מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק בטוח מהראש לאייפדאורית14/02/2019
אני שומעת בלילה מדיטציה באייפד שמונח בשידה ליד המיטה. באיזה מרחק מומלץ שהאייפד יהייה מראש שלי? יהייה קצת טיפשי לשמוע מדיטציה ולחטוף קרינה 😜
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות חצי מטר, רצוי מטר אחד. זה בהנחה שהאייפד מקושר לאינטרנט. אם לא- אין מגבלת מרחק מינימום.
רם דישון17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאורה בטוחה בחדר תינוקשימי14/02/2019
שלום רם,
איזו מנורה הכי בטוחה לשימוש בחדר תינוק?
כזו שלא מקרינה, מסרטנת מכילה כספית והשד יודע מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי כל נורה בטוחה.
רם דישון17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימושים ומשחקים בטלפון הניידאפרת13/02/2019
שלום,
רציתי לדעת האם שימוש במשחקים/ יוטיוב/וויז זה אותה קרינה כמו דיבור? האם יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמו דיבור, לא יותר.
רם דישון17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית על גג ממולאורן12/02/2019
שלום. אנטנה סלולארית על גג ממול . מרחק כ 300 מטר קו אווירי. יש קו ראיה מאחד החדרים. הקירות עשויים מלבנים. האם מומלץ לשהות בחדר פנימי ( שני קירות מפרידים) או שאין חשש בכלל בגלל המרחק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם יש שני קירות מפרידים- אין סיכון.
רם דישון17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולארית בשדה פתוח מול הדירה
אורן18/02/2019מה לגבי קיר אחד? האם מעל 200 מטר אין סיכון כפי שגורס ד"ר וולף? ראיתי שהוא כתב זאת באחד השרשורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ למדוד ולקבל החלטות על פי תוצאת המדידה.
רם דישון18/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט חשמל שהוא קרועאסף12/02/2019
שלום
האם חוט חשמל קרוע מקרין יותר מחוט חשמל במצב שאינו קרוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. חוט קרוע אינו מקרין כלל.
רם דישון17/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה על השנאי של המחשב ניידנתן11/02/2019
ישבתי למשך כחצי שעה כשכף רגלי על הקוביה (השנאי) של הכבל של מחשב נייד עובד ומחובר מבלי לשים לב.
אני יודע שזה המרכיב שפולט קרינה במחשב. האם מזמן שכזה ואירוע חד פעמי יכול להיגרם נזק? האם מדובר בקרינה חזקה מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף תמונת השנאי והספקו
נתן11/02/2019
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאירוע חד פעמי וקצר אין שום סיכון.
רם דישון11/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק ביטחון בחדר קירוראסף11/02/2019
שלום
רציתי לדעת מה המרחק ביטחון שיש להתרחק ממאוררים בחדר קירור.
מצורפת תמונה
חצי מטר.
רם דישון11/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת ילד ליד נקודות חשמל ותקשורתדנה11/02/2019
שלום
אנחנו מתכננים להעביר את הילד בן ה-6 לחדר אחר
מיקום המיטה המתוכנן יוצא כך שליד ראש המיטה ולכן ליד ראש הילד ישנן מספר נקודות: חשמל, טלפון ואינטרנט.
לנקודות אלו לא מחובר דבר. אלו רק נקודות בקיר.
האם לא מומלץ למקם את ראש המיטה צמוד לנקודות אלו? האם הן פולטות קרינה?
בנוסף, רציתי לשאול האם זה נכון שלא כדאי למקם מיטה מאחורי קיר טלויזיה עם ממיר?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה למקם מיטה ליד שקעים לא בשימוש.
רם דישון11/02/2019אם הממיר קוי- אין בעיה. אם אלחוטי- לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת חשמל בבית וסידור לוחרינה11/02/2019
שלום היה קצר מאחד בבית והכפתור בלוח חשמל קפץ הלכתי לסדר אותו ושוב היה קצר וככה כמה פעמיים עד שזה הסתדר האם יש סכנת קרינה מזה שהייתי קרובה ללוח חשמל והרמת השלטר
לא, אבל כדאי להזמין חשמלאי שיבדוק מה קרה.
רם דישון11/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה מאוד עם מסך מגעאדם10/02/2019
רכשתי לפני 3 חודשים טלפון של חברת שיואמי.
יש לי כבר תקופה ארוכה תחושה מוזרה של עקצוץ וזרם כאשר אני נוגע במסך המגע אשר מקשה עלי מאוד את השימוש במכשיר. לא היה לי את זה לפני כן במכשירים של גוגל שהיו לי ואפל.
הגעתי אליהם לבדיקה. פתחו את המכשיר ולא ראו שום בעיה.
חשבתי שאני מדמיין עד שהילד הקטן שלי אמר לי שהוא מרגיש עקיצה שהוא נוגע במכשיר שלי. הוא לא מרגיש את זה במכשיר של אשתי. מה דעתכם המקצועית? ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לומר את האמת- אין לי מושג.
רם דישון10/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה, קרינה ומה שביניהםנעה10/02/2019
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש סכנה לטוס לארצות הברית עם כמות הקרינה שיש בטיסה. והאם יש הבדל בין טיסה לשם לבין טיסה למקומות אחרים בעולם.
הבנתי שיש קרינה רבה בטיסות. שאלתי מתייחסת לגילאים 30, 4 ושמונה חודשים.
אני תוהה אם יש הבדל משמעותי מבחינת הגילאים מהבחינה הזו, והאם עניין הקרינה אמור למנוע מלטוס באופן כללי?
האם משמעותי מתי טסים מבחינת שעות היום. ואז רמות הקרינה משתנות?
האם טיסה ישירה שונה מטיסה עם עצירה?
והאם כמות הפעמים שטסים בחיים גם משמעותית? תהיתי האם יש מספיק מחקרים בנושא. אני חוששת מכל הפעמים שטסתי בחיי ותוהה מה להחליט לגבי העתיד.
יש לנו אירוע חשוב ותוהה אם זו סיבה לא לטוס.
אני חוששת לילדים שיותר רגישים לקרינה באופן כללי.
האם סכנות מטיסות שייכות רק לעובדי טיסה קבועים או גם מטיסות בודדות במשך החיים. אני יודעת שיש לתינוקות רגישות גבוהה יותר מאנשים בוגרים. האם יש גיל מסויים שלאחריו בטוח יותר לטוס?
ושאלה אחרונה לעכשיו. האם משמעותי היכן יושבים בטיסה עצמה.
בברכה
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום. לא הייתי מבטל טיסה לאירוע חשוב בגלל הסיבות שמנית, גם לתינוק.
רם דישון10/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום של מתכת במיקרותמי09/02/2019
שלום רב,
בעלי חימם צלחת מרק לילד. הוא אכל את כולה ורק אז ראיתי שהיה לצלחת פס זהב בכל העיגול מסביב.
הכנסתי את הצלחת למיקרו לכמה שניות וראיתי שאכן עושה ניצוצות.
1. האם נעשה לילד נזק שאכל את המרק אחרי שחומם בצלחת שעשתה ניצוצות? החימום היה לחצי דקה או דקה.
2. האם נעשה נזק לנו שישבנו בקיר מאחורי המיקרו שפעל בצורה כזו ? זה לא ממש מאחורי אלא במרחק קצר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
תמי09/02/20193. עכשיו גם הבנתי כששלחצו להפעלת החימום של המרק בעלי ובני עמדו מול המיקרו בזמן הלחיצה ואז החלו לזוז לאט... האם להם נגרם נזק/קרינה?
לבעלך ובנך לא נגרם כל נזק. לגבי המיקרו- יתכן שכן, אבל בשום מקרה הוא לא יקרין יותר מאשר קודם.
רם דישון09/02/2019וודאי שהדלת והמשקוף לא התעוותו ושהיא נסגרת היטב כמו קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במיקרוגל וכלי סכו"םשירי07/02/2019
שלום
הכנסתי בטעות קערת מרק עם כף ממתכת (כסופה) למיקרו למשך 2 דקות.
האםיש סכנה כלשהי בהמשך השימוש במיקרו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אין שום בעיה.
רם דישון07/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק של סמארטפון מהגוףאבי06/02/2019
שלום רב.
הרי ידוע לכולם שלא מומלץ לישון כשהסמארטפון מונח על השידה במרחק קצר מהראש.
מה לגבי המרחק שמומלץ להרחיק את הסמארטפון מהגוף בזמן כשיושבים נגיד בסלון,ליד שולחן מחשב בעבודה וכו....
אם אדם יושב ליד שולחן עבודה 8 שעות והסמארטפון מונח לידו על השולחן,האם זה מרחק תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות חצי מטר, ורצוי יותר.
רם דישון07/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרינה מזיקה (כבלים)שלומי06/02/2019
שלום
ניקיתי את הכוננית שבה יושב המחשב ובזמן הזה הראש שלי היה צמוד לכבלים של המחשב המסך והמקלדת,בזמן של בערך 5 דקות .
האם נחשפתי לקרינה מסוכנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון07/02/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)