מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתח ולחץ בהריוןשירה06/12/2014
האם מתח ולחץ בהריון יכולים לפגוע בעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לעובר
ד"ר נועה ברק09/12/2014שלום שירה
מתח ולחץ בהריון אינם מזיקים לעובר אבל מזיקים לך ולחווית ההריון שלך
ממליצה שתפני לייעוץ בבית החולים בו את מטופלת .יש טיפול חינמי במרבית בתי החולים ע"י פסיכןלןגים רפואיים המתמחים בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד עם חרדה בהריוןnn30/07/2014
שלום לכם ותודה רבה על עבודתכם המקסימה.
זוג צעיר, ללא ילדים בינתיים. לפני כחצי שנה עברנו הפסקת הריון בשבוע 16 לאחר שהתגלה מום בעובר. תהליך האובדן היה לי קשה מאוד ואפשר לומר ששקעתי עמוקות במקרה והיה לי מאוד קשה להמשיך הלאה. כרגע, לשמחתנו הרבה, אנחנו נמצאים בפתחו של הריון חדש. לצערי איבדתי את התמימות עם המחשבה שנכנסים להריון ולאחר תשעה חודשים נולד תינוק. אני ניצבת בפני שני קשיים בולטים כרגע:
1. הפחד לאבד את ההריון. הפחד מהפלה נוספת... אני כל היום חוששת ממה שעתיד לבוא ואיך גם הפעם נסיים בידיים ריקות... אני כל כך חוששת מהרגע שאאבד גם את ההריון הזה ולא מפסיקה לצפות שחורות.
2. אולי מתוך הפחד הזה, קצת קשה לי להתחבר להירון הזה. זה מן מעגל נוראי של געגועים לעובר שהיה ולא נולד, מחשבות שתקועות עוד מההריון הקודם ואז ייסורי מצפון על זה שאני לא מצליחה לשמוח עכשיו ולהתפנות להריון החדש ולעובר החדש. יש לי ייסורי מצפון כבדים על המחשבות האלו שלי שעדיין שם. כואב לי על חוסר "הקשר" עם העובר החדש והמחשבון שנמצאות עם הקודם. אני באמת מפחדת שזה ישפיע...
אשמח לקבל בקצרה כלים שיעזרו להתמודד...
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם חרדה בהריון - תגובה
ד``ר נועה ברק31/07/2014שלום לך
לפי תאורך נשמע שעברת ארוע טראומטי הממשיך להשפיע עליך גם עכשיו
מאוד ממליצה שתפני לטיפול
בבית החולים בו את מתכוונת ללדת יש שירות של פסיכולוגים רפואיים המומחים בטיפול במקרים כאלו
השירות הוא בחינם
ממליצה שתפני ותלמדי כיצד לשלוט במתחים ובחרדות ותוכלי להשיב לעצמך את איכות החיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותהמתלבטת12/07/2014
אני בת 34 אמא לילד בן 6, ובהריון שבוע 7, בעבר מאוד התנגדתי לילד שני מאחר והרגשתי מאוד שלמה עם ילד אחד, אבל הוא כבר תקופה ארוכה מבקש אח או אחות וגם בעלי מאוד רצה עוד ילד ולכן נכנסתי להריון מתוכנן, אני מצד אחד חושבת שזה זמן טוב ואני אפילו שמחה על ההחלטה אבל לפעמים תוקף אותי פחד מההריון מהלידה ובעיקר מהעובדה שלא אעמוד בלחץ של ילד נוסף. אני בן אדם חרדתי ילדתי בקיסרי מיוזמתי וזה מאוד הקל על ההשלמה עם התהליך וסה"כ היתה לי חווית לידה מאוד חיובית, אני חוששת שלא יאפשרו לי שוב ללדת באופן זה. ובנוסף אני רוצה להיות בטוחה שהעובדה שאני עושה ילד שני משיקולים לא אינטרסנטיים, לא תגרום לי להתחרט על ההחלטה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - תגובה
ד''ר גיל הלפרין16/07/2014נראה כי הנסיבות וההתלבטות שעומדים ברקע של ההריון הנוכחי שלך מקבלים ביטוי בחשש, ספק ומעט חרדה יחד עם רצון, תקווה והסתכלות רחבה למורכבות הדברים. מדברייך מתקבל הרושם שאת מתמודדת עם הדברים, אולם יתכן שמספר שיחות עם פסיכולוג עשויות לאפשר לך לעבד ולהכיל את הדברים טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותמעיין06/07/2014
אני כיומיים שלושה אחרי ביוץ מנסה כבר שנה להיכנס להריון אחרי הפלה שעברתי בשבוע 9 לפני כשנה עקב דופק עובר שפסק.
אני מרגישה בחרגות נוראיות כל פעם שמה אגרום נזק שיוכל למנוע התעברות
היום אחר הצהריים בשילוב של מחשבה חרדתית שעלתה בי וכנראה עם הרבה פחדים ממה יהיה בעוד כעשרה ימים הייתי עצבנית מאוד רבתי עם בעלי על איזו שטות ובכיתי נורא האם זה יכול למנוע התפתחות הריון במידה והייתה הפריה אתמול או שלשום?בבקשה תעמו לשאלתי אני יודעת שלחץ בכי ומתח לא טובים אך האם הם גם מונעים השתרשות או התפתחות הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד''ר גיל הלפרין08/07/2014לעירית,
באופן כללי חרדה ולחץ אינם עוזרים למערכות הגוף, אךהמחשבה שאירוע ספציפי של מתח יעצור את תהליך ההתעברות לא נשמעת סבירה. כפי שאת עצמך מציינת, זו דוגמא למחשבה חרדתית ולא מציאותית.
נראה שאת סובלת מרמה גבוהה של חרדה ומומלץ לפנות לטיפול שיכול לסייע ולהקל עלייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדתית בכלל ובמיוחד מהריון ולידהללי06/07/2014
שלום רב, יש לי בעיות חרדה מטופלת בלוסטרל וקלונקס . את בתי ילדתי לפני שלוש שנים בשבוע 34 בגלל צירים מוקדמים וירידת מים .. בלידה התגלתה רעלת הריון תפקודי כבד וכליות לא תקינים בקיצור לא נעים. גם לפני ההריון מאוד חששתי מההריון ומהלידה וכרגע אני במצב בלתי ניסבל של חרדה מהריון ולידה אני פשוט נמנעת מלעשות זאת רק המחשבה על כך גורמת לי לחרדות מטורפות , מה גם שזה כבר ממש מעיק ולא נעים . לא יודעת כיצד אצליח להתגבר על הפחד ואם בכלל ... בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדתית בכלל ובמיוחד מהריון ולידה - תגובה
ד``ר נועה ברק06/07/2014שלום ללי
נשמע שאת ממש סובלת.
ממליצה בחום שבנוסף לטיפול התרופתי תפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי במקום מגורייך.
יכול לעזור לך לחיות חייים מלאים ומאושרים יותר על ידי שינוי דדפוסי המחשבה הבעייתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בתחילת הריוןאני24/03/2014
שלום רב
אני בת 36 ונמצאת בשבוע השישי להריוני הראשון
בעלי ואני מנסים כבר שנה והצלחנו למרבה המזל להרות באופן טבעי
מהרגע שידעתי על כך אני נמצאת בחרגות תמידיות
גם התילתי עבודה חדשה שהדבר עוד יותר מקשה עלי
כבר כמה לילות אני לא מצליחה להרדם ואתמול בלילה אפילו היה לי התקף חרדה שהתבטא בדפיקות לב מואצות ובקוצר נשימה
הוסף לכך, באולטראסאונד עדיין לא ראו דופק, דבר שעוד יותר מלחיץ אותי
האם זה נורמלי?
האם זה עקב שינוי הורמונלי?
האם כדאי להיוועץ אם מישהו??
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בתחילת הריון - תגובה
ד``ר נועה ברק24/03/2014שלום לך
חרדות בתחילת הריון הן דבר שכיח
ממליצה שתדברי קודם כל עם הרופא המטפל שלך ותשאלי אותו לגביהאולטרסאונד
אינפורמציה יכולה להרגיע
בנוסף ,את יכולה לבקש פסיכולוג רפואי בבית החולים בו את מתכננת ללדת.
השרות ניתן בחינם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלידהאיבון16/02/2014
שלום רב,
אני בת 39 ויש לי 2 בנות.
אני מעוניינת בעוד ילד, ולאחרונה נכנס בי הפחד שאני עלולה למות מסחיף מי שפיר.
עד כדי כך שאנני מסוגלת להיכנס להריון.
אני כל הזמן בודקת באינטרנט על תסחיף מי שפיר ושלצערי אין לזה טיפול גם אם זה קורה.
מה אפשר לעשות ???
מיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מלידה - תגובה
ד``ר נועה ברק17/02/2014שלום איבון
את מתארת מחשבות טורדניות היכולות להציק ולגרום למצב רוח ירוד
מדובר בתופעה של חרדה.
ממליצה לנסות להתווכח עם המחשבות, להרגע, לא לקרוא יותר באינטרנט
במידה ולא יעזור ממליצה לפנות לטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
רונית19/10/2014איבון אפשר את המייל שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חדרהמעיין19/01/2014
שלום רב, שבוע 8 בהריון. עקב התקף חרדה שהתרחש לפני יומיים לקחתי על דעת עצמי כדור אחד בלבד של פקסט 20 מ"ג. האם עקב נטילת הכדור הבודד יש צורך לבצע בדיקת אקו לב לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק19/01/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק17/02/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק17/02/2014לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בהריון אופציונליזי16/01/2014
שלום,
אנחנו מנסים להכנס להריון, לפי בדיקת ביוץ ביתית נראה כי הוא התרחש לפני מספר ימים. אחרי מקלחת לוהטת אתמול בערב (כך אני אוהבת את המקלחות שלי) פתאום נזכרתי שלא טוב להתקלח במים חמים מידי בזמן ההריון (בעיקר בהתחלה) ונכנסתי לחרדה שממש שיתקה אותי במשך כל הערב, שאם אני בהריון אז בטח עשיתי נזק לעובר. כל הלילה התעוררתי רבות עם המחשבה המהדהדת הזאת וכל החלומות שהיו לי סבבו סביב החשש. בבוקר דיברתי עם אמא שלי שגם היא אוהבת להתקלח במים חמים מאוד והיא הצליחה להרגיע אותי עם העובדה שהיא התקלחה כך לאורך כל ההריון שלה איתי. אבל אז התחלתי לדאוג שהמתח והחרדות שנמשכו כל כך הרבה שעות בטח עשו נזק לעובר (אם יש כזה) אני כל כך רוצה להצליח להרגע! האם מתח וחרדות בשלב ראשוני של הריון יכול לגרם נזק?
אני רוצה להוסיף, שבמידה ואני בהריון, זה יהיה הריון שני. יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. ההריון איתה היה רבוי מתחים, בשל דימומים, בשל גילוי שאני נושאת שתי מחלות גנטיות קשות (רק אחרי 3 שבועות לחוצים מאוד, קיבלנו תשובה לגבי בן זוגי שאינו נושא אותן), עברנו דירה וגם איבדתי קרוב משפחה יקר.
אני כל כך רוצה הריון שני רגוע. אבל נראה שאיני מסוגלת לכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות בהריון אופציונלי - תגובה
ד''ר גיל הלפרין16/01/2014נראה שהאופן שבו התמודדת עם החרדה, כלומר בדיקה אל מול מחשבה רציונלית ומידע שקיבלת ( מאמך) עזר. התמודדות מסוג זה הנה מומלצת. יחד עם זאת ועל רקע המתח שחווית בהריון הקודם ממליץ לשקול פניה לפסיכולוג אם רמת החרדה תמשיך להיות גבוהה גם בשבועות הקרובים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהלידה*אלה*17/12/2013
שלום רב, אני מאושפזת בהריון בסיכון בעקבות גרד וסכרת.. יש פה המון השים שקורעות ללדת הן צורחות
מצירים בוכות נתלות על עמודים פה וזה נראה בלתי נסבל! יש לציין שאני הולכת לעבור לידה ראשונה אני נכנסת לתשיעי.. ידעתי שצירים כואבים אבל לא הבנתי את הרמות עד שאני רואה את הבנות הללו ככה! זה יוצר לי חרדה נוראית ממש משפיע עלי פיזיצ אני קנה עם זיעה קרה, חולמת שאני מתה במיאה, איך שמישהי צורחת פה אני מתחילה לבכוצ ולרעוד והלחץ דם שלי עולה ממש והאחיות עוד יוצר נלחצות מהתגובה שליבאותו הרגע אני ממש מרגישה חרדה לקיום שלי ושעוד שניה סופי קרב ממש נראה לינכמו שמרגישים לפני המוות.. זה סיוט אני לא ישנה לא אוכלת כל היום חושבת על הלידה והצירים שלא אעמוד בהןן מה לעשות? אבודהה וסופי קרבבב..:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהלידה - תגובה
ד``ר נועה ברק17/12/2013שלום אלה
נשמע שאת מאוד סובלת וחוששת מהלידה
ממליצה מאוד שתבקשי להפגש עם פסיכולוגית רפואית (שרות שניתן חינם בכל בתי החולים )שתעזור לך להתמודד ולהתכונן לבאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות שליליות בעקבות...אידי חן28/10/2013
שלום,
בשנה האחרונה עברתי הפלה, ניתוח להוצאת צ'יסטה ועוד הריון מחוץ לרחם שהסתיים בכריתת החצוצרה.
עכשיו אנחנו מנסים להיכנס להריון שוב.
אני מרגישה שאני כל הזמן בלחץ ויש לי תחושת מחנק של רצון לבכות כל הזמן..
אני מנסה לעבוד על עצמי ולשכנע את עצמי שיהיה בסדר וכל הזמן המחשבות הרעות האלו משתלטות עליי ואני לא נותנת לעצמי לצפות...
חלום חיי הוא להיות אמא ואני יודעת שכאשר הוא יתגשם- אני אהיה מאושרת באמת.
אני יודעת כי האופטימיות והורדת הלחץ הם מרכיבים חשובים מאוד בתהליך הכניסה להריון- מה אתם ממליצים לי לעשות?...
(אני מטופלת מספר חודשים בדיקור סיני אבל אין שיפור משמעותי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות שליליות בעקבות... - תגובה
ד''ר גיל הלפרין29/10/2013לאידי שלום,
נשמע שאת עושה מאמצים רבים להתמודד, מאמצים שהנם בכיוון הנכון. יחד עם זאת העובדה שמצוקתך נמשכת מצדיקה פניה לטיפול פסיכולוגי שיכול מאד לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסומים רגשיים והריוןשירה10/10/2013
שלום ! אני מבקשת לקבל את דעתך על הבעיה שלי, אני נשואה כבר כמעט 6 שנים בת 42 ואנחנו בטיפולי פוריות, אחרי כל פרוצדורה רפואית אני מרגישה שמשהו בתוכי לא נותן לזה לקרות למרות שאני מאד רוצה הריון וילדים, יש בי איזה פחד או חרדה מהמחשבה שיצור חי בעצם יהיה לי בתוך הבטן וגם תחושה שזה מעין איום עלי וכו' זה איזשהו מחסום רגשי שאני לא יודעת איך לטפל בו,אני אמנם קיבלתי טיפולים רגשיים בחשיבה חיובית ובגישטאלט אבל אני עדיין מרגישה את התחושה הזאת, ואולי זה רק דמיון וכשאהיה בהריון זה יהיה לי טבעי ופשוט? מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסומים רגשיים והריון - תגובה
ד``ר נועה ברק12/10/2013שלום שירה
פחדים ןמחסומים רגשיים יכולים להוות גורם מעכב בכניסה להריון
למרות שטיפולים רגשיים שעשית בעבר לא הועילו, אני ממליצה שתנסי לקבל טיפול אצל פסיכולוג רפואי המתמחה בבעיות מסוג זה
גם טיפול בהיפנוזה יכול להיות אופציה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישיאורטל01/09/2013
שלום, יש לי שני ילדים ואני רוצה ילד נוסף, בעלי רוצה יותר ממני..
אני מלאת חששות ופחדים לגבי ההריון והלידה
עברתי הריונות קשים ולידות כואבות שהשאירו בי חותם
(יכול להיות שזה נחשב לדבר רגיל, אבל מבחינתי זאת ההרגשה)
האם ניתן להתגבר על הפחד??
האם אני יכולה לשנות את החשיבה??
חשבתי שהזמן יעשה את שלו, אבל זה לא קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון שלישי - תגובה
ד``ר נועה ברק02/09/2013שלום אורטל
כדאי לברר את החששות והפחדים שלך
נשמע שבעבר סבלת מאוד וברור שאת מעונינת למנוע מעצמך סבל נוסף ולכן ממליצה בחום שתפני לטיפול שיעזור לך להבין ולשלוט בחרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לקבל התקף חרדה בהיריוןק10/08/2013
שלום ילדתי לפני כשנתים את בני הראשון. 4 ח' אחרי הלידה התחילו לי התקפי חרדה ומאז כבר שנתיים יש לי פחד מזה. יש לציין שהתחלתי טיפול פסיכולוגי ואני מרגישה הקלה ושליטה בהתקפים. יחד עם זאת מאז ההתקפים אני לא אוכלת כאשר אני מחוץ לבית כלומר ביום עבודה אני לא אוכל לעמים 10 שעות. אני רוצה להכנס להיריון שני אבל מפחדת לחוות התקפי חרדה בהיריון ולהזיק לעובר וגם מפחדת מהעובדה כי אני לא אוכלת במשך היום וזה יכול לגרום לי להתעלף ולנזק לעובר האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת לקבל התקף חרדה בהיריון - תגובה
ד``ר נועה ברק11/08/2013שלום לך
ציינת שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי
רצוי לשתף את המטפל שלך בתחושותיך
החששות שלך מובנים, היה לך קשה בעבר ואת לא רוצה לחוות את אותם קשיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל וציפראמילטון04/08/2013
אהלן, אני כבר נוטל מעל חצי שנה רסיטל והיום כשהלכתי לבית מרקחת בשביל לקחת קופסה של 40 מ"ג רסיטל הם אמרו שאין להם ורצו להביא לי במקום ציפארמיל. והם אמרו לי שאסור להם לתת 2 קופסאות של 20 מ"ג... 1) השאלה אם זה ממש קריטי לקחת רסיטל ולא ציפארמיל לאחר חצי שנה שאני לוקח רסיטל??? 2) בשביל הפעם הבאה, האם ניתן לרשום במרשם שבמקרה ואין להם 40 מ"ג רסיטל אז שיתנו לי 2 קופסאות של 20 מ"ג???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק05/08/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)