פורום חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר אויר בהריון
    דנה
    28/06/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 21 וסובלת מחוסר אויר.
    אין לי חרדות או פחדים וזה קורה ללא סיבה (אני לא מתעמלת או מתאמצת בהריון) זה קרה לי מספר פעמים כשאני יושבת מול המחשב בחדר ממוזג (אני לא מבלה שעות רבות מול המחשב)
    מה ניתן לעשות כדי למנוע? האם זה מעיד על בעיה גופנית, האם יכול להיגרם מצוקה לעובר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אויר בהריון

הוספת תגובה

• חוסר אויר בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    28/06/2011

שלום דנה
    ראשית התייעצי עם רופאך כדי לשלול בעיה גופנית . תחושת חוסר אויר יכולה להיות גם סימפטום של חרדה גם אם אינה מלווה במחשבות.
    נסי לנשום לאט והוציא את האויר לאט ,נסי להסתובב מעט אולי תחושי בהקלה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בפורום מישהי שחוותה חרדות ?
    רוני
    23/06/2011

האם חרדות קשות שמלוות בדפיקות לב כל בוקר יכולות להשפיע מוחית על העובר? יש לציין שזה קרה מחודש חמישי ועכשיו אני עם ציפרלקס שמעט מרגיע,אבל הפחד שגרמתי נזק לעובר משתק אותי האם הנזק יכול להיות רק בתחום ההתנהגותי או גם במבחינה של שינויים במוח? האם יש מישהי בפורום שילדה ילד בריא למרות החרדות הקשות?

הוספת תגובה

• האם יש בפורום מישהי שחוותה חרדות ? - תגובה

ד``ר נועה ברק
    23/06/2011

שלום טליה
    דופק מואץ הוא חלק מתסמונות החרדה ואינו מזיק למוחו של העובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    חסויה
    18/06/2011

לפני כ- שנה וחצי עברת הפלה מאוחרת מאז אני לא מצליחה להכנס להריון אני עושה בדיקת ביוץ הכל תקין ולא אין הריון בימי הביוץ אני נתקפת חרדה לא יודעת איך להסביר ולדעתי המתח הזה הורג אותי איך אני משחרררת את הטרואמה הזאת כבר ואני כבר צמאה לילד ויותר ויותר והגיל מתקדם מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    19/06/2011

שלום לך
    אם אכן מדובר בטראומה , חוסר השקט מובן. בטראומה, כל דבר המקושר אסוציאטיבית לאותה טראומה גורם לה לבא לידי ביטוי הרבה פעמים הצורה של מתח וחרדה.מומלץ ביותר שתפני לטיפול אצל מומחה לטראומה. טראומות אינן עוברות רק בעזרת הזמן שחולף. יש לעבד ולנקות את הטראומה כדי שתוכלי לחזור לתחושת בטחון ושקט נפשי כדי להכנס שוב להריון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

חסויה
    19/06/2011

ואיך אני קובעת איזה רופאים יש בצפון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי - תגובה

ד``ר נועה ברק
    19/06/2011

שלום לך
    את יכולה לבדוק דרך קופת החולם שלך או להסתכל באתר של הסתדרות הפסיכולוגים בישראל . יש שם רשימות מטפלים לפי אזור גיאוגרפי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ותגובה
    אנני
    13/06/2011

הקשר עם חמתי מאז שהודענו שאנחנו מתחתנים לא טוב. היא עסוקה בלהשפיל אותי ולדרוש התנצלויות, היא עסוקה בלהתנצח איתי ולהוכיח שאני לא בסדר. בעלי מהצד מעוצבן עליה, מה שלא תורם כלכך לכל הסיפור (כי זה נותן ליגיטימציה להרגשה שלי כלפיה). עד כה, רק אמרתי לבעלי שזה מעליב שהיא מתייחסת אליי ככה, כי אני תמיד מכבדת אותה ומנומסת כלפיה. היא ממש גרמה לחתול שחור לעבור בינינו ברגע שנכנסתי להריון. תגובתה הראשונית הייתה דיי צבועה - או לפחות הרגישה ככה: היא אמרה איזה יופי, אבל אפילו לא חייכה או חיבקה אותי או את בנה. סיפרנו להוריו יום לאחר אישור דופק אצל הגניקולוג בשבוע שישי. מספר ימים לאחר מכן, הומזנו לארוחת אירוסין עם משפחתו ועם משפחתה של כלת אחיו. זוהי הפעם הראשונה שנפגשנו עם משפחתה. שם דאגה אל מול השולחן לציין שהיא לחוצה מההריון, ורמזה שהתחתנו רק בגלל שנכנסתי להריון (בצורה כזאת ששניים מבני משפחתה של כלת אחיו באו ושאלו אותי אם זה נכון). אנחנו לא התחתנו כי נכנסתי להריון, גרנו יחד במשך 7 שנים, בפרט לעובדה שנכנסתי להריון אחרי החתונה - ולא לפני. כשבועיים אחרי, הגענו לביתה לארוחת ערב משפחתית, שם היא באה והחלה למשש לי את הבטן ולומר לי שהשמנתי. דבר שאינו נכון (אני כעט בשבוע 14 ועדיין אין לי בטן, עד כה עליתי רק חצי קילו משקלי, מותניי עדיין לא התרחבו). אין לי בעיה עם ההשמנה של ההריון, ואני מאוד מצפה לה - אבל זה נראה לי דבר מעליב לומר למישהי שהשמינה או למשש אותה שלא לצורך. נגיעות בבטן הריונית הם דבר כיף ונחמד, אך היא עשתה זאת בשבוע שמיני - ולא בשבוע מתקדם - בו יש בטן ויש אפשרות אפילו לחוש בתנועות העובר. מה שבעיקר הפריע לי זה שכאשר עשתה זאת: ביקשתי שלא תעשה זאת, אמרתי לה שאין בטן בשבועות הללו ושזה לא נעים לי שנוגעים בי כך. למרות זאת, שבוע לאחר מכן - שוב עשתה אותו הטקס - ואז ציינה בפני כל המשפחה שיש לי בטן גדולה כבר. שוב: עדיין לא עליתי במשקל (בנוסף אני בחורה מאוד רזה: כך שניתן לשים לב לבטן שכלכך מצפים לראות). כל ההתעסקות שלה סביב ההריון לא מרגיש כאילו היא מתרגשת ושמחה בשימחתינו, אלא כאילו היא מנסה להפוך את זה למשהו שקורה סביבה, שהיא המרכז ושאנחנו צריכים לבקש ממנה רשות. כשסיפרנו לה על ההריון גם סיפרנו להוריי, וכשבעלי ראה את תגובת הוריי הוא ממש התאכזב מתגובת אימו (משהו שגם עיצבן אותי כי זה בעלי ואני אוהבת אותו מאוד ולא כיף לי לראות אותו כך נעלב מההתנהגות שלה). מאז אימו כל הזמן לוחצת שהיא רוצה לדבר על ההריון עם חברותיה. היא כבר סיפרה לחלק מהמשפחה מאחורי גבינו (מה שבעיקר עיצבן את בעלי משהו שהוא רצה להיות זה שמודיע כי התגובות עד כה ממש טובות וחיוביות - ובעיקר עושות כיף ושמחה לשנינו). אני לא מתערבת ביחסים ובשיחות שבינו לבין הוריו, אבל אני רואה איך הוא מאוכזב מההתנהגות שלה. בנוסף, לא משנה כמה אני מנסה להבליג, להתעלם, לא לקחת ללב, לא להתרגש מהתגובות שלה, ממעשיה ומהאימרות שלה...

