פורום אוסטאופורוזיס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת צפיפות עצם
    דקלה
    02/09/2009

דוקטור שלום,
    בצעתי בדיקת צפיפות עצם ויש לי ירידה בירך ב- 2.1.
    האם אני צריכה לקבל תרופה נגד אוסטיאופורוזיס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת צפיפות עצם

הוספת תגובה

• בדיקת צפיפות עצם

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/09/2009

למירי שלום רב,
    תוצאת בדיקת צפיפות העצם שלך מעידה כי הינך סובלת מאוסטיאופניה.מצב זה מעיד על בריחת סידן מהעצם אך תהליך זה אינו חמור .חלק ניכר מהסובלים מאוסטיאופניה יחלו בהמשך באוסטיאופורוזיס.כדי למנוע את ההדרדרות הזאת מומלץ לשנות את אורח החיים,לבצע יותר פעילות גופנית,להגביר את צריכת הסידן,לעקוב אחר רמות של ויטמין די ובמידת הצורך ליטול תוספים של סידן וויטמין די,כמו כן ממליץ לשקול טיפול תרופתי להקטנת הרס העצם כמו אקטונל היעילה מאד במניעת שברים תוך זמן קצר יחסית בהשוואה לתרופות האחרות לטיפול באוסטיאופורוזיס.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקלסטה
    דקלה
    01/09/2009

שלום דוקטור,
    שמעתי על תרופה בשם אקלסטה.
    מה זו בדיוק התרופה הזו ואיך היא פועלת ?
    לתשובתך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אקלסטה

הוספת תגובה

• אקלסטה

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/09/2009

שלום רב,
    אקלסטה היא תרופה השייכת לקבוצת הביספוספונטים כמו האקטונל והפוסאלאן.היא ניתנת בערוי לוריד אחת לשנה,ומומלצת לאנשים שאינם יכולים ליטול את הכדורים לטיפול באוסטיאופורוזיס.אין הבדל ביעילות הטיפול באוסטיאופורוזיס בין אקלסטה לאקטונל או פוסלאן.לאקלטסה עשויות להיות מספר תופעות לוואי כמו חום,כאבי שרירים ותופעות הדומות לשפעת לכן מומלץ ליטול אקמול לפני קבלת ערוי זה.כיום יש בישראל טיפול נוח למדי ויעילהנמצא בסל התרופות.האקטונל- תרופה זו נוחה מאד לטיפול כי היא נלקחת על בסיס חודשי ,מונעת שברים מהר תוך זמן קצר ,ואינה גורמת לתופעות לוואי של חום ותופעות נוספות הדומות לשפעת.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצף או הפסקה לתרופה - אלנדרונט
    טלי
    01/09/2009

האם אחרי שלוש שנים של נטילת אלנדרונט יש לעשות הפסקה?

הוספת תגובה

• רצף הטיפול

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/09/2009

שלום רב,
    ניתן ליטול את האלדרונט יותר משלוש שנים ברציפות,אך כיום הגיעה לארץ תרופה הנוחה מאד לשימוש שנלקחת על בסיס חודשי,ומונעת שברים תוך מספר חודשים-מהר יותר בהשוואה לאלדרונט.שמה של התרופה הוא אקטונל והיא נמצאת בכל קופות החולים השונות.התרופה נלקחת יומיים רצופים בלבד אחת לחודש.היא גורמת לבנית עצם בריאה במקום העצם החולה באוסטיאופורוזיס.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין
    עמירם
    31/08/2009

שלום דוקטור.
    אני מקבל אלטרוקסין.
    האם זה יכול גרום לחיזוק העצמות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין

הוספת תגובה

• אלטרוקסין

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/09/2009

שלום רב,
    טיפול ממושך באלטרוקסין מהווה גורם סיכון לאוסטיאופורוזיס.אנשים המקבלים בקביעות אלטרוקסין עקב תת פעילות בלוטת התריס ואנשים הסובלים מיתר תרסיות אמורים לבצע בדיקות מעקב לצפיפות עצם אחת לשנתיים לאבחון ומעקב אחר צפיפות העצמות בגופם.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון סיגריות
    אלינוי
    31/08/2009

