו נלקחות ככדורים והאקטונל ניתן כיום על בסיס חודשי ולא שבועי כמו התרופות האחרות באותה הקבוצה.
לקבוצה זו שייכת גם האקלסטה הניתנת כבר בצורה פולשנית בעירוי לוריד.העירוי הינו אחד לשנה ותופעות הלוואי של טיפול זה הינם תופעות הדומות לשפעת כמו כאבי שרירים,כאבים בכל הגוף,גודש באף וחום גבוה.כדי למנוע את התופעות הלא נעימות האלה מומלץ ליטול אקמול לפני קבלת העירוי שבמידת מה מקל על תופעות הלוואי.הערוי הזה מומלץ רק לאנשים שאינם יכולים לקבל את הכדורים.
התרופות האלה כמו הפוסלאן והאקטונל יעילים גם למניעת אוסטיאופורוזיס בגברים ונשים.
האביסטה שייכת לקבוצה אחרת הדומה בפעילותה להורמון המין הנשי:אסטרוגן אך במספר רקמות מוגבל בגוף כמו העצמות.התרופה הזו מתאימה כמובן רק לנשים והיא נלקחת בכדור מידי יום. היא יעילה בעיקר במניעת שברים בחוליות ולא באזורים אחרים בגוף.היא אסורה לשימוש בנשים שסבלו מפקקת בורידים (טרומבוזה) ועלולה לגרום לגלי חום.
הפורטיאו שייך לקבוצה אחרת שהינו בעצם הורמון של בלוטת יותרת התריס.התרופה הזו ניתנת בזריקה מתחת לעור מידי יום.היא פועלת על התאים האוסטיאובלסטים בעצמות.אלה התאים האחראים לבניית העצמות. ניתן לטפל בתרופה זו עד שנתיים,והיא מתאימה לאנשים עם אוסטיאופורוזיס קשה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה ואוסטיאופורזיסספיר04/09/2009
מאז שגילו שיש לי אוסטיאופורוזיס, אני מרגישה צורך לאכול הרבה כדי שייש לי מה שיגן
על העצמות כי השמנים סובלים פחות מהמחלה - מה עלי לעשות לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה ואוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום04/09/2009שלום נטעלי היקרה
נכון כי שכיחות האוסטיאופורוזיס בשמנים נמוכה יותר אך להשמנה יש סיבוכים רבים שחלקם גם מעלים את שיעורי התמותה אי לכך לא ממליץ להעלות במשקל אם משקלך תקין ואינך סובלת מתת משקל,אך כדי למנוע את האוסטיאופורוזיס ממליץ לך בחום להתחיל לבצע פעילות גופנית מתאימה לאכול נכון כולל מוצרי חלב העשירים בסידן ולבצע בדיקות מעקב לגילוי מוקדם של בריחת סדן מהעצמות ולקבל טיפול תרופתי הולם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בימוש תרופה לפרק זמןטלי04/09/2009
אשתי אמורה לטוס לדרום אמריקה בעוד כשבועים. רופא המשפחה המליץ לה להפסיק את האביסטה לפני בטיסה והיא חוששת . מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הטיפול
ד''ר עמיאל פיגנבאום04/09/2009אבנר שלום רב,
רופא המשפחה שלך בהחלט החליט החלטנה נכונה.לפני טיסות ארוכות הנמשכות יותר משש שעות מומלץ להפסיק את האביסטה למנוע הופעת פקקת בורידים בגפיים התחתונות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניהדניאל03/09/2009
שלום ד"ר עמיאל, אשמח אם תוכל לייעץ לי..
אני בת 19, סבלתי מאנורקסיה קשה במשך שנה וחצי, כיום אני במשקל תקין BMI-19, מקבלת מחזור חודשי באופן סדיר לאחר שהופסק. נשלחתי לעשות בדיקה לצפיפות עצם בעמוד השידרה- והתוצאה: שלילית שתיים וחצי סטיית תקן מינוס. וההבחנה היא אוסטאופניה.
מאז תקופת המחלה אני נוטלת 3 פעמים ביום כדור סידן, לפי דברי הרופא שלי לא ניתן לתקן את המצב רק לעקב את המחלה, הדבר נורא מטריד אותי.. האם לא ניתן בשום דרך אפשרית לגרום לעצמות לחזור למצב תקין או אפילו לשפר את מצבם? מה עלי לעשות בנידון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופניה
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/09/2009דניאל שלום רב,
לפי תוצאות בדיקות צפיפות העצם ממליץ לך ליטול בנוסף לסידן גם תרופה כמו אקטונל חודשי כדי להגביר את ספיגת הסידן בגוף ולהקטין את הרס רקמת העצם.במקביל מייעץ לך לבצע בדיקות לרמות ויטמין די בדם,להמשיך בתוספי הסידן ולבצע פעילות גופנית המחזקת את העצמות.בהחלט ניתן לעכב ואפילו למנוע את הופעת האוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dבעל03/09/2009
שלום רב. לאחר לקיחת 10 טיפות של ויטמין די קיבלתי תוצאה: 65. מה דעתך על התוצאה, האם יש תרופה יותר טובה /אפקטיבית מאשר להשתעבד בלקיחת הטיפות (אולי בבליעת כדורים?)והאם בגילי (56) צריכים לקחת טיפות ויטמין די כל החיים??? אגב, תוצאת בדיקת צפיפות העצם: עמוד שדרה= - 1.5, ירכיים = - 2.5.. הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/09/2009שלום רב לגלית
לא ציינת בשאלתך מה היתה הרמה בדם של ויטמין די לפני תחילת הטיפול כך שלא ניתן לדעת אם קיימת עליה ברמה של הויטמין הזה בדם,כמו כן לא אוכל לייעץ לך אם מספר הטיפות שהינך נוטלת הוא מספיק למצבך.בכל אופן ויטמין די נמצא בעיקר בדגי ים ובתזונה מאתימה ניתן לשמור על ערכי ויטמין די תקינים לאחר שתגיעי בבדיקת הדם לערכים תקינים.האכילה שלך תקבע אם תזדקקי לצרוך תוספי ויטמין די בנוסף לתזונה.קיימים גם תכשירים בכדורים אך ספיגתם נמוכה בהשוואה לטיפות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהדקלה03/09/2009
שלום דוקטור,
אמא שלי, כבר בת 70, ירדה בגובהה בשנים האחרונות ביותר מ- 5 ס"מ.