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ותגובה

הוספת תגובה

• הריון ותגובה - תגובה

ד``ר נועה ברק
    07/09/2011

שלום אנני
    מציעה שתפני ליעוץ מקיף. הבעיה שאת מתארת לא פשוטה ונכון שצריך לשים גבולות אך העניין מורכב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנני
    13/06/2011

אני עדיין מוצאת את עצמי רגוזה ונעלבת ממנה. הורדנו את כמות המפגשים איתה לפעם בשבועיים, וכל פעם שאנחנו מגיעים אני צריכה לשמוע את הרצון שלה לרכל על ההריון עם החברות שלה (אני אומרת לרכל כי היא אומרת "אני מאוד רוצה לשתף את החברות שלי ברגשות שלי על ההריון" - וזה מרגיש כמו ריכול: כי כבר ציינה לפנינו - בפני משפחה שהכרנו לראשונה שהיא לא מרוצה מזה שנכנסנו להריון). בנוסף לכל זה, היא כל הזמן עורכת השוואה בינה לבין ההורים שלי, כאשר אין בכלל מה להשוות (את הוריי אנחנו רואים פחות מהם, למשכי זמן קצרים יותר - זאת משום שלא עושים לנו "סרטים" אם אין לנו כוח להגיע). האם יש כלים להתמודד עם כזאת חמה? לנסות לגרום לה לשנות את ההתנהגות שלה אינה אפשרית: זאת משהו שהיא אישה כזאת (היא עסוקה רק בעצמה, לא מעניין אותה אחרים, וקשה לה מאוד להתנתק מבניה: למשל סביב החתונה כל הזמן הייתה מקטרת באוזניי ואוזני בעלי שקשה לה שאנחנו מתחתנים - זאת למרות שלא עזרה לנו כספית כלל, חסכנו כסף על-מנת להתחתן). האם יש תרגילים שאוכל להשכיח אותה ואת התגובות שלה כשאינני נמצאת שם? למשל בימי שישי אחרי מפגש איתה, אנחנו חוזרים לדירתינו ועד למחרת אני (לדעתי שנינו) עצבנית, כעוסה, רגוזה ומוטרדת. לוקח לי הרבה זמן להשתחרר ממה שהיא אומרת ועושה (בעיקר כי לא רק אני נפגעת בסיפור, גם בעלי נפגע ממנה). אשמח לקבל עצות שיעזרו לי ולבעלי להתמודד עם התנהגות כזאת (ואשמח לקבל מעט פירוט: למשל קיבלנו עצה: לשים גבולות, אך לא כלכך הוסבר איך, כחלק מזה החלטנו להגיע אליה פעם בשבועיים ולא מידי שבוע. למרות זאת: אשמח לקבל גם הסבר איך לבצע וליישם את העצות). תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא כל כך מבינה