אני מעשנת 10 סיגריות ליום ומבצעת פעילות בחדר כושר. האם עישון הסיגריות משיע לרעה , לדעתך, על מצב העצמות בגופי. אני מעוניינת להוסיף כי אני סובלת מכאבים בברכיים ויש לי קצת עודף משקל

בתודה

אלינוי

לקביעת תור
    סגירה
    עישון סיגריות

הוספת תגובה

• עישון ואוסטיאופורוזיס

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    02/09/2009

אלינוי שלום רב,
    ישנ ן מספר סיבות בעישון המהוות גורמי סיכון להופעת אוסטיאופורוזיס.
    במספר מחקרים נמצא כי העישון מגביר את קצב אובדן העצם.לנשים מעשנות יש רמות נמוכות יותר של הורמון המין הנשי אסטרוגן המשפיע על חוזק העצמות,כמו כן נשים מעשנות נוטות לסבול מתופעות גיל המעבר בגיל צעיר יותר.אנשים מעשנים הם רזים יותר תופעה המהווה גורם סיכון נוסף לאוסטיאופורוזיס.
    מצויין שאת מבצעת פעילות גופנית קבועה בחדר כושר אך לשפור בריאותך וחיזוק העצמות ממליץ בחום על גמילה מעשון.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורטאו
    עמירם
    30/08/2009

דוקטור שלום,
    רציתי לשאול האם ניתן לקבל פורטיאו בכדורים ?
    בתודה מראש,
    עומרי

לקביעת תור
    סגירה
    פורטאו

הוספת תגובה

• פורטיאו

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

שלום רב,
    הפורטיאו (טריפאראטיד) הינו חומר הדומה במבנהו להורמון המופק בבלוטות יותרת התריס הנמצאות מאחורי בלוטת התריס בבסיס הצואר. ההורמון הזה מאיץ את פעילות האוסטיאובלסטים- התאים האחראים על בניית רקמת עצם.התרופה ניתנת בזריקה אחת ליום ולא ניתן לקחתה בכדורים.הזריקה מתבצעת מידי יום באופן עצמאי לירך או לבטן.התרופה מגיעה במתקן חד פעמי הנראה כמו עט כדורי עבה.המתקן מכיל עשרים ושמונה מנות המספיקות לחודש,ואז יש להחליפו.הפורטיאו מומלץ לשימוש לחולי אוסטיאופורוזיס קשים שלא הגיבו לטיפול לתרופות האחרות .עדיין לא ברור מהו משך הטיפול האופטימלי בתרופה זו,כי היעילות והבטיחות של השימוש בתרופה זו לאורך זמן אינם ידועים.ניתן להשתמש בתרופה זו עד שנתיים.
    במחקרים בחולדות מעבדה שטופלו בפורטיאו במינונים גבוהים בהרבה מאלה שניתנים לבני אדם הופיע סרטן בעצמות.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדרך של עירוי
    טלי
    30/08/2009

שמעתי שקיים ערוי כטיפול נגד אוסטאופורוזיס יעיל יותר מהתכשיר השבועי. האמנם?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדרך של עירוי

הוספת תגובה

• טיפול בערוי

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

ליצחקי שלום רב,
    הטיפול בעירוי באוסטיאופורוזיס מומלץ לאנשים הסובלים מהמחלה שאינם יכולים ליטול את הכדורים,שזו דרך קלה ובטוחה יותר לטיפול.יש לזכור כי לטיפול זה עלולות להיות תופעות לוואי כגון תופעות הדומות לשפעת,אי לכך ממליץ לשקול היטב לפני קבלת ערוי זה לוריד.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבת ואוסטיאופורוזיס
    טלילה
    30/08/2009

