מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה מכבלים חשמליים ומפלאפוןגל22/01/2019
שלום רב,
יש לי בבית קרוב למיטה 2 כבלים חשמליים שקבוע בחשמל,אחד של המזגן ואחד של המחשב..עד כמה זה גרוע?והאם זה מוכח שזה יכול לגרום נזק?
עוד שאלה-האם שימוש בנייד כאשר הוא בחשמל מגביר את עוצמת הקרינה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון26/01/20191. אין שום סיכון מהכבלים עצמם.
לא, אבל כדאי לשמור מרחק של חצי מטר מהמטען של הנייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מלפטופ על ברכייםמתעניין22/01/2019
שלום, אני רואה מדי פעם אנשים שעובדים על הלפטופ שלהם, בעודו על הברכיים, קרוב לאיברי הרבייה, על הברכיים. עד כמה זה מסוכן לתהליך ייצור הזרע (הפיכתך לאב, בקצרה), ולתחלואת סרטן הפרוסטטה? במקרה של WIFI דלוק, ומכובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאד לא מומלץ. יש מחקרים על פגיעה בפוריות מלפטופ על הברכיים. על הפרוסטטה לא ידוע לי.
רם דישון26/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפטופ על ברכיים
מתעניין26/01/2019תודה. האם הפגיעה היא לתמיד, או שאחרי "מנוחה" של כמה חודשים, הגוף מבריא?
והאם הבעיה היא בחום שיוצא מהלפטופ, בלי קשר לקרינת WIFI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעבר לתחום ההתמחות שלי.
רם דישון27/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מבדיקות פט סיטי ומה הסיכוניםשני20/01/2019
שלום רב
אבקש לדעת האם קיימת קרינה גבוהה מבדיקת פט סיטי כל גופי ומה הסיכון חלילה אם מבצעים כמה בדיקות כאלה במרווחי זמן קצרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני מומחה לנושא זה.
רם דישון26/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלישה מהסלולריחגית20/01/2019
אנחנו זוג + שלושה ילדים בבית. בעלי גולש המון מהנייד וגם אני לא מעט. רציתי לשאול מה עדיף , לגלוש עם הוויפי או דרך החבילה של הנייד ולסגור את פונקציית הוויפי בבית? שאלה נוספת- הילדים יושבים הרבה מול המחשב שלידו הראוטר , האם כיבוי פונקציית הוויפי בראוטר תחליש את החשיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל המצב הזה אינו בריא. עדיף לגלוש בויי פיי. כיבוי הוייפיי בראוטר תקטין את החשיפה אבל תמנע גלישה.
רם דישון26/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום צילומים מקצועי לתינוקותשרון18/01/2019
שלום
נולדה לי בת.
אני רוצה לקחת אותה ליום צילומים מקצועי (וידאו, סטילס וכו') האם יש השפעה על עוללה? סכנה?
האם כדאי לצלם בסמארטפון או שלא כלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה.
רם דישון26/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר חשמל עליון תחנת טרנספורמציהמור17/01/2019
שלום רב .
שוקלים לקנות בית פרטי בישוב . במרחק כ-20 מטר מהחומה ישנו חדר ח"פ תחנת טרנספורמציה של חברת חשמל . מהו המרחק הבטוח כאשר זה חדר עליון? האם כדאי לקנות מד קרינה? להביא מודד ? המלצות כלשהן ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטוב ביותר הוא לרכוש מד קרינה. לאחר שתמדדו- חיזרו אלי עם התוצאות.
רם דישון26/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר חשמל עליון תחנת טרנספורמציה
מור26/01/2019יש חברה/דגם או חנות שאתה ממליץ של מד קרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוכל לענות רק בפרטי.
רם דישון27/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מזיקה מחגורת הגברהיורי16/01/2019
אני מורה בבית ספר ,
האם קיים סיכון בריאותי כתוצאה מקרינה כלשהיא
עקב שימוש של מספר שעות כל יום בחגורת הגברה הכוללת מיקרופון "מדונה" (המולבש על הראש) - ורמקול הממוקם על החגורה
(הספק הרמקול כ-35W) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הקשר בין המיקרופון לרמקול הוא חוטי או אלחוטי? אם אלחוטי- לא מומלץ. אם חוטי- אין בעיה.
רם דישון17/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי בלחץ מקרינה מהטלוויזיהסיון15/01/2019
שלום רב, אודה לעזרתכם בסוגיה הבאה:
מבנה הבית שלנו הוא כזה שקיר הטלויזיה בסלון גובל עם צד אחד של חדר הילדים, וחדר הילדים מצוי בין הסלון לחדר השינה. ממול יש חדר אחד נוסף שהוא הממ"ד. למעט הממ"ד כל קירות פנים הבית עשויים גבס ונושא הקרינה מטריד ומדיר שינה מעיני בעלי. לטענתו הראוטר והממיר המצויים במזנון בסלון והממיר שמצוי אצלנו בחדר, גובלים בדיוק עם כל אחת ממיטות הילדים, ובכל הזדמנות הוא מכבה את שניהם מחשש לקרינה. מעיון בפוסטים קודמים אני מבינה ה
שהראוטר הוא המדאיג מבין השניים, ואני מנסה להבין באיזו מידה? האם קיר גבס איננו מספיק? האם כדאי להעביר את הראוטר לממ"ד בו אף אחד לא ישן, ולכבות אותו כשלא משתמשים בו? (כי בממד הבנתי שיש בעיה אחרת).. לאן אתם מציעים לי להעביר את הראוטר?
הוא נדרש לצורך vod ולגלישה בלפ טופ ברחבי הבית. האם הממירים של יס החדשניים לא פולטים קרינה מסוכנת? אני לא באמת סומכת על ספקיות התקשורת שיתנו לי פרטים מהימנים ואודה מאוד לעזרתכם, שכן יש לבעלי ולי המון ויכוחים בנושא. תודה רבה רבה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון17/01/2019אבן כדאי להעביר את הראוטר לממ"ד בו אף אחד לא ישן, ולכבות אותו כשלא משתמשים בו. לגבי הממיר של הוט- אם משתמשים בפונקציה האלחוטית שלו, הוא כמו כל ראוטר אחר. אם ניתן לכבות את האלחוטי- הוא בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות והקשר לגז ראדוומיכל15/01/2019
אני גרה בדירה ,22שנים נקנתה חדשה מקבלן.
קומה חמישית. בחדר ממ"ד יש לי הליכון. השנתיים מתאמנת שם לא תמיד פתחתי חלון לאיורור אבל הדלת תמיד פתוחה. בצילום ריאות גילו גוש בגודל 2סמ .
אני לא מעשנת אף פעם. האם סביר להניח שיש גז ראדון בממ"ד וזה מה שגרם להיווצרות הגוש. האם נשמתי גז ראדון יש קשר בין הדברים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת.
רם דישון17/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי בדיקות סיטי עם חומר ניגודמיכל14/01/2019
אני צריכה לעבור בדיקת סיטי מח . סיטי בטן. וסיטי ריאות
עם חומר ניגוד.
האם הקרינה היא קרינה מרובה?
אני די חוששת.
תודה על מענה מהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקרינה אכן משמעותית, אבל השאלה היא מה יקרה אם נחטיא בעיה רפואית שרק בדיקה כזו יכולה להציף.
רם דישון17/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשה ותודהמלי14/01/2019
1. האם יש סכנה ממצבר שהוחלף ברכב? קרינה או חומרים בעייתים? (אני בהריון).
2. האם צילומים בסטודיו לתינוק בן חודשיים יכולים להוות איזושהיא בעיה? קרינה מהפלאש או כם דבר אחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלילי לשתי השאלות.
רם דישון17/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קרינה ממטען של מחשב ניידשואלת13/01/2019
שלום,
יש לי מחשב נייד שלא עובד ללא המטען.
רציתי לדעת אם זה מסוכן לשבת במחשב כשהוא מוטען עם נייד בשקע? המטען ממש כיסא לידי
האם זאת רמת קרינה מסוכנת??? ומה קרינה זאת עלולה לגרום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי לשמור על מרחק של חצי מטר ממנו.
רם דישון17/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לגביי קרינה מארון חשמלאסף13/01/2019
שלום
נשאלת פה באתר כמה פעמים "מה המרחק הבטוח מארון חשמל ביתי"
ולאותה שאלה בדיוק אתם עונים בשתי צורות
1.חצי מטר בטוח
2.צריך למדוד כדי לדעת אי אפשר לדעת
שאלתי היא כזו לפי איזו תשובה לנהוג ,למה התשובות שונות בדיוק לאותה השאלה
כי זה תלוי בסוג הארון.
רם דישון17/01/2019בארון ביתי חצי מטר יספיק בדרך כלל. בארון קומתי או אחר, גדול יותר מארון ביתי- כדאי למדוד, כי שם הזרמים גדולים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לגבי ראוטר, סטרימר ומנוע של מזגןחגית13/01/2019
שלום, אשמח למענה למספר שאלות :
1.אני מתלבטת אם להכניס לחדר שינה סטרימר של סטינג tv. מציינת שיש תינוק בחדר .האם הקרינה מהמכשיר מסוכנת?
2. יש לי בסלון עמדת מחשב עם ראוטר, המרחק בין הראוטר לחדר הילדים כ-5 מטר.האם מספיק? יש דרך לצמצם את הקרינה ממנו כשהם בבית ונמצאים רוב הזמן בסלון?
3. מאחורי המיטה שלי ושל בעלי מותקן המנוע של המזגן מצידו החיצוני של הקיר.האם הקרינה ממנו מסוכנת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון17/01/20191. לא מומלץ.
2. 5 מטרים יספיקו.
3. לא מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חגית17/01/2019תודה על המענה. מה שמדאיג אותי זה הראוטר שממוקם בסלון צמוד למחשב במקום די מרכזי שהילדים נמצאים באזור רוב היום. האם אתה ממליץ להזיז את הראוטר לחדר צדדי אחר? מציינת שהילדים יושבים מול המחשב וגולשים באינטרנט. האם זה יפחית או יגביר את החשיפה שלהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מקו מתח חשמל של רחובדודי12/01/2019
שלום רב
האם קו מתח הכולל 3 כבלים שיש ברחוב עם הרבה בתים משותפים, 3 מטר מול חלון חדר שינה זה גבולי ?מה הטווח הבטוח?
אני מניח שההגדרה שלו היא קו מתח נמוך...
תודה מראש,דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לדעת. חייבים למדוד.
רם דישון12/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)