מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנה סלולרית בקרבת בנייןטל26/07/2018
אני מעוניינת לקנות דירה אשר 100 מטר ממנה ממוקמת אנטנה סלולרית אשר עוצמת קרימה שלה 58.8 . האם ישסכנה של חשיפה לטווח ארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נדע רק אם נמדוד.
רם דישון26/07/2018הערך שמופיע באתר המשרד להג״ס חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משיחה מסמארטפון בווטסאפיניב25/07/2018
שלום.
דיברתי היום 10 דקות בשיחה קולית בוואטסאפ עם וויפיי כשהפלאפון צמוד לאוזן. יכול להיות שזה עשה לי נזק?
כי הייתה העברת נתונים דרך הוויפיי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זניח. כמו שיחה סלולרית רגילה.
רם דישון25/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת ראדון בקרבת מחסן/מקלט בטוןאבי24/07/2018
שלום למומחים,
אני גר בדירה ישנה בקומת קרקע. במרחק כמטר או שניים ממרפסת הדירה קיים מחסן/מקלט בטון ישן ובמצב רעוע. המחסן אינו צמוד לדירה אך די קרוב. האם יש סכנה לריכוז גבוה של ראדון בתוך הדירה בגלל המקלט בהנחה שהחלונות הפונים לכיוון המקלט פתוחים רוב הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תדע רק אם תמדוד.
רם דישון25/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת קרינה ממסכי מחשברחל24/07/2018
היי,
אני יושבת במשרד מאחורי שני מסכים של עמית מצד אחד,
מהצד השני מצוי קיר גבס עם אותה תצורה (הצד האחורי של 2 מסכים מופנה אליי במרחק של כ40 ס"מ).
האם הנ"ל מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם המסכים דקים- אין סיכון כלל.
רם דישון25/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליקר ואורות "ברקים" של מסיבותפיני23/07/2018
היי, האם הנ"ל פולט קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא.
רם דישון23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מקו מתח הסמוך לדירהאמיר23/07/2018
שלום,
אני גר בדירה שכורה, לאחר המעבר ראיתי שיש קו מתח כ-4 מטרים לאורך הדירה.
מדדתי עם מד קרינה של חברת CORNET דגם ED78S וראיתי שבחדרים שלידם עובר הכבל הקרינה היא: 1.5-3mG (תלוי בזווית שבה אני מחזיק את המכשיר).
בשאר החדרים הקרינה היא 0.8-1.8mG
האם חשיפה לקרינה כזו למשך זמן של חצי שנה - שנה היא מסוכנת?
במידה ונעבור מהחדר שקרוב לכבל לחדר שהקרינה בו נמוכה מ-2mG זה יהיה פיתרון מספק?
נ.ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשיפה לעוצמה כזו אינה מסוכנת. חשיפה מתחת ל-2 מיליגאוס אינה מסוכנת. זה פתרון מספק.
רם דישון24/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה באולפן ביתי קטןאבי שדה23/07/2018
שלום.
יש לי אולפן ביתי קטן.
באולפן 2 מקלדות מחשב לפטופ וכרטיס קול.
מדדתי קרינה באמצעות מכשיר TriField Meter
Model 100XE.
כשהמקלדת עובדת לבד הקרינה היא 1.5 מליגאוס.
כשמחבר במקלדת למחשב ומפעיל את כולם הקרינה מגיעה ח 5 מילגאוס (במקום בו אני יושב)
השאלות:
האם מכשיר המדידה שציינתי אמין למכשירים הללו?
אם כן, האם ניתן להפחית הקרינה בדרך כלשהי?
תודה רבה
אני הייתי משתשמש גם בנתח תדרים. אינני מכיר את מעגלי הטריפילד על מנת לענות.
רם דישון23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה באולפן ביתי
אבי שדה24/07/2018בהינתן שאין לי נתח תדרים,
ואני לא יודע מה זה טריפילד,
האם יש עוד פעולות בניתן לבצע ללא הזמנה של גורם חיצוני,
כדי לנסות להעריך,
ולמזער את הקרינה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן לענות ללא מידע נוסף כפי שביקשתי.
רם דישון24/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלישה באינטרנט - אם מודאגתעופרי22/07/2018
ראשית אבקש להביע את הערכתי על ההשקעה והמסירות שלכם בפורום זה.
ולשאלתי - בתי בת 3 וחצי שנים צופה בשנה וחצי האחרונה בסרטונים בטלפון (חלק באמצעות חיבור לרשת הסלולרית וחלק בwifi), מדובר בשימוש ממוצע של כשעה ביום.
לצערי עד לאחרונה לא הייתי מודעת לכך כי גלישה דינה כשיחה מבחינת רמות הקרינה. בדרך כלל היא מחזיקה את הטלפון ביד ולעיתים משעינה אותו על חפץ כלשהו. כמובן שמאז שנחשפנו למידע זה - הצפייה הופסקה. יתר על כן, עשינו שימוש בטלפון הנייד בסביבתה מיום שנולדה ברמת קרבה זו או אחרת. הקפדנו רק על מרחק מראשה ועל שינה ללא טלפון נייד בחדר בזמן שישנה בחדרנו או לחילופין על ניתוק החיבור לרשת וכמובן מרחק פיזי של מטר לפחות.
אני מאד מאד מוטרדת לגבי הנזק שנגרם במהלך תקופה זו. האם כדאי לעשות בדיקות כלשהן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. אם לא הרגשתם שום תסמינים- אין שום בעיה.
רם דישון23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב נייח עוברת דרך קיר?רותם22/07/2018
יש לי מחשב נייח ומהצד השני של הקיר יש את
המיטה של התינוקת. האם צריך לשנות מיקום
מחשש לקרינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. הקרינה נחלשת מאד במעבר דרך הקיר.
רם דישון23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאינטרנט בסלולרמיכל22/07/2018
שלום,
רציתי לשאול מה עדיף מבחינת קרינה וההשפעה על מי שלא משתמש במכשיר. כאשר בעלי גולש באינטרנט מהנייד, במה עדיף שיגלוש מבחינת קרינה ב"נתונים לנייד" או בויפי ואז צריך להדליק ויפי. אני משתדלת לנתק את הויפי כאשר הבן שלי בסלון ואז בעלי גולש דרך "נתונים לנייד". השאלה שלי האם זה משפיע על הבן שלי- אם יש הבדל דרך מה בעלי גולש באינטנרט, גם כאשר הוא לא ממש לידו אלא בחדר אחר או בכלל בבית...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התשובה תלויה במרחק שלכם מאנטנת הסלולר הקרובה (זו של החברה שלכם).
רם דישון22/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - המשך
מיכל25/07/2018תודה אבל לא הבנתי מה קשורה הגלישה בנתונים בנייד לאנטנה- 1.האנטנה לא קשורה רק לדיבור בסלולר?היא קשורה גם לגלישה בנתונים בנייד?
2. כלומר שאם אין קליטה גבוהה אז עדיף לגלוש בבית על ויפי ולא על נתונים לנייד?
3. האם ההשפעה היא רק על מי שגולש או על כל מי שנמצא בבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון25/07/20181 ו-2- נכון.
3. בעיקר על הגולש, כי הנייד קרוב אליו. ההשפעה על יתר הנמצאים בבית זניחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה באוזניות בלוטוס נשלפתיהונתן21/07/2018
היי יש לי אוזניה אלחוטית נשלפת עם חוט נגלל, החוט הנגלל נמצא בתוח קופסא קטנה עם תפסן שנמצאת על החטלצה באזור הצווארון ובכל שיחה אני שולף את החוט ומכניס לאוזן, האם המכשיר שמחובר לצווארון פולט הרבה קרינה במהלך שעות היום שהוא נמצא עלי?
זניחה. לא מסוכנת.
רם דישון22/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה על גג בנייןמאיה20/07/2018
שלום, אודה לעזרתכם בפיענוח האנטנה שמצולמת בתמונה. האם היא מסוכנת לדרי הבניין? מדובר בבניין מול גינת משחקים הומה ושוקקת
זו כנראה אנטנה של חובב רדיו או משהו דומה.
רם דישון22/07/2018לא ניתן לומר דבר רק על סמך התמונה. נסי לברר האם יש בבנין דירה בשימוש ציבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה על גג בניין
מאיה22/07/2018דירת הקרקע שימשה בעבר לגן עירייה שנסגר כיוון שאין בו צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז תבדקי בעיריה.
רם דישון23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה על גג בניין
מאיה23/07/2018זה נראה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה על גג בניין
מאיה23/07/2018זה נראה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ללא מידע לא ניתן לענות.
רם דישון23/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון ריצה פולארeitan niv19/07/2018
שלום,
האם הקרינה משעון ריצה של פולאר, שיש לו GPS מובנה ותקשורת לסנסורים ולטלפון נייד מסוג BLUETOOTH SMART, משמעותית?
משתמש בו מספר פעמים בשבוע לריצה.
תודה,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה משעון ריצה פולאר
איתן19/07/2018תיקון. מתכוון לענוד את השעון באופן קבוע גם בזמן שינה.
מספר פעמים בשבוע- לא בעיה. באופן קבוע- לא מומלץ, למרות שהקרינה חלשה מאד.
רם דישון19/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונה ביתית אינפרא אדוםנועה18/07/2018
אנחנו שוקלים לקנות סאונה ביתית אנפרא אדום. האם זה מזיק?האם עדיך על תכנולוגיה אחרת?
מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון18/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסת פלסטיק לחימום מתפוררתאיה17/07/2018
שלום
השאלה שלי היא לגבי הקופסה שמניחים בה את העוף בגריל בסופר, היא תמיד בחימום.
כשקניתי המכסה התפורר על העוף.הקופסה ממש רתחה
האם זה גרם לחומרים להתפרק על העוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחוץ לתחום הפורום.
רם דישון18/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)