מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעלה תמונה במקום קישורמיכאל01/05/2018
היי, תודה על התגובה.
צירפתי תמונה של המודד שאני מתכוון אליו.
חשבתי שטוב יותר לשאול בפורום עצמו לטובת חברי הפורום
(אין לי שום זיקה למוצר, באותה מידה זה יכול מאתר אחר, המוצר הזה נמכר במגוון אתרים ממספר רב של מוכרים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא רשום את דגם המכשיר (בשורה התחתונה שלו). אינני מצליח לקרוא אותו.
רם דישון01/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם המכשיר
מיכאל01/05/2018Meterk EMF Meter Electromagnetic Field Radiation Detector
תודה רבה על המאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני צריך את דגם המכשיר.
רם דישון02/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכאל03/05/2018נראה שזה מסובך מאוד. אני אסתדר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה רשום בתחתית הפנל של המכשיר. הצילום שצירפת גרוע ולא יכולתי לקרוא אותו.
רם דישון03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירפתי שוב
מיכאל03/05/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון03/05/20181. שני המכשירים דומים, יתכן אפילו זהים. שים לב לכפתורים זהים ולמארז זהה.
2. הצלחתי למצוא מידע על הדיוק של המטרק- 5%- שזה טוב מאד.
3. בהתחשב במחיר, מוצרים טובים.
אבל:
4. שניהם מתאימים למדידה של שדה מגנטי בתדר החשמל (50 הרץ) בלבד. אין כל יכולת למדוד קרינת רדיו. מאחר ורשמת שבסביבתך ישנם מקורות קרינה מגוונים, המכשירים הללו עלולים לא לתת תמונה כוללת אלא חלקית מאד, בתדרים נמוכים בלבד.
5. הקורנט, לדגמיו השונים, מודד הן בתדרים הנמוכים והן בתדרי הרדיו. בתדרי הרדיו הוא רחב מאד ויתן תמונה הרבה יותר אמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
מיכאל04/05/2018שלום רם,
תודה על התגובה.
האמת שלא שמתי לב שהעליתי תמונות של מכשירים שונים, עדיין כמו שאמרת אלו כנראה אותם מכשירים.
אם מדובר על מוצרים כמו מטענים ומחשב נייד, אז ה-50 הרץ נותן את המענה?
לגבי הדיוק של המכשיר - אני לא יודע איך עובדים מכשירים מהסוג הזה, אבל אני כן יודע שבמקרים אחרים יכולים להיות פערים בין הצהרות יצרן לבין המוצר עצמו. והשאלה, בהתחשב בסוג הנתונים, האם יש יכולת להעריך האם סביר יותר שמדובר בנתון אמיתי או בנתון מזויף?
(לגבי הקורנט: עד לפני שרשמת קורנט לא הכרתי את המכשיר, לפי מה שאני רואה מדובר במכשיר שעלותו כ-1000 שח. אני מאמין שאפשר למצוא מכשיר סיני במחירים זולים הרבה יותר. אשתמש במפרט של הקורנט לצורך אינדיקציה למציאת מכשיר שמקיף את כל התדרים הנדרשים לצורך העניין. אם אמצא משהו מעניין אשתף כאן בהמשך)
עזרת לי מאוד. שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות.
רם דישון04/05/2018לגבי מטענים ומחשב נייד- הם קורנים גם בתדרים אחרים, כך ש-50 הרץ אינו מספיק.
לגבי הבדל בין הצהרת יצרן לביצוע בפועל- קשה לדעת, במיוחד אם היצרן סיני. לגבי הקורנט- שאלתי את היצרן והוא הצהיר על דיוק פחות טוב, אבל אני מניח שזה אמיתי. כאן לפחות אפשר להכניס את אי הדיוק לחישוב הסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכאל05/05/2018תודה רבה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משלט הוט שנלחץ מתחת לגוףנתן30/04/2018
נרדמתי על השלט הוט (השלט הרגיל שבקצהו נורה) אני מניח שהנורה מעידה שהוא אינרפרא אדום. האם מהלחיצה על השלט (עם הגוף) ייתכן שנחשפתי לקרינה מזיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קרה דבר.
רם דישון01/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מוגברת של התקנת מחשב נייח בממ"דרעות מרנין30/04/2018
שלום רב,
ברצוני לוודא האם יש קרינה מוגברת של התקנת מחשב נייח בממ"ד כאשר כל תקשורת האינטרנט עוברת דרך חוטים בקיר. במחשב משמש ילדים במשך רוב שעות אחה"צ והומלץ לי להעביר את המחשב לחדר רגיל ואנו מאוד מתלבטים. אשמח להבין את ההבדלים ומה עדיף או מומלץ.
תודה רבה
רעות מרנין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סיכון כל עוד התקשורת חוטית. אין צורך לשנות דבר.
רם דישון01/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי מטר מרחק מהקירמיכל30/04/2018
שלום,
שאלתי על לגן ילדים בו בקיר מאחורי המקרר נמצא שולחן משחק של הילדים עם ספסל צמוד לקיר- המלצתם לשמור על מרחק של חצי מטר. השאלה היא האם נמדוד בספסל והערכים יהיו נמוכים - עדיין ההמלצה לשמור עלחצי מטר מרחק מהקיר או שאם מודדים אין משמעות להמלצה?
וכמו כן, האם הערכים הנמדדים עלולים להשתנות או שזה קבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברגע שיש תוצאות מדידה כל ההערכות וההמלצות לא תקפות.
רם דישון01/05/2018אם את מודדת- וודאי שהמקרר פועל בזמן המדידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדתי במקום שהמקרר עבד
מיכל08/05/2018מדדתי בחלק התחתון של המקרר איפה שהילדים יושבים- יצא בערך בין 1.5-3.5 בגבהים שונים (עלה עם הגבוה). הילדים אמורים לשבת שם במהלך היום.. לא מומלץ שישבו צמוד נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם ניתן להרחיק- מה טוב, למרות שלדעתי אין סיכון כלל.
רם דישון08/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה במצב טיסה מסמארטפוןבלה29/04/2018
היי, מה החשיבות של מצב טיסה אם אני עם הסמארטפון לעיתים תכופות ליד התינוקת שלי?
האם לא להשאיר את הטלפון קרוב אליה כשאני עוזבת רגע את החדר? או בכלל.
ואם אני משתמשת בו והיא שוכבת צמוד אליי? זה משפיע עליה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי להרחיק את הסמרטפון מהתינוקת ככל האפשר.
רם דישון01/05/2018במצב טיסה הסמרטפון אינו משדר כלל, ולכן במצב זה הוא יכול להיות ליד התינוקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבל מאריך - פליטת קרינה בשימושטליה29/04/2018
שלום
האם שימוש בכבל מאריך פולט יותר קרינה?
לכבל מאריך אין שום השפעה על הקרינה.
רם דישון29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה ישנה של טלויזיהשרי29/04/2018
השכרנו בית פרטי שמעליו יש אנטנת טלויזיה ישנה. בבית אין קליטה טובה של פלאפונים. שאלתי - האם אנטנה כזאת יכולה ליצור מיסוך ולהשפיע על קליטה של פלאפונים?
האם חיתוך של כבל האנטנה שמוביל לבית יעזור במשהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא. האנטנה הזו לא משפיעה על שום דבר.
רם דישון29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לכך
שרי01/05/2018מה יכול לגרום לחוסר קליטה בבית? האם ממד, ואולי במבנה עצמו בטון וכד' יכול לגרום לחוסר קליטה?
חברת הסלולר טוענת שיש באזור קליטה מצטיינת. מה יכול להיות?
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן לאבחן מרחוק. צריך חהיות בבית ולמדוד.
רם דישון02/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנייה של מודד קרינהמיכאל27/04/2018
שלום רב,
אני עובד מספר רב של שעות מול המחשב נייד שנמצא מאוד קרוב אלי, בין היתר כמו כמעט בכל בית בשנת 2018 נמצאים סביבי המון מכשירים אלקטרוניים, טלפון נייד, מטענים, ועוד ועוד.
חשבתי לקנות מכשיר שמודד את הקרינה בכדי לקבל תמונה מדויקת יותר בקשר למה שקורה סביבי.
השאלה שלי האם מכשיר למשל כמו זה המצורף בקישור בתחתית ההודעה, יכול לתת לי אינדיקציה בקשר לעניין הנ"ל, מבחינת סוג הקרינה והמהימנות של מכשירים פשוטים מהסוג הזה.
אודה מאוד לתגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא היה דבר בתחתית ההודעה.
רם דישון29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא היה דבר בתחתית ההודעה.
רם דישון29/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעלמתם מההודעה
מיכאל30/04/2018שלום. בהודעה המקורית צירפתי קישזור למכשיר שאני מדבר עליו, אמרתם שאין, העלתי הודעה נוספת ובו צירפתי את הקישור, ההודעה לא עלתה לאתר.
האתר הזה אינו מאפשר העלאת כתובות מייל או קישורים כלשהם. פנה בפרטי.
רם דישון01/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע לא מספק
ערן06/05/2018עברתי כמה וכמה שרשורים עם כותרת מפתה כמו נזקי קרינה, 'ניית מכשיר למדידת קרינה וכו, ובכל שרשור ושרשור המגמה זהה. אין שום מידע בנושא אחא רק תשובה לא מספקת לשאלה שנשאלה. ברצוני להדגיש כי ישנם קוראים אחרים בפורום שמעוניינים בתשובות לשאלות הרשומות ואינם מעוניינים לקבל תשובה על שאלה ברמה כל כך ספציפית כמו הילד שלי שהה 6 שעות ליד ראוטר והתשובה היא הכל בסדר. בחייאת! קצת מחשבה שעוד אנשים קוראים והוספת משפט כמו: "לידיעתך, באופן כללי נזקי הראוטר הם... בחשיפה ומרחק כזה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטי שצמוד לראש המשך שאלהחיים26/04/2018
החשיפה היתה כ2-3 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאמור, אפסי
ד``ר דני וולף27/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטי שצמוד לראשחיים26/04/2018
כשהייתי היום אצל הרופא שיניים היום יש לי הרגשה שהאלחוטי שלו היה ממש במגע עם הראש שלי האם הקרינה סיכנה אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא, מחשיפה חד פעמית כה קצרה וכה חלשה לא קורה כלום
ד``ר דני וולף27/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה ישירה מול הביתאמיל26/04/2018
היי. האם בטוח לקנות בית בקומה 14 ממש מול גובה האנטנה כל הסלון והמרפסת מול האנטנה מרחק של כ 170 מטר אווירי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי למדוד לפני שקונים, אולם גם אם הקרינה גבוהה, יש אפשרויות להתגונן
ד``ר דני וולף27/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחממות הטלפון והקשר לקרינהמיכאל26/04/2018
האם יש קשר בין התחממות המכישר הסולארי (ממש מתחמם אחרי דקת שיחה) לבין כמות הקרינה הנפלטת?
כן. ככל שהחימום יותר חזק ומהיר הקרינה עולה.
רם דישון26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית בית ברחוב האגס בפרדס חנהרונית25/04/2018
שלום רב, ישנו בית ברחוב האגס בפרדס חנה שאנחנו מתעניינים בקנייתו. הוא נמצא במרחק של 80 מטר מקווי מתח גבוה (ברחוב שדרות הציונות). קראתי מאמר מפחיד על סכנות לילדים ללוקמיה במרחקים אפילו של 200 מטר! מה הסיכון במגורים במרחק כזה?
לתשובתכם המהירה אודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נא מדדי את הקרינה ליד הבית.
רם דישון25/04/2018ללא נתון זה לא אוכל לומר דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה בטוחה של קרינה סלולרית בבית ספררועי25/04/2018
איזו רמה של קרינה סלולרית נחשבת לבטוחה (או סבירה) עבור בית ספר (יסודי)? מה הסימוכין לכך(כלומר על מה הסף הנ"ל מסתמך?) האם ניתן להשלים עם רמה של 4 מיקרוואט לסמ"ר?
לדעתי הרמה שניתן לחיות אתה היא 0.2 מיקרוואט לסמ״ר.
רם דישון25/04/2018פני אלי במייל ואשלח לך סיכום של אירוע ממנו שאבתי את הערך הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנורת קריאה בשולחן כתיבהנירה25/04/2018
שלום,
האם נכון שנורת led מסוכנת? איזו נורה הכי כדאי לקנות לילד לשולחן הכתיבה להכנת שעורים? ליבון עדיין קיים או משהו אחר? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי נורת לד לא מסוכנת כלל.
רם דישון25/04/2018יש טוענים שבגלל מרכיב האור הכחול בה היא משבשת את פעולת הסרוטונין. לא הרגשתי משהו כזה, ויש לי בבית נורות לד רבות.
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)
.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)