אופליה
    06/09/2011

מדוע את מייחסת לאישה קטנה ושולית זו חשיבות כלשהיא?
    העובדה ששני אנשים במקרה הם ההורים של האיש שאת אוהבת לא מחייב קשר עימם. מדוע את הולכת למקומות שבהם לא נעים לך לשהות?
    אני לא בקשר עם הורי בעלי מזה שלוש שנים בגלל התנהגות לא נעימה ולא מפרגנת מצידם. הם אינם חלק מחיי ואני לא רואה כל צורך בקשר כזה בכוח. גם לחתונה הם הגיעו כאורחים רגילים... ולא היו שותפים לתהליך.
    אני לא רואה את המשפחה כמקודשת בכל מחיר אלא קודם כל כדינמיקה בין אנשים. ושוב, אלו הוריו של מישהו אחר ולא הורייך שלך. אין לך כל מחויבות אליהם.
    בעלי פוגש את הוריו באופן תקין ואני לא רואה כל קשר בין שני הדברים.
    נכון, זה לא מצב אידיאלי, אבל - לא בכל מחיר ולא בכח. כך נעים לנו יותר, חיינו אינם מתוחים ויצרנו הרמוניה בביתנו הקט ובחיינו האינטימיים.
    אנחנו כעת חווים הריון ראשון, והוריו אינם חלק פעיל מכך. הם שומעים על ההריון ושואלים שאלות ממקומם, מביתם וכך הדברים נעשים לרוחי. הוריי מאד שותפים בחיינו ושוב, אין קשר בין הדברים.

ממליצה לך יקירה, להתעסק בטוב שבחיים ולהזיז הצידה כל גורם מפריע, עבורך, עבור בן זוגך ועבור התינוק שלך. התרחקי ממקומות שבהם לא נעים לך להיות ובקשי מבן זוגך להבין כי הוריו הם הוריו ולא הורייך וכי לא נעים לך לשהות במחיצתם. זכותך להיות בקשר או לאו עם כל אדם בחייך.

זו עצתי מהלב, לחיים טובים ורגועים, אישיים ופרטיים, ללא הפרעות וניג'וסים.
    בריאות והריון נעים ורגוע :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר נועה ברק
    15/06/2011

שלום אנני
    את מעלה כאן בעיה מורכבת. צריך להכיר אותך ולדעת עוד פרטים כדי שאוכל לסייע לך בהצבת גבולות.
    ממליצה שתנסי לשוחח עם חמתך ולהסביר לה את הכאב שהיא גורמת לך. נסו להגיע עימה להסכמה. אם לא יעזור, כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי שתוכלי להמשיך את ההריון בצורה רגועה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך

יולי
    20/06/2011

גם לי יש חמה לא מהעולם הזה, בכללי היא אישה טובה. אבל היא אוהבת "לעזור" יותר מדי. דוחפת את האף לכל מקום, מיליון שאלות. מתקשרת לבעלי 3 פעמים ביום, כשהיא לא מתקשרת אז הוא לא מתקשר, אז היא מתקשרת אליו ומתחילה לשחק לו על המצפון, שהיא עובדת מאוד קשה ויש לה עוד מיליון בעיות עם סבתא ועם בעלה, ושהיא על כדורים ובקושי קמה מהמיטה ובקושי זזה ו.... ושבעלי מניאק לא מתקשר לברר מה שלום אימו לא דואג, והיא תמות ולא יהיה לו אכפת... וכל מיני כאלה. גם אותי היא אוהבת לעליב, כאילו חלילה לא בכוונה, לדוגמה מגיעים אליה לארוחת שבת, חייבים לפחות פעם בשבוע, אחרת יהיו הצגות. היא אומרת לבן שלה, חמוד שלי כל כך התגעגעת לאוכל של אמא, אין על אוכל של אמא,אני הכי יודעת מה אתה אוהב- כאילו הוא איזה ילד דביל, וזה הרי בא לעליב אותי, שאני כאילו לא מבשלת, שזה לא נכון, וכל פעם היא שואלת מה אכל מה בישלתי, חושבת שהוא מורעב, למרות ששלוש שנים אנחנו ביחד ובינתיים חלילה הוא לא רזה...אני גם בהריון, היא דווקא שמחה, כמובן דוחפת את האף שלה לכל דבר, בנוכחותה אי אפשר להגיד כלום, הכל היא צריכה לדעת ולהתערב, כבר אמרה לנו שכל שישי שבת הילדה תהייה אצלה, ושהיא תפנק אותה ותקנה לה הכל... בעלי לא סובל את ההתנהגות הזאת שלה, רב איתה ומעמיד אותה במקומה, מסביר לה שהוא כבר מבוגר והיא לא יכולה להיות כזאת תלותית בו כל הזמן. אני לא מתה על הביקורים אצלה בבית, כי בצורה זו או אחרת היא מוצאת דרכים לרדת עלי ולעקוץ אותי, בלי שבעלי ישים לב. בנוסף היא חיה ממחמאות ושבוחים, אם חלילה לא נגיד לה איזה אוכל טעים או כל הכבוד על המאמצים שהיא עושה, מחפשת לנו דברים לתינוקת מבררת והכל, היא בכוח תוציא מחמאות... לא אכפת לי מה היא תגיד או תעשה, אני לעומת בעלי לא מתוככחת איתה, פשוט אני יודעת שלא משנה מה היא תגיד, בסופו של דבר איך שאני ארצה זה מה שיקבע!!!וגם בעלי יודע זאת היטב.
    אל תתרגשי מכל השטויות שחמותך עושה או אומרת, תעבירי את הארוחות ערב האלה, פיזית תהיי שם ורוחנית תחשבי על דברים נעימים וטובים, אל תתיחסי לדברים שהיא אומרת שמעליבים, תחסמי את עצמיך מפני זה. שתגיד מה שבא לה, את יודעת את האמת גם אם היא תתפוצץ. הרי תביני שזה בא ממקום של קנאה, והיא רואה בך איום יותר מאשר את בה. כל המטרה שלה במעשיה זה לגרום לך חוסר בטחון וחוסר נוחות. אל תכנעי ואל תראי לה שזה משפיע עלייך ככה את נותנת לה את מבוקשה.תהיי חזקה ותתעלמי, שבעלך ידבר איתה וישים אותה במקומה. אם יותר קל לך, אז תחשבי שהיא אישה חולה- נהלוקה בשכלה, תרחמי עליה, על חולים לא נעלבים... אני אפילו כבר נהנית מכל הסיטואציות האלה, זה כבר משעשע אותי השטיות שלה...תתיחסי להכל כמו בדיחה.
    מקווה שעזרתי, מחקה לעדכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה במהלך טיסה
    זהבית
    13/06/2011

ברצוני לקבל עזרה ולשאול האם מגיע לי פיצוי כלשהו בגין הפלה שקרתה לי במהלך טיסה לארצות הברת ולא היה לי ביטוח,
    האם הביטוח של חברת התעופה(חברה זרה)צריכה לשלם בגין ההוצאות הגבוהות ששילמתי בבית החולים בארצות הברית?

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה במהלך טיסה

הוספת תגובה

• הפלה במהלך טיסה - תגובה

ד``ר נועה ברק
    15/06/2011

שלום זהבית
    זהו פורום פסיכולוגיה. ממליצה שתפני לסוכן ביטוח או לעו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות בהריון
    לילך
    12/06/2011

אני נמצאת בחודש שביעי ויש לי חלומות חוזרים על הלידה, של כל מיני תסריטים לא נעימים שקשה לי אפילו לפרט... איך אפשר לגרום לזה להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות בהריון

הוספת תגובה

• חלומות בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    13/06/2011

שלום לילך
    החלומות שאת מתארת יכולים לסמן שאת בחרדה מפני הלידה הקרובה. אין בהודעה מספיק פרטים ואיני יכולה לומר הרבה לגבי החלומות או להרחיב לגבי הסיבות.
    אני ממליצה שתנסי לנשום עמוק ולהכנס להרפיה לפני השינה, במידה והתופעה ממשיכה, כדאי לפנות לאיש מקצוע כדי להבין לעומק מדוע החלומות מופיעים ואם מדובר בחרדה ללמוד להתגבר עליה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלי

לילך
    18/06/2011

גם אצלי יש חלומות לא נעימים אבל אני מעוררת ומבינה שאלה רק הפחדים שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה ועצבים בכל הגוף
    אנונימית**
    29/05/2011

שלום.. אתמול בלילה סבלתי מנדודי שינה , בקושי ישנתי , כמו כן , אחרי כל מה שאני אוכלת אני מתחילה להרגיש תחושת שריפה בכל הגוף ויש לי כמו עצבים בכל הגוף שלא נותנים לי מנוח. אינני רגועה בכלל , שמתי לב שזה החמיר אחרי שאכלתי.
    לתשובתכם אודה ...

הוספת תגובה

• נדודי שינה ועצבים בכל הגוף - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    29/05/2011

נדודי שינה כמו גם תופעות של עצבנות יכולות להיות קשורות למהלך ההריון.
    פרטים נוספים עשוים לסייע בהבנת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון
    מתוסכלת
    28/05/2011

שלום,
    אני בשליש ראשון של הריון שני עם ילדה מתוקה בת שנתיים בבית. הבעיה? לא מחוסנת ל-CMV, וב-3 שבועות האחרונים חולה נון-סטופ בצינון שלא עובר הכולל שיעולים, נזלת ויום-יומיים גם של חום נמוך.
    אני בהסטריה מ-CMV, לא מצליחה למצוא שום דרך להרגע, בעיקר בהתחשב בכך שהבדיקה שאעשה עכשיו לא מכסה את החום שהיה רק לפני שבוע (צריך להמתין כ-3 שבועות-חודש) אלא רק אם הצינון שהתחיל לפני מספר שבועות. והכי גרוע - אפילו שאולי לא מדובר בתסמינים של CMV, הרי לפעמים (אפילו לרוב) CMV עובר ללא תסמינים כלל!
    אני יודעת שבגלל שיש לי בת בשנה ראשונה בגן הסיכון גבוה יותר להדבקות ואני לא מצליחה למצוא שום דרך להרגע, ואיכשהו באמת גם חליתי ב-3 שבועות האחרונים עם הצינון המעצבן הזה שרק מלחיץ אותי עוד יותר. לא מוצאת מרגוע!!!
    מה אפשר לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    CMV בהריון

הוספת תגובה

• חבל שלא מתייחסים...

מאד חרדה
    31/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בהריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    31/05/2011

שלום לך,
    החרדה שלך מתבססת על עובדה אחת בלבד - אינך מחוסנת וביתך בגן. יש סבירות גבוהה יותר להדבקות אבל כרגע מדובר באפשרות בלבד ולא בודאות. את עסוקה במחשבות על הסיכוי שאולי נדבקת אך נכון לעכשיו לא נדבקת. כפי שאת יודעת לא כל צינון הוא סימן למחלה קשה. ברוב המקרים צינון הוא רק צינון. נסי להתווכח עם המחשבות הטורדניות, לדחות אותן, להתמקד בהווה ולא בעתיד.מעבר לכך, מתח נפשי הוא תופעה מוכרת בהריון ומתח מייצר מחשבות שליליות ופסימיות. פעילות גופנית מותאמת להריון, תרגילי הרפיה,שהיה בחברת אנשים תומכים יכולה לסייע לך.
    במידה ואינך מרגישה הקלה, מומלץ שתפני למטפל באיזור מגוריך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    אמא
    21/05/2011

שלום.
    נכנסתי להריון לא מתוכנן בכלל.. למרות שימוש באמצעי מניעה ופוסטינור...
    אני בד"כ בנאדם מאוד מתוכנן ושואף לשלמות בחייו.
    אנחנו הורים לתינוקת מקסימה בת שנה והייתי שמחה מתישהו לעשות עוד אחד אבל לא עכשיו.. זה מרגיש לי עוד מוקדם, למרות שמדי פעם אני שמחה שנכנסתי להריון בטעות כי הם יהיו קרובים בגיל ואומרים שזה טוב.. אבל אני לא מצליחה להשתלט על התחושה שאולי ההריון יפול ואז הכל יחזור להיות טוב... ואז אני מרגישה כמו אמא נוראית.
    בן הזוג שלי מאוד תומך ומבין אבל לא הוא סוחב את ההריון...
    צריכה קצת תמיכה...

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון - תגובה

ד``ר נועה ברק
    22/05/2011

שלום לך
    את מתארת קונפליקט לא פשוט.אני מבינה שהחלטת להשאיר את ההריון אבל ברגשות מעורבים......
    נסי לשוחח עם אמהות צעירות, עם חברות ובני משפחה שאולי יעזרו לך להיות שלמה עם החלטתתך. אם לא יספיק, את יכולה לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך לעבד את הקונפליקט.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעני

יולי
    24/05/2011

איך נכנסת להריון גם בשימוש של אמצעי מניעה? באיזה השתמשת? יש לי סיפור קצת אחר, אבל חשוב לי לדעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה..

אמא
    27/05/2011

אני לא בטוחה שזה יעזור לך, ואני מקווה שלא להלחיץ אותך יותר...
    השתמשנו בקונדומים, פעם אחת הוא נקרע ואחריו לקחתי פוסטינור, אבל לפי החישוב של גיל ההריון המקרה הזה קרה כבר אחרי הביוץ...
    אז נכנסתי להריון למרות שימוש בקונדום... אח"כ בדקתי שהשימוש בקונדומים בטוח רק ב-90%. לעזאזל.
    אני ממש מקווה שלסיפור שלך יהיה סוף טוב:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, תודה

יולי
    29/05/2011

תודה על התשובה,
    אצלי תאמיני הסיטואציה הרבה יותר מסובכת... אם את רוצה תקראי את הסיפור המלא למטה בפוסטים... אני מאוד חרדה, למרות שאני יודעת שהסיכוי קטן שנכנסתי להריון מהגרוש, כי הוא חדר אלי לכמה דקות עם קונדום ולא גמר בפנים... אבל בכל זאת בדיוק באותם ימים כנראה נכנסתי להריון... את לא מבינה איך אני מרגישה, אני שונאת את עצמי על זה שאני חושבת מחשבות רעות בקשר להריון ואני שונאת את עצמי שאני לא מתחברת להריון למרות שמאוד רציתי בו, אבל יותר מכל אני שונאת את עצמי על כך שנתתי באותו יום לתשוקה להשתלט עליי ולעמעם לי את החשיבה הצלולה...
    תשמחי מהריון שלך, תגידי תודה שאת לא בסיטואציה כמו שלי, ושיש לך את היכולת להביא ילדים לעולם. יש כל כך הרבה אנשים שהיו מתחלפים איתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף..

אמא
    01/06/2011

קראתי את הפוסטים.. מעודכנת...
    האמת שזה באמת לא קל.. שלא להגיד קשה.
    אני בטוחה שככול שההריון יתקדם יהיה לך יותר קל להתחבר אליו.
    חשבת לעשות בדיקת אבהות?
    לספר לו משהו?
    ממש לא פשוט כל הסיפור.
    תאמיני לי שאני יודעת שאני אמורה להיות שמחה ושהמון אנשים היו מתחלפים איתי והלוואי שיכולתי לשמוח אבל אני לא יודעת כלכך איך להרגיש...
    לא מצליחה לשמוח.
    כמו שאמרתי לך, אני בטוחה שככה יהיה גם אצלי.. ככל שההריון יתקדם יהיה יותר קל להתחבר(מקווה, לפחות:))
    בגלל שאני יודעת כמה זה קשה ללדת, לגדל ילד וכו' אני בסרטים...
    יהיה טוב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

יולי
    02/06/2011

מבינה אותך, אצלי זה הריון ראשון. במקום לשמוח אני כל הזמן בדכאון ופחד.מה שאת מספרת, די מוזר, אף פעם לא שמעתי על מישהי שנכנסה להריון עם קונדום שלא נקרע...
    אולי באחת הפעמים לא שמתם לב, הוא גמר וכשהוציא לא שמתם לב שקונדום היה קרוע?
    סיפרתי על המצב לגרוש שלי, הוא אמר שאין סיכוי שזה ממנו, שלא מספיק זמן היה בתוכי (כ3 דקות) והעיקר שלא גמר בתוכי והיה רחוק מזה, אח"כ גמר ביד... סליחה על כל הפרטים. אני בכל זאת בסרטים, אולי נקרע, או היה קרוע והיתה פליטה מוקדמת...
    אני רק מקווה שיהיה בסדר.
    את, אל תדאגי, עם הזמן תתחברי להריון וכשיוולד, תתאהבי בו. תחשבי כמה טוב יהיה שהילדים בערך באותו גיל, יהיו להם חברים משותפים, הם יסתובבו ביחד, ככה את תהיי רגועה יותר. יהיה לך מי שיתאג לך בזכינתך...את משאירה חותם שלך בעולם הזה, לעזאזל כל המחשבות הרעות שלך.
    תודה שענית לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נגי
    19/05/2011

בשבוע 12 להריון ראשון.
    הרבה דברים מדאיגים אותי, אני בוכה כמעט מכל דבר שמטריד אותי ובוכה מכל דבר שקשור בהריון.
    למשל: אני כרגע מובטלת ומחפשת עבודה מזה 3 חודשים. יש חסכונות ועוד דמי פיטורין, כך שאין לי סיבה להילחץ. למרות זאת, כל הנושא שקשור בחיפוש עבודה וזה שעדיין לא מצאתי גורם לי לבכי - בין אם זה בכי בזמן חיפוש המשרה, או בכי בזמן שאני מספרת לבעלי שלא חוזרים אליי כששלחתי את קורות החיים.
    דוגמא נוספת: אקרא כתבה באינטרנט שקשורה בהריון - בין אם מדובר בהשוואה בין בתי חולים לבין אם קריאה על חווית לידה או מידע על בדיקות שונות - ואני מתחילה לבכות.
    זה לא אני - אני לרוב לא בוכה מ"שטויות", אבל כל דבר גורם לי לבכות - ושום דבר לא מקל עליי. ניסיתי להיפגש עם פסיכולוגית ולשתף אותה בתחושות אבל אחרי 5 פגישות הרגשתי שאני פשוט מבזבזת את כספי: לא הצלחתי לפרוק את שעל ליבי והרגשתי נשפטת. באופן כללי קשה לי מאוד להיפתח כלפי אחרים, היחיד שאני מספרת לו שעל ליבי הוא בעלי - וגם ממנו אני מסתירה חלק. אני אדם מופנם וסגור (ומאוד פרטי - הפרטיות שלי בנוגע לרגשותיי מאוד חשובה לי, אני לא מגלה את רגשותיי האמיתיים לאף אחד ולרוב אעדיף לשקר לגביי רגשותיי רק כדי שלא אצטרך לחשוף אותם) ולא אוהבת להראות לזרים (וגם לא לקרובים) את דאגותיי או חולשותיי.
    למרות זאת, קשה לי מאוד המועקה שאני מרגישה, קשה לי עם הבכי, קשה לי עם מה שאני מרגישה בפנים.

אודה על עצה או עזרה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    19/05/2011

לנגי שלום,
    מתיאורך עולה תמונה שמעידה על סבל רב. יתכן שאת נימצאת במצב דכאוני. מוטב להיוועץ בפסיכיאטר שיוכל לסייע באבחנה. אם אכן מדובר בדכאון הרי שקיימים טיפולים תרופתיים יעילים שניתן ליטול אותם במהלך ההריון ויקלו עלייך מאד.
    כמובן שטיפול פסיכולוגי עשוי ללעזור וזאת במקום או בנוסף לטיפול תרופתי - ויש לבצע אבחנה סדורה לשם קביעת תוכנית טיפולית מתאימה.
    למרות שפסיכולוגית אחת לא עזרה לך אולי אפשר לנסות מישהיא אחרת.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אילי
    13/05/2011

לפני שנה וחי חויתי אובדן של בני בן שבועיים תאום
    כיום אני שבוע12לחוצה מאוד ודואגת כל היום שיש דופק לעובר ושהכל בסדר
    אני מרגישה שאני צריכה להיבדק כל יום כדי להיות רגועה שהוא מתפתח בסדר
    עד שלא אראה אותו בחוץץ לא אהיה רגועה זאת הייתה לידת תאומיים לידה בשבוע29
    היינו המון זמן בפגייה
    מה לעשות לא מוכנה לדבר עם אף פסיכולוג מרגישה שזה לא עוזר...מנסה להתמודד לבד ולחשוב חיובי אך.....

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    16/05/2011

לאיילי שלום,
    אבדן של תינוק בגיל שבועיים הוא אבדן קשה ומשמעותי. יתכן שחלק מהחרדה שאת חווה קשור בכך שלא הייתה לך הזדמנות מלאה לעבד את האבדן ולהתאבל. למרות החשיבה החיובית את מודאגת וסובלת ומספר שיחות עם פסיכולוג יכולות לסייע ולהפוך את ההריון לחוויה הרבה יותר נעימה. אם את מתקשה לדבר עם איש מקצוע אולי אפשר להתחיל בשיחה עם חברה קרובה או בן/בת משפחה. להשאיר את הכל לעצמך מגביר את תחושת הבדידות ומקשה עלייך עוד יותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי מאוד עזר פרחי באך

אנט
    18/05/2011

לפני ארבע שנים סבלתי ממקרה דומה: אחרי 3 הפלות הייתי בהריון והייתי שרויה בחרדות כבדות. נעזרתי אז בטיפול בפרחי באך וברייקי, אצל מטפלת מדהימה בשם מרווה ארז.
    ממליצה בחום על התחום הזה של רפואה משלימה, במיוחד פרחי באך ורייקי שהם 100% בטוחים לשימוש ולכן לא פחדתי שזה יזיק.
    הבן שלי בן ארבע היום ואני חייבת זאת רק תודות לטיפול הזה, אחרת הייתי מפילה מרוב חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת מלידה
    ליה
    12/05/2011

אני נשואה טריה ואנחנו רוצים לעבור לשלב הבא אבל יש לי חששות גדולים מכך שהלידה תשנה את כל הגוף שלי, שיהיו לי סימני מתיחה, שאני לא אעמוד בזה... אני רוצה ילד אבל אני מאוד חוששת מההריון והלידה. איך אפשר להתגבר על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת מלידה

הוספת תגובה

• מפחדת מלידה - תגובה

ד''ר גיל הלפרין
    12/05/2011

לליה שלום,
    החששות שאת חווה הנם טבעיים ומובנים ואינם מעידים על בעיה או על קיומה של חרדה. יתכן ששיחה עם חברה או בת משפחה שכבר ילדה עשויה לעזור במציאת דרכי התמודדות. התמקדות בתינוק ובאמהות יכולים גם לסייע ולהעלות ל"קדמת הבמה התודעתית" את ההיבטים החיוביים של הריון ולידה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה לא פשוטה אנא עזרו
    יולי
    02/05/2011

בבקשה לא לשפוט אותי...
    אני בת 28, הייתי נשואה לגבר מבוגר ממני ב13 שנה. התחתנתי מאהבה גדולה. תמיד ידעתי שהוא לא רוצה ילדים איתי (או בכלל) מכיוון שיש לו 3 ילדים מנישואיו הקודמים.
    לא התייחסתי לזה ברצינות, חשבתי יעבור לו. לא עבר, לכן התגרשנו, עם הרבה כאב וצער. יש לי חבר בגילי, איתו אני שנה וחצי, לפני כ 10 חודשים הפסקתי לקחת את הגלולות,והתחלנו לשכב ללא אמצעי מניעה (אמנם לא ספרנו ימים לביוץ וכאלה, אמרנו אם יקרה אז יקרה). לפני כמה חודשים נפגשתי עם הגרוש שלי לחתום על מסמכים אחרונים, תשוקה עזה השתלתה עלינו,עשיתי דבר נורא, שכבתי איתו,לא יודעת מה חשבתי לעצמי... הכל קרה מאוד מהר, הוא שם קונדום סובב אותי לקיר וחדר אלי, בגלל כל הסיטואציה הוא לא הצליח לגמור בפנים (בתוכי, לתוך הקונדום), הוריד את הקונדום וגמר ביד. אני בהריון, ויש לי חששות שזה ממנו. אני מבינה שאם הקונדום לא החליק ולא נקרע אז לא סביר, אבל אין לי דרך לדעת אם נקרע או לא. מזועזעת מכל הסיטואציה אפילו לא חשבתי לבדוק. באותם ימים גם שכבתי עם חבר שלי ללא אמצעי מניעה (אנחנו שוכבים כמעט כל יום), הבעיה היא שזה יותר מדי צירוף מקרים (עם חבר שלי שכבנו כ8חודשים ללא אמצעי מניעה ודווקא ששכבתי עם גרוש שלי אז הריתי), במיוחד שאני יודעת שסביר שב אותם ימים הייתי בביוץ מכיוון שמחזור היה כ 14 ימים לפני.

בנוסף חבר שלי היה בבדיקת זרע , התוצאות יצאו קצת חלשות, הוא עשה פעם נוספת כעבור חודשיים ויצא תקין, היה אצל אורולוג ונאמר לו שהכל תקין ושלא נכנסים להריון תוך שניה לוקח עד שנה, אם לא אז מתחילים בבדיקות וכו.
    אני כבר בחודש רביעי, המחשבות לא עוזבות אותי, הייתי אצל מטפלת הוליסטית והיא סבורה שאין מצב שזה לא מחבר שלי, המחשבות עברו לי קצת, ושוב חזרו. אני שונאת את עצמי וגם לא מצליחה לאהוב את העובר, מרגישה שמרמה את החבר שלי,אני לא מצליחה לישון טוב, כל הזמן בלחץ וכבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
    איך להיתמודד???

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה לא פשוטה אנא עזרו

הוספת תגובה

• בעיה לא פשוטה אנא עזרו - תגובה

ד``ר נועה ברק
    04/05/2011

שלום לך
    את מתארת סערת רגשות גדולה. הסיכוי שנכנסת להריון מהגרוש הוא קטן אך את מתארת רגשות אשם ובלבול רב הגורם לך לטורדנות מחשבתית.
    ממליצה בחום שתפני לטיפול פסיכולוגי על מנת לברר לעצמך את הקונפליקט ולהמשיך את ההריון עם תחושת שקט נפשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ועוד...

יולי
    05/05/2011

את צודקת, ההגיון אומר שהסיכוי סטטיסטית קטן, מכיוון שהיה קונדום והוא גם לא גמר בתוכי...אבל מה אם... הקונדום בדיוק נקרע והיתה שפיכה מוקדמת או משהו כזה, ובדיוק נקלטתי... הרי זה יותר מדי צירוף מקרים, ששמונה חודשים שכבתי עם חבר שלי ולא הריתי, ואיך ששכבתי עם גרושי אני נכנסת להריון...
    שאלתי גנקולוג על אפשרות כזו והוא אמר שלא ניתן לתת תשובה חד משמעית.ועוד שאלתי אותו בלי שום קשר באיזה יום הריתי ולפי תאריך המחזור שלי הוא ממש אמר את תאריך היום שהיה לי קטע עם גרושי...זה בכלל הכניס אותי לדכאון.
    אני כל כך חסרת עונים, המחשבות לא עוזבות אותי, אני מרמה את החבר שלי, הוא כל כך מקסים, דואג ואוהב, אנחנו מדברים על חתונה ,פשוט רע לי לשקר לו ושיש סיכוי שהעובר לא ממנו. מה שגם גרוע, שאני לא מתחברת לחיים הגדלים בתוכי, והרי העובר לא אשם בכלום,זו אני שפעלתי פסול... אני כל הזמן מריצה את הארוע ההוא בראשי ומנסה למצוא נחמה כלשהי,הולכת לישון ומתעוררת עם אותם מחשבות, אילו רק הייתי יכולה לדעת בוודאות שהקונדום לא נקרע, ואין סיכוי להריון מגרושי...
    הייתי בטיפול וזה לא כל כך עוזר, זה מרגיעה לכמה ימים ואז שוב מתעורר... כנראה אפטר מהרגשות האלה רק אם אדע בוודאות שהילד של החבר שלי.
    תודה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת הריון ולידה - עזרה....
    גילה
    01/05/2011

אני נמצאת בשבוע 32 להריון שני. את הלידה הראשונה עברתי בקלות רבה - לא סבלתי מכאבים בזמן הלידה אלא רק במשכב לידה בשל החתך... הבעיה מתחילה בזה ששמעתי כל כך הרבה סיפורים ואני חוששת בצורה בלתי רגילה מהלידה עצמה עד כדי כי אני בטוחה שיקרה לי משהו טראגי... ואז הפחד הנוראי שלי שהילדה שלי (בת 4) תשאר ללא אמא גורמת לי לחוסר שינה, חוסר רגיעה, פחד, אימה, מצבי בכי ודיכאון בלתי מוסברים מחד ומאידך אני מבינה שיש סיבה לכך.... הורמונים, מצב טביעי של "הישרדות" אבוציונאלי, חששות, דאגות כי יש למי...
    אני סובלת סובלת סובלת - בעלי לא מבין אותי וטוען שזה שטויות שהכל יעבור... אבל זה הרבה יותר מזה... אני לא מצליחה להתנתק מן המחשבות הנוראיות הללו...
    אני כאילו מכינה את עצמי לאסון....
    למי לפנות? האם זה נורמאלי וליגיטימי? האם יש דרך לפתור בתרופות? האם יש דרך לבצע לידה בצורה מבוקרת ולהוריד את הסיכוי שאסון יקרה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת הריון ולידה - עזרה....

הוספת תגובה

• חרדת הריון ולידה - עזרה.... - תגובה

ד``ר נועה ברק
    01/05/2011

שלום גילה
    את מתארת סבל רב.הסבל מקורו במחשבות שליליות על מה שעתיד לבא שאת מרגישה חסרת שליטה.
    כדאי לפנות למטפל שילמד אותך כיצד להקל על עצמך.היפנוזה עצמית יכולה לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את מטרת הפורום

גילה
    01/05/2011

האם הפורום הזה מיועד למתן עזרה סיוע ראשוני? חשבתי שאקבל פירוט נרחב יותר מאשר הפניה לגורם אחר. האם אתם לא מוסמכים שאותה מידה? אולי קצת הסברים על התופעה הזו? חרדת הריון ולידה? מה מקורה? האם היא לגיטימית? וכו'..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את מטרת הפורום - תגובה

ד``ר נועה ברק
    02/05/2011

שלום גילה
    חרדת הריון ולידה היא תופעה מוכרת.
    יכולות להיות סיבות רבות לתופעה. טראומה, קונפליקט בזוגיות, קונפליקטים עם עצמך ועוד סיבות .
    מכיוון שאיני מכירה אותך, קשה לדעת מה הסיבה
    תיארת מצוקה קשה ופניה לטיפול יכולה להועיל.
    מטרת הפורום היא לספק מענה ראשוני. הפורום אינו טיפול ואינו תחליף טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לא מתוכנן
    מישהי
    26/04/2011

שלום.
    נכנסתי להריון על אף השימוש בקונדום.
    אני בשבוע 34. זהו הריוני השלישי, ילדתי לפני שנה וחצי.
    אני מרגישה שאני בטראומה מהלידה הקודמת, מרמת הכאב, רמת החושפנות, ותחושת חוסר האונים.
    מאז אני מסתכלת בעין לא בטוחה על אנשי הרפואה, לא מאמינה להם, חושבת שהם רוצים להכאיב לי, לחשוף אותי...
    הלכתי למישהי על מנת לעבד את הלידה, קיוויתי שיעזור, אך לא נפתרו בעיותיי.
    האם אני זקוקה לטיפול פסיכולוגי?
    ובכלל, מתי משלימים עם הריון לא מתוכנן? חשבתי שתשעה חושים יספיקו, אך ככל שהלידה מתקרבת אני חוששת איך אסתדר עם שלושה ילדים? אני כ"כ לא מוכנה לזה, לא רציתי ילד נוסף לטווח ארוך, ובסוף נכנסתי להריון.
    אני מלאת חחששות ודאגות. אצליח לאהוב את הילד הזה? מתי? האם אכעס עליו לנצח? אני יודעת שזו לא אשמתו...
    אשמח לכל עזרה..
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לא מתוכנן

הוספת תגובה

• הריון לא מתוכנן - תגובה

ד``ר נועה ברק
    26/04/2011

שלום לך
    את מעלה שאלות חשובות ומהותיות מאוד ממליצה שתפני לטיפול פסיכולוגי כדי לעבד את הקשיים ולעבור את ההריון והלידה בצורה טובה. תוכלי גם להשתחרר מהכעס על הילד ואולי על דמויות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

מישהי
    26/04/2011

איך מגיעים לטיפול פסיכולוגי? האם אפשר דרך הקופה..?
    האם העלות יקרה?
    חייבים הפניה או שאפשר בלי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

ד``ר נועה ברק
    27/04/2011

שלום לך
    בהחלט ניתן לפנות דרך הקופה. לא ציינת באיזו קופה את אך לכל בקופות יש הסדרים עם מטפלים. בדקי בקופה שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה