מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופורוזיסאתי16/08/2009
אני בת 45 ואובחן אצלי אסטאופואוזיס בעמוד השדרה. האם ניתן להבריא מהמחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס בעמוד השדרה
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/08/2009שלום רב,
לא ציינת בשאלתך את שיעור האוסטיאופורוזיס ממנו הינך סובלת.טיפול מתאים יכול בהחלט להעלות את שיעור צפיפות העצם ולעצור את המחלה ובמקרים מסויימים יכול גם לשפר את המצב.בכל אופן מומלץ להתחיל בטיפול בהקדם למנוע הדרדרות נוספת.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באקטונלמריסלה16/08/2009
שלום דר' עמיאל הנכבד
אתה ממליץ להשתמש באקטונר לצורך מניעת אוסטיאופורזיס, כשעדיין אין את המחלה אבל כבר יש את הטרום מחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באקטונל עם תרופות אחרות
יואב בן ישראל16/08/2009שלום אשתי חולה בסרטן או יותר נכון מקבלת תרופות כמו רמידקס,קומודין אחרי החלפת מסתם
היא קבלה המלצה לקחת עכשיו אקטונל כנגד אוסטאופורוזיס.
לפי עלון התרופה יש לבדוק עם רופא שיניים וכו.
האם לדעתך אפשר לקחת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל בחולי סרטן
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/08/2009שלום רב,
קבוצת התרופות הנקראת ביספוספונטים ובעיקר הפוסלאן השייך לקבוצה זו עשוי לגרום לנמק בלסת בטיפול ממושך בחולי סרטן אי לכך אני ממליץ להתייעץ עם רופא השיניים לפני תחילת הטיפול,אך כאמור תופעת לוואי זו נצפתה אצל אנשים לאחר טיפול ממושך בלבד.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטונל כטיפול מניעתי
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/08/2009מריסלה היקרה שלום רב,
אקטונל הינה תרופה יעילה למדי באוסטיאופורוזיס.בסל התרופות היא קיימת בהנחה לגברים ונשים הסובלים מהמחלה.במקרים של אוסטיאופניה קשה מצב לפני אוסטיאופורוזיס אני בהחלט ממליץ על טיפול באקטונל בשילוב בעליה בצריכת הסידן וויטמין די על מנת למנוע הופעת המחלה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בשם פורטיאוטלי15/08/2009
המליצו לסבתי על זריקות בשם פורטיאו. ברצוני לשאול האם הטיפול הזה בטוח ויעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטיאו - הוראות נגד
דיתה25/11/2011שלום רב.
בעקבות שבר דחיסה, הפסקתי לקחת אקטונל (אותו לקחתי למעלה מ 10 שנים) המליצו לי לקחת פורטיאו . אני חולת סרטן ומטופלת כעת באטופוסיד. לפני 15 שנים קבלתי הקרנות. האם אין מניעה לקחת פורטיאו ? מה כן אפשר לקחת מלבד סידן?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורטיאו
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/08/2009לאלישבע שלום רב,
הפורטיאו הינה תרופה הניתנת בזריקה יומית מתחת לעור.ניתן להשתמש בה עד שנתיים ברציפות.היא מיועדת לאנשים הסובלים מאוסטיאופורוזיס קשה כגון מספר שברים שהטיפולים האחרים אינם עוזרים.הפורטיאו הינו למעשה הורמון סינטטי המיוצר בארבע הבלוטות הנמצאות מאחורי בלוטת התריס ששמן בלוטות יותרת התריס.אך כאמור לפני טיפול זה יש למצות את הטיפולים הפומיים (בכדורים) באוסטיאופורוזיס.לאחרונה הגיע לישראל טיפול חדיש ויעיל במיוחד המונע שברים מהר יותר בהשוואה לטיפולים אחרים ושם התרופה אקטונל חודשי.ממליץ להיוועץ ברופא המשפחה או באנדוקרינולוג בקשר לטיפול חדיש זה.הטיפול הזה הינו נוח יותר ניתן בבליעה ולא בזריקה וניתן על בסיס חודשי ולא זריקה יומית.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפוסלאןשרון15/08/2009
אימי בת 76 ונוטלת את התרופה מזה 4 שנים (לאחר שבירת אגן).
לאחרונה מתלוננת על ירידה בכושר הראייה , ורופא המשפחה המליץ על הפסקה בפוסלאן
מאחר וזוהי תופעה לוואי נפוצה. האם אכן יש קשר?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסלאן וירידה בראיה
ד''ר עמיאל פיגנבאום18/08/2009שרון שלום רב,
לפוסלאן יש מספר תופעות לוואי השכיחות ביניהן היא צרבת ודלקות בדרכי העיכול העליונים בעיקר בושט ובקיבה.לא ידוע לי על נזקים בעיניים שהפוסלאן גורמת.ממליץ לפנות לרופא עיניים לבדוק מהו הגורם לירידה בראיה האם זו בעיה בחלק הקדמי של העיניים כמו ירוד (קטרקט) או בעיה בחלק האחורי של העיניים כפגיעה ברשתית עקב תהליך ניווני.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולשרון14/08/2009
לדוקטור פיגנבאום עמיאל הנכבד שלום
תודה על התשובות לכל הפונים אליך - אתה עונה מאוד יסודי ואני וחברותיי נהנות לקרוא את התשובות שלך.
באחת התשובות אמרת שקפאין ואלכוהול גורמים לירידת רמת הסידן. רציתי לדעת מה כמות האלכוהול המקסימלית לשבוע שמומלץ לצרוך. (אני שותה באירועים בין כוסית לשתיים של יין אדום או קוקטייל וכן לפעמים בבבית - ממוצע פעמיים - שלשה בשבוע - האם זה מסוכן אם אני רזה ונמוכה?
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות חריפים ואוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/08/2009לשרון היקרה שלום רב,
אני שמח שתשובתי הן לעזר ה לך ולחברותיך , ומספקות לכן את הידע לשינוי באורחות החיים לשיפור הבריאות ואיכות החיים. שתית אלכוהול במידה סבירה ככוס יין ליום אינה מזיקה ואף יכולה להועיל עקב המצאות החומרים במשקאות אלו הנקראים טנינים שהינם סוג של נוגדי חימות ועשויים למנוע טרשת עורקים,אך שתית אלכוהול מוגזמת עלולה לגרום לנזקים באיברים שונים בגוף כמו במוח,בכבד ואפילו עשויה לגרום לבריחת סידן מהעצמות.לסיכום ניתן לשתות משקאות חריפים וליהנות מכך אך במידה סבירה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מרובה של קפהציפי14/08/2009
לד"ר פייגנבאום שלום רב,
קראתי את שאלתו של השואל איתמר ואת תשובתך וזה הקפיץ אותי מיידץ
אני שותה לפחות 4 כוסות קפה ביום .
שאלתי היא האם שתיה קפה נטול קופאין לא גורם לירידה של סידן?
או שאלה על שאלה האם לא ממולץ בכלל לשתות קפה בכל סוג כשיש ירידה של סידן?
ואיזה תה אתה ממליץ לשתות כשאין בה קופאין? גם בתה צמחים ככול הידוע לי יש קופאין.
בכבוד רב
ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות עם קפאין
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/08/2009לציפי שלום רב,
הקפאין הנמצא במשקאות השונים אחד מתופעות הלוואי שלו הינו בריחת סידן מהעצמות כמו כן הינו חומר משתן המיבש את הגוף.כמובן משקאות שאינם מכילים קפאין אין להם את תופעות הלוואי האופניים לקפה. ניתן לשתות קפה ומשקאות חריפים במידה סבירה כדי להמינע מבריחת סידן זו.בנוגע לשאלתך השניה קיימים בארץ סוגי תה רבים שהינם חליטות מצמחים שונים אינם מכילים קפאין ואי לכך אינם גורמים לנזקים האלו.בדרך כלל מצויין על אריזת המוצר כי אינו מכיל קפאין.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה קפה
ציפי15/08/2009לד"ר פייגנבאום שלום רב ובקר טוב
תודה רבה על תשובתך המהירה.
כמה כוסות קפה גם נטול קפאין)אתה ממליץ לי לשתות ביום?
או שאתה ממליץ למי שיש ירידה בסידן כמו לי להמנע בכלל משתיה קפה לכל סוגיו(כולל נטול קפאין)?
הערה: אני מבינה עכשין מה הגורם לירידה בסידן אצלי .אני הגעתי גם ל6 כוסות קפה ביום.
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופורוזיס וקפה
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/08/2009לציפי שבת שלום,
אני ממליץ לשתות עד שלוש כוסות קפה ליום ועדיף קפה נטול קפאין.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה
ציפי15/08/2009לד"ר פייגנבאום שבת שלום
תודה רבה על תשובתך המהירה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן גובהמריסלה14/08/2009
שלום לדוקטור פיגנבאום היקר
אשמח אם תוכל ליידע אותי לגבי אובדן גובה - האם באמת אובדן גובה הוא סממן לאוסטיאופורוזיס והאם ניתן למנוע זאת?
בתודה ובכבוד רב
דיינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס-אובדן גובה
ד''ר עמיאל פיגנבאום15/08/2009דיינה שלום וברכה,
אחד מהאיפיונים הספציפיים לאוסטיאופורוזיס הינו ירידה בגובה היכולה להגיע למספר ס"מ משמעותיים.אובדן גובה זה נגרם בד"כ משברי דחיסה בחוליות עמוד השדרה הנגרמים מבריחת סידן.ירידה זו בגובה גורמת לעקמת בגב שלעיתים מלווה לה כאבים בגב,והיא עלולה ללחוץ על איברי החזה והבטן ולגרום להפרעות נשימה ותחושת לחץ ברום הבטן. בהחלט ניתן למנוע זאת באמצעות מעקב תקין וטיפול מונע למחלה.היום ישנן בישראל תרופות יעילות לטיפול במחלה כדוגמאת האקטונל שהינה תרופה המונעת שברים אלו ושברים בעצמות צואר הירכיים מהר יותר בהשוואה לתרופות אחרות, כמו כן יש לה פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות האחרות והיא נלקחת במינון חודשי המשפר מאד את איכות החיים של המטופל או המטופלת הסובלים מאוסטיאופורוזיס.
באיחולי בריאות שלמה
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי מפוסלאןטלי13/08/2009
רופא השיניים שלי אמר כי הפוסלאן יכול לגרום לנמק בלסתות. האם אתה ממליץ להפסיק את הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסאלאן תופעות לוואי
ד''ר עמיאל פיגנבאום14/08/2009שלום רב,
קיימים דיווחים בספרות על נמק בלסת התחתונה בטיפול ממושך בפוסלאן הכוונה לטיפול יותר מעשר שנים.מקרים אלה דווחו בעיקר בחולים עם מחלות ממאירות ברקע.במקרים של טיפול מעבר לעשר שנים בפוסלאן יש לשקול עם רופא המשפחה את המשך הטיפול בתרופה זו עקב שינויים במבנה העצם העשויים להופיע כעבור טיפול ממושך זה.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הקרטריונים לקבלת אקטונל?לי13/08/2009
מה הקריטריונים לקבלת אקטונל?או תרופות דומות כמו פוסלאן
האם מספיק שתוגדר אוסטאופורוזיס או אוסטאופניה?
האם גם גבר שסובל מהנל זכאי לתרופה?
האם זה תלוי בגיל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקטונל
ד''ר עמיאל פיגנבאום13/08/2009שלום רב ללי
אקטונל שייכת לקבוצת התרופות הנקראת ביספוספונטים הפועלים על התאים האוקסוקלסטים ומונעת את פעולתם. התאים האלה גורמים להרס של העצמות ובעזרת התרופה הרס העצם נבלם.התרופה יעילה למדי עם מעט תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אחרות מאותה הקבוצה.מומלץ ליטול אותה כל אדם גבר או אשה שיש להם ירידה בצפיפות העצם מעל 2.5 סטיות תקן בהשוואה לאנשים בריאים.גם במצבים גבוליים של ירידה בצפיפות העצם לעיתים מומלץ ליטול את התרופה כדי למנוע אוסטיאופורוזיס.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידן מקופאיןטלי12/08/2009
אני שותה 6 כוסות קפה מידי יום. חברתי אמרה לי לעבור לקפה נטול קופאיןכי הקפאין מוציא את הסידן מהגוף. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין ואוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום13/08/2009שלום רב,
הקפאין הינו חומר משתן הוא נמצא במספר סוגי משקאות פרט לקפה כמו:קולה,תה,קקאו.בכמות רבה הוא גורם להוצאת נוזלים רבה מהגוף ולהוצאת סידן מהעצמות.שתיה מידי יום של שש כוסות קפה עלולה לתרום לאורך זמן להופעת אוסטיאופורוזיס לכן אני ממליץ להמעיט בשתיה זו.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידןטלי12/08/2009
על איזה אזיקים היית ממליץ על מנת למנוע את בריחת הסידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן
תודה על השאלה המתוחכמת."האזיקים" הטובים ביותר למניעת "בריחת" סידן הם שילוב של תזונה עשירה בסידן ובעיקר ממקורות של מוצרי חלב ודגים ים למניעת חוסר בויטמין די,ביצוע פעילות גופנית קבועה המחזקת את השרירים,הפסקת עישון ושתיה רבה של משקאות המכילים קפאין ושתית אלכוהול.כמו כן יש לבצע את בדיקת צפיפות העצם באופן סדיר החל מגיל ששים ולקבל טיפול תרופתי יעיל ונוח כדוגמאת האקטונל בהתאם לתוצאות הבדיקות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נדרשותמריסלה12/08/2009
לדר' פיגנבאום הנכבד.
בקשר לשאלה של הגברת ביאטריס - האם יש בדיקות אחרות לבדיקת צפיפות העצם?
למשל אם אני מטר שישים ומשקל 48.5 ק"ג - כלומר רזה (ומבנה עצמות דק) - האם זו אינטדיקציה? או שמא ישנם סממנים אחרים שעל פיהם ניתן לדעת אם מתחילה המחלה?
תודה על הקדשת הזמן לתשובה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאבחון אוסטיאופורוזיס
הבדיקה היעילה ביותר לאבחון המחלה היא באמצעות צילום במכשיר דקסה.בדיקות נוספות שלעיתים מבצעים לאבחון המחלה הן באמצעות אולטרה סאונד אך בדיקה זו אמינותה היא פחותה.במצבים של אוסטיאופורוזיס מתקדמת ניתן לאבחנה גם באמצעות צילום רנטגן רגיל של החוליות.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר התפתחות המחלהביאטריס12/08/2009
שלום דוקטור פיגנבאום
יש לי התחלה של אוסטיאופניה - מדוע ההמלצה היא לעשות בדיקה רק כעבור שנתיים?
האם לא כדאי לבדוק בתדירות גבוהה יותר כדי לראות אם הטיפול יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות בדיקת צפיפות עצם
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/08/2009ביאטריס יקרה שלום רב,
קיימים מספר סיבות לביצוע בדיקות צפיפות עצם אחת לשנתיים ולא בתדירות גבוהה יותר.ראשית שינויים בצפיפות העצם כתוצאה מטיפול תרופתי מופיעים רק כעבור מספר חודשים.התכשיר המהיר ביותר במניעת שברים הינו האקטונל שקיים היום גם במנון חודשי וגם במנון שבועי.כמו כן הבדיקה מבוצעת באמצעות צילום במכשיר דקסה שהינו סוג של קרינת רנטגן אמנם באנרגיה נמוכה אך קרינה זו בחלקה מצטברת בגוף.
בברכת בריאות טובה.
דר' עמיאל פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל סיכוןטלי11/08/2009
מאיזה גיל היית ממליץ לעשות בדיקות לאוסטאופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל תחילת ביצוע בדיקות לאבחון המחלה
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/08/2009שלום רב,
מומלץ לבצע בדיקה לגילוי מוקדם של אוסטיאופורוזיס החל מגיל ששים הן לגברים והן לנשים בתדירות של אחת לחמש שנים.במידה וסובלים כבר מאוסטיאופורוזיס ונוטלים טיפול תרופתי כדוגמאת האקטונל החודשי יש לבצע את הבדיקה בתדירות של אחת לשנתיים.אנשים בסיכון מוגבר לחלות במחלה כמו:אם יש במשפחה קרובים מדרגה ראשונה כמו אם או אח או אחות הסובלים משבר כתוצאה מאוסטיאופורוזיס או אם סובלים מתת משקל או נוטלים תרופות העשויות לגרום לירידה בצפיפות העצם כמו: סטרואידים (קורטיזון) בקביעות,או תרופות להגברת פעילות בלוטת התריס כדוגמאת האלטרוקסין או קומדין לדלול הדם מומלץ להתחיל את ביצוע בדיקת צפיפות העצם החל מגיל חמישים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה מסגריותטלי11/08/2009
אני מעשנת כ - 10 סיגריות ליום. ומבצעת פעילות בחדר הכושר. האם עישון הסיגריות משפיע לרעה על מצב העצמות בגופי? אני מעוניינת להוסיף כי אני סובלת מכאבים בברכיים ויש לי קצת עודף משקל.
לתשובתך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון סגריות ואוסטיאופורוזיס
ד''ר עמיאל פיגנבאום12/08/2009שלום רב,
העישון מזיק מאד לעצמות,לאו דווקא הניקוטין אלא החומרים הנוספים בסיגריות.הניקוטין משבש את ייצור האסטרוגן בנשים והטסטוסטרון בגברים המשפיעים באופן עקיף על ירידה בצפיפות העצם.העישון כמו כן מקטין את ספיגת הסידן במערכת העיכול ומאיט את התהליך של בנית העצם.מסיבות אלה אנשים מעשנים סובלים יותר מאוסטיאופורוזיס ובחומרה גבוהה יותר.ברצוני להוסיף כי בנשים מעשנות מתחילות תופעות של גיל המעבר המגבירות את תהליך אובדן העצם בשנתיים מוקדם יותר בממוצע בהשוואה לנשים שאינן מעשנות כמו כן נשים מעשנות אחרי הפסקת המחזור החודשי מאבדות עצם בקצב מהיר יותר בהשוואה לנשים שאינן מעשנות.יש להדגיש כי בעת הפסקת העישון בכל גיל מופיעה האטה בקצב אובדן העצם.אני ממליץ בחום על הפסקת העישון.בקשר לשאלותיך האחרות אין קשר בין הכאבים בברכיים ועודף משקל לאוסטיאופורוזיס.ממליץ על ברור לגורמים לכאבי ברכיים ולפנות ליעוץ מקצועי לירידה במשקל כדי להגיע למשקל תקין למנוע את הסיבוכים הרפואיים הרבים של עודף השומן בגוף.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)