מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלולות וקונדוםלירן04/09/2012
שלום, אנחנו זוג בני 19, מאוד מפחדים מהריון ולכן משתמשים בשני אמצעי המניעה
האם זה נכון? או אולי מיותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וקונדום - תגובה
ד''ר גיל הלפרין04/09/2012למיטב הבנתי שימוש בשני אמצעי מניעה יחד איננו נחוץ כל עוד השימוש שנעשה באחד הנו בהתאם להנחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל
דנה05/09/2012מגיע לכם כל הכבוד על האחריות!! שנית אני חושבת שאם את נוטלת גלולות בשעה קבועה בלי לפספס ולדלג - הצורך בקונדום הוא די מיותר (אלא אם כן הסיבה לשימוש בקונדום הוא מניעת הדבקות במחלות ואז הוא הכרחי). וסתם שתדעי שבמידה וקרה ששכחת גלולה או שנקרע הקונדום - יש גלולה שמונעת כניסה להריון נורלבו שמה (האמת היא שיש גם את הפוסטינור אבל היא יקרה יותר מהנורלבו), היא לא משמשת כאמצעי מניעה אלא רק במצבי חירום - תמיד טוב לדעת שיש אופציה כזו...חוץ מזה נראה לי שאת מספיק אחראית כדי שמצבים כאלו לא יקרו לכם ;)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי ,אני משתגעת....ס.25/08/2012
לא רוצה לחלום יותר, אני כל יום מתעוררת עם מליוני חלומות שאני נזכרת בהם רובם סיוטים אני כל הזמן בוכה ובדכאון מהמצב הזה הרבה פעמים מופיע לי אנשים שאני מכירה כמו קרובי משפחה , חברים בחלום ואז הם מופיעים ביום לאחר מכן או שמתקשרים או שאני פוגשת אותם וזה מפחיד אותי אם בכלל זה מתגשם מה עם הסיוטים שאני חולמת ?!!!! האם זה בגלל שאנשים הם חיים סביבי ואני כמעט בקשר איתם תמיד!!!! יש גם שמופיעים ואני לא רואה אותם יום לאחר מכן
אבל למה זה קורה לי כשאני בהריון ? למה מופיעים לי כל כך הרבה סיוטים וחלומות רק במהלך ההריון והם ברורים תמיד!!!!!!!!!! אני מדוכאת אני מתה מפחד מהחלומות זה באמת מתחיל לפגוע בתפקוד שלי כנראה כל הריון אני צריכה לעבור את זה ,ההריון הראשון גם היה לי הרבה סיוטים ,ההריון עצמו הפך לסיוט בחיים שלי אך אני רוצה להביא ילדים לעולם !!!!!!!!! מה אני אעשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה!!!!!!!!!!
ס.27/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמאס לי ,אני משתגעת.... - תגובה
ד``ר נועה ברק27/08/2012שלום לך
את נשמעת במצוקה גדולה. לא ברור אם רק בהריון מופיעים סיוטים
בכל מקרה כדאי שתפני לרופא שלך ותחליטו יחד כיצד לפעול. יש הרבה אפשרויות: טיפול תרופתי, שיחות, קבוצת תמיכה ועוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בהריוןר21/08/2012
שלום,
אני בשבוע 23, ולצערי אני סובלת מחרדות לא פשוטת במהלך ההיריון שיצורות אצלי מצבי לחץ,
לדוגמה אתמול בעלי ואני רבנו עקב אי הסכמה שנבעה מחרדה שלי לגבי ההתנהגות שלו בעתיד, הגעתי למצב של בכי וצעקות. אחרי שבכיתי וצעקתי הרגשתי תנועות חזקות של העובר, נכנסתי לחרדה איומה שאני פוגעת בעובר. האם מקרים כאלו יוצרים נזק? בנוסף אשמח על המלצה למטפלת שיכולה לעזור בשיחות כדי לעבור את התקופה הזו.
תודה,
ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בהריון - תגובה
ד``ר נועה ברק21/08/2012שלום לך
את מתארת הרבה מתח וחרדה והחשש שלך מובן אולם הסיכוי שהתינוק יפגע אינו גדול. לעומת זאת, את מאוד סובלת,
איני יודעת היכן את מתגוררת אך את מוזמנת לפנות לקופת החולים שלך. לכל הקופות יש מטפלים. אפשרות נוספת היא לפנות לבית החולים בו את מתעתדת ללדת. בהרבה בתי חולים יש פסיכולוגים רפואיים שזהו תחום התמחותם. הטיפול ללא עלות . צריך טופס 17
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד דיכאוןכרמלה19/08/2012
אני לוקחת ציפרלקס ומתכננת להיכנס להריון. ברור לי שבמהלך ההריון צריך להפסיק לקחת תרופות. אבל בגלל ההיסטוריה שלי אני פוחדת שהמצב שלי ידרדר במיוחד אחרי הלידה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד דיכאון - תגובה
ד``ר נועה ברק20/08/2012שלום אליה
מומלץ להכנס ליעוץ הטרטולוגי של משרד הבריאות
נשים רבות ממשיכות להשתמש בציפרלקס גם בהריון
שוחחי עם הרופא שלך ותחליטו מה נכון לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוחכת גלולה כל יומיים בערךרוני08/08/2012
אני נוטלת גלולות יאז כבר מעל שנה ואין מצב שיש לי חפיסה שאני לוקחת במלואה במקרה הטוב אני שוחכת 4 בחודש!
במקרה הרע זה יום כן יום לא או יומיים כן יומיים לא !
יש לי חבר ואנחנו מקיימים יחסי מין כל יום!!!
באורח פלא אני לא נכנסת להריון ו! מה זה אומר? יש סיכוי שיש לי בעייה בפוריות????!!!
אני מקבלת מחזור בזמן !
אלא שעכשיו נותר לי שבוע עד לגלולות הלבנות וכבר קיבלתי מחזור בכאבי תופת.
ווווו בנוסף לכל זה צמחה לי פלומה של שיער בכל הגב העליון!
לדאוג? זה נורמלי השיער? הוא ינשור? יש מצב שאני לא אכנס להריון לעולם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוחכת גלולה כל יומיים בערך - תגובה
ד''ר גיל הלפרין09/08/2012לרוני,
מציע להפנות שאלתך לפורום גניקולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מחלומות בהריוןס.07/08/2012
טוב כתבתי את החששות שלי במקום לא נכון וקיבלתי תגובה שהלחיצה אותי יותר לכן חפשתי פורום שיתמוך ופניתי פה לאנשי מקצוע.
הבעייה העיקרית אצלי זה שמתחילת ההריון אני חולמת הרבה חלומות מוזרים שמישהו מנסה להפיל אותי.
אתחיל בהריון הראשון שהסתיים בהפלה כל הזמן חלמתי שמישהו רודף אחרי עם סכין וכלבים שחורים ואני רצה ואני בהריון ולא צריכה להתאמץ במציאות דימומים ובסוף יש הפלה.
הריון שני (שני הריונות לאחר IVF ) תאומים התחיל באותם חלומות עד שהתחלתי לחלום שהצמח שלי בבית מת ואז גיליתי לאחר דימומים באולטראסאונד שאחד העוברים הפסיק להתפתח ברוך השם השני נולד והוא כיום בן שנתיים.
אוקי החלטנו הריון שני לאחר פעמיים IVF נקלטתי ברוך השם ומה עכשיו !!! תפו תפו תפו אין דימומים ואין חלומות עד אתמול לאחר שאחותי ניסתה לשחק איתי לפני יומיים והרגשתי כאילו תכה אותי בבטן צעקתי בה שאני בהריון ואולי אקבל ממך בעיטה בבטן טוב הכל עבר בשלום לא באותו לילה אלא הלילה לאחר מכן חלמתי שהחברה שלי יושבת לי על הבטן ואני בהריון הרגשתי קצת כאב ורצתי לאמא שאמרה לי להירגע ולא יקרה כלום הבעיה כשקמתי החלום מאוד הלחיץ אותי מישהיא אומרת לי שזה "קרינה" משהוא אצל ערבים שמנסה להפיל נשים בהריון !!!!!! היא הלחיצה אותי יותר אני מאוד מודאגת מהחלום הבדיקה שלי עוד 3 ימים ולא יכולה לחיות בלחץ כך...מה לעשות עם חלומות כאלו ולמה אני חולמת כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מחלומות בהריון - תגובה
ד''ר גיל הלפרין07/08/2012לחולמת שלום רב,
החלומות שאת מתארת קשורים ככל הנראה לחרדות שמעסיקות אותך במהלך היום ואשר קשורות בפחד מפני אבדן ההריון. הפחד שלך מובן על רקע העובדה שעברת הפלות בעבר והמאמצים הרבים שנדרשת אליהם על מנת להיכנס להריון. כאשר מתעורר פחד כזה, הרי זה רק טבעי שהפחד יקבל ביטוי גם בזמן החלום.
החלומות איפה, הם דרך של הנפש לבטא פחדים, תקוות ומשאלות. החלום הוא פעילות מחשבתית ורגשית ואיננו מנבא את העתיד או את המציאות.
גם את חלומך האחרון ניתן להבין כך. הרי בחלום את מגלה שאת בהריון - יש קצת כאב אך להבדיל מחלומותייך הקודמים אין פה חלום של בהלה גדולה או חשש מהפלה אלא ביטוי לכך שאת בהריון ושזה מעורר באופן טבעי גם חרדה מסויימת.
לסיכום, החלומות אינם קשורים במציאות אלא בעולם הרגשות והמחשבות. כשאת חולמת זה הזדמנות שלך לבטא חששות ותקוות בזמן השינה. לכן, כשאת מתעוררת מחלום מפחיד הזכירי לעצמך שזה רק חלום, ונסי לחשוב מה זה מבטא. ההבנה בדרך כלל עוזרת להירגע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישתי בפחד בחרדה !!!!!!שלומי היימן05/08/2012
אשתי מפחדת לא רוצה . הנושא רגיש יש לה חרדה
ומצוה הפיזיולוגי לדעתי לא תקין יש לה עקמת בגב
מגיל ההתפתחות והיא לא אוהבת רופאים סובלת משניים
מילדות מפחדת להתישב אצל רופא שיניים
הלכנו לגנקולוג ולא הסכימה לסריקת מערכות
ניסינו בעבר לפני שנים לקיים יחסים מלאים אולי
ההיתי אובססבי מידי היום אנחנו ניחנסים לגיל 40 בספטמבר
ו7 שנים נשואים והסיפור עוד ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישתי בפחד בחרדה !!!!!! - תגובה
ד``ר נועה ברק06/08/2012שלום שלומי
לפי התאור שנתת יש כאן בעיית חרדה כללית
ממליצה שתפנו לפסיכיאטר כדי לבדוק אפשרויות טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל.....
שלומי היימן06/08/2012אבל אני מיואש דיברתי איתה על פסיכולוג אבל היא לא מעונינת
אבל אנחנו אוהבים אנחנו לא מודרכים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גלולותיפית23/07/2012
האם באמת יש סיכוי ולו המזערי ביותר להיכנס להריון למרות שנוטלים גלולות בצורה מסודרת ולא מפספסים? לכמה אחוז מהנשים זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גלולות - תגובה
ד''ר גיל הלפרין23/07/2012ליפית שלום,
אנא העבירי שאלתך לפורום גניקולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא שקטהיוליה13/07/2012
שלום! אני בהיריון שני שבוע 29 ויש לי חרדות לגבי בריאות ותקינות העובר, רוצה לציין שלמרות בדיקות גנטיות שיצאו תקינות לגמרי ולמרות כל הבדיקות שביצעתי עד כה עדיין יש לי חרדות ופחדים שמשהו אולי לא יהיה בסדר עם העובר.אני עובדת בעבודה ציבורית וכולם אומרים לי שיש לי בטן מה זה קטנה וזה לא תקין. אני מסננת אבל המחשבות בכל מקרה נכנסות לי לראש.איך אני מתמודדת עם זה,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שקטה - תגובה
ד``ר נועה ברק15/07/2012שלום יוליה
העיסוק בבריאות. והחשש שהעובר לא תקין למרות שהבדיקות תקינות יכול להצביע על התפתחות חרדה שהמרכיב העיקרי שלה הוא דאגנות .
למרות שאת מנסה להתעלם מהמחשבות הן מגיעות ומציקות
את יכולה לשוחח עם אנשים קרובים לעסוק בפעילות מרגיעה כמו יוגה או הליכה ברגל
לנסות לאתגר את המחשבות השליליות
אם לא יעזור מספיק מומלץ לפנות לאיש מקצוע שיוכל לעזור לך להתמודד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר? חרדותכרמל2906/07/2012
היי,
אני בהריון שני. הריון ראשון הסתיים בשבוע 18. מפחדת מאוד- לאורך כל התקופה מאז היוודע לי שאני בהריון (נוכחי בעזרת טיפול פוריות IUI וזריקות) אני בחרדות, סיוטים ופחדים שמקשים עליי להמשיך בחיים. את ההריון הראשון הפסקנו כי הייתה בעיה עם כליה. אני מאוד חוששת וכעת הבדיקות סקר והסקירה המוקדמת יצאו תקינות תודה לאל. אני בהתלבטות ויש לי בדיוק 4 ימים להחליט אם אני מגיעה לבדיקת מי שפיר- אני כרגע בשבוע 19. אין מי שיעזור לי להחליט- הרופאים לא נוקטים עמדה...
אני חייבת עזרה אשמח אם מישהו מכם יוכל לייעץ לי או לעזור לי לפחות... גם אם לא כאן בקליניקה או משהו כזה...
תודה סופ"ש נעים,
ממתינה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר? חרדות - תגובה
ד``ר נועה ברק08/07/2012שלום כרמל
אשמח ליעץ לך אך יש בפנייתך מעט פרטים
ממליצה שתפני לייעוץ מקצועי- יש שיקולים לכאן ולכאן אבל צריך להכיר אותך קצת ולדעת עוד פרטים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ברק
שירה2808/07/2012אני מנסה להשיג אותך בקליניקה. זה מאוד דחוף ואני צריכה עזרה עוד השבוע.
חסריפ פרטים אכן אבל קצת קשה להעביר הכל כאן ולכן שאלתי אם יש אפשרות בקליניקה שלך.
בברכה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מתקרבתהה27/06/2012
היי, אני מקווה שזה המקום הנכון לשתף את חששותיי, להרגיש הזדהות עם אחרים ואפילו לקבל עידוד או עזרה ממנהלי הפורום..
אני בחורה בת 19, הריון ראשון, מתחילה בעזרת השם שבוע 36 בעוד כמה ימים.
מאז שנכנסתי לגיל ההתבגרות היו לי בעיות עם המחזור, הוא היה מגיע פעם בכמה חודשים עם לא חצי שנה וכשהוא היה מגיע הייתי עוברת כאבי תופת, לפעמים הייתי מוצאת את עצמי נופלת על הרצפה ולא מצליחה לקום, על סף עילפון.
עברתי עשרות בדיקות אבל הגורם לבעיה לא נמצא וההמלצה היחידה שקיבלתי היא להתחיל לקחת גלולות נגד הריון שיסדרו את המחזור. אני לא אכנס לפרטים אבל בגלל נסיבות אישיות סירבתי.
היום אני מוצאת את עצמי מוכנה ומתרגשת לקראת הלידה, עברתי קורס הכנה ללידה עם בעלי שנתן לי עוד יותר ביטחון למה שיבוא ולפעמים כבר קשה לי לחכות אבל כידוע לכם בשבועות האלה מתחילות ההתכווצויות המפורסמות וכאבי המחזור שמבשרים על ההכנות של הרחם ללידה, בהתחלה התרגשתי אבל עם הזמן שעובר זה מתחזק, ובימים האחרונים בכל פעם שיש לי התכווצות אני נשברת וחושבת שעשיתי טעות נוראית ואני לא אעבור את הלידה בשלום.
מאז תחילת ההיריון הדבר שהיה הכי חשוב לי זה לעבור את הלידה בלי משככי כאבים, בדרך הטבעית ביותר, אני רוצה את זה יותר מכל דבר אחר ואני מרגישה שאני מסוגלת אבל כל התכווצות כזאת שוברת אותי ואני מבלה שעות של בכי במחשבה על כך שזה כלל לא נכון ואני לא אצליח להתמודד עם שום דבר.
מה עלי לעשות? איך אפשר להרגיע את עצמי ולא להיכנס למשבר נפשי לקראת הלידה? אני מדוכאת כבר כמה ימים מאז ההתכווצות האחרונה שהייתה חזקה מתמיד ולא יודעת מה לעשות.