שלום לרופא אני נהנת מאד לקרוא את תשובותיך ויש לי שאלה נוספת.נודע לי כי אנשים שנוטלים באופן קבוע לוסק נגד צרבת עלולים לסבול יותר מאוסטיאופורוזיס.האם זה נכון כי אני נוטלת לוסק כבר שנתיים עקב בקע בסרעפת.
    תודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    צרבת ואוסטיאופורוזיס

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס וטיפול בצרבות

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

טלילה היקרה שלום רב,
    אכן שאלה מעניינת.בשנים האחרונות פורסמו מספר מחקרים כי אנשים הנוטלים תרופות המקטינות את מידת החומציות בקיבה סובלים יותר משברים אוסטיאופורוטים.מדובר באנשים שנטלו לוסק במינון גבוה ולאורך שנים.הלוסק מקטין את הפרשת חומצת הקיבה ובמצב זה הנקרא אכלורידרידה קיימת ירידה בהפיכת הסידן לסידן יוני שהינו הסידן הפעיל בגוף ובכך קיימת ירידה בכניסת הסידן לעצמות והתוצאה שעלולה להיות אוסטיאופורוזיס.במחקרים אחרים לא מצאו קשר בין נטילת תרופות אלו השייכות לקבוצת ה PPI להופעת שברים אוסטיאופורוטים.כמובן שכל מקרה יש לשקול לגופו.במידה והינך נוטלת לוסק או תרופות אחרות המורידות את חומציות הקיבה לאורך זמן ובמינון גבוה יותר מארבעים מ"ג ליממה ממליץ לך בכל מקרה לבצע בדיקת צפיפות עצם ולהתייעץ עם רופא המשפחה.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס גברים
    טלילה
    30/08/2009

בעלי בן 63 בבדיקת צפיפות עצם שבצע לאחרונה נמצאה ירידה בצפיפת העצם ב 2.7
    האם הוא צריך טיפול ואיזה תרופה הינך ממליץ

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטיאופורוזיס גברים

הוספת תגובה

• אוסטיאופורוזיס בגברים

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

טלילה היקרה שלום רב,
    ראשית כל הכבוד לבעלך שביצע את בדיקת צפיפות העצם,בדיקה זו מומלצת לביצוע לכל הגברים בישראל החל מגיל ששים כדי לאבחן את מצב העצמות ולטפל בהקדם אם הופיעה ירידה בצפיפות העצם.
    בעלך לפי הנתונים שמסרת סובל מאוסטיאופורוזיס והתרופה המתאימה לו ביותר הינה האקטונל החודשי המתאימה לטיפול לחולי אוסטיאופורוזיס משני המינים גברים ונשים.תרופה זו נוחה מאד לשימוש.היא נלקחת על בסיס חודשי,מונעת שברים מהר יותר בהשוואה לתרופות האחרות ואין לה תופעות לוואי רבות.
    בהצלחה בטיפול
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוש באקטונל
    ספיר
    30/08/2009

מה המינון שצריך להשתמש באקטונל אם המצב של הוא אוסיטאופני בינונית ולא אוסטיאופורזיס

לקביעת תור
    סגירה
    השימוש באקטונל

הוספת תגובה

• טיפול באקטונל

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

לליה היקרה שלום רב,
    הטיפול באקטונל הינו זהה בשני המצבים:בחולי אוסטיאופורוזיס ובאלה הסובלים מאוסטיאופניה. אני ממליץ בחום על טיפול באקטונל חודשי הניתן במשך יומיים עוקבים בתחילת כל חודש.זהו אופן הלקיחה החדש והנוח של התרופה אך קיימת גם אפשרות נוספת של טיפול שבועי.לאקטונל יש פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אחרות המטפלות במצבי חולי אלה,ויתרון מובהק של האקטונל הינו פעילותו המהירה יותר במניעת שברים בהשוואה לתרופות אחרות.ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה או עם רופא אנדוקרינולוג המטפל בחולים אוסטיאופורוזיס.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השימוש באקטונל

טלי
    05/09/2009

האם האקטונל מעלה את רמות הסידן בדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקטונל

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    05/09/2009

אבנר שלום רב,
    האקטונל זו תרופה המשפרת את צפיפות העצמות בגוף ואינה משפיעה על רמות הסידן בדם.האקטונל היא תרופה בטוחה ויעילה ואין לה תופעות לוואי מסוכנות כמו כן מונעת שברים בעצמות מהר יותר מתרופות אחרות כמו פוסלאן ואלנדרונט.את האקטונל ניתן ליטול על בסיס חודשי ולכן היא גם נוחה יותר לשימוש.האקטונל פועלת על תאי העצם הנקראים אוסטיאוקלסטים ובכך מאיטה את תהליך הרס העצם ההולך ומתגבר עם עלית הגיל.
    באיחולי בריאות שלמה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת אוסטיאופורוזיס
    רויה
    30/08/2009

שלום דוקטור
    רציתיי לשאול אם כדאי לי לקחת אקטונרל ליתר בטחון כי אני בקבוצת סיכון לפתח את המחלה ואני חוששת לעשות בדיקות צפיפות עצם. אצלנו זה גנטי ואני לא אוכלת הרבה מוצרי חלב.
    תודה רבה
    ליבי

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת אוסטיאופורוזיס

הוספת תגובה

• טפול מונע באקטונל

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    03/09/2009

ליבי שלום רב,
    את התרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס יש ליטול רק לאחר ביצוע בדיקת צפיפות עצם ואבחון המחלה או קיום של אוסטיאופניה (מצב של ירידה בצפיפות העצם).אין לך סיבה לחשוש מביצוע הבדיקה. בדיקה זו אינה פולשנית. היא למעשה סוג של צילום אך עם קרינה מופחתת בהשוואה לצילום רטנגן רגיל,ובהתאם לתוצאות הבדיקה ממליץ לך לטפל.כיוון שהינך נמצאת בקבוצת סיכון לחלות במחלה עקב סיפור משפחתי של אוסטיאופורוזיס תבצעי את הבדיקה ונייעץ לך בהמשך על המשך הטיפול.
    בברכת בריאות טובה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכשיר החודשי נגד אוסטאופורוזיס
    טלי
    29/08/2009

האם התכשיר החודשי נגד אוסטאופורוזיס יעיל יותר מהתכשיר השבועי?

הוספת תגובה

• אקטונל-תרופה חודשית

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/08/2009

שלום רב,
    אקטונל הינה תרופה לטיפול ומניעת אוסטיאופורוזיס הפועלת על תאים בעצם הנקראים אוסטיאוקלסטים.תאים אלה אחראים להרס העצם.האקטונל מקטינה את פעילותם של תאים אלה ובכך מפחיתה את הרס העצמות בגוף שהינו תהליך טבעי בגוף.התכשיר החודשי נוח מאד לטיפול,מונע שברים מהר יורת בהשוואה לתרופות אחורת .הוא גורם לבנית עצם בעלת מבנה תקין ולא דחוס מדי כך היא שומרת על חוזקן של העצמות.
    לאקטונל יש מיעוט תופעות לואי ורוב המטופלים בו אינם סובלים מתופעות לוואי. התרופה יעילה לטיפול הן לגברים והן לנשים כי כידוע האוסטיאופורוזיס קיימת בשני המינים.
    באיחולי בריאות שלמה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D
    טלי
    29/08/2009