רציתי לשאול ממה זה נובע ? האם זה שייך לאוסטופורוזיס (היא לא בדקה את הנושא) ?
וכיצד ניתן למנוע ירידה שכזו, אם בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בגובה
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/09/2009לחנית שלום רב,
ירידה בגובה נגרמת בדרך כלל עקב קיפוזיס (עקמת) הנגרמת מאוסטיאופורוזיס בחוליות.ניתן לאבחן זאת בצילום החוליות ולבדוק האם יש שברי דחיסה המסבירים את התופעה.לעיתים קרובות הירידה הזו בגובה עם העקמת גורמת לכאבי גב וכאבים בבטן ובחזה כתוצאה מלחץ על האיברים הנמצאים באותם האזורים בגוף.את הירידה הזו בגובה ניתן למנוע או לעכב בעזרת ביצוע פעילות גופנית קבועה מלווה בתזונה נבונה העשירה בסידן וביצוע בדיקות מעקב לצפיפות העצם.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה בגובה
טלי04/09/2009האם העקמת מאופיינת מגיל מסויים, ועד כמה ניתן לרדת ? האם יש לי סיכוי בעתיד לככב בקרקס בתור גמד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בגובה
ד''ר עמיאל פיגנבאום04/09/2009שלום רב,
הירידה בגובה מתחילה לאחר העשור השביעי לחיים בדרך כלל והיא יכולה להגיע למספר ס"מ,וניתן למנוע לפחות את חלק מהירידה בגובה באמצעות אורח חיים בריא עם תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורזיס לנערותספיר02/09/2009
אני נערה בת 14 וכבר עכשיו חוששת מהמחלה מפני שלאמא שלי יש אוסיטאופניה
ואמא שלה וגם אחיותיה סובלות מאוסטיואפורוזיס וזה תורשתי.
מה אתה מציע לי לעשות?
נ.ב. הרופא לא מוכן לשלוח אותי לבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת אוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/09/2009ליה היקרה שלום רב,
הרופא שלך צודק. בגילך לא מומלץ לבצע בדיקות לאבחון אוסטיאופורוזיס.כדי למנוע את המחלה המופיעה בגילאים מבוגרים יותר ממליץ לך כבר עתה לבצע פעילות גופנית מסודרת,לצרוך מזון העשיר בסידן ובעיקר מוצרי חלב,כמו כן ממליץ לך לבצע בדיקת דם לרמת ויטמין די ובמידה וקיים חוסר בויטמין זה ליטול את הויטמין הזה לפי יעוץ של רופא משפחה.אכן כבר בגילך מומלץ לאמץ אורח חיים בריא כדי למנוע אוסטיאופורוזיס בעתיד.
יישר כוח
ובהצלחה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירופרקטור/אוסטיאופטסובל02/09/2009
שלום לכולם האם יש לך נסיון עם כירופרקטור/אוסטיאופט שעזר לך/למכריך לבעיות גב? אשמח לקבל את פרטיו (יש לי גם בריחת סידן) בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירופרקטר לכאבי גב
ד''ר עמיאל פיגנבאום02/09/2009שלום רב,
בהחלט כירופרקטר יכול לעזור בטיפול בכאבי גב.מומלץ לבדוק כי אכן האדם שאת פונה אליו לטיפול הינו בעל הכישורים וההכשרה המתאימה.במקרים של אוסטיאופורוזיס ובייחוד אם קיימים כבר שברים בחוליות מומלצת משנה זהירות בטיפולים כירורפרקטים.במקביל ממליץ לך על טיפולים קונבנציונלים למניעת שברים כמו האקטונל החודשי.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותדקלה02/09/2009
שלום דוקטור,
אודה לך מאוד אם תכתוב מהן התרוםפות החדישות לטיפול באוסטרופורוזיס.
בתודה מראש,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חדשות לטיפול באוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום03/09/2009חגית שלום רב,
הטיפול החדיש ביותר לטיפול ומניעה של אוסטיאופורוזיס הינו האקטונל החודשי.תרופה זו שייכת לקבוצת הביספוספונטים ומאיטה את ספיגת העצם,תהליך המתבצע בגוף אצל כל אדם.התרופה מתאימה לטיפול הן בנשים והן בגברים הסובלים מאוסטיאופורוזיס.התרופה נלקחת על בסיס חודשי במשך יומיים עוקבים בתחילת כל חודש.תרופה זו מונעת שברים במהירות בהשווה לתרופות אחרות לטיפול באוסטיאופורוזיס.האקטונל החודשי נמצא בכל קופות החולים השונות.
קיימות תרופות נוספות לטיפול במחלה השייכות לאותה קבוצה כמו הפוסלאן והנגזרות הגנריות שלו,האקלסטה הניתנת בערוי.תרופה נוספת היא הפורטיאו הניתן בזריקה לחולים שאינם מגיבים לטיפולים האחרים ואביסטה המתאימה לטיפול לנשים בלבד הסובלות מאוסטיאיפורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)