מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה והפלותלימור08/11/2011
שלום
לפני ארבעה חודשים עברתי הפלה טבעית. זה היה טראומטי מאד, גופנית ונפשית. בעקבות ההפלה התחלתי ללכת לטיפול נפשי. אני מנסה להכנס להריון, אבל כמעט תמיד לפני מחזור יש לי התקפי חרדה. האם התקפי חרדה יכולים לגרום להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה והפלות - תגובה
ד``ר נועה ברק09/11/2011שלום לימור
התקפי חרדה לא גורמים להפלות . אמנם מדובר בתופעה מאוד לא נעימה ומבהילה אך לא מסוכנת.
אני שמחה לשמוע שאת בטיפול ומקווה שבקרוב תרגישי שינוי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות בהריוןמיטל29/10/2011
אני כל תקופת ההריון בלחץ וחרדות לבראותו של העובר וגם מהלידה כל מיני מחשבות זה מגיע למצב שאפילו מרוב התחושות האלה אני לא רגועה ועצבנית
השאלה שלי היא :
האם זה דבר נורמלי? והאם זה יכול לפגוע בעובר ? בהתפתחותו במהלך החיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות בהריון - תגובה
ד''ר גיל הלפרין29/10/2011למיטל שלום,
חשש בנוגע לבריאותו של העובר מאפיין פעמים רבות את תקופת ההריון. יחד עם זאת כאשר זה הופך לחרדה קבועה ומתמשכת מדובר בבעיה. הבעיה המרכזית קשורה באיכות החיים שלך ופחות בזו של העובר.
ניתן לטפל ביעילות בחרדה כזו על ידי טיפול התנהגותי קוגנטיבי ולעיתים בשילוב של טיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לטיפול והתייעצות אצל פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי לוחץ עליי להיכנס להריוןש.24/10/2011
שלום,
אני נשואה כבר שלוש שנים, בת 28. בעלי באמת מקסים ותומך אבל הדבר
היחידי שקשה לי איתו הוא הרצון שלו שנביא ילד. אני מאוד לא רוצה להביא ילד
כרגע. אני רק חושבת על ההריון ועל זה שיהיה משהו בתוכי והמחשבה הזאת
מאוד מפריעה לי. פשוט לא יכולה לדמיין שיתפתח בתוכי יצור חי, זה נשמע
לי מפחיד. אני יודעת שיתכן שיש לי בעיה, ואני לא יודעת למי לפנות כדי לטפל בזה.
אני מרגישה שאני מאכזבת את בעלי, שהוא בן יחיד, ואני מתארת לעצמי שגם
ההורים שלו רוצים נכדים. לא יודעת מה לעשות.
תודה 3>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי לוחץ עליי להיכנס להריון - תגובה
ד''ר גיל הלפרין24/10/2011השאלה שמתעוררת מדברייך קשורה במקור הבעיה.
האם מדובר בקושי שלך עם הרצון של בעלך או האם את חווה ותופסת את חוסר העניין שלך בילד כבעיה?
כמובן שיתכן שילוב של השניים.
אם עיקר הקושי שלך הנו בינך לבין עצמך מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי שם תוכלי לבחון את רגשותיך, מחשבותייך והעמדות שלך בנוגע להורות ואמהות.
רגשות מעורבים וספק באשר להבאת תינוק מהסוג שאת מתארת עשויים להעיד על כך שטרם הגיע זמנך ופשוט אינך מוכנה/בשלה לכך, יחד עם זאת ספק כזה עשוי גם להיות קשור בגורמים מורכבים יותר. את כל זה ניתן ואצוי לברר עם עצמך בטיפול.
אם לעומת זאת הדברים ברורים לך בינך לבין עצמך הרי שהמוקד נמצא בזוגיות.- במצב זה יתכן שמספר פגישות עם מטפל זוגי עשוית לסייע לדיון קונסטרוקטיבי בעניין זה בתוך הקשר הזוגי.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץשירן13/10/2011
שלום רב
אני בשבוע 26 להריון ומי תחילת ההריון אני ממש לחוצה וחרדה לבריאותו של העובר שלי לא רגועה בכלל דואגת מהלידה מהכלללל כול מיני מחשבות ......
השאלה שלי האם זה יכול להזיק לעובר שלי או במשך חיוו שהוא יצא ?
מה הממלצה שלך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ - תגובה
ד``ר נועה ברק14/10/2011שלום שירן
הדאגנות שאת מתארת מפריעה לך בעיקר ואולי גם לסובבים אותך . נראה שהמחשבה על נזק לעבר היא חלק מאותה דאגנות. אפשר ורצוי לטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש עדויות שזה גורם למום בתינוקא08/10/2011
תחפשו
celexa lawsuits* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עדויות שזה גורם למום בתינוק - תגובה
ד''ר גיל הלפרין10/10/2011ככלל,
מכשירים ותכשירים שאינם מגובים במחקר ואישורים רשמיים עשויים להיות עם סיכון לא ידוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אלפא סטיםטליה05/10/2011
בס"ד
ד"ר הלפרין שלום וברכה,
רציתי להתייעץ איתך על מכשיר בשם "אלפא סטים" שמיובא לארץ ע"י ד"ר
דניאל ביביאן. המכשיר עובד על גלי מח וכביכול מיועד להקל ולהפחית חרדה,
דיכאון,נדודי שינה,וכאבים. אני סובלת מהתקפי חרדה ולאחרונה די מתעניינת במוצר
,המוצר די יקר,וזו למעשה התלבטותי היחידה,כשאיני בטוחה ברמת האפקטיביות שלה.
האם אתה מכיר את המוצר??? האם הוא אפקטיבי לדעתך? ובכלל,אם למישהו בפורום
יש נסיון או הכרה עם המוצר,אשמח מאד לקבל חוות דעת!
בברכה,ותודות מראש,דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אלפא סטים - תגובה
ד''ר גיל הלפרין05/10/2011לטליה שלום,
אינני מכיר את המכשיר או את יעילותו.
מה שאני כן מכיר זה שקיימת אפשרות, מגובה במחקר מקיף ומעמיק, לטפל ביעילות בדיכאון וחרדה.
המחקר והנסיון הקליני מצביעים על כך ששילוב של טיפול פסיכולוגי (התנהגותי קוגנטיבי) וטיפול תרופתי יעילים בהפחתה משמעותית של תסמיני חרדה ודיכאון.
ממליץ לך לפנות לערוצי טיפול מוכרים ונתמכי ראיות שיכולים לסייע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה קשים במקומות הומיםטליה02/10/2011
בס"ד
שלום וברכה,
רציתי לשתף ולהתייעץ לגבי המצב שבו אני נמצאת.
אני אם ל 3 ילדים נפלאים,נשואה לבעל טוב ומתחשב,והחיים שלי בסה"כ נעימים
וטובים.
אני אישה די שמחה וסימפטית ומאד מאד חברותית ותקשורתית.
מזה כ 8 שנים אני סובלת מהתקפי חרדה במקומות הומי אדם,והדבר מאד מאד מקשה
ןמעיק על תפקודי בחוץ.
איני יכולה סתם ככה לקחת את הילדים לסיבוב לקניון, לא חושבת על לנסוע לבד בתחבורה ציבורית,ועל לנהוג אין מה לדבר בכלל...
בעבר,הייתי אישה מאד פעילה,נוהגת,עצמאית ולא תלוטית כמו היום.
אני מאד משתדלת כן לצאת ולנסות להתמודד עם הבעיה ולא לברוח ממנה אבל לפעמים מתייאשת וממורמרת לאור המצב והשלכותיו.
הדבר גורם לי לצער ויאוש רב ואני מרבה לבכות על הכרית כשכולם ישנים.
לאחרונה,בעלי מאד לוחץ בעניין הבאת ילד נוסף...
מצד אחד אני יודעת שהשעון הביולוגי מתקתק (אני בת38) ואם לא אחליט עכשיו,
אני עלולה לפספס את הרכבת,ומצד שני אני פוחדת שמא החרדה תתגבר ואצטער
ואם אחליט ללכת על כל הקופה.
כמו שציינתי,בעלי הוא אדם טוב לב ומתחשב אבל לא כל כך תומך בי נפשית ורגשית
וולא מרבה לחבק וללטף ולהיות שם איתי-כשאני זקוקה לו.
מה עוד,הוא אדם מאד לחוץ,מלחיץ ונוטה להרים את קולו...
אני מטופלת בפקסט 20 מ"ג ביום,ולא מוכנה להגדיל המינון.
אנא,עזרו לי להחליט בחכמה -מהבט רפואי
האם ישנה אפשרות שחרדה תתגדל ותחריף אחרי לידה נוספת?? מה הסיכויים
ברמת הסיכון שאני עלולה לקחת? ובכלל מה דעתכם על הסיטואציה?שנה טובה ותודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה קשים במקומות הומים - תגובה
ד''ר גיל הלפרין03/10/2011לטליה,
התקפי החרדה שאת מתארת ניתנים לטיפול באמצעות שילוב של טיפול תרופתי (אותו את מקבלת) וטיפול פסיכולוגי (התנהגותי קוגנטיבי) שעלייך להוסיף לתפריט.
השילוב של תרופות עם טיפול פסיכולוגי יעיל בכ - 80% מהמקרים ויכול להוביל לצמצום משמעותי ביותר בחרדה ולאפשר לך לקבל בחזרה את עצמאותך ואת אותו חלק בחייך שמצטמצם עקב החרדה.
טיפול בסמפטום כזה איננו ממושך (יכול לקחת כ - 20 פגישות לערך) ובמהלכו תוכלי גם לחשוב על הבאת ילד נוסף לאור השינוי שאת צפויה להרגיש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס עם החדרת אצבערון28/09/2011
אני לא יודע אם זה שייך לפה אבל אם כן אני אשמח לתשובה מיידית
קיימתי יחסי מין מלאים עם קונדום ובוודאות גמרתי בתוכו
השאלה שלי היא לפני שהלבשתי את הקונדום נגעתי מספר פעמים (שפשפתי)
באיבר המין ובנוסף השתפשפתי על איבר מינה של הבחורה ללא חדירה ! ואז לאחר מכן הלבשתי את הקונדום ואז לאחר הגמירה שטפתי ידיים עם סבון ולאחר מכן החדרתי אצבעות לאיבר מינה של הבחורה האם יש חשש שהעברתי לה זרע????
אני חושב על זה מספר ימים ולחוץ כולם אומרים לי לא לדאוג כי קיימתי יחסים עם קונדום אבל מה שמלחיץ זה כל מה שעשיתי מסביב.. אני אשמח לתשובה מיידית תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס עם החדרת אצבע - תגובה
ד''ר גיל הלפרין03/10/2011הי רון
זה לא הפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת אצבע - היריון?מעיין22/09/2011
שלום רב...לא ידעתי אם לרשום את זה פה אבל פה זה היה נראה לי הכי קשור...
אני בת 22 וחבר שלי בן 25...אני וחבר שלי התמזמזנו..הוא גמר ונשאר לו זרע על האצבעות...את האצבעות האלה הוא החדיר לי...רציתי לדעת עם אפשר דרך חדירת האצבעות להיכנס להיריון? תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק22/09/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונפליקטים -הריון ראשוןרגב15/09/2011
שלום רב,
אני לא יודעת אם הפורום הזה פעיל עדיין אבל אני אנסה בכל זאת....אני בהריון ראשון בת 31 חודש רביעי, לאחרונה התגלתה אצלי היפרדות קרומים שהצטמצמה מעט ועתה היא 13X84 מ"מ, הבנתי שזה לא מעט, בנוסף יש לי גם שליה נמוכה. מאז שגיליתי את זה נכנסתי לדכדוך לגביי הכל הזוגיות שלי הלימודים והקריירה, פתאום אין לי את עצמי בכלל ואני לא יודעת מה קרה, בעקבות המצב אני ובן זוגי גם לא יכולים לקיים יחסים ונראה לי שזה מרחיק אותו ממני...אני לא יודעת מה קרה אבל אני לא מצליחה לצאת מהמצב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונפליקטים -הריון ראשון - תגובה
ד``ר נועה ברק16/09/2011שלום רגב
את מתארת סימפטומים שיכולים להצביע על דכאון . יש שינוי מאוד גדול בחייך ושינויים יכולים ליצור מתח ותגובות רגשיות קשות גם אם הם שינויים רצויים וחיוביים. יתכן גם שההבנה שלא הכל מושלם השפיעה עליך . תגובות כאלו הן טבעיות, אינן מצביעות על חולשה נפשית או על הפרעה קשה.ממליצה בחום שתפני לטיפול כדי לעבד את רגשותייך ולהמשיך בהריון בתחושה טובה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה+או.סי וציפרלקס בהריוהחרדתית14/09/2011
שלום לכולם
אני בת 27
לוקה באו.סי די והתקפי חרדה
מזה 7 שנים נוטלת 15 מ"ג ציפרלקס וחצי כדור קלונקס על בסיס יומי
זהו הריוני הראשון, אני בשבוע 14
התייעצתי עם המרכז הטוקסיקולוגיה אשר הנחו אותי להיגמל מהקלונקס.
כשניסיתי לעשות זאת, התקפי החרדה, שגם כך התעצמו בזמן ההריון רק החריפו.
מצד שני, אומר הפסיכיאטר שלי כי זוהי כמות מזערית וכי להיות במצב תמידי של חרדה ולחץ גורם לעובר ולי נזק גדול יותר.
אתמול נתקפתי בחרדה שארכה 5 שעות וכללה הזעות, גלי חום ודופק מואץ - כרגיל!
אחרי התייעצות לקחתי כשור קלונקס...
האם אני נוהגת כשורה???
מה עלי לעשות?
האם רסקיו יעזור במצבי?
אילו פתרונות נוספים וטבעים עלי לשקול?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה+או.סי וציפרלקס בהריו - תגובה
ד``ר נועה ברק15/09/2011שלום,
אני מבינה שאת מאוד סובלת והרופא שלך אישר לקחת כמות קטנה של קלונקס. אם את בוטחת ברופא סימכי על המלצותיו.
יש דרכים טבעיות לשלוט בחרדה ומאוד מומלץ שתרכשי מיומנויות אלו.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהחלט יכול לעזור. גם טיפול ביופידבק המוצע במרפאות המשלימות של קופות החולים יכול לעזור.
לגבי הרסקיו- מדובר בתרופה טבעית עדינה. את מוזמנת לנסות ולבדוק אם היא מקלה עליך.
פעילות גופנית מותאמת להריון יכולה גם היא להקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בחודש שמינידניאל13/09/2011
וכל יום שעובר אני נהיית יותר לחוצה.
האם אני יכולה ליטול תרופות הרגעה בחודש מתקדם זה? אני פשוט מתמוטטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בחודש שמיני - תגובה
ד''ר גיל הלפרין14/09/2011הי דניאל,
בטרם את פונה לטיפול תרופתי הייתי ממליץ לנסות טכניקות של הרגעה עצמית, ולהיוועץ בפסיכולוג שיוכל לסייע בכך.
ניתן להיעזר בטיפול תרופתי נוגד חרדה אולם לוקח לזה מספר שבועות עד שמתחיל להשפיע כך שלא נראה שיש לך את הזמן להמתין.
בכל מקרה כדי לקבל עזרה על מנת להגיע ללידה במצב בו את מרגישה רגועה יותר .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה אחרי לידהמיכל01/09/2011
אני בת 37, אם ל-3 ילדים קטנים. לפני כשבוע וחצי ילדתי את בני השלישי.כיומיים לאחר החזרה הביתה מביה"ח התחלתי לסבול מסוג של התקפי חרדה - בכל ערב, לאחר שהילדים הולכים לישון (סביב 22:00) אני מתחילה לסבול מקלסטרופוביה, קוצר נשימה, תחושה כאילו שהקירות "סוגרים עלי". ההתקף נמשך כשעתייפ, אולם עושה רושם שכשאני מיניקה, חלה הטבה ורגיעה. האם יתכן כי הנ"ל נובע מחוסר איזון הורמונלי? למי עלי לפנות לעזרה? יצויין כי בעבר לא סבלתי משום חרדה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה אחרי לידה - תגובה
ד''ר גיל הלפרין03/09/2011למיכל שלום,
יתכן והחרדה שאת חווה נובעת משילוב של גורמים פסיכולוגיים הקשורים בהגעתו של ילד חדש למשפחה ומגורמים הורמונליים.
העובדה שהנקה מקילה עלייך מהווה אינדיקציה חיובית.
הואיל ומדובר בימים הראשונים שלאחר הלידה נסי להתמקד כמה שיותר בתינוק החדש, בהנקתו ובמחשבה על היבטים החיוביים של הולדת ילד.
אם החרדה נמשכת מעבר לשבוע שבועיים נוספים מומלץ לפנות לקבלת טיפול. הטיפול המיטבי בהפרעות חרדה משלב בדר"כ טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי. את הטיפול התרופתי הראשוני ניתן לקבל גם מרופא המשפחה. באשר לטיפול פסיכולוגי קיימות מגוון אפשרויות, הן במשרד הבריאות (המתנה ממושכת), הן דרך קופות החולים והן באופן פרטי.
בכל מקרה חשוב לדעת שניתן לטפל ביעילות בתופעות של חרדה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה, מחשבות טורדניות..ענת30/08/2011
צהריים טובים. זהו הריוני השלישי. עד להריון הראשון מעולם לא ידעתי מה זו חרדה..ובטח שלא מחשבות טורדניות.., אולם מאז הלידה הראשונה יש לי מחשבות טורדניות וחרדה לבריאות יקיריי..ובעיקר ילדיי. עד היום הסתדרתי "לבד..," כשהבנתי שאני חווה התקפי חרדה קלים ידעתי תמיד לקשר לסיבה והצלחתי איכשהו להרגיע את עצמי. היום אני בתחילת הריון שלישי. בשבועות הראשונים הייתי בהיי וכאילו הבטחתי לעצמי שאני לא אפול לשום חרדה..אהייה אופטימית ואחשוב חיובי. בתוכי ידעתי שמתישהו יהיה המשהו שיעורר את הפחדים. לצערי חששותיי לא איכזבו. השבוע פגשתי מכר. התחבקנו ונשקנו על הלחיים כדרכי מכרים טובים. אחכ הסתבר לי שמכר זה עבר יומיים קודם טיפול כימותרפי. באותו רגע הרגשתי כאילו אני עומדת להתעלף ופחד משתק עבר בי. התחלתי לדמיין בראשי מחשבות שכן כימותרפייה מונעת חלוקת תאים והנה אני בהריון, ולא שינה לי כלל שלא אני חלילה עברתי זאת. קראתי באיזה מקום שהגוף מפריש את החומר גם דרך רוק וזיעה. בתוכי ידעתי שאין לי סיבה אמיתית לדאגה אבל איכשהו לא הצלחתי להתגבר על המחשבות הטורדניות. (אם בכל זאת משהו עבר.." , "למה הייתי צריכה לנשק אותו.." וכו. התקשרתי למכון הטרטולוגי ובאופן חד משמעי נאמר לי שם שזה "חסר חשיבות לחלוטין ולא קורה כלום לעובר", דיברתי גם עם פרופסור..לאונקולוגייה שאמר אותו דבר שאין בזה שום סכנה באופן חד משמעי ושאין כל מניע להתחבק ולהתנשק.. מה שמטריד אותי כרגע, זה שלמרות ששני מומחים ספציפיים אמרו לי שאין כל סכנה ושאסיר דאגה מליבי, כאילו נרגעתי לדקה אבל איכשהו בראש אני כל הזמן חושבת על זה..אני עסוקה בסיטואצייה הזו 24 שעות ביממה. הראש אומר שזה טיפשי אבל אני לא מצליחה להשתלט על המחשבות. מעולם לא נזקקתי לטיפול תרופתי כלשהו, גם התקפי החרדה שהיו לי היו מינוריים ותמיד תפקדתי מצויין..אני לא מצליחה להבין מה קורה לי עכשיו.., האם זה מה שנקרא מחשבות טורדניות..?, כיצד אוכל לעזור לעצמי ולעבור הריון קל ובריא, אני כל כך רוצה להנות מההריון האחרון ולא לשקוע בחרדות שאין לי כל שליטה עליהן..,
אשמח לתגובתכם. לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה, מחשבות טורדניות.. - תגובה
ד``ר נועה ברק31/08/2011שלום לימור
את מתארת מחשבות טורדניות וחרדה שעיקרה דאגנות.
אין שום סכנה בכך שהתנשקת או התחבקת עם אותו אדם.
המחשבות שלך אינן רציונליות .הדרך שתארת להתמודדות קרי ויכוח עם המחשבות היא טובה ויכולה להקל.
את מוזמנת לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי שישפר את את דרכי ההתמודדות, יתן לך כלים ויעזור לך לעבור הריון קל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת31/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים בלילה על דימומים והפלהגיתית26/08/2011
המקרה שלי קצת מוזר.לפני כשלושה חודשים הייתי בהריון שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 6. יום לפני שהיה לי דימום, היה לי חלום בלילה שבו אני מדממת ואכן יום למחרת התחיל אצלי דימום וזה יסתיים בהפלה.
כרגע אני שוב בהריון שבוע 9 והחלומות על דימומים לא מפסיקים. מידי כמה ימים יש לי חלום שאני מנגבת עם נייר טואלט ורואה דם ואז אני מתעוררת. אני ממש בחרדות מכך מפני שהחלום בהריון הקודם יתממש. האם יש דרך להפסיק את הסיוטים האלה, האם זה טבעי, מה לעשות?.
אני רק רוצה לציין שעל פניו נראה שההיריון תקין (פעם אחרונה נבדקתי לפני שבועיים וראו דופק), החלומות התחילו לי מיד כשגליתי על ההיריון החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים בלילה על דימומים והפלה - תגובה
ד``ר נועה ברק28/08/2011שלום גיתית
החלומות שאת מתארת יכולים להיות קשורים לחרדה שלך. מכיוון שהיתה הפלה , את חוששת שגם הפעם תהיה הפלה.
החלומות הם תמונה של חיי הנפש. ממליצה שתפני לטיפול אם החלומות ממשיכים להטריד ואת לא מצליחה להרגע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)