מהי ההשפעה, אם בכלל, של ויטמין D לבריחת סידן

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D

הוספת תגובה

• ויטמין די

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/08/2009

אורי שלום רב,
    ויטמין די הינו סוג שלויטמין השייך לקבוצת הויטמינים המסיסים בשומן בדומה לויטמינים A E K
    ולכן יש ליטול אותו עם ארוחה המכילה מרכיב שומני.הויטמין הזה נמצא בעיקר בדגים ים והוא מגיע לגוף בצורה לא פעילה.ויטמין די שהינו למעשה סוג של הורמון עובר שפעול בגוף במספר איברים כמו הכליות והכבד ועובר שפעול נוסף בעור רק לאחר חשיפה קצרה לשמש.תפקידו העיקרי הוא לשפר את ספיגת הסידן במערכת העיכול.מומלץ לבצע בדיקות קבועות לרמות של ויטמין די בדם,בדיקה שאינה מתבצעת בצום ולטפל במידה ומופיע חוסר בויטמין זה.מינון נטילת הויטמין די נקבע לפי שעור חומרת החוסר בויטמין זה בצורה אינדיבידואלית ולכן לא מומלץ ליטול ויטמין די במינון סטדנדרטי אלא רק ביעוץ רפואי והתאמה אישית של המינון.יש לציין כי ויטמין זה בעודף נשאר בגוף ולא מתפנה מהגוף בניגוד לויטמייני המסיסים במים.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דקלה
    29/08/2009

דוקטור שלום,
    רציתי לשאול האם הליכה של חצי שעה ביום יכולה למנוע אוסטיאופורוזיס?
    בתודה מראש,
    מרים

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה ואוסטיאופורוזיס

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/08/2009

למרים שלום רב,
    הליכה הינה סוג של פעילות גופנית הגורמת לשימוש בכל קבוצות השרירים הגדולות בגוף ובהחלט היא אמורה למנוע או לעכב הופעת אוסטיאופורוזיס.פעילות זו יש לבצע בקביעות רצוי רוב ימות השבוע.מומלץ לשלב את ההליכה עם פעילות גופנית אנארובית כמו עבודה עם סרטים אלסטיים או משקלות המחזקים את השרירים שגורמים למתח נוסף על העצמות ובכך מונעים את בריחת הסידן מהעצמות.להליכה כמובן יש יתרונות נוספים וביניהם:איזון טוב יותר של ערכי הסוכר ולחץ הדם.שיפור בערכי הכולסטרול הטוב HDL-C,שיפור באיכות השינה ומצב הרוח,שיפור בשיווי המשקל ויתרונות נוספים.
    הליכה נעימה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא כותרת
    ציפי
    29/08/2009

לד"ר פייגנבאום שלום רב

מרגע שהתחלתי לקחת את התרופה sandoz calcium v היציאות שלי יותר קשות וזה גורם לי לדימום בטחורים. אני שותה מים,ואוכלת פירותץ
    לטחורים אני משתמשת במישחה בקטרובן (אגב אני צריכה מרשם כי עומד להגמר לי) וזה עוזר לי
    מאוד .במשך 10 ימים רצופים

תשובתך המהירה

ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    ללא כותרת

הוספת תגובה

• ללא כותרת

ציפי
    29/08/2009

לד"ר פייגנבאום שלום

אני בעצם לא בטוחה שזה בעקבות התרופה .כי פעם ב יש לי דימומים ,
    וייתכן שזה צירוף מקרים.

ציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמם רקטלי

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/08/2009

לציפי שלום רב,
    גם לי לא נראה קשר נסיבתי בין נטילת תוסף הסדין לדמום שהינך מתארת.ממליץ לך לבצע ברור של מערכת העיכול הכולל גם קולוונוסקופיה.כמובן שיש להימנע ממאכלים הגורמים לעצירות ולגזים ולהגביר את שתית המים.בכל מקרה ממליץ לך גם להחליף את תוסף הסידן שאותו הינך נוטלת.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תוספי סידן

ד''ר עמיאל פיגנבאום
    30/08/2009

שלום רב לציפי,
    יש קשר בין תוספי הסידן השונים ליציאות.ממליץ לך לשנות את סוג תוסף הסידן לתוסף סידן אחר שאינו גורם לך לעצירות.דרך אגב את תוספי הסידן מומלץ ליטול בין הארוחות.כמו כן בקטורבן אינה משחה לטיפול בטחורים.
    בברכה
    דר' פיגנבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה