מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכנת קרינה מקירות בטוןחננאל16/07/2018
קיימת שיטת בנייה בשם GSB המבוססת על קלקר חיצוני 5 ס"מ עובי בחוץ , בפנים הבית בלוק איטונג \ שחור 5 ס"מ , ובתווך 15 ס"מ של בטון. בונים את המעטפת של הבית מהקלקר והאיטונג ויוצקים פנימה.
מאחר והבידוד הטרמי בבית זה הוא מהטובים שיש, אנו חושבים לבנות כך את ביתנו, אבל יש לי חשש מהקרינה שתיפלט מהבטון.
האם אני צריך לחשוש מכך או שזה זניח?
הבנתי שניתן לבקש את הבטון ללא אפר פחם ואז רמת הקרינה יורדת, האם נכון?
האם קיים תקן לחומרי בנייה מותרים לפי רמת הקרינה שהם פולטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים, אנחנו לא מהנדסי חומרים, או מהנדסי בנייה.
ד``ר דני וולף19/07/2018א. אם מדובר בבנייה בלי אפר פחם, גדול, קרינה מינימלית. אם מדובר בבנייה מתועשת עם חומרים מחול אין בהם אפר פחם וזה מצוין.
ב. יש בארץ תקן, שבעבר היה מאוד נמוך, אולם בלחץ חברת החשמל שונה התקן לגבוהה יותר ..... סיפור ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולארית על גג ממולאורן16/07/2018
שלום. מרחק אנטנה מדירתי 60 מטר. יש 6 קירות ( כניראה מלבנים) שחוצצים ביני לאנטנה. אין קו ראיה. אולי יש גם שילוב של בטון בקירות לא ידוע. האם בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט לא בעייתי. אחרי 6 קירות לא נותרת שום קרינה מסוכנת.
רם דישון16/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה סלולארית על גג ממול
אורן16/07/2018תודה אך טעיתי במרחק . מדובר בערך ב 140 מטר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה שקובע הוא 6 קירות ולא המרחק.
רם דישון17/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדניות גומי אויר להקטנת קרינהטלי16/07/2018
שלום.
האם באמת אזניות גומי אויר מקטינות קרינה?
האם זה הפיתרון הכי טוב שיש?
היכן ניתן לרכוש אזניות טובות כאלו? היו לי בעבר ותוך כמה ימים הם התפרקו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיובי לכל השאלות.
רם דישון16/07/2018חפשי ברשת אצל מוכר אמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ב- 16DBM , מאריך טווח ביתי , לקומה מינוס 1חיים15/07/2018
שלום , מכשיר מאריך טווח סלולרי ,
עבור קומה מינוס 1 , מדובר ב-2 חדרים , מאריך את התדר 2100mhz , והוא בעל הספק יציאה 16DBM , (אמרו לנו שזה ה- DBM הכי נמוך שיש בשוק הביתי ) ,
האנטנה שבפנים נראית כמו סטיק של ראוטר (360 מעלות).
האנטנה שבחוץ היא אנטנת יאגי (כיוונית) בעלת 10 אלמנטים.
השאלה היא כזו :
האם יש סכנה כלשהי בתוך הבית ?
האם יש סכנה כלשהי לשכנים ?
האם יש סכנה כלשהי להסתובב ליד אנטנת היאגי שיושבת בחוץ ומכוונת לכיוון המגדל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות.
רם דישון16/07/20181. אין סכנה בתוך הבית, כל עוד תשמור על מרחק של מטר מהמכשיר.
2.אין שום סיכון לשכנים.
3. אין סכנה, כל עוד לא תשהה שעות ארוכות לפני האנטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סיבי אסבסטלימור14/07/2018
האם סיבי אסבסט יכולים לחדור דרך רשת של יתושים ? יש ממול הבית שלי 2 גגות אבסבט , השיקול שלי אם לפתוח חלון לאוורר או לא ..בגלל הגגות האלה , שדי מדאיג אותי אם הסיבים יכנסו לבית שלי ..מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הגגות תקינים אין מהם שום סיכון.
רם דישון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משנאי בדירה שכורהשרון14/07/2018
בדירה שלקחתי בשכירות מרחק כ- 5 מטר מהשנאי המצורף בתמונה (האם זה אכן שנאי? נראה קטן יחסית).
המרחק לחדר השינה גדול יותר (כ- 10 מטרים)
האם יש סיכון?
אין סיכון.
רם דישון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אין סיכון גם לחלק הקרוב יותר (זה שנמצא 5 מטרים מסלון הבית?)
שרון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון.
רם דישון16/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מייננת ממכשירי סיטיהדס14/07/2018
השבוע אמרה לי חברה אחות שלימדו אותם באחד הקורסים שהקרינה המייננת ממכשירי סיטי מגיעה עד עשרות קילומטרים מהמכשיר.
כלומר בכל גוש דן יש קרינה ממכשירי סיטי שכן בכל בתי החולים יש מכשור כזה. האם זה הגיוני? נשמע לי מופרך לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מופרך לחלוטין.
רם דישון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה על גג צמוד לחדר שינה שלנו במרחק 7 מטר בערךרותם14/07/2018
שלום, אשמח לדעת אם האנטנה המצורפת בתמונה פולטת קרינה?
לא.