אני מצטערת שההודעה שלי ארוכה כל כך אבל אני לגמרי מיואשת, יש עוד משהו שהייתי רוצה לספר לכם וזה אולי יהיה קצת מגעיל אבל אין לי מישהו אחר לדבר אתו על הבעיה הזאת, הרופא שלי נפנף אותי ואמר שיהיה מה שיהיה ובעלי חושב שזה כלל לא נורא, אבל כשאני לחוצה או בזמנו כשהייתי מקבלת מחזור זה היה גורם לי לשלשולים חזקים, אני מפחדת שהתופעה הזאת תחזור במועד הלידה ולא אדע איך להתמודד אתה, אני חייבת לציין שמה שגרם לי לחשוב עליה זה ההתכווצויות הקטנות ששולחות אותי לשרותים בכל פעם.
ההורים של בעלי מתעקשים שבבוא הזמן נסע אתם לבית החולים ולא נעז לקחת אמבולנס, אבל מה יהיה עם אתקל בבעיה הזאת? איני רוצה להסביר להם והם פשוט רבים איתנו בנושא!
תודה לכל מי שהיה לו הכוח לקרוא את הודעתי ועוד יותר תודה למי שיענה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מתקרבת - תגובה
ד``ר נועה ברק28/06/2012שלום לך
את מתארת סבל רב בעבר, זהו הריונך הראשון,והחרדה שלך מובנת.
אני ממליצה מאוד שתנסי היפנוזה ללידה. התהליך יכול לעזור לך לשלוט בכאב וגם בסוגרים ועשוי לתת לך תחושת בטחון .
מכיוון שאת בסוף ההריון כדאי להזדרז.
אפשרות נוספת העומדת בפניך היא לפנות לפסיכולוג רפואי המתמחה בקשיים כאלו- בבתי החולים יש פסיכולוגים רפואיים שהם חלק מהצוות הרפואי.
לגבי הורי בעלך, ממליצה שתחשבי על עצמך מה יקל עליך ותפעלי בהתאם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפונזה ורופאים
קים28/06/2012הייתי מחפשת פתרונות כגון אלה בשמחה אבל הבעיה היא שאני מעיר קטנה שנמצאת ליד באר שבע שאפילו לרופא משפחה בקופת חולים מכובדת צריך להירשם פה שבועיים מראש, ולא יעזור כמה תתכנני ותסבירי להם שאת בהריון הם יגידו לך שתאלצי לחכות ובמידה וזה דחוף תיסעי לקופת החולים שלהם בבאר שבע או לבית חולים בבאר שבע.
כרגע בגלל החודשים המתקדמים אני בקושי יוצאת מהבית, יש לי כאבי גב מאד חזקים ושלא לדבר על נסיעה של כשעה עד לבאר שבע, שמה גם אני מבינה שלא היפנוזה ולא פסיכולוגים לא יסתפקו בפגישה אחת.
היפנוזה גם נשמע לי כמו תהליך יקר שלא אוכל להרשות לעצמי, פסיכולוגים לא יסתפקו בפגישה אחת וגם הם גובים לא קצת כסף.
אז לאן נותר לי לפנות לעזרה עם לא לפורום ולקוות למצוא כאן עצה או לפחות מישהי שתזדהה עם פחדיי?
תודה בכל זאת על תשובתך, אני מניחה שבכל זאת לא אוכל לקבל עזרה בפורום וכנראה ולא יהיו לך עוד הצעות על איפה כן אוכל לקבל אותה, אז נשאר רק לקוות לטוב ולקבל את מה שיהיה, למרות שזה גורר אותי כרגע לחרדות ודכאונות רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפונזה ורופאים - תגובה
ד``ר נועה ברק28/06/2012שלום קים
ראשית טיפול בבית חולים אצל פסיכולוג רפואי אינו כרוך בתשלום. וטיפול בהיפנוזה הוא כלי טיפולי של פסיכולוגים רפואיים רבים. אני מבינה שקשה לך להתנייד . לצערי איני יודעת על אפשרות לקבוצת תמיכה ברשת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד דיכאוןעמית21/06/2012
שלום
האם מותר לבעלי לקחת ציפרלקס בזמן שאנו מנסים להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד דיכאון - תגובה
ד''ר גיל הלפרין21/06/2012למיטב ידיעתי אין כל מניעה מנטילת ציפרלקס על ידי בעלך בזמן נסיון להיכנס להריון.
מציע גם לבדוק בנוסף לתשובתי בפורום פסיכיאטרייה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לגלולותחנה11/06/2012
היי אני בת 18 והתחלתי לקחת גלולות לפני חודשיים
השבוע שכחתי לקחת גלולה אחת, זה קרה לי פעם ראשונה
אני וחבר שלי מאוד לחוצים
האם יש לנו ממה לחשוש?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק12/06/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון אפשרי
תמי.ק12/06/2012ברגע ששוכחים גלולה אחת , את כבר לא מוגנת בעצם, אם לא עברו עדיין 72 שעות את יכולה לקחת נורלבו. בהצלחה! ובפעם הבאה תשתמשי בתזכורת בנייד או משהו ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה אבל פוחדתמודאגת28/05/2012
שלום רב,
אני בת 37 יש לי ילד מקסים בן 4.5 שנולד אחרי טיפולי הפרייה מפרכים והריון לא פשוט. לפני כשנה הריתי שוב אחרי טיפולים ולמרבה הצער העובר הפסיקה להתפתח בשבוע 8 (הפלתי בעזרת ציטוטק). מאז עברתי מספר מחזורי טיפול נוספים וללא תוצאות. כל כשלון של טיפול מאז ההפלה קשה לי שבעתיים, וממש יש לי יומיים-שלושה של בכי וממש קשה לי לאסוף את עצמי... אני מאוד רוצה עוד ילד והשעון מתקתק, אבל קשה לי להתגבר על החשש מטיפול כושל נוסף, אפשרות של הריון שלא יצליח, וגם במידה והכל יהיה בסדר ההריון עצמו היה עבורי תקופה חרדתית במיוחד, בהתחלה היו לי דימומים וקיבלתי זריקות, באמצע ההריון היה לי סיבוך שדרש ניתוח חירום, וכל מה שרציתי היה להיות אחרי - אני והתינוק בסדר גמור ובבית. זה אכן התממש ונראה שכל החוויות בדרך לשם התעמעמו - אבל פתאום כשאני מנסה להביא את עצמי להתחיל סבב טיפולים חדש, הכל חוזר אלי ובגדול... איך אוזרים אומץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה אבל פוחדת - תגובה
ד''ר גיל הלפרין29/05/2012דאגתך והקושי שאת חווה מובנים על רקע הקשיים הרבים שאיתם נאלצת להתמודד.
החשש, הקושי הפיזי, התקווה והאכזבה מהווים גורמי מתח וחרדה שאין דרך אחת פשוטה להתגבר עליהם.
אולי התמקדות בילדך בן ה 4 והנחת שהוא מסב לך יכולים לסייע, כמו גם שיתוף בחוויה עם נשים נוספות שמתמודדות עם התהליך הלא פשוט של הפריות. בנוסף, ניתן לפנות לטיפול אצל איש מקצוע שיכול לסייע בחשיבה על ויישום של דרכי התמודדות נוספות כדוגמת היפנוזה עצמית, טכניקות של הרפיה ודמיון מודרך וכיו"ב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחוק בזוגיותדניאל13/05/2012
אני בשבוע 35 להיריון (הריון ראשון), הפסקנו לקיים יחסי מין לפני כחודשיים כי קשה לבעלי להתמודד עם העובדה שהעוברית שלנו "נוכחת" בעת קיום יחסי המין והוא פשוט לא מסוגל לתפקד.
אני חוששת שזה יכול להוביל לדברים גרועים יותר ולא יודעת איך להתמודד עם זה, אני לא יכולה לכפות עליו יחסי מין איתי
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחוק בזוגיות - תגובה
ד``ר נועה ברק14/05/2012שלום לך
אני מבינה את התסכול שלך. לא נתת הרבה פרטים לגבי מה היה לפני ההריון, על טיב היחסים ביניכם . בכל מקרה, את עומדת ללדת בקרוב.
במידה והבעיה לא תפתר גם לאחר הלידה ממליצה בחום לפנות לטיפול זוגי\ מיני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)