מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנאלינירה01/03/2011
איך אפשר לבצע מין אנאלי (גבר בבחורה) ולהיזהר מבחינת הריון? ועוד דבר מה לעשות שזה לא יכאב כל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק02/03/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהקרן 3226/02/2011
אני בת 32 מחיפה ילדתי ב- 24/1/11 לידה ראשונה אין לי מצב רוח לכלום כל הזמן בוכה אני אוהבת את התינוקת שלי אבל אין לי סבלנות וחשק לטפל בה עושה דברים בלי חשק ויש לי חרדות קשות.להיות לבד.לא יכולה לתפקד אם מישהו לא נמצא על ידי
ברצוני לטפל לפני שזה יחמיר
מה עלי לעשות? אני מעונינת בטיפול דחוף
תתנו לי מס' טל או מוקד ארצי שמטפלים בנושא שלי באיזור חיפה
לעזרתכם אודה.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה - תגובה
ד''ר גיל הלפרין28/02/2011לקרן שלום,
מתאור הדברים יתכן שאת סובלת ממצב של דיכאון לאחר לידה. מדובר בתגובה דכאונית שאיננה נדירה כלל וכלל ונובעת משילוב של גורמים פזיולוגיים ונפשיים.
ניתן לטפל במצב זה באופן יעיל ובזמן לא ארוך כך שבמקום לסבול תוכלי להפיק הנאה מתקופה אינטנסיבית אך מיוחדת זו.
אפשר לקבל עזרה מיידית על ידי פניה ישירה לפסיכיאטר במסגרת קופת החולים שבה את חברה.
זו אפשרות מהירה, טובה וללא עלויות לקבלת אבחון והמשך טיפול על פי הממצאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא או מומחהנירה21/02/2011
שלום לך, אני רוצה בבקשה תשובה ברורה אים אפשר כי עברתי מקרה לא כלכך קל: אים בן זוגי החדיר לי אצבע לאיבר מיני ולפני כן הוא נגע באיבר מינו שהיה קצת רטוב מהריגוש כנראה? ויש לציין שהייתי בביוץ באותו יום. האים יש חשש להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא או מומחה - תגובה
ד''ר גיל הלפרין28/02/2011הי ורד,
הסיכוי להריון ממצב כזה שואף לאפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג' בהריון התחלתיגלית20/02/2011
שלום רב,
אני כרגע בשבוע 4 להריון, ולפני כמה זה חברתי רכשה עבורי מסאג' לבחירתי לכבוד יום ההולדת.
לא מימשתי זאת ורציתי לשאול האם אני יכולה לבצע את המסאג' כל עוד שההריון צעיר??? והאם זה יכול לגרום נזק לעובר במידה ואני כן עושה ?
אשמח לקבל תשובה בנושא.
הרבה תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק21/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ורירית עבהעמליה15/02/2011
אני בת 28 אמא ל- 3. מחזור סדיר בדר"כ, לפני 3 חודשים הוצאתי את ההתקן מסוג נחושת ומשתמשת בקונדום כאמצעי מניעה,
שבועיים לאחר קבלת הווסת הופיע דימום לא קל אך לא חזק במיוחד, נפיחות ורגישות בשדיים, פניתי לרופא נשים ועשינו אולטר סאונד וגינלי שהראה עובי רירית 14 מ"מ, עשיתי למחרת בדיקת דם והבטא יצא 0. מה הסיבה שהופיע דימום? האם יש בדיקות שכדאי לעשות עכשיו?
תודה עמליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק16/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיובי או שלילי.גלית08/02/2011
שלום רב,
הנני אם ל- 2 ילדים ילדים , אני רוצה ולא רוצה להיכנס להריון מפני שילדי כבר גדולים ולא כל כך רוצה לחזור לכל הקושי של ההריון הגידול וכו', ומצד שני הילדים שלי ובעלי מאוד רוצים עוד צעצוע קטן בבית.
שאלתי היא המחזור האחרון שקיבלתי היה בתאריך ה- 22.1.2011 ולפני כיומיים כנראה היה פיקשוש (יש לציין שאיני לוקחת אמצעי מניעה כבר יותר מ- 10 שנים ומשתדלת להיזהר) .
אני ממש במתח נוראי ולא יודעת מה לעשות האם זה קרה ב"ימים הבטוחים" או שזה קרה בביוץ?! איך אני יכולה לדעת אם נקלטתי.
אני כבר מדמיינת כל מיני דברים, ומרגישה דקירות.
יש לציין שבמידה ואני מחליטה להיכנס אני נקלטת מאוד מהר.
אשמח לקבל איזו שהיא הרגעה מהצד השני (-:
תודה רבה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק09/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?אני08/02/2011
האם יש סיכוי, גם אם הקלוש ביותר, להכנס להריון מהתגפפות כאשר שני בני הזוג היו עם תחתונים ומכנסיים, והגבר ליטף את הירך של האישה (לא ליד הנרתיק)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
ד``ר נועה ברק09/02/2011לא אין שום סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלידהמאיה02/02/2011
אני בת 33 אמא למאור בת 6 ואריאל בן 2.5 .
אני נמצאת בהריון 4 (ההריון הקודם הסתיים בשבוע 21 לאחר שלא היה דופק).
בשבועות האחרונים יש לי פחד נוראי מהלידה ולא מתהליך הלידה אלא מהסיכונים שלפעמים קורים בלידה.
עד כדי פחד כי אני לא אחזור לילדיי.
איך אתם יכולים לעזור לי להוציא את המחשבות הנוראיות הללו מהראש?
דחוףףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מלידה - תגובה
ד``ר נועה ברק02/02/2011שלום מאיה
את מתארת חרדה שבמרכזה דאגנות. את מתארת דפוס של מחשבות קטסטרופליות -את חושבת על הגרוע מכל כאשר בפועל הסיכויים למקרה כזה הם נמוכים.
ויכוח עם המחשבות, עיסוק בדברים אחרים והרפיה יכולים להקל עליך.
כמובן שאת יכולה להעזר בטיפול כדי להבין ולהתמודד עם המחשבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל31/01/2011
שלום אני רוצה לשאול אותכם מה אני עושה אם יש לי חרדה מכאבי בטן שלשול וכדומה בעקבות אירוע שעברתי בעבר מחיידק שהיה לי בכיבה והייתי מאושפזת ובעיקבות זה כול כניסה לשירותים אני חובה סוג שלצ פחד אבל אני מנהלת אורך חיים בריא ורגיל אבל תמיד בחששות מה אני יכולה לעשות אם זה ויש לי בעיות במערכת העיקול אני פןחדת שאני לא עושה את זה לעצמי עקב המחשבה על זה תמיד. עשיתי בדיקות דם כי אני צימחונית והכול בסדר אני ילדתי לידה בריאה באמת הכול בסדר אני מודעת לזה שיש לי סוג של חרדה אני השמח לקבל תשובות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גיל הלפרין01/02/2011לטל שלום,
כפי שתארת זאת בעצמך כאבי הבטן מהם את סובלת הנם תופעה שיש לה עבר פיזי והווה נפשי. כלומר, משהו בחוויה של בעיות הבטן שעברת הותיר בך חותם שממשיך להשפיע. יתכן גם שישנם גורמים רגשיים נוספים שמקבלים ביטוי דרך הבטן.
ניתן לטפל בבעיות מסוג זה באמצעות טיפול פסיכולוגי - כאשר טיפול התנהגותי קוגנטיבי עשוי בשלב הנוכחי להתאים לתופעה ממנה את סובלת.
את הטיפול אפשר לקבל הן בתחנות בריאות הנפש של משרד הבריאות, הן בתשלום מוזל דרך קופות החולים או באופן פרטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ממרעין בישיןנועה23/01/2011
היי,
אני בהיריון ראשון, מתקרבת לגיל 30. מטבעי אני בחורה קלילה אך מחושבת, ומשתדלת לא לייחס חשיבות גדולה מדי לדברים שאין לי עליהם שליטה. אני בשבוע 25 ולאחר שלאחרונה פגשתי בחורה שנולד לה ילד עם תסמונת נוראית, אני מפחדת נורא מהלא נודע של הלידה. דיברתי עם הרופא שלי וביקשתי לעשות מי שפיר, הוא כמעט זרק אותי מכל המדרגות ולא המשכתי ללחוץ עליו כי אני מנסה להישאר בפוקוס ולא להיות משוגעת. מצד שני, זה נשאר מאחורה בראש, התסמונת שאי אפשר לזהות אותם גם בבדיקה של מי שפיר, כל המרעין בישין שקיימים.... אני בטוחה שאני לא היחידה, השאלה אם יש לכם איזה כלי להציע לי פשוט להעיף את המחשבות הנוראיות האלה מהראש? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ממרעין בישין - תגובה
ד``ר נועה ברק23/01/2011שלום נועה
החששות שלך מובנים וטבעיים אבל חשוב לזכור שרוב ההריונות במיוחד בגיל צעיר כמו שלך הם תקינים.
נכון שיש כאן מימד של אי ודאות וברקע יש בדיקה שיכולה להסיר ספק אך הבדיקה אינה נטולת סיכונים וגילך צעיר.
את יכולה להעזר בהגיון בריא שאת בחורה בריאה ואין סיבה שתהינה תקלות.
מצבי חוסר ודאות קשים לבני אדם וזהו מקרה שבו יש ערפול.
נסי לעסוק בפעילויות נעימות ומרגיעות וזכרי דברים רעים יכולים לקרות אבל אי אפשר לחרוד כל הזמן......
אם לא תצליחי לבד כדאי לפנות למטפל שיסייע לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בביתנטלי20/01/2011
אני מאוד רוצה ללדת בבית שלי, אך אני ממש מפחדת. מה אני אמורה לעשות לפני בזמן ואחרי הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה בבית - תגובה
ד''ר גיל הלפרין22/01/2011לנטלי שלום,
לידה בבית יכולה להיות חוויה אינטימית ושונה מלידה המתרחשת בבית החולים. יחד עם זאת קיימים גם חסרונות וסיכונים.
מומלץ לברר היטב את המשמעויות - בעד ונגד ולבחון איך את מרגישה לאחר ברור מסוג זה.
אם עניין הלידה בבית ממשיך לעורר חרדה ספציפית גם לאחר הברור אולי תשקלי זאת מחדש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשה מלידהקרן 3209/01/2011
שבוע טוב,
אני בשבוע 35 ויש לי חרדות קשות מהלידה
לא ישנה בלילות פוחדת מהתהליך מה עלי לעשות? כיצד להתמודד?
לעזרתכם הודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה קשה מלידה - תגובה
ד``ר נועה ברק09/01/2011שלום לך,
את יכולה להשתמש בתרגילי נשימה והרפיה שיעזרו לך ואפשר גם ללמוד היפנוזה עצמית ללידה המבטיחה פחות כאב ויותר סיכוי להנות מחווית הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אורך צוואר רחם תקין בהריון?א02/01/2011
מה אורך צוואר רחם תקין בהריון והאם צוואר באורך29 מ''מ מהווה סכנה או תחילת מחיקה והאם מצריך שמירת הריון ?(מדובר בהריון ראשון שבוע 27 ופעילות ריחמית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אורך צוואר רחם תקין בהריון? - תגובה
ד''ר גיל הלפרין02/01/2011לקבלת תשובה מלאה אנא פני לפורום גניקולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהריון וירידת מיםא30/12/2010
לפני שנה וחצי ילדתי פג בשבוע 28 לאחר ירידת מים של שבועיים היום הוא בריא ב''ה ואין לו שום בעיה .
אני רוצה להיכנס שוב להריון אבל יש לי פחד מאוד גדול מתחושת צירים מוקדמים ומההרגשה של ירידת מים שהיתה לי-פשוט פחד מוות.
לא יודעת מה לעשות עם זה ואיך לימנוע מקרה חוזר בלידה הבאה
אשמח לקבל עיצה מרופא או מאנשים שחוו לידה מוקדמת וח''כ לידה בזמן
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהריון וירידת מים - תגובה
ד``ר נועה ברק30/12/2010שלום לך,
הלידה שלך לפני שנה וחצי נשמעת ארוע מורכב ויתכן והפחד שלך קשור בלידה הקודמת.
אני ממליצה כי תפני לאיש מקצוע על מנת לעזור לך להתגבר על המחסום וללדת ילדים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- jחרדה מהלידהקרן 3227/12/2010
שלום,
אני בשבוע 33 ויש לי מחשבות וחרדות על הלידה עקב סיפורים ששמעתי וחוויות לידה מחברות
הדבר היחיד שיכול לעזור לי זה גז צחוק כי חוויתי בעבר טיפולי שיניים עם גז ורציתי לדעת האם לדעתכם ניתן לבקש מתחילת הלידה עד סופו?
זה יעזור לי מאוד ויוריד לי את הפחד
אנא עזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר נועה ברק28/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)