רם דישון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב נייח - סידור כבליםרואי13/07/2018
שלום רב,
קניתי כבל גלילי שמכניסים לתוכו את כל הכבלים של המחשב כדי שכך יהיה יותר מסודר , במקום שיהיו הרבה כבלים על הרצפה, האם האיחוד של כל הכבלים לכבל אחד מהווה יותר קרינה מאשר שכל כבל פזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיריים אינדוקציה בהריון לחוצהכיריים אינדוקצי13/07/2018
אני בהריון ויש לי כריים אינדוקציה רציתי לדעת האם זה מסוכן בזמן הריון ועדיף לעבור לגורמים גז במקום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תתרחקי למרחק מטר כשהכיריים פועלים.
רם דישון13/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינדוקציה המשך
המשך שאלה אנא ת14/07/2018אני כבר חודש חמישי ולא עשיתי את זה עד כה, האם זה מסוכן.לעובר כי לא שמרתי מרחק?יש מקום לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פני בפרטי לד״ר וולף.
רם דישון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיריים אינדוקציה בהריון לחוצה
לדר וולף15/07/2018איך פונים לדוקטור וולף בפרטי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרא אדום בהריון לחוצה ממשאינפרא אדום והר13/07/2018
אני בהריון וקניתי בקניון במקדולנדס בעמדה עצמית כשמעבירים את הכרטיס אשראי בעצמך זה משדר תקושרת עם גלים אדומים,וכשהגלים עברו הרגשתי זרמים בבטן ההגיונית,השאלה האם גלים האדומים הללו שכנראה אינפרא אדום לתקשורת לחברת האשראי מסוכנים לעובר?תודה
אין סיכון מאירוע חד פעמי.
רם דישון13/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כלל וכלל לא מסוכנים.
רם דישון15/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינפרא אדום בהריון לחוצה ממש
אינפרא אדום והר15/07/2018גלי אינפרא אדום כלל אינם מסוכנים בזמן ההריון לעוברים?
נכון.
רם דישון16/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק בטוח מקו מתח גבוה עם שנאידנ12/07/2018
שלום רב, עברתי לדירה בשכירות ורק עכשיו שמתי לב שנמצא ליד הבניין קו מתח גבוה עם שנאי... המרחק מדירתי אליו הוא נראה בין 8 עד 10 מטר.. השנאי בדיוק בגובה דירתי.. האם זה מסוכן? מה המרחק הבטוח?
לא מסוכן.
רם דישון13/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולריות ושנאי מעבר לכבישחושש12/07/2018
שלום, רכשתי את דירתי הראשונה לאחר עמל רב.
מקצה המרפסת שלי יש קשר עין עם 2 אנטנות, ומעבר לכביש יש שמאי.
1. בנוגע לשמאי. לפי הערכה גסה, הוא בגובה קומה 3-4, במרחק של 7 מטר מהבניין, ואני בקומה 8. כלומר מרחק אווירי יוצא בערך 14 מטר. האם יש סכנה?
2. האנטנות מטרידות אותי מאוד. ממדידה דרך גוגל MAPS נראה שהמרחק האווירי הוא 100 מטר בערך. על פי נתונים מGOVMAP יש:
א.אנטנה בהקמה, פי.אייץ'.איי. נטוורקס, מתקן
ב.אנטנה פעילה, סלקום, מתקן גישה אלחוטי, מיקרו וואט לסמר 0.4480
ג. PHI, מתקן גישה אלחוטי, מיקרו וואט לסמר 7.89
ד. אנטנה פעילה, פלאפון, אנטנת עוקץ, מיקרו וואט לסמר 0.3 (כנראה במרחק יותר מ100 מטר).
האם קיים סיכון?
בנוסף, כל האנטנות האלו על בניין ליד בית ספר יסודי. האם קיים סיכון לילדים?
אני מאוד מוטרד ואשמח למענה,
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האנטנות בא' וג' הן אותה אנטנה.
חושש12/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין סיכון מהשנאי. לגבי הסלולריות- חייבים למדוד.
רם דישון12/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר, ובנוסף
חושש12/07/2018
במידה וארכוש/אשכיר מכשיר מדידה, והמדידה תהיה לא תקינה (לפי הבנתי מעל 0.5 מיקרו ואט לסמר), יש דרך להתגונן? האם עציצים במרפסת יועילו? לא הייתי רוצה להשאר בבית עם רשתות ותריסים סגורים כל היום, קניתי דירה בקומה גבוהה כדי להנות מהמרפסת ומהנוף. האם אאלץ למכור את הדירה? יש בכלל עם מי לדבר או מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, יש פתרונות, והם אינם יקרים.
רם דישון13/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפון שנשכח במושב הרכבנתם12/07/2018
שלום רב, שכחתי את הפלאפון שלי ברכב על המושב ליד הנהג. כשחזרתי הטלפון היה לוהט וכשניסיתי לפצץתוח אפליקציה הופיעה הודעה: לא ניתן לפתוח עכב התחממות יתר. לאחר כעשר דק במזגן וכבוי המכשיר חזר לפעול כרגיל. שאלתי היא האם ייתכן שהמכשיר נפגם ופולט יותר קרינה עכב ההתחממות? לא נראה שיש שינוי חיצוני במכשיר כלשהו והוא עובד כשורה.
אין סכנה שהוא יפלוט יותר קרינה.
רם דישון12/07/2018הוא התחמם בשמש ותו לא. ברגע שהתקרר- חזר בדיוק למצבו הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני מדידת קרינה במקום העבודהגדי10/07/2018
היי
ביצעתי מדידות קרינה אלקטרומגנטית (באמצעות מכשיר (cornet במקום העבודה. מצ"ב תמונות של המדידות. האם הערכים שנמדדו מהווים סכנה בריאותית בחשיפה רצופה של 8 שעות כל יום? האם אני צריך להיות מודאג?
תודה מראש
גדי
עוצמת ה- RF גבולית.
רם דישון11/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)