פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון לא רצוי????
    ג???ג
    26/08/2011

יש מצב להריון בגיל 53 בזמן מהמחזור כל 5 חדשים בערך
    בזמן יחסים מלאים (סליחה כדי להיות ברורה)ז"א גמירה בפנים
    אודה לתשובתכם....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון לא רצוי????

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר נועה ברק
    28/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה לקרישיות יתר והריון
    לולה
    21/08/2011

שלום,

בגיל 19 התגלה אצלי קריש דם בריאות כתוצאה מנטילת גלולות למניעת הריון. טופלתי כחצי שנה בקומדין. כיום בריאה לחלוטין ללא תופעות לוואי כלשהן. פרט לעובדה שהפסקתי ליטול גלולות כמובן. היום אני בת 28 ושוקלת להיכנס להיריון. בזמנו נאמר לי שכנראה אצטרך להזריק קלקסן בזמן הריון. האם כך הדבר? באיזה תדירות יש להזריקו והאם אין דרך טיפול נוחה יותר?

תודה.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר נועה ברק
    22/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_גנטיות_מחלות_מטבוליות_יעוץ_גנטי' id=link]בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מאי הצלחה להכנס להריון
    פסימית
    21/08/2011

שלום לכולם,
    אני ובעלי מתכננים הקמת משפחה .
    ישנה בעיה קריטית שאני מאוד חרדתית מחלילה לא להקלט מהר מכיוון שחברה קרובה ועוד חברות מסביב שעברו לצערי חוויות לא נעימות עם קשיים ביכולת להכנס להריון ואני הייתי שותפה לתחושותיהן.
    אני יודעת שלחץ הוא קריטי באי יכולת להכנס להריון, ואני כל הזמן מנסה להדחיק את המחשבות השליליות הללו גם בחיזוקים מעצמי וגם מהסביבה הקרובה שלי כמו בעלי , אמא וחברה טובה .
    אני בחורה מאמינה שבאמת מצד אחד אומרת הכל מכתוב ומה שצריך לקרות יקרה ובזמן שלו ומצד שני ממש נכנסתי לאובססיה של חרדה מסוג זה.
    הכמיהה הרצון העז להביא ילדים לעולם מהווה עמה פחד גדול שחלילה לא נצליח.
    יש לציין שהחרדות אינן מושפעת מכך שאני חוששת לפחות (לא כרגע )מהלידה עצמה או מגידול של ילד או איך אתפקד כאמא.
    האם זה נורמאלי? האם אני צריכה אולי עזרה מקצועית?
    תודה לכולם
    שיהיה שבוע מקסים ורק בשורות טובות , אמן!!!

הוספת תגובה

• חרדה מאי הצלחה להכנס להריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    22/08/2011

שלום לך
    את מתארת חרדה גבוהה אבל לא ציינת אם ניסית להרות. אם את מנסה ולא מצליחה אפשר להתמודד עם הלחץ ועדיף בטיפול. אם עדיין לא ניסית ואת בחרדה ממליצה מאוד שתפני כדי לברר את עצמת החרדה ואת סיבותיה שלעיתים הן עמוקות יותר ממה שנדמה בהתחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוריאופלסמה חיובי
    זיוה
    14/08/2011

בת 21 .בצעתי בדיקות למחלות מיו וכן בדיקת STD בשתן ,על מנת להיות רגועה אחרי מערכת יחסים ,שהיתה לי.בבדיקות הכל תקין .פרט לאוריאופלסמה חיובי בשתן.יש לציין שאין לי סימפטומים או תלונות שאלתי:
    1)האם יש צורך בטיפול למרות שאין לי תלונות?
    2)מהו הטיפול?
    3)האם הטיפול עוזר?
    3)איני בהריון ,אך רוצה לשאול ,האם אוריאופלסמה חיובי ,לא מטופל עושה בעיות בפוריות
    או סיבוכים בכלל לאשה ,או בעיות ליילוד, שנולד לאמא שיש לה אוריאופלסמה חיובי לא מטופל?
    המון תודה על העזרה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אוריאופלסמה חיובי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר נועה ברק
    15/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה בהריון
    אנה
    14/08/2011

שלום
    הנני בשבוע ב19 להריון ראשון מאז נעוריי הייתי סובלת מהתקפיי חרדה קשים ונטלתי תרופות באופן סדיר לאורך כ6 שנים. כאשר למדתי להתמודד לבד עם ההתקפים והחרדה לבד הפסקתי את הטיפול התרופתי והרגשתי טוב למעט כמה פעמים שהיו לי התקפים חזקים שבדרך כלל הייתי מעבירה לאחר כשבוע ללא טיפול תרופתי.
    כיום אני בהריון והיו לי במהלכו כמה התקפים קטנים מאוד שלא סבלתי מהם ממש אבל לפני כ שבוע וחצי היה לי התקף חזק ועד היום אני במצוקה. אני מנסה להעביר את חוסר השקט והחרדה בהרפיה ותמיכה של המשפחה אבל אני נורא חרדה שזה לא יעזור ושאני לא אצליח להיתגבר הפעם בעצמי ואצטרך טיפול תרופתי.
    ברצוני לשאול האם זה נורמלי שההתפי חרדה מתעצמים עקב שינויים הורמונליים של ההריון והאם הם יכולים להזיק לעובר?
    בנוסף רציתי לשאול האם יש תרופה שניתן ליטול בהריון נגד התקפי החרדה והאם זה יכול לעבור מעצמו?

אשמח לתשובה בהקדם

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה בהריון

הוספת תגובה

• התקפי חרדה בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    15/08/2011

שלום אנה
    התגברות של התקפי חרדה בהריון הינה בעיה מוכרת. יש שינויים הורמונליים שמשפיעים גם על מאזן הסרוטונין שגם הוא הורמון המקושר למצבי חרדה.
    נשמע שיש לך כלים להתמודדות וכבר הצלחת להתמודד בעבר בצורה טובה.
    אפשר גם לקחת תרופות עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל.
    את מוזמנת להתקשר ליעוץ הטרטולוגי של משרד הבריאות ולקבל פרטים מדויקים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אנה
    16/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה וחרדות קשות
    רוני
    12/08/2011

בעקבות הריון קשה ולידה קשה כולל אירוע של ניתוח ואיבוד הכרה.
    לא מצליחה לישון
    בורדמין עזר לשעתיים שינה. מה עושים?
    הרופא נתן ציפרלקס לקחת בבוקר
    אני על סף איבוד הדעת וישתינוק לטפל בו
    הצילו

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שינה וחרדות קשות

הוספת תגובה

• חוסר שינה וחרדות קשות - תגובה

ד``ר נועה ברק
    13/08/2011

שלום רוני
    נשמע שחווית ארוע טראומטי בלידה. יתכן שקשיי השינה הם חלק מתגובתך לאירוע.
    איני יודעת אם יש סימפטומים נוספים. בכל מקרה, ממליצה בחום שתפני לאיש מקצוע כדי לבדוק ולטפל אם יש צורך.
    תגובות נפשיות קשות לטראומה הן שכיחות ודורשות טיפול.
    לגבי התרופות, לא ציינת אם התחלת. קחי בחשבון שלוקח מספר שבועות עד שמרגישים שיפור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד בעקבות הפלות חוזרות
    אופטימית
    10/08/2011

שלום,
    אני בת 34 עם שלוש הפלות רצופות בשנתיים האחרונות, בשליש הראשון. ללא ילדים. כל הבדיקות תקינות. ההריונות ספונטניים ללא תמיכה. אנחנו ממשיכים לנסות להרות אבל בגלל שחוויתי רק כשלונות מאד קשה לי לראות את זה מצליח. אני מטופלת בביו-פידבק שמאד עוזר אבל כל הפלה שהתרחשה כמו הרחיקה אותי מהמטרה. מרגישה כמו מטפס על הרים שכל פעם נופל למטה וצריך להתחיל לטפס מחדש. מצד אחד אני שמחה שהכל תקין (לפחות כל הסיבות שיכולות להיות בנו, לגבי העוברים שלא צלחו לא יודעים), מצד שני, חוסר הוודאות הוא גדול. בגלל שזה תהליך שאין לי שליטה עליו החרדה היא גדולה. זה בעיקר מתגבר בימים לפני קבלה/אי קבלה של המחזור. אלו ממש הימים הנוראיים. אני כל הזמן מנסה לנתק את עצמי מהתוצאות אבל ההתרסקות היא קשה בכל מקרה. אני מעוניינת בהריון אבל גם יודעת שאני מאד אפחד שהוא יגיע ושוב לא יהיה לעובר דופק.
    זה מתיש....

לקביעת תור
    סגירה
    פחד בעקבות הפלות חוזרות

הוספת תגובה

• פחד בעקבות הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר נועה ברק
    13/08/2011

שלום לך
    אני מבינה שקשה לך. חוסר הוודאות מקשה מאוד על ההתמודדות.
    חווית כמה אכזבות ועובדה זו מהווה בשבילך איום אליו את מגיבה בצורה נורמלית- מתח וחרדה.
    ביופידבק הוא רעיון טוב. ממליצה גם שתקבלי תמיכה- או מגורם מקצועי, או קבוצת תמיכה של נשים שעברו חוויות דומות או אפילו שיחה עם אדם קרוב שעימו את יכולה להרגיש חפשיה לדבר על חששותיך ולפרוק מתחים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    דליה
    08/08/2011

שלום רב,

ראיתי שבאחת התשובות לשאלות שמישהי שלחה כתבת לה "קחי בחשבון שלחץ וחרדה מתמשכים גובים מחיר". (היא היתה בתחילת הריון)

אני חויתי לחץ וחרדה מתמשכים חודש שלם בחודש חמישי וכעת מטופלת בציפרלקס 10 מ"ג ומרגישה טוב.

מה זה אומר גובים מחיר?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד``ר נועה ברק
    10/08/2011

שלום דליה
    ממליצה על הספר הריון, העולם הפנימי, יונה רפאל לב.
    תוכלי למצוא בספר אינפורמציה רבה ממליצה גם על הספר לידתה של אם מאת דניאל סטרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

דליה
    10/08/2011

שלום נועה,

מבחינת מי החרדה גובה מחיר? ברור לי שמבחינתי אך מה זה יכול לגרום לעובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר נועה ברק
    13/08/2011

שלום דליה
    עד כמה שידוע לנו אין נזק לעובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפידורל וציפרלקס
    רוני
    08/08/2011

האם יש מניעה לקחת אפידורל בלידה כשאני משתמשת בציפרלקס?והאם כדאי להפסיק את הציפרלקס כמה שבועות לפני הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    אפידורל וציפרלקס

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר נועה ברק
    08/08/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פסיכיאטריה' id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בהריון
    לילך
    05/08/2011

הריון ראשון ויקר אחרי טיפולים, שבוע 22, לאחרונה החלו לי בלילות נדודי שינה ומין פאניקה קלה שמזכירה התקף חרדה קל. אני לא לגמרי מאבדת את העשתונות אבל יש לי מועקה בחזה ואני לא מצליחה להירדם. בעבר סבלתי מחרדות ואחרי טיפול פסיכולוגי ממוקד וכמה פעמים בודדות בהן נעזרתי בחצי כדור קלונקס, התגברתי וזה עבר.
    כיום בהריון ברור לי שיש לי הרבה מחשבות טורדניות, גם לגבי ההריון, לגבי הלידה וכל מיני שינויים שאני עוברת כרגע בחיים. הרופא שלי אישר לי לקחת חצי כדור ואבן אם הנדודי שינה והחרדות חסרי שליטה. אני מנסה לעבוד על עצמי במחשבות חיוביות, ובעזרת אנשים קרובים ולסגל לעצמי את התובנות שהטיפול הפסיכולוגי אז הקנה לי. וזה עוזר חלקית, אני לא נלחצת מאוד בלילות, רק קצת דפיקות לב ואי שקט שמונעים ממני לישון. הייתי רוצה עצה מכם האם כדאי לי לחזור לטיפול פסיכולוגי. מצד אחד בעבר זה מאוד עזר לי, מצד שני אני לא כל כך רוצה להישאב לזה שוב, לא רוצה לקטלג את עצמי כחרדתית ומעדיפה לטפל בזה בעצמי. ברור לי שזה לגיטימי שבתקופה בחיי היום יהיו לי חששות ואולי עם עבודה עצמית ובעיקר בעזרת העובדה שאני לא אתן לחרדה כל כך הרבה מקום בחיי אצליח למדר אותה. מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בהריון

הוספת תגובה

• חרדות בהריון - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    07/08/2011

נראה שקיימת אצלך מודעות מדוייקת באשר לחרדה שאת חווה לעצמתה ולדרכה כמו גם יכולת מרשימה לעבוד עם מה שלמדת בטיפול הממוקד.
    מתקבל מדברייך הרושם שהחרדה תחת שליטה ושאת מצליחה לרסן ולמתן אותה. יחד עם זאת, החשש מפני "הישאבות" לטיפול איננה ברורה. מדברייך עולה שבעבר הפקת הרבה תועלת מטיפול ממוקד ולכן לא מובן מדוע חוששת להישאב כרגע.
    כל עוד את מצליחה לשלוט בחרדה כפי שעכשיו הרי נראה שזה מספק אותך אולם פניה חוזרת לטיפול (רצוי לאותו מטפל/ת), עשויה לתת חיזוק במקרה הצורך ואיננה טומנת בחובה סכנת הישאבות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון ולא חשה שמחה
    מירי
    01/08/2011

שלום רב, אנחנו כבני 32 ונשואים המון זמן,לפני כשבוע נכסתי להריון,מצד אמד מתוכנן ומצד שני ממש לא מיהרנו עם זה, מאז שנכנסתי להריון איני חשה שמחה ומרגישה אשמה שאין לי רגשות אימהיים בכלל,רציתי להכנס להריון כי לא ראיתי את עצמי לבד ללא ילדים,אך לעומת זאת אף פעם לא מיהרתי ולא היה לי חשק אדיר לילד,מדאיג אותי שאני לא מרגישה כלום ומפחיד אותי שאני לא אתחבר לילד לאחר הלידה?פליז תעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    בהריון ולא חשה שמחה

הוספת תגובה

• בהריון ולא חשה שמחה - תגובה

ד``ר נועה ברק
    03/08/2011

שלום קרנית
    את מעלה קונפליקט שאיני יודעת את מקורו בין הרצון להיות אם לבין הרצון להשאיר את המצב כפי שהוא-זוגיות ללא ילדים.
    מאוד ממליצה שתפני לטיפול על מנת שתוכלי לברר את הקונפליקט ולהיות שלמה ושמחה עם ההריון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת תרופות נוגדי חרדה בהריון
    חרדתית
    21/07/2011

שלום, אני חרדתית כבר יותר משנתיים, הסיבה לחרדהאינה ברורה, ואינה חד משמעית.
    אני נוטלת תרופה קבועה- ציטלופרם - 2 כדורים (נדמה לי שזה 4 מג סה"כ)
    גיליתי שאני בהריו - שבוע 7 -
    האםעלי להמשיךעםהכדורים? האם יש חשש לפגיעה בעובר?

בנוסף- בהתקפי חרדה אני נוטלת (עפ"י הוראת רופא) קלונקס-
    מה עלי לעשות בהתקף, האםלקחת אתהכדור? חצי ממנו?

כרגע אני חרדה לחרדה -
    חייבת תשובה דחוף.

הוספת תגובה

• נטילת תרופות נוגדי חרדה בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    22/07/2011

שלום לך,
    ממליצה שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך.
    את מוזמנת גם להתקשר לשרות הטרטולוגי של משרד הבריאות ולקבל אינפורמציה מדויקת לגבי התרופות בטלפון 02-6243669.
    ממליצה גם שתפני לפסיכולוג שיעזור לך לרכוש כלים לא תרופתיים לעזור לעצמך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מהלידה
    תמארה
    21/07/2011

אני בשבוע 35 הריון שני . הלידה הראשונה הייתה בניתוח קיסרי ההתאוששות מהניתוח היתה קלה יחסית.
    הריון שני לאחר טיפול בהפריה חוץ רחמית. לפני הכניסה להריון נטלתי ציפרלקס עקב התקפי חרדה לחצי שנה, והטיפול עזר לי מאוד ,הפסקתי אותו מרגע שנכנסתי להריון.
    החל מהטרמסטר השלישי אני סובלת מחרדה בכל הקשור ללידה ולטיפול בתינוקת. אני מפחדת שאני איקלע למצב של דכאון אחרי לידה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהלידה

הוספת תגובה

• חרדה מהלידה - תגובה

ד``ר נועה ברק
    22/07/2011

שלום תמארה
    ממליצה שתתיעצי עם הרופא שלך. נשים רבות נוטלות ציפרלקס גם בהריון ואולי תרצי לשקול חזרה לטיפול תרופתי. הדאגה לגבי דכאון לאחר לידה יכולה להיות ביטוי לחרדה ולדאגנות שלך.
    במידה ואת מכירה תרגילי הרפיה כדאי לבצע אותם. במידה ולא, הליכה ברגל, שיחה עם אנשים קרובים, פעילויות מהנות יכולים להקל עליך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ בהריון
    שרית
    17/07/2011

היי, אני בסוף הריון ראשון, שבוע 39. השבועיים האחרונים היו קשים מנשוא, שעות רבות של בכי, פאניקה, לחץ, למרות שההריון תקין, הבית מושלם, זוגיות תומכת...
    אני לא מוצאת את עצמי, הלחץ והחוסר אונים גורמים לדיכאון, ולתחושה קשה שאני יורדת מהפסים...מישהי חוותה משהו דומה? מה אפשר לעשות לשיפור המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ולחץ בהריון

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ בהריון - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    19/07/2011

לשרית שלום, התחושה של "ירידה מהפסים" מאפיינת מצבי חרדה ובמובן מסויים עשויה להעיד על כך שאכן מדובר בחרדה. השבועות האחרונים של הלידה יכולים להיות נקודת לחץ שמושפעת הן מהצפיה ללידה וההורות והן מהעומס הגופני של השלב הנוכחי. בשלב מתקדם זה מומלץ לנסות לחשוב באופן חיובי על ההיבטים החיוביים של הלידה וההורות כמו גם על התינוק/ת שצפויים להגיע. תרגילי הרפיה, יוגה להריון ושיחה עם חברה או בת משפחה גם חשובות למערך התמיכה.
    באם תחושותייך ימשכו להפריע בעצמה כזו גם בשבועות שלאחר הלידה מומלץ אז להתייעץ עם פסיכולוג.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מראש
    מתעניינת ..
    07/07/2011

שמתי לב שיש הרבה כתבות על נשים שנכנסות לדיכאון אחרי לידה למה זה קורה ? האם זה גנטי או שזה נובע מסביבה לא תומכת סביב אותם נשים?

לקביעת תור
    סגירה
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תודה מראש - תגובה

ד``ר נועה ברק
    07/07/2011

בעיות פסיכיאטריות הקשורות להריון ולתקופת הפוסט פארטום נפוצות ביותר. אחוז הנשים ההרות הסובלות מתסמינים חרדתיים או דיכאוניים נע בין 10% עד 26%. . חלקן, ימשיכו ויסבלו מהם גם לאחר הלידה. באחד המחקרים נמצא של-46% מהנשים שסבלו מתסמינים דכאוניים במהלך ההריון סבלו מתסמינים דומים בשבועות שלאחר הלידה גם תסמינים חרדתיים בהריון מהווים גורם סיכון להתפתחות דיכאון לאחר הלידה. נמצא שנשים עם תסמינים דיכאוניים וחרדתיים בהריון סבלו יותר מבעיות גופניות בזמן ההריון, נזקקו ליותר ימי מחלה בזמן ההריון וביקרו יותר אצל רופא הנשים. נשים אלה הביעו יותר פחד ודאגה לקראת הלידה עם עליה בשיעור הניתוחים הקיסריים המתוכננים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה